17. 10. 2009

Obyčejný pozemský den

Dnes Vám byl takový zajímavý ospalý den, plný samých překvapení.

Nazval bych ho asi takto: frontální útok mých hluboce uložených lhostejností.

To je ale blbost, ale hluboko tam uvnitř, je to nepochybně pravda.

Vlastně to není moc sdílné, a tak Vám to tedy odrecituji v bodech,

které nijak nehovoří o mých vnitřních pocitech.

Nevím, zda víno nakonec uzraje, či pochopíte moje interní sdělení,
ale podařilo se mi sáhnout dnes na kliky několika dvéří,

které otvírají neznámé prostory netušených překvapení.

Je to jakýsi virtuální kolotoč, který v určitou dobu skromně vyplivne,

vždy dobře přežvýkaný, kus pěkně zabaleného světa snů.

Bude-li z toho v budoucnu nějaký hmotný užitek zůstává otázkou,

ale vždy to dokáže přinést ten nepatrný závan pocitu uspokojení,

z kterého tady dýcháme ještě dlouho potom.

A tak v tom světě šedi a zmaru přitéká životadárná kapka

té toliko potřebné tajemné vody.

Tohle je příběh dnešního dne, který už zítra může začít rezivět,

pokud do kaluže naší duše nedolijeme zase trochu tajemné vody,

která nám umožňuje rozjímat.

Lehounce zahlédneš okamžiky, které snad spojují ty tolik neznámé,

tam někde schované, rozličné paralelní světy.
Tak tohle je příběh dnešního dne.



7 komentářů:

Vikej řekl(a)...

"Obyčejný pozemský den", ty píses jak Zeus, když se proměnil v bejka a sestoupil z Olympusu na Zem, aby se šel podívat na nějaké slečny u vody. Normálne jedna metafora v delším článku mi dá námět na delší zadumání. Tvůj jeden paragraph mě stačí vyvolat stav psychodelického deliria, kdybych to měl opravdu rozebírat. Čtu to tedy jen v odlesku mého bitevního štítu jako to udělal Perseus, když mel useknout hlavu Medůse. Jeste dneska se mi hlavou honi ty "virtuálni vířivky času", které jsi použil už asi někdy před rokem. Akorát jsem pořád čekal na nějaký ten příběh a oproti tvému výroku, šlo pouze o líčení pocitů. A ty frontální útoky si také říkaly o to je nějak literárně zrevidovat, ale poslední věta mě totálně připravila o naděj, že se dál něco semele. Pokud jsi nám tady ovšem pouze nepředkládal ochutnávky před hlavním chodem. Nakapeš nám trochu životodárné tajemné vody do kaluže našeho světa šedi a zmaru?

Anonymní řekl(a)...

Tys dýchal kyslík.
Pazyk

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Nevím jaká je kaluž tvého světa, takže bych ti tam nerad nakapal něco co by mohlo být pro mě života budič, pro tebe jed. To byl prožitek mé chvíle, co chceš vysvětlovat. Hodil jsem to do placu jenom tak,... stejně jak sem padají rozdílné pocity a pohledy na tenhle svět. Ale ten má cítím tuším poloh, víc než najdeš na spektrální stupnici světla. Je to stejné, jako když si tu vysvětlujeme své politické polarity a životní prožitky a úplně stejně se míjíme.
Přestože jsem přesvědčen kdyby se objevil opravdový protipól účelově se semkneme.
To byl jen můj pocit... pořád bereš za nějaké kliky a ne a ne otevřít, přestože by to teoreticky mělo jít, pak cvakne kodové seskupení a je otevřeno a ty nevíš jak se to stalo.
Bylo to zdánlivě bez přičinění, ale tys třeba jen netlačil na pilu.
Jestli to je pořád nesrozumitelné, jedná se kromě jiného o mezilidské vztahy. Třeba teď budeš blíž těm obrazům mé mysli. Ale jak říkám není potřeba to pochopit, pochopit mě, je potřeba pochopit sebe. O tom to je ne? Nebo tu jsme pro něco jiného?

Vikej řekl(a)...

Lada, říkáš, že mám začít u sebe samého? Tuhle jsem někde četl: "Muž má dvě motivace, sex a jídlo. Když vidíš, že mi nestojí, dej mi sandvič."
Lidi jsou samozřejmě komplikovanější stroje, než tyhle dvě rychlosti.
S moji kaluží si nedělej trauma. Na každý jed je nějaký protijed, a v nejhorším lze též použít prstové léčení. (vrazit si ten metaforický co nejdál do krku, a doufat, že vše vyjde ven). Ale to určitě v tvém případě nehrozí a moje kaluž je jistě bezpečná. Líbilo se mi jak jsi použil ty palarelní světy. Ja si asi dnes koupím trochu netajemné červené tekutiny Merlot, nebo Kabernet, která mi snad moc nezbrousí šedivé mozkové závity. A když už ano, tak jen tak, aby se na ně dali našroubovat všelijaké nové matičky.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Neznamená to, že máš začít u sebe, ale že odpověď na mnoho otázek může každý najít u sebe, když bude chtít.
Ale nemělo to žádný mentorský podtext. -:)

Vikej řekl(a)...

Nesmíme se zamotat do nějaké bezvýchodné semantické debaty. Souhlasím, že člověk má poznání začít od sebe.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
http://blog.ihned.cz/schneider/c1-38721240-jeste-poznamka-k-pravni-fakulte-v-plzni

RADY A RŮZNÉ VYCHYTÁVKY PRÁCE NA BLOGU

VLASTNĚ TAK JAK SE POSTUPNĚ PTÁTE TAK TO BUDU DOPLŇOVAT:
Co se zaslanou pozvánkou mailem:
můžete potvrdit a vkládat své příspěvky na blog (pozvánku do blogu zašlu případně znovu). Pokud potvrdíte, stanete se dopisovatelem, můžete přispívat, i přes svůj mail. Nebo zaslat mě a já obratem na blog umístím ...
Posílejte nápady, odkazy a doporučení, zpracuji to pro blaho všech či některých ...
Pozvánky do blogu a zapisování komentářů
Jak se přihlásit do blogu jako dopisovatel. Po obdržení pozvánky od Admina (Googlu) na Váš mail.
Vstoupíš na odkaz double klikem, pak pokud není prázdné okénko pro e-mail dáš použít jiný účet. Pokud nemáš účet u googlu, dáš vytvořit účet -pozor ne mail. Vložíš nějaký svůj existující mail ( i jinde založený, třeba seznam apod.) a zadáš heslo o 8 znacích. (pokud heslo tvého existujícího mailu nemá 8 znaků, základ hesla může být třeba stejný a doplněný do 8 znaků). Pak heslo zopakovat pro ověření správnosti. Pak vložit předepsané ověřovací slovo a zaškrtnout souhlas s podmínkami. Pak potvrdit a je to. Dlouhé heslo prostě k existujícímu mailu založíš pro tvůj účet na blog (nic se neplatí), staré heslo ti zůstane pro původní mail. Nové heslo je jen pro účet blogu na googlu.
Pak tento mail a nové heslo můžeš používat pro vstupy na blog. Otevřeš blog, vpravo nahoře (klikneš na přihlášení či sign in). Vložíš mail+heslo a jsi na blogu, ve svém hlavním panelu. Můžeš zadat-nový příspěvek a napsat ho, odkliknutím publikování, vložíš na blog.
Můžeš příspěvek upravovat, návratem do seznamu příspěvků (pokud návrat zrovna nevidíš, jdi přes hlavní panel). Vstoupíš do seznamu všech příspěvků na blogu, ale upravovat můžeš jen své.
Můžeš si
na záložce "povolení", založit-dopsáním, další mail, zaškrtnout vložit ihned a používat tento pro vkládání rovnou ze svého mailu, bez přihlášení do blogu. Napíšeš mail na svém PC a odešleš na tento další mail blogu, text se rovnou umístí na blog jako nový příspěvek. V hlavním panelu najdeš své nastavení-můžeš upravit dle sebe.
Komentáře lze pak psát buď jako anonym-rychlejší varianta (tam doporučuji se podepsat, aby se vědělo, kdo to přispěl). Druhá lepší varianta: napíšeš text, necháš zaškrtnuto Google/Blogger, vložíš mail+heslo a dáš náhled , stále můžeš opravovat text na závěr jsi li spokojen s napsaným dáš publikovat - dodržuj zde uvedené pořadí.
Vložení webového odkazu: (na jiné stánky či článek), napíšeš či zkopíruješ odkaz na jiných stránkách (označiš adresu myší a pak Ctrl+C, kopírovat), pak na blogu vložit do okna textu nového příspěvku, odkaz znovu označit (odkaz stále zůstává ve schránce), poté klikni nahoře v liště upravy textu na ikonku odkaz (podržení myši na ikonce zobrazí funkci ikony) otevře se okno pro vložení odkazu, (nejlépe vymaž co v okně je - http://), klikni do okna a dej Ctrl+V (=vložit ze schránky) tím vložíš web adresu, pak klávesu Enter a hotovo. Druhá varianta rovnou vložit odkaz do řádku pod titulkem nového příspěvku a tím budou ostatní na blogu moci proklikem přes nadpis přejít na vloženou stránku.
Přátelé blog není web, takže bylo by možná lépe používat komentáře do doby, kdy sami uznáte, kam se budou čtenáři ještě vracet. Při pochybnosti o čtenosti je lépe založit nový článek / příspěvek, případně s odkazem na jaký článek navazuje apod. Není to žádná povinnost, ale debata možná takto lépe "poteče". Komentáře ke starším článkům mohou jinak zmizet v propadlišti dějin blogu. Ptejte se, budu-li vědět poradím. A omlouvám se znalcům.

Legendární akce Jazzové sekce

Legendární akce Jazzové sekce
Člověče, už to bude letos 28 let ..
REFLEXNÍ TERAPIE LYMFATICKÉHO SYSTÉMU, REIKI, SPIRITUAL RESPONSE THERAPY - tel.: 775 320 714