14. 11. 2009

Yusuf Islam


Hudebnik-Aktivista-Náboženský kazatel

30 komentářů:

Vikej řekl(a)...

Jen pro odlehceni.
JJ, to je nahoda. Nedavno prisla rec na Yusufa, uplne z niceho nic, a najednou ctu, ze bude mit turu v Anglii. Ale jen 4 vystoupeni. Asi jen okusit teplotu vody, i kdyz je mozna ted "in vogue". Londyn, Birmingham, Liverpool, a Dublin. Komenty pod clankem na MSN: Nechte ho at si zpiva, poslete ho do prdele, nebo alespon do Saudsky Arabie, teroristi potrebuji zase penize (USA ho obvinili s asociaci a vybirani penez pro teroristicke organizace), lidi co ho nemaji radi byli obvineni z rasismu, ti druzi naopak z hloupeho liberalismu, proste dobre pocteni.
Tim, ze se pripojil k tem kteri souhlasili s tim, ze Salmon Rushdie by mel byt zabit, se mi dost zprotivil. Zajimalo by me co by asi udelal kdyby treba nekde na Rushdieho opravdu narazil , treba v nejakem televiznim studiu. Jestli by treba na nej skocil a zacal ho skrtit, nebo ho alespon kousnul. Kdyz to ma v nařízení. Tuhle jsem poslouchal radio ve spojeni s tim Hasanem jak zastrelil 13 lidi ve Fort Hood (jednu tehotnou v tom davu), a vola jim tam manik, ze uz 20 let je muslimem, a jeste neslysel od zadneho imama nenavistnou rec. Tak se ho zeptali, zda souhlasi s tim, ze treba jeste dnes se ve světě stane, ze ukamenujou nevěrnou zenu. Tak se vykrucal, ale nakonec rekl, to vite šarija je prece jen zákon muslimů.

Anonymní řekl(a)...

onen pribeh o zastrleni 13 vojaku v sobe ukryva cely mikrokosmos nabozenskeho idiotismu.
Ten vojak byl muslim a jeho rodice byli palestinci- cili vyrustal v nenavisti vuci zidum. Zide ve svem zkurvenem sobeckem a sebestrednem nabozenstvi zase nenavidi muslimy. V armade pak zil mezi zasranejma nesnasenlivejma krestanama , kteri na nej ve sve jezisovske vygumovanosti porad pokrikovali, poskozovali mu auto nejakejma blabolama o jezisi . Takze jsou v tom schovane latentne vsechny tri zasrany a idotsky nabozenstvi i s jejich zaslepenou nenavisti proti sobe... ja myslim, ze je na case nakopat prdele vsem zidum, muslimum a krestanum a prohlasit jejich stupidni viry za spolecensky nebezpecne ...

Jan Jelínek řekl(a)...

Co to v praxi znamená nakopat židům, muslimům a křesťanům prdele? Postřílet je, převychovat v pracovních táborech, nebo jen masivní mediální propagandou přesvědčit, aby přestali věřit? A té propagandě bude velet Milan Kohout? Pod heslem "Levicoví ateističtí pacifisté spojte se"? A kdo to bude financovat? Levicoví ateističtí pacifističtí kapitalisté?
Jářku, mohu jediné, popřát ti ve tvém snažení úspěch.
Nicméně, já se nepřipojím, to vím jistě. Na blbosti nemám čas.
JJ

Anonymní řekl(a)...

LadaW
http://kultura.idnes.cz/havel-mi-drasal-nervy-vzpomina-pred-koncertem-k-listopadu-rocker-lou-reed-1rg-/hudba.asp?c=A091113_230528_hudba_jaz

Vikej řekl(a)...

Sami kulturni esa dojeli oslavit 17. listopad. Ta Baezova snad vleze vsude.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Nevšiml jsem si, že by někomu vadila Baezová -:) Ale kdo vleze všude to bude asi náš prezident. Loni, když měl jít položit kytku na výročí 17.11. něměl to v plánu, to bylo oficielní zdůvodnění. Tady ho ale čekala vybraná společnost a hlavně TV.
Den na to napsal, do tisku, že v 80.letech nebyla žádná represe. Zlatá Baezová i se svými chybami než zmetek sluha moci. Ten jeho rozhovor z dopoledne s jeho slovy, z internetu dnes během odpoledne zmizel.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Naštěstí jsem ho dal jinam zde na blogu.

http://www.lidovky.cz/duvod-pro-permanentni-strach-v-80-letech-nebyl-rika-klaus-p2e-/ln_domov.asp?c=A091115_205613_ln_domov_kim

Zkuste ho najít mezi zpravodajstvím dneška. Vypařil se, kamsi do nehledatelného zákulisí. Ostatní zůstaly.
Nikdo nemanipuluje s informacemi? Není to poprvé. Mediální obraz Klause, ale i jistě jiných se pracně vytvářejí. Redaktůrek to propašuje,ale diskuse pod článkem byla asi moc negativní a tak někdo zasáhl. Že jsem si to vymyslel? Ne vyprávění tohoto typu jsem buď slyšel z různých stran již slyšel dostkrát nebo sám sledoval osudy některých článků.

Anonymní řekl(a)...

LadaW

http://www.lidovky.cz/penas-jak-se-na-prezidenta-klause-vola-aneb-nacelnik-apacu-pzu-/ln_nazory.asp?c=A091116_232043_ln_nazory_ani

Anonymní řekl(a)...

LadaW
hahaha to jsem se pobavil

http://bilek.blog.idnes.cz/c/110901/Panychida-za-komunismus-nebo-oslava-prevratu.html

Vikej řekl(a)...

A co te tak LadaW rozveselilo? Ze Bilek k tobe hovori, ci nehovori? Taky mas chut kopat nekoho do prdele jako Milan?
Mimochodem, Milane ja jsem katolik, tak jak by sis to kopani do prdele se mnou predstavoval? JeJe to tu nakous, ale toho se asi to kopani moc netyka, ale co ja, chudak? Az budou chodit po ulicich anti nabozenske hlidky, budu se muset domu plizit za sera, a az pujdu z nakupu, a chyti me s igelitkou, ve ktere si ponesu domu k veceri skyvu chleba a lahev Frankovky, dostanu potom par let nucenych praci?
Ted nevim komu tady chybi moralni kompas.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
ke koncertu: já tam viděl to co popisuje Penas,jak to interpretuje Bílek je místy demagogický pohled hodný Klause. Ale asi to je nepřenosný. Ale to mě pobavilo. O jakém kopání do prdele mluvíš? To si někde četl ode mne? Nevím ...
Zkus si někde najít krásný proslov k výročí v senátu např. od herce Michala Pavlaty, nebo Saší Vondry případně jiná svědectví doby. V Klausových vyjádřeních, proslovech a hodnoceních jsou jen hesla, přebírání myšlenek a další věci raději ani nezminovat. Tomu se směju a těm co po něm krásně v českých médiích papouškují.
Možná by se něco takového k poslech mohlo objevit tady http://www.ct24.cz/

Vikej řekl(a)...

LadaW, jen jsem se zertovne pytal zda jsi taky nedosel do stadia 'kopani do prdele'. U tebe to bylo zertovne, rozhodne si nemyslim, ze laskujes s absurdnostma. K Milanovi, ktery s tim prisel jsem to myslel vazne, i kdyz odpoved neocekavam.
Na Baezovou, Susan Vegu, Lou Reeda nemam celkem zadne pripominky. Me tyhle folkovy zpevaci nebyli nikdy po chuti. Docela by me zajimalo jak se treba zivi. Susan Vega mela jeden hit v osumdesatych letech, a jezdi s jednou znamou pisnickou a dvaceti brnkackama asi po poutich. A kdyz neni pout tak za Havlem do Prahy?

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Jak to napsat jsou to Havlovo přátelé na cestě životem? To je asi patetické, ne? O revoluci se např zpívalo Jednou budem dál, byl to takový hymnus těch dní (Baezová), nebo podpořila chartu 77 v době totality veřejně na Bratislavské lyře (to se nenosilo, i pro nás to bylo silné, když se někdo vyjádřil tehdy do komunistické televize jasně) nebo podporovali tihle lidi disidenty jinak v dobách těžkých, ale to tady lidi asi ví, tak je to opravdu asi těžko přenositelný, nechce se mi psát elaboráty. -:) pardon. Lou Reed není určitě folkový zpěvák, ale člen legendárních Velvet Underground. Hudební ikona atd.

Vikej řekl(a)...

Lou Reed - hudebni ikona? Jak jsi napsal Velvet Underground, tak se mi akorat vybavila ta kniha o Warholovi. (viz drivejsi blog). Byl nejak spolcen s Warholem a jeho Tovarnou. Kouknul jsem se na jeho webovou stranku a mel tam jedno vystoupeni v New Yorku, a zbytek ruzne po byvale vychodni Evrope. Nedela mu Havel manazera?

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Warhol je "udělal" dalo by se říci,
ale nejsem tu od toho, abych tě přesvědčoval o jeho kariéře, k tomu tě poslouží internet, ale musiš asi lépe hledat. Velvet Underground jistě "udělali" jeden hudební směr a mnozí jedou z jejich odkazu. atd. Ovlivnil spoustu dalších, ale není to třeba tvůj styl to já nevím.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
http://www.loureed.org/00/index.html

Vikej řekl(a)...

Dik Ladas, vcera jsem si pustil nejake Velvety na You Tube, a zarazejici je, ze podle zprav jak delali drogy, nebyli horsi. Jako znama, jak je v jednom clanku nazvali, "proti autoritni skupina", nevim jak se k tomu vyjadrit. Jaka autorita jim vadila? jaka autorita vadila jim, aby to bylo sympaticky Havlovi? Nejak si ty dve situace nedovedu spojit. Ceskoslovensko versus hippies.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Vůbec tomu nerozumím cos napsal.
Ale ani si nejsem jistej, že na You tube je všechno to nej ..., co kdo vytvořil.

Vikej řekl(a)...

LadaW, zdalo se mi to docela jasny. To "nej" na You Tube mozna neni, ale je tam toho dost, aby si clovek udelal nazor. Nedelam ale kritiku jejich hudby, tak to preskocim. Co me ale zajima je jejich vztah k Havlovi.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
To by ses musel zeptat Havla, tak jak to ale on prezentuje, jsou asi i normálně lidsky stejná krevní skupina, takže přátelé. Ani za tím nic nehledám, využil jejich známosti a pozval je. Já k tomu víc nehledám.
Nemám proč. Myslím, že podobně jakožto spisovatel, autor si padnul do voka s mnoha jinými a pokud to sleduji je to docela kontinuální součást jeho života ... zajímá-li tě můj názor mě jsou jeho přátelé z širšího kulturního okruhu vesměs sympatičtí. Neboť to nejsou ani hlupáci, ani zlatokopové, ani agoragantní spratci, pokud mám možnost to samozřejmě posoudit.

Vikej řekl(a)...

Ja nemam LadaW rad kdyz politici tahaji do verejneho obrazu sve zname z umeleckeho prostredi. To ze je Lou reed stejna krevni skupina s Havlem je ok, pokud to zustava v ramci soukromych akci. Vzdycky kdyz vidim politiky s jejich umeleckymi "prateli", tak se mi vyjevi John Kennedy jak mu verejne zpivala "happy Birthday" pisnicku trapna Marilyn Monroe na nejake show delanou specialne pro Kennedyho. Duvod proc tam vystupovala byl znamej vsem lidem uz tenkrat. Nevim jestli Lou Reed vystupoval na programu 17. listopadu, ale jestli ano, proc? Nebo Suzanne Vega? Aby to melo nejakou umeleckou uroven? Nebo se tam jen tak ukazovali v doprovodu Havla? Jestli Baezova podporovala jeste za komousu chartu, ci neco prohlasovala proti tehdejsimu rezimu na verejnem vystoupeni, tak ma "narok" se oslav na jevisti ucastnit, bych myslel.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Ale o čem to tady safra hovoříme. Havel není činný politik, neorganizoval žádné oslavy v zastoupení státu, dělal soukromou akci a protože stát se na oslavy výročí vyfláknul, zřejmě se upnuly sdělovací prostředky na jeho soukromou akci. Co dodat? že Reed i Vega se chovali za komančů podobně, snad ne tak viditelně.

Vikej řekl(a)...

Tak promin Lada, nevedel jsem, ze ta akce byla Havlovo party. Samozrejme, ze pokud si to vse zaridil na sve konto, tak nespitam. Ja myslel, ze to byl nejaky statne sponzorovany mecheche. Zvlast kdyz vysilali jak tam Obama posilal video. Dik za vysvetleni. Tuhle taky neco meli v Berline, ale tam to bylo asi velke. Tam dojel osobne i Gorby, a nejaka domina obrovska padala, atd.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Kdyby byl Havel činný bylo by to asi jiné, nicméně tady by to asi nikoho nepřekvapilo, tady si na volební mítinky zve jak ODS tak CSSD populární zpěváky běžně a nikoho to nijak nepobuřuje. Neříkám, že je to dobré.

Vikej řekl(a)...

LadaW, nevim zda jsem dal najevo, ze mi nejak vadi pritomnost "umelcu" na politickych akcich. Jsem liberal, tak me to visi kdesi, me to nazor nezmeni. Kdyz si je politici zaplati ze sveho, at si zvou koho chteji. U nas jsou tim znami demokrati, spis nez republikani, kteri si zvou na politicke rallye vselijake "Baezove", ale to je tim, ze umelci z 99.99% republikany nesnasi.
Na ten 17. listopad me nejak ty lidi v Havlovo enturazi prekvapili, co s tim maji do cineni, treba jako ten Lou Reed. Pro nekoho je to treba umelec a trendista, ja ho vidim spis jak fetaka, kterej mi nic umelecky nerika, za to 17. listopad ano. Ale jak rikas to byla soukroma zalezitost prakticky, tak koho si tam Havel pozval nebo ne je mi jedno. On me nerika s kym se mam kamaradit, a naopak. A jestli nejak v te dobe pomohli tu situaci zmenit, vcetne Reeda, tak samozrejme nespitam.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Volební akce a umělci jsou také takové spojení, dle toho cos napsal ... "Ja nemam LadaW rad kdyz politici tahaji do verejneho obrazu sve zname z umeleckeho prostredi. To ze je Lou reed stejna krevni skupina s Havlem je ok, pokud to zustava v ramci soukromych akci. Vzdycky kdyz vidim politiky s jejich umeleckymi "prateli",
... jsem si to tak vyložil.
Reeda vidím jako muzikanta ... co si jako mnoho umělců, ale i úředníků ve státní správě apod., prošlo v životě fází, kdy spadli do drog či kouřili marihuanu. Nejsem k tomu tak přísnej, že by to byl na celý život feťák. Hulí prý i uředníci v Evropském parlamentu, jistě i v amerických i českých úřadech, ale o těch se nesmí mluvit a muzikanti to většinou nepopírají. To je asi jediný rozdíl. Slovo feťáka mám spíše spojené s lidmi, kteří tomu propadli a zapletli se s kriminalitou na obstarání dávky. A to je pro mě jiný problém.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
to že nám nějaký umělec nic neříká je jedna věc, jsme žánrově třeba jinde, ale že velveti a reed svým stylem ovlivnili dle hudební kritiky celou další hudební generaci a žánr, to je asi fakt.

Vikej řekl(a)...

Jo, s tim Reedem a ovlivnovanim generace nemam zadne pochyby ani komenty.
Taky se asi spatne vyjadruju v souvislosti s politiky a umelci. Ano, na jednu stranu me politici jdou na nervy kdyz si berou do politickeho ringu umelce, a i ti umelci me tim serou, ale zase me jak jsem napsal visi u pr...nebot svoji ucasti moje rozhodnuti nemeni. Tak si vyber. Nevim jak u vas, ale tady umi byt nekdy otravni.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Nevím jak to funguje u Vás tady spíš prdelkují a ukazujou vzájemně své známé ksichty voličům, už se i trochu ví kdo toho je schopen, jde spíše o střední popík.

Vikej řekl(a)...

Tuhle jsem cetl, ze ceska policie udelala zatah na vic nez 400 metamphetaminovych laboratori. Ze v Cechach je tohle nejvic rozsirena droga v Evrope.

RADY A RŮZNÉ VYCHYTÁVKY PRÁCE NA BLOGU

VLASTNĚ TAK JAK SE POSTUPNĚ PTÁTE TAK TO BUDU DOPLŇOVAT:
Co se zaslanou pozvánkou mailem:
můžete potvrdit a vkládat své příspěvky na blog (pozvánku do blogu zašlu případně znovu). Pokud potvrdíte, stanete se dopisovatelem, můžete přispívat, i přes svůj mail. Nebo zaslat mě a já obratem na blog umístím ...
Posílejte nápady, odkazy a doporučení, zpracuji to pro blaho všech či některých ...
Pozvánky do blogu a zapisování komentářů
Jak se přihlásit do blogu jako dopisovatel. Po obdržení pozvánky od Admina (Googlu) na Váš mail.
Vstoupíš na odkaz double klikem, pak pokud není prázdné okénko pro e-mail dáš použít jiný účet. Pokud nemáš účet u googlu, dáš vytvořit účet -pozor ne mail. Vložíš nějaký svůj existující mail ( i jinde založený, třeba seznam apod.) a zadáš heslo o 8 znacích. (pokud heslo tvého existujícího mailu nemá 8 znaků, základ hesla může být třeba stejný a doplněný do 8 znaků). Pak heslo zopakovat pro ověření správnosti. Pak vložit předepsané ověřovací slovo a zaškrtnout souhlas s podmínkami. Pak potvrdit a je to. Dlouhé heslo prostě k existujícímu mailu založíš pro tvůj účet na blog (nic se neplatí), staré heslo ti zůstane pro původní mail. Nové heslo je jen pro účet blogu na googlu.
Pak tento mail a nové heslo můžeš používat pro vstupy na blog. Otevřeš blog, vpravo nahoře (klikneš na přihlášení či sign in). Vložíš mail+heslo a jsi na blogu, ve svém hlavním panelu. Můžeš zadat-nový příspěvek a napsat ho, odkliknutím publikování, vložíš na blog.
Můžeš příspěvek upravovat, návratem do seznamu příspěvků (pokud návrat zrovna nevidíš, jdi přes hlavní panel). Vstoupíš do seznamu všech příspěvků na blogu, ale upravovat můžeš jen své.
Můžeš si
na záložce "povolení", založit-dopsáním, další mail, zaškrtnout vložit ihned a používat tento pro vkládání rovnou ze svého mailu, bez přihlášení do blogu. Napíšeš mail na svém PC a odešleš na tento další mail blogu, text se rovnou umístí na blog jako nový příspěvek. V hlavním panelu najdeš své nastavení-můžeš upravit dle sebe.
Komentáře lze pak psát buď jako anonym-rychlejší varianta (tam doporučuji se podepsat, aby se vědělo, kdo to přispěl). Druhá lepší varianta: napíšeš text, necháš zaškrtnuto Google/Blogger, vložíš mail+heslo a dáš náhled , stále můžeš opravovat text na závěr jsi li spokojen s napsaným dáš publikovat - dodržuj zde uvedené pořadí.
Vložení webového odkazu: (na jiné stánky či článek), napíšeš či zkopíruješ odkaz na jiných stránkách (označiš adresu myší a pak Ctrl+C, kopírovat), pak na blogu vložit do okna textu nového příspěvku, odkaz znovu označit (odkaz stále zůstává ve schránce), poté klikni nahoře v liště upravy textu na ikonku odkaz (podržení myši na ikonce zobrazí funkci ikony) otevře se okno pro vložení odkazu, (nejlépe vymaž co v okně je - http://), klikni do okna a dej Ctrl+V (=vložit ze schránky) tím vložíš web adresu, pak klávesu Enter a hotovo. Druhá varianta rovnou vložit odkaz do řádku pod titulkem nového příspěvku a tím budou ostatní na blogu moci proklikem přes nadpis přejít na vloženou stránku.
Přátelé blog není web, takže bylo by možná lépe používat komentáře do doby, kdy sami uznáte, kam se budou čtenáři ještě vracet. Při pochybnosti o čtenosti je lépe založit nový článek / příspěvek, případně s odkazem na jaký článek navazuje apod. Není to žádná povinnost, ale debata možná takto lépe "poteče". Komentáře ke starším článkům mohou jinak zmizet v propadlišti dějin blogu. Ptejte se, budu-li vědět poradím. A omlouvám se znalcům.

Legendární akce Jazzové sekce

Legendární akce Jazzové sekce
Člověče, už to bude letos 28 let ..
REFLEXNÍ TERAPIE LYMFATICKÉHO SYSTÉMU, REIKI, SPIRITUAL RESPONSE THERAPY - tel.: 775 320 714