29. 11. 2009

Neco o cem vase pravicovoprdolizalova media neinformuji

Kazdy osmy american a kazde ctvrte americke dite je zavisle na "foodstampech" aby nehladoveli. Tak daleko to dotahl nas vzorny a nejbohatsi kapitalismus na svete. Co chybi ve vetsine kapes, nektere nadouva k prasknuti. 

S pozdravem "nezavidte bohatym, vzdyt bohatstvi jest svato" 
Milan
viz zde:http://www.nytimes.com/2009/11/29/us/29foodstamps.html?hp

13 komentářů:

Vikej řekl(a)...

No a co bys doporucoval Milane, aby hladoveli? Nebo lovili sve jidlo? Nelibi se te, ze dostavaji jidlo zadarmo? Spousta jich i bydli zadarmo. rika se tomu Section A podpora. Nebo jim doporucit nejakou praci? Nejakou jim vynalezt kdyz ten zkurvenej kapitalistickej system je nepotrebuje?

Anonymní řekl(a)...

V tvych otazkach se skryva na ne i odpoved.

Vikej řekl(a)...

Neskryva, Milane. V ironii odpoved nehledej.

Anonymní řekl(a)...

vie
ja bych prvne zrusil, dostavat neco zadarmo. At jsou to vselijaky socialni podpory, vypomoci na topeni, jidlo, deti apod. Kdo neco chce, bude na to makat. Treba pro obec sbirat papiry, odpadky, zametat, hrabat travu a vsechny jine potrebne prace. To me prijde moc smyslne. Jinak to vede presne k tomu co se ted deje. Nikomu se nechce pracovat a kolikrat ani nevyplati pracovat, chodi si pro socialni penize a potom jdou delat nekam na cerno. A mesta a obce zamestnavani mlady a schopny lidi na meteni ulic. Jako vsechno, je i toto postaveny na hlavu.

Vikej řekl(a)...

Na co ty Vie poukazujes je to, kdy se opravdova "pomoc bliznimu tvemu" dostane do rozporu s tim jak se to opravdu aplikuje, kdy bys tem bliznim nejradeji nakopal prdel.

Jan Jelínek řekl(a)...

Myšlenka o tom, že by měli všichni lidi - i ti sociálně slabí a tělesně a duševně nemožní - dostávat peníze jen za práci, třeba za sbírání papírků nebo psích hoven, je opravdu štěpná, ale zamyslel se její autor vůbec nad tím, že jsou i tací, kteří sice dostávají mzdu, ale přitom jsou úplně zbyteční? A že tedy není jediný "rozumný" důvod, aby ji dostávali. Například pánští holiči. Já byl u holiče naposledy na vojně, kde mě k němu nahnali rozkazem. Od té doby se stříhám i holím sám. Nehty si taky stříhám a piluju sám. Tak na co jsou "nehtová studia", masérské salóny, veřejné lázně...! Já se umím umejt a meju se sám. A vůbec! Co takoví admani - reklamní pracovníci? Tihle škodliví paraziti si snad mzdu zaslouží? Vždyť oni i ty sociálně slabé a nemocné obmyslně nutí, aby toužili po věcech, které nepotřebují. Například po deodorantech. Vždyť takový sociálně slabý nebo sociálně vyloučený je doma sám (ostatní jsou v práci, že?), a u takovýchto "ne-osob" je přeci úplně jedno jestli smrdí. Když už jsou sociálně vyloučení, tak jim to víc stejně ublížit nemůže. Jak koneckonců potvrzuje aforismus, který svého času rozčílil útlocitnou americkou společnost: "Děti a prdy snášíme jen ty vlastní."
Vie teď určitě nadskakuje, že je má argumentace poněkud mimo, protože holič dostane mzdu jen tehdy, když bude mít zákazníky, že se jeho existence řídí poptávkou, kdežto takový "sociálně vyloučený nemakačenko" žádnou službu neposkytuje, takže nemůže být po jeho "službě" žádná poptávka!
Omyl. Jeho existence (jeho "nepráce", jak by řekl Václav Klaus), přísně vzato opravdu ničemu neslouží, ale přeci jen jednu potřebu naplňuje. Potřebu solidarity, soucitu, nutkání pomoci nebohému bližnímu, jež máme založenu geneticky na sociálních instinktech a posilovanou a rozvíjenou (nebo naopak oslabovanou a potlačovanou) příslušným socio-kulturním prostředím.

Avšak vše je možné, vše je myslitelné. Například založit příslušný "pracovní úřad" pro sociálně slabé a vyloučené, nabrat do něj úředníky a dohližitele, kteří budou kontrolovat například vozíčkáře, zda z vozíčků při pojíždění po parku "napíchali" tyčí s hřebíkem na konci požadovanou kvótu papírků a psích hoven, a teprve poté jim "odblokovat" a vyplatit pro daný měsíc invalidní důchod.
Jéje, jéžiš, to by se my lýbylo!

Anonymní řekl(a)...

jaky socialne slabi? Marcela, moje kamoska, pracuje na uradu pro podpory v Bostonu a zrovna vcera vyrizovala zadost o jidelni listky majitelce dvou kadernictvi v nejlepsi ctvrti (Beacon Hill)... v dnesni dobe nejsou v americe bez prace jacici povaleci a flinkove, jak vas trapne ustrnuly pravicovy nazor predpoklada, ale bezni pracoviti lide ... ach jo ..

Jan Jelínek řekl(a)...

Co to, Milane, blábolíš? Ty už jsi tím tvým marxismem tak posedlej, že všechno (i žerty, ironii a grotesku) čteš jako cenzoři z FÚTI (to byl za bolševika federální úřad pro dohled nad tiskem), a proto i nevyhnutně píšeš jako tehdejší Rudé právo.
JJ

Anonymní řekl(a)...

vie
JeJe, teda takovej souhrn nesmyslu jsem uz dlouho necetl. Me samozrejme neslo nutit invalidy sbirat papiry ale o to, schopny lidi, co odmitaji praci, a tom se snad ani nemusime bavit, ze to tak je, a nebo nemohou dlouho nejakou sehnat, necpat jim penize zadarmo, ale alespon za nejakou prospesnou cinnost pro obec i mesto.
Tecka a smytec.

Anonymní řekl(a)...

vie
ostatne me jeste napadlo, v necem ma Milanek pravdu, jelikoz ja, i kdyz mam momentalne tri obchody, po odecteni najmu a ostatnich dani me zbyde castka, ktera je pod hranici zivotniho minima. (ktere je u nas nejakych 640 eur/mesic). To znamena, ze pracuju zhruba za 1,5 eur za hodinu. Tak je mozny, ze majitelka luxusniho kadernictvi klidne dostava listky na jidlo, jelikoz kdyz vsechno poplati, tak ji jednoduse nic nezbyde.
Musim poznamenat, ze si nestezuji a vidim to tak, ze je holt clovek jednou nahore a jednou zase dole. Me by se soucasne vice hodilo delat jako zamestnanec za tri a pul tisice euro, nez byt podnikatel. A tusim, ze bude jeste hur, bohuzel do duchodu mam jeste 15 let a tak jen uz koukam to nejak doklepat a nejsem si jisty, ze se me to podari.

Vikej řekl(a)...

O mediich Milane: asi jsi chtel napsat pravicovo-prdelolizalova media, prdy se lizou asi spatne, nebo mas nejaky zpusob jak je lapat? Ja pocitam, ze pro tebe jsou vsechny kapitalisticky media prdolizalovy. Nebo mas nejake oblibene hlasne trouby?

Jan Jelínek řekl(a)...

Milý vie, přeci jen bych viděl mezi práceschopnými lidmi rozdíly, na které je recept sbírání papírků a psích hoven, jako "protislužby" za poskytování podpory a sociálky příliš paušalizující a vůbec pitomý, protože předpokládá:
1)- že je pro statisíce nezaměstnaných veřejně prospěšné práce v každém okamžiku dostatek,
2) - vznik příslušného "Úřadu veřejných prací" se zaměstnanci, kteří své ovečky evidují, shánějí jim veřejně prospěšnou práci (které z logiky věci není dost), kontrolují docházku a kvalitu prováděné veřejně prospěšné práce, a - zde je ukryto čertovo kopýtko - sankcionují (trestají) ty, kteří nepracují kvalitně, mají mizernou docházku, mají neomluvené absence, serou na takovou práci z lenosti či z principu. A teď můžeš, s tvou obvyklou hospodskou razancí, vymýšlet jaké ty sankce budou. Sebrat jim část podpory a nechat lidi a jejich rodiny hladovět? Nebo sebrat vzpurnému lenochovi celou sociálku a nechat ho chcípnout? Nebo nemakačenky zavřít do pracovního tábora a hladem, bitím, ledovými sprchami, karcery a dalšími donucovacími prostředky je přinutit, aby odvedli požadované penzum práce a mohla jim být vyplacena podpora či sociálka?
Nejen že bychom tím zavedli policejní fašistický stát - už jsme za bolševika zažili "povinnost pracovat" a tvrdé vězeňské sankce za porušování této povinnosti -, ale touto paušalizací bychom zcela rezignovali na to, že lidé jsou různí:
Jsou tací, kteří nabídnutou práci
- odmítají, i když je jim Pracovním úřadem NĚJAKÁ nabídnuta a raději berou sociální podporu a pracují načerno;
- odmítají a vystačí se sociální podporou;
- odmítají pracovat v jiném oboru, než ve kterém jsou vzdělanými a zkušenými odborníky, a tak berou podporu a sociálku do té doby, dokud požadovanou neseženou, což může být nikdy, protože postupem doby odbornost i schopnost pracovat na úrovni ztratí; ale jsou i tací, a těch je většina, že:
- práci nemohou sehnat, protože:
- prostě není
- jsou cikáni,
- jsou nekvalifikovaní,
- jsou invalidní,
- jsou hloupí,
- jsou kriminálními recidivisty
- jsou nemožní jiným způsobem...
To jen stručně k tvé "chytré" poznámce, jak zacházet s práceschopnými, kteří nepracují a berou podporu v nezaměstnanosti, nebo nedej bože dokonce dlouhodobě pobírají "za nic" sociální podporu.
JJ

Anonymní řekl(a)...

vie
no vidis, JeJe, to uz bylo trochu lepsi. Zrejme vsechno speje k tomu, ze starat se o armadu linych, vychcynych a nezamestnanych je noc drahe a narocne, a je lepsi nechat je na pokoji a vyplatit jim davky.
Chcipnout hlady je take nemuzes nechat, kdyz jim nic nedas, tak pujdou vykradat tobe byt. To je asi lepsi, kdyz kazdej da par korun, tim to nejde vsechno z jedne kapsy a nejvetsi nebezpeci je zazehnano.
A vsichni si mohou umyt ruce v nevinne. Vyborne!
Na druhe strane, jsou zeme, treba Hong Kong, kde neni penze a neni social. Jak velika je tam armada chudych nevim, zrejme ale uplne stejna jako u nas. Nektere nemocnice tam jsou zadarmo. Takze to bude asi podle zvyku, na co si obcanstvo casem zvykne.
Srovnam-li treba omezeni rychlosti (130) na dalnici Praha-Brno, kde jsou temer denne hrozny buracky, co tak ctu, s Nemeckem, kde je rychlost neomezena, nevim nic o tom, ze by bouracky v Nemecku byly nekolikrat vyssiho poctu, kdyz se tam muze jezdit neomezene. V Rakousku to same. Omezena rychlost a zhruba stejny pocet nehod. V cem to tedy je? Nebo: silnicni znamky se vsude tvrde vybiraji, kupodivu v Nemecku nejsou. Jak je to mozne?
Prosim, ja take neznam vsechny podrobne statistiky, usuzuji pouze podle toho, ze se na tyto veci nijak vyrazne nepoukazuje, tedy predpokladam, ze se drzi v normalu.
Zrejme tedy je mozne, ze to pujde tak i tak. Podle toho na co si lidi zvyknou. Je ovsem otazka zda-li ty ruzna reseni nevedou ke stejnym vysledkum. Ale, bylo by mozna i mozne, se o to pokusit, maximalne by vysledek byl stejny.
Poznamka: hrabani listi na podzim je temer neomezene. Shrabes, foukne vitr a muzes zacit znova. Tady hrabou zamestnanci.

RADY A RŮZNÉ VYCHYTÁVKY PRÁCE NA BLOGU

VLASTNĚ TAK JAK SE POSTUPNĚ PTÁTE TAK TO BUDU DOPLŇOVAT:
Co se zaslanou pozvánkou mailem:
můžete potvrdit a vkládat své příspěvky na blog (pozvánku do blogu zašlu případně znovu). Pokud potvrdíte, stanete se dopisovatelem, můžete přispívat, i přes svůj mail. Nebo zaslat mě a já obratem na blog umístím ...
Posílejte nápady, odkazy a doporučení, zpracuji to pro blaho všech či některých ...
Pozvánky do blogu a zapisování komentářů
Jak se přihlásit do blogu jako dopisovatel. Po obdržení pozvánky od Admina (Googlu) na Váš mail.
Vstoupíš na odkaz double klikem, pak pokud není prázdné okénko pro e-mail dáš použít jiný účet. Pokud nemáš účet u googlu, dáš vytvořit účet -pozor ne mail. Vložíš nějaký svůj existující mail ( i jinde založený, třeba seznam apod.) a zadáš heslo o 8 znacích. (pokud heslo tvého existujícího mailu nemá 8 znaků, základ hesla může být třeba stejný a doplněný do 8 znaků). Pak heslo zopakovat pro ověření správnosti. Pak vložit předepsané ověřovací slovo a zaškrtnout souhlas s podmínkami. Pak potvrdit a je to. Dlouhé heslo prostě k existujícímu mailu založíš pro tvůj účet na blog (nic se neplatí), staré heslo ti zůstane pro původní mail. Nové heslo je jen pro účet blogu na googlu.
Pak tento mail a nové heslo můžeš používat pro vstupy na blog. Otevřeš blog, vpravo nahoře (klikneš na přihlášení či sign in). Vložíš mail+heslo a jsi na blogu, ve svém hlavním panelu. Můžeš zadat-nový příspěvek a napsat ho, odkliknutím publikování, vložíš na blog.
Můžeš příspěvek upravovat, návratem do seznamu příspěvků (pokud návrat zrovna nevidíš, jdi přes hlavní panel). Vstoupíš do seznamu všech příspěvků na blogu, ale upravovat můžeš jen své.
Můžeš si
na záložce "povolení", založit-dopsáním, další mail, zaškrtnout vložit ihned a používat tento pro vkládání rovnou ze svého mailu, bez přihlášení do blogu. Napíšeš mail na svém PC a odešleš na tento další mail blogu, text se rovnou umístí na blog jako nový příspěvek. V hlavním panelu najdeš své nastavení-můžeš upravit dle sebe.
Komentáře lze pak psát buď jako anonym-rychlejší varianta (tam doporučuji se podepsat, aby se vědělo, kdo to přispěl). Druhá lepší varianta: napíšeš text, necháš zaškrtnuto Google/Blogger, vložíš mail+heslo a dáš náhled , stále můžeš opravovat text na závěr jsi li spokojen s napsaným dáš publikovat - dodržuj zde uvedené pořadí.
Vložení webového odkazu: (na jiné stánky či článek), napíšeš či zkopíruješ odkaz na jiných stránkách (označiš adresu myší a pak Ctrl+C, kopírovat), pak na blogu vložit do okna textu nového příspěvku, odkaz znovu označit (odkaz stále zůstává ve schránce), poté klikni nahoře v liště upravy textu na ikonku odkaz (podržení myši na ikonce zobrazí funkci ikony) otevře se okno pro vložení odkazu, (nejlépe vymaž co v okně je - http://), klikni do okna a dej Ctrl+V (=vložit ze schránky) tím vložíš web adresu, pak klávesu Enter a hotovo. Druhá varianta rovnou vložit odkaz do řádku pod titulkem nového příspěvku a tím budou ostatní na blogu moci proklikem přes nadpis přejít na vloženou stránku.
Přátelé blog není web, takže bylo by možná lépe používat komentáře do doby, kdy sami uznáte, kam se budou čtenáři ještě vracet. Při pochybnosti o čtenosti je lépe založit nový článek / příspěvek, případně s odkazem na jaký článek navazuje apod. Není to žádná povinnost, ale debata možná takto lépe "poteče". Komentáře ke starším článkům mohou jinak zmizet v propadlišti dějin blogu. Ptejte se, budu-li vědět poradím. A omlouvám se znalcům.

Legendární akce Jazzové sekce

Legendární akce Jazzové sekce
Člověče, už to bude letos 28 let ..
REFLEXNÍ TERAPIE LYMFATICKÉHO SYSTÉMU, REIKI, SPIRITUAL RESPONSE THERAPY - tel.: 775 320 714