31. 10. 2011

Tady máte několik mých obrázků, které se potulují po katalozích




Robošrot, olej na sololitu, 65x70 cm, 2006

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

vie
zajimave nam to tady Jeje malujes. Obraz je odraz duse. A nikdy bych nerekl, ze budes malovat takovehle motivy. Jestli ses nahodou nenechal unest modernou, ktera maluje vsechno, jen ne to co je. Zajimavy motiv, zkamenela zvirata, se objevuji na tvych dilech zrejme casteji, moc by me zajimalo, co to ma byt za symboliku. Ten gril me zrovna moc neupoutal, dlouho jsem zkoumal, co tam vlastne je, jaky jatra, nerozlustil jsem to. Je to trochu zamlzeny a nejasny, je to horsi fotkou nebo je to tak na obraze? Na tom srotu jsem taky moc nerozlustil, vcelku bordel jako na srotu, to jo, ale nevidim to poradne a to jsem to zkoumal i v originalni velikosti.
Jk jsem z psal, jeden druh skaly, take se objevuje na vice obrazech te jde, dokonce si vyhrajes i s piseckem a jednotlivyma kaminkama, jses asi puntickar a malujes hlavou a ne pocitama.
Furt me ale nejdo hlavy ten realisticky-fantasticky styl, ja bych si to asi do obyvaku nepovesil, kdyz nemusim toho kouzelnika Harry Potter a podobny filmy, co se najednou produkuji, i kdyz manzelka to zase miluje. Tedy ja takovymy namety nejsem nadseny.
Kdybych si musel neco koupit, nejvic bych asi snesl ten srot.
jinak ok, maluj si dal co chces. Body by se pohybovaly nekde kolem prumeru, kdyz s tim uz Vikej zacal.
Musim jeste poznamenat, ze jsem nikomu jeste nehodnotil obraz. Trochu me zneklidnuji tve namety, v dusi se ti musi dit neco podobneho, potom zase nechapu tvoji naprostou spokojenost s demokracii. Treba je to rodina, zensky nebo co ja vim. Radeji bych od tebe videl treba zed s kvetinami a travou u chaty. Takovy pohoda styl by me k tobe sedel vic.

Jan Jelínek řekl(a)...

Vynechám reakci na pindy o mé spokojenosti s demokracií, jsme s ní spokojeni oba asi tak stejně.
Odborné (nebo jaké) hodnocení mých obrazů od tebe ani od vás ostatních nečekám, já maluji obrazy proto, aby na diváka působily. Jak, to už je na nich, k dekódování jejich významů má stačit název, a kupříkladu v případě Marsu ty všeliké souvislosti a konotace, které lze s Marsem mít a z obrazu vyčíst. Mars je bůh války, je to rudá pustá nevlídná planeta, scifisté ji považují za rudou proto, že zažila katastrofické globální kataklyzma. Tvrdívalo se, že na něm jsou vidět kanály, v kanálech žijí krysy, jadernou katastrofu by nejdéle přežila nejspíš ta zvířata jako krysy..., a tak jsem to tak namaloval. Tak takováhle ironická představa byla na začátku obrazu. Celý cyklus je míněn a pojednán ironicky, jako střet toho, co o planetách víme vědecky, v kontrastu s mýty a všelikými předvědeckými a scifistickými představami o nich. Rozepisuju se o tomto obrazu proto, abych ozřejmil, co za tímto námětem bylo z mé strany. Pro náhled diváka musí stačit název a to, co vidí namalovaného. Příběh, jehož je obraz ilustrací si musí divák zrekonstruovat po svém.

Maluju věci, které mě baví, které mě zajímají, tak jak si myslím, že to má smysl a hodnotu, a které nejsou malovány jako od někoho. To ostatní je na publiku - laickém i odborném. Obě skupiny na tom, co dělám, zaplaťpánbu přeci jenom "něco vidí". Mám to štěstí. To je všechno. Líbit se nelze všem, jsem rád i za to málo. Notabene tyhle obrazy nemaluji proto, abych se podbízel lidovému vkusu, ale proto, abych zaujal i lidi, kteří moderní umění moc nemusejí. Ale ani experimentům se nebráním a nevyhýbám, mám ve své tvorbě více poloh, i ty zcela abstraktní.
JJ

Anonymní řekl(a)...

vie
vcera jsem poslouchal jednu profesor ddddddr, nakou zenskou umeni a ta rikala, z dobry obraz se pozna podle toho, ze nam rekne to, co na obrazu neni videt.

RADY A RŮZNÉ VYCHYTÁVKY PRÁCE NA BLOGU

VLASTNĚ TAK JAK SE POSTUPNĚ PTÁTE TAK TO BUDU DOPLŇOVAT:
Co se zaslanou pozvánkou mailem:
můžete potvrdit a vkládat své příspěvky na blog (pozvánku do blogu zašlu případně znovu). Pokud potvrdíte, stanete se dopisovatelem, můžete přispívat, i přes svůj mail. Nebo zaslat mě a já obratem na blog umístím ...
Posílejte nápady, odkazy a doporučení, zpracuji to pro blaho všech či některých ...
Pozvánky do blogu a zapisování komentářů
Jak se přihlásit do blogu jako dopisovatel. Po obdržení pozvánky od Admina (Googlu) na Váš mail.
Vstoupíš na odkaz double klikem, pak pokud není prázdné okénko pro e-mail dáš použít jiný účet. Pokud nemáš účet u googlu, dáš vytvořit účet -pozor ne mail. Vložíš nějaký svůj existující mail ( i jinde založený, třeba seznam apod.) a zadáš heslo o 8 znacích. (pokud heslo tvého existujícího mailu nemá 8 znaků, základ hesla může být třeba stejný a doplněný do 8 znaků). Pak heslo zopakovat pro ověření správnosti. Pak vložit předepsané ověřovací slovo a zaškrtnout souhlas s podmínkami. Pak potvrdit a je to. Dlouhé heslo prostě k existujícímu mailu založíš pro tvůj účet na blog (nic se neplatí), staré heslo ti zůstane pro původní mail. Nové heslo je jen pro účet blogu na googlu.
Pak tento mail a nové heslo můžeš používat pro vstupy na blog. Otevřeš blog, vpravo nahoře (klikneš na přihlášení či sign in). Vložíš mail+heslo a jsi na blogu, ve svém hlavním panelu. Můžeš zadat-nový příspěvek a napsat ho, odkliknutím publikování, vložíš na blog.
Můžeš příspěvek upravovat, návratem do seznamu příspěvků (pokud návrat zrovna nevidíš, jdi přes hlavní panel). Vstoupíš do seznamu všech příspěvků na blogu, ale upravovat můžeš jen své.
Můžeš si
na záložce "povolení", založit-dopsáním, další mail, zaškrtnout vložit ihned a používat tento pro vkládání rovnou ze svého mailu, bez přihlášení do blogu. Napíšeš mail na svém PC a odešleš na tento další mail blogu, text se rovnou umístí na blog jako nový příspěvek. V hlavním panelu najdeš své nastavení-můžeš upravit dle sebe.
Komentáře lze pak psát buď jako anonym-rychlejší varianta (tam doporučuji se podepsat, aby se vědělo, kdo to přispěl). Druhá lepší varianta: napíšeš text, necháš zaškrtnuto Google/Blogger, vložíš mail+heslo a dáš náhled , stále můžeš opravovat text na závěr jsi li spokojen s napsaným dáš publikovat - dodržuj zde uvedené pořadí.
Vložení webového odkazu: (na jiné stánky či článek), napíšeš či zkopíruješ odkaz na jiných stránkách (označiš adresu myší a pak Ctrl+C, kopírovat), pak na blogu vložit do okna textu nového příspěvku, odkaz znovu označit (odkaz stále zůstává ve schránce), poté klikni nahoře v liště upravy textu na ikonku odkaz (podržení myši na ikonce zobrazí funkci ikony) otevře se okno pro vložení odkazu, (nejlépe vymaž co v okně je - http://), klikni do okna a dej Ctrl+V (=vložit ze schránky) tím vložíš web adresu, pak klávesu Enter a hotovo. Druhá varianta rovnou vložit odkaz do řádku pod titulkem nového příspěvku a tím budou ostatní na blogu moci proklikem přes nadpis přejít na vloženou stránku.
Přátelé blog není web, takže bylo by možná lépe používat komentáře do doby, kdy sami uznáte, kam se budou čtenáři ještě vracet. Při pochybnosti o čtenosti je lépe založit nový článek / příspěvek, případně s odkazem na jaký článek navazuje apod. Není to žádná povinnost, ale debata možná takto lépe "poteče". Komentáře ke starším článkům mohou jinak zmizet v propadlišti dějin blogu. Ptejte se, budu-li vědět poradím. A omlouvám se znalcům.

Legendární akce Jazzové sekce

Legendární akce Jazzové sekce
Člověče, už to bude letos 28 let ..
REFLEXNÍ TERAPIE LYMFATICKÉHO SYSTÉMU, REIKI, SPIRITUAL RESPONSE THERAPY - tel.: 775 320 714