14. 11. 2011

Doporučuji i s komentáři dole

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jan-benda.php?itemid=14790
Autor Jan Benda i jeho manželka jsou architekti, žijící myslím víc jak 10 let v Číně. Podrobnosti si ostatně můžete vygooglovat sami.

89 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

vie
kdyz je rec o Cine, tak manzelka se pred mesicem vratila z HK a kazdy kdo ma ID HK cartu, dostal vraceno kolem 600 eur, jelikoz vlada ma prebytek penez zaplacenych na danich. Totez plati pro Macao. Pokud to nechteji hned a pockaji myslim do kvetna pristiho roku, dostau asi o 30 eur vic. Nekdo to chce hned, nekdo pozdeji.

Vikej řekl(a)...

Precetl jsem clanek i ruznorode komenty pod tim.

Anonymní řekl(a)...

vie
vcera byla mala zminka v novinach, ze tady mame "Velmistra prace", ktery by mohl mit nadeji dostat se do knihy rekordu. Poslanec, ktery ma k tomu jeste dalsich jedenact zamestnani, pekne tam byly vsechny vyjmenovane, jen jsem si vsimnul, ze vetsina mela co spolecneho s Reiffeisen bank, kde v siti jejich podfirem byl vzdy nekde v dozorci rade.
Z jinych zpravicek vim, ze to kolikrat delaji zadarmo, bez mzdy ale dostavaji odskodneni a ruzne diety, sluzebni auta i se soferm a pod. Tak strizlive odhaduji, ze ten nas poslanec a Velmistr prace si prijde mozna na takovych 50 tis. eur mesicne, co ja vim. A taky jsem si hned vzpomnel na stachanovce, jak plnili normy na 200 procent. A to byli socialisticti zabari ve srovnani s kapitalistickym makacem, co plni praci na 1100 procent. :-))))))

Anonymní řekl(a)...

vie
clanek jsem si take precetl, ruzne komenty pod clankem uz ne, protoze me to nebavilo

Vikej řekl(a)...

Ty komentare Vie byly jeste zajimavejsi.

Anonymní řekl(a)...

http://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi/c1-53668420-sametovi-vitezove-s-rudou-knizkou

Anonymní řekl(a)...

vie
co na to rict? Nevim. Snad jen to, ze aniz by clovek znal vsechny jmena a vztahy, muze to uz jen ze zkusenosti kolem sebe predpokladat, ze to tak bylo a je.
A je nadherne videt, jak daleko na ocase se potaceni nejake demokraticke myslenky nasich bloggaru.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
ještě jeden k 17.11., Babiš-hahaha-spasitel s krvavýma rukama, kolik jich ještě čeká v záloze, s touhou zaujmout, tenhle kostlivec je naštěstí asi dost provařenej, ale přijdou jistě i méně viditelné krváky. Ale i v tomto případě už jsem slyšel, alespoň něco dělá. Doporučil bych takovým optika.
http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jan-hnizdil.php?itemid=14815

Anonymní řekl(a)...

vie
diskuzi Vikeji pod clankem jsem se zrovna pokousel cist, dosel jsem nekam do jedne tretiny a ztratil jsem pocit, ze bych se neco zajimaveho dovedel. Upotala me tam ale jedna veta: Myslim, ze jsem docela vzdelany...
A tak me hned napadlo, ze vzdelani jeste nemusi zaruka toho, ze nam vzdelany nekdo poskytne lepsi recept na neco, co se tyka lidskeho jadra a lidskych vztahu. Tak mohou mit vzdelanci nazory na urovni materske skolky nebo vysoke skoly mafianske. Vzdelani, samo o sobe, myslim nemusi poskytovat vzdy spolehlivy recept na reseni spolecnosti.
K LW, i na Babise jsem se kouknul, pred par tydny jsem jeste nevedel, kdo to je, zrejme jeden non plus ultra mafian a musim se podivovat Hnizdilovi a jinym diskuterum, ze si mysli, ze jim Babis vybagruje cestu k poctive demokracii. Poctivy lid si najme mafiana, aby jim ve state uklidil, a potom nastane raj a vsichni budou spokojeni. Ceska inteligence provedla toho tento postup uz nekolikrat, byla posleze zklamana z Ruska, z EU take.
Naivita ve vzdelanych kruzich Ceske republiky je jak vidim bez hranic a dovede kazdy den nove a nove prekvapit. V tom ale CS republika neni sama. Mozna by bylo skutecne lepsi, kdyby k tomu pustili kopace. Tak preji vsem uprimnym a poctivym volicum, aby se jim ve spojeni s mafii podarila vybudovat jejich spolecnost a mafie bude drzet straz u plotu.
A ono je to dokonce i nejak pritahujici. Clovek, ktery dokazal zbohatnout, jiste vi jak na to a kdyz je ochotny to ukazat a naucit nas to, tak budeme vsichni take strasne bohati, tak proc to nezkusit! Dyt je to vlastne strasne primitivni! A cim jednodusi, tim lepsi!

Vikej řekl(a)...

Ano, vyssi vzdelani je skoro obecne inverzne proporcionalni schopnosti rozumet problemum, ale stejne tak je tomu s zadnym vzdelanim. Moc vzdelani lide a nevzdelanci jsou v tomhle smeru neuzitecni. Ja bych volil lidi s prumyslovkou nejradeji.

Anonymní řekl(a)...

jsme všichni blázni na zemi zrození ...
http://www.youtube.com/watch?v=Em9q9aQsJ0I&feature=player_embedded#!

Anonymní řekl(a)...

http://www.theatlantic.com/national/archive/2011/11/pepper-spray-brutality-at-uc-davis/248764/

Vikej řekl(a)...

Pepper spray je neskodny.

Jan Jelínek řekl(a)...

"Podceňovat vzdělání je buranská zakomplexovanost, přeceňovat vzdělání je intošská nabubřelost."

Jakkoli tento výrok může někomu konvenovat, jinému zase naopak, informačně je prázdný, protože bez definování toho, co je to vzdělanost, je jakýkoli výrok, je jakákoli debata o vzdělanosti, pofiderní.
V sobotních Lidovkách v oddílu Orientace proběhla debata čtyř vzdělanců (vysokoškolských pedagogů) o tom, zda je dnešní mladá generace vzdělanější či méně vzdělaná než generace předcházející atd. Všichni čtyři diskutující zacházeli v debatě s pojmem "vzdělání" podobným způsobem, jako se v jiných debatách používá pojem "umění". Když řekneme "vzdělání (umění)" je užitečné, lidé tuto obecnou pravdu jistě odsouhlasí, ale opět - informačně je to výrok prázdný, protože neříká, "v čem (čím)" jsou oba společenské fenomény pro společnost užitečné. Teprve v poslední třetině rozhovoru začli ti čtyři pedagogové mluvit k věci, když dospěli k řešení konkrétních problémů, zdali zavést elitní školství s přísnými přijímacími zkouškami a (nedemokratickým) omezením počtu přijímaných studentů. Když se začali konkrétně (byť jen teoreticky)dohadovat o nutné reformě vysokoškolského školství, protože s inflací bakalářských a magisterských titulů poklesla obecná úroveň vzdělanosti, neboť se rozplizla příliš do šířky, a s těmi nejtalentovanějšími studenty se proto nepracuje natolik individuálně, aby to bylo těmto špičkám mezi studenty ku prospěchu. Atd. - snad to jako náznak šíře problematiky stačí.

Cituji: "Vzdelani, samo o sobe, myslim nemusi poskytovat vzdy spolehlivy recept na reseni spolecnosti."
Ano, to je pravda. Stejně, jako: "Hudební talent, sám o sobě, ještě není zárukou úspěšné koncertní kariéry".
Ó, jak jsme moudří a vzdělaní!
JJ

Anonymní řekl(a)...

LadaW
tak mě, vieho a pazyka jste už poslali k Chocholouškovi na základě dokonalýho rozboru osobnosti -:) a ted je třeba začít u Bestů a podobných a pokračovat k mnoha další co píšou takovýhle nesmysly, ale kde se v nich bere to vidění světa, to už nejsou amatéři našeho ražení. Ale blázni či pomatenci co nevidí výhody "života" to asi stejně budou, co? Záměrně nepíšu nic o kapitalismu ani demokracii, abych někoho zase nepobouřil.

http://aktualne.centrum.cz/blogy-a-nazory/komentare/clanek.phtml?id=722800

Vikej řekl(a)...

„Kde se v nich bere to vidění světa? „ No LW, já bych řekl, že názorů je kolik je lidí. Pan Best rád barví svět na černo. Asi je jeden z těch lidí co jim po ránu kafe nechutná pokud si tam nepřimíchá trochu strychninu.
O jakých výhodách „života“ tu mluvíš? Proč v uvozovkách? Jako obyčejně si říkám „co tím chtěl básník říci“. Musel bych hádat jestli tím myslíš, že kapitalismus a demokracie má být ta výhoda života?

Jan Jelínek řekl(a)...

Milý LW, takovéto katastrofické scénáře jsou stejně amatérské kydy, jako ty naše tady na blogu. Proč? Protože VŠECHNO je možné, ale jen JEDNO se stane. Jinak to nechodí ani nikdy nechodilo, nežijeme na zkoušku. Když ti Bendovo vyústění současné "krize" a společenských "trendů" intelektuálně konvenuje, dobře ti tak. Nehodlám ti je (Bendou nastíněné vyústění) vymlouvat, ani jsem se o to nikdy nepokoušel. Několikrát jsem připustil i tu možnost, že současný vývoj nějakým fašismem může skončit. Leč diktatury nenastolují banky, nýbrž ideologie. Diktatura (kupříkladu) s ideologií "všeobecné rovnosti potřeb" (jak z vlastní zkušenosti víme) si s bankami a s měnou a vůbec celým výrobně ekonomickým prostředím státu dělala co chtěla. Hubu demokratickým choutkám lidu držela tajná policie s armádou v záloze.
Nicméně, považovat naši "severoatlantickou" budoucnost za nevyhnutně spějící do fašistické diktatury je stihomam, se kterým se nedá střízlivě diskutovat, jen polemizovat.
Co se týče Bendova článku, dobře na něj reagoval tento diskutující: "Jaaj, ze i Erik bude malovat certy na zed a strasit diktaturama, tak to jsem vazne necekal. Svet se holt meni a nezbyva nez si na to zvyknout...ono se mnohem snadneji zvyka na blahobyt nez na normalni rozumne ziti. Jak to spravne rekl reditel Raiffaisen banky..citat nebude presny: "zadna krize neni, krize byla, kdyz si lidi zvykli na 6 a vice % hospodarske rusty a rusty platu v podobne vysi, pujcovali si jak zbesili na kdejakou hovadinu a konzumovali naprosto vsecko, nejvic to, co vubec nepotrebovali. Ted se to akorat vsechno vraci k normalu.. Na dovolenou k mori se nebude jezdit 2x rocne ale jenom jednou za rok nebo jednou za 2 roky, nove auto se nebude kupovat jednou za 3 roky, ale treba jednou za 7 let atd. A myslim si, ze nam to vsem tak akorat prospeje"
A ja ty jeho slova podepisu krvi....""

To by zatím stačilo.
JJ

Anonymní řekl(a)...

LadaW
bingo

Anonymní řekl(a)...

Bingo.
Laďus

Vikej řekl(a)...

Ted jsem znovu cetl a zachytil jak Jan Benda v prispevcich pod clankem napsal: "Demokratický systém ještě nezbytně nemusí podporovat systém kapitalistický nebo naopak, v socialismu nebo komunismu může existovat tvrdý kapitalistický hospodářský systém."
No to me pos...te, jestli za komunismu muze existovat tvrdy kapitalismus. Ma tam dalsi spoustu veci nad kteryma jsem kroutil hlavou.
Taky se mi dela obrazek, ze spoustu lidi si mysli, ze kapitalismus zboril vztahy mezi lidma, ze za komunismu to souziti lidi bylo lepsi a misto honby za penezma se dobra vule mezi lidma dala krajet jak byla husta. A mit trochu vic svobody a trochu toho kapitalismu kdo by chtel mezi soudruhama, tak by to bylo zuzove!

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Co je Čína jinýho? dokonalý kapitalistický-komunismus či komunistický kapitalismus? Hurá máme na výběr. Ale společenská transformace už probíhá a Vy za mořem jako nejrozvinutější prý jste na řadě jako první. Ted právě začala na čt2 repríza Hydeparku.

Ale možná,že vtipem se řekne víc.
V takhle stabilizované zemi žijeme.
Kolik je to kilo krásy nevím.-:) Ale to nám nebrání mít nakyslý úsměv. -:)

Mnohé bohužel možná pochopí jen žijící zde. Jinak dnes v Hydeparku byl profesor Zelený, kdo bude cgtít jistě si najde na čt dnešní Hydepark.

http://aktualne.centrum.cz/blogy-a-nazory/komentare/fotogalerie/2011/11/29/do-ramecku-paroubkuv-novy-hit-se-jmenuje-3d-duchod/

Jan Jelínek řekl(a)...

Toho blba Zeleného s jeho receptem na ozdravění současného "státně intervenovaného a skupinově klientelistického kapitalismu" návratem ke "kapitalismu volného trhu" jsem chvíli poslouchal, ale tu skrytou předvolební "pravicovou" propagandu jsem déle poslouchat nevydržel.
Nejkomičtější na jeho dnešním expozé bylo, jak si posteskl nad tím, že: "ve světě teď probíhají dva souběžné, možná protiběžné procesy - krize a transformace, ale bohužel ty dva procesy neumíme oddělit!" (Tj. ani profesor Zelený ne.) To nám tedy sdělil objev!

Jakákoliv společenská krize je přirozeně a zákonitě kontinuální (v čase probíhající) změnou, neboli transformací něčeho minulého v něco budoucí. On akorát neví, v co se situace transformuje, protože není schopen rozkrýt příčiny krize.
JJ

Jan Jelínek řekl(a)...

LW má s totalitním bolševickým kapitalismem v Číně přirozeně pravdu. Ale Čínu (její tuhý ideový bolševismus) už začíná volný pohyb peněz, zboží a tedy i informací, pomalu rozkládat. Lidi se spontánně ozývají proti devastaci životního prostředí, proti občas téměř otrockým pracovním podmínkám, virus "západního způsobu užívání si života" infikuje stále víc členů stále movitější střední třídy.
JJ

Jan Jelínek řekl(a)...

Na to dvojí "bingo" odpovídám rovněž výmluvně jednoslovně: "Tramtararááá..."
JJ
:-))

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Jedno jsi možná v té tvojí anylyticko-odborné poloze přehlédl, že se lidi začínají bouřit i proti kapitalistickému viru. Neplatí totéž jen v jiné rovině o nás samotných (?), blb Zelený nebude ani tak moc zelený ani pravicový, jen se ti třeba nelíbí jak argumentuje protože to nepadá do tvého strožoku. ... Už vidím ostatně ty řady odborníku, jak při přechodu z agrární společnosti všechno viděli v jasných obrysech a věděli, že přichází průmyslová revoluce a jak si s ní poradit.
Bingo dej si "opačné znamínko" a něco si ještě přihod z moderní západní společnosti a máš vlastní odpověd ... řeknu to zjednodušeně dopřej Číně chvilku toho kapitalismu 21.století, jdeme zdá se všichni ve stejných stopách jen v jakýchsi cyklech ...
"Lidi se spontánně ozývají proti devastaci životního prostředí, proti občas téměř otrockým pracovním podmínkám, virus "západního způsobu užívání si života" infikuje stále víc členů stále movitější střední třídy."

Anonymní řekl(a)...

LadaW
a ještě by mě zajímalo zda JJ tu cestu zná, jetli je to v tomhle popisku tak nás bůh ochranuj -:)

... "Jakákoliv společenská krize je přirozeně a zákonitě kontinuální (v čase probíhající) změnou, neboli transformací něčeho minulého v něco budoucí.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
to by nevymyslel ani modrý ani zelený a objevné to neshledávám.

Vikej řekl(a)...

LW: „Mnohé bohužel možná pochopí jen žijící zde.”
Jste “tam” machři.

Jan Jelínek řekl(a)...

K LW a k:

... "Jakákoliv společenská krize je přirozeně a zákonitě kontinuální (v čase probíhající) změnou, neboli transformací něčeho minulého v něco budoucí."

Kromě toho, žes tu větu vytrhl z kontextu, což by se, pokud své účinkování na tomto blogu míníš seriózně, dít v diskusi nemělo, co se ti, LW, na této větě nezdá?
Ani takto vytrženě, o samotě, není ta věta vyústěním nějaké politologické teorie, nic pozitivního ani negativního o naší České (či globální) situaci netvrdí, pouze konstatuje, že krize (prudká společenská změna), jejíž označení je obvykle spojováno s negativními konotacemi, je zároveň (nevyhnutně, zákonitě) také transformací, přeměnou krize v jiný (nový) stav společnosti. Ta věta, ani termín "transformace", neříká nic o tom, jaká ta transformace bude, jestli bude její výsledek lepší nebo horší než předešlý stav. Říká pouze to, že bude JINÝ. Protože nikdy nevstoupíš do téže řeky. A žádná krize netrvá věčně, vždy vyústí do nějakého nového "statu quo".

Když tu větu vrátím do původního kontextu, tak byla tím, že upozorňovala na nic neříkající obecnost Zeleného poznatku (a nic jiného na mysli neměla) "pointou fórku" nad úrovní Zeleného jakožto ekonomicko-politického experta, protože Zelený se svým výrokem vlastně přiznává, že - kromě toho nesporného obecného faktu, že "krize je zároveň transformací" - se na nic konkrétnějšího nezmůže. Že jen "expertně" žvaní.

Už jsi to, LW, pochopil? Protože, řečeno žertem s Vodňanským: "pokud nepochopíte tohle, pak nepochopíte už ale vůbec nic!". :-D
JJ

Jan Jelínek řekl(a)...

To LW podruhé:
cituji LW: "Jedno jsi možná v té tvojí anylyticko-odborné poloze přehlédl, že se lidi začínají bouřit i proti kapitalistickému viru."
Ladas, nepřehlédl, ale ani tobě se nepodaří v jedné větě napsat srovnávací esej o mentálním pohybu v českých a čínských hlavách. Když to řeknu obrazně, my máme chorobu viru "západního způsobu užívání si života" v závěrečném stádiu, kdežto Čína prožívá první stádia nemoci.
Jinak jsme myslím ohledně pozvolné proměny Číny:
"(JJ)...virus "západního způsobu užívání si života" infikuje stále víc členů stále movitější střední třídy."
na stejné notě:
"(LW)...dopřej Číně chvilku toho kapitalismu 21.století, jdeme zdá se všichni ve stejných stopách jen v jakýchsi cyklech ..."

Jenom bys měl, LW, při svých srovnávacích výstupech brát do úvahy to, že pouhou "změnou znaménka" či rovnítkem mezi "cykly" (á la Zelený) se můžeš dobrat jen vulgarizace (hrubého zjednodušení) problému (jevu), nikoli jeho hlubší podstaty.

Ke "štrozoku názorů": Nemám nějaký štrozok přípustných a vyloučených názorů. Snažím se dobrat reality, podstaty jevů, v jejichž jsme vleku, nikoli jejich osekání do předem daných ideologických schémat, kterými bych se uklidnil a spokojeně zažíval vydatné obědy a večeře. Dobrat se té podstaty není v žádném okamžiku a na žádný způsob snadné, protože svět je v neustálém pohybu, na který má vliv mnoho proměnných, některé jsou dokonce skryté. Ať už záměrně nebo kvůli naší hlouposti. Proto ode mne nečtete žádné definitivní závěry, jen pokusy o identifikaci trendů. Ale také odpor proti překonaným mýtům, zprofanovaným politicko-ekonomickým receptům, manipulaci, demagogii a zabedněnosti vůbec.
Poučení či korekce od kohokoli se nebráním, takže se snažte!
:-)
JJ

Vikej řekl(a)...

Pánové, prosím pokud budete někoho jiného zde na blogu citovat, dejte to do uvozovek a před to do závorek iniciály. Já si taky představuju, že co tu napíšu si vrýváte do paměti a předkládáte to známým u kávy se zákuskem jako bonmoty dne, ale asi to tak není.
LW: Asi nevím o čem mluvím býti nežijící "tam", ale co je jiného v lidské historii než konstantní překonávání krizí. S trochou znalostí historie si uvědomíš, že lidi dřív byli krizema daleko víc zužovaný. Doufejme, že tahle nebude pro lidstvo víc ouvej než co kdykoliv předtím. OK, tak nám tu říkáš že je krize. Dobře. Je krize. A co nám říkáš potom? Kdybys kandidoval na presidenta Světa co bys měl za pět bodů ve své volební kampani? Žádné, jak jsi dřív vehementně JJ-ovi kladl na srdce, aby se tě neptal jak z toho všeho ven. Ty to nevíš, on to neví, já taky ne, a ani nikdo jiný, včetně Zeleného. Promiň, na intelektuální rovině to všichni víme. Stačilo by aby se lidi chovali slušně a napoužívali jeden vůči druhému lokty. Co třeba být jako úl nebo mraveniště. Létal bys pro pyl a nektar, aby královna mohla klást vajíčka?

Anonymní řekl(a)...

LadaW
vikeji bud ses nepodíval na odkaz nebo žasnu nad tvými vývody, to bylo myšleno tak, že pokud ty či vie neznáš místní politiky, raálie apod. tak nebude některý vtip možná srozumitelný, pokud jsi je pobral všechny, tak si asi orientován v místním rybníku. howk ... Nebo máš snad předsudky soudě dle té reakce?

Anonymní řekl(a)...

LadaW
JJ bingo, zase s drobnou přednáškou. Pokud budeš mít ve slovníku pro protistrany zabedněnce a podobné exoty, kterými nepochybně jsme (ale to nech na nás) je diskuse složitá, ne-li komplikovaná. Já tě to vítěztví neseberu neboj, nemám tu ambici. Ani na presidenty, jak se snaží mě do hry vtáhnout vikej. Ale to je už jiná kapitola ... Jinak na tobě žádnou esej nechci, jen jsi se obul do tzv. "nicneříkajícího" Zeleného, tak jsem jen opsal tvojí všeobjímající formulku, která by nám měla víc než Zelený otevřít oči? Vždyt si to vzdal, jaks napsal, tak jak můžeš vědět co říkal. -:))) haha
Jinak JJ když máš nějaký zdroj, kde pisatelé hodnotí dnešní situaci z různých pohledů, jinak než tihle Zelení a další sem s ním, rád si přečtu co říkají ti co formují tvé názory. Jen ne Paroubky, ty už znám něco jiného.

Vikej řekl(a)...

LW, já jsem se k ničemu “vašemu“místně politicky orientovanýmu nevyjadřoval, ani k žádnému vtipu, ale k těm článkům na které jsi poslal odkazy. (Best a Benda) a specielně k debatě ohledně existence krizí, který se valí pořád jak vlny. O jiném odkazu nevím, že bych zmeškal co bych mohl pochopit jen jako “žijící zde”. Každý jsme trochu ješitní, já z pozice že na vaše poměry reaguju vždy se značným odstupem a když tak jen z pozice nechat se poučit. Proto jsem trochu asi ujel s odpovědí. Tak si to tak neber.
Jinak s tím presidentem to nebylo myšleno jako hra. Co tě řeknu já je, že se sedmi miliardama lidí to nemůže dál na světě pokračovat jak tu říkají u “nás” business as usual (byznys jako obyčejně).

Anonymní řekl(a)...

LadaW
jako, že byl koncipivanej kapitalistickej tržní systém na omezený počet lidí? To mě přijde jako hra se slovíčky. Prostě 7 miliard je už moc. -:))) Zajímavý pohled. Kde to je u Vás, v Americe?

Jan Jelínek řekl(a)...

Koukám jako blázen, LW, že diskusi tady na blogu bereš jako zápas o nějaké vítězství! Já myslel, že se tady pokoušíme klopýtavě dobrat k nějakému poznání. Nicméně mi teď došlo, proč Pazyk jedny blogery fandovsky povzbuzuje a druhé okřikuje, protože jde o to vyhrát!

Z jiného soudku. Má obava se naplnila, tys ten podrobný rozklad věty o "krizi a transformaci" nepochopil (cituji LW): "...jsi se obul do tzv. "nicneříkajícího" Zeleného, tak jsem jen opsal tvojí všeobjímající formulku, která by nám měla víc než Zelený otevřít oči? Vždyt si to vzdal, jaks napsal, tak jak můžeš vědět co říkal."

Ta má kritika Zeleného se týkala toho, co jsem od Zeleného na vlastní oči a uši slyšel. A také jsem Zeleného kritizovaný výrok (sice po paměti, ale co nejpřesněji) ocitoval. Věta, (cituji sám sebe): "Jakákoliv společenská krize je přirozeně a zákonitě kontinuální (v čase probíhající) změnou, neboli transformací něčeho minulého v něco budoucí.", není žádnou všeobjímající formulkou, která by měla komukoli otevřít oči (možná tobě přeci jen ano), ale jen upozorněním na obecně známou (a tedy nikterak objevnou) skutečnost. Právě upozornění na neobjevnost Zeleného výroku byla v příslušném kontextu pointou vtípku.

Ale nejspíš jsem se teď opět namáhal zbytečně. Vtip se totiž těm, kteří jej nepochopí hned na první pokus, vysvětlovat nemá, protože takjakotak nesplnil svůj původní účel, zprostředkovat příjemci specifické poznání pomocí paradoxu.
JJ

Anonymní řekl(a)...

Ach jo
Pazyk

Anonymní řekl(a)...

LadaW
ach jo, ty holt si manipulátor se slovy, když tě to dělá dobře, ve svém příspěvku jsem soutěživost, nějaká vítěztví zavrhl, ale tys to vzal asi jako odvetu a s ůsměvem hovoříš o tom, že si nevěděl, že se tady soutěží, uf přečti si co jsem napsal, ale ty to dobře víš. Potvrdil jsi jen, že soutěživost ti je vlastní. Ale není účelem vzít hadr a tlouct. Tebe holt baví hra se slovíčky a jak koho nachytat, ale to jsem pak na špatném blogu, To mě neláká, opravdu ne. Chápu jsi v penzi tak si hraješ. Já sem vstupuji občasně a dlouhodobě nesleduji přesnost formulací v předchozích příspěvcích ani na to nemám čas, ani ten formát blogu není dost na to přehledný, ani mě nebaví něco dohledávat pokaždě zptně v textech i kvůli té nepřehlednosti. Ale to je asi tvým koníčkem, tak bud alespon seriozní, což si někde nedávno žádal na nás.

Jan Jelínek řekl(a)...

To LW: Snaha o přesnost formulace není hrou se slovíčky, ani snahou někoho nachytat. Občas si rejpnu, to ano. Ale ono to diskusi ochutí, no ne? :-)

Tvůj níže citovaný výrok, pokud jsem mu podle tvého mínění špatně rozuměl, by takové upřesnění formulace, respektive sdělované myšlenky, potřeboval: (cituji LW)
"Pokud budeš mít ve slovníku pro protistrany zabedněnce a podobné exoty, kterými nepochybně jsme (ale to nech na nás), je diskuse složitá, ne-li komplikovaná. Já tě to vítěztví neseberu neboj, nemám tu ambici."
Takže, abych si to ujasnil, v tom citátu se počítáš mezi zabedněnce, nad kterými já chci vítězit, nebo ne?
Nebo tím chceš říct, že nehodláš bránit "zabedněnce" typu Zeleného, protože (a teď ti hodně pomáhám) takové kapacity spolehlivě brání jejich vzdělání, erudice, vědecká pověst a respektované odborné publikace, takže si mého poštěkávání nemusí ani Zelený, ani ty, všímat; respektive, že já si jen pošetile myslím, že nad nimi vítězím, a tak mně tuto ambici (ten pocit - a jenom pocit - že nad takovými kapacitami vítězím) klidně přenecháš?
Nejspíš jsi mi chtěl (?vítězně, dominantně?) vpálit obojí, že?
Inu, i kdybys to myslel (třebaže nenapsal) takto přímočaře, máš na tento názor nezpochybnitelné právo. Hněvat se kvůli tomu nebudu, ani mně to nebere právo říkat a zdůvodňovat "co a proč" si myslím, a pokud něco rozpoznám jako hloupost, nebere mně to právo upozorňovat na to, v čem (podle mého mínění) ta hloupost spočívá.

In margine: Jakmile do nějaké argumentace zahrneš termín "vítězství", automaticky tím evokuješ nějakou (byť skrytou a třeba i jednostrannou) soutěž, zápas, snahu o prvenství, o dominanci, o vítězství.
A na úplný koneček si rejpnu, nikoli od věci mého údajného hraní si se slovíčky: "složitá (diskuse)" a "komplikovaná (diskuse)" jsou synonyma, označují totéž. ;-(
JJ

Vikej řekl(a)...

Nevim jestli jsem to spravne pochopil, ale vyhral TO JJ, protoze je v penzi a ma cas na hrani? Jeste tak vedet co to TO je.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
od zadu: kdes vyčetl, že jsem použitím dvou slov měl na mysli rozdílné věci třeba jsem ti nechal jen vybrat co ti bude příjemněji znít. Jinak to je srandovní co ty všechno nevyčteš z toho ostatního textu (zdá se že i z prázdného papíru bys vydupal knihu, ale otázkou zůstává, zda by to bylo čtivé). Cokoliv tě napadne, to semeleš ve strojku slov a dáš tomu svůj význam a ještě si to vyargumentuješ a zdánlivě distinguovaně vystčíš růžky a dál už je zbytečné to komentovat, ty už jsi sám z toho udělal úplně jinou diskuzi a já nepotřebuji přihazovat ani rozvíjet ten zamotanec. Možná jde o mentální cvičení na malování tvých další obrazů co? Ale trochu mě to připomíná v něčem totéž jak se vymezuješ vůči viemu. Jen u vieho mě to nepřijde ulítlé. Ale pokud se pletu, pravdou pro mě zůstává, že to ve mě takový dojem zanechává. Ale pitvat se v tom dál nehodlám, natož tě tu samomluvu vyvracet.

Anonymní řekl(a)...

Ladaw
vikej je zábavnej tím, jak už naznačil vie, že se vždy připojí jako bratr v triku a posvětí JJ-ho komentář -:)

Anonymní řekl(a)...

LadaW
tak se hezky chlapci bavte a budte jen pozitivní, at si to nepokazíte. -:)))) checheche popadám se za břicho
popravdě si to jen představuji, protože takové expresivní projevy moc nepoužívám.

Vikej řekl(a)...

Nač být jízlivý LW. Zkus si občas přečíst myšlenky zakotvené v mottu tohoto blogu, což jsi možná už zapomněl že jsi autorem.
Nakonec ještě dík za přání v tvém posledním komuniké. Já se určitě budu snažit zůstat positivní. Přeju to i tobě.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
no pokud tě to připadá jízlivé a jsem jediný komu to můžeš napsat, tak asi čteme slova na blogu každý jinak, ale proč jízlivý, mě to tak opravdu občas vyznívá a asi jsem si toho nevšiml sám, tož nevím. Tak promin jestli jsi tak nikdy v nitru nezavažoval, když jsi sem psal příspěvek. Do záhlaví jsem něco nedávno doplnit a občas tam něco obměním, tak vím co je tam.

Vikej řekl(a)...

No já jsem udělal ten názor o jízlivosti nejen po přečtení těhle komentářů...nevím jak je interpretovat jinak.
“vikej je zábavnej tím, jak už naznačil vie, že se vždy připojí jako bratr v triku a posvětí JJ-ho komentář -:)”
“tak se hezky chlapci bavte a budte jen pozitivní, at si to nepokazíte. -:)))) checheche popadám se za břicho”
Ten první komentář si ze mě střílí už podruhé s referencí na Vienu , ale to svěcení asi není. A to druhý checheche je takovej druh přátelskýho skautskýho pozdravu hochů od Bobří řeky, ne? Hele LW, jestli se to tady zvrtlo do srocování skupinek jako kluci u školy před prvním zvoněním tak to jde mimo mě, i to posmívání. Vypadá to že pro tebe i Vieho prostě jakýkoliv druh souhlasu s vaší oposicí se stane terčem posměchu. No, nestalo se mi to poprvé. Vím že to je jen takový mírný rejpnutí, trochu mě podkopnout stoličku, tak z toho mám spíš srandu, ale stejně ...
Nakonec, co ty bys doporučoval mimo to být positivní?

Anonymní řekl(a)...

LadaW
No promiň, ale mě to Vaše vystupování připadá takový strojený, "stále pozitivní" (myslím, že si někdo stejně tak smlsne na tom mém, ale budiž, už nás tady rozebral JJ, což je občas jeho obranářská taktika). Tak nevím jak u Vás za mořem (ty od Wallstreet si sice nazval nějakými odpadlíky či jak, , pepř si zlehčil na neškodnou banalitu ...), ale tady i okolo spíš vnímám, že se stupňuje po 20 letech nechut a odpor a vy pořád jako že jste pozitivní. Já zase mám pocit, že lecos co se děje se docela dobře dá srovnávat i "s vedoucí úlohou strany". Džungle je zdá se slabý slovo. I když slovo tady nějak neplatí.-:) Podotýkám, že si nepřeji návrat, tak ale nebudu jen tak pozitivní, já se neschovávám za nic, takovou prasárnu jsem si ale nepředstavoval ani v tom nejčernějším scénáři, býval jsem jistě skeptický, ale asi dost málo. Přestal jsem prostě dělat jen nějaké zásadní rozdíly mezi systémy, v každém jsem prožil cca půl života a cnostmi neoplývá žádný, používá jen rozdílné způsoby ochočování. A vy tady říkáte asi tohle je to v lidech systému věříme. Pozitivní můžu být v soukromém životě či tam kde to patří, to tady ale neřešíme, ale jako program? OK. ... ale nějaké hluboké debaty tady stejně nevládnou při pomyšlení hlubokých zákopů, se do toho nikomu moc nechce. Já nedělám nakonec vlastně nic jiného než, že sem občas hodim nějakou zprávičku, jak i ti co byli ještě nedávno jakžtakž pozitivní píšou dnes. Ani to leckdy nijak nekomentuju leckdy se ne ve všem i ztotožnuji). Na JJ jsem chtěl tipy, když všichni co sem dám a něco řeknou od srdce jsou tak trochu magoři a plácají at dá bějaké své zdroje, rád si je přečtu. Taky nic neposlal, kde on čte ty správné autory co to vidí jinak. Tak tě nevím, být pozitivní v kruzích léčitelů je skoro nepomyslet na něco negativního, aby se to člověku neusadilo v hlavě. To mě připadá jako strkat hlavu do písku. Tak nevím jak to máte Vy, zdůrazňujete stále jak chcete být pozitivní. Abych Vám nekřivdil, tak občas řeknete že taky víte, že to či ono je špatně, ale to je tak asi vše.-:) Možná jste se záměrně vymezili nebo jste takový? Tak mám někdy pocit, že žijeme každý v jiném světě, což je asi i do jisté míry pravda. U tebe nevím jak to je, ale u orla Honzy, či jak byl řekl bych kdysi vnímán, to myslím uvnitř trochu je pořád. Tedy ten orel či co to bylo za ptáka. -:). Ale taky mám někdy pocit, že si to nechce(te) moc přiznat v jakém světě žijeme, aby se mu nerozpadl celoživotně budovaný svět. Pak by se to lepilo jen těžko dohromady. Ale je-li to tak, to je nakonec jeho věc.
Ale za každou cenu pozitivní? No nevím at si dosadí každý sám.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
jo svým způsobem může být strčení hlavy do písku pozitivní, pokud si pod tím představím, že se na ty srákory tohohle světa vyprdnu jako na pomíjivé, což jaksi činím mnohonásobně víc než kdysi, ...ale to hned vylítné Váš i jejich ukazováček s přednáškou o pasivitě = kritzuj jen když jsi aktivní apod.-:))) Na to má totiž málokdo čas, když se musí ohánět. A nebo je to patřičně vysilující. To Vás ale dostali tam kde Vás chtějí mít.
Chápu chtěli byste či oni nás mít pořád zapojený v zásuvce, abychom nastartovali vždy když to "vlast" potřebuje. Ale to už mě tedy dostatečně nestartuje, to přiznávám. A jsem za to i rád.
Ale, že bych měl být proto pacient
se zamrzlým úšklebkem a mechanickými pohyby bez snahy svést se na vozíku i jinam než jsou cestičky ústavu? To je totiž jako ten bod 2, když neplatí bod 1. Platí bod 2 a naopak. Atd.
Ať žije 7 milonů angažovaných. -:)))

Jan Jelínek řekl(a)...

Teď opravdu nechci rejt, jen upozornit LW, že ve svých posledních replikách vůči Víkejovi neprojevuje chuť diskutovat, ale jen se hádat.
Už delší dobu z tebe, Ladas, cítím hlubokou (životní? profesní? vztahovou?, věkem danou?...) frustraci, která s námi zde na blogu určitě nesouvisí, protože tak důležití (já a Víkej) nejsme, abychom byli něčeho takového příčinou. A rozhodně nejsme tví nepřátelé, když ti v něčem oponujeme, když si já občas trochu zarejpám nebo upozorním na chyby či omyly v argumentaci. Možnost upozornit na totéž kohokoli tu má přeci každý.
Řešení problému, proč není Pazyk ochotný (schopný?) napsat delší souvislejší příspěvek k vývodům alespoň jedné z názorových stran, necháme na jindy. :-)))
Za zabedněnce tady na blogu nepovažuji nikoho, se zabedněnci bych se do diskusí (a tím méně do polemik) nepouštěl, to by byl opravdu ztracený čas.
JJ

Anonymní řekl(a)...

eLeL vulgo Laďus -
Laďus, promiň, že se vměšuji do debaty, ale přece jen několik drobounkých nahozených poznámek:
jako už poněkolikáté tu mám dojem, že se někde někdo s někým stále míjí, jinými slovy: jeden vo koze druhej vo voze. Nemyslím si, že by Víkej, orel Honzus anebo třeba i já se tvářili či psali pozitivně ergo, že bychom bylo pozitivisti, kteří nic nevidí, neslyší, uzavřeni do skleněné věže (jak už jsem minule psal) a že je vše v naprostém pořádku. Nejsem si jist, zdali to má cenu vysvětlovat, jestli budeš chtít pochopit, co tím míním, vážně nevím, ve svém posledním blabla se mně zdálo, že to vysvětluji snad srozumitelně. Zřejmě ne. Honzus tu už tisíckrát napsal, aniž bych se chtěl jeho zastávat a někdy opravdu něco utopí ve slovech, že prožíváme to samé co ty, že vidíme kraviny a prasárny, že náš to sere, že, jak se zdá a možná (a to slovo je důležité, protože nevíme) míříme jedním směrem a to do prdele. To všechno je skutečně možné a všechno tomu nahrává. OK a co jako? A co s tím? Prakticky nic. A tak se jen snažíme o tom blablat, přemýšlet nad tím, něco domýšlet, na něco poukázat atd., a samozřejmě o tom věcně (což bych podtrhl) diskutovat. Nic víc, ale také nic méně. Myslím, že vím, jaký jsi, myslím, že tě znám za celou tu dobu. Jsi nasraný (a možná i na mě, jak lehce tuším, ale to pak opravdu nevím proč) a dáváš to najevo. Proč ne. Jsi takové povahy, čistá duše (promiň, že to tak píšu), která to všechno chce mít srovnané, jasné, nesnášející lumpárny, kterých je vskutku hodně. A dost snadno se také propadající někam do temných děr. Každý jsme holt nějaký. Jenom mám pocit, že ti to tak trochu někdy zastiňuje pohled na svět, který je prostě nekonečně složitý a svinský a jiný nebude. Znovu, a co s tím? Nějak žít musíme, nebo ne? Protože pak je lepší se na všechno vysrat. Za sebe říkám, že to já zatím nechci. Jestli je to pozitivní nebo ne, nevím. Jestli je pozitivní to, že hájím demokracii, protože nic lepšího nevidět (a jsem přesvěden, že nic lepšího ani neexistuje...psal jsem o tom minule), pak třeba jo. A snažím se své přesvědčení obhájit. Klidně, jestli máš chuť, tak mně to rozsekej, snes argumenty, přesvědči mě, že se mýlím, že jsem trouba, který nic nevidí. O tom jsem ochoten mluvit, diskutovat, přít se. Přilepit nálepku, že jsme za každou cenu pozitivní, to opravdu, nezlob se, není argument k diskusi. Dej sem argumenty, proč demokracii ne. Reaguj třeba na to, co jsem o ní nedávno napsal. Rozeber to do mrtě. Prostor máš. A žádný celoživotně budovaný sen se mně nerozpadá, na to už jsem dost starý, abych si připadal zklamaný tím, že to nefunguje dle mých představ. Takový je totiž život, nikdy to nebude fungovat tak, jak bychom my chtěli. Můžeme se o to jen a jen stále pokoušet, nic víc. někdo tudy, někdo jinudy, někdo vůbec nic, je to každého věc. Použiji to zprofanované: nikdo to za nás neudělá, tím méně pomyslní Marťané.
Hm, tak nevím, už toho nechám, ale pořád si nejsem jist, zdali jsem alespoň trochu dokázal nějaký postoj vysvětlit. Hmmmmmmmm...
Omlouvám se za otevřenost.
Laďus

Anonymní řekl(a)...

ElEl alias Laďus -
ach bože Laďus!, promiň, teď jsem si přečetl tvou poslední doušku...že tě chceme mít zapojeného v zásuvce? a připraveného na obranu vlasti? Kdo? Já? Honzus, či Víkej? Za koho nás považuješ? Vo čem to tu probůh mluvíš? Úplně jednoduše: co blbneš? Až sem jsi ve svém uvažování došel?
Já - mnohdy ve sračkách nevěda kudy tudy, Honzus - důchodce, který si s chutí tak nanejvýše zablablá či něco namaluje, Víkej (aniž jej osobně znám) - starost o rodinu, o práci, dle mého normální chlapík, jako jsme my všichni. A všichni dohromady víme jedno velké prd! A ty se klidně nestartuj, nikdo to po tobě nechce, je to tvá věc. Vše.
Laďus podruhé

Anonymní řekl(a)...

Pro LL od Pazyka za Ládíka.
"kritzuj jen když jsi aktivní"
To je zásadní výkřik JJeho, vrchního dohližitele nad rozumem. Chrocht
Proto asi Láďa mluví o tom, že nás chcete mít nastartované.

JJ nikdy nepochopí, že svým souhlasem s pro něj nedokonalou a od něj velmi kritizovanou demokracií, dává legitimitu (dává jako občan souhlas) legálně zvoleným zločincům (zastupitelům)k výkonu jejich činnosti, ve všech demokratických orgánech demokratického státu. V každém pilíři státní moci, i v tom novinářském pahýlku. Vše je v principu pro JJeho dobře, ale lidé jsou slabí, ale princip je boží, když nic jiného nemám. A tuto pičovinu, které když Vám to dojde se musíte smát, že jste tomu někdy věřili, tak tuto pičovinu nám na osoleném talíře předkládá JJ jako víru v demokracii, kterou jsme diskutovali v roce 2008.
Láďa je podle mne nasrán právě na tuto podle mne bezostyšnou drzost. Když někdo kdo omlouvá nejhorší svinstva v tomhle světě, tím, že nic lepšího nezná, chce po lidech kterejm se z toho zvedá kufr, aby drželi hubu, nebo souhlasili, protože nechápe, že jakákoli reakce v rámci tohoto systému, potvrzuje jeho legitimitu.
Kdyžták mne snad Láďa opraví.
Tak Hare
Pazyk

Jan Jelínek řekl(a)...

Pazyk pravil: „Láďa je podle mne nasrán právě na tuto podle mne bezostyšnou drzost: Když někdo, kdo omlouvá nejhorší svinstva v tomhle světě, tím, že nic lepšího nezná, chce po lidech, kterejm se z toho zvedá kufr, aby drželi hubu, nebo souhlasili, protože nechápe, že jakákoli reakce v rámci tohoto systému, potvrzuje jeho legitimitu.“

Tuhle pitomost by šlo odbýt větičkou, že Pazyk sice také nic lepšího nezná, ale (na rozdíl ode mne) jeho tato neznalost (kupodivu) z viny na nejhorších svinstvech v tomhle světě omlouvá.
Ale on nade mnou cítí morální povahu proto, že v daném hnusném systému na systém a jeho vady nijak nereaguje, jen je registruje a nasírá se jimi, nic proti vadám systému nedělá, a tím mu nedává legitimitu. A z toho (opět kupodivu) vyvozuje, že já dávám tomuto (podle Pazyka hnusnému, nereformovatelnému systému, podle mě systému reformovatelnému) legitimitu, protože navrhuji proti hnusům systému něco dělat. O jakýchkoli politických poměrech (obecně o otevřených systémech) se ví, že se mění působením prvků systému zevnitř, tlakem okolí zvenčí, nebo působením obou faktorů zároveň. Všimněte si prosím, že vůbec nemluvím o demokracii, jen o daných systémových poměrech. Pazykovým „řešením“ pro prvek systému, kterému se vnitřní i vnější poměry systému nelíbí, je nedělat nic a čekat, až se působením ostatních prvků systému a (pozitivním) vnějším tlakem pozitivně změní.

Že bych po lidech, kterým se z toho systému zvedá kufr, chtěl (požadoval) aby drželi hubu, nebo se systémem souhlasili, je docela obyčejná lež.


Já o Pazykovi vím, že si libuje ve čtení všelikých moudrých filosofických knih, že si libuje v exotických esoterických učeních, ale trocha západního racionálního myšlení by mu prospěla. Žije-li Pazyk uvnitř systému, byť jen jako „neaktivní“ prvek, je součástí toho systému (se všemi právy, povinnostmi a výhodami) i kdyby jím stokrát být nechtěl. Póza neangažovaného filosofa „nad věcí“, na tom nic nemění.

Já, milý Pazyku, vím jak vypadá nesvinstvo a nezločin, vím i jak a kdo tu v ČR a v celém širém světě, páše svinstva a zločiny. Přirozeně to vím jen do té míry, jak mně přístupné informace a můj rozum dovolí. Vím o sobě i to, že s těmi svinstvy a zločiny nesouhlasím a chtěl bych aby byly odstraněny, aby byli viníci přísně potrestáni, aby byli všichni lidé (a zvířata a Gaia) šťastni, aby žili ve spravedlivě uspořádaném světě a ekologicky citlivě využívané přírodě. Tím, že tohle vím, nedávám systému legitimitu, ani tím systému legitimitu neodebírám. To je prostě hloupost!
Teprve tím, že proti těm svinstvům a zločinům nic nedělám, teprve tím jim dávám "legitimitu". Ale jen do té míry, nakolik mám možnost proti svinstvům a zločinům kolem sebe něco konkrétního, ne jenom myšleného nebo zde na blogu nasraně vykřičeného, dělat.

Já, Víkej, LLaďus, vie, LW, i ty, Pazyku, jsme (pokud vím) jen obyčejní občané bez přímého politického vlivu na poměry, k dispozici máme jen svá občanská práva a vliv odvíjející se od naší ochoty se veřejně angažovat. Ve výsledku přirozeně limitovaný naší schopností angažovat se alespoň s nějakou účinností.
Jak a nakolik se já osobně občansky (popřípadě i jinak) veřejně angažuji, tedy spíš neangažuji, je věcí mého svědomí a lenosti a skepse dané věkem. Sebekritické sebehodnocení v tomto ohledu je na svědomí každého z nás. Nazývat tento můj postoj pozitivistickým, lze jen při dobré (nebo zlé?) vůli, já bych ho charakterizoval stěží za minimalistický.
Obecně vzato, jsme ve vleku událostí, na které máme jako jednotlivci vskutku malý vliv. Rezignovat i na něj, není – podle každého normálního rozumu, zejména toho selského – moudré.
JJ

Anonymní řekl(a)...

Pavle, OK, ale promiň, i ty jsi napsal pičovinu, je mě líto (z druhé strany jsem rád, že jsi po dlouhé době reagoval obšírněji). Kdo chce po tobě (a po Laďusovi) abys držel hubu? Já? Honzus? Víkej? Obecně politici? Ti samozřejmě zhusta ano, ale co ti po tom záleží? Chceš něco udělat?, chceš se vyslovit?, tak to udělej (chtěli bolševičtí politici v 70. a 80. letech, aby se někdo vyslovil proti?) anebo to nedělej, nikdo tě do ničeho nenutí. Ty se chceš ptát politiků, jestli můžeš? Buď hubu držet chceš (a nedivím se na jednu stranu, protože my všichni máme pocit bezmoci, ale to nás neomlouvá a do budoucna ani neomluví) anebo do něčeho běž, je to tvé rozhodnutí, nikoho jiného, záleží jen a jen na tobě. A promiň Pavle, co to je za hovadinu, že svým hlasem dáváš/me prostor zastupitelům-zločincům? Třeba u nás v Klabavě?, kde kandidují zcela normální lidičkové, kteří chtějí něco udělat pro ves? Nebo cumbajšpíl v Chanovicích, byls tam někdy, znáš tamějšího starostu? Neznáš. Tak prosím tě nemel kraviny a neshrnuj vše na jednu hnusnou (dle tebe) rovinu. Ale to tě/váš nezajímá, vše je špatně. A my něco omlouváme?, zde někdo z nás omlouval Kocourky, Kalousky, Bartáky, Toplolánky, Klause, Sobotky, Paroubky a jejich drzosti? Proboha, s prominutím, běžte už fakt do háje a nepodsouvejte nám něco, o čem vůbec nemluvíme. Znovu říkám, dělejte si co chcete, choďte nebo nechoďte k volbám, buďte nebo nebuďte aktivní, je mně to fakt totálně jedno, mám dost starostí sám se sebou, ale nežvaňte tu hlouposti. Ano, jsem nasraný, protože takhle se nediskutuje. Obhajování demokracie znamená omlouvání drzosti? Neuvěřitelná kravina! Pavle a Laďusi, buďte tak hodní a přemýšlejte, vzdělávejte se, čtěte a používejte hlavu. Bohužel, dosud mám dojem, že ji nepoužíváte a jen podléháte emocím anebo, na rovinu, čtete, ale je to prd platné, je mně líto. Tuto mou příkrou reakci jste teď tím vším vyvolali.
Omlouvám se, že jsem takto příkrý (a zítra se z toho vyspím a budu opět smířlivý, ale teď to chrlím, jak to cítím), ale já jsem se vždy zde snažil diskutovat věcně a s respektem k jiným názorům. Vy jste na to nepřistoupili a nechcete na to přistoupit, nechcete se ptát, nechcete si klást otázky (které já osobně si neustále pokládám, protože se snažím ze svých chabých sil v tom malinko orientovat) nechcete věcně diskutovat, jenom se popadáte za břicho a v podstatě jen mlátíte po hlavě. Kde je vaše reakce na otázky, které jsem pokládal v souvislosti s demokracií? Ani ň. Pak se nedivte. OK, beru, ale v tom já nepojedu, tolik času nemám a ani mě to nebaví.
Hezký víkend.
Laďus

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Ladus ty holt si "vůl". Promin. Co to tady plácáš, já jen žasnu, kdo najde z toho co jste tady semleli (nejen ty) v posledních X příspěvcích něco takového v mém textu at to prosím dá k sobě at vidím jak to sedí. Napřed jste mě tady vložili 10-100-vky formulací do huby a pad tady začneš výchovně řvát abysme šli do prdele? -:))))
Melete tady něco o mé nasranosti a já se tady směju, proboha co vy jste to četli. Lado čti i ty jak nás nabádáš. Jinak je to takový guláš, že se k tomu vyjadřovat nechci, ale směju se jak jste se napružili a přemýšlím co Vás tak nasralo, že jste se rozepsali.
Tohle jsou naprosto mimoběžné debaty. LadoL prosimtě napiš sem nějaká pravidla jak se má debatovat, pokud je znáš. Pak už nikdo nerekne ani slovo bokem. hehehehe takovou kravinu už jsem dloho neslyšel.
Melete tady něco o mé nasranosti, ale já si nepamatuju, kdy jsem sem napsal něco v nasranosti. to jsou tedy bláboli. sorry. A když mě tady posuzujete a rozebíráte, tak jsem se pokusil reagovat stejnou mincí. Ale zdá se, že to vyvolalo bouři.
A hraběcí rady o přemýšlení, čtení a používání hlavy? To zní jako od Lenina. hahahaha To že ses tady sanžil debatovat vždy seriózně to myslíš, žes sem nic nepsal asi 3 roky? -:)))) Zdá se že existují 2 češtiny a každá mikro skupinka tady hovoří jinou češtinou a vzájemně se nevzdělávají v jazycích druhé mikro skupinky.
Mě tedy to Vaše pouze a jedině striktní racionálno pěkně občas sere. To se přiznám.
A Vy dva umělci byste měli být méně racionální z titulu svých uměleckých ambicí. A to myslím ted docela upřímně. Vy vůbec v těch příspěvcích nemáte tu Vaši uměleckou polovinu osobnosti, co jste to za umělce, do prdele. -:))) Ale Vy zase nějakou tu přinasranou racionální odpoveď máte v záloze, to já se zase nebojím. _:))))

Vikej řekl(a)...

(Pazyk) “jakákoli reakce v rámci tohoto systému, potvrzuje jeho legitimitu.”
Platí to pouze na tenhle systém nebo to je všeobecný výraz? Lze tohle dotáhnout dál do absurdního konce a říct třeba, že lidi co si vyprávěli anti-komunistický fóry v hospodě systému vlastně nahrávali? Nebo to je míněný jen na tento systém („tohoto“) Lze tu z toho krátkého úryvku odvodit, že jelikož demokracie oproti diktatuře opozici nepronásleduje, tak „jakákoliv reakce“ ať pozitivní či negativní v tomhle systému bez zábran je jejím advokátem? Ergo, tedy jedině reakce, které system pronásleduje jsou legitimní? Jako byli ty fory za komančů? Co tedy potom by Pazykům tohoto světa dalo auru „odpůrců“? Poslat si přihlášku do Alkajdy?
Začalo to tu zajímavou debatou jestli volit má nějaký smysl. Pamatuju se, že vždy když jsem v práci potřeboval malé rozptýlení od zpracovávání sloupců a sloupců čísel, tak jsem zajel na blog se podívat jestli tam Milan nedal nějaký nový „umělecký prvek“ na který by se dalo reagovat, nebo Viena jestli tam hodil nějaký příspevěk z Rakous. Sice jsem ho neznal, stejně jako všechny ostatní, kromě LW, ale těšil jsem se vždy na to co nám zase předhodí. Ještě víc jsem se těšil jestli mi JJ předběhl (obyčejně ano, tihle penzisti :-)) s jeho komentářem. A ještě víc kdo mu potom na to odepíše. Občas se tam mihl nějaký Anonymous, a jeden dopisovatel, který odpadl z osobních důvodů.
Pokud bych to bral jako ztrátu času, v mém případě vymazat link na blablog by bylo otázkou neemocionálního zmáčknutí jedné klávesy. Možná takovým reagováním bych propůjčil blogu jeho „legitimitu“ jako jí pravděpodobně dalo plno jiných lidí co sem dostalo pozvání, ale nikdy neměli chuť zapojit se do debaty. Během doby se tu vytvořili tábory jak to obyčejně bývá mezi lidma. I když v sázce tu nejsou nemovitosti, peníze, nebo kozatý holky. Jenom idee. Na jedné straně skupina A, že člověk má dnes dost mozku na to aby si mohl kolektivně sám vládnout a na straně skupina B, která říká, že tohle vládnutí je abysmální nezdar protože si na tom akorát nahrabou lidi, kteří jsou blíž u žlabu na úkor lidí skupiny A a B. Skupina B taky osočila skupinu A, že vlastně svým hloupým postojem podporuje zkorumpované politiky a proč pacifikují ty ostatní.
Z mojí pozice, trochu studie historie atd., jenom tím co člověk vidí jinde na světě, tak nechápu, že v dnešní době někdo může být jinde než ve skupině A. Ale to je otázka debaty, kterou ElEl sem předhodil, ale neměl na ní odpověď.

Jan Jelínek řekl(a)...

To LW: (cituji Pazyka) "„Láďa je podle mne nasrán právě na tuto podle mne bezostyšnou drzost:(...)"
I Pazyk si myslí (protože tě, LW, čte), že jsi nasraný...
Měli byste si to ujasnit. :-D
JJ

P.S.
Jak vám dvěma (Pazykovi a LW) LíbLaďa doporučil víc číst, navrhuji pro začátek Dějiny 20. století, Paul Johnson, české vydání Rozmluvy 1991. Je to poučné a napínavé čtení, i když člověk povětšinou ví, jak to dopadne. A čtení velice hutné, které čtenáři - schopnému syntézy získaných poznatků - ukáže, jak to ve světě funguje ve skutečnosti, a to v mnoha (často netušených) souvislostech a vnějších a vnitřních proměnných. O jakémkoli tématu a tvrzení této knihy si s vámi se všemi - milí blablogeři - rád pokecám. Ta stručná, byť 844 stran tlustá kniha, je, jako koneckonců každá historie, více, či méně subjektivním náhledem historika na minulost a její význam, proto lze o každé takové interpretaci diskutovat. A diskutovat by se mělo, neboť "historia magistra vitae". Kupříkladu o Roseveltově New Dealu, socialistických tendencích a roli New Dealu při překonání Velké hospodářské krize 30. let, se dodnes ekonomové přou, proto také žádný osvědčený a okamžitě a spolehlivě využitelný recept na překonání současné krize není na skladě. Téma je to aktuální, bolavé a tedy i velice zajímavé, proto bych doporučil jím začít. Házet sem neustále (vždy nějak tendenčně zaměřené) články z blogů a internetových médií, s kusými a ne vždy spolehlivě podloženými tvrzeními, nepovažuji za produktivní.
JJ

Anonymní řekl(a)...

LadaW
JJ prosím tě napiš mi statě, kde se projevuje moje chut se s vikejem hádat, jak se snažíš rejpat. Pokud vikej tohle vnímá jako ty jistě to napíše a vysvětlím si to s ním, ale ne s tebou. Neboť se tě to myslím netýká. Nechtěl jsem se do toho poštět, ale dobře, řekl sis o to. Píšu věci na rovinu a možná tě pak připadají hádavé, ale věř mi, že po těch letech tady se raději odmlčím, nepotřebuji hádkou prosadit svůj názor. U tebe je problém, že mezi rejpáním a tzv. tím normálním není tady na blogu pro mě hranice, obé se tváří stejně. Proto se ti může stát, že dostaneš odpověd jakou nečekáš.
píšeš ... "Teď opravdu nechci rejt, jen upozornit LW, že ve svých posledních replikách vůči Víkejovi neprojevuje chuť diskutovat, ale jen se hádat."
Mohu se nad tím jen útrpně smát, jaké hádky. Máš nějakou úchylku pořád debaty pojmenovávat, aby měly své krabičky? MOŽNÁ PROTO JSME TADY TED NĚJAKÉ POMYSLNÉ DVA TÁBORY.

Máš takovou úchylku každého rozebírat na šroubek, případně mít hlavní slovo. Byl jsem toho párkrát svědkem i v tvém soukromí, tak vím odkud vítr vane.
Obrať proto případné otázky, které máš raději k sobě. Smiř se s tím, že ne v každé společnosti musíš mít hlavní slovo, to tak bývá. Vím, že neumíš být jen pozorovatel, že jsi zvyklý "vlastnit".

K Pazykovu příspěvku jen dodám, že s prvním odstavcem souhlasím, to další bych asi takhle nenapsal a o nasranosti nemůže být řeč. Skepse je lepší slovo. Ale na nasranost tady reagoval kdekdo, jako moucha na hovno. Na to co se tady děje už člověk nasranej bejt ani nemůže. To je už nad jakoukoliv mojí rozlišovací hranicí.
Systém, který nedokáže ochránit smysluplně předeším většinu, tam už je jedno jak se jmenuje, ale stojí za hovno a je odsouzen k zániku či tvrdé reformě.

A na závěr ještě jednou než jsem to dosal k JJ.
Není si co ujasňovat Pazyk napsal svůj názor a slova o nasranosti spíše převzal z předchozích Vašich článků. Je to jeho cpyright a není potřeba si nic ujasňovat.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Á propós: když se ostatním nelíbí naše názory (vie, Pazyk a já) nechápu proč spolu nediskutujete o tématech, která Vás baví. Vždyt si furt stěžujete, že Vás to nebaví jak my diskutujeme, jak jsme nasraní, jak jen házíme články z médií, jak, jak, jak .... jak se nám nelíbíte. Vy nám vlastně stavíte pomyslné mantinely, ochočujete si nás snad ke svému obrazu? Ani se tomu nedivím, jsme tak vychováváni po generace. -:)
Ani povinně sem nikdo nemusí, tak co Vás sem přitahuje? Vikej to napsal, tam to chápu a co sem přitahuje JJ a nyní LadusL, který napsal dva příspěvky a hned nás sepsul??? Chcete být jen nasíráni??? -:))) Pořád naznačujete jak je to nudné s námi diskutovat, proto či pro ono. Tak tady sami na blogu změnte styl vlastní aktivitou jako to navrhujete ve společnosti. Tady to jistě bude snažší. -:) Nebo se musíme potkávat a diskutovat, abychom se ujistili, že existujeme? Možná. Ach, jo. Dělá Vám snad dobře, že máte "odpůrce"? Vámi vytvořené? -:))))
Pozor nejsem nasranej, kladu otázky do diskuse. -:)))

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Ještě naposled si rýpnu, JJ pokud tě něco připadá neproduktivní a nechceš se tím zabývat, prostě na to nereaguj, to je že nebudeš na to reagovat. Ale to tě jako sečtělému nemusím rozkládat. To jistě chápeš, ale hůř se to dělá, co?. Kdysi jsi před několika lety ještě psal, že to chápeš jako názor přispěvatele (článek z médií), to už asi neplatí, ale přesto ani to nemusí být vždy tak, přispěvatel to může považovat tzv. za "interesantní", ale nemusí to být vždy jeho názor. Takže to může být jen o tématu článku. To může být těžko pochopitelné, chápu. Ale jak říkám ... -:) ....
Možná je lepší zůstat u témat a nerozebrat každého hned za jeho názory na šroubek ((stačí poznámka -:) ) a naznačit, že je nesečtělý či lehce mimo či má nějaký druh poruchy osobnosti a kdoví co ještě jsme se tady na sebe dozvěděli. To jsou přeci jistě metody nehodné Vaší úrovně. -:) ---- ted se asi spustí obranný bugr. -:::(((())))

Když už jsme u těch knih vítězů, doporučuji např. útlejší nevítězný svazek, pokud bude pro masochisty dějin zajímavý, to nevím. Ale ať ...
http://www.kosmas.cz/knihy/101953/ctyri-dohody/

Jan Jelínek řekl(a)...

Myslíš, LW, že mně ta kniha dá alespoň částečnou odpověď na příčiny a vyústění současné ekonomické globální krize?
Jsem si jistý, že ne.
Všeliké mýty, pohádky a moudrosti z hlubin věků jsem četl v mládí. Vzal jsem si z nich především literární zážitek z mnohdy krásné poezie, a také poučení, že se lidé, jejich cítění, motivy, lásky, nenávisti, sobectví, altruismy, zkušenosti s ostatními... atd., během věků nezměnily. Že jsou lidi pořád vlastně stejní. Ale dnešní svět je jiný, než ten Toltéků. Teď jsem si vzpomněl, že Toltékové se svými zajatci inscenovali oblíbené veřejné performance. Přivázali zajatcům na záda otýpky dřeva, ty zapálili a nechali své oběti v bolestech běhat až padli mrtví. Dokládají to dobové nástěnné malby. Nebo to byli Mayové? Ne, ti rvali obětovaným lidem za živa srdce z hrudi. Nebo to byli Inkové? Ne, ti zajatce obětovali zase jiným zajímavým způsobem... Inu, barbarství lidstvo provází odedávna. A vlatně to nebylo barbarství, byly to dobře (ve prospěch vlastní smečky) míněné náboženské obřady.
Tys tu knížečku četl? Proč bych měl číst právě tuhle knížku a ne třeba Bhagavadgítu, Talmud, Bibli nebo Korán? Podle recenzí jsem vyrozuměl, že ta kniha mění duchovně nepolíbené ateisty v lidi duchovní, vnitřně svobodné. Tebe také osvobodila?
Za sebe mohu říci, že vnitřním duchovním deficitem nestrádám, zajímám se o jiné věci, než se patlat ve svém nitru - například o historii, poezii, výtvarné umění, teorii umění a další fascinující věci, které mě docela naplňují, ale mám na ně už málo času. To víš, Ladas, lidé nejsou stejní, a pokud jsou jiní než ty, nemusejí být nutně tví nepřátelé, ani soupeři, ani nemusejí usilovat o nějakou pofiderní dominanci nad lidmi tvého ražení, že mohou být dokonce stále i tvými přáteli.
Když tě, Ladas, historie nezajímá, protože stejně lže, neboť je (prý) vždy "psána vítězi" (ach to oblíbené úhybné klišé!), tak proč na ni pořád zavádíš řeč? Prostě přiznej, že dnešnímu složitému, rozpohybovanému světu v krizi a své roli v něm nerozumíš, ani vlastně rozumět nechceš, protože se jaksi vytratily pevné kontury dvou mocenských bloků, z nichž se jednomu mohlo svého času přiřadit (i když s velkými výhradami znaménko plus), kdežto druhému (protože jsme v něm žili), jasné mínus.
JJ

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Já jsem věděl, že nezklameš, zkouším už chvíli hrát tu tvojí hru, víš ještě že ji hraješ nebo už se ti to tak rozložilo v krvi. Diskuse pro tebe je to když člověk hovoří tvým jazykem. Potud dobrý. Tys dal tip já dal tip, ale ty ho nepotřebuješ, nejde o to, zda jsi to četl, ale tys už tomu dal i svůj obsah, malinko jsi to shodil předem (to ses za život naučil jak tě znám nejlíp) a jako skoro vždy sis odpověděl svým srozumitelným jazykem.
Ty JJ nepotřebuješ lidi k diskusi, tobě stačí kulisa? Vyhnul bych se zrcadlu. Tak si to konečně přiznej a neopovrhuj podívat se dovnitř, tam je nejvíc informací, ani v knihách o historii je nenajdeš. Jen nesklouzni k drobným krůčkům pohrdání, to nikomu nepřidá. Jinak jsou další slova každé navíc. Je škoda, že své jasnovidné vědomosti o tom kdo má rád histirii, kdo jablka apod. nevyužíváš pro potřebné.
To by bylo prospěšnější.
Tak vidíš, hraběcí rady umíme dávat každý, když na to přijde, že. -:)))

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Dneska jsem poslouchal mimo jiné asi hodinu a půl jednoho sedláka u mě doma a vyprávěl mi příběh o tom, jak v současné době jsou v Česku likvidovaný systémově mlékárny jako kdysi cukrovary. Moc tomu nerozumím, protože se v rom nepohybuju, ale protože cukrovary jsou již trochu zmapovaný, tak jsem celkem pochopil o co tady jde. Jak si to tady cizí firmy koupí se vším co k tomu kšeftu náleží a pak vybijou stáda, zlikvidujou mlékárny a pak nám vozí jejich mléko. Na těch polích si vysadí plodiny a pak je přijedou sklidit. Tedy přijedou z poza hranic 2x do roka a jinak jim to tady zaúplatu okoučují rádi naši lidi, protože je připravili o práci před tím. No a ještě mají za dobrotu české i německé dotace.... Nebo jak vydělává penízky Babiš, kupuje komodity od zemědělců. Pak nezaplatí a zemědělec pak nemůže zaplatit třeba za osiva jinde a tak mu firma jíž dluží za osiva vyměřuje tučné penále, ale ona ta firma patří taky Babišovi. Je to prý celý obrovský bussiness, ted zkupuje pro změnu prý jatka, kde se dá. Ale třeba mě někdo zase odpoví co se divím, že tohle je přeci právo silnějšího, nebo něco podobného. Pozor nejsem nasranej. -:)

Jan Jelínek řekl(a)...

Inu, Ladas, chytil ses, místo toho, abys mi řekl, zda jsi tu "nevítěznou" knížečku četl a čím tě obohatila (já tu "tlustou" o historii 20. století ano, a čím mě obohatila vím velice přesně), tak se točíš na tom, že hodnotím to, co jsem nečetl a že předem vím, že mě to neobohatí. Takových esoterických knížeček se všelikými marginálními učeními, moudrostmi, kabalou, numerologií, astrologií, věštbami Sybily, Erasma Roterdamského, "sedmi (nebo kolika) Tibeťany", ponory do duší, holotropním dýcháním, tai-či..., takových knih je, jéje, a každý měsíc jich ve světě vycházejí mraky. Protože všelikých guru s patentem na interpretaci světa a sekt - scientisté, jehovisté, woo-doo atd. atd., je rovněž hafo. A každá z nich mně/tobě může nabídnout jejich propracovaná vyznání, jejich osvědčená moudra, a když jim opáčím/opáčíš, že mě/tebe to nezajímá, tak mně/tobě můžou oprávněně odvětit, jak to můžeme vědět, když jsme se s tím, co říkají a učí, ještě neseznámili.
Mají svou pravdu, stejně jako ji máme my. Z jejich strany je to speciálně sestavená a zabalená "nabídka", s níž na trhu názorů, moudrých učení a všelikých věr a pseudověd hledají ty, kterým nestačí skutečná věda a tradiční a zavedené věrouky, kteří hledají (protože postrádají) především duchovní, transcendentální hodnoty, se kterými by se mohli intelektuálně ztotožnit a duchovně s nimi splynout. Přicházejí se specifickou "nabídkou" pro ty, kteří takové hodnoty, ať už vědomě či nevědomě "poptávají".
Já takové věci, Ladas, nepoptávám, já si vystačím s vědou a s názorovým vybavením členů klubu skeptiků Sysifos. Jak jsem předešle napsal, s lecčíms jsem se ve svém maniakálním čtenářském období seznámil natolik hluboko, abych o sobě spolehlivě zjistil, že mně vyhovuje skepse založená na vědeckých poznatcích, ale zároveň nepopírám, že jsou věci mezi nebem a zemí, které věda (zatím? nikdy?) vysvětlit nedokáže.
Takže, četl jsi tu "toltéckou knížku" nebo ne? A pokud ano, čím tě ohohatila? Ocituj z ní něco, co by na nás mohlo zapůsobit stejně, jako na tebe.

Ze své literární kuchyňky ti sem hodím třeba aforismus: "Lidé, se kterými se to musí umět, to umí především s vámi."

A přikládám odkaz: http://www.youtube.com/watch?v=KDGCkcztuBU

JJ

Jan Jelínek řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Jan Jelínek řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Jan Jelínek řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Anonymní řekl(a)...

LadaW
ty holt jsi přednáškový typ co pořád máš ve svém základu dialogu poučovat, mít navrh apod. -:) Jinak jsem rád, už jsi dospěl k závěru, jak se dá také vyčíst z tvých vyjádření, že tě nic nového už nemůže překvapit. Jen se obávám jisté konzervace, ale netíží mě to, není to můj problém. Tentokrát si měl navíc asi potřebu svůj komentář o nabídnuté knize zopakovat, no proč ne, papír lesů to nespotřebovévá. Chytil jsem se na cosi pomyslného co v tvém textu ani není, no dokonalá blbost, zase jeden z tvých oblíbených úhybných rétorických kousků. Zkoušej tvé "skryté" významy třeba na právníky, ale proč něco takového zkoušíš pořád na nás to fakt nevím. Nestojíme tě za přímou debatu? _:((( To je docela škoda, nemyslíš. Takto mimoběžně a hledáním mezi řádky se můžeme bavit do nekonečna, ale je to pro mě nuda. Knihu jsem ti nenutil, to jsi možná přehlédl. A odpověd by se jistě při dobré vůli dala vyčist z mého textu nebo máš zkušenost, že jsem ti nabízel někdy něco co jsem nečetl? Ale ptám se zbytečně, protože dosud jsi si vystačil sám. Diskutuješ sám se sebou, bohužel. Mě k tomu tedy nepotřebuješ. Tak tě nechám na téhle tvé oblíbené vlně. Mě to už nebaví ten tvůj ping-pong o zeď. Chvíli jsem se snažil to vydržet, ale člověče je to otrava. -:)
Nakonec diskutovat můžeš i sám se sebou, zakázat ti to nemohu, ale nechtěj pak odpovědi, těm co všechno ví, jsou totiž na nic.
Já se fakt musím smát, jak tě to pořád baví.

Jan Jelínek řekl(a)...

Teď s nemilým překvapením zjišťuji, že jsem úvahu o performanci v prasečáku předložil k diskusi sem.
Omlouvám se za chybu, patří k tématu výše. Neměl jsem v úmyslu tou úvahou poučovat, nebo se předvádět. Předkládám ji k diskusi, jsem na vaše názory, připomínky a námitky opravdu zvědavý. Mé závěry nepovažujte za definitivní nebo nějak závazné, zajímá mně váš názor například na to, kdy je pro vás vizuální umění už/ještě uměním, a kdy už podle vás nikoli. A jaká kritéria jsou pro vás v této věci osobně důležitá.
Víkej ten svůj názor na Miry performanci zformuloval promyšleně a srozumitelně. A kdo tu kládu ode mne opravdu přečetl, ví, že s ním jsem stejného mínění.
Jestli se vám reagovat nechce, budu to bez rozmrzení respektovat, já se k tématům, které mně nezajímají, nebo jsem jich už syt, také nevyjadřuji.

Nicméně, Ladas, musím znovu: Knihu o Toltécích jsi četl, je pro tebe něčím důležitá. A já jsem opravdu zvědavý čím.
Nebo si myslíš, že své pocity z knihy nedokážeš adekvátním způsobem, tj. tak, abys s ním byl byl spokojený, zformulovat? Nebo se obáváš, že by ses nám tady příliš vydal na pospas? Že bychom na tebe měli dosud netušené střelivo?
Já jsem úplně bez obav přiznal, jakým způsobem jsem zaměřený, a tedy i nutně omezený. Není možné přečíst všechno, promyslet všechno, procítit všechno, a tak si rád poslechnu třeba Halíka, a to vždy pozorně! Ale po esoterických duchovně zaměřených učeních a systémech se nepídím, nemám na to čas ani sílu.
A ještě něco, Ladas, nehledej skryté významy, kde nejsou. Snažím se říkat vše na rovinu, i ty rejpance. Na ironii mě moc neužije, když něco označím za pitomost, tak to tak i myslím. Takže lze bez obav argumentovat přímo k věci, že pitomec jsem já. Ale argumentovat, ne to jen - například ironií - naznačovat.
JJ

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Milý JJ, tak ještě jednou, tip jsem ti dal záměrně na tuto knihu, byla to reakce na Vaše silácké doporučovaní více např. číst, abychom tu neplácali my hlupáci takové nesmysli co Vaše intelektuální mysl není schopna přijmout. Všechny přívlastky jsi té knize dal, aniž bys ji četl. Přesvědčil jsi mě, že by ti stejně nic nedala (já si z knih beru), nebot jsi hotový člověk, který už nic nepřijímá a jen přetáká. Tak ses vlastně definoval sám. Skoro bych si mohl položit otázku, zda to již není rouhání? -:) hahaha
To jak mě odpovíš jsem tušil již když jsem na tuto knihu odkazoval, znaje tvůj postoj k této tématice.
Jinak jsem vybral jen knihu, kterou jsem nedávno četl, bez přívlastků.
Byla to taková hra s Vašimi ohrádkami na ochočování. A taková malá slovní "hrač(íč)ka" mě napadá na závěr z téhle poslední diskuse, od doby co se do ní zapojil i LL. Někde na sítnici jsem zahlíd klidnou vodu, co mě říká ... i rezistence se může stát nošením vody. Tak to je asi vše, co mám na jazyku, každý at si z toho vezme co jeho jest.

Jan Jelínek řekl(a)...

Vykrucuješ se, Ladas, jako přišlápnutá žížala, ale takhle dětinsky se ti to nepodaří. Stejně jako si rád poslechnu Halíka a jeho názory na Bibli a její současnou roli ve světě věřících i ateistů, stejně tak si rád vyslechnu tvůj názor na knihu o Toltécích a jejich moudrosti. Na knihu, která je - alespoň jak jsi naznačil - aktuální i pro Evropana jedenadvacátého století.
Bude mi stačit textík toho typu, jaký píšou vydavatelé na záložky obalu, aby čtenář věděl, co uvnitř může očekávat, proč by se měl o obsah knihy zajímat. Možná bude stačit takový text ze záložky, pokud ji kniha má, opsat. Nebo, Ladas, ofotit.
A nebo je to tvé kverulování opravdu založeno na dětinském kapricu typu: "Když ty, JJ, mně doporučuješ, abych si vypůjčil nebo koupil tlustou (a drahou) knihu o historii, tak si nejdřív půjč nebo kup tenkou (a levnou) knihu o Toltécích, přečti si ji, a pak se můžeme na tvé úrovni bavit. Dřív ne! Dup, dup, a ne a ne!"
Pokud je to, Ladas, takhle, pak téma Toltéků rád opustím.
JJ

Anonymní řekl(a)...

LadaW
bohužel mě to ted příspěvek sežralo, takže krátce a bez "vykrucování". Takže zase, každému kolik si zaslouží. Pokud budu chtít s někým diskutovat, tak ne s někým, kdo se k tomu staví jako ty a podsouvá dopředu nepřeberný počet nesmyslů a podminuje ho nějakým tlakem. Opravdu mě tehle tvůj styl nebaví. Většinou je dobrý když jsou k tomu dva a s chutí diskutují. Je to nějak těžké pochopit? Zkus to tady takhle na někoho jiného, třeba tě vyjde vstříc, třeba ne. Knihu jsem četl, nepotřebuji ji vlastnit a nemám chut si něco cucat z prstu. Když se budu chtít vykroutit, pošlu tě rovnou do pr--le. Protože nemusím dělat co ty si přeješ. Je to takhle dost přímý, bez vykrucování? Chápeš milý Honzo? Asi ne viď. Jen prostě nemám pořebu s tebou diskutovat téma, které tebe přinejmenší nezajímá, ale to by bylo málo je toho víc, stačí tě to takto na rovinu. Už jsem to sice napsal, ale zdá se že jsi jak umanutý jako nějaký spratek co si řekl ted ho donutím, to by bylo, aby ne. Takže nemám zájem o takovou formu.-:))) Ty tady jen předvádíš sám sebe, tak se probuď. A víš co zdá se je výsledkem takového způsobu komunikace? Vie před chvílí někde napsal, že už se stydí sem něco dát. Kdepak je tomu asi začátek, myslíš, že je to vieho stydlivost. Věru ne. Myslím, že ho znám. Ne že bych se styděl, ale přijde mě to taky někdy marnost, protože pán je Bůh. A on všechno ví líp.
Takže to už vůbec není o tématu, ale o tvém stylu. Já jsem nikdy nebyl ohebnej a tak bys měl dávno vědět, že tohle je kontaproduktivní. Další rozpitvávání je už ted nadbytečné, takže se vzdám dalších komentářů. Pěkný den -:)

Vikej řekl(a)...

(Vie) “Ale me to bavi a nachazim to zajimavym, tady s vami diskutovat a prave z toho duvodu, ze vim, ze me nikdy nebudete rozumnet. (to bylo k vasim nudam a ztracenym casum)
Dokonce bych rekl, kdo neumi poslouchat druhe, neni clovekem.”
Teď jsem zmatenej, stydí se tu Vie něco napsat nebo ho to baví? Herdek asi bych měl sem za to dát:-))))
Mimochodem Vie jsem ted již delší dobu nezaměstnanej, tak si uprav jaká je teď moje životně filosofická základna.

Anonymní řekl(a)...

vie
vienna se nestydi neco napsat, myslim, ze jem to myslel jako slovni hricku, ze jeden by se skoro stydel, sem neco napsat, kdyby byl normalni. Ja ale nejsem, viz ma diagnostika, me je to tedy jedno.

Jak dlouho jses bez prace? To je to podstatne. Tady si to kazdy zamestnanec preje, byt nezamestnanym a pobirat davky v nezamestnanosti, coz dela 90% mzdy, za predpokladu, ze pracoval jeden rok.
Ja to mam ale obracene, praci mam, ale za ni penize :-)))))))
Do tveho stavu, nemit praci a mit penize mam asi tak daleko jako ty mas na Mesic.

Vikej řekl(a)...

Vie, ja si ani kadilakem pro podporu jezdit nemusim, vozi mi ji az domu. Bez prdele, 90% platu mit tak jsem stastny. Tady to vyjde tak na 40%, coz neni mnoho. A me to naskoci az nekdy v lednu, coz doufam uz nezaziju a neco najdu.
Ja to vedel ze tu blabolis rad a styd jsem zatim u tebe nevypozoroval. Neni taky proc.

Anonymní řekl(a)...

vie
to te teda lituji, 40% ze mzdy neni moc, i kdyz zalezi na tom, kolik jsi mel. Ja byl naposled bez prace asi pred 18 lety, take presne ty hranice uz nevim, ale zhruba kdyz jsi odpracoval jeden rok, mas narok na podporu v nezamestnanosti, kterou ti vyplaci rok ve vysi 90% procent mzdy ale maximalne neco kolem 2 tisic euro (bylo tenkrat). Po roce spadnes na social a na minimalni zivotni castku, ktera je dnes asi 680 eur.
Je to presne videt u zamestnancu, ktere ja nabiram v nizsim segmentu vzdelani (prodavacky). Presne rok pracuji a uz prvni den v druhem roce prestanou delat a zacnou se flakat s pranim, aby dostaly vypoved. Vetsinou se jim podari prosadit svoji vuli, protoze brzy ti prasknou nervy a vyhodis ji. Maloktera u nas zustala vice let.
A u uz velmi nizkeho segmentu uklizecek, pomocnych pracovniku, kteri vydelavaji treba 700 eur, i kdyz za mene hodin je rozdil 700 ku 680 temer zadny, tem je to uz vsechno jedno. Tady uz nic nepomaha. 680 eur je na vcelku slusne ziti, nemuzes si nejak vyskakovat ale jde vcelku slusne zit.
Jo presne, ja blabolim rad a nejradeji same nesmysly :-))))))

Anonymní řekl(a)...

eLeL nicméně Laďus -
tak teď nevím, jestli házet na toto vlákno anebo na prasátka (mj. nic nového, nahý se s prasátky válel kdysi i Milan...dle mého s tím samým výsledkem jako současná paní umělkyně, ale alespoň byl dřív).
No, myslím si, že bychom asi měli šlápnout na brzdy včetně mě, který to tak trochu v pátek rozpoutal, holt jsem byl v laufu, možná i trochu v sebenasíracím (čekal jsem tedy od vás horší reakci, tohle docela ještě šlo). Od té doby jsem nemocen:-) (ale to s tím nemá co dělat), takže se dostávám až teď. Jenom páreček zpětných reakcí, pak už toho nechám, jen bychom se přetahovali a dokazovali si, co kdo a co kde ne atd.
Jsem rád Laďus, že nejsi nasrán. Takový dojem z tvých reakcí jsem měl, že vše vidíš prizmatem svého nasrání na svět, jak je vše špatně, nic nefunguje, všude jen svině, nic nemá cenu, jen a jen zklamání a to i z demokracie, o kterou ses i ty zasloužil. Fajn, jedno je tedy vyřešeno. Nesouhlasím však s tím, když píšeš, že ti něco vsouvám do úst, že si já nebo JJ vyrábím/me protivníka. Vůbec ne, všechno, co jsem ocitoval a na co jsem reagoval byla jen tvá, a v posledku i Pavlova slova, ukaž mně, kde přesně jsem ti něco vložil do úst, co jsi nikdy nenapsal - za každou cenu pozitivní, zásuvka, obrana vlasti, ochočení...hm a to je asi vše, nic jiného jsem nepoužil a na nic jiného jsem nereagoval. Vždyť to mě právě vyprovokovalo. Jinak bych se asi neúčastnil. A jistěže se ani nemusím účastnit. A že jsem ani ne dva roky (ne tři) sem nepsal? No, protože jsem si myslel, že to vše shrnu na hromádku svým Blablapokusem a budu mít vystaráno:-). Holt taková byla teorie, avšak zelený...blabla.
A to je vlastně za druhé, proč jsem se znovu nechal nalákat (jistě sám sebou) - protože se opravdu bojím, že si to zase posereme a vlastně mě udivuje, hodně udivuje, že nakonec budu zde před některými lidmi, kterých si vážím, obhajovat demokracii (prosím neplést s kapitalismem, někdy to tu směšujeme dohromady) a to je to merritum, o které tu stále jde, alespoň mně. I proto možná ta páteční nasranost. Nevím přesně, co se děje, možná by fakt bylo lepší face to face,protože to se nedá sem vše nacpat (ale to bychom se strašně asi pohádali a byli bychom tak kde jsme). Podivuji se nad tím, jak lehkomyslně ji někdy házíte přes palubu, jak je pro některé z vás v podstatě teď už tím, co byl bolševik. Na toto přesně právě poukázal E. Tabery ve svém článku, který jsem tu nedávno ocitoval. Vždycky, když jsem byli znechucení tím, kdo nám vládnul a vždycky, když jsem chtěli změnu (tedy odstranit tu zpropadenou, prolhanou demokracii), jsme dopadli na držku a ryli jsme jí dost dlouho v zemi. Tato zkušenost nestačí? Toto budeme pořád opakovat? Anebo to byla dobrá zkušenost? Hekatomby mrtvých ve II. svět. válce a i za komunismu?, proč třeba emigroval Víkej nebo Miloš? Na rovinu, ať je to jak chce, stále ještě se máme jako prasata v žitě, možná přitažené za vlasy, ale je to tak. Desetiletí v míru, nikdo nás nemučí, nezavírá byť jen za pouhé svobodné slovo, máme všichni, co tu na blogu jsme, co jíst, kde spát, kde se nachlastat, být na internetu, svobodně se scházet s kým chceme, koukáme na co chceme, jet, kam chceme, v prostředí, které se zřetelně proměnilo k lepšímu (viz Plzeň)atd.atd...kdy v našich dějinách jsme se měli lépe (však nemusíme být o to šťastnější, to je pravda)? Působí to svazácky a naivně? Asi ano, a teď se asi popadáte za břicho, ale nelze to nevidět či to jen tak přejít.

Anonymní řekl(a)...

Pokračování: Z druhé strany viz můj Blablapokus, kde jsem druhý díl nazval "Ale", protože se opravdu "něco" děje, něco hlubokého, co změní náš dosavadní svět. A těch příčin je tolik a je to tak složitý proces. Já však tvrdím, že za to nemůže demokracie resp. systém, mohou za to jen a jen lidé z masa a kostí. Nikdo jiný. Protože demokracie, to jsou lidé, jim odpovídá. Čím kvalitnější lidé, tím kvalitnější demokracie a naopak. Pokud jako lidé nejsme vybaveni na to žít dlouhodobě v klidu společně, pak se to brzy ukáže. Možná jsme skutečně jen a jen animální stvoření odsouzená k zániku. Ale já si to nemyslím, v tom jsem poměrně optimista, lidstvo vždy našlo cestu. Pravda, zatím. Proto, společně s Taberym (na svůj věk docela moudrý chlapík) tvrdím, že neexistuje jiná cesta než trpělivost, trpělivost v poznávání a vědění (proto mé doporučení), trpělivost se snahou něčeho dosáhnout a prosadit, trpělivost se sebou samým, trpělivost a poznávání, jak funguje politika, trpělivost s tím, že teď je vše špatně, ale může to být i lepší. Když se Laďus pozastavuje nad tím, že pořád od něj někdo chce, co dál, když toto ne, tak pochopitelně neví, jako nikdo, ale tohle je cesta, minimální, nepopulární, těžká, ale cesta. Že jí nejsem ve své většině schopni, protože jsme jací jsme? Hm, pak můžeme nadávat jen sobě, nikomu jinému. Demokracie je cesta, nekonečná, melu stále dokola. Jakmile skonči, už to není demokracie. V tom je její kouzlo, ale zároveň zranitelnost. Protože svou netrpělivostí, protože nemáme hned, co bychom chtěli, ji prostě zrušíme. Uděláme revoluci, ha! Co byla CH 77? Její podstata byla stejná, trpělivě a po kouskách dobývat zapovězená území až nakonec tu bylo Několik vět a 40 tis. signatářů. Kdo by to v r. 77 řekl? Jako soustředné vlny se postupem doby rozšiřoval svobodný prostor, který samozřejmě režim mohl kdykoliv zamáznout. Leč neučinil, ale i kdyby a zbyl tu jeden jediný člověk, který by v sobě nesl původní myšlenku, pak se znovu ty kruhy šířily, protože to je život, který chce žít. Viz Orwellův Winston Smith, kterému museli vypálit mozek či myšlení, aby toto nebezpečí nepředstavoval. Kruciž, už opakuji Blablapokus. Ale je v tom obsažena i má odpověď Pavlovi i Laďusovi, kteří mají dojem ochočení - nu, právě demokracie leží a stojí kromě jiného na tom, aby neustále zaznívaly kritické hlasy, čím více, tím lépe, tím se okysličuje, tím je pevnější. Včetně Milana, s jehož věcmi mnohdy nesouhlasím, ale jsou pro demokracii naprosto nezbytné, bez ní demokracie nebude. V kterém jiném systému je toto možné? V žádném! teď jsem se dočetl o úspěchu resp. neúspěchu Putinovy strany v Rusku...má chlapec zaťatou prdel, to nečekal a je nasranej. Pravý život mu ukázal svou tvář, jakkoliv zatím nesměle. Musel by zavést tvrdou diktaturu, aby se do budoucna udržel u moci, jenže pak jej to může smést se vším všudy a krvavě, to je ten problém a on to ví. Zase, chce to jen trpělivost a držet se svého a kdo byl poslední, může být první a naopak. Nikdy nikdo neví, jak se jeho čin promítne v budoucnu. Jako kupř. to již delší dobu činí Jiří Dientsbier v ČSSD, který si vyšlapuje na kmotry a má s tím samozřejmě velký problém, ale zatím neuhnul, dle mého naděje pro zdejší politiku. Ale to je opravdu zase jen malý příklad k Pavlovým všezahrnujícně zločinným zastupitelům, s čímž nemohu absolutně souhlasit.
No, takže takhle nějak bych si představoval naši diskusi, to jsem měl Laďusi na mysli. Žádné nálepky a neodpovědi na otázky, ale asi takhle. Jak jinak to mám říct? A beru to jen jako východisko k další výměně. Ale ta nemusí nastat, jistě. Toť každého věc.
PapusLaďus
P.S.: Miloši, už podruhé, nejsem aktivní politik, jsem úředník, čti prosím pozorně.

Anonymní řekl(a)...

vie
pozorne jsem si precetl LL.
Preji brzke uzdraveni. Ale jsem uz take na srot, prave podnikam nekonecne cesty lekarskych terminu a vysetrenich. Uz me chteji zbavit i cigaret a uplne verejne me diskriminuji, kdyz me na vysetrovaci papiry napisou: pozor kurak! Nejradeji bych jim ale zakroutil krkem. Ziji ale v demokracii, tak drzim hubu, respektive nemohu proti tomu nic udelat, kdyz za pojistovnama holt stoji valna vetsina, ktera si to tak preje. Zajiste poznas, ze to ted minim ironicky. To s tou pojistovnou.
Lepe se mame, lepe jak kdy jindy, jenom je otazka, a velika, je-li to vyvojem (treba industrialnim) nebo demokracii. Tady mam podezreni, ze si demokracie privlastnuje jista viteztvi, ktera vybojoval uplne nekdo jiny. Ale muzeme o tom diskutovat.

jink ja nic nedelam, krome pindani na blogu, i JeJe je nazoru, ze jsem neaktivni, a tak se to uplne necha srovnat s tim, kdyz nekdo sedi, ceka a je trpelivy. V tomto porovnani oba sedime na lavicce a koukame na slunce a na mesic a zase na slunce a na mesic. A tak to jde den ode dne, mesic od mesice a rok o roku neustale dal.
Jake jsou tve predstavy trpelivosti a ocekavani lepsi budoucnosti? Ja nevim, me se zda, ze delam presne to co nam klades na srdce.
Branis a vychvalujes demokracii, prosim, svuj nazor jsem napsal v predeslem vlakne. Krome toho sedim, cekam a jsem trpelivy.
Co nam tady furt podsouvate za vinu, ze demokracii bourame nebo se o to snazime nebo co? Sakra, dyt nic nedelam. Nebo te to napisu bez tajenky. Sakra, dyt ja nic delat nemohu a ani se me nechce.
Tak je to receno po lopate. Asi to take myslel LW, ze nam neustale neco podsouvate a potom za to odsoudite.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
bingo vie, a ještě bych dodal, že jim podsouváme aby nevolili. -:)

Anonymní řekl(a)...

eLeLeLeL -
OuKej Laďus a Miloši. Myslím, že toho opravdu nechám a s tématem jako je demokracie tady skutečně končím. Mám nejasný a jistě nepřesný pocit, že si ze mě akorát děláte prdel, alespoň to tak působí viz vaše poslední vyplození - že vám všechno podsouváme, kdo že tady chce bourat demokracii (nic o bourání jsem nikdy nenapsal, jen o lehkomyslném shazování přes palubu, to je fakt něco jiného) a navíc "bingo, že vám podsouváme, že vy nám podsouváte, abychom nevolili". Laďus v jednom z příspěvků: "Přestal jsem jen dělat rozdíly mezi systémy...používají jen rozdílné způsoby ochočení (tedy i systém demokracie-eLeL)", Vie: "Co na tom podvodu s demokracií vidíte tak výjimečného a skvělého?". Tak jak to tedy hoši vlastně u vás se vztahem k demokracii vlastně je? Ano nebo ne? Nebo co tedy vlastně? Co si vlastně myslíte? Pokud vůbec? Nebo si jen tak tady nezávazně plácáte a je úplně jedno, co napíšete, skutečně ve stylu bez ironie blablabla? Prostě jen tak, aby "řeč" nestála? Opakuji, pište si co chcete, ale v tom já opravdu nepojedu, jen jsem se nechal asi tak trochu nachytat. Ve svém posledním blabla jsem se tě Laďus otázal, kde jsem ti co vsunul do úst. Odpověď? Velké kulové tedy velké Nic. To za to přece nestojí se v tom takhle hňácat, jede se dál, což? Co bylo včera, už nikoho nezajímá. Holt jsem vzal vaše tvrzení vážně a pokoušel se najít protiargumenty na vámi výše uvedené. No nic, má blbost. I když, řečeno upřímně, vcelku je mně to jedno. Po tomto už je mně to fakt jedno.
Tak jo, možná by bylo lepší se bavit, jaký to byl včera vítr, která hospoda je lepší či že Viktorka remizovala. Bude to tu milé, infantilní a k ničemu, ale asi jediné možné. Pak to tu skutečně bude už jen žvanírna a nic proti žvanírně, i takové jsem ochoten se účastnit, alespoň bude legranda. Ale už sem raději nevkládejme vážná témata resp. ano, ale bavme se o nich jako dospělí lidé, kteří myslí vážně co napíší, kteří si pozorně přečtou, co napíše druhý, kteří odpovídají k tématu a na případné otázky, kteří vyjádří svůj názor na téma.
Ne, nejsem uražen či naštván, jen asi něco až teď pochopil.
Včera jsem si dal tři svařené dvojčičky a výrazně to pomohlo, až neuvěřitelně, dnes jsem čilý, jééje. Tý jo, v hospodě u Lízala je to docela fajn, no, trochu tam předělali interiér, ale i tak je to docela ucházející. Už jste tam někdo byl? Jo a včera jsem potkal jednoho známého pod delší době, ten vám vypadal, jak se tak někdo může změnit. Čéče. Máte také nějaké čerstvé zážitky?
PapusLaďus

Jan Jelínek řekl(a)...

Ten poslední odstaveček (předpokládám v záměrně ilustrativním náznaku nového, žvatlavého, nezávazného, všeobecně přijatelného, nikoho osobně se nedotýkajícího stylu) jsi mohl, LíbLaďo, ještě proložit několika smajlíky á la LW, řečeno s Luďkem Sobotou: "ono to ochutí, i sušený". :-)

Pozor kvíz: Jak myslíte, že jsem toho smajlíka vlastně myslel?
JJ

Jan Jelínek řekl(a)...

Ještě jinak, LíbLaďo, chorobou, kterou stonáš, jsi mě nejspíš nakazil ty. Já totiž stonám také a Slávka od předevčíra taky. Tu virózu, nebo co, jsme mohli oba chytit na tom zapařeném a pokašlávajícím (a poněkud obskurním, málem disidentském) "čtení za Magora". Ale já se přikláním spíš k tomu, že ten bacilonosič jsi ty, protože jsi mi u toho teplometu na "Jižáku" z huby do huby (krom uměleckých blablů) říkal, jak jsi unavenej, a následující den jsi byl v horečkách na loži. A mně to začlo den po tobě.
JJ

Anonymní řekl(a)...

eLeLeLeLeLeL...atd.-
Honzus, tak to je mně fakt líto, asi jsem fakt nakazil, nebo nevím, nějak to tu po vlastech českých asi bloudí a zasahuje čím dál víc. Opravdu se omlouvám, je to nepříjemné, teprve, když jsem se toho dnes zbavil, mám dobrý pocit, jsem konečně zase vtipný a jiskrný:-), neobtěžkán obtížně definovatelnou únavou, která na mně týden visela. No, vida, konečně se bavíme normálně, o našich denních problémech, ne o kravinách, jako je demogracie a tak. To mně vyhovuje. To si pojďme sdělovat, bude to tu konečně živé a k něčemu. Proč bych to prokládal smajlíkama? Vždyť na fejsbůku to nechodí jinak, takováto důležitá sdělení si tam lidé dávají...včera jsem vstal a měl jsem blbou náladu...nebo...šel jsem spát a neměl jsem vypraný trenky...nebo...jsem tak zamilovaná...a lidi značkují, jestli se jim to líbí nebo ne...tak to dělejme také tak a jsme bez problémů a nebudeme se věčně hádat vo kraviny. Stejně tím nic nevyřešíme. Bingo!
Hezký zamilovaný večer.
LaďusPapus

Anonymní řekl(a)...

vie
clovece Lado, ja te chtel zrovna sdelit, ze i kdyz mas ve svem obyvaku teplo a jasno, staci otevrit okno a zjistis, ze venku neuprosne bije vichrice, ale neudelam to. Okno neotvirej.
Ja byl na FB par tydnu, natoz jsem zjistil, jak je moderni, kouknout se nekomu na profil a zjistit, ze nekdo prave odjel ci ma spatnou naladu nebo si prave neco uvaril a mohu mu to bezproblemove oznackovat ze se me to libi a tak kdyz ma nekdo spatnou naladu, mohu mu dat palec, ze se me to libi.
Je to uz ale dlouho a myslim, ze nelze nekomu dat treba "prdel" at jde jako do prdele.
A ja kdyz jsem nemohl davat prdele, tak jsem registraci opet zrusil. Protoze me pripada podivny, jak si vsichni ziji v ruzovych obyvaccich a navzajem si davaji palce. No dobre, at si je davaji, me je to jedno.
Nastava nova era vedomeho ziti, kdyz vsichni zacnou zapirat nos mezi ocima a vsichni budou beznosi.
Ale beze me.
Tady prsi.

Jan Jelínek řekl(a)...

Vie, jedna věc v tvých projevech tě dost devalvuje. Sdělíš nám často velmi razantní názor, například teď nejčerstvěji na FB (předpokládám, že jde o FaceBook), kdy ti vadí, že nemůžeš vyjádřit své mínění o prostředí FB "smajlíkem" ve tvaru prdele, v komunikačním smyslu "jdi do prdele", protože tě nablblý svět FB sere: (cituji tě) "jak si vsichni ziji v ruzovych obyvaccich a navzajem si davaji palce."
A pak ten docela pochopitelný postoj "vypointuješ": "No dobre, at si je davaji, me je to jedno."
Ale ono ti to jedno není! :-) Možná je to oproti něčemu jinému v tvém životě téměř bezvýznamné, ale bez jakéhokoliv významu určitě ne, to bys o tom nemluvil. Tak tě příště prosím, abys důležitost, kterou probírané věci přikládáš, specifikoval nějak přesněji, ne tím nablblým stereotypem. Pak se k ní (ochotněji, nebo vůbec) vyjádříme i my. Proč bychom se jinak měli vyjadřovat k něčemu, co je ti úplně u prdele.
JJ

Anonymní řekl(a)...

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Okamura-Pospisilovi-Jdete-tunelarum-na-ruku-Rusite-dobre-zakony-216812

Vikej řekl(a)...

http://bottomline.msnbc.msn.com/_news/2011/12/14/9451537-lawmakers-kill-cell-phone-robo-call-bill

Lidi co se angažovali zabranili robo calls do mobilů.
¨
Hey chlapci. Tyhle lidi nevolili ale stejně zabránili aby se povolilo posílat robotové hovory lidem do telefonů! Já jsem teď někde uděla ošibku a dal jsem nějakému hajzlovi svoji email adresu a ted mi posílají najednou "tisíce" nabídek od půjček po seznámení s ženami z východní Evropy.

Unknown řekl(a)...

Byl jsem celkově vyléčen z viru Herpes s rostlinnou medicínou
Ahoj všichni, jsem zde, abych svědčil o skvělé práci DR MOHAMMED v mém životě s pomocí jeho bylinné tradiční medicíny. Od roku 2015 trpím Herpesem a od té doby jsem hledal řešení, jak ho léčit. Byl jsem v různých nemocnicích, ale zjistil jsem, že žádný z nich pro mě nevypracoval, že jsem jenom plýtvat penězi. Pak jsem užíval mé léky, abych udržel můj život a snížil bolesti. na věrný den dostávám telefon od mé sestry a začala mi říkat, že její přítel, který trpěl stejným herpesem, byl právě vyléčen pomocí herbářského lékaře. a tolik lidí bylo vyléčeno z HIV prostřednictvím svého bylinného léčiva. Pak jsem byl přemýšlel, i když jsem byl trochu zmatený, takže mě povzbuzovala, abych mu dal také soud. pošlu mi ho a po nějaké diskuzi a pošle mi bylinný lék prostřednictvím DHL COURIER SERVICE. Vzal jsem bylinný lék podle pokynů po několika dnech, kdy jsem začal zaznamenávat nějaké změny a moje příznaky byly úplně pryč, po nějakém týdnu chci svého lékaře k testu a můj opar je naprosto negativní. Dnes jsem zcela zdarma. může Bůh požehnání tomuto člověku za jeho léčbu v životě, prosím, kontaktujte tohoto lékaře o léčivé rostliny. herbalcure12@gmail.com nebo whatsapp / call +2349036036397, takže můžete také vyléčit a podělit se o své svědectví., VIRUS, KTERÝ JE TŘEBA POUŽÍVAT, HIV, CODE SORE, RAKOVINA, DIABETY, ACNE a mnoho dalšího jen kontaktujte a uvidíte pro tebe

RADY A RŮZNÉ VYCHYTÁVKY PRÁCE NA BLOGU

VLASTNĚ TAK JAK SE POSTUPNĚ PTÁTE TAK TO BUDU DOPLŇOVAT:
Co se zaslanou pozvánkou mailem:
můžete potvrdit a vkládat své příspěvky na blog (pozvánku do blogu zašlu případně znovu). Pokud potvrdíte, stanete se dopisovatelem, můžete přispívat, i přes svůj mail. Nebo zaslat mě a já obratem na blog umístím ...
Posílejte nápady, odkazy a doporučení, zpracuji to pro blaho všech či některých ...
Pozvánky do blogu a zapisování komentářů
Jak se přihlásit do blogu jako dopisovatel. Po obdržení pozvánky od Admina (Googlu) na Váš mail.
Vstoupíš na odkaz double klikem, pak pokud není prázdné okénko pro e-mail dáš použít jiný účet. Pokud nemáš účet u googlu, dáš vytvořit účet -pozor ne mail. Vložíš nějaký svůj existující mail ( i jinde založený, třeba seznam apod.) a zadáš heslo o 8 znacích. (pokud heslo tvého existujícího mailu nemá 8 znaků, základ hesla může být třeba stejný a doplněný do 8 znaků). Pak heslo zopakovat pro ověření správnosti. Pak vložit předepsané ověřovací slovo a zaškrtnout souhlas s podmínkami. Pak potvrdit a je to. Dlouhé heslo prostě k existujícímu mailu založíš pro tvůj účet na blog (nic se neplatí), staré heslo ti zůstane pro původní mail. Nové heslo je jen pro účet blogu na googlu.
Pak tento mail a nové heslo můžeš používat pro vstupy na blog. Otevřeš blog, vpravo nahoře (klikneš na přihlášení či sign in). Vložíš mail+heslo a jsi na blogu, ve svém hlavním panelu. Můžeš zadat-nový příspěvek a napsat ho, odkliknutím publikování, vložíš na blog.
Můžeš příspěvek upravovat, návratem do seznamu příspěvků (pokud návrat zrovna nevidíš, jdi přes hlavní panel). Vstoupíš do seznamu všech příspěvků na blogu, ale upravovat můžeš jen své.
Můžeš si
na záložce "povolení", založit-dopsáním, další mail, zaškrtnout vložit ihned a používat tento pro vkládání rovnou ze svého mailu, bez přihlášení do blogu. Napíšeš mail na svém PC a odešleš na tento další mail blogu, text se rovnou umístí na blog jako nový příspěvek. V hlavním panelu najdeš své nastavení-můžeš upravit dle sebe.
Komentáře lze pak psát buď jako anonym-rychlejší varianta (tam doporučuji se podepsat, aby se vědělo, kdo to přispěl). Druhá lepší varianta: napíšeš text, necháš zaškrtnuto Google/Blogger, vložíš mail+heslo a dáš náhled , stále můžeš opravovat text na závěr jsi li spokojen s napsaným dáš publikovat - dodržuj zde uvedené pořadí.
Vložení webového odkazu: (na jiné stánky či článek), napíšeš či zkopíruješ odkaz na jiných stránkách (označiš adresu myší a pak Ctrl+C, kopírovat), pak na blogu vložit do okna textu nového příspěvku, odkaz znovu označit (odkaz stále zůstává ve schránce), poté klikni nahoře v liště upravy textu na ikonku odkaz (podržení myši na ikonce zobrazí funkci ikony) otevře se okno pro vložení odkazu, (nejlépe vymaž co v okně je - http://), klikni do okna a dej Ctrl+V (=vložit ze schránky) tím vložíš web adresu, pak klávesu Enter a hotovo. Druhá varianta rovnou vložit odkaz do řádku pod titulkem nového příspěvku a tím budou ostatní na blogu moci proklikem přes nadpis přejít na vloženou stránku.
Přátelé blog není web, takže bylo by možná lépe používat komentáře do doby, kdy sami uznáte, kam se budou čtenáři ještě vracet. Při pochybnosti o čtenosti je lépe založit nový článek / příspěvek, případně s odkazem na jaký článek navazuje apod. Není to žádná povinnost, ale debata možná takto lépe "poteče". Komentáře ke starším článkům mohou jinak zmizet v propadlišti dějin blogu. Ptejte se, budu-li vědět poradím. A omlouvám se znalcům.

Legendární akce Jazzové sekce

Legendární akce Jazzové sekce
Člověče, už to bude letos 28 let ..
REFLEXNÍ TERAPIE LYMFATICKÉHO SYSTÉMU, REIKI, SPIRITUAL RESPONSE THERAPY - tel.: 775 320 714