19. 12. 2011

Poprvé jako prezident


13 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

http://www.blisty.cz/art/61514.html

Vikej řekl(a)...

Zajimavý článek. Rozhodně je Havel kontroverzní postava.
Já jsem ho nikdy moc nepitval. Jako člověka, spisovatele, politika. Jako spisovateli jsem mu nepřišel na chuť nikdy, ale tomu jsem nikdy váhu nedával co se týče sympayií k němu.
V 90. letech definitivně representoval Československo v US mezi mými přáteli v emigraci dobře. Dnes se už udělali tábory, jako kdykoliv, když se dají víc jak 2 Češi dohromady.
Tady na blogu jak vidím nejsou tábory žádné.

Anonymní řekl(a)...

vie
tak heledte na co jsem nahodou prisel:
http://dolezite.sk/Vaclav_Havel_z_jine_strany_mince__211.html

a jeste neco silenejsiho:
http://dolezite.sk/Havel_Lidstvo_je_rakovina_zredukujme_ho_243.html

Anonymní řekl(a)...

vie
on tam v tom klubu skutecne je a uz zavedeny jako zemrely
http://de.wikipedia.org/wiki/Liste_der_Mitglieder_des_Club_of_Rome


http://cs.wikipedia.org/wiki/Club_of_Rome

Anonymní řekl(a)...

vie
aby ne nikdo nepodsouval, ze vyhledavam ruzne spiklenecke teorie apod. Jen tady sedim, a ctu si o Havlovi, kdyz uz ma ten pohreb. Uplne mam oci navrch hlavy, co mam vsechno na monitoru, co existuje za po svete kluby a kdo jsou jejich clenove, no to je uzasny.
S politovanim musim priznat, ze jsem se nikdy o neco takoveho nestaral, prakticky se da rict, ze za svuj plot jsem vubec nevidel a netusil, ze tam tam take existuje jeste svet.
Koukam, ze budu muset sve teorie o demokracii opet znovu prehodnotit a pridat jim nejmene o tisic procent na dramaticnosti. Ted vidim, ze uvazuji spravne, ze dira je, jen jsem absolutne netusil, ze by mohla byt uz tak hluboka.

Vikej řekl(a)...

Vie, jestli máte v němčině knihu Doomsday Key od James Rollinse, tam je ten Club of Rome ještě víc senzační.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
http://www.uloz.to/11952326/posledni-cesta-vaclava-havla-na-hrad-avi

Anonymní řekl(a)...

LadaW
já nevím Vie, to bych si raději bejt tebou přečetl nějakou jeho knížku než bláboly bezejmených servrů.
Vždy je zajímavé, že nenajdeš kdo takové servery spravuje. Anonymové. Kdo jsou ti anonymové:::???
Sám zastáváš osobní zkušenost a koukáš na takový kecy. Sorry.

Vikej řekl(a)...

http://www.msnbc.msn.com/id/45768317/ns/world_news-asia_pacific/

Z neanonymniho zdroje: Severni Korea pozadala Spojene Narody o moment ticha za sveho presidenta Kim-Jong-ila. Bylo jim vyhoveno i pres to ze zapadni diplomate to bojkotovali. Cesky zastupce v OSN za Havla o moment ticha nepozadal.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/157924-univerzita-karlova-vzpominala-na-zesnuleho-prezidenta/

Anonymní řekl(a)...

vie
sorry me LW rikat nemusis, ja za nic nemohu, to me vyskocilo, kdyz jsem si zadal jmeno do googlu. Tak jsem si to precetl. Nic jineho delat nemohu, patrat po tom nehodlam, jelikoz je me to jedno.
Jen me napadlo, ze je pravidlem, ze v dejinach vzdycky zustanou temna a nevysvetlena mista, ke kterym se nikdo nechce vyjadrit. A z toho vznika podhoubi pro dalsi spekulace. Zjistovat, zda-li je to pravda ci ne, neni mym ukolem.
A hlavne je tezke odpovedet, byl-li nekdo komunistou a ted jim neni, je-li to skvrna nebo ne.
Je tezke se vyznat ve vsech tech zpravach a vybirat ty pravdive a ty lzive.
treba jsem ted narazil na toto: http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Historici-stale-neprisli-na-to-cim-Havel-s-Calfou-presvedcili-komunisty-217945

Ja si u toho kladu otazku, ne na cem se domluvili, ale proc to po 22 letech jeste nikdo nevi, proc je to dnes tajne nebo proc se k tomu nikdo z nich nevyjadruje. Proc po tom ted zacnou patrat historikove, budou se ptat kolem, proc jednoduse neslo to rict hned.
Jedine, co si o tom mohu myslet, ze tam nekde muze dochazet k dohodam, ktere nejsou urceny pro usi verejnosti. Je to dulezite ci neni? Nevim, v kazdem pripade, do transparentnosti to ma hodne daleko.

Jan Jelínek řekl(a)...

V rozhovorech v tisku na margo tohoto "tajemství" si řekl své jak Havel, tak Čalfa, tak i lidé, kteří byli v přímé blízkosti obou. Když jsem si porovnal, co jsem se od jmenovaných dočetl, čeho jsem byl zvnějšku svědkem, z toho, jak znám lidi a jak "vím, že to v politice za bolševika chodilo, a dnes chodí", tak ve skříni žádný kostlivec netrčí.
Ovšem historici (a to všichni bez výjimky) by rádi věděli, co kdo ve kterou chvíli přesně řekl, jak to doopravdy myslel, co tím sledoval, v čích službách byl na počátku revoluce a kam se ideově i pragmaticky přesunul posléze...atd.
Když mají historici štěstí, tak jim politik zanechá své paměti. Úžasné jsou třeba Winstona Churchilla, v nichž jsou historické události Churchillem mapovány téměř den za dnem, a to na autentické korespondenci, pomocí které Churchill (za II. světové) povětšinou vládl z postele s whiskou a doutníkem po ruce. Doporučuju přečíst, zejména viemu, je to kláda, ale zároveň nezbytné zasvěcení do toho, jak politika všeobecně, a v demokracii, v kapitalismu a ve válce zvlášť, opravdu funguje.

Předpokládám, že jste četli a víte o spolupráci a vztahu Havel - Čalfa totéž, co já, takže pokud budete k tomuto tématu něco připomínat, tak to bude k věci a se znalostí věci, ne abych vás já "briefoval", a vy mě "rozporovali". :-)

Radím povšimnout si toho, že jsem vám svůj osobní názor řekl.
:-)
JJ

Anonymní řekl(a)...

vie
sem to sem dal jen jako priklad! Ale to jsem napsal. Jako priklad toho, ze temne skvrny existuji a vysvetleni pro ne kolikrat neni. Nebo alespon ja ho nevim. Nevim ale vice veci, takze je to uplne jedno.
LadaW me pise, konkretne, protoze jsem se toho dotknul, at na kecy zapomenu, jenze ja se kouknul na Club of Rome, ten tam Havla skutecne uvadi jako cestneho clena, Havel na sve strance uvadi clenstvi ve vsech moznych klubech i tech naprosto bezvyznamnych, jen Club of Rome tam uveden neni. To je me osobne moc zajimave, zvlaste pri takove koncentraci svetovych es, zapomenout neco takoveho uvest.
(z Wiki: Mezi členy Římského klubu patří Al Gore, Maurice Strong, Ted Turner, Václav Havel[1], Michail Gorbačov, Javier Solana, Kofi Annan, Bill Clinton, Bill Gates, George Soros, Tony Blair, Henry Kissinger, princ Filip z Belgie, královna Beatrix z Nizozemí (majitelka Royal Dutch Shell), Romano Prodi (bývalý předseda Evropské komise), Jacques Delors (bývalý předseda Evropské komise). Mezi častá témata Římského klubu patří nutnost redukce populace a vytvoření Nového světového řádu.)
Jak bylo popsano v clanku, Havel k tomu mlcel. Nahodou na to prijdu, LW me napise, ze je to zvast.
Jak pise LL, je me to "uplne jedno", v jakym spolku kdo je, co ten spolek dela je me take jedno, jen jsem sem dal pro zajimavost link. To je vsechno, jak se k tomu kdo postavi, to je jeho vec.

Nejakym pametem take verit nemusim, zvlaste kdyz vim, ze lidi otaceji podle vetru jak korouhev na strese. Pro JeJeho, ja neverim vlastne vubec nicemu.

Jak si ctu odpoved JeJeho, pise, ja presne vim jak to s Havlem a Calfou bylo, jestli to nekdo taky nevite tak presne jako ja, tak sem vubec nepiste.
Ja treba nevim vubec nic a vubec me to nezajima, jelikoz se ted podrz, pro muj zivot to neni absolutne dulezity.

Preji vam vsem bohateho Jeziska a stastny Novy rok!

RADY A RŮZNÉ VYCHYTÁVKY PRÁCE NA BLOGU

VLASTNĚ TAK JAK SE POSTUPNĚ PTÁTE TAK TO BUDU DOPLŇOVAT:
Co se zaslanou pozvánkou mailem:
můžete potvrdit a vkládat své příspěvky na blog (pozvánku do blogu zašlu případně znovu). Pokud potvrdíte, stanete se dopisovatelem, můžete přispívat, i přes svůj mail. Nebo zaslat mě a já obratem na blog umístím ...
Posílejte nápady, odkazy a doporučení, zpracuji to pro blaho všech či některých ...
Pozvánky do blogu a zapisování komentářů
Jak se přihlásit do blogu jako dopisovatel. Po obdržení pozvánky od Admina (Googlu) na Váš mail.
Vstoupíš na odkaz double klikem, pak pokud není prázdné okénko pro e-mail dáš použít jiný účet. Pokud nemáš účet u googlu, dáš vytvořit účet -pozor ne mail. Vložíš nějaký svůj existující mail ( i jinde založený, třeba seznam apod.) a zadáš heslo o 8 znacích. (pokud heslo tvého existujícího mailu nemá 8 znaků, základ hesla může být třeba stejný a doplněný do 8 znaků). Pak heslo zopakovat pro ověření správnosti. Pak vložit předepsané ověřovací slovo a zaškrtnout souhlas s podmínkami. Pak potvrdit a je to. Dlouhé heslo prostě k existujícímu mailu založíš pro tvůj účet na blog (nic se neplatí), staré heslo ti zůstane pro původní mail. Nové heslo je jen pro účet blogu na googlu.
Pak tento mail a nové heslo můžeš používat pro vstupy na blog. Otevřeš blog, vpravo nahoře (klikneš na přihlášení či sign in). Vložíš mail+heslo a jsi na blogu, ve svém hlavním panelu. Můžeš zadat-nový příspěvek a napsat ho, odkliknutím publikování, vložíš na blog.
Můžeš příspěvek upravovat, návratem do seznamu příspěvků (pokud návrat zrovna nevidíš, jdi přes hlavní panel). Vstoupíš do seznamu všech příspěvků na blogu, ale upravovat můžeš jen své.
Můžeš si
na záložce "povolení", založit-dopsáním, další mail, zaškrtnout vložit ihned a používat tento pro vkládání rovnou ze svého mailu, bez přihlášení do blogu. Napíšeš mail na svém PC a odešleš na tento další mail blogu, text se rovnou umístí na blog jako nový příspěvek. V hlavním panelu najdeš své nastavení-můžeš upravit dle sebe.
Komentáře lze pak psát buď jako anonym-rychlejší varianta (tam doporučuji se podepsat, aby se vědělo, kdo to přispěl). Druhá lepší varianta: napíšeš text, necháš zaškrtnuto Google/Blogger, vložíš mail+heslo a dáš náhled , stále můžeš opravovat text na závěr jsi li spokojen s napsaným dáš publikovat - dodržuj zde uvedené pořadí.
Vložení webového odkazu: (na jiné stánky či článek), napíšeš či zkopíruješ odkaz na jiných stránkách (označiš adresu myší a pak Ctrl+C, kopírovat), pak na blogu vložit do okna textu nového příspěvku, odkaz znovu označit (odkaz stále zůstává ve schránce), poté klikni nahoře v liště upravy textu na ikonku odkaz (podržení myši na ikonce zobrazí funkci ikony) otevře se okno pro vložení odkazu, (nejlépe vymaž co v okně je - http://), klikni do okna a dej Ctrl+V (=vložit ze schránky) tím vložíš web adresu, pak klávesu Enter a hotovo. Druhá varianta rovnou vložit odkaz do řádku pod titulkem nového příspěvku a tím budou ostatní na blogu moci proklikem přes nadpis přejít na vloženou stránku.
Přátelé blog není web, takže bylo by možná lépe používat komentáře do doby, kdy sami uznáte, kam se budou čtenáři ještě vracet. Při pochybnosti o čtenosti je lépe založit nový článek / příspěvek, případně s odkazem na jaký článek navazuje apod. Není to žádná povinnost, ale debata možná takto lépe "poteče". Komentáře ke starším článkům mohou jinak zmizet v propadlišti dějin blogu. Ptejte se, budu-li vědět poradím. A omlouvám se znalcům.

Legendární akce Jazzové sekce

Legendární akce Jazzové sekce
Člověče, už to bude letos 28 let ..
REFLEXNÍ TERAPIE LYMFATICKÉHO SYSTÉMU, REIKI, SPIRITUAL RESPONSE THERAPY - tel.: 775 320 714