31. 10. 2012

VOLTE PODLE LŽI

Expremiérka Iveta Radičová: S pravdou ve volbách neuspějete ZDE

66 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Když s pravdou ve volbách neuspěješ, tak vol podle lži. To jediný mě z toho vypadne logické. To je dost veselý.

Anonymní řekl(a)...

vie
S pravdou se ve volbach neuspeje. Rozumim tomu tak, pokud ostatni strany mohou lhat, tak ta ktera bude rikat pravdu, neuspeje. Pravda by byla pro volice vzdycky neprijemna. Proto je ve volbach a tedy i pozdeji po volbach lez povysena na legitimni.
Tak si pisu do zapisnicku
1. lez je legitimni!

Problem druhy je s koalicemi. Vsichni chteji vladnout, proto se spojuji. Ale vedi, ze lhali, proto si s volebnim lzivym programem nedelaji vubec starosti a pripominky k nemu vypluji na povrch jen tehdy, kdyz chce jedna strana druhou nejak zatlacit do kouta. Navic jsou tam jeste jina uskali, treba v podobe tajneho hlasovani, nevernych clenu strany a jinych sil, tak se ukaze, ze vlastne temer nic nejde prosadit.

To si potom ale musim polozit otazku, pro ma tedy volic vubec volit, kdyz mu vsichni v zajmu uspechu lzou, potom se spoji s nekym, koho volic vubec nechce a nakonec stejne nic neprosadi.

To vsadim do jednoducheho prikladu, to ja mam rad. Chci si postavit dum. Konecne si vyberu jednu firmu, ktera me dala nejlepsi navrh a cenu. Ostatni tim padem odmitnu. Firma zakazku prevezme a zamestna jako subdodavatele ty firmy, ktere jsem odmitnul. Nakonec me postavi misto domu psi boudu, protoze si to navzajem odsouhlasi, ze je to pro me nejlepsi reseni. Kdyz si stezuju, reknou me, ze jsem musel vedet, ze lhali, abych jim zakazku dal, a je to tedy legalni.
Tak spim v psi boude, nohy me koukaji ven, zaplatil jsem za dum, firmy dostaly zakazky a vinnikem jsem ja, protoze kdyby me rekli pravdu, tak by zakazku nedostaly.
A kde je ted ta chyba, co mam delat, az si nastradam na na novy dum, v psi boude nemohu bydlet vecne.
Na toto je odbornik JeJe, ten me jiste poradi. A LL si jeste prisadi, abych doufal v poctivost, ktera jednou urcite zvitezi. Vikej jim bude delat obecenstvo a skandovat victorku )))))

Anonymní řekl(a)...

vie jeste me napadla jedna malickost.
V tom rozhovoru expremiérka Iveta Radičová lhala o pravde, rikala pravdu nebo lhala o lzi? Prece chce aby ji take jeste zvolili.

Vikej řekl(a)...

Že se hoši nějakýma volbama stále zaoberátě. Jak řekl Krátkozraký v jedné Cimrmanovo hře: „To je na hovno takováhle práce!“. Už jste se dávno přesvědčili, že volení je „iluze“ tak proč to pořád rozmazávat?
Začněte si raději svítit do sebe a potom o tom referujte. Asi namítnete, že vám říkám nevšímat si dění okolo sebe. Tak to ne. Ale hovořit o tom, ano. Nic tím nevyřešíte.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
no volby mám vyřešený o to nic, ale zaujalo mě, jak to vidí sama bývalá slovenská premierka, to je přeci zajímavý, ne? Z takového postu a mít tu zkušenost ve vrcholné politice za sebou. No a pak je tady ta vieho otázka, lhala o pravdě, říkala pravdu o lži? Či lhala o lži. Nebo snad mluvila pravdu o pravdě? A to je jiná to vyřešené nemám. To je přeci základní otázka k pochopení dnešních politiků. :-) Tak o tom malinko přemýšlím v širších souvislostech. Co je z toho dneska vlastně předností pro ty co nás mají zastupovat. To už není o nějakém přesvědčování toho či onoho. O to nejde. Jde o atmosféru ve společnosti, o důvěru v politiky, politiku, o vize a jde o to vlas´tně ještě v dnešní politice? :-))) Věru na to odpověd sám ... neznám nebo ji "nechci znát"?

Anonymní řekl(a)...

vie
puvodne jsem chtel napsat:
vikej napsal asi tak nejrozumnejsi prizpevek za celou svoji eru na blogu. Zaridim se podle ne. Jen jeste posledni: ja to mam uz davno vyresene, prakticky od narozeni, tim chci rict, od hodne davna. Na politiku seru a nenecham si nalhat kde co. Prakticky to vubec neposloucham ani nectu. Potom take logicky nejdu ani k volbam. V tom logika nejaka je, nebo ne?

Jenze Vikej pise: Už jste se dávno přesvědčili, že volení je „iluze“ tak proč to pořád rozmazávat?
Ted me napadlo, ze se vlastne vubec nezminuje o sobe.
Asi nam chce rict, kdyz jste uz na to prisli, tak se podle toho zaridte a uz mlcte. Ja vase argumenty nechci vubec slyset. Polibte me prdel; zrovna tak jak to rekl nas JeJe.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
jak jsi to vlastně myslel vikeji, ... nehovořte o tom, nic tím nevyřešíte?
A tedy když budeme mlčet, a třeba svítit do sebe, myslíš, že na to (nakonec na cokoliv) najdeme odpověď, co se to kolem nás vlastně děje a čeho jsme součástí? Že to tzv. vyřeší mlčení?
Že to na nás vykoukne třeba ze strany 76 nějaké stěžejní knihy při čtení někde v ústraní? Tedy, že to tady zavřeme a každej si na to přijdeme sám. Ne že jen opak, debata na blogu něco vyřeší. Logicky. Myslíš, že takhle to funguje?
Nebo je to součástí nějakého komplexu vjemů, jejichž součástí může být i diskuse a uvědomění si věci, obecně skrze pohled někoho jiného? Nevylučuje to logicky, že odpověd máme na vše v sobě, ale i vnější prostředí může být a je zrcadlem.

A tady bych právě hledal odpověd na to svícení baterkou do sebe, když jsem na to narazil. Nepřesná, možná zavádějící je myslím interpretace posvícením (lépe svícením) baterkou do sebe a tím najdeš nějaké neosvětlené zákoutí. Přesnější je právě ta interpretace, že na všechno máme odpověď v sobě.
Ale je to jen zdánlivě jednoduché, ji tam někde v sobě snadno najít.
A ted mě hned napadá, někdo kdo má za to, jak to má v sobě přesně srovnané, takhle vůbec nemusí přemýšlet.

Anonymní řekl(a)...

JS

LWV

"A tedy když budeme mlčet, a třeba svítit do sebe, myslíš, že na to (nakonec na cokoliv) najdeme odpověď, co se to kolem nás vlastně děje a čeho jsme součástí? Že to tzv. vyřeší mlčení?"

Když přijmeme to "tzv. mlčení" jako metaforu "nerozptylování se blbostmi", pak jsi to docela trefil.

"Přesnější je právě ta interpretace, že na všechno máme odpověď v sobě. Ale je to jen zdánlivě jednoduché, ji tam někde v sobě snadno najít."

Přesně tak.

Anonymní řekl(a)...

JS

Vie

"Na toto je odbornik JeJe, ten me jiste poradi. A LL si jeste prisadi, abych doufal v poctivost, ktera jednou urcite zvitezi. Vikej jim bude delat obecenstvo a skandovat victorku )))))"

Bingo. Nějak tak? Smile.

http://www.youtube.com/watch?v=hUJLfsm2lnI

Anonymní řekl(a)...

vie
tak proto si ten Vikej cte ty knizky na zachode .-)))))))

Vikej řekl(a)...

To LW
Snad jsem to správně pochopil, že odpovědi máš v sobě, I když to není jednoduché je najít. Ale jak je v sobě hledat se musíš zeptat autora (dole)
(cit. JS) "Přesnější je právě ta interpretace, že na všechno máme odpověď v sobě. Ale je to jen zdánlivě jednoduché, ji tam někde v sobě snadno najít."

Beru nazpět, že byste o tom neměli hovořit. Mojí motivací byla obava, že vás to zbytečně jitří, ale ona je to asi pro vás taková katarktická aktivita. A špatné věci se taky dají studovat, a hovořit o nich, aniž by se jich člověk zúčastnil nebo je chtěl nějak ovlivnit.

To JS: tobě vopravdu nemám co vodpovědět. Máš úplně pravdu, že “Víkej už nemůže, má dost.” Nakonec moje vodpovědi si můžeš vysvítit sám.

Anonymní řekl(a)...

JS

Víkej

Neodpovídej, nikdo tě nenutí. Ale odpovědi druhého (např. proč volíš Losnu..) se vysvítit nedají, jen ty vlastní. Špatně čteš.

Autorem tebou uvedené citace nejsem já, ale LWV. Špatně čteš.

Asi máš vážně dost. Doporučuju klid, dlouhé procházky v lese (jestli tam nějakej máte), detox od netu a všech blogů a soustředěné svícení baterkou do sebe... smile. Funguje to. Bude líp, uvidíš.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Vikej píšeš: "A špatné věci se taky dají studovat, a hovořit o nich, aniž by se jich člověk zúčastnil nebo je chtěl nějak ovlivnit." ... to je fakt dobrý a pak jsi totálně inertní? Tedy vzácně a ušlechtile netečný ke špatnosti? Nebo jak to pak funguje. :-)
Ano tu větičku jsem napsal já a má k sobě ještě pár dalších.

Anonymní řekl(a)...

vie
Vikej píšeš: "A špatné věci se taky dají studovat, a hovořit o nich, aniž by se jich člověk zúčastnil nebo je chtěl nějak ovlivnit."

Vikej myslel, delat vetne rozbory a tak ty spatne veci rozebirat, jak se rika, hned zevnitr.

Vikej řekl(a)...

To Vie

“Vikej myslel, delat vetne rozbory a tak ty spatne veci rozebirat, jak se rika, hned zevnitr.”
“tak proto si ten Vikej cte ty knizky na zachode .-))))))) “
“Vikej jim bude delat obecenstvo a skandovat victorku )))))”
Co tohle má docílit, Vie?
Člověče Vie, mimo grafomanie, ty jsi opravdu zamrzlej na nějaký sotva pubertální úrovni podle těchto (a samozřejmě i jinejchch) “humornejch” podběráků. Z toho vyvěrá ta únava když ty na racionální úvahy odpovídáš rádoby zesměšnujícíma píčárnama. Vsadím se, že se hned okolo sebe koukáš jakou reakci to vybudilo v okolním publiku. ;-)

Nad tímhle jsem trochu přemýšlel. Vem si třeba to nastavení klávesnice na českou, jak se tě JJ zeptal proč to tak nemáš. I když je to jednoduchá záležitost, nedivím se že to nezvládneš a ani to že svojí neschopnost maskuješ útočnou bravuritou.
„Nerozumis cesky? Cesky pismena nepouzivam, nemam ceskou klavesnici, sice bych si mohl nainstalovat cesky ovladac, stejne by ale byly pismena uplne nekde jinde a psalo by se me mnohem hur. To je me prijemnejsi, kdyz vy si delate starosti s hackama :-)”

Já bych tě rozuměl kdybys skončil u toho, že by se tě psalo mnohem hůř, ale proč vytrubovat, že máš radost z toho jak to někdo po tobě musí číst bez háčků? Tady tě ta tvoje jednoduchost zase podrazila nohy. Ono to číst bez těch háčků není zas tak velký problém, I když někdy nedorozumění vzniknout mohou. Pro tebe i pro mě to je samozřejmě jednodušší nehledat na klávesnici kde jsou česká písmena, ale zase tak velký problém to není a to nastavení je jen v softwaru Oken. Já tu mám kámoše kterej se to pokoušel na moje časté a dloubající poňoukání nastavit, ale nešlo mu to, tak “zustal u americke klavesnice kde nejsou hacky a carky”, a vzdal to nakonec se slovy “fuck it” protože prý je “blbej”. Není, ale je línej investovat energii a čas a intelekt do něčeho co mu zjevně nic na komunikaci nepřidá a jiné výhody to pro něj taky nemá. Pro mě to taky není “výhodné”, ale byla to pro mě výzva to překonat. Vzalo to nakonec všeho velice málo, energie, času, i intelektu.


Anonymní řekl(a)...

vie
keyboard: to neni jen o tom, nastavit software, musis mit jeste klavesnici s pismenama. Oproti nemecke jsou tam nektere pismena, pro uplnost ne vsechny, prehozene a pismena s hacky vubec nejsou. Jednu ceskou tu nekde mam, ale ale zase starou zastrcku, jeste ten veliky konektor, to uz jednoduse nejde nikam zastrcit. A kdyz to vsechno udelam, coz neni problem, prehozena pismena logicky vedou k tomu, ze delam jeste vice chyb a musim se vracet. Proto jsem uznal, ze text jde precist a pisu dal na nemeckem keyboardu.
To asi vychazi z osobnosti, koukam delat veci s co nejmensi namahou, ty treba vsechno rad vyresis do dna.
OOOOO, jak jsme rozdilni! :)

Ma pubertalni uroven, za kterou jsem rad, uz jsem to sem nekde psal vychazi ale v tomto pripade z tvych textu. A take z textu JJ plus LL.
Ty jsi hodne dlouhou dobu neprojevil zadny svuj nazor, jen jsi maximalne zatleskal, a tak s tebou hovorit bylo podobne, jako kdyz hovorim se svou kockou, ktera zasadne neodpovida a maximalne, kdyz slysi slovo salam, zavrti ocasem. To je vsechno, co z ni dostanes.
Proto existuji ty "humorne podberaky", a to nejen na tebe, ktere maji za cil, vybudit druheho k vetsimu poctu slov. Nic osobniho to samozrejme neni. Vsimni si, ze obcas dam do textu zkatky JJ nebo LL, ty ale postupem doby zacinaji slabnou, kdyz zjistim, ze reakce neni zadna. Az jednou uplne vymizi.
Jak ale vidim, funguje to na tebe dobre, posledni dobou jsi uz napsal docela hodne vet, kdyz jsi se vyburcoval k obrane.
Neber si to tak osobne, taky mohu delat, jako ze neexistujes, pokud si prejes. Co?

Anonymní řekl(a)...

vie
http://blisty.cz/art/64020.html

pod clankem doporucuji kliknout na tento odkaz a zaznam si poslechnout. To jednomu sebere veskerou odvahu, i kdyz to asi vsichni presne zname.
Jan Čulík: "Sebrané vytáčky Kamila Čermáka" ZDE

Jan Jelínek řekl(a)...

To vie: Odvahu k čemu?
JJ

Anonymní řekl(a)...

vie
JeJe, puvodne jsem ti chtel odpovedet tvxm stylem, potom jsem si si ale rozmyslel.
Odpovim ti takto, treba odvahu na boj s urady!
Vysvetleni: Podle zakona nesmi byt obcan dvakrat zdanen za stejnou vec.
Za stavebni sporeni me dvakrat ale zdanili. Jednou v Rakousku a jednou v Cechach. Jde asi o 179 eur, ktere jsem zaplatil jak u vas, tak u nas. Dane se plati v miste bydliste, tak jsem u nas musel zaplatit, jelikoz kdyz nezaplatim, maji me co exekuovat. Sel jsem proto na fincni urad a zazadal o vraceni neopravnene strzene dane bankou. Tam odtud me poslali do banky. To jsem byl uz chytrejsi a nechal si to napsat pisemne. Napsali me, ze banka ma narizeno strhnout dan zakonem a navrhli, abych se obratil na spravce dane. Sel jsem tedy opet za spravcem dani. Ti me opet poslali za bankou. Tady jsem zatim skoncil.
Vysledek je ten, ze jsem kvuli tomu uz najel asi 500 km a me naklady uz davno presahly onech 179 eur. Na zacatku byla odvaha, pustit se do boje s byrokracii, kterou me ti zmdi obrali o 179 eur. Je jedno, jakej je to zmrd, jestli vas nebo nas. Ted uz nevim, jestli jsem tu odvahu uz zase neztratil.
Mimo jine me stacili obrat o dalsich tisic korun za dvakrat 500 pokutu, jednou za pozdni prevod dani za pozemek (60 Kc) a pozdni danove prihlaseni. Financni urad si udelal predpis o minimalni pokute 500 Kc.
A tak me pokutova procenta delaji 60 Kc, jenze pozaduji na pokute minimalni castku 500 Kc.
Abys to pochopil, me neopravnene strhli 5 tisic, ktere z nich nemohu vydolovat, protoze se nikdo neciti opravnenym a jeste me daji 2 pokutu kvuli 60 Kc, i kdyz me dluzi 5 tisic.
Hele chlapecku, to jsou obycejne obcanske starosti. ktere ma nejspis kazdy, o kterych se normalne nezminuji, ale kdyz se tak ptas, tak ti jako grafoman odpovidam a nehraji si na mrtveho brouka. Tak si muzes vtipne poznamky a vetne rozbory usetrit.

Jan Jelínek řekl(a)...

To vie: To nebyl větný rozbor, ale otázka.
A ty jsi se (jak je tvým špatným zvykem) nevěnoval předmětu otázky (viz Dlouhý a jeho mluvčí Čermák), ale tomu, o čem jsi chtěl mluvit ty. A to proto, žes na danou otázku nechtěl odpovědět. Protože člověk jako ty, který hlásá zásadní politickou neangažovanost, žádnou odvahu nepotřebuje.

K otravnému boji s nezdolnou byrokracií není třeba odvaha, ale trpělivá zarputilost. Asi tak.
JJ

Anonymní řekl(a)...

vie
Ale ty muj zlaty JeJe, jsi opet jednou vedle jak ta jedle. O cem byl zaznamenany rozhovor? O tom, jak se reporter snazi dostat termin s politikem a uredniky, ve veci podivuhodne smlouvy Skoda-VW. Tri mesice mu slibovali a vymlouvali se. To jsi snad pochopil. Ze slo o termin, jsi snad pochopil take.
A co jsem k tomu napsal ja? Kdyz neco takoveho clovek slysi, i pres svoje hluboke zkusenosti, opet jednou ztrati naladu, chut, odvahu neco takoveho delat. Zrejme to tak pochopil kazdy, ovsem krome tebe, Take jsem te hned k tomu pripsalal, nech si tve rozbory treba k Emilce, jelikoz jsem presne vedel, kam se budes snazit zatnout sekeru. A nemylil jsem se.
Na tvoji otazku jsem ti poskytnul temer stejny priklad ze sve zkusenosti.
Na co jsem tedy neodpovedel?
Na "odvahu" ?
Tak to je mily JeJe otazka nazoru. Ty se budes v pripadu stourat steteckem jako historik v egyptske pyramide, potrebujes tedy k tomu jak sis to sam oznacil "trpelivou zarputilost", coz te, jak vsichni vime nesmirne bavi.
Ja k tomu ovsem potrebuji notnou davku odvahy, protoze nechat si srat na hlavu od kdejakyho urednickam, s cimz tva trpeliva zarpulost zrejme primo pocita, neni pro moji vubec snadna zalezitost. Ja potrebuji k cinnosti srani na mou hlavu hodne a hodne odvahy, abych s tim vubec zacal.

Tvuj zlom ve vysvetlovani smerem k politicke angazovanosti nemohu vucec pochopit, leda ze by to byl "humornej podberak". Nebo snad je tva cesta k volebni urne nesmirne trnita s porovnanim s neangazovanosti? Ty potom nejak trpis?

Jan Jelínek řekl(a)...

To vie: Přečti si někde význam slova odvaha, když nechceš rozumět tomu, nač jsem se ptal.
Jářku pověz, vie, čímpak tak strašlivým tebe, známého "silného jedince-motorkáře s obrovským vejfukem", který se pranic nebál ni bolševika ni estébáka, berňák natolik ohrožuje, že potřebuješ ke vstupu do budovy ouřadu a k jednání s jeho ouředníky ODVAHU? Nenech se vysmát...
JJ

Anonymní řekl(a)...

vie
na to se neda odpovedet.
ANO, mas pravdu!

Anonymní řekl(a)...

vie
Ja ti jeste napisu, co je odvaha, jak se zda, mas v bordel. A to se nikam nekoukam a pisi ti to z "rozbehu"
Odvaha je souhrn nazoru o svem a okolnim svete, skutku a jednani osobnosti v danem okamziku. Je primo zavisla na tom, jak urcita osobnost hodnoti situaci a do zhodnoceni se promitaji vsechny veliciny, ktere clovek ma a zna.
Tak je mozne, ze o necem se nekdo dnes rozhodne nejak a zitra treba uplne jinak. A stale to bude jedna a ta sama odvaha nebo zbabelost od stejne osoby.
Kdyz se budou tri osoby odvazne rozhodovat o jedne a te same veci, je mozne, ze vsechna tri rozhodnuti budou uplne jina, i kdyz odvazna, a to na zaklade zkusenosti, nazoru a predpokladu kazde dane osoby.
Je zcela mozne, ze mohu pokladat diskutovani a me pozadavky na financnim urade za odvahu.
Zrovna jsem se prave docetl citat: Rici rediteli do oci, ze nema pravdu, je odvaha.
Rici na urade vsem do oci, ze me svevolne obiraji, muze byt take odvaha, jelikoz nikdy nevis, co budou delat dal. Mozna nic, mozna ano.

...čímpak tak strašlivým tebe, známého "silného jedince-motorkáře s obrovským vejfukem", který se pranic nebál ni bolševika ni estébáka, berňák natolik ohrožuje...
Kvuli par dolarum me zase tak neohrozuji, akorat se me nelibi, pokud po me pozaduji dodrzovani zakonu a sami je nedodrzuji. Neznam nikoho, komu by se to libilo.

Jan Jelínek řekl(a)...

Vida, jak nám vie vyměkl. Dřív se prý nebál ni bolševika, ni estébáků, ale dnes (cituji): "Rici na urade vsem do oci, ze me svevolne obiraji, muze byt take odvaha, jelikoz nikdy nevis, co budou delat dal. Mozna nic, mozna ano."

Inu, pro někoho říct na úřadě pravdu kus odvahy nejspíš vyžaduje, neb vše je relativní, a nejspíš máš vzhledem ke své nynější vnitřní mentální situaci pravdu, je třeba být opatrný, co kdyby si na tebe na berňáku zasedli, pingl v kavárně by ti mohl plivnout do kafe, fakt je nejlepší se všema vyjít po dobrém, slušně, pokorně, nikoho nedráždit..., nejvejš rámusem výfuku, ale i to by sis měl, vie, rozmyslet, co kdyby si na tebe někdo na úřadě stěžoval...! Zdá se že tě Rakousko nakonec zkultivovalo z "českého rebela bez příčiny" do hodnýho, měšťácky přikrčenýho Rakušana. Já tě koneckonců chápu, stárneš, bačkorovatíš, ještě že máš tu motorku s tím nepřekonatelně rámusícím vejfukem. Na ní si to bačkorovatění vykompenzuješ…. :-)
JJ

Anonymní řekl(a)...

vie
JeJe, tys musel ted na podzim sklidit na sve zahradce urodu travy a ted si zrejme davas hned nekolik jointu za sebou! Jinak si to nedovedu vysvetlit. Uz ani Vikej te netleska!

Anonymní řekl(a)...

vie
ohlasy na moji grafomanii z nove zverejnene povidky:
Čeče ty by jsi se mohl tím psaním živit. Jsem si opravdu dobře početl.

Anonymní řekl(a)...

JS

Možná se Víkej odmlčel proto, aby se mohl v klidu koncentrovat na splnění své velké občanské povinnosti. To bych ocenil. Zejtra totiž mají všici amíci svůj velký svátek - Velké Volební Úterý. A to je moc důležítá věc, bando, a to pro celej svět, tedy i pro vás.

Tak jsem si v té souvislsoti našel pár čísel:

- od roku 2008, kdy se Obama Obamovič alias Losna (jo Víkeji?), dostal do Bílého domu, se zadlužení USA zvýšilo z 9 biliónů dolarů na 15,5 biliónů dolarů. Při nástupu do funkce sliboval pravý opak, přitozeně. Jde o největší dluh v dějinách USA, jehož dynamika je též nejrychlejší v dějinách USA. Takovou číslovku v korunách už neumím...

- od roku 2008 se počet rodin, které čerpají v USA tzv. food stamps, tedy státní poukázky na jídlo pro lidi žijící pod hranicí chudoby, zvýšil z 2% na 13%.

- Celkem asi 100 miliónů občanů USA, což je cca třetina národa, čerpá různé druhy "entitlement", tedy "oprávnění", řekněme podpor.

- Od roku 2008 se průměrná míra nezaměstnanosti v USA zvýšila z 6% na více než 8%. Stejná míra nezaměstnanosti je teď i v ČR.

- Počet lidí, kteří v USA neplatí žádné daně, páč nedosahují danitelných příjmů, již dosáhl 47% práceschopné populace. A 10% práceschopné populace platí 70% celkového daňového výnosu.

- Počet hispánských imigrantů již převýšil počet černochů.

- Iracionalitu voličů v USA ilustruje výrok Evana Thomase, editora týdeníku Newsweek: "Svým způsobem Obama stojí nad svou vlastí, nad celým světem - je cosi jako Bůh".

Zdrávas královno. To bude asi tím pravým důvodem, proč ho všichni ti racionální mudrlanti z muderlandu, absolventi hvězdných univerzit z levicové Nové Anglie i levicové Kalifornie, budou volit.

Samý zajímavý věci. A Víkej nás tu krmí Černými barony, větným rozborem, a jinými píčovinami. Eslipa se od něj taky někdy dočkáme nějakýho koreferátu k výše uvedeným zajímavým skutečnostem? Nebo že by snad dokonce napsal něco o tom, proč toho Losnu vlastně volí?

Tak do prdele Víkeji.. buď alespoň chvíli politicky nekorektní, ať je s tebou nějaká zábava... smile. Buď v klidu, tady tě sousedi neuslyší.

Anonymní řekl(a)...

vie
lidem neni vetsinou pravda moc prijemna, prijemnejsi je zit dale ve svych snech.

Vikej řekl(a)...

To Vie
Ano, Pravda je velice často nepříjemná.

Vikej řekl(a)...

To JS
Přeju tě najít nějaké uklidnění. Jenom člověk co trpí takovým způsobem jako ty, se může projevovatjako ty.

Anonymní řekl(a)...

JS

Víkej

Aha. No to by mě nenapadlo. Tak já se jdu uklidnit abych tak strašně netrpěl. A počkám na majora Terazkyho, až nám to všechno mudrlantsky vysvětlí.

A Pravda? Tím velkým "p" nám chceš naznačit, že máš na mysli tu jedinou správnou a povolenou? A to je ta, že Obama je Bůh? Smile.

Vikej řekl(a)...

Na tu Pravdu-pravdu tě DžejAss rád odpovím. Ta věta původně začínala “Pravda je velice… “ ale na poslední chvíli jsem tam vrazil to “Ano”, jako že s Vienou víc než souhlasím. Nevím na co sice v Blogu narážel, ale souhlasím s ním.

Hele, znáš tenhle fór? Přijede JS do Ameriky před volbama podívat se jak je tam ta demogratůra zkurvená. Tak jezdí všude po Americe a dělá si poznámky jak je to tam všechno blbý a tím víc se utvrdit v tom, že on je vlastně superiorní osoba.
A naposledy v rentovaném kadilaku zajede do Arizony zjistit jak mudrlují Hopi a jiní indiáni a načerpat od nich nějaká moudra se kterýma by mohl oslňovat ve střední Evropě. A jak tedy Džej Ass jede srdcem Sierry Nevady po opuštěné dálnici, obklopen jen pískem a kaktusy saguaro, dostane žízeň a jak šmátrá po sedadle spolujezdce zjistí, že všechny plastikové láhve jsou již prázdné a poslední zásoby moči, co si střádal již od Missouri jsou již dávno vypité. Jede tedy dál protože zastavit uprostřed arizonské pouště ví, že je ortel smrti, jak se dočetl v knize o pašerácích lidí z Mexika. A tak poháněn žízní, jede pořád směrem k horskému pásmu, které se v dálce jak fata morgana tyčí před jeho zrakem, bez ohledu na stovky mil které dosud ujel. Tam, mezi kopci v chladném ůdolí najde potůček čiré a studené vody, ze které snad kdysi dychtivě lemtal i Hatatitlá. Poháněn vidinou zelené louky se studeným potokem poblíž, DžejAss jede neúporně dál noční pustinou a měsícem ozářenou noční dálnicí, za rachotu levného čtyřválce a svých oschlých ledvinových kamenů, zíraje do dálky zalepenými a oteklými víčky. Jeho cestu sleduje jen stříbrný měsíc a pár hladových kojotů. Nakonec mu dojde benzín a J-Ass usne za volantem vydaje již svoji duši aztéckým bohům a tělo studentům prvního ročníku lékařské University ve Phoenixu. Již vidí tunel ve kterém se pohybuje směrem ke dveřím s cedulkou “Vstup pouze indiánsky osvíceným” , když najednou slyší jak mu někdo klepe na okno auta se slovy: “Mister, tady nemůžete parkovat! Za chvíli sem má přijet Obama, zvaný někým Losna, a bude tu agitovat” Nedbaje varování , JS se vymátoří z auta a po nějaké chvíli si uvědomí, že se ocitl na hlavní silnici uprostřed malého městečka, které vypadá jako by ho časovým tunelem protáhli z dob Doc Holliday. Ihned zamíří do budovy s názvem Saloon. Tohle bude jeho nové hnízdo a ne nějaká Emilka, do které se jen kouká skrz ušmudlané okno na lidi co se baví, ale ne s ním. Zato zde v Saloonu to bude ono, zde ho totiž nikdo nezná. Vejde dovnitř a zjistí, že Saloon je prázdný až na jednoho člověka tmavší pleti sedícího v nejzazším koutu. JS si objedná vodu ze studny a když obdrží kelímek nahnědlé vody zamíří k tomu jedinému člověku v místnosti. Slušně se zeptá “mohu si přisednout? Moje jméno je (nakloní se a pošeptá své jméno).”
Losna-Obama jak již nyní víme, se usměje. “Jo, OK. Klidně si sedni. Já jsem Bůh americkejch blbců. Vítej!” Tak tam sedí a klábosí dokud jakýsi stařík jménem Billybob, s býlím vousem se nezačne dožadovat vstupu do Saloonu protože už je přeci osum ráno. Nějací pánové v tmavých brýlích a černých oblecích ho nakonec po dlouhém snažení otočí zpět ode dveří Saloonu. Billybob hořkou cestou domů potká Jimmyho a Jimmy chce vědět proč, proboha, Billybob už nesedí na své prošoupané židli v Saloonu. A Billybob odpoví : “nechtěli mě tam pustit”. “ A proč?” zeptá se JImmy. “Protože tam prý je místo jen pro dva čůráky!”

Anonymní řekl(a)...

vie
Vikeji, skvele zacatky literatury, akorat me uniknul vyznam a konci taky nerozumim.

Hele proc je ortel smrti zastavit v arizonske stepi? Jsem tam byl a zastavoval, kde se me chtelo a nic!

Anonymní řekl(a)...

Džej Es, alias Acid Ass, wanted

Vie chápej, ten konec to je právě ta legranda. Řachanda. Jakože jsem čůrák, víš? A Obama taky. No proč ne. Jenom nechápu, proč kvůli tomu musel chudák malá vypotit tolik složitých souvětí. Kdyby jednoduše napsal - JS i Obama jsou čůráci - hned by bylo každýmu v celejch Státech jasný vo co go. Smile.

Nicméně oceňuju neotřelý způsob, kterým nám sdělil své volební preference. Zřejmě jsem se v mojí prognóze sekl. A nebo se sekl on, posral si pointu té story a nevšiml si toho. Smile.

No. Ale protože mi to chtěl náš malej filuta from Baltimore vytmavit tak nějak souhrnně, a zúčtovat se mnou za všechna utrpěná příkoří, musel na to jít vod lesa. A proto tam zamontoval to pití vlastní moči, mudrující indiány Hopi a ušmudlané sklo vod Emilky, kterým žárlivě koukám po bavícím se elele uvnitř, kterej se ovšem nechce bavit se mnou. Copyright této legrandy má ovšem JeJe... Tak jo. Jsem znemožněn a lezu do kanálu.

Víkej

Hele ty marylandskej upocenej literáte, kdyby jsi reagoval na ta výše uvedená témata, bylo by to myslím o dost zajímavější.

Takto? Jako vždycky. Vlastní názor - nula. Vlastní myšlenka - nula. Suma sumárum - nula.

Je s tebou nuda.

P.S. Hele byl jsi vůbec někdy v tý arizonský poušti?

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Ivan Martin Jirous alias Magor ... o té "zdejší hroudě" ve střední Evropě: Furt jinej režim, pořád stejně veselej a rozjařenej lid, ... může snad být šťastnější země?

Vikej řekl(a)...

To JS odpovídám od konce
1. V arizonský poušti jsem nikdy nebyl. Nejblíž Arizoně jsem byl v Utahu, dole na jihu mezi rudejma skálama Moabu a Capitol Reef Národních parků. Jen na okraj, ač tam Karl May nikdy myslím nebyl, vykreslil to ve svých románech fantasticky. To jen pro ty co Maye někdy četli.
2. Ale kdež Džej Assi, nic jsem tě nechtěl vytmavit. Jak je roleta jednou dole, není co vytmavovat. Já, ani to co ty posíláš mým směrem neberu jako “tit-for-tat”.
3. “Kdyby jednoduše napsal (Víkej) - JS i Obama jsou čůráci - hned by bylo každýmu v celejch Státech jasný vo co go.” Jasný. Na celém světě, kromě Rakous.
4. Dnes jsem volil Romneyho s ucpaným nosem. Do senátu Bongina a ne toho chameleóna Ben Cardina, kterému předzívám Kohn. Ten když se plazí tak se za ním táhne čára slizu. Kdyby bylo na něm tak zítra bombardujeme Írán a platíme vysokoškolské vzdělání ilegálním mexikáncům, aby na to bombardování získal hlasy v Senátu.
Volil jsem proti homosexuálnímu manželství.
Volil jsem proti rozšíření casino heren v Marylandu. Poslal bych na ně Vieho, kdyby se “nebál” byrokracie. Smile.
Jinak asi bychřekl 90% volebních otázek bylo o Harford kraji kde žiji a volím jejich situace, které zase tady na Blogu nikomu nic neříkají.
5. Obama je obrovskej čůrák. Proto JS a Obama svojí velikostí zabrali celej Saloon v mém fóru.

Jdu spat.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
A to by mě v krátkosti zajímalo, proč je z tvého bližšího zámořského pohledu Obamus čurák a co má Romney proti němu za pozitiva, i když se přiznám, neznám moc ani jeho negativa, tak když je přihodíš nebude to na škodu.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Nebo je důvodem, že Obamovič je pro homosexuální svatby a Romney proti?

Anonymní řekl(a)...

vie
JS, ze jsi curak, to vim, ze jsem ja, to vim take, jen jsem nechapal ten dlouhy text. Asi grafomanie:)))

Ja jen doufam, ze v dnesni ere chytrych telefonu si kazdy volic nahraje a vyfoti, co mu uchteci o posty naslibovali a za ctyri roky si to take poslechne a prohlidne. Jen aby vedel.

To je uz goteska, co se u vas deje. Dnes koukam na zpravy o Pekarkovi. Vam uz tam vladne banda kriminalniku, o tom se ani Svejkovi nezdalo!

Anonymní řekl(a)...

vie
jinak je me srdecne jedno koho v USA voli a zvoli a co bude delat.

Vikej řekl(a)...

To LW
Obamovič je asi dobrá přezdívka. Přečti si ty statistiky co sem JS hodil a snad si odpovíš sám.
A co dál vypočítávat. Jak se dostal na Harvard, proč jsou jeho a jeho manželky všechny školní i jiné dokumenty pod pečetí a kdyby je Assange vybalil tak už dávno spí s rybama, asi.
Jeho pozadí coby rachtač okovama v Chicagu. Z člověka kterej nikdy neměl džob je najednou mnohonásobný milionář. Kupuje barák a potom hned za pár babek přilehlý pozemek od souseda kterýmu prospěl legislativou, kterou v Chicagu jako alderman prosadil. Zdokumentovaný. Jiní za daleko menší svinstva by, a šli sedět do federálního vězení. Dneska už si nevzpomenu na jednoho Poláka z Chicaga, co byl velkej kongresman z Illinois za Reagana a šel sedět za něco podobnýho. Dnes o něm pes neštěkne pokud už neumřel ve vězení. To samí jejich (Illinois) bejvalej guvernér Blagojevic, kterej ted nedávno šel sedět. A tam snad u něho ani peníze neprošli rukama. Obamičovo guru Jeremiah Wright co v jeho sermonech nadává bílejm a říká jim „bílý dábli“ když v kongregaci Ob. sedával a poslouchal to se zaujetím, zatímco politická korektnost převálcovává ostatní. Je to na videu, tak to není blábolení z druhé ruky.
BO protlačil jakýsi „stimulus“ za poslední 4 roky a vedlo to k zoufalejm koncům, kdy bilióny (naše trilióny) jsou úplně promrhaný. Nejen, že krizi nezastavil , ještě víc jí prohloubil, a hlavně rozvleknul. Jak pro mě tak pro tebe. Místo aby s Wall Streetem zamet, tak do nich nasolil další biliony z peněz co se nahromadí jako státní dluh našim dětem. Já brečel když debil Bush přidal 4 bilióny do dluhu, a ted když Obamovič přidal za poslední čtyři roky dalších šest, tak mu mám plácat po rameni? A to volá před volbama po ZMĚNĚ. A vším je vinen Bush.
Ale je to náš problém. Ted na Internetu vidím, že byl ten čůrák zase zvolenej. Z Romneyho jsem neměl taky moc radost, ale doufal jsem, že by mohl lodičku pohnout trochu lepším směrem. Alespoň pro naše děti.
Podívej se na volební mapu Mudrlandu. Tam kde se lidi musí starat sami o sebe byli na výši Republikáni. Tam kde je většina lidí závislých na podporách a státních zaměstnáních, jasně vedou Demokrati.
Tady v MD dokonce odklepli, že ilegálové mohou platit na marylandských státních školách stejné školné jako místní. Čili míň než někdo z Pensylvánie co tu jeho rodina žije po deset generací a chtěl by studovat na marylandské škole. Není to k popukání? Fuck Demokraty! A to mám k demokratickejm ideálům blíž než k republikánskejm.
Ještě bys chtěl LW nějaké další observace ohledně BO z mojeho úhlu? a

Vikej řekl(a)...

To vie
cit. Vie: “JS, ze jsi curak, to vim, ze jsem ja, to vim take, jen jsem nechapal ten dlouhy text. Asi grafomanie:)))”

Toho dlouhýho textu si tedy nevšímej. To je grafomanie. Hlavně že víš kdo je kdo. :-)))

Anonymní řekl(a)...

vie
ja vzdycky zasnu nad tim, jak si nekdo mysli, ze jen jedna osoba je odpovedna za celou mizerii. Treba Obama nebo Klaus a podobne. To je naprosty nesmysl.

vikej:
Tady v MD dokonce odklepli, že ilegálové mohou platit na marylandských státních školách stejné školné jako místní. Čili míň než někdo z Pensylvánie co tu jeho rodina žije po deset generací a chtěl by studovat na marylandské škole. Není to k popukání? Fuck Demokraty!

A co bys jako demokrat chtel? Aby sli ilegalove zase domu? Nebo aby vubec nestudovali a nebo aby platili vic? Co je demokraticke?
Aby jsi si zil pekne spokojene a za hranicemi te chcipali lide hladem? Je to skutecne demokraticka myslenka? Je to vubec myslenka hodna 21. stoleti? Uvedomujes si vubec co je treba lidska dustojnost? A jeste ty, ktery si muze s ilegalama podat ruku! Postavit si zed kolem sveho bydliste, aby me nikdo nerusil a abych si mohl zit spokojene a za zdi at si klidne chcipaji hladem nebo at se pobijou, to do dnesniho stoleti uz vubec nepatri. A ty bys byl rad, aby se to jeste upevnovalo? To jsem teda hodne velikej sobec a "vlastenec!"
Ilegaly ze zeme nikdo uz nedostane, proto je lepe koukat, aby se naucili cist a psat a dostali vzdelani, to pomuze vasi spolecnosti vic nez kdyz z nich zustanou tupci, kteri si budou moct sehnat obzivu jen kriminalitou. Jelikoz pozdeji by to dopadlo tak, ze by ses bal vystrcit hlavu z domova, protoze se rozmnozi a hned by te prinejmensim okamzite okradli pokud ne hned zabili. A to jiste nechces, proto se dnes prakticky legalizuji a pristup ke vzdelani a i k praci se jim jeste usnadnuje. To je jedina moznost. Laskave o tom v klidu popremyslej.
V Cechach a vlastne cele Evrope je to stejne treba s cikanama. Kdyz jim nedas socialni davky, tak jedina moznost, jak se najedi je kriminalita. Pozdeji by se vsichni stali vrahy, protoze by je spolecnost k tomu dotlacila. Jedina moznost, jak tomu zabranit je, radeji je jeste uprednostnovat v socialnich davkach, bydleni a jinem. Je to jako mafie, kterou si platis, aby te nevypalila dum. Davas jim penize na jidlo a jine potreby, jinak si je budou muset vzit jinak.
Jeste je jedna dalsi moznost, nechat je prolitnout kominem, ale to je uz snad od dob Hitlera a jinych vyresene. Nebo rozdat zbrane, at si kazdy ulovi toho sveho.
Jsi prece demokrat a milovnik vsech bliznich svych, tak si uvedom, ze to jinak nejde. Je to nejhumanejsi reseni. A to jsem se jeste ani nezastavil u toho, ze nase zeme a vlady primo spolupracuji a nelitostne rezimy, odkud lide k nam utikaji, primo podporuji a cile s nimy obchoduji. Ilegal je druhy konec bananu, na kterem jsi si vcera treba pochutnaval. Ilegal je ta slupka, kterou bys rad odhodil, ale ono to nejde. Ilegal ti rika, vcera jsi snedl muj banan, tak se ted o me postarej. Tak snadne to je!
Prakticky, vsechno co delame, ma vzdycky nekde nejaky realny dusledek a dopad. I kdyz ho nechceme videt.

Vikej řekl(a)...

Jezis Vie, ty grafomane, ty zase blabolis o koze jako obycejne a navíc jsi mi zacal i davat nezaslouzene moralni lekce, které se na to co jsem naposledy napsal ani nedají aplikovat. Ale je to hezký vidět jaky jsi vlastně dobracisko.
Tak naposledy, kdyz uz jsem s tim tématem zacal a mam cas te odpovedet, nebot nic se na me pracovne nevali. Podivej, deti ilegalu tu chodi do skol zadarmo, bok po boku se vsema ostatnima detma, a i dostavaji zadarmo obedy. A nikdo se je nepta odkud jsou. A kdyz mluvi jen dialektem z Guatemaly nebo z oblasti Chihuahua z Mexika, tak je i ucí ve spanelstine.
Za co se te ted omluvim je, ze jsem mel napsat, ze to placení se týká vyssich skol nad dvanactiletku. Do 12 tříd, i ti ilegalove, tu ma kazdy narok chodit do skol bezplatne. Vysoky skoly zadara povetsinou nejsou, pokud nejsi jista minorita na jiste skole. Statni vyssi skoly, ty co maji “State” ve svém názvu, jako Towson State University, nebo i tzv “Community” vyšší skoly, jsou ale dotovany obcanama statu, a svym obcanum, v nasem pripade Marylandu, poskytnou asi o tretinu levnejsi skolne. A to je nabídka co ilegal dostane, kdyz prokaze ze bydli v Marylandu. Ja tu s tebou nedebatuju o dulezitosti vzdelani, a proc davat cikanum podporu, aby te jeden den neprisli oloupit, ja te tu rikam, ze me sere, ze podporuju nekoho kdo sem prisel ilegalne, oproti nekomu ze sousedniho statu jejichz pribuzni za tuhle zem treba polozili zivot. Ja jen ukazoval na tu nefernost, kterou Demokrati (partaj se pise s velkym D) vyuzivaji k docileni ziskani moci, ze podlezaji hispanickym hlasum. Pokud ty to beres jako normalnost a porovnavas to s mafii, tak ok. Ale nedavej mi, prosim moralni lekce.

Cit. Vie: “Uvedomujes si vubec co je treba lidska dustojnost?” Jo, treba jit na prochazku, aniz by nejakej (???) do toho schvalne nerval motorkou s dementnima vejfukama.

Cit. Vie: “A jeste ty, ktery si muze s ilegalama podat ruku!”
Tohle kdybys me treba mohl nejak vysvetlit. Laskave o tom v klidu popremyslej. Jediny co ja te muzu rict ze s nima mam spolecneho jen to, ze jsme se tu zadny nenarodil. Na co ty prijdes?



Anonymní řekl(a)...

JS

Víkej

Dobrý sokole, moc dobrý. Je vidět, že když se na tebe vystrčí Acid Ass, přece jen se probereš z bezvědomí na toilet, a něco smysluplnýho z tebe vypadne... A že nejsi jenom ten jeliman, Mirek Dušín křížený s Vinetouem, a umíš za to vzít "pěkně vod podlahy". Jen tak dál! Na staženou roletu kašlu. Zajímá mě to co píšeš.

"Jak se dostal na Harvard, proč jsou jeho a jeho manželky všechny školní i jiné dokumenty pod pečetí a kdyby je Assange vybalil tak už dávno spí s rybama, asi."

Zkus tohle nějak vysvětlit. Drby jsou vždycky hrozně zajímavý. Smle. A na každém šprochu pravdy trochu...

"Podívej se na volební mapu Mudrlandu. Tam kde se lidi musí starat sami o sebe byli na výši Republikáni. Tam kde je většina lidí závislých na podporách a státních zaměstnáních, jasně vedou Demokrati."

No nevím. Co třeba Kalifornie? Že by mládenci a panny ze Silicon Valley byli závislí na podporách? To asi ne... A v tvém MD tuším vyhrál taky, i v celé Nové Anglii.. tak jednoduchý to asi nebude.

Myslím, že klíč je v těch hispáncích, černejch, a jejich uplácení. BO volilo jen 38% bílejch voličů a přesto uspěl! To je neuvěřitelný! No a samozřejmě v tom, že je COOL.. černá huba, symbol ZMĚNY, je to fešák a hezky se směje, takže ho volí všechny ženské, a hlavně.. má za sebou dojímavý PŘÍBĚH. Na příběhy naše přiblblá demogratická civilizace slyší nejvíc. Obamovič, to je taková volební Esmeralda...

Anonymní řekl(a)...

vie
Vikeji, jsem chtel jeste dodatecne dopsat, za to neni jen na tebe ale plati to vseobecne, aby sis to tak nebral.
Lidska dustojnost a dementni vejfuky jsou dve rozdilne veci. Nase rozvinutejsi spolecnost, tzn. Evropa, Amerika a par ostatnich vysavaji ty mene rozvinute z duvodu zisku a surovin. Doma ale zavrou branu a napisou na ni: SEM NELEZTE.
U vas je to problem s hispancema a samozrejme i jinymi, tady zase Vietnamci, Turci, africani a pod. Kdyz na ksefte muzeme neco vydelat z duvodu rozdilnych cen, jsou to nasi pratele, kdyz jim ale mame dat neco ze sveho, zavreme ihned branu. To je problem, ktery se tyka celeho sveta, nejen tebe. U nas jsou take ilegalove, ale jsou to turisti, protoze hranice jsou otevrene, mohou normalne projet a jednou za rok na par hodin vyjet z EU zase hned zpet na cely rok. U mate ale zavrenou branu, a jako komunisti nepousteli nikoho ven, vy zase nepustite nikoho dovnitr. Komicke co? Nejmensi problem by byl, kdyby komunisticke zeme a USA spolu primo sousedili, dnes treba USA a severni Korea. To by si lide ani neskrtli.
Moc me nepripada, ze pisu o koze a ty o voze, jelikoz jsi si stezoval na ilegaly a proto ti to vysvetluji (z meho pohledu).
Obcasne moralni lekce nejsou nikdy na skodu. Davam je i sousedovi, kterej si stezuje na cikany. Tak mu polozim otazku, zda-li chce mit kazdy tyden vykradeny barak, to by se stalo, kdyby nedostali zadnej social. Byli mista, kam by se clovek vebec nemohl odvazit jit. A ty by se pomalu zvetsovali. Jedno je jasny, lidi kteri se ocitnou v cizi zemi nebo se z nejakeho duvodu neprizpusobi, jednoduse pisek zrat nemohou. Bud je musis prohnat kominem, coz nejde, nebo je musis kvuli vlastni bezpecnosti zivit. Nic jineho nejde.
Skoly jsou dejme tomu pokus o zavedeni potomku do spolecnosti. To musis akceptovat, uz kvuli sobe. Stejne bys k tomu jednoho dne dosel, ze to jinak nejde.

Dale jsi tam mel to: ... ze jsme se tu zadny nenarodil. (jak to ze pises bez hacku a carek?)
To je ale ten zakladni a nejdulezitejsi bod. Kolik te bylo, kdyz jsi tam prijel? Me bylo 27, to je vek, kdy uz nikdy nebudes mluvit jako domaci a kdykoliv otevres hubu a reknes jedno pismeno, kazdej ihned pozna, ze jsi cizinec a ze tam nepatris. To muze nekdy byt docela zasadni. Ale neboj, tak to funguje i treba v Cechach. Nebo tady. I na domaci, kteri se treba pristehuji do jine vesnice, jsou a budou vzdycky pro ty, kteri se tam narodili naplavy a ti domaci je nekdy mezi sebe nikdy neprijmou. Takovej treba JeJe, kdyz odjede na chatu a pujde tam do hospody, nikdy nebude domaci a vzdycky bude jen chatar, kterej muze malokdy do neceho kecat. Respektive se ho nikdo nepta. Tim chci rict, ze odlisni jsme vzdycky a to i nekdy doma.
Tak mas s hispancema hodne, ale hodne spolecneho, urcite vic, nez si chces priznat, stejne tak jako ja mam hodne spolecneho s jinyma.
Jinak, ja nemam strach jit na urad, to rozhodne ne, akorat nemam naladu si nechat beztrestne srat na hlavu. Alespon ja v tom vidim trochu rozdil.

O volbach se zamerne nezminuji, jelikoz je me to jedno. Konec koncu, i kdyby nechodil Obama ani do zakladni skoly, pochazel z Mesice, nic nebrani tomu aby byl dobrej prezident. Nebo spatnej.

Anonymní řekl(a)...

elelenapole -
pořád tu někde jsem, jen nemám čas, ale Milošu, tentokráte s tebou naprostý souhlas, napsal jsi to velmi dobře, na druhé straně tak trochu překvápko od Víkeje, snad se k tomu ještě dostanu.
Pac.

Vikej řekl(a)...

Ježíš Vie, to je únavný s tebou.
Cit. Vie: “Moc me nepripada, ze pisu o koze a ty o voze, jelikoz jsi si stezoval na ilegaly a proto ti to vysvetluji (z meho pohledu).” Vysvětluješ, ale ze zad kozi skákající po hrbolaté cestě. Já si stěžoval na Demokraty a jejich neférové volební tahy, a ne na ilegáli!! I pro ty ostatní, které jsi možná svojí morální smrští strhnul, tohle není debata “Proč Víkeje serou ilegálové” tak tu nebij argumentama, který nejsou odpověďí na to co jsem konstatoval já před tím. Byl bys výbornej politik. Nebo prostě nejsi schopen pochopit co je předmět mého výlevu. Já mluvím o školným, které zvýhodňuje ilegáli oproti starousedlíkům a ty do mě rýpeš jak bych to já tedy zařídil s cikánama a o podporách cikánům. To je setsakramentská koza!
Prosím, to sit u rozveď sám jak chceš, ale neposílej to mým směrem jako proti-názor na něco s čím jsem sem nepřišel.
Jinak, pokud to naše emigrantský “společný” budeš brát podle měřítka že jsme všichni lidi odjinud tak máš pravdu. Není co dodat. Hovoříš jak socha Svobody.

Když už jsi otevřel ta dvířka, dovol mi pár poznámek pro tebe I osazenstvo ohledně emigrantů. Sem přijde spousta legálních emigrantů z celýho světa. A ty jsou samozřejmě v jiné kategorii než ilegálové.
Nebudu tu rozvádět žádné anti-emigrační fóbie, ale…špatně se pro ně třeba plánuje. Sčítání lidu se vyhýbají I když na dotazníku nikde není jaký legální status v US ty osoby mají. A tak jak máš potom naplánovat třeba výstavbu škol? Postavíš školu pro 1000 dětí a přihlásí se jich tam 4000. Ani ve škole totiž nikdo nemusí dokazovat legalitu pobytu. Potom jsou třídy přecpané, přidávají se už k novým školám všelijaké dočasné boudy, které se mění v permanentní, a děti potom vychází ze tříd s ubohým vzděláním a začarovaný kruh se uzavře. Nebo léky. Odhaduje se, že tu je 30 miliónů ilegálů. Podle jakých čísel se má tedy zajistit dostatek léků v případě nějaké epidemie? To si mam vzít potom na očkování pistoli aby se na mě taky dostalo? Myslím, že bych to koupil stejně dřív.

Další tvůj újezd: Cit. Vie, “U mate ale zavrenou branu, a jako komunisti nepousteli nikoho ven, vy zase nepustite nikoho dovnitr. Komicke co?”
Úplně blábolíš nefaktuální hovadiny, Vie, a to je smutné. Přímá legální imigrace do US je ročně přes million lidí (našel jsem statistiku za rok 2006), plus nepřímá jako třeba držitelé pracovních nebo studentských víz, kteří si to potom mohou přeměnit na permanenci to téměř zdvojnásobí. A za nima se legálně stěhují další příbuzní.

Moje odpověď k vejfukům.
Cit. Vie “Lidska dustojnost a dementni vejfuky jsou dve rozdilne veci.”
Jsi zase na vienovském omylu pokud nezamítneš, že lidi mají nárok na důstojný život který v sobě zahrnuje že jídlo, bydlení a prostředí by měly být to nejlepší dosažitelné, nebo ne? Na konto aut a i motorek se proto dělají stále nové zákony o prostředí, alespoň tady ano? Proč tedy chodíme k technické kontrole, abychom neznečištovali vzduch? A do toho spadá snad i hlučnost. A I kdyby nespadala, nepřipadá tě, že dělat schválně randál je jen ok když ve dvou letech třískají děti do nádobí, ale v dospělosti to je anti-sociální chování? Já když si představím jak vjede na scénu Der Grosse Machr a párkrát před hospodou protočí plyn, až všem spadne pěna ve sklenici a babka s dědkem co jdou poblíž na procházce si úlekem stříknou do spoďárů, tak myslím, že to je nedůstojné. Ale možná to je otázka názoru. Zeptej se ostatních blogařů.

Tohle je u mě takovej typickej Vienismus. Úplnej nesmysl podanej suverénně jako “prauda, praudoucí”.
Cit. Vie: “Konec koncu, i kdyby nechodil Obama ani do zakladni skoly, pochazel z Mesice, nic nebrani tomu aby byl dobrej prezident.”

Máš představu jak by takovej ňouma byl schopnej utvářet v dnešní době jakýkoliv rozhodnutí, navíc hodnocené jako “dobrý”? Nové téma: Byl by člověk bez vzdělání a vztahu k zemi (country) schopen být dobrý president?

Anonymní řekl(a)...

vie
vikej napsal: .. Já si stěžoval na Demokraty a jejich neférové volební tahy, a ne na ilegáli!!

Od kdy si stezujes na demokraty? Ja myslel, ze jsi nad miru spokojeny (jako ucastnik psycho-partaje). Podivej Vikeji, vy mate ilegaly, my mame Vetnamce, Ukrajince, Polaky, Turky, Jugoslavce, cikany, jedno kdo to je, problem je furt stejny a to vsude.

... Já mluvím o školným, které zvýhodňuje ilegáli oproti starousedlíkům

Proc to je jsem se te pokusil srozumitelne vysvetlit. Ty jses uz starousedlik, nebo novousedlik? Vubec to deleni je nesmysl a nemelo by vubec existovat. To je deleni na tridy a tim i prosazovani vyhod ruznych trid. Bohuzel to existuje vsude.
Ale za vyborne povazuji a jeste jednou poukazuji na muj slovni vymysl o slupce bananu, kterou chceme odhodit. To vsechno je jen tak vseobecne, platici vsude a na vsechny.
Kolem vasi sochy svobody by se mel postavit plot a brana, a poustet k ni jen osoby s US pasem a zelenou kartou. Ostatni by se na ni mohli koukat, ale jen z dalky )))))))

Z tvyho dlouhyho prednesu mam pocit, ze z ilegalu a ostatnich pristehovalcu nejsi zrovna asi moc nadseny, nevim proc, ale takovy pocit mam. Ale muzeme o tom klidne diskutovat, treba se me podari prosvitit tvoji dusi.

A k vejfukum: ja moc dobre vim, ze jsou zakazany, respektive je taci jako ty, je zakazali, aby nebyli ruseni v klidu u rodineho obeda. A prave proto je sakra mam! Ja je chci rusit!!! To je to jediny, co jeste mohu, dokud me jejich strazci nechytnou a neseberou technicak.

Hele, tudla jsem jel za kamosem, kterej bydli v takove vilkove casti, a nemohl jsem se strefit do jeho ulice, furt jsem odbocoval nejak spatne a dycky jsem se musel vratit k vychozim bodu na zacatku zkouset najit tu ulici. Chteli jsme jet nekam na kafe. A kdyz jsem tam uz projizdel potreti, vybehla stara baba, betela k plotu a hrozila me holi a kricela, at uz jdu s tim randalem do prdele. Ja ji ukazoval zdvizenej prst a kricel jsem na ni, at se zase vrati do hrobu. A v tu chvili jsem nasel tu spravnou odbocku a uz jsem tam nejel. A vis co na tom bylo to nejlepsi? Ze jsem v tom rachotu neslysel, co na me vola a ona nemohla slyset zase me. :-)))))

O tvem nove navrzenem tematu si budu s tebou rad povidat. A hned si rozmysli odpove na toto:
Kdo povede stat lepe?
1) Instalater, ktery se ucil svaret trubky a delat zavity
2) Zubar, ktery se ucil vrtat zuby a delat plomby
3) Bankovni urednik, ktery se ucil jak pocitat procenta a zisk
3) Divadelni herecka, ktera se ucila, jak zahrat druhou osobu

Co?

Jan Jelínek řekl(a)...

To vie:

"Kdo povede stat lepe?
1) Instalater, ktery se ucil svaret trubky a delat zavity
2) Zubar, ktery se ucil vrtat zuby a delat plomby
3) Bankovni urednik, ktery se ucil jak pocitat procenta a zisk
3) Divadelni herecka, ktera se ucila, jak zahrat druhou osobu".


Ty jsou mi, vie, ale dětinské otázky! Pokud je vezmu jen trošku vážně, pak soudím, že bys stát nejlépe vedl ty, neboť šíří a hloubkou svého rozhledu všechny ty vyjmenované "kvalifikační předpoklady" hravě strčíš do kapsy.

Jenom dvě malé poznámčičky k tvým předešlým vstupům.

1) Beztřídní společnost chtěli a vzývali komunisté. Bez "tříd", stejně jako bez "peněz", to ale (žel) nejde a nepůjde.

2) Ještě dětinštější je tvůj boj proti režimu rámusícím výfukem. To ti fakt nedochází, že ta babka s holí žádný režim nereprezentuje? Že je obtěžování "náhodně vybraných" lidí tím tvým randálem "soft terorismem", stejně jako "guerillové" čmárání "grafiťáků", kteří protestují proti režimu poškozováním (znehodnocováním) majetku druhých, jejichž skutečná "vina" na panujících poměrech je "ajcemtrajcem" stejná jako tvoje?

Jo, a nemusíš se vůči těm pár poznámčičkám rozvlekle rozkecávat, stačí když mně stručně sdělíš, proč ten svůj zvukový terorismus proti babkám s holí provozuješ, když víš, že tím k ozdravění politického režimu ani mezilidských vztahů nepřispěješ. Sděl mi o tom, prosím, nějaké zásadnější důvody; než že tě baví srát lidi. To už o tobě dávno víme. Což - mimochodem - tvou "sociální inteligenci", jíž se cítíš být tak nadřazen Víkejovi, odkazuje do poněkud komické roviny.
JJ

Anonymní řekl(a)...

vie
Milej JeJe, jeste te asi nedoslo, ze vejfuky nejsou zadny boj a ja s nima proti nikomu nebojuju. Ani je nemam proto, abych sral lidi. Mam je jen proto, ze poradnej sound k motorce jakou mam, jednoduse patri.

http://www.youtube.com/watch?v=tsC_aapz9S0&feature=related

Hele ty bojovniku za socialni inteligenci, nekdo vnucuje druhym svoje umeni, jinej svoje blaboly, dalsi svoje plany, jedno kam se podivas, furt nekdo nekomu vnucuje. V cem je rozdil? Odpoved zni: Rozdil neni zadny!

Anonymní řekl(a)...

vie
Kdo povede stat lepe?
1) Instalater, ktery se ucil svaret trubky a delat zavity
2) Zubar, ktery se ucil vrtat zuby a delat plomby
3) Bankovni urednik, ktery se ucil jak pocitat procenta a zisk
3) Divadelni herecka, ktera se ucila, jak zahrat druhou osobu".

oni ty otazky maji jedno spolecne. Jsem zvedav, jestli prijdes na to co?

Jan Jelínek řekl(a)...

To vie:

Citace vieny č.1: "A k vejfukum: ja moc dobre vim, ze jsou zakazany, respektive je taci jako ty, je zakazali, aby nebyli ruseni v klidu u rodineho obeda. A prave proto je sakra mam! Ja je chci rusit!!! To je to jediny, co jeste mohu, dokud me jejich strazci nechytnou a neseberou technicak."

Citace č.2: "Milej JeJe, jeste te asi nedoslo, ze vejfuky nejsou zadny boj a ja s nima proti nikomu nebojuju. Ani je nemam proto, abych sral lidi. Mam je jen proto, ze poradnej sound k motorce jakou mam, jednoduse patri."

No comment! :-) :-))) :-D

JJ

Anonymní řekl(a)...

vie :-)))))))))))))))

Anonymní řekl(a)...

JS

Vie

Ti imigranti. V tomto punktu má Víkej v něčem pravdu. Tahle otázka bude utvářet budoucí politický systém na celém světě, nikoli mudrování čichačů čikuli vo demokracii. Stojí za to jí věnovat pozornost.

"Byli mista, kam by se clovek vebec nemohl odvazit jit. A ty by se pomalu zvetsovali. Jedno je jasny, lidi kteri se ocitnou v cizi zemi nebo se z nejakeho duvodu neprizpusobi, jednoduse pisek zrat nemohou. Bud je musis prohnat kominem, coz nejde, nebo je musis kvuli vlastni bezpecnosti zivit. Nic jineho nejde."

Vie, jde o to, že lidé, kteří se ocitnou z jakéhokoli důvodu v cizí zemi, se přizpůspobit MUSÍ. Pokud to neudělají nebo udělat nechtějí, komínem je prohnat sice nejde, ale musí dojít k jisté formě nátlaku, resp. represe. Cílem tohoto nátlaku - především ekonomického - je to přizpůsobení. Pokud se tak nestane, ať už ve jménu přiblblé evropské ideologie multi - kulti, o které již i Andělka Merkelová konečně prohlásila, že je mrtvá, nebo ve jmému falešných představ o "nárokovosti" dávek, které zajistí jídlo a bydlení (chceš - li "lidské důstojnosti"), znamená to de facto konec většinové, tedy hostitelské společnosti, která tyto lidi mezi sebe přijala.

Pochop, že svět nefunguje jako barák s nekonečným počtem dvěří, do kterých může vlézt, kdykoli se ti zamane a chovat se tak, jak se ti zrovna zlíbí. Svět je zabydlen různými kulturami, civilizacemi, národy a etniky, mezi nimiž jsou často diametrální rozdíly. Když přijdeš jako host, také se jako host musíš chovat.

Problémem Evropy jsou machometáni. Francie a Německo jsou již v dost šílené situci, kdy práva práva minortiního machometánského etnika jsou v některých případech stavěna nad práva etnické většiny. A o tom píše Víkej.

Jde o to, že masová nelegální imigrace může způsobit, a pravděpodobně také způsobí, zánik křesťanské kultury v té podobě, jak jsme dosud znali. A USA i v Evropě. V USA se dramticky mění demografické složení obyvatel, hispánci - jak vidno - vyhrávají a prohrávají volby. Je naprosto jasné, že jejich volební priorotiou není technologický prgres a ekonomcká prosperita USA, ale výše dávek, které jim stát vyplázne. A podle těchto priorit také volí. Což pro ten stát může být - v dlouhodobém hotizontu - tragické. Proto je Víkej nasraný na Demokraty a této jeho nasranosti naprosto ropzumím.

Zánik tradiční kultury znamená a vždy znamenal ztrátu identiy jak celé společnosti tak i jejích jendotlivých členů. Znamená rozpad systému obecně sdílených hodnot. Důsledky jsou nedozírné a dost pravděpodbně mohou vyústit v občanskou válku na etnickém principu. Ve Francii k ní není daleko.

Neexistuje na světě stát, který by dlohodobě dokázal financovat de facto korupční systém, který tu obajuješ - dostanete od nás nasypáno do koryt a za to se budete slušně chovat, abychom my se nemuseli bát chdit po ulicích. To je naprostá pitomost. To nikdy nikde nefungovalo a fungovat nemůže, protože je to v ropzporu s lidskou přirozeností. A to raději pomíjím doktrínu islámu, který legimitizuje násilí na nevěřích a za konečný cíl považuje celosvětový chalifát...

Proto už dávno tvrdím, že o budoucnosti světa nerozhodují mudrlanti z muderlandu, ani čichači čikuli, ale kvyalita spermií a výkonnost nosnic toho kterého etnika.

Vikej řekl(a)...

To JS
Salám Alejkum.

Anonymní řekl(a)...

vie
JeJe, zrejme te nedoslo, ze vejfuky
jsem napsal jako srovnani vasi odbojove cinnosti u volebnich uren, kdy treba volite mensi stranu s napadem, ze ztizite zivot tem velkym. Ty vetu, co si pamatuji, jsem napsal jako prirovnani, aby te doslo, jakej to je nesmysl.
Takze slapes po prazdne slame!

Anonymní řekl(a)...

vie
JS
Ja to chapu, take jsem nic nenavrhoval, jen jsem zhodnotil, jak je to dnes. Proc se mame zabyvat hispancema, ktery z vas nikdo nikdy nevidel, popovidame si o cikanech, to je uplne stejny problem, jen je vsichni zname.
Meli by se vsichni ridit pravidly spolecnosti, to ano. Jenze to kolikrat nejde. Rikej knezovi, ze buh neni a ze se ma vysrat na kazatelnu a ma jit pracovat. Te jednoduse neposlechne.
Potom mas jeste urcite procento domacich lidi, kteri se chteji take flakat. Taky nikdy delat nebudou.
Vysledek je tedy, ze se kazdy boji do toho stourat, jelikoz to protihraci ihned pouziji proti (jako treba JeJe) a radeji se uprednostnuji a vyplaci se jim davky a davaji se jim byty.
Pokud jich jeste neni vic nez domacich, je to prijemnejsi reseni.
Jenze se rozmnozuji, prichazeji pribuzni a skupina roste a roste.
Dnes to funguje tak, ze misto kloudneho reseni se radeji zvyhodnuji a vyuzivaji k volbam (treba). Nevim, jak to bude dlouho fungovat, ale to je cesta do pekel. Pozdeji nefinancovatelna.
Jakym zpusobem ale donutit cikany a jine k normalnimu zivotu ve spolecnosti nevim. Bez donucovacich prostredku to asi nepujde, stejne tak, jako je zavirat, moc smyslne neni. Nic jim nedat a donutit je tim krast a loupit je take nesmysl.

V kazdem pripade je to ale vysledek nasi drivejsi politiky, drancovani chudsich zemi k nasemu prospechu, z ktereho, hlavne dneska dobre zijeme.

Je to uplne stejne, jako kdyz se vlada chysta na vystavbu dalnic, aby lide mohli pohodlneji dojizdet do prace ve meste. Jenze, co na nas ceka v budoucnu? Transportni cesty se zdesetinasobi, lide budou stavkovat na dalnicich a budou je chtit zase zavrit, mesta budou totalne preplnena a vesnice budou vymirat. To vsechno myslim planuje CSSD. Cesta do pekel je pred nami.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
bavte se pardálové, to jsou výsledky, co? Takhle to má vypadat. Tohle je ta pravá demogracie a vrcholný kapitalismus, kam se podíváš. Co s tím chcete dělat. Vždyt je to rozšířený jak bolševník. Dá se to jen posekat, nejde to ani si volit.
http://www.novinky.cz/domaci/284312-sto-tisic-za-osm-dni-ve-snemovne-to-je-plat-nekterych-poslancu.html

Anonymní řekl(a)...

vie
jsem se musel smat, predevcirem, jak vam zvysili to DPH, tak to ani nemohli odhlasovat, jelikoz jich tam bylo z 200 jen 64. To nevim, jak mohou zastupovat volice, kdyz tam vubec nejsou. ;-))))

Vikej řekl(a)...

Jo Vie, přes tvůj mozek holt ani vojenský zásobovací vlak plný důkazů o tvojí protismyslnosti, nepřejede.

Anonymní řekl(a)...

vie
Vikeji, ty jsi take borec! Jakypa mas dukazy pro nebo proti ilegalum a ostatnim? Bud jim nic nedas a vyrovnas se s nasledky nebo je nejak zaclenis do spolecnosti. Nejak nechapu, pres co by mel vojensky zasobovaci vlak tady jezdit.

Vikej řekl(a)...

To Vie: ta vlaková reference byla na „Přidáno uživatelem Jan Jelínek na blog ______H o m e BlaBlogNet - žvanírna.všehomíra - střední Evropa dne 9. listopadu 2012 18:42“


Ten vlak Vie, je navíc obrněný a na jedný straně polepený plakátama „Bojujeme za naše práva do posledního muže“, a na druhé straně „Důstojnost života nadevše, konec bojům“.

S ilegálama to nic společného nemělo, ale s tvejma dementníma vejfukama, který na jednu stranu lidi rušit chtějí, a na druhou stranu je nemáš přece proto aby jsi sral lidi. :-)))))

¨

cit Vie: „Jakypa mas dukazy pro nebo proti ilegalum a ostatnim?

Jaký „důkazy“, proboha? Copak žiješ na Měsíci kde nemají přístup k historii?

Tak třeba „Důkazy“ „pro“: Coby Čech, jestli se tak ještě cítíš, najdi si třeba nějakou knihu o příchodu Čechů a Slováků do Ameriky a přečti si jak jí potom posunuli dopředu. Nebo i jinejch etniků. Jak třeba Irové začátkem 60. let 19. století sotva vylezli z lodi už dostali občanství a zároveň flintu do ruky.

„Důkazy“ „proti“: JS tě to tu dobře popsal tak to tě musí stačit.

Dnes jsem ale úplně náhodou četl jak v městečku Lewiston v Maine volili dvě ženy somálského původu (o tom městě si přečti jak ho převálcovali somálští Bantu) a když jeden ten oficiální ochránce volebního procesu se ohradil proti tomu, že používají při volení překladatele, a chtěl vědět zda mohou volit, tak mu řekli jestli ON nemá Důkaz zda ty ženy volit nemohou, tak at on sám jde do prdele. A bude tu za chvíli Šaríja :-((((....:-)))))

Proti: Ve Varech jsem jednou zašel do obchodu a paní prodavačka na mě hned spustila Rusky. A ani jsem na sobě neměl vytahanou teplákovou sportovní soupravu, a letní sandály s černejma silonovejma ponožkama.
Tak jsem se taky snažil odpovídat Rusky, ale nakonec se ukázalo, když jsem jí na nějakou otázku odpověděl „vsjo charašó gospodína, tólka čumjájem“, že se nakonec domluvíme po česky.

Bez názoru: Před mnoha lety jsem taky ve Varech zaskočil do obchodu s kuřivem, že si koupím pravé kubánské habano, srolované na opoceném stehně nějaké hispánské krasavice za praživého horka subtropického podnebí, vychutnám si ho a budu kamarádům v US básnit jak jsem kouřil ilegální kuřivo, i za cenu, že si potom budu muset dlouho a dlouho číst. Chtěl jsem si vybrat nějaké ne moc velké habano, ale alespoň takové s jakými kdysi mával Fidel při svých mnohahodinových projevech. Malému šopu, hned proti velké kolonádě, kam jsem jeden den zašel, velel jakýsi unylý mladík a hned jak jsem vstoupil mě opovržlivě sledoval znaleckým zažloutlým okem zákazníků. Nebo viděl jak mi čouhají z kapsy cigarety Clea. Ale opravdu jsem byl ochotnej vypláznout dost, neboť ten večer jsem se poprvé v životě chystal do místního kasína a chtěl jsem si to prožít i s doutníkem. Byl bych dobrým Bondovým protivníkem ten večer.
Tak jsem se ho ptal co má za nabídku v kubánských doutnících a jeho odpověď byla: “to se pane neptejte, na to nemáte“. Tak jsem sklíčeně odešel. On měl pravdu, neměl jsem na to. Nekouřím a moc nesázím.
Ale do kasína jsem přece jen zašel někdy v roce 96 (s tchánem který trval na tom že tam musí jít se mnou). Byl jsem tam večer v celé místnosti jediný gambler a prohrál jsem tam dvacet dolarů a vypili jsme sklenku vína za ticha, že by bylo slyšet jehlu upadnout. Ale ta opulence mě tam ohromila. Už jsem zapomněl co to bylo kdysi za budovu, ale je to tam vevnitř nádherný. Doporučuju navštívit už jen kvůli tý architektůře.
Byl jsem v Nevadě v kasínech a to je oproti tomu varskýmu jen nechutný sázecí průmysl.

Předloni jsem byl v Kanadě kde se kubánské kuřivo prodává a jak jsem koukal na poutače před trafikama kde nabízeli Cohiba, tak mě už ani nenapadlo si to koupit.

Anonymní řekl(a)...

JS

Víkej

Šarija už tady je. V některých distriktech v Anglii je uznaná jako paralelní občanské právo. Účastníci sporu si mohou zvolit, zda spor bude řešen podle anglického práva nebo podle šarija. Začátek konce.

Lewiston a Bantu zde.
http://en.wikipedia.org/wiki/Lewiston,_Maine

Ale moc tam vo tom převálcování nepíšou, jsou holt politicky korektní. Píšou hlavně vo tom, že v Lewiston začali provozovat dříve opuštěné krámečky a jak je to fajn. České zdroje úplná nula, tedy jestli jsem nehledal špatně. V tomto světě není snaha některé informace šířit.

Anonymní řekl(a)...

JS

Vie

"V kazdem pripade je to ale vysledek nasi drivejsi politiky, drancovani chudsich zemi k nasemu prospechu, z ktereho, hlavne dneska dobre zijeme."

Jo, tak to máš úplnou pravdu.

RADY A RŮZNÉ VYCHYTÁVKY PRÁCE NA BLOGU

VLASTNĚ TAK JAK SE POSTUPNĚ PTÁTE TAK TO BUDU DOPLŇOVAT:
Co se zaslanou pozvánkou mailem:
můžete potvrdit a vkládat své příspěvky na blog (pozvánku do blogu zašlu případně znovu). Pokud potvrdíte, stanete se dopisovatelem, můžete přispívat, i přes svůj mail. Nebo zaslat mě a já obratem na blog umístím ...
Posílejte nápady, odkazy a doporučení, zpracuji to pro blaho všech či některých ...
Pozvánky do blogu a zapisování komentářů
Jak se přihlásit do blogu jako dopisovatel. Po obdržení pozvánky od Admina (Googlu) na Váš mail.
Vstoupíš na odkaz double klikem, pak pokud není prázdné okénko pro e-mail dáš použít jiný účet. Pokud nemáš účet u googlu, dáš vytvořit účet -pozor ne mail. Vložíš nějaký svůj existující mail ( i jinde založený, třeba seznam apod.) a zadáš heslo o 8 znacích. (pokud heslo tvého existujícího mailu nemá 8 znaků, základ hesla může být třeba stejný a doplněný do 8 znaků). Pak heslo zopakovat pro ověření správnosti. Pak vložit předepsané ověřovací slovo a zaškrtnout souhlas s podmínkami. Pak potvrdit a je to. Dlouhé heslo prostě k existujícímu mailu založíš pro tvůj účet na blog (nic se neplatí), staré heslo ti zůstane pro původní mail. Nové heslo je jen pro účet blogu na googlu.
Pak tento mail a nové heslo můžeš používat pro vstupy na blog. Otevřeš blog, vpravo nahoře (klikneš na přihlášení či sign in). Vložíš mail+heslo a jsi na blogu, ve svém hlavním panelu. Můžeš zadat-nový příspěvek a napsat ho, odkliknutím publikování, vložíš na blog.
Můžeš příspěvek upravovat, návratem do seznamu příspěvků (pokud návrat zrovna nevidíš, jdi přes hlavní panel). Vstoupíš do seznamu všech příspěvků na blogu, ale upravovat můžeš jen své.
Můžeš si
na záložce "povolení", založit-dopsáním, další mail, zaškrtnout vložit ihned a používat tento pro vkládání rovnou ze svého mailu, bez přihlášení do blogu. Napíšeš mail na svém PC a odešleš na tento další mail blogu, text se rovnou umístí na blog jako nový příspěvek. V hlavním panelu najdeš své nastavení-můžeš upravit dle sebe.
Komentáře lze pak psát buď jako anonym-rychlejší varianta (tam doporučuji se podepsat, aby se vědělo, kdo to přispěl). Druhá lepší varianta: napíšeš text, necháš zaškrtnuto Google/Blogger, vložíš mail+heslo a dáš náhled , stále můžeš opravovat text na závěr jsi li spokojen s napsaným dáš publikovat - dodržuj zde uvedené pořadí.
Vložení webového odkazu: (na jiné stánky či článek), napíšeš či zkopíruješ odkaz na jiných stránkách (označiš adresu myší a pak Ctrl+C, kopírovat), pak na blogu vložit do okna textu nového příspěvku, odkaz znovu označit (odkaz stále zůstává ve schránce), poté klikni nahoře v liště upravy textu na ikonku odkaz (podržení myši na ikonce zobrazí funkci ikony) otevře se okno pro vložení odkazu, (nejlépe vymaž co v okně je - http://), klikni do okna a dej Ctrl+V (=vložit ze schránky) tím vložíš web adresu, pak klávesu Enter a hotovo. Druhá varianta rovnou vložit odkaz do řádku pod titulkem nového příspěvku a tím budou ostatní na blogu moci proklikem přes nadpis přejít na vloženou stránku.
Přátelé blog není web, takže bylo by možná lépe používat komentáře do doby, kdy sami uznáte, kam se budou čtenáři ještě vracet. Při pochybnosti o čtenosti je lépe založit nový článek / příspěvek, případně s odkazem na jaký článek navazuje apod. Není to žádná povinnost, ale debata možná takto lépe "poteče". Komentáře ke starším článkům mohou jinak zmizet v propadlišti dějin blogu. Ptejte se, budu-li vědět poradím. A omlouvám se znalcům.

Legendární akce Jazzové sekce

Legendární akce Jazzové sekce
Člověče, už to bude letos 28 let ..
REFLEXNÍ TERAPIE LYMFATICKÉHO SYSTÉMU, REIKI, SPIRITUAL RESPONSE THERAPY - tel.: 775 320 714