10. 11. 2012

Zákon o DPH drasticky zvýhodňuje podvodníky a vede k rozsáhlým finančním únikům


10.11.2012, Britské listy
Zákon o DPH drasticky zvýhodňuje podvodníky a vede k rozsáhlým finančním únikům
Poukazuje na to jeden podnikatel, jehož totožnost je redakci známa

Již první verze zákona o DPH dala jasně tušit, že se jedná o zákon ušitý někomu na tělo.
Firma, která chce krátit své daně na konci roku, dostane od státu za falešné faktury štědře zaplaceno. Zpočátku se v oblasti krácení daní pohybovalo jen několik opravdu znalých firem. Vždy se našel někdo ochotný, kdo nabral bílé koně a na ně založil pár firem.
Někdy je ani nemusel zakládat. Stačilo "koupit" firmy v problémech a ještě dostali zaplaceno od pár set tisíc až po několik milionů, podle stupně zadlužení a podstaty problémů firmy.
Ze začátku se na tuto úlohu najímali Ukrajinci nebo jiní cizinci. To ale začalo "zákazníkům" vadit, a tak se hledalo v domácích vodách.
Vždy se najdou lidé, kteří potřebují peníze tak nutně, že si podepíší třeba i rozsudek smrti. Jen pro pár korun...
A obchod byl na světě. Dokonce bez nutnosti zisky danit.
Dejme si příklad:
Podnikatel A, B a C.
Podnikatel A má firmu se zisky, ale nechce se mu platit vysoké daně ze zisku. Proto si sežene podnikatele B (většinou bílý kůň, který má svého "pasáka" nebo správce, chcete-li) a ten mu vystaví faktury na požadovanou sumu. To jsou pak výdaje, ty se odečtou od zisků a neplatí se tedy ze zisků daně.
Většinou se za tuto službu platilo od 5 do 10% z částky. Z logiky věci tedy vyplývá, že stát nejenže přišel o daň z příjmu, ale ještě navíc zaplatil DPH (např 22%) a z tohoto DPH dostali podvodníci svých deset procent a nepoctivý plátce daně namísto placení daně měl ještě zisk. A to zisk nezdaněný.
Toho si později povšiml podnikatel C. A vymyslel "kolečko". Napřed v naší republice a později s volným pohybem zboží i mezi jednotlivými státy EU.
Stačilo vzít pár bezdomovců, koupit jim firmy a pořídit si drahé zboží, třeba měď. Kamion s mědí jezdil dokola. Z Čech na Slovensko, ze Slovenska do Maďarska a odtud do Rakouska a domů... Každý den jednou, někdy i dvakrát.
Pár milionů doma z vratky DPH každý měsíc. Využili nejednotných zákonů o DPH mezi státy a tehdejší nepropojenosti policie a finančních úřadů.
Toto vše se zpočátku dělo v "hotovosti". Proto byl přijat zákon o snížení hotových plateb. Nic to nepomohlo. Možná naopak.
Podvodníci měli pro finanční úřad důkaz ve formě plateb prováděných přes banku. Přes banku běhala vždy malá částka, většinou třetina nebo polovina odměny pro bílé koně. Ti ji vždy z účtu vyzvedli a dali hotově druhé straně, aby ta znovu poslala další platbu.
Dokonce jim banky na základě vysokého obratu nabízely úvěry, což bílí koně zhojna využívali k druhotným podvodům.
Odhaduji, že tímto způsobem náš stát přicházel a stále ještě přichází o stovky miliard korun.
Je to dáno jednak podvody páchanými úmyslně a bohužel i podvody, které nejsou původně zamýšleny jako podvod, ale nakonec vyplynou jako nutnost.
V minulosti se jednalo zejména o stavební firmy, které byly jako subdodavatelé. Velké stavební firmy si totiž vždy najaly menší firmy a v začátcích je platily jako hodinky.
Sice se zpožděním, ale platily. Pak se ukázalo, že rozpočet na stavbu z nějakého důvodu nesedí a tak se hledalo, kde ušetřit. Na řadu přišli malí dodavatelé. Ti nedostali zaplaceno, kolikrát se slovy, že hlavní dodavatel má více a lepších právníků, tak ať je žalují.
Pro malou firmu je likvidační podat jakoukoli žalobu.
Jenže faktury byly již vystaveny a stát chtěl DPH. Co s tím? Nákladové faktury z firmy od bílého koně. A podvody pokračují dál.
Dnes je ještě nový trend a to je nákup zboží na firmu z jiného státu EU a tím pádem bez DPH, ale zboží se prodá bez zaplacení DPH v tom státě, kde bylo nakoupeno. Odhaduji, že zhruba pětina obchodů se zbožím jde mimo ekonomiku a tím pádem i mimo DPH a jakékoli jiné daně.
Je zde řešení, jak těmto podvodům zabránit, ale obávám se, že na něj nikdo nikdy nepřistoupí. Je to elektronické on line účetnictví. V době vystavení faktury by již finanční úřad věděl, jestli je pravá a zda je zaznamenaná i na druhé straně a zaplacena daň. Daň by se spočítala automaticky sama.
Ale to by přišly účetní firmy o práci a hlavně spousta podvodů by se ani nedala udělat. A to by asi vadilo i politikům, kteří evidentně mají i v tomto své zájmy.
Od letošního roku se sice pravidla pro subdodavatele staveb změnila, ale škody již napáchané nikdo nenapraví.
Od začátku, hned po roce 1989 bylo jasné některým, že nejde o novou a spravedlivější společnost, ale jen o to jak si co nejrychleji nahrabat. Tento fakt byl již od počátku přijímán politiky jako holá skutečnost a téměř nutnost.
To nás ale posunuje směrem zpět do otrokářských časů. Možná jako východisko z nouze bude potom společnost prvobytně pospolná.

99 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Že by snad někdo procitl díky špičce ledovce a zjistil v jaké stoce to žijeme? HIJAHIJA HOU

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Nečas: "Už nebudeme strašit, chceme lidem dát naději."
Zvolte si jinýho kašpara, tenhle už je okoukanej. Ten novej bude říkat totéž, ale třeba to bude příjemnější neokoukanej ksicht. Tenhle se na premiéra málo usmívá. To je všechno. :_)

Vikej řekl(a)...

Co ty myslis, LW?

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Vikeji na co se ptáš, já přeci nemyslím od toho je tady Vaše parta, Vy jste nosný, my jsme chovný. Anebo snad klasika? Na otázku pravidelně odpovídáš otázkou. Vezmu to po tvém. Je to záměr nebo nevědomost?

Jan Jelínek řekl(a)...

To je jen tip pro ty drobné podnikatele, kteří ještě nevědí jak si pohodlně přikrást, aby se měli líp než ostatní. A příklad, že tu máme širší spektrum původců té stoky, v níž žijeme a do níž každý svůj díl svinstva (někteří, pravda, jen nepatrný díleček) přiléváme, než jen ty proklínané politiky.
JJ

Vikej řekl(a)...

LW, právě buď jednou taky nosnej. Mě to nesere koho tam u vás ve vládě platí, mě sere dost těch našich. Chceš to porovnávat? Jak tě mám odpovědět na to co je jen odkaz na nějaký článek?
A navrch tvoje: „Takhle to má vypadat. Tohle je ta pravá demogracie a vrcholný kapitalismus, kam se podíváš. Co s tím chcete dělat. Vždyt je to rozšířený jak bolševník. Dá se to jen posekat, nejde to ani si volit.”
Moje odpověď je chodit volit a snažit se tlačit na lepší vedení. Co ty s tím chceš dělat, šnečku se střílnou v krunýři a svatejma růžkama!
Tak dobře, můj způsob je na hovno. Co ty máš za vize? Taky si uděláš velký vejfuky jako Vie? Nebo ožralej z hospody budeš vytrhávat patníky jak mi to tuhle Vie předhodil tu dementní představu, jestli to já dělám?
O jaké mojí nevědomosti mluvíš, nebo záměrech? Ty se mi ptáš na dění v US, proč bych se tě já nesměl ptát na CZ?

Vikej řekl(a)...

Tady v US je taky spoustu “bílých koní” a naši zákonodárci pořád nabízí nová a nová řešení až kniha daňových zákonů má nevím kolik tisíc stránek. Jestli tu jednou bude revoluce tak kvůli tomu, jakej to je všechno komplikovanej mrdník. Prozatím žádnej kandidát co chtěl aby daně byly “placaté” (flat tax) tedy stejné pro všechny, ale menší, a bez všelijakých odpisů a jinejch kudrlinek, tak nikdy nevyhrál. A tak je tu zapotřebí celá armada státních auditorů, advokátů, účetních, atd. aby to tu bičovali do poslušnosti. Ale jak si na tebe jednou IRS (berňák) zasednou, prosvítí si tě od pusy po prdel takovým světlem, že si připadáš jak žába pod mikroskopem, přicvaklá k laboratorní destičce.

Předloni jsem byl porotcem u soudu kde jednoho takového vychcánka Stát skřípnul. Taky měl “bílýho koně” a škoda že po tom taky nešli. Ten co ho soudili tak měl kontrakt opravovat laptopy zaměstnanců v “terénu”, v jedné státní organizaci sídlící nedaleko Baltimoru, která se stará o sociální zabezpečení celých US. A těm laptopům se odlamovaly displaye protože buď byly levně vyrobené nebo zaměstnanci s nima rumplovaly jako by to nepatřilo jim. Kombinace obou, asi. A ta státní organizace to chtěla opravit a vydaly konkurs na job jim to opravit. A tenhle vykuk si najal nějaký hispánce, kteří ten job v konkursu dostaly (byli jediní kdo na ten job aplikovali a měli připravené “řešení”), a pan vykuk se stal jejich dodavatelem a za pár centů jeho ceny vyztužoval laptopy takovým plíškem z hliníku ale dělal to u svý firmy a ne ti hispánci, a na toho ho dostali, protože ten kontrakt byl takovej, že měli Státu za to účtovat jen za material a práci, což by Stát stálo asi 10 dolarů za plíšek a přilepení téhož na laptop, a “bílej kůň” tu fakturu vykazoval jako práci od nich (za přeposlání těch laptopů) a material byl co vykuk udělal s tím plíškem a co jim on fakturoval, takže na povrch to vypadalo jako legitimní transakce. Jenže tímhle skokem už to nebyl džob jen “materiál a práce” ale extra výdělek pro vykuka, okrádání zákazníka, porušení původního kontraktu, atd. A to vše nakonec zaplatil daňový poplatník. Nejen zaplatil nezasloužený zisk pro vykuka, ale i berňácké slídili, soudce, soudní administrativu, i pitomé porotce jako já. Mě ty dny co jsem nebyl v práci naštěstí zaplatil můj zaměstnavatel, jinak si ten ztracený čas lidi hradí sami. Ještě jsem od soudu dostal patnáct dolarů na oběd každý den co jsem tam strávil a ten soud trval celý týden.
Takže vykuk na každém laptopu vyděl pár stovek a i bílej kůň si přišel na svý. Ale potom se to nějak provalilo, on toho vykuk i v minulosti měl víc na triku než tenhle švindl. Sorry za dlouhou, nudnou story.
No, za dob Karla IV takovýhle lidi asi zavřeli do klece a z mostu je na hodinku spustili vychladit na dno Vltavy a potom je zase polepšené pustili domů, a věděli že ten dotyčný se do budoucna už polepší.

Jestlipak státní dodavači chleba a piva při budování pyramid taky měli svý koně.

JJ má absolutně pravdu, že ta stoka začíná už mezi lidma. Zkorumpovaný lidi byli za každého řádu a lepit to na triko jen kapitalismu je blbost.

Proto v každé době vznikaly všelijaká hnutí proti červem prolezlému establišmentu, at byl jakýkoliv. Někdy v minulosti mocná (luteránství a nástup protestantismu) či novodobá Charta, a jindy taková jako Milanovo Occupy Olomóc. Nevím co nabídnout za řešení, aby lidi nebyli vychcaný kurvy a politici taky. Strach z Pekla lidi nemají, ani z odměny v Nebi, kromě mohamedánů a u těch vidíš kam to vede.
Ničit státní majetek jak se mi ptal Vie jestli dělám, rozhodně ne, nejsem dement. Když ale volím, tak jsem u vás dement taky. Můžeš jako jedinec ale sám něco ovlivnit?

Anonymní řekl(a)...

LadaW
odpovím ti Vikeji asi takhle. Jeden z nejúspěšnějších egyptologických týmů na světě je mimo jiné taky ten českej. A nějaké sdružení vědců, složené i z těchhle lidí, posledních asi 8(?) let zpracovávalo studii, na základě poznatků ze zkoumání minulých nosných společenstvích, proč skočili a jaké byly příčiny, jsou li tam dané nějaké stejné příčinné souvislosti. Dospěli k názoru, že ano, a že vždy jsou tam jaksi evidentní vnitřní příčiny, proč ta společnost se rozpadá a směřuje k zásadní proměně a k tomu vždy přistoupí nějaký vnější vliv, který to dorazí. Dříve to byly třeba fatální neúrody, které je dorazily. Na závěr naznačil na dotaz komentátora, že shledává spoustu takových znaků v současné společnosti. Ale to pro tebe bude zase jen další nepodložená malichernost, tvrzení jedince (je jedno, že těch jedinců už jsou zástupy?) a pro mě střípek do mozaiky stavu společnosti. Tak nevím, zda tohle pro tebe bude nosné, pro mě ne, pro mě je to ten pověstný mozaikový střípek. Nic víc. Ale zase mě to nenaklonilo k tomu, že volby jsou něčím prospěšným. Dnes jsem poslouchal debatu politiků po hodně dlouhé době a výsledek byl jak dokola opakovali, že nemohou nic dělat, protože se tam oni sami nedokážou domluvit. A to vysílají opakovaně lidu, který zastupujou. Hijahou Až budou schopni vysílat to, že se jsou schopni domluvit, budu o tom přemýšlet, do té doby mě řekni jediný důvod proč volit.
Jinak pokud se mám vyjádřit, tak mohu za sebe a na konkrétní dotaz. Všeobjímající co ty myslíš? Otázkou na otázku apod. je fakt docela vyčerpávající.
Jinak jsem se taky dnes v té politické debatě dozvěděl, údajně z tabulek ze serveru ministerstva, že v Česku maká asi 1,5 milionu lidí v průmyslu (+ cca 0,5 milionu bys někde poskládal, co třeba tabulky nezaznamenaly), tedy těch co nějakým způsobem aktivně tvoří HDP-hrubý domácí produkt.
A k tomu je asi 0,5 milionu státních zaměstnanců a úředníků. Je to nějak srozumitelnej poměr, co se asi tady v tom státě děje? Přebujelá a kvetoucí byrokracie snad tvoří základ státu? Nebo spíše předznamenává těžkej hendikep jak ho udržet svěží. Odhad onoho podnikatele roku 2007, co musí řídit úspěšnou firmu byl, že by na to stačilo 200 tisíc lidí, ale museli by makat. Úsporu takových lidí vyčíslil na cca 300 miliard. Někde jistě najdeš český státní deficit a dáš si ty čísla do latě.
Další takovou částkou oplývají myslím odhady ztrát jdoucí na úkor korupce. A to by mohla být i odpověď na to JJ neukazujte jen na politiky a koukněte na sebe. Tak jsem to nějak pochopil.
Vy říkáte ta společnost je nemocná (nebo ne?), ale je třeba to změnit naší aktivitou a chodit volit. My říkáme totéž, s tím rozdílem že my říkáme volby nic nezmění (řekněme klidně, minimálně ted jak je to rozdané). A já se ptám jaký je v tom sakra rozdíl. Já žádnej nevidím.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
jo, tohle je ještě zajímavý, zkus si odpovědět na tvojí větu o komplikovaným mrdníku. (z 11.11.2012, 7.56) ..... co to vlastně znamená skutečnej komplikovanej mrdník .. ve společnosti, v ekonomice ve společnosti, ve firmě, v rodině. TŘEBA TI VYJDE NĚJAKÁ OBECNĚJŠÍ ODPOVĚĎ.
A o tom přesně taky mluví profesof Bárta, šéf egyptologického ústavu.
Vikej:"Jestlipak státní dodavači chleba a piva při budování pyramid taky měli svý koně." Prý ano. Harejáma

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Vikeji: Hodně štěstí, pokud chceš jako jedinec něco ovlivnit.

Jan Jelínek řekl(a)...

To LW:

Motto 1.: „Když se ti nelíbí, jak to dělají druzí, dělej to líp sám.“
Motto 2. (podpůrné): „Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.“

Všichni lidi v ČR, v Evropě, ve světě žijí v REÁLNÉM světě. Ne v planých teoriích a zbožných přáních jako někteří (nejen) zde na blogu. JEDNÍM z mnoha NÁSTROJŮ jak mohou lidi ("rukou společnou") tento svůj REÁLNÝ svět ovlivňovat, jsou volby. Lhostejno jakého druhu. Tedy nejenom ty politické (parlamentní, komunální atd.), ale všude tam, kde se kolektivně deleguje nějaká pravomoc nebo se řeší nějaký společný problém.

Kdo o problému, ve kterém s ostatními trčí, nehlasuje (nepodílí se na jeho řešení), ten nechává rozhodnutí (řešení) a jeho důsledky na těch hlasujících (obecněji na těch, kteří se aktivně angažují). ALE (ovšem, nicméně…) důsledky kolektivního rozhodnutí ponese, stejně jako ti hlasující, na své vlastní kůži i ten nehlasující. Realitě je fuk, že to byla „kůže nezúčastněná“.
Příkladem pošetilého rozčarování z tohoto nemilého faktu jsou ti, kteří dnes překvapeně skuhrají nad rostoucím vlivem komunistů.

Jaký z toho plyne (rozhodně nikoli ideální, ani všezahrnující) závěr? Lepší je volit menší ze dvou ZEL, než pasivně nechat vítězit ZLO větší. Podobné je to při volbě mezi DOBRY. Ještě nikdy se nestalo, aby bylo nějaké DOBRO dokonalé, nebo aby bylo na skladě jen jedno. I z tohoto důvodu existují volby.

Podívejme se ve světle výše řečeného trochu blíž na LW-ho závěrečný výrok (cituji):

„Vy říkáte ta společnost je nemocná (nebo ne?), ale je třeba to změnit naší aktivitou a chodit volit. My říkáme totéž, s tím rozdílem že my říkáme volby nic nezmění (řekněme klidně, MINIMÁLNĚ TEĎ JAK JE TO ROZDANÉ). A já se ptám jaký je v tom sakra rozdíl. Já žádnej nevidím.“

Myslím, že každý přemýšlivější člověk musí vidět, že v tom rozdíl sakra je! Smile. Neboť KDO TO TEHDY ROZDAL? No voliči přeci! A to ať už jsi, LW, před těmi dvěma lety volil, nebo nevolil. Takže ty tím implicitně říkáš, AŽ TO BUDE ROZDANÉ JINAK, tak k volbám půjdu (půjdeme), neboli čekáš (čekáte), až to v příštích volbách jiní voliči (bez volební účasti tebe a tobě podobných nevoličů) rozdají jinak, lépe, pak už v dalších volbách volit půjdeš (půjdete)! Zřejmě věříš, že to už budeš vybírat jen to nejlepší DOBRO mezi ostatními DOBRY. Smile.

JJ

Anonymní řekl(a)...

LadaW
to jsou pořád stejný mrtvý hesla co tady JJ vykřikuješ. A hlavně nemají velký vliv na uspořádání společnosti. Když někdo řve že jsou tady komunisti, tak se musí podívat proč a ne blábolit, že za to mohou volby. Komunisti nastoupili už před 4 lety, ale nikdo to nechtěl vidět. Kdo to způsobil nevoliči ? nebo idiotská politika politických soupeřů? Nasranost lidí?
Včetně tohohle hesla, to už vůbec s volbama podle mě nesouvisí „Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.“ To se týká toho co denně žiješ a ne toho, koho jdeš jednou za 4 roky volit. Jinak. Ti co jdou volit 1x za čtyři roky se pak chovají často jako prasata a spíš proto a jiné to tady vypadá takhle (pokud poukazuješ na jiné než politiky) a ne proto, že jdou demonstrativně volit. Chodí taky volit např. plzeňský sociá-komunista Brabec či dosad si koho chceš-to je celkem jedno (ultrapravičáka, ultra levičáka) a jsou oni snad lepší než já jako nevolič. Odpověz si na ten blábol sám. To jen pro ukázku toho blbýho argumentu. Já chci a způsob jsem našel, nevolit, co mě na to pak povíš.:-) Je to součást práva v demokracii a tu tady obhajujete. A přitom ji sami nejste schopni dodržet. A snažíte se nás dostat za nevolbu na pomyslnou lavici hanby či zařadit mezi zodpovědné. Ale takhle kádrovali komunisti, už jsi to zapomněl? Došlo ti to, jak je to hloupé, co tady zastáváš(te)?

Anonymní řekl(a)...

LadaW
K rozdání a zda je či není to rozdíl....
Z toho mě JJ vyplývá, že kdyby byli voliči zodpovědnější a chodili volit buded tady skoro ráj nebo se budeme mít alespoň dobře. Kdo je tedy iluzionista? Snílek. ??? Bože uzemni se. Lítáš v oblacích a tos nehulil?

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Dnes jsem se dozvěděl kolik se platí za pronájem za stánek na náměstí v na předvánoční trhy v Plzni, za asi 21 dní. Bratři je to 33 tisíc korun. Trhy organizuje asi jak to bývalo nějaká privatní firma? Kolik asi má město z toho nekřestanského pronájmu. Stánek má cca 4x2,5-3 metry (?) a to je na den skoro 1600,- Kč. No to za den nedáš ani za stejné metra za kancelář. Nebo se platí přímo městu a to víc jak za kanceláře? Odhaduji že je tam tak bratru 80 stánků.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
JJ asi půjdu volit, tohle se mě vůbec nezdá košer. Myslíš, že to změním. A bude to pak fungovat rozumně. A kolik takových šméček musí člověk změnit, aby měl zářez na futru? :_)))))

Vikej řekl(a)...

To LW: Ten "mrdník" byla kniha o amerických daňových zákonech. Ale ty se dají změnit. Akorát dost lidí zatím nechce.

Souhlasím s JJ , když napsal, že “důsledky kolektivního rozhodnutí ponese, stejně jako ti hlasující, na své vlastní kůži i ten nehlasující. Realitě je fuk, že to byla „kůže nezúčastněná“.” Mimochodem o tomhle jsme tu už kdysi vedli emociální debaty, zda v tom jako nevolič jedeš se všema ostatníma. No jestli myslíš že ne, tak ne.

Tady ted říkají, že asi 3 až 7 milionů republikánů zůstalo při volbách doma, protože se jim nelíbil Romney, tak prý at si trhnou Republikáni nohou dokud tam nenajdou někoho lepšího. Koho ted tedy budou mít za presidenta? Hmmm. Stejnýho jako lidi co volili pro Obamu a Romneyho!

LW: “A snažíte se nás dostat za nevolbu na pomyslnou lavici hanby či zařadit mezi zodpovědné.”

No lavici hanby? Mluví tu někdo o hanbě? Akorát jestli se naše státní lodička pomálu kymácí k vodopádům, ty se na ní plavíš taky, jako my. Jipíí, jipíí, jej!


Jan Jelínek řekl(a)...

To LW:
Proč chápat jednoduché skutečnosti jednoduše, když to jde komplikovaně, že? Nejít volit znamená (samozřejmě kromě mnohého dalšího – viz volební zákon) to, že necháš o sobě a své budoucnosti rozhodovat druhé. A z druhé strany: ať už zavolíš ohledně konečného výsledku voleb jakkoli blbě či bezvýznamně, máš po volbách tu neotřesitelnou jistotu, žes svým hlasem podpořil to, cos chtěl ty osobně (sám za sebe), a ne to, co osobně (opět jen sám za sebe) chtěl jiný volič, třeba já.

„Zákeřné“ (hloupé, paradoxní …) na principu voleb je (a dosud jsem se domníval, že to ví snad úplně každý), že i když ty osobně zavolíš naprosto promyšleně, odpovědně a s mnohostranně zdůvodněným přesvědčením, že je to z předložené nabídky ta nejlepší volba vůbec, tak většina voličů přesto (a mně se to – kromě poslední volby ČSSD – stalo od převratu pokaždé) zvolí něco jiného. A může být, že každý jednotlivec z té většiny tak učiní rovněž naprosto promyšleně, odpovědně a s přesvědčením, že je to z předložené nabídky ta úplně nejlepší volba, ale přesto tím zvolí pro budoucnost své země něco neskonale nepříznivějšího, než co jsem chtěl svou volbou dosáhnout já nebo ty.
Pravdou je, že určitý typ povah tato opakovaná zkušenost vede k nerozbornému přesvědčení že účastnit se voleb je blbost.

Ale právě o tom volby jsou – jít k volbám, zvolit podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a DOUFAT, že tak jako já zavolí vítězná většina, nebo alespoň takové penzum voličů, že se bude mnou (a tím penzem voličů) zvolená volební strana, hnutí nebo volební koalice na vládě alespoň podílet. Když se tak nestane, tak mohu jen zklamaně pokrčit rameny. Nicméně mohu tak učinit s klidným vědomím a svědomím, že jsem se zachoval adekvátně k předloženému problému.

So einfach ist Es, und auch so kompliziert.

V každém případě, LW, promiň, už tě nebudu trápit.

JJ

Vikej řekl(a)...

Téma volení se opravdu zdá vyčerpaný. Až se nedokážeme dohodnout demokratickým způsobem tak se holt rozdíly názorů na vedení státu budou řešit třeba stylem dnešní Sýrie. Jipíí, jipíí jej.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
A nebo sysifoifsky zacpáváte díky v lodičce, dokud se vám v prudkém proudu stejně nerozpadne? Tak ted se můžete vrhnout na tech 3-7 milionu američanů republikánských co nešli volit a vyčinit jim za jejich občanský postoj (změnili hajzli asi směr kola dějin, co?), že se jen vezou na lodičce, možná jim taky něco říká ústava, ale to nevím. Pak je i u nás jistě nějaký milionek tech co se jen vezou, ty taky můžete rozebrat, jak by bylo líp, kdyby se zvedli ze židle. Problém je to, že tohle procento je celkem asi konstantní a že Váš ideál o změně zůstává mráčkem. A to i bez toho komu by dali tihle nevoliči většinou hlas. Abyste se nedivili pak ještě víc. Možná je mezi nimi spousta extrémistů a můžete bejt rádi, že nevolí. :-) Pořád Vám to nepřipadá komické? A to se mě zdá komické. Bojujete snad za mé morální selhání nevolit a žehlíte si tím možná Vaši bolístku bezmocnosti volby. Vy ještě bojujete v bláhové víře za něco, s čím se já nestotožnuji. Tomu něčemu můžeme říkat třeba Moc. Tak problém voleb už máme dávno vyřešený, co?
Pro gumového JJ: moje volba je doufat, že pro nevolbu se rozhodne víc lidí a dá tím najevo svůj názor, že nesouhlasí z ničím co se tady nabízí, že to je hra moci, že nenabízí volný výběr, ale okleštěnou faleš, "Moc bezmocným", uspokojení ega a kdo ví co ještě. Když nejdeš volit, zjistíš, že to je uplně normální den jako každý jiný. A že ne tenhle den je rozhodující, ale pevnost tvých postojů dokáže hnout s kamenem. Ty ale volbou činíš právě ten pravý opak. (Za)Po-volíš ve chvíli, kdy máš být pevný a šoupneš hlas někomu a něčemu o čem nejsi přesvědčený. Už tě nebudu trápit. Činíš to stejně sám sobě voliči elektrárenský. Tady máš terčíky a jeden z nich tref. Ale jinak je mě to desetkrát víc jedno než mě kdy bylo. Co by mě mohlo spíš trápit, že není volby než že jsou volby. Žij nás, nebo nech bejt. Zdraví tě Moc. Prostituce je vyměnit jednu blbou alternativu za jinou blbou alternativu. Howk

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Ta Sýrie přijde, když se budeme pořád chovat tak, jak se ted chováme. Ale to je ten rozdíl, který si tady vysvětlujeme na volbách. Sýrie je tady jen geograficky tě zatím míjí.

Anonymní řekl(a)...

JS

Jéééje, ten Jejééééé

Trápíš tím marným úsilím o výrobu kulatého čtverce především sám sebe. Smile.

"Nejít volit znamená (samozřejmě kromě mnohého dalšího – viz volební zákon) to, že necháš o sobě a své budoucnosti rozhodovat druhé."

Naprostý nesmysl. Stokrát vyprané fusekle, tisíckrát omletá floskule, která se zrodila před dvěma sty lety, v Čechách pevně zakořenila v kruzích čichačů čikuli po roce 1989, a v současné době už nemá vůbec žádné reálné opodstatnění.

Tato fluskule ignoruje měnící se svět, vazby ekenomické, historické i sociální. Hodí se tak max pro myšlenkové zkameněliny, zakonzervované ve světě hrdinských skutků svého mládí..smile.

Volit znamená de facto legitimizovat zločin. Volit zmamená iracionálně věřit. Je to víra ve všemocnost Boha Demokracie. Volit, znamená konzervovat současný stav, kdy správa věcí veřejných se už dávno neděje ve prospěoch lidu a jeho jménem, ale pouze ve prospěch politického kartelu, který se konstituuje bez ohledu na členství v poltických stranách. Současný stav v demokratických společnostech je volbami prakticky nezměnitelný.

Na vsi se 150 dušemi to samozřejmě neplatí, na celostátní úrovni to platí bezvýhradně.


Anonymní řekl(a)...

LadaW
K téhle společenské době na mě vykouklo na webu pěkný a dost jednoduchý a jasný heslo. Znělo Vám to snad populisticky v roce 1988? Tak proč by to tak mělo znít teď?
"Oni se už ani nestydí - přestaňme se stydět MY - všichni." :-)))

Anonymní řekl(a)...

LadaW
A ještě pošušnáníčko na dlouhé večery. Ivan Štampach je snad i bývalý disident, ne? Ale to není podstatné. Tohle vše chceš voliči změnit? Nebo to snad umíš vyvrátit?

http://denikreferendum.cz/clanek/14322-velka-listopadova-kapitalisticka-revoluce-a-nova-bila-hora

Anonymní řekl(a)...

LadaW
ted mě to napadlo jak je to zvrácené, tehdy jste(jsme) nadávali na komunisty, protože zastávali špatnou ideologii a blbě se chovali, nešlo o jednotlivce, ale o systém. Stál prostě za hovno. Ted nadáváte na jednotlivce (pokud vůbec, ... prý se dají vyměnit) a strany a ideologii dneška strkáte pod křídla demokracii i s pytlem oligarchů. Schováváte ten současný systém s ukazováčkem na jednotlivce a s obhajobou, že je reformovatelný. Není to zvrácené? A protože volby nic nevyřeší jak píše JS, a má pravdu, nevychází z toho nic víc, než že je třeba ten systém strhnou a reinstalovat. Jiný nástroj v takové situaci lidi asi nemají. Dřív byly defenestrace, dneska hodný lid chodí trpělivě na náměstí. když už toho má plný zuby. A to je odpověd na Vaše dotazy co bude místo toho. NO NIC. Ani jsem na odpověd nečakal, to jenom větříček ... Jeníčku. Vaše slátaná Mařenka

Anonymní řekl(a)...

elelevoledole -
Mařenko, budu mluvit za sebe, nikdy jsem ti (a myslím, že v podstatě ani DžejDžej) nikdy nevyčítal, že jsi nevolil, jasně jsem ti jednou napsal, že je mně to jedno a dělej si, co uznáš za vhodný. Proč tedy neustále ty nářky? Ale to jen tak drobně...
Tedy pobavila mě věta, že volit znamená de facto legitimizovat zločin...to třeba tím, že bych volil Romana Černíka, jakožto šéfa zdejších Zelenáčů?, a jiné a jiné, které osobně znám a nejsou to žádní zločinci a pouze jen si dovolili kandidovat? Dobré, fakt!
No, fajn, budiž, tak když ne tedy takto, tak jak? Revolution? Reinstalace? A kdo bude vládnout po této revoluci? Někdo přece vládnout musí nebo ne?, kde se vezmou ti praví, nádherní mužové a ženušky, kterým to konečně můžeme všechno s důvěrou svěřit? V tomto národě, který je prolezlý zlodějnou, což nás naučili v mnohém bolšáni (vulgo Kdo nekrade atd...)? Nechtělo by to vyměnit národ?
Jenom se ptám.
Zdrávas

Anonymní řekl(a)...

LadaW milý Jeníčku nikdo neběduje, jen reaguji na JJ ho, protože nasadil osobní notu, obracel se na mě, tak jsem tomu alespoň rozumněl, ... jak je hříchem nejít volit a jak si za to slíznu tu smetanu jedné lodky. Tak jsem jen odpověděl. Jinak se ti zeptám jestli si v roce 1989 věděl, kdo nám bude vládnout, že ted to považuješ asi za nepřekročitelný stín. Nevím co bude, tak raději nic. A taky proč zrovna ted. Třeba za 2 roky. Volil jsi Černíka, tak vydržme třeba bude ministrem s faktickým vlivem. Jupí konečně někdo ... jak dopadli Zelený ve vládě? Už se poučili, jasně. Jde-li to (?). Ale já ti to nevyčítám, raději říkám proboha. :-)

Anonymní řekl(a)...

tyvoleelele -
jen krátká reakce - Mařenko, já jsem Černíka nevolil, to byl jen příklad. Spíše mě zajímá vodpověď na mé otázky: kdo nastoupí po té reinstalaci?, pokud se shodneme, že někdo tento stát nějakým způsobem řídit musí. Anebo budeme všichni svítit lampičkami do sebe a nebude po čem jezdit, nebude nikdo, kdo by se staral vo ty postižené, ať tak nebo onak, nebudou nemocnice (protože se každý budeme starat jen o své svícení)...no a tak, dosaďte si veřejné služby dle svého. Anebo je nepotřebujeme a budeme si to dělat každý sám (tedy kromě onanie)? To mě zajímá. Když revoluce, tak co potom? Já jsem samozřejmě nevěděl, kdo nám bude vládnout po r. 1989, jak bych to mohl vědět? Jenom jsem nepřivítal vývoj po r. 1992 (kupř. rozpad Československa a nástup nesmiřitelných táborů atd., je toho více) a zvláště příchod pana Václava Klause (to je ten dnešní prezident), kterého jsem od samého začátku neměl v oblibě a kterého osobně viním ze spousty věcí. Ale nechci personifikovat, problém je daleko složitější, včetně toho, že lidi si většinově tuto cestu po r. 92 sami vybrali (no, bodejť by ne, po bolšánské 40ti leté masáži). No a tak, je toho více.
Znovu, co bude po revoluci? K čemu ta revoluce, Mařenko, bude? Můžeš na to vodpovědět?, kde jsou ti čistí a neposkvrnění?
Čest práci

Anonymní řekl(a)...

JS

elele

Hele ty veřejná službo, co se stará vo postižené... smile.

Přeci nejsi to, jak se tady snažíš vypadat... infantilní vážně nejsi. Ale píšeš jak lektor z VÚMLu na politickém školení mužstva. Smile.

A pleteš dohromady hrušky a jabka. Stačil jsi je otrhat?

Společenské struktury přeci fungují nezávisle na výsledku voleb. Tvé oblíbené zametání chodníku tedy bude (nebo nebude) zajištěno ouplně stejně, i když k volbám přijde jen 10% oprávněných voličů. Šefovi metařů jsou volby ukradený. Šéfovi nemocnice též. Jednoho i druhého zajímají především prachy, který na svůj provoz dostanou. A těch dostanou furt - zhruba - stejně.

To, oč tu běží, jsou ty politické kartely. Politický byznys svoji legitimitu získává ve volbách. Houf užitečných idiotů jde hodit lístky do urny proto, aby umožnil členům kartelů jejich profit. To je totiž jediná funkce voleb v demokratickém světě. Jediným způsobem, jak tyto kartely rozbít, je zbavit je legitimity. To znamená nevolit je. Pokud dostatečně dlouho dostatečně velký počet lidí bude volby ignorovat, pak volby ztratí svoji legitimitu. V naší situaci platí - čím hůř tím líp. Cestou z krize je jen krize. Čím hlubší bude, tím kratší bude doba agónie systému.

Tvůj výrok "někdo tento stát nějakým způsobem řídit musí" ale infantilní je. Ty jsi vážně přesvědčen, že tento stát je nějak někým řízen? Muhahahaha....

Způsob "řízení" států je prostinký... jsou to hrábě, které hrabou jenom pod sebe. A volič plní funkci násady u těch hrábí.

Žádná reinstalace se samozřejmě nekoná a revoluce už byla. To, co nás čeká, je dlouhá a hluboká krize umírajícího systému, který se posléze sám zhroutí vyčerpáním. Celosvétové letadlo nelze hrát donekonečna. Co bude po ní nikdo neví. Neandrtálci taky nevěděli, že až vymřou, přijdou kromaňonci. To víme my teď. Tvá otázka je tedy hloupá - nikdo nikdy nevěděl, co bude, až on nebude.

A aby nám z toho nehráblo, resp. abychom si uchovali radost, je třeba svítit baterkou do sebe. Kromě tebe ovšem, ty máš své dvojčičky a kaviár. Smile.

Legální vražda

Mistr Mencius se zeptal panovníka státu Liang: "Jaký je rozdíl v tom, když Člověka zabijeme kyjem nebo mečem?"

Panovník odpověděl:"Žádný".

Mencius na to opáčil: "Je tedy nějaký rozdíl v tom, když Člověka zabijeme mečem nebo způsobem vládnutí?"

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Mařenko když si přečteš ty příspěvky vepředu, tak jsou tam myslím i ty odpovědi. Mluvíš skoro jako "klid na práci". Když to stojí za hovno klid na práci tě je k ničemu. Neznám odpověd stejně jako ty, nemám křištálovou kouli, ale jsem pro rozbití skleněného domu. Já nevím jestli to bude lepší, jako jsem to tehdy nevěděl, tak už vím co mě čeká. :-) Nejistota jako ted, v tom je to podobné. A protože jsem starší snáším to hůř. Ale nestěžuju si, abys neměl zase ten pocit.
Co tys volil v roce 1989 nevím, ale tohle jsem já nevolil. Od toho to má hodně daleko a blíží se to v mnohém tomu, co tady bylo. Ale nemusíš se mnou souhlasit, ono pokud to začne srát víc lidí, tak to co si přeješ ty či já, nám bude k hovnu, bude to samospád a stav je hraniční. Samospád tak jako v roce 1989. Čeho se pořád bojíš? Jsi na pozici, kde se ještě bát nemusíš. Chápu to správně? Nebo právě proto?
To víš já 20 let hákuju a mám hovno jako tehdy, žiju z ruky do huby, tak možná proto se nemám čeho bát. Nebo zase ne?

Vikej řekl(a)...

cit LW: “…moje volba je doufat, že pro nevolbu se rozhodne víc lidí a dá tím najevo svůj názor, že nesouhlasí z ničím co se tady nabízí, že to je hra moci, že nenabízí volný výběr, ale okleštěnou faleš…”

hodme “nevolbu” stranou, to je bití mrtvého koně, ale opravdu nesouhlasíš s ničím? To znamená vše je špatné? Žádný kompromis na ničem?

Já vím že se pořád ptám, ale co je to pro tebe “volný výběr”. Přemýšlím co by to ten volný výběr mohlo být a opravdu mi nic nenapadá, promiň.

A “okleštěná faleš”, je asi něco básnickýho nebo to má taky nějaký reálný vysvětlení?

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Vikeji je to téměř jedno a to samé, a můžeš to nasadit na kdeco, tady když jsem to psal, šlo třeba o volební kvoty, vůnec volební a mediálně volební praktiky, předvolební průzkumy,
o korupci v tom nejšírším slova smyslu, samozřejmě ovlivnující různé sféry života,
o státu bez vize (na co nějaká vize, když se vše mění několikrát do roka = jistota v tomto segmentu opět nula),
vytěžování ne ve prospěch společnosti, ale naopak pro sebe,
o jistoty - které nemáš, přestože pracuješ celej život, tak máš šanci, že se na tebe stát vysere, třeba tím jak pořád přepočítává koeficienty důchodů, jak na to stále víc nemá,
nebo jsem povinnen ve vlastní firmě být zaměstnanec, mám i jeho povinnosti, ale ne už tak práva.
Když přijdu jako zaměstnanec na pracák, že nemám ani korunu výplaty-pošle mě do prdele, protože mám firmu ... atd.,
ale v obecné rovině jde o prachsprosté okrádání státu ve všech možných i nemožných rovinách, které my platíme v daních atd.,
ale pokud to budeš chtít nějak rozebírat, je to na elaborát.
Já myslím, že někteří tady už napsali na to téma dost řádků a pokud tě to nic nedalo, tak je to asi stejně bez úspěchu, at napíšu A či B. Uplně polopatě ... Já neříkám, že to co si, kde můžeš přečíst je vždy bezvýhradně pravda, logicky, ale když to shrneš, kolik dobrého dáš na jednu misku a kolik špatného na druhou, samozřejmě podle váhy jakou ty jednotlivosti mají ve společnosti.
Nečtu samozřejmě vůbec buvár, i když co dnes trochu není bulvár. Možná je bulvár i Bělohradský, co já vím. :-) No ale budiž.
Nebo jinak, na každém šprochu pravdy trochu. Řekněme každej den halda článků o svinstvech. Poslední jsi četl? Dal jsem sem odkaz na Štampacha. Ty se mě stejně zeptáš co s tím chci dělat, že to tak je, nebo tak nějak to asi dopadne. Ty chceš prostě ten humus asi vytěsnit. Tak to na mě nějak působí. Heslo Ameriky? Když se budu usmívat všechno bude nakonec dobrý. ..... Tak to máš?
Uznávám, že to není nijak konkrétní, ale to by bylo stejně k hovnu a já bych tady psal hodinu elaborát, a to se mě v pravdě na rovinu nechce. Zrovna to téma ze mě tzv. nestříká a musím trochu taky pracovat.
Tak jsem ti asi nic nevysvětlil protože to není na jeden odstavec.
--------------------
Ale otázku za otázku, protože tohle mě docela zajímá. Uvedu souvislost. Kdysi cca před 8 lety (?), možná ani ne, jsem viděl nějaký dokument O AMERICKO RUSKÝCH VZTAZÍCH A JEJICH HISTORII-takové nějaké téma, na ČT a tam vystupoval nějaký plukovník?-generál KGB, či kdo přesně byl (jméno si nepamatuji)
a krom docela kontroverzních názorů na lecos, tam padlo vážně míněné rozebírání USA a vážně mluvil o tom, že Spojené státy se rozpadnou na jednotlivé státy a ztratí moc hegemona. Tehdy takové vyjádření bylo jako naprostý nesmysl, a z úst takového člověka znělo dost divně. Mluvil navíc myslím o výhledu 10-20 let. A hele co čtu dnes v novinách.
Tak by mě zajímalo, zda takové tendence byly v minulosti (kromě kanad. Quebecku jsem nic podobného neslyšel, ale nesleduji to). Tak by mě zajímalo co si ty o tom myslíš.
http://www.lidovky.cz/obama-zvitezil-a-texasane-se-chteji-odtrhnout-od-spojenych-statu-pyd-/ln_zahranici.asp?c=A121113_132747_ln_zahranici_mtr

Anonymní řekl(a)...

JS

Před chcílí jsem si přečetl tohle, tak to sem pověsím...

Předseda Nejvyššího správního soudu Josef Baxa prohlásil na odborné konferenci v Praze o vymahatelnosti práva v ČR před šedesáti právníky, advokáty a soudci, že „Samotné státní instituce často nedodržují svá vlastní pravidla…, právo má u nás nízký respekt…, pořád se mění zákony, jedna novela stíhá druhou, jako kdyby nějaká parta dostala justici na chvíli jako hračku a zkouší, co vydrží…, Systémy jsou zahlceny blbostmi, to nelze jinak vyjádřit. Tím se vše komplikuje a člověk si pak řekne, že stát není schopen plnit své základní funkce, poskytnout mu ochranu…“. Vinu tohoto stavu pak jednoznačně vidí u politiků, když označil jejich přistup k tvorbě zákonů za „tragikomické zoufalé pokusy nekompetentních lidí“.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
JS četl jsem to taky a takových zpráv člověk čte několi denně, jak jsem již psal a to myslím doslova.
Pro některé to je pořád jen v jednotlivcích. No co dodat, když tomu chtějí věřit, proč ne. Ty hloupý argumenty máš jiný řešení jsou k ničemu. Protože Vy to řešení taky nemáte. Jen se tak tváříte. Jo možná se Vám občas povede předat kamen ohraničující cestu o cm někam jinam, ale cestu tím nezměníte.
To je moc silná mačinérie, než abych takovýmu blábolu věřil. Rozbít skleněný dům není nic jinýho než, aby po té cestě chodil někdo jiný. Ale cesta se tím taky asi nepřeloží jinam. A že tam tudy budou chodit nenasycení? No to se holt už tak událo v té civilizaci. Blablabla

Tady je další perlička,, je to možná blbost, jen to ale ukazuje jak jsou arogantní, obchází sami zákon apod.
http://www.lidovky.cz/klaus-pozval-na-recepci-dva-tisice-hostu-jakl-vsechny-si-pamatujeme-1pe-/ln_domov.asp?c=A121109_161750_ln_domov_ogo

Kolik takových Vikeji chceš denně? Nebo to pořád jsou prkotiny? Pořád tomu nerozumíš? Jako jednotlivost možná. A když je jich několik denně? Tak pak pořád prkotiny? No dobrá, pak máte Vy hoši hroší kůži, jinak to nazvat asi nejde. Vždyt to tady meleme několik let a Vy se pořád tváříte jak je chyba v lidech, myšleno v jednotlivcích. Padají hesla nikdo než mi to nezmění apod. To my víme taky. Ale když už se budu angažovat tak ne volením.

A ta myšlenka, až bude koho volit jak jsem psal, to bylo spíše hypoteticky. Protože reálně jsem v takovou změnu víru ztratil.

No asi je chyba v jednotlivcích (v kom jiném), ale pak zbývá jediné, zpřetrhat ty penězovody a do nekonečna se bouřit, dokud tu budou takovýhle jednotlivci (řečeno vzletně).
Vždyt Vy na jedný straně tohle myslím říkáte. Co jiného je být aktivní, volit, angažovat se atd., ale na druhej straně jste k těm nešvarům postavený jako pštros s hlavou v písku. Systém je dobrej, to jednotlivci.
A kdo potom takovou zhýralost na všech možných stupních dovoluje, přeci systém. Tak ho změnme, když není pro většinu normálních. Proč podporovat systém pro menšinu nenornmálních. Ale jistě máte v rukávu tucet poučet a vykrucovaček.

Další a další srandy denně, jen jsem vlezl na jeden server a ráno tam bylo zase něco jinýho:
http://www.lidovky.cz/langer-priklepl-miliony-golfu-ted-chce-vydelavat-na-okolnich-pozemcich-1mx-/ln_domov.asp?c=A121112_125535_ln_domov_ogo

http://www.lidovky.cz/soud-propustil-podnikatele-tomase-pitra-na-svobodu-fhw-/ln_domov.asp?c=A121113_144919_ln_domov_ogo
-----------------------------------------------

Anonymní řekl(a)...

LadaW
pokračování

Na druhou stranu třeba soudí řidiče Smetanu (sedí celkem asi 80 dní v base a musel zaplatit finanční odškodnění)a pořád dokola ho šikanují za to, že na billboardy namaloval před volbama politikům tykadla spreyem. Poškodil soukromý majetek. No do prdele, soukromý z našich daní? Ne že bych nějak podporoval jeho tykadla, to mělo svůj učinek, ale je to malinko možná dětinské. Ale sere mě ta neadekvátní reakce politiků, policie, justice. A ta očividná exemplární šikana.
No a to tady justice srovnává takovéhle případy? Pitr či jiní kontra Smetana? To je dost smutný. A Pitr okradl stát na daních a jde domů za dobré chování? Kde to žijeme. Takových srovnání by bylo. Ted mě napadají namátkou z jiného ranku, disident Placák a jeho neodsouzení STBáci a hudebník Třešnák a jeho neodsouzení STBáci a nikdo prakticky neodsouzený za dvě desetiletí za týrání v totalitě. V klidu dodnes asi soudící soudkyně co má na svědomí život Pavla Vonky vězně svědomí. Nepostižitelný mučitel Vondruška poslanec a senátor za totéž. Je to jistě málo, ale stačí číst. Justice je prolezlá, policie je prolezlá, ve firmách významných i nevýznamných, co žijou ze státu, jsou prominenti režimu minulýho,
partičky šlapající jak namazanej stroj. Privatizéři jako Klaus, Trnka (či jak se jmenoval)
a popsaná historie privatizace. Politici co sedí na svých dobře zalitých židlích penězy celou produktivní karieru nemajíc snahu něco změnit jen přihrábnout pod sebe. Najdeš je v Praze, Plzni a dalších městech. Je to Vikeji pořád málo?
Zvykl sis, že to je normální, já taky, ale nedělám že to nevidím, jen jsem se uzavřel do sebe, protože to nedokážeš ničím zlomit, jedině je odříznout od lizu, přetrhat vazby, rozbít skleněný dům. Říkejme tomu jak chceš. To by byl ještě dlouhej seznam všeho možnýho.
Tady je třeba srovnávat ty dva režimy. Ten tehdy to dělal a ten dnes to nechává bejt a nesoudí.
Nejsou si pak malinko podobný. Grázly stát toleruje, drobné chyby jedinců ve velkém šikanuje.
Heslo, že když chceš ukrást 10 milionů korun, nikdy tě nechytí, když obětuješ 5 milionů korun na uplatky, se naplnuje tady snadno, zdá se, jako u Vás sedět třeba na 66 Route a opalovat si z nudy prdel.

Anonymní řekl(a)...

TY VOLE!
pazyk

Anonymní řekl(a)...

A
MA´TO
VŠECHNO STEJNOU
HODNOTU




pazyk



Vikej řekl(a)...

LW: kurňa, neposílej mi pořád ten tvůj nákupní listek stížností, kterej v rámcích znám a pokud vím, nikdy jsem tě nic z toho myslím nevyvracel, že bys z něj neměl kupovat. Tvým specifickým stížnostem samozřejmě rozumím a máme velice podobné I tady u nás a dost mi zaráží, že pořád chceš dělat se mnou argument tam kde není.
Mě nešlo o to, abys mě všechny ty křivdy a ústrky, a podvody zase znovu odpočítával na prstech každé ruky, to by byla blbost jelikož s tím s tebou nemám rozpor, a tudíš jakýkoliv elaborát o tom je ztráta času. Ale jestli chceš, tak jezdi po Internetu a pokaždý když něco novýho najdeš o tom jak se tě ta síť nad propastí trhá čím dál víc pod nohama, dej to na Blog a pod to velkými písmeny napiš: “A co ty na to Víkeji”, jestli chceš hloupě utrácet čas. Jednak je to zbytečný protože co mě předhazuješ chápu a jinak tě v tom mohu asi pomoct jako ty Vienovi s jeho problémem parkování ve Vídni. To by sis mohl uvědomit a trochu zmírnit ten svůj “proboha tomu nemohu věřit, že může bejt někdo tak blbej” sarkasmus.
Takže litanie mi osobně předhazovat nejsou zapotřebí. Ohledně “volnýho výběru” mě jen zajímalo, co by si pod tím pojmem měli třeba představovat revoluční rekruti, které přemlouváš aby už konečně vystřelili malorážkou z výletní lodi Praha zakotvené u mostu Legií a šli s tebou to hadí doupě na Hradě vyčistit a nastolit nový systém, jelikož ten starý vám nenabízí “volný výběr”.
Myslel jsem že mi odpovíš čím jsi v tom výběru bud ochuzenej, nebo ve volbě zabraňovanej. Nečekal jsem že tvoje odpověd bude následovný výpis z knihy hříchů a zakončení, že “ignorance is a bliss”.
Jestli tedy “volný výběr” “můžeš nasadit na kdeco” tak je to taková jedna punčocha na všechno. Tož vysvětleno.

V US se usmívat a všechno bude dobrý? Nevím, člověče. Můžeš se usmívat nebo vyřvávat na ulici všechny své litanie, a stejně to nic nezmění pokud je to to jediné co budeš pro tu Změnu dělat. To usmívání tě napadlo vůči mě jenom proto, že myslím že zůčastnění v kolektivním rozhodování má pro mě význam?

Ohledně rozpadu US. To není zas až tak bláznivá teorie a mezi lety 1861 až 1865 tu kvůli tomu padlo asi 500 000 lidí. V Ústavě je pár vět které, parafrázuju, hovoří o uspořádání Federace a o tom že nesmí držet ve Federaci Státy které by se chtěli z morálních důvodů nebo jiných které nejsou v souladu s Federací, odtrhnout.
Bohužel je tábor pitomců co si myslí, že tělo musí projít vysokou horečkou, aby se tělu ulevilo. A potom je ještě jinej větší tábor, co jim k takovému myšlení dává důvody. Kdyby tomuhle svícení baterkou odpomohlo, haleluja a smile, bylo by to krásný. Bohužel reálná situace je, že těm pitomcům tu baterku násilím, domlouváním, přemlouváním, podplácením, preferencema, zákonama, atd. nasadit nemůžeš.
Vsadím se, že toho tvýho generála KGB tu naši političtí zvěstové a pesimističtí prognostici předběhli o mnoho let.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Mohu ti jen odpovědět, že na blbé otázky člověk nemůže dostat dobrou odpověd. Já tě do hlavy taky nevidím a holt reaguji tak, jak se tady svými příspěvky a odpovědmi prezentuješ. Mohl bych se taky ptát tak divně jaké to vlastnosti má takový revoluční rekrut, co to je za týpka? Kolektivní rozhodování je krásná věc, ale jestli tím myslíš volby apod. no tak jen se někdo snaýí asi poukázat na to jak ta společnost jde do prdele, tak že asi to kolektivní je dnes taková floskule na ukojení svých eg. To je celý. Jinak si kolektivně třeba onanujte. Milánek už to nakonec zná a asi to bylo dobrý. Jak popisuje. :-) Vždycky holt jak pro koho. :-)))) ŽERT
Jinak tady se traduje, parafrázuji, že dobrý američan, má dobrou náladu a nejlepší lék na život je být pořád happy. Tak proto.
Jinak to že sem šoupnu odkaz z netu to může být proto, že je to blízké téma po ruce a taky jsem měl pocit, že se ptáš tak, jako bys to všechno neviděl (ostatně často tady reagujete takhle, jinak by asi nemohly proti tomu znít ty odpovědi, co?) ... a ne proto, že si něco člověk na netu honem přečte a šup sem. Ale to asi tušíš.
S tím rozpadem jsi mě to taky moc nevysvětlil.
Co bylo před 150 lety? No já myslel spíš, zda se tam v posledních třeba cca 20 letech nedělo co s tímhle souvisí. Co bylo před 150 lety je asi většinou tak nějak zapomenutý, ne? I když jak co.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
jinak jsem si myslel, že kapitalismus =individualismus. Sosialismus=kolektivismus. A ted čumím jako vrána. Máš snad rád "kolektivní kolektivismus" Mě kolektivismus i individualismus když se to přehánělo lezl vždycky na nervy. Zvláště ten kolektivismus, kdy se dělalo všechno jako přes kopírák, všichni se museli přihlásit k jedné blbosti. A nejsou volby tak trochu podobným produktem? A vy pak ti agitátoři? Co volají po jednotě? Jinak dojde k tříštění sil. Co je v tom kapitalistického, hoši. Kapitalističtí agitátoři, ztratili jste slinu individuality? A tak by se dalo pokračovat.
Ale docela se mě to líbí, jak jsem to napsal. Možná v tom bude něco pravdy. Ne?
Jinak jsem to uchopil, protože někdy mám pocit, že podobně vytrhneš slovo ze souvislostí psaného a začneš ho otáčet zkoumavě na obrtlíku. A klást dotazy mimo hrnec. Uznávám, že některé ty předchozí dotazy byly "exemplárnějším příkladem" Tož hledat se mě je nechce.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Jinak jsem si docela jistej, že tu auru, kterou tady máš jsem ti nevytvořil já nebo někdo jinej.
Tu sis tady vytvořil sám a neříkám, že musí odpovídat realitě. Ale tady na blogu každej může brát jen to co má k dispozici. Takže jedině svícení baterkou, tě může dát odpověd, proč máš zrovna tady tuhle auru. :-)))
Je to tak? Nebo se zase neshodneme?

Anonymní řekl(a)...

LadaW
jo a pokud mě něco z jakési odnože kolektivismu zajímá, tedy přesněji řečeno spíše mě zajímá společné prožívání čehokoliv, co rozehraje tvoje, naše smysly, co vyvolává nějakou pozitivní energii, ale to jaksi bude volně řečeno v rozporu s individualismem a jeho sobeckým přívěskem. A už vůbec to nebude otázkou volební či jakou jinou jsi měl na mysli, protože tam rozehrává tvoje smysly mediální masáž a ne společný prožitek a vědomí souvislostí. :-)))
Společná pozitivní energie dokáže vytvářet stavy podobné maličkým ostrůvkům naděje, což v principu individualismus stojí sobecky na druhém břehu.
A to by mohlo být třeba jednou překážkou pro to čemu tak vznosně říkáme kapitalismus.
Protože to umí stírat nejen sociální roli státu, pocit sounáležitosti, vědomí souvislostí a další potřebné stavy k tomu, aby společnost nebyla nemocná. At se to jmenuje jakkoliv, pokud něco takového funguje, mám pocit, že si to místo na slunci najde, pokud ne, je to odsouzené k zániku.

Anonymní řekl(a)...

tady jsem se upsal: Protože to umí stírat nejen sociální roli ve společnosti ...

Vikej řekl(a)...

LW: Rád bych tě na ten tvůj poslední katharsis nějak kolektivně odpověděl. Individuálně bych to mentálně a hlavně časově nezvládnul. Ale jediné co mě napadlo jak bych to mohl shrnout vše pod stručné heslo bylo Pazykovo...
TY VOLE!

Máš toho na duši opravdu hodně a moje exemplární blbost a ta „aura“ tu není na blogu schopná, jak je vidět, vézt dialog. I když dialog se tu snad asi nikdy nevedl. Snad to zkusíme jindy a jinde, jestli nán Pánbůh dopřeje.

Bohužel, na tvý výrazy, kterejm sem dal z respektu k autorovi pracovní název „samorostný“ mám jen „blbé otázky“ a na téma jak je to v CZ špatný jsem mimo hrnec. And that´s the way it is!

Popřál bych tě nějakou pohodu do života i do tvýho byznysu, ale nechci být jako nějakej hloupej Američan. Tak tedy ať tě všechno v životě dělá nešťastným a hluboce zklamaným. Ale nemohu si pomoct a snad přece jen sem vhodím trochu toho doufání, že alespoň tady na blogu máš „volný výběr“.

Po baltimorsku tě debilně pozdravím: Have a nice day, Hon!

Anonymní řekl(a)...

LadaW
přijímám, na Vaše filozofické debaty nemám, jsem z masa a kostí. Vyšší princip jako je demokracie je mě zatemněn, asi díky historickým paskvilům. A teoretická knižní debata je to poslední co mě baví vést. Doufej, že jste to ...ty vole mysleli oba stejně. :-))))

Anonymní řekl(a)...

Ale nedoufá
Víkej ví, že použil jen slova, která mají pro něj význam (asi) nesrozumitelnej chaotickej exaltovanej stále se opakující, nevotravuj.
Já myslel to TY VOLE jako výkřik nad tím, že nesrozumitelnej chaotickej exaltovanej stále se opakující lament nad věcmi i sebou co se ozývá, že mu velmi rozumim, prožívam ty věci podobně. A mam o něj trochu strach.
Slova jsou stejná - myšlénky jiné.
Ale má to pořád stejnou hodnotu.
Pazyk

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Tak jsem to pochopil dobře.

Anonymní řekl(a)...

eleledomněle -
pár dnů jsem tu nebyl=žádná reakce.
Tak snad now:
Především, už nechte baterek, mám pocit, že je tu trochu přesvícené a navíc si je tady zbytečně vybíjíte.
Vlastně nevím, co napsat, do placu jsme hodili mnohé a mám stále pocit (a v tom se shoduji s Víkejem), že to není dialog, či spíše převážně je to dialog hluchých se slepými. Nemohu si pomoct. Viz mé otázky vůči LW. Myslím, že jsem se docela jednoduše zeptal, kdo tu bude vládnout po rozbití skleněného domu, resp. kde se vezmou najednou ti čistí (a to je ta má podstatná votázka) a najednou bude vše jinak, lépe. Odpověď žádná. Jako absolvent VÚMLu samozřejmě infantilně tvrdím, že někdo věci veřejné spravovat musí. Pokud ne, budeme se vo to starat každý z nás? Lze to? Vodbočka: To JS, co to je ta společenská struktura? Že funguje bez ohledu na výsledek voleb? Co tím máš na mysli? Kdo jmenuje ředitele nemocnic? Těch veřejných? Kdo bude zajišťovat úklid chodníků a hlavně z čeho? Zaplatím si z ručky do ručky uklízeče, aby mně uklidil před barákem chodník? Nebudu tedy platit daně, namísto toho si to vše budu platit rovnou sám? Fakt nerozumím. Jak se ta společenská struktura ustanoví? Sama vod sebe? Jaksi přirozeně? Vo jakém systému tu vlastně mluvíš?
Vyjdu-li z faktu, že tu existují věci veřejné (tedy věci, které nás přesahují, resp. přesahují naše privátní možnosti), které někdo zajišťovat musí (nebo ne?, já nevím, prosím o vysvětlení jak jinak), pak jde o způsob, jak tam ty zajišťující, ať tak nebo onak, vlastně dostat. A proto se ptám, kdo přijde po té revolution (když tedy volby jsou jen potvrzením zločinu). Když to, co prožíváme, přestává fungovat, pak je rozbití skleněného domu tou nejlepší cestou? A Máňo, vyser se už na věty jako: klid na práci, víra v reformovatelnost systému, vyser se na to, jestli to, co píšu, souvisí nějak s mou funkcí či, že volby jsou jen potvrzování našeho ega apod. To jsou jen kraviny. Vo to mně fakt nejde. Já jenom, že ty, Marženko, po tom rozbití voláš (a jest to legitimní názor, OuKej, beru na vědomí), tak jenom reaguji.
A znovu to JS: to, co jsi napsal vo pomalém umírání a že nikdo neví, jak to bude…to je přece samozřejmé, že to nikdo neví, ale na to já se neptal, to vo čem mluvíš je jiná rovina, jinej balík. Už jsem tu několikrát napsal, že možná jdeme všichni do prdele, jo, je to pravděpodobné. Ale jen pravděpodobné. Nic víc. Formuloval jsi to tak, že jinak to být nemůže. Ale to popíráš sám sebe, neboť ani ty nevíš, zdali to tak bude nebo ne. Že se vynořuje jiný svět a že krize může být počátkem něčeho jiného, ano souhlasím. Ale jak to bude, čorti znájut.
No nic, váš Jeníček, větříček.

Anonymní řekl(a)...

JS

eleledomněle

Když nevíš, co napsat, tak nepiš. To je přece jendoduchý. Smile. Přesto ale víš, že máme nechat baterek... Jsi moudrý muž. Smile.

Že je to tady dialog hluchých se slepými, to přece víš od té doby, kdy ten blog funguje. Nic novýho.

Že se bavíme v jiných - těžko soumeřitelných rovinách - je evidentní. Víš, mě debata vo tom, kdo bude šéfovat fakultní nemocnici nebaví. Nebaví mě ani pravo - levé fackovačky. Nebaví mě ani floskule a stokrát vypraný ponožky.

Chodník si máš podle novýho zákona zametat sám. Na to žádný služby nepotřebuješ. Jako státní úředník bys to mohl vědět. A jinak?

Jmenování toho či onoho Franty do takový či makový funkce má důležitost především pro peněženku dotyčného Franty a lidi ve funkcích Frantovi podřízených. A je úplně jedno, kdo je jmenuje, jestli oranžovej, modrej, nebo fialovej. Z hlediska uživatelů služeb těch či oněch veřejných zařízení je rozdíl mezi možnými Franty ne příliš podstatný, a to proto, že na chod svěřených organizací mají vliv též ne příliš podstatný. Systém je nějak nastaven a systém nějak běží. A tak to bude, dokud se nezhroutí. To jsou ty společenské struktury. A ty skutečně nějak fungují bez ohledu na výsledek voleb. Slepý střevo ti uříznou stejně, ať vyhraje pravoun nebo levoun. To platí u nás, potažmo v Evropě. V USA to tak úplně zřejmě není.

To oč tu - podle mě - jde, jsem už psal několikrát a nebaví mě to vopakovat furt dokola. Obecně - selhávání současného politického a ekonomického systému západního světa.

Žádná revolution nebude. Ani nástup žádných čistých, páč žádní neexistují. Prostě jendo umře a jiné vznikne, resp. ten proces probíhá paralelně. Tak to vždy bylo a vždy bude. Ale vvůbec nejde o změnu politickou, reallizovatelnou skrzevá volby, vo tom furt do blba a do bezvědomí mele JeJe, páč z tý politiky už dočista zblbnul. Jde o změnu - řekněme - paradigmatu. A to je s politikou zcela mimoběžné. Vše souvisí se vším, mění se životní podmínky na Zemi, dosti zásadně, a není tedy možné, aby se též nezměnilo i společenské paradigma. Jenomže jak jsme totálně zpitomnělí ze své vlastní civilizace, jsme schopni přemýšlet jen v kategoriích, který nám kdysi někdo narval do hlavy. A abychom se těch pitomostí, co máme v hlavě, zbavili, a mohli začít uvažovat normálně a otevřeně, je třeba si vobčas posvítit baterkou do sebe... Smile. Tobě to chybí úplně fatálně. Ale možná - kdyby jsi tolik nechlastal a sem tam si něco přečet - věděl bys to taky.

Haj hou.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
eleelemelemele, co to tady pořád, s prominutím na tvůj nickname, "meleš" skluzane taviči, už jsem ti odpověděl dvakrát a nechce se mě to opisovat ani hledat. Najdi si to. Jinak nemusíš, protože v podstatně tu znovu podrobněji popsal právě ted JS, celkem se s tím ztotožnuji. Navíc nejistota je součást našeho bytí a ty v takové zásadní věci chceš mít nějakou jistotu, aby ses nespletl? Vyzařuje mě z toho spíše než neporozumění věcem které probíhají, spíše obava o domnělou jistotu. Žiju v nejistotě denně, takže mě na ní znervoznujou spíš ty osobní drobnosti, než to kolo dějinné. To jen potvrzuje to nepopulární svícení. Ptám se sám sebe? Proč Vás to tak asi sere? Asi pořád hledáte pro tu věcičku správné pojmenování pro sebe sama. Jinak mě to prostě nevychází. Tady, že je to přesvícené, naopak tady je doba ledová. Dialog? A vy ho vedete, že se tak ohrazujete? Píšeš, že nikdo neví, co bude, že to je samozřejmé. Tak ani my to nevíme, proč to potřebuješ asi tak vědět (...kdo kde bude ředitel a kotelník, to si asi děláš prdel, ne?...), abys měl jistotu (?), že to nebude něco s čím nepočítáš? Proč se pořád ptáš co bude, když to neví nikdo? :-))) Tak zduř Jeníčku - dej si perníček, nasycený je spokojený. :-))) Ostatně proto ještě stojí střecha tohodle světa.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
tak Vám všem přeji hoši k tomu našemu svátku všechno nejlepší a pěkně si to užijte. Za pár dní bude totiž konec světa. Tajdom tajdom tydli dom.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
jo a taky jste si všimli, že v televizi běžely vždycky různý dokumenty a pořady o listopadu a těch "stěžejních" dobách a letos utrum? Jeden dokument a pak thrillery?
Nebo se mě to jen tak pozdává? Co?

Anonymní řekl(a)...

elelezchlastale -
to víš, JS, na co se tak asi může zmoci zchlastanej vypatlanec, který si ani nic nepřelouská. Na rozdíl vod tebe však nikdy tento vymaštěnec nebude nikoho urážet.
Baj dz vej.
Hau.

Anonymní řekl(a)...

JS

elele

Že tě urážím? Ale jdi ty žvando... smile. Kdybych všechno to, co jsem si tady vo sobě přečetl, bral vážně, musel bych bejt tak uraženej, že by ze mě nezbylo vůbec nic. A nebo se rovnou voběsit.

Víš co je to karikatura? No měl bys, vystudoval jsi to. Karikatura je, když se některé rysy zobrazované osoby či jevu zvýrazní a jiné zase potlačí. Aby víc vynikly ty, co se zdůrazní. A já tady občas slovy skicnu nějakou tvojí karikaturu, to je celý... Bejt tebou možná bych zapřemejšlel, proč to dělám...

A neber se tak vážně, to je nemoc starců...smile. Chápu, že na radnici si z tebe lidi moc často prdel nedělají, ale tady je to zatím svobodnej prostor, víš?

Jan Jelínek řekl(a)...

K odkazům:
- S Odilonem Štampachem naprostý souhlas, ale obsahově nic překvapivého.

- Pozvání 2000 hostů podle páně prezidentovy paměti, je opravdu veliká prdel! Vidím pana prezidenta, jak sedí u Jakla v kanceláři a diktuje mu z hlavy adresy. A Jakl vypisuje pozvánky na PC pěkně jednu po druhé, aby nemusel být/mít seznam, který by byla prezidentská kancelář povinna sdělit médiím. A tedy i veřejnosti kdože to patří k té skutečné společenské smetánce.

- Langer a spol.: Když má něco jméno – „porcování medvěda“, a když to navíc dlouhodbě a bez protestů funguje, stává se to „institutem“. Podobně jako poslanecké náhrady, ošatné, ceny v parlamentním bufetu atd. Je to jen symptom nemoci nebo už choroba sama?

- K Pitrovi: Připomínám v této souvislosti „kauzu Rath“, která stále ještě není u soudu, a tento poslanec (s platným poslaneckým mandátem) sedí stále ve vazbě a není mu (vzdor tomu, že není odsouzený, ale dosud jen podezřelý) umožněno v parlamentu hlasovat. A to ne proto, aby nemohl ovlivňovat svědky, ale aby nemohl brzdit „pravicovou hlasovací mašinu“, kdežto Pekárek, (nepravomocně) odsouzený zločinec, „právoplatně získal“ poslanecký mandát a „prohlasoval“ s tímto „regulérním hlasem“ (kromě dalšího) tunel století – církevní restituce.

Ještě je pro vás kauza Rath osobním zadostiučiněním, že dostal arogantní hajzl po čuni? Smile.
Ještě je pro vás Paroubek ten nejodpornější a nejnebezpečnější typ na naší politické scéně? Smile.

Na jinú notečku:

Hoši, hoši, nepřítel je venku, ne tady na blogu!

Ach, tolik zloby! tolik spravedlivého hněvu! tolik vyplýtvané energie! kterou bys, Whisky, mohl napřít proti viníkům toho dnešního srabu, jako´s to dělal v listopadu a prosinci 1989. Třeba ve jménu co největšího uplatnění přímé demokracie v budoucím novém ústavním uspořádání našeho státu.
Nebo – mnohem romantičtěji – ve jménu revolučních „rolling stones“ proti „skleněným domům“ naší parlamentní politiky a „horním deseti tisícům“ kapitalistických zbohatlíků

Na osobní notečku:

Čoveče, Whisky, v tomto vlákně si střílíš jednu vlastní branku za druhou a považuješ je za vítězné – takový sport, takový způsob samomluvy zdá se mi býti poněkud nešťastným. Smile. Zejména proto, že je hřiště jen s jednou brankou jaksi nekompletní. Ačkoli by si někteří – určitě Víkej a LL – taky rádi zahráli, o čemž tě stále dokola neúspěšně přesvědčují, ty si stále kopeš svou. Už ti vícekrát dali najevo, že jsou z toho (a z tebe) unavení a znechucení, ale ty se bláhově domníváš, že jsi už jen pár kopů od totálního vítězství.
Potlesk spřízněných fandů z vaší Horní Dolní by tě neměl mást.

JJ

Anonymní řekl(a)...

LadaW
JeJe, čoveče, o jakém hněvu to mluvíš, když ho tam chceš mít, máš ho tam, od toho tě nepomohu. Hoši mohou mluvit jak chtějí nikdo jim v tom nebrání, možná tě uniklo, že z mé strany šlo často o odpovědi. O jakém vítězství či cílech hovoříš, je to vše v obrazech, a na nic se netěším, oni už mají podle mě tyhle garnitury vystavenou červenou, jen však nepřehlížím, kam se to sype a věř mě, že mě reálná politika nebyla nikdy volnější, ale to bude asi těžké pro tebe, si to představit. Nebo vzpomeň na můj obraz o trychtýři a to je už rok či dva, víc? Nevím. Porovnej ty stavy tehdy a dnes včetně Vašich pohledů. Zdá-li se ti, že se nic nezměnilo tak je to v pořádku, vidíš co chceš. A lepší to pro tebe být ani nemůže. Já myslím, že klouzačka v trychtýři se zrychluje :-)

Vikej řekl(a)...

LW, všimnul sis alespoň jak tu JS otrávil studnu? Zanedlouho si tu nevyměníš slovo s nikým. Mě je to líto.

Oslavil jsem 17. listopad jako datum narození mé matky. Velice positivně nabuzený den pro mě. A ještě extra důležitý den pro jednu neméně důležitou rodinnou událost.

LW, zabedni tedy okna a sleduj skrz dveřní kukátko jak se to všechno okolo tebe sype.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Vikeji, všimnul jsem si, že se zapomnělo na to, že studna už byla otrávená od JJ-ho, jinak nejsem příznivcem hrubých urážek a sprostých slov i když míněných jako ironie či karikatura na druhou stranu nejsme panenky, ale tady se JS ve způsobu úplně neshodnu. Ale myslím, že to nebyl on, kdo to nastartoval, i když ten způsob nebyl možná na první pohled zdánlivě urážející, smyslem nebylo urazit, ale tam šlo o takovou "něžnou dehonestaci" protivníka, promyšlenou smyčkou. Já to ale nemíním hodnotit za všechny, to musí každý sám.
Jinak když se nechceš zbláznit z toho co tě otravuje a nemáš moc možností to ovlivnit, tak doporučuješ co, když ne se uzavřít? Ostatně já už nemám energii s tím bojovat a už dávno jsem říkal, že to je doba našich dětí, tak at se o svoji budoucnost starají jako jsme to dělali my.
Jinak jsem si nevšiml, že byste fakticky dělali něco jinýho než já nebo ostatní.
Máte aktivisticky verbální příspěvky s opačným pólem než my, ale o činech jsem se nedozvěděl nic. Jste zdánlivě v písemném projevu optimističtější, ale vnitřně z toho mála co jste pustili ve Vás taky vaří voda. Tak jaký vidíš rozdíl?
Nebo takhle nějak to máte?
S optimismem hledím na katastrofu zdejší, jak překotně krátký jest to dojem, v tom historickém vedví.

Anonymní řekl(a)...

vie
Navod, jak zbohatnout presouvanim zbozi a carovanim s DPH jsem si cetl uz drive, se zajmem, ale nebyl jsem z toho chytry. Usoudil jsem, ze je to pro me nepouzitelny, takze budu muset zustat zase chudej. Urcite to neni tak snadny, abych si nalozil nakladak medi a cestoval s tim po Evrope a zbohatnul. To musi vzit do ruky nejake jine eso nez jsem ja.
Ze vas to bavi, se stale dohadovat o volbach!
Co by se stalo, kdyby sli vsichni volit? Prece vubec nic. Zase by vyhrala jedna strana, spojila se z druhou a vysledek by byl uplne stejny jako kdyz voli jen 30% obyvatelstva. I kdyz pujde volit zbyvajicich 70%, tedy ti, co sedi doma, jenom retard a nase psycho-parta predpoklada, ze za tech 70% volicu budou volit tu jedinou spravnou partaj, ktera bude delat vsechno dobre. To je prece uplny nesmysl! Tech 70% bodou volit zrovna tak rozpolcene a nejednotne jako ti "nepresvedcitelni" volici, tech 30% a da se predpokladat, ze vysledek i pri 100% ucasti bude stejny jako pri 30% ucasti.
Snad kazdeho musi napadnout, ze problem "budoucna" spolecnosti nebude lezet na procentualni volebni ucasti. Ten je prece uplne nekde jinde! 30% volicu, jak vidite nic nezmuze, stejne tak nezmuze nic ani 100% volicu.
Uz drive jsem nekolikrat napsal, ze demokracie je defakto receno dokonaly podvod. A to me z denniho deni neustale vychazi, at to prevracim jak chci.
Pokusim se to vysvetlit na jednoduchem prikladu:
Jsou dve firmy a ty spolu uzavrou smlouvu, ze si budou navzajem pomahat. Popisou stohy papiru, kde presne vypisou, jak a kde si budou navzajem pomahat. Potom to slavnostne podepisou.
Jenze takova smlouva nema ani tu hodnotu papiru, na ktere je napsana. Jelikoz v te smlouve chybi druha dulezita cast. Ta cast se jmenuje "Postihy a pokuty za nedodrzeni smlouvy".
Kdyz si s nekym uzavrete smlouvu, ktera soucasne neresi postihy za poruseni smlouvy, nemusite takovou smlouvu ve skutecnosti vubec delat.
Potom nemusite takovou smlouvu vubec dodrzovat a neni mozne ji vubec nejak efektivne zalovat a kde neni zalobce, neni take soudce.
A volby a politika takovou smlouvou jsou. A potom nemusim chodit vubec volit, kdyz nemam moznost nedodrzeni smlouvy nejak postihnout. A presne podle toho to tak vypada.
Takove reci, co se tady vedou, ze odmitnutim voleb davam moznost druhemu, nebo jak to bylo nebo dokonce, kdo bude potom po revoluci vladnout, ze to nikdo neumi a my tedy nemame jinou moznost, to mate zcela jiste z televize, z tribun a radia, takove vety sem vubec nepatri. Kdyz jsi LL zvoni s klicema nekde na namesti, taky jsi tenkrat premyslel o tom kdo bude vladnout po revoluci? Take jsi si myslel, ze tam ty komunisty musis vlastne nechat? Myslel jsi si to, kdyz jsi zvonil? Odpovim za tebe, protoze ty me na to stejne neodpovis.
Ne, to jsi si nemyslel!
Proc si to myslis dnes? Odpovim take za tebe! Protoze mas strach! Mas strach z toho, co by bylo, mas strach z toho, aby ses najednou nemel hur. A kazdy, kdo takove si takove otazky klade, sam sobe nebo druhym, ma strach. Ma strach z eventuelni zmeny, protoze jeste stale neni tak spatne a ono i pres vsechny mozne tunely a okradani me jeste neni tak spatne. To je si zakladni znak vsech dnesnich volicu, ze se radeji spolehaji na neustale sachovani s volebnimi listky, jednou zakrouzkujou tutoho, jednou zase tamtoho, tutomu to trochu zamotaji a stale doufaji, ze se jim to temito sachy podari stabilizovat natolik, aby se nic menit nemuselo. To je myslim zakladni zivotni kamen vsech dnesnich volicu.

Nevolici, to maji jinak. Nektere to vubec nezajima, nejakej politickej boj, dalsi dokonale jsou znechuceni.
Ja si rad vyberu z nabidek do budoucna, podle sveho nazoru, rad se budu ucatnit na smeru, ktery by se mela spolecnost ubirat, ale jen za podminek, ze bude vyrena take druha cast smlouvy. Dokud to nebude, nebudu se na zadne smlouve podilet, jelikoz je to zbytecne.

To je asi tak vsechno co mohu k vasim prizpevkum rict.

Anonymní řekl(a)...

vie
Jinak Vikeji, me furt neni jasne, kam s tema ilegalama miris, Rusove v Karlovych Varech a pod., a co tedy chces.
Nastinim te mozne otazky, abych se to konecne dovedel.

??? cizinec se musi podridit spolecnosti ve ktere zije

??? nechce-li se podridit, at se vrati domu

??? a nebo ho do nasi zeme vubec nepustime

Co z toho vice preferujes?

Rusove do Karlovych Varu nespadli z nebe. To jim ziskuchtivi cesti vlastenci prodali sve domy a pozemky a zcela jiste jim to neprenechali zadarmo. Ja jsem tam nebyl, slysel jsem o tom. To ze se tam usadili, za to nemohou Rusove ale sami uplatni Cesi.
A co bude ted chudy vlastenec delat? Prohlidni si tri moznosti nahore a porad me.

Neco podobneho je tady v Rakousku take. To si lidi stezovali, ze v lyzarskych strediscich jsou samy Rusove a i jidelni listky tam jsou i rusky a tak naka obec sla a vydala si obecni smernici, ze tam muze byt ubytovano pouze, ted nevim, kolik to bylo presne, myslim ale 20% Rusu. A tak vsichni zacali ubytovavat jen 20% Rusu a byli spokojeni, jak se Rusu zbavili. Jenze za par tydnu jim doslo, co udelali. Bohati Rusove, kteri na vesnici platili prevysene ceny, bylo jim jedno kolik, jelikoz je v Rusku jako podnikatele a politici nakradli a vytunelovali, tam holt prestali jezdit a hotely byly prazdne. A lidem v nejdrazsim a nekluxusnejsim rakouskym lyzarskym stedisku najednou doslo, ze z penez nakradenymi v Rusku se jim krasne a spokojene zilo a zacali premyslet, co s tim, a tak za dva mesice sli, zrusili zakon a opet vytiskli jidelni listky v rustine a vsechny napisy v materstine (nemcine) prepsali do rustiny a od te doby ziji spokojene vsichni spolecne z ruskych penez. Od te doby jsem podobny problem nekde ve zpravach uz nezaznamenal.

A jeste jeden priklad. Jedno male mestecko c Korutanech, ono to vlatne plati pro vsechny, ale o tomto je to zname, si vydupalo stavbu dalnicniho obchvatu. Ze pry tam uz nemohou ani zit, ze je lavina kamionu a osobnich aut uplne prevalcovala, uz tam pra ani dychat nemohou. A tak jim postavili obchvat a od te doby tak nezajelo snad ani jedno auto. Jenze mestecko se docela rychle dostalo do potizi a zacalo umirat, jelikoz slusne zilo z ridicu, kteri mesteckem drive projizdeli, nakupovali si tam, jedli a co ja vim co tam vsechno delali. A kdyz tam meli ted ten obchvat kolem nich, tak uz tam nikdo nejezdil. Prakticky to citili vsichni, i ti, co zdanlive nemeli s autama co delat. A tak zasedli v mestske rade a radili se, co budou delat. A nakonec vymysleli to, ze kolem dalnice rozvesili tabule a na nich zadali ridice, aby odbocil z dalnice a rychle jel do jejich mestecka, ze tam na nej cekaji s otevrenou naruci a vsude naseho ridice ceka velike mnozstvi slev a nabidek!

Anonymní řekl(a)...

elelerelé -
to JS - ne, nejsem uražen, ani neberu sama sebe vážně, i když jsem stařec, huž jsem to tu jednou psal. Ovšem slova jako, že fatálně selhávám ve svícení lampičkami a že bych si měl něco přečíst (no atd., bylo toho povícero)...nu, jak to mám brát? Jako příspěvek k dialogu? Dalo by se na to odpovědět modifikovaně jedním veršem vod Heřmana Chromého - co ty víš o mých řádech, óóó, ty neřáde...jinak řečeno, víš prd, co já dělám nebo nedělám, co čtu nebo nečtu a jestli vůbec (kromě chlastání, do čehož ti též nic není). Mě by nikdy nenapadlo tě "mlátit" takovými poukazy po hlavě. Copa já vím, co ty děláš a neděláš? Ani mě to upřímně nezajímá, dělej si, jak myslíš, nejsem tvůj guru, abych tě posuzoval, rovněž tak ty nejsi mým guru. Bav se vo meritu věci a ne o člověku, vo němž nic nevíš. Jestli ti to všechno připadá jako stokrát vonošený fusekle, OK, tvůj názor. Znovu opakuji, své si vyřiď s JJ, mě do toho nezatahuj, jste oba svéprávní, tak si to vyříkejte.
Nevím, jak jasněji to žbleptnout. OK?
Jinak, hlavně k LW - já nemám žádné aktivistické příspěvky, s ničím nebojuji, optimističtější nejsem. Neptal jsem se tě, na to, co se obecně děje s tímto světem a kam spěje, to fakt nevíme. Já se tě racionálně ptal (a nikde jsem tu odpověď nenašel, ať jsem hledal, jak jsem hledal) na to, kdo bude vládnout, až se rozbije ten skleněný dům (ve smyslu toho, že bys nebyl proti, tak jsem to alespoň pochopil, možná špatně). To jsi uvedl ty, má byla jen reakce na to. Vodpověď nula. Namísto toho za tebe odpověděl JS, že žádní čistí nebudou, protože nejsou (souhlasím, jsou jen více či méně špinaví, my všichni). Pokud jsi to myslel tak, že se skleněný dům rozbije tak jako tak, pak stahuji své otázky. Jenom, abychom si vysvětlili částečně vo gou.
Vostatní snad později. Du do Emilky.
Ať žijí dvojčičky ještě tisíc let!

Anonymní řekl(a)...

vie
LWW, to mas samozrejme s prezidentem pravdu. Je to zrejme arogantni osoba, ktera se nejdrive necha zvolit a potom si mysli, ze nikomu neni nic do toho, co dela. Jenze tady se myli. Predpokladam, ze jeho oslava je financovana z dani, potom by mel mit povinnost oznamit, s kym a za kolik milionu si oslavoval. Leda, ze by nosil sve dlouholete uspory na hrad jako to dela vas plzensky Muzik (CSSD), to at si potom oslavuje s kym chce, to da rozum.
Takhle to vypada jako vrcholna arogance a nezajem o nas chudy lid.

Anonymní řekl(a)...

vie
LL, mas pravdu, zady na blogu nepritel neni, jsou tu ale jedinci, kreri nas zrejme prinejmensim desne serou :))))
A na druhe strane se i z pritele muze jako mavnutim proutku stat nepritel.
Ale pozor !!! Ukolem diplomacie je mit vsude radeji pratele nez nepratele.

Anonymní řekl(a)...

vie
vloudila se chybicka, to bylo na JeJeho

Anonymní řekl(a)...

vie
LL, o komunikaci se musis starat. Obzvlaste ne netu. Jinak se te muze stavat, ze tebe nikdo reagovat nebude. Me se to stava casto. Zaridil jsem se. Diskutuji tedy sam se sebou :)))))

??? LL: Já se tě racionálně ptal (a nikde jsem tu odpověď nenašel, ať jsem hledal, jak jsem hledal) na to, kdo bude vládnout, až se rozbije ten skleněný dům

odpoved: Ja se te take ptal, zda-li, kdyz jsi zvonil klicema, jsi na to myslel. Odpoved jsem take nikde nenasel. Ptal jsem se te ale i na vic veci. Odpovedi jsem take nikde nenasel.
Odpoved si predstavuji takhle: Ne, tenkrat jsem na to skutecne nemyslel, to byla vec, ktera se udelat musela. Dnes na to ale myslim. Proc? Duvodem by mohl byt jakysi vnitrni strach o moji budoucnost. Je lepsi, kdyz to zustane tak jak to znam, uz se v tom dokazu pohybovat. Tecka

Anonymní řekl(a)...

JS

Víkeji

ty do této křišťálové studnice chodíš čerpat vodu živou? To tě docela lituju.. smile. A esli je otrávená, vykopej jinou, snadná pomoc.

Proč by sis nevyměnil s nikým ani slovo? Vyměňuj si co chceš a s kým chceš, v tom ti nikdo zabránit nemůže. A určitě ani nechce. Za sebe mohu říci jen to, že mě nebaví si vyměnovat větný rozbor a stokrát vypraný fusekle. To je celý.

elele milý

vo meritu věci je těžko se bavit, páč ve zdejších debatách nikdy není jasný, co tím meritem je. A esli vůbec nějaký meritum věci existuje.

Mým guru jistě nejsi, stejně jako já nejsem tvým. Verš tvého autentického guru Heřmana Chromého jsi sem ovšem už jednou vylepil. Je ok. Plyne z něj něco k meritu věci?

Píšu snad vo tobě, že jsi čurák - jako se tady píše vo mě? Nepíšu. Píšu snad vo tobě, že jsi nedovzdělaný buran - jak se tady píše vo mě? Nepíšu. Tak co řešíš, dvojčičkový veleknězi? Pokud bys byl srovnanej sám se sebou, nad mými kecy se zasměješ a necháš je plavat a nebo oplatíš stejným. To, že mi do tvého chlastání nic není, může být pravda. To ovšem není důvod, proč bych o něm nemohl psát. Nebo mi to zakážeš? Ale taky je možné, že to pravda tak úplně není. Pozdrav Toltéků zněl - jsi mé druhé já.

Ty moje kecy ber jak chceš. Ale páč tě serou, o něčem to vypovídá. Mě čoveče - narozdíl vod tebe - docela zajímá co děláš a co si myslíš. Stejně, jako mě to zajímá u všech lidí, který delší dobu znám a něco o nich vím. Je velmi zajímavý pozorovat, jak se lidi vyvíjejí a mění v čase vlivem věku, vnějšího prostředí atd... Dokonce bych řekl, že na tomto blogu se nic jinýho neřeší, než osobní příběhy. Žádný moudra, jen příběhy. Ale taky platí, že nic není na tomto světě poučnějšího, než právě ty příběhy. Takže vše je vlastně úplně ok.

Anonymní řekl(a)...

JS

elele

"Znovu opakuji, své si vyřiď s JJ, mě do toho nezatahuj, jste oba svéprávní, tak si to vyříkejte."

Já s JeJem nemám vůbec žádnej problém, stejně jako on se mnou, viď učiteli můj drahý? smile.

Ale ta tvoje věta je stejně moc zajímavá. Je zajímavá tím, jak ilustruje myšlení "havlovského demokrata" v praxi. Toho demokrata, kterej je "zneklidněn a znepokojen" neblahým osudem všehomíra, ale když by měl převzít jakýkoli díl odpovědnosti nad "nepravostmi", které se mu dějí pod frňákem, pak je rázem nad věcí...

Jak to vy demograté hlásáte? Že jde o kvalitu veřejéno prostoru, ne? A děláte pro ni něco jiného kromě vobracení dvojčiček v Emily?

Anonymní řekl(a)...

elelekysele -
tů dýr DžejEs - dobrá, jen poznámečka, nechci se vokolo toho stále motat, není to, pravda, moc zábavné a jistě ti nechci a ani nemohu nic zakazovat. Ne, nepíšeš, že bych byl čurákem apod. (i když, pokud si pamatuji, mám takový pocit, že to tenkrát padlo vod JJ přece jen ne úplně vážně, ale možná se pletu a myslím, že i vysvětloval, jak mínil slova nedovzdělaný buran, ale nechce se mně to hledat. Ovšem s tím, že DžejDžeje je někdy dost, to je pravda. A ovšem také s tím, že jest votázkou co bylo dříve...slepice nebo vejce? Dodnes si pamatuji, co jsi v jednom mailovém blabla DžejDžejovi napsal a na co jsem tenkrát jen zíral). Jen z toho, co někdy použiješ, ční, hm, jak to nazvat, povýšenectví?, vlastnění jediné pravdy, nálepkování (kdysi dávno jsem ti to už psal), vokopávání, nevím, jak to přesně označit a to mě na tom sere. Snad je to dáno psanou formou, vím, že v osobním hovoru bys to nikdy nepoužil. Myslím si, resp. vím, žes to nikdy nepoužil. A je jinou věcí, když to napíšeš takhle a jinou věcí je, kdybych za tím cejtil právě ten tvůj opravdový zájem. Možná tam je, ale pak volíš nešťastné vyjádření. Nemohu si pomoct. Fatální selhávání ve svícení lampičkami, že nečtu a ty různé kaviáry apod...to jsou ta slova, která mě prostě vadí a vypovídají spíše o tobe, než vo mně. A v tomto podání nejsou kamarádská, pokud je tak míněno, cos napsal o svém zájmu naposledy. Protože, jak to můžeš vědět? Jenom z toho, co tady napíšu? Hm, tak to je myslím málo. A přesto to suverénně použiješ. Neptáš se, jen to sem flákneš, že tak to je. Proto reaguji, jak reaguji a vyostřeně ti píšu, že ti do toho nic není. V tomto podání.
Nu a dočkal ses něčeho takového někdy vode mě? Vždy jsem jen reagoval na tebe, není to můj styl a ani povaha.
Malé pomsty za to, že jsem se tě vůči DžejDžejovi a jeho nepravostem nezastal? Někdo jinej se tě tady zastal? Pokud sám nebyl onou nepravostí zasažen?
Když jsi u toho "havlovského demokrata", pak bych mohl říct omšelé, leč pravdivé, nedělej to, co nedělá druhý tobě. A proto tu píšu za sebe. Toť k tomu asi vše. A omluva za Chromajzlého veršíky, jedno použití jsem zapomněl. To víš, vychlastanec...
Tů Vie - Milošu, nestačím na všechno odpovídat, to za prvé, za druhé, v podstatě sis odpověděl na otázku sám, ano nevěděl a kdo by také mohl tenkrát vědět? Ovšem, mírný nesouhlas s druhou částí odpovědi -strach nejen o mou budoucnost (i když, já už to snad nějak dovořu), ale když už, tak strach o budoucnost nás všech, jakkoliv to může znít nepatřičně. A v jistém slova smyslu jej máme snad všichni. Proč?, jenom bych se vopakoval viz revoluce a jiné pochutiny. A nejde jen o známé prostory (které každý z nás nějak potřebuje), to je nemístné zúžení, pokud máš na mysli, jak z toho cítím, že se jsem naučil pohybovat třeba na radnici. No, každý z nás se někde pohybuje. Vo to mně fakt ve zdejším blablání nejde.
Dnes éto vsjó.

Anonymní řekl(a)...

vie
Skvele!
LL napsal, na otazku, zda-li pri zvoneni klicu myslel na to, kdo bude po revoluci vladnout, kdyz se prakticky veskere spicky odstrani:
ano nevěděl a kdo by také mohl tenkrát vědět?
Pripominam, ze v tom neni sam, ale je to oblibena formulacni odpoved LL & JJ, na vsechny stiznosti na soucasny system.
Kde se ale vzal, ten nahly nazorovy obrat o 180 stupnu? Tenkrat chteli odstraneni vladnoucich spicek, dnes uz ale ne. Pry je to moc komplikovane. Aby me ale JeJe nenapadnul, ze mu vkladam sva slova do ust, tak u nej predpokladam, ze byl na tom stejne jako LL. Ja ten nahly obrat vidim v tom, ze defakto receno na tehdejsi revoluci "vydelali", proto se jim to dneska logicky nechce menit, jelikoz si nejsou jisti, jestli by pri nove zmene neprodelali. Proto ho budou radeji branit a usilovat o drobne kosmeticke zmeny, ktere neohrozi jejich soucasne postaveni. Stanou se brzdou "pokroku".
Musim poznamenat, ze to neni zadna kritika, ale jen zhodnoceni soucasneho stavu. Je to normalni zivot. Nic sloziteho, ba prave naopak, naprosto jednoduche. Kosile je blizsi nez kabat. Tak to vzdycky bylo a bude.

Dale cituji LL: ... strach o budoucnost nás všech, jakkoliv to může znít nepatřičně. A v jistém slova smyslu jej máme snad všichni. Proč?

Jo jo, novodobi Jezisove! Tak tento mlejnek nesezeru ani vam ani nikomu jinemu. Ba prave naopak. Dyt vy me chcece zredukovat i moje vejfuky! Snad vam uz doslo, ze vyfuk je jen symbol male svobody, kterou si clovek jeste muze, tak jenom sam pro sebe doprat. A to hlidace "rezimu" desne sere, jelikoz to podnecuje nestabilitu a nejistotu.
Mala poznamka: to ze si mohu vyjet za hranice, to neni zadna svoboda! To, ze mohu pracovat tam kde me vezmou, to take ne. To meni otrokarstvi, se svobodou to nema co delat.
Omezovani svobody, ke kteremu neustale a skryte dochazi a postup je neustale zdokonalovan, spehovani, kontroly, telefony, satelity, GPS, kontrola korespondence, kontroly pouzitych slov, prihlasovani, obcanky, pasy, chipy, deptani rezimem za cokoliv, pokuty, penale za vsechno, to spada pod skutecnou svobodu!

A ted ta velika otazka, proc mame vsichni strach o budoucnost nas vsech?
To mame, ale ja mam podezreni, ze "prave" ma kazdy strach o neco jineho. Vy o stabilitu systemu, protoze je kosile blizsi nez kabat a ja o to, abych se nestal otrokem a hrackou mocnych.

Anonymní řekl(a)...

JS

Vie

"Omezovani svobody, ke kteremu neustale a skryte dochazi a postup je neustale zdokonalovan, spehovani, kontroly, telefony, satelity, GPS, kontrola korespondence, kontroly pouzitych slov, prihlasovani, obcanky, pasy, chipy, deptani rezimem za cokoliv, pokuty, penale za vsechno, to spada pod skutecnou svobodu!"

Velmi správně.

Proč máme všichni strach? Protože strach je od nepaměti nejsilnější lidská emoce. Je v podvědomí, je v pozadí veškerého našeho konání.
Náš největší úkol je osvobodit se, to znamená zbavit se strachu. A jedinou cestou k tomu je svícení baterkou do sebe...

Anonymní řekl(a)...

vie
JS, osvobodit se, to ano, ale ne druhy balamutit, ze jim jde o vseobecno!

Anonymní řekl(a)...

alealeelele -
Milošu, tys fakt makovec, jak a co jsme s DžejDžejem na revoluci vydělali? DžejDžej jest v důchodu, já bych tam byl nejraději také, chodím denně do práce (a jsem rád, že nějakou mám), nemám žádnou rentičku, nic, snad ten barák, ale ten jsme koupili ještě před revolucí.
Tak co jsem na tom vydělal? Plácáš blbostě, nezlob se.
Do omrzení budu opakovat, že mně jde vo demokracii a svobodu, kterou dosud mám a ty ji máš také, nekecej, že ji nemáš.
Tvé vejfuky jsou projevem omezováním svobody druhých, ne že to je kousek tvé malé svobody. nebo možná, že ano, ale jaksi pokřivené, protože jimi lidi jen votravuješ viz hrozící babka.
Čest.

Anonymní řekl(a)...

vie
Jezisi LL, koho zajima nejakej barak? Nikoho! Na to kasli. O tom jsem vubec nepsal.
Me zajima ten obrat po zvoneni klicu. Mozna ten problem lezi tady v te vete:

...Do omrzení budu opakovat, že mně jde vo demokracii a svobodu, kterou dosud mám...

zrejme jsi zvonenim tu demokracii a svobodu ziskal, kterou ted nechces novym zvonenim opustit. Ty jsi ovsem ziskal dnesni demokracii, svobodu jsi ovsem ztratil. Ale, me to pripada, jako bys nevedel, co demokracie je! Tak si zrejme budeme muset dat nove kolo prednasek o demokracii. Uz se na to tesim, ja mam casu dost.

Anonymní řekl(a)...

vie
ostatne, jeden, at je to kdokoliv, vzdycky bude nejak omezovat svobodu druhych. Uz jen svoji existenci. Uz jen tim ze dycha, a spotrebovava druhym kyslik. Nebo jidlo. Nelze hmotne existovat tak, abys nekoho neomezoval.

Anonymní řekl(a)...

vie
Nove kolecko kolem stohu:

Tezko bude nekomu vadit, ze muze kamkoliv jet, cokoliv delat, psat ci rikat. Kdyz je to snad uplne normalni, nebo by melo byt.
Demokracii take mame, muzeme svobodne volit, podpurne slouy demokracie take, je tedy vsechno v poradku. Podle vety LL: ...Do omrzení budu opakovat, že mně jde vo demokracii a svobodu, kterou dosud mám...
me ted napadlo, ze musime byt bez starosti, protoze to vsechno uz mame. Mozna jsou nekde nejake drobnosti, ty ale cert vem, ty se nejak vyresi.
No milej LL, to jsou tak asi tve myslenky, ktere nam chces sdelit. Dobra. Ty jses, jak tomu rozumim prakticky "bez prace", mas vsechno cos sis pral. V tom te mohu zavidet, jelikoz ja mam "prace" az nad hlavu. Obrazne receno.

Mame sice demokracii, to jo, jenze je vetsina lidi s ni nespokojena. Ja se ptam, jak je to mozne?
Jak je mozne, ze kdyz mame demokracii, ve ktere vlastne vladne lid, coz je vetsina a ve ktere se dela to, co si ta vetsina preje a odsouhlasi, ze s tim ta vetsina potom neni spokojena? To je naky divny a neco neni tak, jak by byt melo.
!! Velika otazka:
Dokazes me mily LL vysvetlit, proc, kdyz mame demokracii, kde se hlasuje a kde se kona to, co se odhlasuje, tedy kde se deje to co si preje vetsina, proc pote ta vetsina neni spokojena?

Anonymní řekl(a)...

Pro vie
Páč sme čuraci
A chtěl jsem napsat čuračky, ALE uvědomil jsem si, že ženy jsou docela spokojený. A to trpí jako zvěř.
Pazyk

Anonymní řekl(a)...

elelnachvilkudomlel -
Milošu, vodpovím později, nějak mně to teď nevychází, i když jsem tedy "bez té práce" a mám vše, co jsem si přál - koutky mírně nahoru.
E litl čůraček.

Anonymní řekl(a)...

vie
ja nevim, zda-li mam napsat, ze curaci nejsme. Demokracie a zvlaste rozhodovani v ni je problem matemeticky. Pokusim se to vysvetlit.
Rozhodnout se mezi dvemi velicinami je snadne. Bud to nebo to. Pridame-li ale treti velicinu, stane se rozhodnuti velikym problemem. To je znamo z matematiky. Cim vic velicin, tim vetsi problem. Je to videt u ruznych soutezi. Treba volba miss. Kolikrat nevyjraje ta nejkrasnejsi ale ta, ktera se nejak hodi vetsine. Kazdy neposuzuje jen krasu. Televizni zpevacke souteze jsou dalsi priklad. Tam nevyhraje ten, kdo umi nejlepe zpivat, ale ten kdo nejvic zaujme obecenstvo.
V politice vyhraje ne ten, kdo ma nejlepsi reseni ale ten, kdo zmobilizuje nejvetsi pocet volicu.
Vcera jsem cely vecer diskutoval s profesorem zenevske university oboru biologicka statistika na toto tema. Staci jen deset tisic volicu vsech smeru a vysledek mezi nimy a peti milionu volicu nebude obsahovat vetsi odchylku nez par desetin procenta. Uplne by stacilo, vybrat k volbam jen deset tisic lidi, tedy pocet volicich zda-li 25 nebo 90 procet je zbytecny. Jestli mate v Cechach 5 milionu volicu (nevim presne) staci jen nepatrny podil 0,2 procent, aby vysledek byl stejny jako kdyz pujde volit vsech 5 milionu. Za predpokladu, ze tech 0,2 procent ma stejnou strukturu jako tech 5 milionu. Tolik statisticky k mnozstvi volicu.
A ted jak je to s tim mnozstvim velicin. Mame-li volit mezi dvemi, je to jednoduche. Je-li jich ale vic, je to veliky problem a prakticky se nepodari zvolit tu nejlepsi. Vetsinou jen tu, ktere ma od kazdeho neco a pro kazdeho neco. Zvolena potom neni spravna natoz dokonala. K tomu jeste prijde to, pokud se nejaka velicina zacne chovat priliz kategoricky, treba rekne, toto v zadnem pripade, prohrava a vypadne ihned z kola a uz nema nikdy zadny vliv a to i kdyby nabizela nejlepsi reseni. Ostatni ji jednoduse odstrani. Proto je kazda velicina nucena podstupovat kompromisy, kompromis ale nemusi predstavovat nejlepsi reseni. Kompromis je jen cesta mezi dobrym a spatnym.
Ostatne je to ted presne videt na prezidentske volbe. Zadny kandidat neni idealni, nakonec se zvoli ne ten nejlepsi, ale ten nejkompromisnejsi. To je ale veliky rozdil k tomu, ktery by byl nejlepsi.
Je tedy zrejme, ze budoucnost neni problem ideologie ale matematickeho reseni, jak zvolit tu nejlepsi velicinu z mnoha nabizenych. Zpusobu jak volit je mnoho. Pripomenu treba, jak se voli misto pro olympijske hry. Po prvnim kole hlasovani se vyradi to ktere zustalo na poslednim miste. Hlasuje se znova a opet se vyradi to posledni a tak to jde dal az zustane jen jedno. To je treba take jeden zpusob hlasovani.
Tady je videt, ze vice stran, tim vetsi problem. Je to naprosto obracene k JeJeho vykriku o sveraci kazajce, kterou tady pred par tydny kricel.
A presne to, co tady popisuji s vyberem velicin se take deje. Neustale zmeny zakonu a predpisu, nesmirna nestabilita protoze se nikdo nechce nechat vyhodit z kola a je nucen podilet se na nedokonalych kompromisech.
Navic se mohou jeste strany s relativne malm poctem volicu spojovat ve vetsi celky a ovladat potom vetsinu. To je jeste horsi, kdyz se veliciny, ktere pri hlasovani propadly, mohou spojit. Tim prakticky ovlada to nejhorsi zvolene reseni spolecnost.
Nestabilitu by mohl vyresit mensi pocet stran, ktere jsou zastoupeny ve vedeni. Cim jich bude mene, tim stabilnejsi bude jejich vedeni. To ale jeste neznamena, ze bude nejlepsi.
Zitra pokracovani

Anonymní řekl(a)...

pokracovani

Znate lotto? Vyber 6 cisel ze 45 a budes milionar? Kolik mate partaji? A kolik jich mate vybrat?
Jakou mate sanci stat se milionarem. Ciste matematicky temer nulovou. A jakou mate sanci vybrat spravnou partaj? Srovnano s Lottem take temer nulovou. A co ruzni voleni poslanci? Jaka je sance, ze si vyberete toho spravneho? Ciste matematicky temer nulova.
A to je ten podvod na demokracii. Ve skutecnosti nikdo nerekne otevrene, mily volici, ty se nemuzes nikdy strefit! A kdyby jsi se nahodou strefil, tak je tady jeste pet milionu dalsich, ke kterym, kdyz pricteme tvuj hlas, tak ti sdelime, ze ses opet nestrefil.
Soucasnym volebnim systemem je prakticky dokonale zajisteno, ze zvitezi jen ten, kdo vic krici a lze, kdo upouta vic pozornost. Nic. Soucasny volebni system nezaruci, ze zvitezi ten, kdo ma lepsi reseni. Je to podvod na volice, ktery jde a voli toho, o kom si mysli, ze ho bude zastupovat. Prakticky mu vlozi do rukou svuj vlastni osud.
Chceme-li se mit lepe, musi se tento volebni system zmenit tak, aby bylo mozne vybrat tu nejlepsi velicinu. Treba se bude volit tak dlouho, dokud nebude mit jedna strana 70%. Tedy naprostou vetsinu. A at se strany namahaji sami, primet volice svymi tematy jit je zvolit. Kdyz se o jejich zastoupeni uz uchazeji. Potom tam jeste musi existovat instance okamzite zruseni mandatu. Kazdych pul roku hlasovani ano/ne o pokracovani mandatu. A sice automaticke, rozhodne ne, aby nekoho poslali, aby si sehnal jeden milion hlasu, pokud je nespokojeny. Kdyz to bude automaticke, budou pod neustalou hrozbou, ze skonci a zacnou neco delat pro lid. Jinak je k tomu nic nenuti.

Anonymní řekl(a)...

vie
Jeste je du dalsi aspekt. A sice po volbach. Ve snemovne a jinde se usadi fura zastupcu lidu. Jak jste jiste zjistili, polovina jich neni vubec pritomna. Ti co tam jsou, telefonujou, bavi se, uraduji a koukaji si vyridit svoje veci. Nedavno jsm cetl, ze nemohli vubec odsouhlasit zvyseni myslim DPH, protoze jich tam bylo jen 64. Plny pocet je 200. Navic se na ne vali lavina predpisu a zakonu, kterou maji odsouhlasovat. Myslim, ze to jsou 4 zakony denne. Odsouhlasit nebo hlasovat pro nejaky zakon, to musite ten stary dokonale znat, znat jeho dusledky, slabiny a prednosti. Na to si musite prostudovat stohy papiru, byt pitomen pri diskuznich prizpevcich. Teprve potom muzete spolehlive podle sveho presvedceni o necem jinem. Pochybuji, ze takova Kristyna Koci a jini studuji doma po vecerech vsechny dostupne materialy, aby mohly pote spolehlive hlasovat. Ta mela maximalne starost kde a na jak dlouho rozevrit nohy.
Ja si myslim, ze vetsina stejne nema ani potuchy o cem vlastne hlasuji. Potom z toho vylezaji takove paskvily jako tech 120% neplatnych hlasu pri prezidentske volbe.

Tady vznesu dotaz na JJ a LL: vedeli jste vzdycky naprosto presne o cem hlasujete?

Jak k tomu potom prijde volic, ktery si nekoho zvoli, a ten vubec nechodi na jednani? A jeste se o tu volbu uchazel! Me to pripada, ze tam chodi jako na fotbal. Nepripraveni, jen si zakricet, zapsat se, shlednout utkani a spokojen se pote venovat necemu jinemu.
Takhle si ja ale sve zastupce nepredstavuji. Ja chci aby me zastupovali, aby jednali v nem jmenu a byli na to pripraveni. Zeptejte se takovyho Schwarzenberga, o cem se prave mluvi? Pokud ho vzbudite!
Was soll das? (co to znamena) Uchazeli se o zastupovani, tak budou zastupovat!
Tady bych pozadoval po volbach 100% dochazku a udelal bych komisi, ktera by zkousela zhave zastupce, jestli presne vi a studovali tema, o kterem budou hlasovat. Pokud ne, pul milionu pokuty. Kdyby vas ve skole nezkouseli, tak se take nic nenaucite a ani byste se na latku nekoukli.

A kdo to docetl az sem, jiste je mu nad slunce jasne, ze volit je naprosto zbytecne. A to jsem se vubec nezabyval politickym smerem.
A kdyz prej stale siju do LL, tak musim jeste poznamenat, ze demokracii sice mame vsichni, jenze spatne nastavenou a se spatnymi pravidly. Jen zbyva doresit, jestli je to tak umyslne nebo nevedome. O tom nekdy priste.

Anonymní řekl(a)...

vie
pro kompletni dokresleni situace se jeste kratce podivame klicovou dirkou do Rakouska a Bruselu.
Dnes zacina soud s rakouskym byvalym ministrem vnitra (2000-2004) Ernst Strasser. Dva britsti zurnaliste prevleceni za bankere novin The Sunday Times ho vlakali v Bruselu do pasti protoze od nej chteli zmenit ochranu zakazniku v hedges fondu, samozrejme chteli zmenit ochranu na horsi. Krome nej jim do pasti vlitnul jeste jeden z Rumunska a jeden ze Slovinska. Slibil jim, ze to za 25 milionu korun zaridi. Pri rozhovoru ho natocili. Rikal, ze ma sest zakazniku a oni jsou sedmy, a kazdy mu plati za jeho sluzby 100.000 eur rocne.
Kdyz to zverejnili, tvrdil, ze o tom vi a jen chtel naoko prijmout penize, jelikoz cele povazoval za akci tajne sluzby. To mu ale nikdo neveri. Stejne jako znama krabice od vina.
Experti na pravo ale rikaji, ze nic nezakoneho neudelal, ministr uz nebyl a byl jenom poslanec. Tak ho mozna i soud osvobodi. V zadnem pripade neni ale ve vazbe. Koho to vice zajima, najde vic treba ve wiki.
Dobra, jaky to ma ale vztah k demokracii a volbam, o kterych jsem se nahore zminil? Jednoduchy.
Po tom co zkoncil na ministerstvu si zaklada lobbyistickou firmu v Bruselu. Postaveni a kontakty na to asi mel z ministerstva. Presto ho jeho strana nominuje na kandidatku na parlamentare EU. Lide ho zvoli, zrejme nikdo nevi ze ma lobbyistickou firmu primo v Bruselu a jako poslanec EU parlamentu je to jaksi alespon pro me stret zajmu. On tvrdi, ze k tomu poslancovani prisel jako slepy k houslim, ze kdyz ho prosili, tak to sel holt delat (2009).
Je tedy poslanec EU parlamentu a soucasne provozuje lobbyistickou firmu a za 100000 eur zaridi co muze. K tomu ma samozrejme plat a veskery nahrady. Takovej clovek si prijde za volebni obdobi na jednu miliardu korun!
A ted otazka: co ti poctivy volici, kteri studovali cele tydny rozhovory a vybirali, koho maji zvolit a kdo je bude dobre zastupovat? Jako takovej JeJe, LL a Vikej? Chudaci jedni. Je me jich lito, kdyz se nechaji takhle ochcat necim, co dokonce neni vubec nezakonne!
To samozrejme neni vec demokracie ale vec nastavenych pravidel!
Kolik stovek je takovych v Bruselu a kolik desitek tisic je takovych asi v cele Evrope?
Kdo me napovi?

Anonymní řekl(a)...

vie
Vcera jsem videl v televizi ve zpravach kratkou diskuzi nekoho, kdo napsal novou knizku o tom, ze hlupaci nemaji mit pravo vubec volit s jednim ze Zelenych. Zmineny borec zastava myslenku, ze vetsina volicu jsou tupci a misto vice prime demokracie se jim ma pravo volit sebrat. Jako priklad uvedl ceskeho knizete Karla Schwarzenberga, ktery by rad ustavil radu moudrych, kteri by nejak volili za obcany. Proto to sem pisu. Ten zelenej mu na to povida, kdo by jako ta rada moudrych mela byt? Znova poukazal na 3% bohatych, kteri vlastni 60% vseho, coz je zname, a poukazal na to, ze ti bohati vlasne zadluzuji vsechyny obcany ku svemu prospechu. Treba formou zachrany bank a firem, kvuli kterym si musi stat pujcovat. Dnes uz ma kazdy rakousky obcan diky bohatym na krku dluh ve vysi 1 milion korun. A tito bohati, vzdelani a chytri, kteri "vedou" firmy a banky do krachu by meli zasedat v rade moudrych a nahradit volice?
Zajimave na tom je to, ze jsou i smery, nejenom po vice prime demokratie, ale i volicum pravo volit uplne sebrat. Coz jsem slysel poprve.

A uz tyden cekam od dvou nami (vami) zvolenych zastupcu na odpoved: vedeli jste vzdycky naprosto presne o cem hlasujete?

Stat se zvolenym zastupcem je podle meho nazoru za prve ohromna pocta a take velika odpovednost. Zvoleni zastupuji prakticky treba cele mesto, 200 tisic lidi nebo i celou zemi s poctem vice milionu. Nakonec zjistite, kdyz se kouknete na televizi, ze zasedaci saly jsou poloprazdne a kamera, kdyz se otoci nekdy do salu, vidite, ze kolikrat i ti, co tam jsou se zamestnavaji vsim moznym. Nahore jsem se zminil, ze poslanci a jini nejsou pritomni diskuzim, ktere probihaji pred hlasovanim, zeptal jsem se tedy tech nejkompetentnejsich:
vedeli jste vzdycky naprosto presne o cem hlasujete?

Proc se k odpovedi nehrnou si dovedu predstavit. Zrejme jsem trefil hrebicek primo na hlavicku.

Dobra. Ale co ted s tou odpovednosti. Ta neni zadna. A co s duverou? Co s tim, kdyz me nekolik stovek tisic ci milionu vyslovi duveru a daji me mandat, abych je zastupoval? Co bych s tim ja delal? Jak bych k tomu pristupoval? Nechodil bych tam? Delal bych si z toho srandu? Proc bych to potom zacal delat? Nebo se o to vubec uchazel?
Byl bych tak arogantni ke vsem, kteri me tu ohromnou duveru vyslovili, ze bych jim na jejich otazky odpovedel: ja ti nejsem povinny vubec nic vysvetlovat?
Ja se s tebou, bidny hnusny cerve vubec bavit nebudu!
To je ta arogance, ktera nas trapi. To je ta arogance za vyslovenou duveru, kdy vam prezident odmitne rici, koho pozval na zranici za vase penize. A takovouto aroganci to zacina u toho "nejduveryhodnejsiho" a tahne se celou krajinou az do zakladu.

Ba naopak, mili pratele. Neobycejna duvera, ktera vam byla slozena do klina vas zavazuje k tomu, abyste vzdycky a cestne stali, naslouchali a vysvetlovali, co jste za tuto duveru udelali a to kdykoliv, kdekoliv a az do smrti! Jelikoz ta duvera je neco neobycejneho, nenecha se vymazat a proto vase povinnost nekonci volebnim obdobim ale trva tak dlouho, dokud budete existovat. To neni kufr, ktery jednoho dne odhodite. Kdyz jste ho jednou vzali do ruky je to vase cest, ho nest az do konce!!!!

Jan Jelínek řekl(a)...

Vida, vie, jaký je z tebe najednou „demograt“! Jak najednou uznáváš důležitost výběru těch osobností, kterým je v politice svěřována odpovědnost, jak je ti najednou jasné, že bez kvalitních lidí v politice, kteří ten úděl odpovědně a poctivě přijmou, to kvalitně nepůjde. Protože NĚJAK to může jít „do alelujá“. Zřejmě ti došlo, že aktuální politická rozhodnutí tvých aktuálních politických zástupců mají přímý vliv na tvůj současný i budoucí život. Že skuhrání bez vlastního angažmá je jen skuhrání. Zbytečné skuhrání, byť by bylo jakkoli chytré a fundované. Buch do vymlácené slámy!

K tomu, jak jsme se v našich konkrétních politických angažmá jako zastupitelé (či poslanci – LL) chovali, s jakou jistotou jsme rozhodovali a jestli z toho máme dnes špatné svědomí, to ti musí každý říct sám za sebe. V plzeňském městském zastupitelstvu působil svého času JS a má maličkost, LL byl poslancem ČNR.
Za sebe mohu s naprosto čistým svědomím prohlásit, že jsem hlasoval a plédoval pro ta usnesení zastupitelstva, která jsem považoval za prospěšná pro město Plzeň a jeho obyvatele. V žádném z těch rozhodnutí jsem nebyl ani ve střetu zájmů, ani jsem neměl z nich jakýkoli osobní prospěch. Doteď netuším, jak bych si tehdy mohl v roli zastupitele osobně prospět. Funkce jsme – my prostí zastupitelé – vykonávali zadarmo, placení byli jen „uvolnění“ radní a primátor. Naše garnitura 1990 – 1994 dokonce odmítla i „volné tramvajenky“, které bolševik „poslancům“ MNV poskytoval.
Jako zastupitel jsem se rozhodoval na základě podkladů a informací, které nám připravovali (velice vystrašení a tedy i loajální) úředníci příslušných odborů magistrátu, povinně o sobě poskytovali všemožní žadatelé, které jsem si sehnal sám, které nám na OF práskli občané, které mně občané dodali do redakce Plzeňských novin. Nemohu popřít, že jsem byl v té převratné době do jisté míry indoktrinován názorem o nezbytnosti zavedení „volného trhu bez přívlastků“, ale v praxi jsem se povětšinou držel vlastního zdravého rozumu a zdravé opatrnosti k motivům a vlastnostem lidí, kteří se drali do popředí, do funkcí, do privatizací, do podnikání atd… Zdravý rozum mně (kupříkladu) přivedl k veřejné polemice proti Klausově tezi, že „neexistují špinavé peníze“, ale „jen peníze“. Otvíral jsem si aktivně hubu v zastupitelstvu, v radě zastupitelstva, kde jsem seděl za noviny bez práva hlasovat a vstupovat do jednání rady, v Plzeňských novinách, jež jsem řídil, všude, kde to mělo i nemělo cenu. Měl jsem stoprocentní účast jak v Zastupitelstvu města Plzně, tak v Kulturní komisi Rady. Nepamatuju se, že bych hlasoval pro nějaký vyslovený průser, v několika průserech jsme my, kteří ty průsery tušili a před nimi varovali, byli přehlasováni.
Za ty více než čtyři převratné roky se toho událo hafo. Rutinního i jedinečného. Musím třeba Zdeňku Proskovi, tehdejšímu technickému náměstkovi primátora přiznat kladné body za vizi, razanci a důslednost při založení a realizaci průmyslové zóny na Borských polích, ale velice záporné body udělit za (významný podíl) na zásadním přehodnocení už schváleného územního rozhodnutí (optimální) trasy dálničního obchvatu a volbě jiné trasy, jež vedlo ke stavebně mnohem komplikovanějšímu řešení, k desetiletému zpoždění realizace a k prodražení stavby o několik miliard, a to z vícero nepěkných důvodů. Jedním z nich byla spekulace s pozemky pro „insidery“.
Takhle podrobný jsem proto, abych, vie, vyšel vstříc tvé fascinaci realitou praktické politiky. Jak už jsem ti napsal, kdo si to nezkusil na vlastní kůži, ten o tom ví asi tolik jako panic o šukání.
JJ

Anonymní řekl(a)...

JS

Důvěra a odpovědnost? Neblázni Vie, to jsou pojmy, které s politikou vůbec nijak nesouvisí.

To může fungovat jen za předpokladu, když volič osobně zná toho, koho volí, a naopak. Jinak to jsou jen slova, který vůbec nic neznamenají.

Indoktrinovanej JeJe se tu zase bije v prsa se svým "karakterem", když píše, že jsme za to nic neměli. Měli. Nějaký náhrady ušlé mzdy, či jak se to jmenovalo. Už nevím. Ale byly to nějaký drobný.

Proč by ses o to vůbec ucházel?
To je přece úplně jendoduchý.

a) Je to velmi dobře placená "práce", pokud jde o politiku vysokou, nikoli komunální. Ovšem i na komunální úrovni za sezení ve správních radách různých společností jsou velmi slušné prachy. Bylo pár prominentů, který je brali už tehdy.

b) Potkáš při tom spoustu zajímavých a leckdy významných lidí, kteří se ti mohou v budoucnu hodit. Navážeš užitečné a cenné kontakty.

c) Pokud na stranické kandidátce naskočíš na level vysoké politiky a neuděláš nějakou evidentní kravinu, jako že bys třeba někomu nedej bože vykládal své skutečné názory... už nikdy nepropadneš sociálním sítem o patro níž. Už vždycky budeš součástí high society.

A to přece stojí za trochu snahy, no ne?

Jasně, že Kristýna Kočí ví kulový o tom, o čem hlasuje. Ale kulový ví dvě třetiny poslanců. Od toho mají rodnou stranu, aby jim připravila podklady a řekla jim, jak mají hlasovat. Hele Tondo, na bod 35 ten čudl zmáčkneš. Na bod 36 na něj nebudeš sahat. Je to jasný? Jasný šéfe. To je parlament.

Hele ty ses nikdy nedíval na TV? Nikdy jsi nečetl net nebo noviny?

Ty to jen tak zkoušíš, co z nás vypadne, viď ty filuto? Čerstvě narozené jehně přeci nejsi.

Anonymní řekl(a)...

JS

Jo mimochodem, to omezení volebního práva...

Filosof Stanislav Komárek zase říká, že by ho měl mít jen ten, kdo platí daně. Tzn. jen ten, kdo do kasy sype, by měl mít právo rozhodovat o tom, na co se bude z té kasy utrácet.

Obávám se, že na tom něco je... Armáda těch, kteří od státu jen berou a vůbec nic mu nepřináší, třeba zrovna v USA dramaticky roste. A právě ti vyhráli Obamovičovi volby...

Anonymní řekl(a)...

vie
Ne, Jeje, demograf jsem takovy jako kazdy jiny. Nikdy jsem myslim netvrdil, zeje uplne jedno, kdo je v politice, alespon, co si pamatuji, jelikoz nekdy uz take nevim, co jsem rekl ci napsal vcera, natoz pred tydnem. A prave naopak, tomu prikladam velikou vahu. Je to idet ple toho, kolik si s tim dam prace, to tady vsechno popisovat a vysvetlovat a pokouset se ctenare pretahnout na svoji stranu. Az napisu jen "OK", bude to znamka, ze nmam zajem o dalsi. Je to tak? Ano, je! Ja ti samozrejme dekuji, za podrobne vysvetleni.
Vsechno co pisu, tady ve starem vlakne je vlastne jeste k volbam, trochu s krizkem po funusu ale treba uz neco na pristi.
S vyslovenou duverou maji zvoleni zastupci a i strany, a jak rikam, alespon podle meho nazoru, veliky problem. A nebo jim to nikdo nevysvetli, co to znamena. Samozrejme, vsude jsou jak poctivy tak i grazlove, a jde vzdycky jen o to, v jake jsou rovnovaze.
To co jsem tady napsal s byvalym rakouskym ministrem vnitra se ktery tady probiha soud, to je jen jako nazorny priklad selhani kompletne vseho. Jest jednu pripomenu, ze mel lobbyistickou firmu, pote byl nominovan stranou na parlamentare EU, obcany zvolen a poslez pouziva svoje postaveni k prosazovani zakonu a zmen zakonu pro toho, kdo mu zaplati. Natoz se citi zcela nevinny a dokonce experti tvrdi, ze nic protizakonneho neudelal. Soud probiha zrejme jen jako divadelko pro verejnost, jelikoz neni ani ve vazbe a lobbuje v Bruselu dal. Natoz ho s nekolika vydelanyma miliardama pusti a volic bude mit za to zakony, ktere ho nechrani.
Podle mych meritek by musel zdobit prvni poulicni lampu, kterou uvidim.
K toto si skutecne mohu moji cestu k volbam usetrit. Ty samozrejme take. Volit poslance, kteri posleze maji tolik prace, ze nechodi do zasedacich sini, tedy, ze nezastupuji toho koho maji, na to si take tu cestu muzeme usporit. Na to, ze jsou posleze arogantni a mysli si, ze nemaji povinnost nikomu nic vysvetlovat, na to take ne. A tak dale a dale.
Tady to potrebuje prvne zmenu, defakto prvne jen organizacni, nez zacnu premyslet, zda-li dat volici vubec pravo volit a jine navrhy.

Voby by meli slouzit k tomu, aby se vybral vhodny kandidat. Proto se chodi volit. Pri soucasnem systemu to bohuzel neni mozne a neni mozna ani korektura. Tady se musi nasadit paka, ve zmene systemu na lepsi, jinak to nikdy nebude brat konce. Jak to funguje dnes, tak jsou volby akorat popreni veskerych moralnich a etickych hodnot, coz defakto legitimizuje kriminalitu. To je vsechno. Proto nikam nechodim.
















Anonymní řekl(a)...

vie
JS
Ano bezna praxe.
Clovek kolikrat vyslovi neuvazena slova. Stejne tak vas Standa Komarek.
Volit ma jen ten, kdo plati dane. A co studenti? A zeny v domacnosti? A zeny na materske? Duchodci? A taci, kteri se nahle dostali na socialni sito, ale chteji v zemi dale zit? Jak to bude Standa Komarek oddelovat?
Z logickych duvodu pro me nejak plati, ze ten kdo chce v nejake zemi zit, ma mit pravo, se podilet na volbe cilu. Nebo to chces nekterym uprit?

Anonymní řekl(a)...

JS

Vie

Zase. Nejde vůbec o to, jestli chci nebo nechci. To je špatně položená otázka.

Jde o to, co je možné, co je řešením problému. Jasně že když nahlas vyslovíš - omezení volebního práva - zní to strašlivě. Jenže. Studentům jsou volby stejně ukradené, v Česku už od převratu. Nikdo z nich volit nechodí. Pokud by bylo volební právo až od 21, věci to jen pomůže. Důchodci? Ti jo, ale zeptají se nejdřív dětí, koho mají volit. Páč jsou mimo, nechápou vůbec nic. Kromě komoušů ovšem.

Ale když to takhle půjde dál, tak v zemích s mimořádnou a neregulovanou imigrací, se dostanou k moci pouze ty vlády, které budou mít jediný volební program - vyplácet dávky imigrantům a nezaměstnaným. Přesně toto se teďstalo v USA. Obamoviče volilo jen 30% (!!!) bílého volebního elektorátu. A stejně vyhrál. A co od něj čekají ti černoši a hipánci, kteří ho do toho křesla posadili? No ty dávky přece! Určitě ne investice do vědy a výzkumu. Není tak těžké to pochopit, myslím. Neexistuje žádný stát na světě, který by toto dokázal dlouhodbě financovat!!!! Co jsou příjmy a co jsou výdaje, to přece víš. Možná jen nechápeš, že u státní kasy je to stejný jako u tvojí kasy. Je to jednoduchý.

Ale demogracie je stejně v prdeli, neřeš to. Smile.

Anonymní řekl(a)...

vie
dobre, studenti volit nebudou, duchodci take ne, zensky take ne, pristehovalci take ne, zbyva nam jenom ten, kdo posledni nejmene ctyri roky pracoval. To je v Cechach, jak jsem cetl, dva udaje, 800 tisic nebo 1,5 milionu. Predpokladam, ze urednici, kteri si jen ohravaji prdel, volit take nemusi. Vojaci a policajti take ne, kdyz uz budou volit jen ti, kteri poctive pracuji.
Nespaluje plzenska teplarna ty zabavene drogy a travu ted nejak ve velkem? Ze by byla ted cela plzen nejak zhulena?

Jan Jelínek řekl(a)...

To vie:

„Indoktrinovanej JeJe se tu zase bije v prsa se svým "karakterem", když píše, že jsme za to nic neměli. Měli. Nějaký náhrady ušlé mzdy, či jak se to jmenovalo. Už nevím. Ale byly to nějaký drobný.“

Mea culpa, JS má pravdu. Omlouvám se, vie, že jsem ti lhal veden svou neodolatelnou potřebou líčit své působení v komunální plzeňské politice v letech 1990 - 1994 v lepším světle, než jakým zářila reálná skutečnost. Opravdu jsme v Zastupitelstvu města Plzně nepracovali úplně zadarmo. Ušlou mzdu za hodiny, které jsme neodpracovali v zaměstnání, nýbrž ve prospěch města v zastupitelstvu, nám refundoval magistrát podle tehdy platných předpisů. Přiznávám upřímně, že nevím, jestli bylo výhodnější těch pár hodin za měsíc být v zaměstnání nebo na zasedání zastupitelstva. Vzpomínám si, že ke konci volebního období se ministerstvo nad zastupiteli ustrnulo a kromě refundace přihodilo zastupitelům ještě pár stovek navíc za jednotlivá zasedání. Přisáhám, vie, na svou čest a svědomí, že jsem tehdy do komunální politiky nevstupoval kvůli refundaci mzdy, o těch pozdějších stokorunách za zasedání jsem ještě nemohl vědět, takže v mém vstupu do komunální politiky opravdu nehrály peníze žádnou roli.

Když jsem zmínil nezištnost angažmá popřevratových zastupitelů města Plzně, kterou jsem ilustroval odmítnutím privilegia volné (neplacené síťové) tramvajenky (v ČSFR je měli poslanci MNV automaticky ze zákona), pamatuji si, že při hlasování, kterým zastupitelé odmítli být takto oproti běžným občanům města Plzně zvýhodněni, hlasovali JS a MUDr. Mukenšnábl proti tomuto usnesení. Svědčí to o „karakteru“ JS, pro kterého byla od začátku politika příležitostí k získání výhod, peněz a užitečných kontaktů. Zklamání, že se nakonec ve vrcholové politice neuchytil, ačkoli kandidoval za dvě různé politické strany (neúspěšně) do Zastupitestva města Plzně i (neúspěšně) do parlamentu, způsobuje jeho utkvělou nenávist k demokracii, kterou projevuje téměř v každém svém příspěvku.
O tom, že si je dnes a denně palčivě vědom, oč neúčastí ve vrcholové politice přišel a přichází, jasně a nepochybně svědčí jeho názory (cituji JS):
„a) Je to velmi dobře placená "práce", pokud jde o politiku vysokou, nikoli komunální. Ovšem i na komunální úrovni za sezení ve správních radách různých společností jsou velmi slušné prachy. Bylo pár prominentů, který je brali už tehdy.

b) Potkáš při tom spoustu zajímavých a leckdy významných lidí, kteří se ti mohou v budoucnu hodit. Navážeš užitečné a cenné kontakty.

c) Pokud na stranické kandidátce naskočíš na level vysoké politiky a neuděláš nějakou evidentní kravinu, jako že bys třeba někomu nedej bože vykládal své skutečné názory... už nikdy nepropadneš sociálním sítem o patro níž. Už vždycky budeš součástí high society.“

O závisti k tomu, jak si to LL – na rozdíl od JS – v politice pohodlně zařídil, kterou JS vůči LL-ovi nebržděně opakovaně projevuje, se snad ani nemusím v této souvislosti zmiňovat.
JJ

Anonymní řekl(a)...

vie
to jsou me veci!

Anonymní řekl(a)...

Týýý joooo

nebržděný a závistí zelený JS se popadá za břicho...

Inu je to prdel. Člen několika politických stran a hnutí, a to v rozptylu celého spektra od pravioe k levici, JeJe, se už z tý politky definitivně zbláznil.

Ale co hůř, ztratil už jakýkoliv glanc. Dikce domovnice, která mi píše posudek pro uliční výbor... Je to hodně smutný Honzíku, co jsi tu o sobě prozradil.


Jan Jelínek řekl(a)...

Všimněte si, vie, Víkeji, eLeLe, Pazyku, LW..., kterak JS-ovi zoufale chybí smysl pro humor, když je terčem stejného typu "humoru", jaký tu s oblibou provozuje (přirozeně jen na ostatních) on sám.
Musím s velikým uspokojením konstatovat, že ve zkoušce, které jsem JS podrobil, "obstál" zcela dle očekávání. A přiznám se bez mučení: nedokážu se nad tím, jak si JS „naběhl“, přestat polohlasně pochechtávat.

Toto mé přiznání ovšem nic nemění na tom, že můj testovací příspěvek obsahuje pouze ověřitelná fakta a doslovné JS-ovy citace. Na těch míra jeho podráždění a následující legrační pokus o verbální odvetu nemůže mnoho změnit.
Ovšem interpretace uvedených faktů a citací, to už je přeci jen něco trochu jiného. To – s potměšilým úsměvem – rád připustím. Jsme tu přece všichni demokraté, a tak nemůžeme druhým upírat právo interpretovat předložená fakta po svém. Tedy ani chudáčkovi JS ne. Když si on to právo suverénně osobuje, kdykoli se mu chce někoho urazit nebo ponížit. Nic mu přeci nebrání ta ověřitelná fakta a autentické citace interpretovat správně, jinak než já, který se (podle JS už poněkolikáté, a to z různých důvodů – tentokrát z těch politických) definitivně zbláznil. Smile. Už se na tu jeho sebeobhajobu těším. (Pozor, JS, další test!)
JJ

Anonymní řekl(a)...

JS

Vie

Tak dobře. Budeš si chtít koupit nový vejfuk na motorku. Zajdeš za sousedem, osmnáctiletým studentem, abys ho požádal o svolení. Ten ti poví, že ses asi zbáznil. Že si můžeš koupit tak nanejvýš novej zvonek na kolo a za ušetřený peníz že mu máš koupit novej iPod.

Je to tak správně?

Anonymní řekl(a)...

vie
Mily chlapci! Ja se v tomto vlakne zkousim dobrat toho, na kolik jsou volby zbytecne. Snazim se vam ukazat, ze muj recept je spravny. Tak to v diskuzi ma byt. Je mozne, ze muj nazor patri do srotu nebo zvlastni skoly, o tom vidim zase vasi moznost, me o tom presvedcit.
Takove diskuze jsou otravne, namahave ale na druhou stranu, zrejme v kazdem neco do budoucna zustane a je mozne, ze k praktickemu pouziti dojde az mnohem pozdeji. Nebo nedojde vubec. Misto toho se tady hadate a vycitate si kde co. Venujte tu energii radeji na pochopeni teziste mych prizpevku.
Dekuji JeJemu za jeho statement, poznamenal jsem si do do doporucenych poznamek JeJe=bez chybicky, ale dal jsem si k tomu jeste otaznik, jelikoz moc dobre vim, ze kdyz se budu ptat obyvatelu Hvezdy na Borech, zrejme zjistim, ze vetsina je nevinnych. Presto ale beru osobni nazor.
Teziste v tomto je ale nekde jinde, a to jsem se tady snazil ukazat, a to velice uspesne. Jestli umim pocitat, tak zdejsi pomer jsou tri volici na tri politiky a neni dulezite, zda-li aktivni ci neaktivni.
To teziste meho testu bylo v tom, ze jen jedna tretina byla ochotna vydat nejaky statement ohledne ucasti a pripravy pri zastupovani volice. Ostatne, jak to bylo vasima ocima u jinych?

JeJe me predhazuje, ze se tocim na jednom vybranem miste jako zdivocela kaca ale pri tom musi presne vedet, ze to je muj umysl. Najit slabe misto a to potom dokanale rozmelnit. Proto se ted divoce tocim na miste, ktere me pripada v zacatku velmi dulezite. A to bez ohledu na to, jakym smerem se kdo vyda. Prvne je to vubec otazka zastupovani!
Ja prirovnam volice k firme, ktera si najme externiho zastupce-prodavace. A od te doby, co nastoupi a prevezme sluzebni auto, ho cele 4 roky ve firme nikdo neuvidi, nikdo mu zadne instrukce nemuze dat a nas zastupce-prodavac je cely cas, dokud nevyprsi jeho pracovni smlouva naprosto nedostizny. Na kolik je loajalni k firme a na kolik je pracovity se muzeme cele ctyri roky jen domnivat. Navic, potkame-li ho nahodou nekde na ulici, tvari se, ze neni vubec povinny firme cokoliv vysvetlovat. Kdyz si takova firma najme padesat takovych, kolik si myslite, bude z nich pracovitych a kolik jich pojede hned na chatu?
A hlavne, ta nejdulezitejsi otazka a upne centrum teziste: Znate nejakou firmu, ktera by se do takovehleho dobrodruzstvi pustila? Jak vite, mam ve zvyku si na svou otazku hned odpovedet: Ja takovou firmu neznam!

Anonymní řekl(a)...

JS

Vie

Omlouvám se za špatný příklad, nestíhám, věnuju se bažinám a veverkám.

Ten student bude potřebovat zaplatit výuční list na kuchaře páč už půl roku nemůže sehnat práci. Jsi dobrá duše a zaplatíš mu ho. Ten student má hodně kámošů, hlavně Turků a Ukrajinců. A tak o tvé dobré duši poví i ostatním. A za týden o tomto způsobu dělení obsahu tvé vlastní peněženky přijde hlasovat deset dalších.

Nepochybuji, že zaplatíš, páč jsi usazen spolehlivě mimo dosah spalin plzeňské teplárny.

Tak nějak se to má s - ryze hypotetickým - omezením či neomezením volebního práva.



Jan Jelínek řekl(a)...

To vie: K jeho veverčímu běhu v kole, v němž veverka i vie sice běží a běží a běží, ale pořád zůstávají na místě (cituji):

"A hlavne, ta nejdulezitejsi otazka a UPNE CENTRUM TEZISTE (Pověz mi, vie, jak si představuješ „upnuté centrum těžiště“ – JJ. Smile ): Znate nejakou firmu, ktera by se do takovehleho dobrodruzstvi pustila? Jak vite, mam ve zvyku si na svou otazku hned odpovedet: Ja takovou firmu neznam!"

Problém, vie, je, a furt ti to ne a ne dojít, že stát není něco tak jednoduchého jako firma. A kupříkladu ČR není v situaci, že by se aktuálně do nějakého dobrodružství pouštěla, ona v něm od r. 1989 už dlouho a stále hlouběji vězí.
Nicméně, pokud mermomocí trváš na svém "firemním" přirovnání, pak je stát jakýmsi obrovským „holdingem“ nepřehledného množství všelikých druhů "firem" (holdingů, akciovek, eseróček, o.p.s.-ek, družstev, spolků, sdružení, politických stran, úřadů, církví, zájmových klubů, sportovních klubů, kroužků, partiček, gangů, mafií, škol, nevěstinců, rodin, odborů, hospod, divadel, televizních stanic, vydavatelských domů, bank, kampeliček, médií, facebooků, blogů… atd.) s všemožnými „skupinovými“ zájmy a příslušnými krátkodobými taktikami a dlouhodobými strategiemi. Těmi nejmenšími „firmami“ v tomto spletitém „holdingu“ („řízeném“ penězi a zákony a tvůrci zákonů a dohližiteli nad dodržováním těchto zákonů…) jsou jednotliví občané, opět s všemožnými „osobními“ zájmy („vně“ i „uvnitř“ skupin) a s příslušnými krátkodobými taktikami a dlouhodobými strategiemi.

Na něco tak komplikovaného neexistuje nějaký „geniálně objevný“, tím méně „jednoduchý inovativní“ recept. Na to zapomeň/te. Stejně nablblé je TVRDIT, že (kupříkladu) demokracie je mrtva nebo že vše ve světě jede „samopohybem“ nebo, jako teď naposled eLeL, že nás cizáci URČITĚ převálcují a další podobná PROROCTVÍ.
Už by sis měl, vie, a nejen ty, konečně zapsat za uši, že PROROCTVÍ není argument! A že – byť by vše ukazovalo k jedinému možnému závěru – dokud se očekávané neuskuteční, tak se stále jedná POUZE o PŘEDPOKLAD. Byť by byl sebevíc pravděpodobný.

Jenže, o čem bychom se tu s tebou mohli vůbec bavit, kdyby sis každou chvíli necucal z palce prapodivné teorie, neplácal páté hrušky přes devátá jabka, netvrdil jako objevné „vědecko-filozoficko-politologické“ faktum to, co tě právě nad nějakou událostí v novinách nebo v tv „na první dobrou“ napadne. Myslím si však zároveň, že tu všichni dobře víme, nebo alespoň tušíme, že u tebe jde především o hru, kterou se bavíš. Inu, proč ne, každý si tu po svém způsobu hrajeme. Ale u tebe se bohužel zhusta jedná o hru „ANEBY“ (Eric Berne, Jak si lidé hrají), o které jsem ti/tu kdysi psal. Možná si vpomeneš. Pokud ano, tak ti připomenu i „protitah“, kterým úmysl „lišky“ zatáhnout „beránka“ do nekonečného vysvětlování, protiargumentování, hledání příkladů, vyvracení bludů…, „beránek“ eliminuje. Ta věta zní: „Jak myslíš ty.“ Má přečastá neúčast v tvých „tématických hrách“ je jejím tichým ekvivalentem.
JJ

Anonymní řekl(a)...

vie
ja jsem svoje vysvetlil,dale se v tom nehodlam hrabat. Je jen na tobe, JJ, zda-li vysvetleni prijmes ci ne. A je me jedno co udelas.

V kazdem pripade preji kazdemu v ruske rulete mezi :
... "nepřehlednem množství všelikých druhů "firem" (holdingů, akciovek, eseróček, o.p.s.-ek, družstev, spolků, sdružení, politických stran, úřadů, církví, zájmových klubů, sportovních klubů, kroužků, partiček, gangů, mafií, škol, nevěstinců, rodin, odborů, hospod, divadel, televizních stanic, vydavatelských domů, bank, kampeliček, médií, facebooků, blogů… atd.) s všemožnými „skupinovými“ zájmy a příslušnými krátkodobými taktikami a dlouhodobými strategiemi."... mnoho stesti.
U ruske rulety jednoduse natahnete kohoutek, date hlaven ke spanku a stisknete. A uvidite co se stane.
Hodne stesti!

Anonymní řekl(a)...

JS

"dokud se očekávané neuskuteční, tak se stále jedná POUZE o PŘEDPOKLAD. Byť by byl sebevíc pravděpodobný."

Vykládej o tom amíkům na východním pobřeží USA. Ergo: Dokud se neutopíte, je to furt jen předpoklad, že SANDY přiběhne. A tak v klídku seďte doma na prdeli, páč teprve až se utopíte, budete mít jistotu.

Tak to je moudro hodné POLITIKA. Inu mudřec je ten náš JJ.

Proroctví zajisté není argument, to je pravda. Ale dlouhodobý prokazatelný trend může ignorovat jenom idiot.

"pak je stát jakýmsi obrovským „holdingem“ nepřehledného množství všelikých druhů "firem""

Nesmysl. JeJe dosud nepochopil, co je stát. Soukromé obchodní subjekty, ba ani ty neziskové, do "státního holdingu" rozhodně nepatří. Ty stojí na opačném břehu než stát. Stát jim poskytuje infrastrukturu a právní ochranu (tedy teoreticky..), míněno právní prostředí, a oni mu za to platí daně. To je celý. A to je standardní obchodní vztah. A v tomto smyslu - ekonomickém - stát firmou skutečně je. Protože má náklady a má výnosy. Je to jednoduché.

To, že rozhodovací procesy v této firmě jsou politickými procesy, to je jiná věc.

Anonymní řekl(a)...

vie
jako kdybych to nerikal, uz to tady mame:
http://www.novinky.cz/domaci/286947-do-prace-prislo-rano-jen-50-poslancu-necas-si-tak-mohl-v-klidu-cist-noviny.html

RADY A RŮZNÉ VYCHYTÁVKY PRÁCE NA BLOGU

VLASTNĚ TAK JAK SE POSTUPNĚ PTÁTE TAK TO BUDU DOPLŇOVAT:
Co se zaslanou pozvánkou mailem:
můžete potvrdit a vkládat své příspěvky na blog (pozvánku do blogu zašlu případně znovu). Pokud potvrdíte, stanete se dopisovatelem, můžete přispívat, i přes svůj mail. Nebo zaslat mě a já obratem na blog umístím ...
Posílejte nápady, odkazy a doporučení, zpracuji to pro blaho všech či některých ...
Pozvánky do blogu a zapisování komentářů
Jak se přihlásit do blogu jako dopisovatel. Po obdržení pozvánky od Admina (Googlu) na Váš mail.
Vstoupíš na odkaz double klikem, pak pokud není prázdné okénko pro e-mail dáš použít jiný účet. Pokud nemáš účet u googlu, dáš vytvořit účet -pozor ne mail. Vložíš nějaký svůj existující mail ( i jinde založený, třeba seznam apod.) a zadáš heslo o 8 znacích. (pokud heslo tvého existujícího mailu nemá 8 znaků, základ hesla může být třeba stejný a doplněný do 8 znaků). Pak heslo zopakovat pro ověření správnosti. Pak vložit předepsané ověřovací slovo a zaškrtnout souhlas s podmínkami. Pak potvrdit a je to. Dlouhé heslo prostě k existujícímu mailu založíš pro tvůj účet na blog (nic se neplatí), staré heslo ti zůstane pro původní mail. Nové heslo je jen pro účet blogu na googlu.
Pak tento mail a nové heslo můžeš používat pro vstupy na blog. Otevřeš blog, vpravo nahoře (klikneš na přihlášení či sign in). Vložíš mail+heslo a jsi na blogu, ve svém hlavním panelu. Můžeš zadat-nový příspěvek a napsat ho, odkliknutím publikování, vložíš na blog.
Můžeš příspěvek upravovat, návratem do seznamu příspěvků (pokud návrat zrovna nevidíš, jdi přes hlavní panel). Vstoupíš do seznamu všech příspěvků na blogu, ale upravovat můžeš jen své.
Můžeš si
na záložce "povolení", založit-dopsáním, další mail, zaškrtnout vložit ihned a používat tento pro vkládání rovnou ze svého mailu, bez přihlášení do blogu. Napíšeš mail na svém PC a odešleš na tento další mail blogu, text se rovnou umístí na blog jako nový příspěvek. V hlavním panelu najdeš své nastavení-můžeš upravit dle sebe.
Komentáře lze pak psát buď jako anonym-rychlejší varianta (tam doporučuji se podepsat, aby se vědělo, kdo to přispěl). Druhá lepší varianta: napíšeš text, necháš zaškrtnuto Google/Blogger, vložíš mail+heslo a dáš náhled , stále můžeš opravovat text na závěr jsi li spokojen s napsaným dáš publikovat - dodržuj zde uvedené pořadí.
Vložení webového odkazu: (na jiné stánky či článek), napíšeš či zkopíruješ odkaz na jiných stránkách (označiš adresu myší a pak Ctrl+C, kopírovat), pak na blogu vložit do okna textu nového příspěvku, odkaz znovu označit (odkaz stále zůstává ve schránce), poté klikni nahoře v liště upravy textu na ikonku odkaz (podržení myši na ikonce zobrazí funkci ikony) otevře se okno pro vložení odkazu, (nejlépe vymaž co v okně je - http://), klikni do okna a dej Ctrl+V (=vložit ze schránky) tím vložíš web adresu, pak klávesu Enter a hotovo. Druhá varianta rovnou vložit odkaz do řádku pod titulkem nového příspěvku a tím budou ostatní na blogu moci proklikem přes nadpis přejít na vloženou stránku.
Přátelé blog není web, takže bylo by možná lépe používat komentáře do doby, kdy sami uznáte, kam se budou čtenáři ještě vracet. Při pochybnosti o čtenosti je lépe založit nový článek / příspěvek, případně s odkazem na jaký článek navazuje apod. Není to žádná povinnost, ale debata možná takto lépe "poteče". Komentáře ke starším článkům mohou jinak zmizet v propadlišti dějin blogu. Ptejte se, budu-li vědět poradím. A omlouvám se znalcům.

Legendární akce Jazzové sekce

Legendární akce Jazzové sekce
Člověče, už to bude letos 28 let ..
REFLEXNÍ TERAPIE LYMFATICKÉHO SYSTÉMU, REIKI, SPIRITUAL RESPONSE THERAPY - tel.: 775 320 714