20. 11. 2012

No comment

Začnu věren stylu debaty tady na blogu od zadu, a vložím poslední odtavec. Kdo bude chtít si jistě přečte ty body všechny, aby nebyl zmaten. Jen poznamenám jsou toho 3 stránky bodů, jak je na tomto serveru zvykem dělit to na stránky, tak dole je vždy odkaz na další stranu. Osobně v tom textu vidím těch rovin stále několik. Záleží z jakého úhlu na to člověk hledí. Myslím, že je zajímavé se nad tím textem povznést a vnímat to z širší perspektivy. Začnou se tam zjevovat zajímavé věci.
http://www.ceskapozice.cz/domov/politika/jeden-text-k-vyroci-17-listopadu-proc-ho-autor-cenzuroval
-----------------------------
"Mnozí intelektuálové stižení nepochopitelnou levicovou úchylkou neustále destruktivně kritizují mnoho aspektů polistopadového vývoje, nezodpovědně moralizují a snaží se o skandalizaci a kriminalizaci těch, kteří se svou pílí a umem domohli miliardových majetků. Je proto třeba vyzvednout ty, kteří situaci vidí správně a nejsou ochotni nahrávat komunistickým nepřátelům svobody a trhu. Jako kladný příklad může naopak posloužit jeden můj dobrý známý, který veřejně říká, že mu v podstatě ani tak moc nevadí korupční aféry a stovky miliard utopené v korupci – hlavně, že máme svobodu..."

205 komentářů:

1 – 200 z 205   Novější›   Nejnovější»
Anonymní řekl(a)...

vie
k tomu ani nemam o rict. Staci si precist ty ohlasy pod clankem a kazdemu bude hned jasne, ze sance na napravu je nulova.
Jeden prizpevek jsem si ale stejne dovolil okopirovat, protoze byl moc hezky:

.... Situace v ČR není ideální avšak na vině není nynější vláda, současný politický režim ale neuvážené některé kroky po sametové revoluci - unáhlené restituce, restituční zákon, odškodňování politických vězňů, propouštění a udělení amnestii pro vězně. Jak moc hluboko tyto akce zasáhli státní rozpočet ? Kdo s těch kteří dnes protestují na Václavském náměstí si to uvědomuje. Zadluženost státu nevzniká ze dne na den…je to dlouhodobý proces. Lidé však potřebují viníka, hledají negativní věci ale pozitivní nevidí. Zapomínají co bylo před rokem 1989 - omezené studium, uzavřené hranice, žádná svoboda slova…

Snad me napada jen jedna odpoved, a to slovy jednoho naseho blogisty

...je to desne komplikovane...zacnu mit obavy...

Anonymní řekl(a)...

LadaW
kdo chce může si stáhnout, je to dlouhý a PDF se dát nejde, tak proto.

http://www.uschovna.cz/zasilka/K9E39M77EB5BI8T6-W9U

Anonymní řekl(a)...

vie
http://www.novinky.cz/domaci/285313-zmanipulovanych-anket-v-hyde-parku-bylo-vice-tvrdi-programator.html

Anonymní řekl(a)...

LadaW
máme se báječně, jen smyčka je moc utažená, je to jako by bylo po výbuchu veliké ticho a slyšíš i vlastní dech, stačí jen vypnout proud a je to už dokonalý. :-)))
Veselme se, radujme se, štědrý den nám nastává ... a hradní kozel se zahradníkem vyřešili další velké restituční břímě. Báječná svoboděnko. Hare

Jan Jelínek řekl(a)...

Článek je skvělý, dokazuje že alespoň někteří z nás Čechů neztratili svůj pověstný smysl pro inteligentní humor. Především pro černý (až šibeniční) humor - podotýkám raději hned, abych předešel....

In margine - autor článku však ani zdaleka nepostihl všechny úžasné výdobytky, které nám nová posametová doba přinesla a v nevídané šíři nabídla. Kupříkladu nezmínil, kterak nový režim umožnil i těm nejchudším z nás, kteří žijí z podpor a sociálních dávek v hmotné nouzi, zažít exkluzivitu vzrušení, kterou si druhdy mohli dovolit pouze ti nejzámožnější ze zámožných v exkluzívním, snobském Monte Carlu. Dnes má úplně každý Čech, který (alespoň) vypadá na to, že dosáhl věku 18 let, tu nikde jinde ve světě vídanou demokratickou možnost zahrát si ruletu, black jack, poker, hrací automaty..., a to v počtu heren daleko přesahujícím kupříkladu počet lékáren, a zažít ten nejúžasnější pocit luxusu prohrát úplně všechno (sobě, rodině, dětem...) a k tomu nasekat miliónové dluhy. Včetně výsostně filosofické možnosti – po vzoru velkých hráčů – skončit tu směšno-tragickou lapálii, kterou život lidský ve své podstatě je, skokem z mostu…

JJ

Anonymní řekl(a)...

vie
dnes jsem vysel skoro pozde, bezel jeste do Bauhausu pro zarivku, a mel to s casem tak akorat, abych neprisel pozde. Sel pres Gumpendorf kolem videnske kavarny kde jsem jeste nikdy nebyl, kolem Beauty studia, kde upravuji nechty, tam jsem taky jeste nikdy nebyl, kdyz vidim, jak cistic vylohy s petimetrovou tyci s hadrem u thajskeho bufetu hodil vztekle hadr do kyble plne peny. Pena se roztrikla a chvilku poletovala ve vzduchu nez dosedla na chodnik.
Prave kolem neho prosla krasavice s dlohyma nohama, na vysokych podpadcich, upnutyma dzinama, ktere jeste vic podtrhovaly jeji stihle a dlouhe nohy. Zrovna jsme se mijeli. Krasavice tlacila vozicek na koleckach, takovej ten vozicek, kterej strkate pred sebou a v nem sedi bohatej domaci penzista, kterej se uz spatne hejba. A ta slecna ho tlacila na prochazku. Urcite ji doma nadaval, jelikoz ty stary lidi byvaji neprijemny a radi za vsechno mozny nekomu nadavaji.
A tak koukam na toho umyvace vyloh, a on kouka smerem k nam a kroutil ocima a hlavou a jak se k nemu blizim, uz z dalky vidim, jak jen ceka, az k nemu dojdu a chce me neco sdelit. A po chvilce k nemu taky dochazim, zastavim se. A on byl trochu mensi, tak jsem se naklonil, abych slysel, co me bude rikat.
"To urcite naka ceska, nebo polka nebo taky madarka!"
Napjate posloucham, co chce jeste rict.
"Ta pracovat tady pro Hilfswerk nebo Cervena kriz! A starat se o duchodce. Osetrovat je!"
"A kde je problem"? odpovidam "je to jedno odkud je. Je to hezka holka"!
Cistic oken se na me podiva.
"Nema problema! Krasavice"!
A stoci dlan leve ruky do rulicky a pravou dlani zacne na tu rulicku poklepavat.
"Super ficken, ficken"!
"No prave ficken", povidam mu.
A oba dva se smejeme a je nam uplne jedno, odkud ta ilegalka prisla. Hlavne, ze se bude o nas starat.
Pokynu hlavou na souhlas a jdu dal smerem do prace.
Dnes!
Potkal jsem dva ilegaly!

Anonymní řekl(a)...

LadaW
tak jen tak jako takovej kvíz jsme si s Pazykem vyplnili tohle a moje dcera taky a vyšlo nám to hodně stejně.
Tak to by mě zajímalo jestli máte chut co by Vám vyšlo. Jestli to není nějaká chytře vymyšlená manipulace na voliče. Když napíšete co Vám vyšlo můžeme to pak porovnat, jestli to bude totožné. Bohužel asi ty 3 co vyřadili už tam taky dnes nejsou.
http://volebnikalkulacka.cz/

Vikej řekl(a)...

Líbil se mi tenhle koment jakéhosi Pcháče Oseta 17.11.2012 - 15:03: “Nelíbí se mi nesourodé lamentování tohoto druhu... do jednoho hrnce semeleme vepřové, sóju, okurky, smetanu, sýr, paprikáš, nugát a brambůrky, však on si v tom každý najde to svoje. Nakonec z toho ale jenom prostě bolí břich, v tomto případě hlava.“

Mám tu jednoho „špatného“ známého (opak dobrého), pana T. z Brna a ten s rukou a prstem vztyčeným k nebi tvrdí že Češi až na pár vyjímek jsou „zkurvenej“ národ. A jako důvody začne, bez náznaku jakéhokoliv černého humoru, na prstech vypočítávat celkem to samé co sepsal pan Hořejší. Samozřejmě s ním jeho názory nesdílím. Jeho mantra je, že všichni lidi nad sebou potřebujou karabáč (a zde si nevybírá národy, už se sám těší jak Obama to tu všechno posere a až přijde nejhorší krize, teprv potom lidi procitnou a asi si, jak si myslím že to vidí, nastolí ten správnej karabáč). To je myšlení, ze kterého se mě dělá blbě.
Ta babička co hrozila na Vieho holí si asi taky v duchu říkala „Adolfa na tebe“. Ale Vie jí správně prstem odpověděl, že jestli bude nějaký despotismus, tak takový co by deptal jen jeho oponenty. A nebo by byla lepší anarchie?
Vřele s Elelem souhlasím, že strach je v tom, že nevíme jaký ten karabáč to bude. Vienův, Milanovo, LW, JS-e? Pana T.?
Samozřejmě, že strach o budoucnost není v tom kdo bude ředitelem nemocnice, nebo kdo bude zametat ulice. Když padlo Rakousko-Uhersko, Němci obsadili republiku, komunisti se ujali moci, atd., metaři si možná s radostí dali pár dní pohov, ale pak vše jelo dál jako jindy, akorát že jejich ředitelem už nebyl manžel sestřenice krajského tajemníka strany, nebo místního předsedy ODS, nebo jakéhokoliv jiného potentáta co taky přijdou a odejdou.
Místní revolucionáří třeba čekají, že je nový režim kladně prolustruje a třeba jim nějaké to ředitelství spadne v budoucnu do klína?
Taky pořád nevím jestli chcete jen vyčistit Augeasovi konírny, nebo doufáte nastolit něco jiného i když samozřejmě nevíte jak by to mělo být.

Vikej řekl(a)...

Kladně s...Roithová 30%, Fisherová 23%, Zeman 7%, Sobotka 2%
Negativně s...Swartzenberg, Fisher 10%, Dienstbier -20%

Jan Jelínek řekl(a)...

Mně vyšlo Zeman 55%, Fišer 45%, Fischerová 34%, Dienstbier 32%, Sobotka 30%, Roithová 14%, Schwarzenberg -7%
JJ

P.S. Proč jsi, LW, neuvedl své skóre? Bojíš se, že bys tím své politické nitro dovolil nasvítit cizí baterkou? Upravíš ho pro nás podle svých skutečných preferencí, když se ty z kalkulačky nebudou s tím tvým shodovat?

Anonymní řekl(a)...

JS

To je nějaká ptákovina ta kalkulačka... Vyšli mi kladně Fischer. kníže a Dienstbier v tomto pořadí a to bezpečně vím, že nikoho z nich volit nebudu...

Hořejší je takovej lidovej vypravěč. Oranžovej až za uši. Byl jedním z interních kandidátů oranžád na prezidenta, vyšel naprázdno, páč nemá stranickou knížku.. Zakládá si na tom, že je "hlasem lidu", podstatě věci se ovšem pečlivě vyhýbá.

Vie

Dobrý! Taky bych si zaklepal na ruličku... Ovšem s těma ilegálama to bude trochu složitější. Udělej si vejlet do Paříže, Berlína nebo Amsterdamu a nejlíp na italskou Lampedusu... a popovídej s lidmi... Gerd Wilders se neobjevil bezdůvodně. Jestli Evropa na něčem zkolabuje, tak to je - kromě nesmyslu eura - neřiditelný příliv ilegálů. To nebude nikdo schopen financovat.

"strach je v tom, že nevíme jaký ten karabáč to bude."

To je omyl. Viz Tulák po hvězdách. Není žádný důvod ke strachu a to bez ohledu na existenci či neexistenci jakéhokoli karabáče. Strach je stav naší mysli. A s tou se dají dělat psí kusy.. Ví to budhistí i hinduisti, ví to Ňambikvárové od Amazonky i Pygmejové od Limpopo. Jen my to furt nechceme pochopit. Dá se třeba svítit si baterkou do sebe...

Anonymní řekl(a)...

JS

Víkej

"Taky pořád nevím jestli chcete jen vyčistit Augeasovi konírny, nebo doufáte nastolit něco jiného."

Ani jedno ani druhé. Vono to přijde tak ňák samo. To, o čem nevíme, co to bude. Sandy taky přišel sám od sebe aniž by si ho kdokoli vymudroval.

Anonymní řekl(a)...

JS

Konkrétně pro JeJe:

Fischer +42, Švarcy +20, Dienstbier +16, Sobotka +9, Zeman +4, Fischerová +4, Roithová - 11, ... no to mi teda nedává žádný smysl... to bude něco jako Člověče nezlob se asi.

Anonymní řekl(a)...

vie
ohledne strachu se priklanim k JS.
Kdyz clovek nevi co prijde, ma strach. Ocita se na rozcesti. Nevi, ma-li riskovat. Vrhnout se do neznama nebo se radeji vratit a zustat tam kde je. Pokud ma tu moznost. Je-li mu za patami popravci ceta, nezbyde mu nic jineho, nez pokracovat v ceste. Pokud mu za patami nikdo nebezi, je jen na jeho odvaze, ctizadosti a jinych vlastnostech, co udela. Ucukne nebo se da vpred.
To at si ale kazdy zotpovi sam sobe.

Anonymní řekl(a)...

vie
vikeji, ja te ty ilegaly neodpustim. Chci od tebe vedet, co s nima bude! A to jasne a bez vytacek.

JS
my jich tady mame dost, nemusim nikam jezdit. Dokonce jsem ja jednim z nich. Je to vyvoj planety, stehovani narodu vzdycky bylo a bude. Izolace druheho nebo sama sebe neni zadnym dlouhodobym resenim. Nic nevyresi.
Za jedine spravne reseni pokladam naprostou svobodu pohybu. My se musime prizpusobit jejich potrebam, chceme-li prezit. Akceptovat je. Naucit se nimy zit spolecne. Nikoliv oni s nami. Uz jen z toho duvodu, ze jich je vic a nas je mene. Kdyz se to nenaucime, tak nas jednoduse prevalcuji. A stejne, lepsi neni nikdo, jsme stejni, jen jinde narozeni nebo mame jinou barvu. To je ale vsechno.Stejne to tak jednou dopadne, cim drive se na to nastavime, tim lepe pro vsechny.

Vikej řekl(a)...

Vie,
Ted je sobota ráno a sedím u PC a užívám si klid než se den rozběhne, piju kafe a tak tě rád odpovím.

Za prvé, čteš tak jak píšeš a i JS se tě to snažil urovnat s těma ilegálama jak jsem je použil ohledně narušování nějakého plánování. Najdi si to. Víc tě k tomu nepovím protože to stejně nemá smysl.

Za druhé, že lpíš na odpovědích je tvůj problém. Rád si tu počtu jak jedeš po Elelovi, ale nemám čas ztrácet debatou o tom že….

”My se musime prizpusobit jejich potrebam, chceme-li prezit. Akceptovat je. Naucit se nimy zit spolecne. Nikoliv oni s nami.”

Proti vlastním bojuješ vejfukama az prijde nova vlna přistěhovalců tak si koupíš rikšu? To víš, abys přežil. Máš bezva vyhlídky.

Anonymní řekl(a)...

vie
Cit Vikej: Proti vlastním bojuješ vejfukama az prijde nova vlna přistěhovalců tak si koupíš rikšu?

Mily bily synacku, ty budes zakyslej a zakrnelej polorasista. Ja ti reknu, kdo je muj vlastni! Rozumna a nebojacna osoba, ktera chodi vzprimene. Je me jedno, jakou ma barvu. Ta muze byt treba modra. To je muj vlastni typ.
Ja presne vim, co chces, proto jsem se ptal. Doufal jsem, ze to alespon dokazes napsat. Ale ani to ne.

Vikej řekl(a)...

To Vie: Ach jo. Tys mě ale prokouk svejma chytrejma a záludnejma otázkama.
Vysvětli mě co to znamená být polo-rasistou. Máš to nějak odstupňovaný?

Anonymní řekl(a)...

JS

Vie

No nevím, jestli víš, že jsi nastolil naprosto kardinální téma. Čichači čikuli to asi tak nevidí, páč po Klatovské v městysu se ještě žádní ilegálové nepromenádujou, ale je to tak. Toto téma bude rozhodovat - spolu s ropou - o osudu světa. Nikoli nekonečné žvatlání o demokracii, která je už dávno po smrti, a o hrdinských skutcích v pravěku.

Napsal jsi: ”My se musime prizpusobit jejich potrebam, chceme-li prezit. Akceptovat je. Naucit se nimy zit spolecne. Nikoliv oni s nami.”

Já chápu, že jako příslušník církve Velkého Vejfuku nemůžeš nic jinýho napsat. To je ok, máš svou identitu. To ale nic nemění na tom, že je to kardinální ptákovina. Totální nesmysl. Kdyby to platilo, nikdy by ses nenarodil. A nebo jo, ale úplně jinde jako někdo úplně jinej.

Můžeme začít ve starověku a skončit v současné Gaze na Blízkém východě. Nebo ve středoasijských stepích či ve vnitřním Mongolsku, a nebo v Africe v JAR.

Ale nejsem si jist, že by to mělo smysl. Jsou tu dvě důležité věci - kultura (teď nemyslím eleleho Plzeň 2015) a indentita. Obojí dohromady lze označit slovem civilizace. A obojí existuje v mikro i makro rozměru. Pokud tyto pojmy ztratí obsah, resp. přestanou plnit svoji společenskou fukci, veškeré společenské struktury (teď nemyslím ty eleleho oblíbené metaře a šéfy nemocnic) se rozpadnou. Společnost de facto zanikne, páč přestane fungovat lepidlo, který ji drží pohromadě. Zhroutí se. Příkladů v historii najdeš bezpočet. To ale obvykle není totéž jako když vyměníš jednu partu vejfukářů za jinou. Tyto procesy vždycky doprovázely dost vošklivý věci, jako exody, hladomor, genocida, masové vraždy a tak...

Tady vůbec nejde o polo či celorasisimus. Tady jde o to, že kultura a identita, která vznikaly leckdy stovky či dokonce tisíce let, se nedají vyměnit jako fusekle. Máš je v sobě geneticky zakódované. Poznáš to ve chvíli, kdy se dostaneš mimo působění té "své" civilizace. Kdy jsi vystaven púsobení civilizace jiné. To, že jsi vyměnil vepřo-knedlo-zelo za mozartovo koule, vůbec nic neznamená. To jsi pořád - v tomto smyslu - jako u maminky v obejváku.

Ty nejsi ilegál, ale rakouskej vobčan. To je dost velký rozdíl. A ve Vídni máte zatím prd problém. Vídeň dycky byla a pořád je hlavně ten sachr dort a valčíky. Pohoda jazz. Netvrdím, že to platí absolutně. Ale vy jste historicky spíš specialisté na ty úchyly jako je Fritzl než na pouliční etnické války.

Na víc už dnes nemám sílu.


Anonymní řekl(a)...

JS

Hele Vie,

to jsou strašně vážný věci, tady končí sranda. O tom se dá psát desítky hodin. Proto nebudu následovat Víkeje, kterej na to jde v duchu bojových tradic zdějších mudrlantů z muderlandu, a přece ještě přičiním pár slov.

Abys správně rozumněl té poslední větě. Já hluboce smekám před každým, kdo dokáže začít z nuly kdekoli v cizině. Chtěl jsem tím jen říct, že kdybys nezačínal v Rakousku, ale v Egyptě, byl by tvůj příběh nekonečně klopotnější. Pokud by vůbec nějakej byl, tedy pokud bys tam vydržel dýl než rok.

Mám dojem, že ses, nevěda o tom, tak nějak infikoval oblíbenou mantrou všech evropských "svobodomyslných", tedy multikulturalismem. Což je idea veskrze debilní a zhoubná, srovnatelná s komunismem. Nidky nikde nefungovala, ale stále láká miliony "alternativců".

Páč nemám čas, jen takový příklad. Nedávno se zhroutil obskurní režim toho operetního fešáka Mojmíra Kadáfího, oblíbence to všech bolševických režimů a také Francie. Jednak proto, že Francie vždy bolševická byla, ale hlavně proto, že jde o historické zájmové území Fratíků, ostatně stejně jako celá subsaharská Afrika. Nevím jestli víš, jak ten režim ekonomicky fungoval. Bylo to tak, že každej rodilej Lybijec měl nárok vod státu na doživotní rentu. Samozřejmě z výnosů obchodu s ropou. Jen proto, že je Lybijec. Kromě toho ten stát zaměěstnával armádu úřadníků a armádu vojáků. Jiný zaměstnanecký poměry tam de facto neeexitovali, páč ropu těžili zahraniční společnosti a Mojmírovi za to platili palmáre. V Libyii se nic nevyrábělo a změdělství fungovalo jen pro vlastní potřebu. Veškerý služby zajišťovali imigranti, který byli objektem hlubokého opovržení, z Afriky, hlavně z Nigérie. No. A víš co se tam děje teď? Teď tou zemí bloudí statisíce nadrženejch mládenců, dříve Mojmírem bohatě dotovaných, který nemají do čeho píchnout. Doslova. Nemají prachy a spermie jim stříkají ušima. Mojmírovi sekuriťáci. Ti mládenci v nejlepším věku (25 -40 let) v životě nepoznali co je to práce. Jsou bezvadně vycvičený, umí to se vším, z čeho se dá střílet, s výbušninama, i s nožem na podřezávání. Kromě toho neumí nic. Jedinou snahou těch mládenců je z Libyie vypadnout. Kam jinak než do Evropy, že ano. Do Nigerie či na Saharu to nejspíš nebude, tam by to s nima moc dobře nedopadlo.

Dnes je to tak, že z Libyie každej den vyplouvá desítky člunů po okraj narvaných těmito fešáky. Pokud se neutopí cestou, přistávají na italské Lampeduse, která je Africe nejbíž. Ten ostrov je prakticky paralyzovanej, jediné, co tam, funguje, jsou tábory Červenýho kříže. Není síla, která by to uměla administrativně řešit. Hladoví lidi s rancem a bez papírů táhnou dál do Itálie a dál a dál...

No a co myslíš, že ti kucí bradatí - až se do toho zaslíbenýho Německa nějak dostanou - tam budou dělat? Vokopávat ředkvičky? Nebo hákovat 10 hod denně v montovně u pásu? Dovolil bych si pochybovat.

První co uděaljí je, že postaví mešitu. V Hamburju jich dnes mají 48. Za prachy, který jim pošle někdo z bratříků. K mešitě pak postaví mádrasu. Tam se začne vyučovat... Za mádrasou se přistěhují stovky souvěrců z jiných zemí.. Z té lokality se okamžitě vystěhují všichni místní. A už to jede... Máš gheto jako vyšitý, který žije vlastním životem a vlastními zákony... tím ghetem bys, Vie milý, projel s Velkým Vejfukem jenom jednou. Cesta zpátky už nevede. Přeháním, ale jenom trochu.

Projevem totální degerace demokracie je, když začne prosazovat práva menšiny na úkor práv většiny. A protože už roky žiješ v prostředí degenerované demokracie, pohodlné, tlusté a rozežrané, ani tobě se to degenerované myšlení zřejmě nevyhnulo.

Anonymní řekl(a)...

JS

pokr.

Rozumějme si. Já mám ty kluky bradatý opravdu rád. Islámská kultura je úžasná, knížka Prorok od Káhlila Gibrána je nesmírně moudrá. Palestinská poezie Mahmúda Darwiše, ke který mě přivedl Mílánek - za což mu děkuji - fascinující. Já se určitě chci tam dolů za nima jet podívat, dát si s nima kebab, a pár dnů s nima pást kozy. Ale u nich, ne v Plzni na náměstí.

Kuličky jsem cvrnkal v Borským parku a na Chodsku. Jak sis jistě všimnul, za křesťana se nepovažuj. Alefakt nebudu mít žádnou radost, když vedle svatýho Víta by měla vyrůst mešita. To je ta identita. Netoužím po tom, aby mě táno ve 4 budil v Lobzích muezin. Zažil jsem to v Indii, kde ve 4 v ášramu spustili mantry. Páč jsem byl šílenej únavou a potřeboval jsem spát, vyrval jsem dráty ze zdi...

A vo tom je ta rozdílnost kultur, který se nikdy - bez krveprolítí, exodů a kataklyzmat - nedají spojit.

Anonymní řekl(a)...

vie
JSm v necem mas pravdu, v necem ne. Kdyz chceme neco analyzovat, musime se kouknout do hloubky co v nas je a ne na to, co nam kdo napsal na papir.
Kazdy jsme ve svem nitru mini ci polorasista. To pochazi z nasi zvireci minulosti. Je to nas strach o nas revir, o to, za nam ho nekdo sebere, o to, ze omezi nase pohodli, nas revir, odkud pochazi nase potrava. To ma kazdy v sobe genove zakodovane aniz by si to treba nejak uvedomoval. (to je treba vikejovo problem).
Tedy kazdy z nas je nejaky tajny a skryty minirasista. Kazdy! Ja take. Kdyz jedu v autobusu a vidim, jak tam sedi cernoch, roztazenej a zrejme nehodla nikomu uhnout, okamzite ve propukne muj strach o muj revir, strach o to, ze se me sem nekdo vtira a okamzite bych mu urazil hlavu. To je prvni reakce, kterou ma kazdy a ta pochazi primo z naseho genove zakodovaneho nitra.
A musime do sebe hodne svitit baterkou, abychom pochopili, ze trhat nekomu hlavu nema do budoucna zadnej smysl. To prinese jen nestesti pro kazdeho a zkazu pro vsechny. I kdyz to muze trvat dlouho. 500 nebo tisic let? Nevim.
Myslenka trhani hlavy nas samozrejme napadne prvne u nekoho, kdo se nejak lisi a vypada jinak nez my. Jenze, to je jen zacatek. Momentalne se sdruzujeme do tlupy, ktere vypada stejne, odstranime-li z naseho reviru trochu odlisne tvory, bude to pokracovat dal v nasi vlastni tlupe. Bude nam vadit, ten kdo bydli v jine vesnici, az dokocce nas vlastni soused, ktery nam take ubira z reviru. Je to vlastne nekonecne a jen strach o nas sebe nas zene do akce. Prikladem jde treba Vikej a jeho ilegalove kteri ohrozuji jeho rad a poradek.

A jeste neco. Jedine tam kde se clovek narodil a vyrustal, snad jedine tam neni cizi. To ted myslim jako zaklad, telo, myslenka. Jinak, kdekoliv na planete budes stat nahej v rade, tim myslim bez satctva, krere dela cloveka, bez pasu a bez jinych papiru, jen tak jak se narodil, bude vzdycky videt, ze tam nepatris, ze jsi odjinud a budes vzdycky ilegal. Ostatne je me jedno, jak se to nazyva, princip zustane vzdycky stejny.

JS ma pravdu v tom, ze se po Klatovske neprochazi jeste dostatek ilegalu. Vikejovu poznamku o tom ze proti vlastnim bojuji... jsem pochopil jako proti bilym, jenze nejsou polaci, ukrajinci, cesi, madari take bily? Sakra, kdo je potom vlastni? Vlastni neni nikdo, pokud jde o nas rajon! Jsme jen mym JA JA a zase jen JA.
JS nema pravdu, ze nejsem ilegal. Papirove ne, ale jinak naprosto!
JS ma pravdu o narodni identite, ktera ale podnecuje nasi nesnasenlivost. Narodni identita je kokotina, ktera do budoucna zapricini nas konec, pokud se ji nezrekneme a nevymazeme ji z nasi mysli.
JS mluvi o kulture a identite, kterou mame zakodovanou, to je pravda, ale ta byla zrejme jednim z faktoru, ktere zapricinily druhou svetovou valku a ostatne temer vsechny co byly.
Z tohoto duvodu musi byt kazdemu jasne, dokud se na identite bude trvat, bude to drive nebo pozdeji prinaset nestesti. Proto pisu, ze si na cizi musime zvykat, a jelikoz jsme mozna trochu vice vzdelani nebo vic rozumime, musisime se prizpusobit okolnostem. Jedine tim se vyhneme problemum. Zredukovat nase mnozstvi valkami nam nijak nepomuze.
Kdo toto nepochopi, je me ho lito a je me srdecne jedno, az bude on nebo jeho deti chcipat v zakopech a Yperinu. Ja jsem ho na to upozornil.

Anonymní řekl(a)...

vie
JS, mezitim co jsem psal sve vysvetleni, jsi sem napsal svuj komentar. Ja vim co myslis. Nevim nakolik jsem striknuty multikulturismem ale snazim se to videt ve vetsim rozmeru. Treba cele planety. Na kolik je soucasny stav udrzitelny? Rok? deset let? dvacet? Co se bude dit potom? Soucasny stav lze udrzet jen tim, ze se postavi vysoke meprekonatelne zdi. Proto jsem ptal Vikeje, co vlastne chce a mam pocit, pokud neni podnecovany JJ, ma sam i strach napsat, ze chce jeste vyssi zdivo.
Jenze, jak postavit zdi a mit ropu a jine??? Tot otazka pro chytraka!
Ale takoveto reseni neni udrzitelne na dlouho. Lidstvo bude pribyvat, misit se a potom se bud navzajem pobije nebo dostane rozum.

S tim, ze jsi nemohl v islamske zemi spat mam take zkusenosti. A sice primo tady odtud. Kdysi jsem bydlel nedaleko kostela, kterej zacal kazdou nedeli v pet rano vyzvanet jako na poplach. A nekdy v osm znova. A to zvoneni nebralo konce!!!!

Anonymní řekl(a)...

A můžeš s tim něco udělat?
Bylo to a bude - ne?
V čem je problém?
Může Tě to vadit, můžeš s tim bojovat, nechat se sežrat, emigrovat do Laponska. Nebo jak to bylo dřív běžné přijmout cizí, vládnoucí kulturu, např. musulmanskou. (Neff Pietro kukan de kukan, pro dětské čtenáře.)
V podstatě je to stejná otázka jako s koncem světa existenční nejistotou zdravím nebezpečím.
Tady kde žijeme Slovany Petrohrad, a kde se pěšky pohybuji. Kolem nádraží do pivovaru, kolem řeky a po Moskevský do hospody, budou češi zastoupení bezdomovci, tak dvacet procent, jinak ukrajina slovensko pakistan kebab a vietnamský krámy. Brzo ráno a pozdě večer. Ta správná skupina lidí se pěšky nepohybuje, jezdí auty. Já se potácik kolem půldruhý domů zhulenej a žádnej problém. To o čem mluvíte jsme diskutovali před patnácti lety a šlo o vzdálenost těch kultur. Lepší vítězí, když to tady znova převrství islám nebude to od Vídně dolů nic nového. Asi jsme to chtěli.
Pazyk

Anonymní řekl(a)...

vie
Ano, udelat s tim neco muzeme. Prvne alespon sami v sobe. A asi nam to hodne pomuze. Pomuze nam to zbavit se alespon kousku strachu. Je to vec, ktera nas tak jako tak provazi kazdym dnem, i kdyz zdanlive o ni vubec nevime.
Ano, bylo to a bude. A je to snad duvod, ze se s tim nemame zabyvat?
Vy to treba vyresene mate, ja nevim, treba si prejete ostnaty drat, nevim. Zatim se nikdo nejak moc konkretne nevyjadril. Ja si nemohu udelat zadny obrazek, kdo co chce.
Jedno me ted napadlo. Starost o ilegaly patri do souhrnu starosti denniho zivota a ma prakticky na nas denni dopad. Nelze ji vyjmout a hodit za hlavu. Protoze nase svoboda zacina presne tam, kde zacina svoboda druheho.

Anonymní řekl(a)...

eleelevkapele -
Milošu, opět jen krátce (fakt mně to nevychází) a tentokráte tady.
A tentokráte s tebou souhlas a to nejsem žádný zaslepený multi-kulti. Snad jen, že národní, chceš-li, možná lépe kulturní identita má stále svou platnost. Vždyť o pár řádek výš to říkáš - "Jedině tam, kde se člověk narodil, snad jedině tam není cizí", neboli, jak říkal Švejk: "Je dobrý, když je někdo přímo vodněkud". To stále hraje velkou roli.
Ale, dle mého, správná je tvá votázka, co s tím? Vostnaté dráty? Vysoké zdi? To už dnes nikdo v globálním světě neudělá. A pokud udělá, tak stejně nezamezí. Je to příliv, který se prakticky nedá zadržet. Stále je Evropa (ale platí to i pro Ameriku) přitažlivá, i když vymírající a to je jeden z velkých a zásadních problémů do budoucna. Holt málo šukáme a když, tak jen, aby z toho nic nebylo.
Anebo nebuďme tak přitažliví, což se může stát a bude vyřešeno. Anebo, realisticky, a vono nic jiného nezbývá, nějak se vo ně postarat musíme (ale nemusíme se jim přizpůsobovat, zde bych nesouhlasil. Ale ano, musíme se s nimi, obecně řečeno, naučit žít, protože niet inej cesty). Bezmála to k ničemu nevede, ale za této situace nezbývá, opět, nič iné viz výše. Ale je to debata na hodiny, pravda.
Zaujalo mě tvé rčení o svobodě, protože správně, resp. se to tak používá, to zní: "moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého", tedy ve smyslu neomezování druhého člověka viz vejfuky. Ale myslím si, že i tebou použité má relevanci, a je to zajímavý postřeh, že pokud je druhý člověk svobodný, mohu být i já, nebo, přesněji, že pokud jsem svobodný, přeji svobodu i druhému. Jsme na sobě závislí i v té svobodě. Myslel jsi to tak? Možná jsem si to vyložil špatně.

Anonymní řekl(a)...

JS

Pazyk

"Nebo jak to bylo dřív běžné přijmout cizí, vládnoucí kulturu, např. musulmanskou".

Ale to se setsakra pleteš! NIKDY to běžné nebylo. NIKDY se to neobešlo bez děsivého krveprolití. Zalistuj v jakékoliv učebnici dějepisu dřív než začneš na tuhle notečku...

Zkus tohle jiskřivé moudro říct třeba na Slovensku nebo v Maďarsku. Vezmou tě klackem po hlavě. Ti si vyzkoušeli co to je být součástí Osmanské říše, Nás vochránil císař pán z Vídně a hlavně bratránkové Srbové, kteří za Evropu a její křesťanskou kulturu několik století cedili krev a to doslova (abychom my o pár století později jim na důkaz nehynoucí vděčnosti naházeli na palici bomby v rámci "humanitárního bombardování" - copyright Vašík Havlů). Zkus si vygůglit třeba bitvu na Kosově poli...

Možná bys měl hulit nějakej lepší matroš... smile.

Vie

Později, jo? Tyhle debaty na vážno sežerou hrozně času..

Anonymní řekl(a)...

JS

elele

"... a vono nic jiného nezbývá, nějak se vo ně postarat musíme..."

Ok. Tak řekni svým třem dětem, že v této chvíli každej z nich dluží tomuto státu tak přinejmenším mega. To aby jsme vo ty naše kámoše mohli dobře postarat... Tak ať se Ondra i holky koukají v životě vohánět, páč od prosince začínají ten dluh splácet... A pozvi mě k tomu, až jim to povíš, rád si je poslechnu ...

Sorry Laďus, ale dej si hadr na hlavu. To, cos právě napsal, jsou neuvěřitelně hloupé kydy bez sebemenší relevance směrem k realitě. Žvásty kavárenských mudrlantů, který nemají elementární ponětí vo tom, co děje za rohem, natož za dvěma... Do prdele, vyser se na týden na Emily a na chlast a zajeď se podívat do toho Berlína... Je to pár hodin busem. Uff. Promiň mi tu dikci, ale vyrazil jsi mě dech...

Anonymní řekl(a)...

vie
ale kluci, ja jsem nikdy nenapsal, nebo alespon o tom nevim, ze neco musite udelat. Delejte si preci co chcete. Ja jsem jen napsal, ze boje mezi kulturami prinesly jen jedineee, a to mrtvoly. Na obou stranach. A ze nejlepsi by bylo se uz na ty bohy a narodnostni problemy vysrat, jelikoz to k nicemu nevede.
K tomu vede jen cesta, kde musime zacit u sebe a potom se mozna jednou dockame, ze ty zbytecne sarvatky trochu ovadnou. A o to tady asi jde.
A ja jsem u sebe uz zacal, me je to defakto jedno, kdo je kdo. I kdyz se vzteku nekdy neubranim, prvotni reakci jsem zde vysvetlil ale jak se trochu uklidnim a posvitim si baterkou, je uz vsechno zase ok.
S tematem zacal Vikej s tema ilegalama a ne akorat nasralo, ze lze sam sobe, kdyz je prakticky alespon polorasista (asi jako my vsichni), stezuje si na ilegaly a neda si vysvetlit, ze jsou ilegalnimi proto, aby on si mohl dobre zit. A jeste to kurva nechce ani priznat.
Tema je nekonecne abudestal aktualni ale treba se nekdy neco zmeni. Prvn teba jen to, ab sekazdy mohl pohybovat po cele planete, jak se mu zachce. To je snad prirozene. Vubec nechapu, proc to nekdy nejde.

LL:
"moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého", toto rceni me nebylo nikdy jasne. Nevim, proc moje svoboda ma koncit. Proc, kdyz druhy je svobodny,moje svoboda by mela zkoncit.
Proto jsem to rceni predelal do srozumitelnejsiho:
Nase svoboda zacina tam, kde zacina svoboda druheho.
Ano, tak jsem to myslel. Kdyz je svobodny druhy, jsem potom i ja. Kdyz jsem svobodny ja, mohu doprat svobodu i druhemu. Tyka se ostatne i ilegalu.

Anonymní řekl(a)...

vie
JS, dost dobre nechapu tve reakce. Myslel jsem, ze se zabyvas myslenkami na vnitrni zivot. Tam je to prece zaklad, oprostit se od nepratelsvi k nekomu.
Nikdo take nerika, ze musis druhe zivit, treba po zpusobu cikanu. Ja spis myslim, jednoduse poskytnout takovy prostor, ktery my mame take. Vojaci z Afriky v Evrope, ti seale tak nenarodili, ti byli zmnipulovani prave dnesi politikou a dnesnimi vladci, ti za to v principu vubec nemuzou. Tady musi prece nastoupit zdravy rozum a ne politika. Politika je: dame vam tanky a kulomety kdyz zabranite, aby vam utikali lidi. Tak se to delalo doted.

Jan Jelínek řekl(a)...

Hoši, hoši, čtu vás sice "mlčky", ale pozorně, a s potěšením kvituji, že se vám u "piva či špeka" (myslím to obrazně) o světě a životě příjemně povídá. Není nad kamarádský pokec nenarušovaný nezvanými hosty či nevítanými vetřelci. Leč nemohu jinak, a musím vám sdělit, že mně způsob, jakým se JS opakovaně a bez zjevného důvodu do elela povýšeně mentorsky a se špatně skrývanou nenávistí naváží, udivuje a vadí. Vám ne? U vieny jsem určitý náznak nesouhlasu s JS-ovým "štylem projevu" (zdálo se mi) zaznamenal. No, možná si myslíte, že si takové zacházení "elel-umíněný to demograt" zaslouží a čtete JS-ovy sprosťárny s potěšením a tiše si pokaždé mnete ruce, jak to JS elelovi zase nandal. Nebo vám to možná také vadí, ale mlčíte, protože skupinová loajalita je mocný korektiv.
Na vašem místě by mě už dávno v této souvislosti trklo, že se JS svou ideologií o "niterném svícení baterkou", jež – hlubokým sebezpytem a následnou pozitivní rekonstrukcí jedincova nitra – jediné může vést k nápravě světa, sám neřídí. Nebo se o to možná snaží, ale těch "temných koutů" má ve svém nitru tolik, že je svou slabou baterkou najednou prosvítit nedokáže. Hyperbolu o „černé díře“, která pohltí i světlo si raději odpustím…
JJ

Anonymní řekl(a)...

JS

Vie

No jo no. A představ si, že já zase vůbec nechápu reakce tvoje a eleleho. Ale tak to na světě chodí, že se lidi někdy nechápou. Jsme totiž každej jinej, všiml sis toho někdy? Velmi často (tady na blogu vlastně pořád...) se nechápou ti, kteří mluví stejným jazykem a cvrnkali kuličky de facto na stejném fleku...

No a z toho si zkus odvodit, jestli je vůbec možný, aby se někdy pochopili ti, kteří mluví zcela odlišnými jazyky a někteří z nich kuličky třeba necvrnkali vůbec. A místo cvrnkání kuliček po sobě házeli na poušti velbloudím hovnem. Například.

Z toho přece - úplně jednoduše - (abych použil tvoje oblíbené sousloví) plyne, že se nikdy pochopit nemůžou.

Četl jsi vůbec to co jsem napsal? Ta Lybie byl jen příklad, veselo je i v Egyptě, samozřejmě v Sýrii atd.. Všude samý veselý mládenec, kterej se hrozně těší na to, až mu poskytneš "stejný prostor, jako máme my". Vnímal jsi vůbec obsah toho textu?

O nenávisti jsem nenapsal jediné slovo, jediné slovíčko. Ba naopak, napsal jsem, že ty kluky bradatý mám rád. A myslím to úplně vážně. Ale mít někoho rád, to ještě neznamená, že si ho nutně musím nastěhovat do baráku a platit mu doživotní rentu.

Věta o tom, kde začíná a končí svoboda moje a toho druhého má stejnou vypovídací hodnotu jako věta - nebude -li pršet nezmoknem. Obě jsou totálně k ničemu. Proč? Inu proto, že a) to nikdy neplatilo a platit nemůže a b) svoboda pro Ahmeda vypadá ale zgruntu jinak, než vypadá svoboda pro tebe.

Když budeš Ahmedovi vysvětlovat, co si pod pojmem svoboda představuješ ty, bude si myslet, že ses totálně zbláznil. A přesně stejně to zafunguje i v opačném gardu. A jsme u jádra pudla! Vo tom je totiž ta KULTURA. Kultura není - jak si představuje elele - mít granty na suchý z nosu a celoživotního volňáska do Alfy - ale kultura je vo tom JAK KDO ŽIJE, CO SI MYSLÍ A CO JE PRO NĚJ V ŽIVOTĚ DŮLEŽITÉ.

Nastěhuj si cikána do baráku a až ho po týdnu idylického soužití budeš držet pod krkem a demokraticky na něj řvát, že ho podřízneš, když nedá v noci pokoj, pak možná konečně pochopíš, co znamenají slova jako "mezikulturní dialog" a "multi - kulti" a "poskytnutí takového prostoru, který máme my".

Napovím ti k lepšímu pochopení problému - jsou to žvásty, které reálně neznamenají vůbec nic. Který si vymysleli byrokrati, aby měli vo čem psát disertační práce a na co vydojit granty, ze kterých se dá velmi nadstandardně žít.

A ujišťuji tě, že pokud místo cikána provedeš tentýž experiment s Ahmedem, dobereš se totožných výsledků. Říká se tomu experimentální srovnávací kulturní antropologie. Smile.

Správně píšeš, že boje mezi kulturami přinesly jen mrtvoly. Zapomněl jsi ovšem napsat, že se to dělo jen tehdy, když si některá z těch kultur začala myslet, že je něco víc, než jiná. Když osvícený křesťan si usmyslel, že poselství všeobjímající lásky donese až k zavšiveným barbarům do Ameriky, a v rámci šíření Boží lásky je zcela vymydlil... Když Turek zpitý bohatstvím a mocí si usmyslel, že vysvětlí poselství Muhammadovo daleko za Bosporem, aby něvěřící psi konečně pochopili, kde je ta pravda... Zatímco když každá z těchto kultur seděla doma na prdeli a opečovávala svou vlastní zahrádku, byl klid. A obě kvetly. Jen semtam si nějaká ta evropská kyprá Božka vzala krásného Ahmeda, a povili spolu krásné čokoládové dětičky, což je samozřejmě úplně ok.

Anonymní řekl(a)...

pokr.

"A ze nejlepsi by bylo se uz na ty bohy a narodnostni problemy vysrat, jelikoz to k nicemu nevede." Bingo! Dobrá rada nad zlato. Ta věta je asi stejně chytrá, jako kdyby jsi napsal, abychom se vysrali na levou nohu. Nebo na pravou. To, že svou vlastní spiritualitu nijak neřešíš (asi, co já vím...), ještě neznamená, že ji nemáš. Spiritualita je to, co nás odlišuje od zvířat. A proto se na ní nemůžeme vysrat, páč je naší součástí stejně jako ta levá noha. Nebo pravá. Pro někoho je symbolem jeho spirituality Bůh, pro jiného svítící pařez na pasece, pro jiného slon s osmi choboty, no pro a jiné zase třeba Porsche Carrera... Jak je ctěná libost.

Jsme totiž různí - všiml sis toho někdy? Takže - úplně jednoduše - platí, že vysrat se na bohy a na národy a na kulturu nebude možné nikdy.

Vnitřní a vnější život jsou dvě strany téže mince. Jedno bez druhého nemůže existovat, pokud si nezvolíš cestu indického sádhua. Jin a jang, den a noc, duch a hmota. Jak nahoře tak dole - říkají šamani. Vše je jedním. Jedna mince - dvě strany. Je to - úplně jendoduché. Smile.

Jsem zničen. Čus.

Jan Jelínek řekl(a)...

To vie:
Tvůj zápas s úslovím: "Má svoboda končí tam, kde začíná svoboda toho druhého," je roztomilý. Vysvětlovat bonmoty, tím méně pointy vtipů, se z rozumných důvodů nedoporučuje, jak vtipně zdůvodňuje jiné pořekadlo: "Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí," ale já tu námahu – doufám, že nikoli zbytečnou – podstoupím. Smajlík.

Správné pochopení uvedeného úsloví o svobodě „předpokládá“ (pro „jájisty“) tu nesnadnou duševní operaci, že se ("jájista") musí střídavě (bez preferování jednoho či druhého) převtělit do obou aktérů vztahu, v němž jeden každý „svobodně“ usiluje o věc, kterou chtějí oba, ale které není pro oba takové množství, aby si každý urval tolik, kolik by si svobodně dopřál, kdyby nebylo přítomno stejné přání toho druhého.
Doufám, že ti jako dostatečně jednoduchý a srozumitelný příklad poslouží třeba dvojice nocležníků na lůžku s jednou přikrývkou. S přikrývkou natolik dlouhou a širokou, že při vstřícném (nesobeckém) přístupu k této situaci postačí přikrývka k dostatečnému přikrytí obou natolik, aby byli přikrytí, nebylo jim zima a (relativně) dobře se vyspali. To „relativně“ je důležité, protože „svoboda“ neohlížející se na „svobodu“ toho druhého je sobecká, neboť nutně omezuje jeho svobodu, nechává mu menší část přikrývky. Smysl (poslání) toho úsloví je tedy dvojí. Požaduje na tobě uznání té skutečnosti, že ten druhý má stejné právo na svobodu (od zimy) jako ty, a za druhé přijetí té skutečnosti, že respektem k právu na svobodu toho druhého nutně omezíš svobodu vlastní.

Možná že se proti této interpretaci (smyslu, poslání...) úsloví o svobodě bude v tobě něco vnitřně vzpírat, ale na tom nebude nic až tak překvapivého. Ten pocit vtipně „zdůvodňuje“ jiné pořekadlo: „Půjčujeme si cizí peníze, ale vracíme vlastní.“

Nezadatelné právo upravit si probírané pořekadlo do tvaru: „Moje svoboda začíná tam, kde začíná svoboda toho druhého,“ ti jistě nelze upřít, mám jen trochu problém s příslušnou situací a kontextem. Zkus mně obé (situaci i kontext) přiblížit na příkladu s dekou.
JJ

Anonymní řekl(a)...

pokr.

Tohle jsem přehlédl!!! Perla!!!

"Vojaci z Afriky v Evrope, ti seale tak nenarodili, ti byli zmnipulovani prave dnesi politikou a dnesnimi vladci, ti za to v principu vubec nemuzou."

Hele Vie, kolik je ti let? Dvanáct?

Nikdo z nás se narodil tím, čím jsme teď. Nebo ty ses mamince narodil s řídítkama v ručičkách a s vejfukem vetknutým v prdýlce?

To, cos napsal, je NEUVĚŘITELNÁ PÍČOVINA.

Může vůbec někdy někdo za něco? Mohl Hitler za něco? Narodil se přece jako rozkošné děťátko.. Byl asi zmanipulovanej. Může Breivik za 66 postřílenejch mládežníků? Asi ne, na vině jsou ilumináti...

Až někdy v noci ve Vídni sound tvého skvělého vejfuku nasere někoho z těch šikovnejch mládenců a on tě chytne pod krkem - co uděláš? Odhrneš límec vod košile a řekneš - bodni, však vím, že jsi nevinnej??? A nebo mu dáš - úplně jednoduše - do držky???

Já vím, pro pomatené svobodomyslné multi - kultíky je to asi těžká volba... Přímo Sophiina.

Anonymní řekl(a)...

JS

Wow!!! Náš účitýlek se ztopořil a je tu za hrdinu... Super. Možná si z něj elele konečně vezmě příklad.

Samozřejmě, že se tím neřídím. Jsem duše hříšná a všude to také jasně říkám. Smile.

Ach jo učitýlku, kdy ty se konečně naučíš strefovat do tý druhý branky...

Anonymní řekl(a)...

JS

Vie

Douška. Už asi víš, že píšu ve zkratkách, metaforách, karikaturách.. Kdybych to nedělal, bušil bych do té klávesnice hodiny, a to vážně nemůžu... Koukám, že jsem to v noci vzal dost od podlahy. Bylo pozdě a téma nekonečné. Ale protože jsi chápavej, tak jistě víš, že na tom není nic osobního.

Ještě pár drobností:

"Sakra, kdo je potom vlastni? Vlastni neni nikdo, pokud jde o nas rajon! Jsme jen mym JA JA a zase jen JA."

Ale je. Vlastních je spousta. Základní sociologická struktura samozřejmě není nijak ostře definovaná natož systematizovaná, ale přesto existuje ve formě obrácené pyramidy nějak tak: já, rodina, okruh myšlenkově a sociálně se mnou spřízněných, okruh pocházejíích ze stejného místa či regionu, národ a stát, kulturní okruh. A to poslední je právě to, o čem tu vedeme řeč. Není jich zas tolik, zhruba takto: euroamerický, iberoamerický, pravoslavný, animistický, islámský, budhistický, indický, čínský, japonský. Možná jsem na něco zapomněl. A samozřejmě se překrývají.

"trhat nekomu hlavu nema do budoucna zadnej smysl."

To určitě ne. Ale bránit sebe, svou rodinu, své přátele, svou vlast a svou kulturu smysl má. Nech si o tom někdy vyprávět vod těch miliónů mrtvejch, díky kterým ty teď žiješ.

"JS mluvi o kulture a identite, kterou mame zakodovanou, to je pravda, ale ta byla zrejme jednim z faktoru, ktere zapricinily druhou svetovou valku"

Omyl. WWII zapříčinila především velká hospodářská krize a zbabělost a konformismus aktuálně vládnoucích elit v Německu, který z ní neuměli a hlavně nechtěli najít pozitivní východisko. Takových, který si mysleli - stejně jako ty - že sebeobrana je zločin. Rasová nenávist byla až druhotným produktem ideologických magorů jako pohádka pro masy, to aby se jím líp umíralo...

Pacifismus a defétismus jsou tou nejkratší a nejjistější cestou ke zkáze všech a všeho.

Předatava o tom, že se jednou všichni chytneme kolem ramen, zatančíme vobkročák, zazpíváme si šampióny a budeme všichni happy, je směšná. A co hůř, krajně nebezpečná.

Anonymní řekl(a)...

Bek
Pazyk

Anonymní řekl(a)...

vie
my tady mame maleho tygrika, ten zamaskovan v krovi bedlive sleduje, co se kolem nej deje a kdyz se kolem nej promenaduje vhodna a snadna korist, tak skoci, nevinou korist chyti a sezere ji.
Nas tygrik ale nevi, ze je sam zastoupeny v potravinovem retezci a jednou prijde lovec, ktery tygrika vylaka na navnadu a chytne ho. Posleze se bude otacet nad grilem a lovec si bude dlouho pochutnavat. A kuze tygrika skonci jako trofej a bude slouzit jako predlozka u krbu a jeho hlava se sklenenyma ocima a vycenemymi, uz neskodnymi zuby bude viset na centralni zdi v obyvacku lovce.



Zda-lipak vite, kdo to je?

Anonymní řekl(a)...

elelemárádpostele -
huh, ty ses Džej eS ňáko rozjel. Hadr mám na hlavě, krásně chladí, tep zpomalen (to potřebuji, jako starý kardiak), myš-lenky fungují též zpomaleně, v nirváně si pobrukuji.
Tož, dobrá. Nevěděl jsem (co to má zase znamenat, jsi nemocný?), že gultura nejsou granty na suchý z nosu (tedy jako holuba?) a volňásky do Alfy (chceš ňáké?). Kuva, podumám vo tom v Emilce, než se vydám do Berlína. Marschieren marsch elel! Anebo na Bělehrad (eslipa víš, že ono "humanitární" bombardování zakončilo tu jednu z nejhnusnějších válek na Balkáně?).
Tož, dobrá, nemusíme se vo ilegály (emigranty) postarat, nemusíme se s nimi učit žít, OuKej, a co navrhuješ ty? Vobehnat Evropu 10ti metrovou zdí se střílnami každých deset metrů? Pcha, stejně se sem dostanou, nic s tím nenaděláš. Takže co?
Já nechci přejímat jejich kulturu a ani to nelze, ale nějak se s nimi srovnávat musíme, protože nic jiného nezbývá (nebo zbývá něco jiného?, poraď něco konkrétního brouku, pouč starého vochlastu, když jsi sem nasypal tolik vo rozdílnosti kultur, s čímž souhlasím. Vzpomínáš při této příležitosti na blabladebatu, kdy jsem ti namítali, že kulturu indiánů nelze převést sem?, a žít tady dle jejich způsobu života?, to bylo totiž gró našich tehdejších námitek, baj dz vej). Je to jen a jen dlouhá a trnitá cesta, která však může velmi brzy skončit. A zřejmě ne naším vítězstvím. Z mnoha a mnoha důvodů. Anebo čert ví, i když ten asi ví, my ne.
Tů Vie - je to Pazyk? Koutky nahoru...
Za rodinu, za vlast! Multi-kulti vitamin

Anonymní řekl(a)...

vie
koukam, ze jsem vystrelil skutecne ucinne strelivo. To nebyla jedna diabolka ale takova rana na vase city, ze se vzbudil i Pazyk a JeJe vylezl z ukrytu.
Se popadam smichy za bricho.

Vsechno ma vzdycky alespon dve roviny. Jedna je teorie, druha praxe. Vy me tady predkladate beznou praxi a na prikladech dokazujete, jak skvele to funguje.
Ja vam ovsem prednasim teorii, jak by to melo byt eticke. Ze je to v rozporu s dnesni praxi, za to nemohu ja, ale jine okolnosti.
Zbytecne, si tady dokazovat na prikladech, jak nas druzi obtezuji a jak nam vydychavaji vzduch. Takova diskuze nic nevyresi. Bavime se ja o jabkach a vy o hruskach. Ja pisu, jak by to melo byt. Pokud s tim nesouhlasite, a zrejme asi ne, muzeme si o vasich nacionalnich duvodech promluvit. Nebo o mych, i kdyz tady uz ani nemam skoro co vic ric. Vsechno jsem uz rekl. Svobodu ma mit kazdy a kazdy by se mel pohybovat svobodne po cele planete.
Imigrace, o ktere mluvite vy, ma ale predevsim ekonomicke duvodu a vy mate strach z ekonomickych nasledku. Nejvetsi emigracni proudy jsou vetsinou jen ekonomicky puvod. Nikoliv ideovy.
Vase stanovisko je take hodne rizeno z nevedomosti nebo nezkusenosti. Az budete mit muslimske, pratele, a nejenom ty, jako mam ja, budete jiste koukat na problematiku jinym meritkem.
Nekdy to ma i vyhody. Jdete treba s muslimem do hospody, prinesou vam dve piva, vy mu reknete, hele ty vlastne alkohol nepijes, a prisunete si jeho pivo pred sebe. No to je prece vyhoda. Dalsi zase neji hovezi, dalsi veprove a o to si mohu ja davat vic.
Ja jsem nikdy nemel se svejma kamaradama nejakej religiozni problem a vubec se o tom vlastne nebavime. Jako vy se nebavite vecne o kostele. Si nepamatuji, ze bych se byl nekdy v Cechach bavil o krestanstvi. Jednoduse mate zname a ty jsou uplne stejni jako vy, z masa a kosti a prozivate s nimy to same jako s kazdym jinym.
To funguje tak dlouho, dokud se do vaseho vzahu nevlozi nejakej podnecovac nepratelstvi mezi narody, vysvetlovac viry a jini podobni magori. Nebyt tech, tak jsou vsichni spokojeni.
Ja vam na vlast seru, ja vam seru na nabozenstvi a na vsechno kolem toho.

cit: Ale bránit sebe, svou rodinu, své přátele, svou vlast a svou kulturu smysl má. Nech si o tom někdy vyprávět vod těch miliónů mrtvejch, díky kterým ty teď žiješ.

Tak toto je skutecne dobrej vlasteneckej nazor. Proti nemu nic nemam, prosim, je to vase parketa. Ale...!!!
Pratelum neverim, predpokladam, ze me, az budu potrebovat, nikdy nepomuzou, zvlaste kdyz by to k jejich neprospechu, na vlast a na kulturu seru. A vy se zase zeptejte tech milionu mrtvejch, jestli umreli skutecne dobrovolne nebo proto, ze jim sluzbu nekdo naridil nebo je do toho zatahli. 98% vam odpovi, ze kdyby mohli, nikam nejdou. Takova je jiste skutecnost.

Anonymní řekl(a)...

elelejenzdrobněle -
Tů Vie - proč jsou tvé námitky v množném čísle?, ty JS vykáš?, jako jediný, pokud dobře čtu, to tu vypršel nesouhlasně s tebou.
Zapomněl jsem ti napsat, že máš svou vlastní zkušenost a ta se do toho všeho promítá. Oproti nám všem, kteří jsme neodlétli a zůstali v zasmrádlé české kotlince.
Hopla.

Anonymní řekl(a)...

vie
JJ
barvy jako treba cervena, modra, zelena a jine vubec neexistuji. Vis to? To je jen nase pojmenovani vlnovych delek, ktere muzeme brat na zretel. Abysme se domluvili, nak jsme si to pojmenovali.

"Má svoboda končí tam, kde začíná svoboda toho druhého," je nejakej silenej intelektualni citat, kterym se bavi intosi s tim, ze ani nevi, co rikaji. Mozna tisi, co by to melo znamenat, tak to radi pouzivaji. Ja mam ale 25 let vypadek formovani reci a kdyz se nad tou vetou zamyslim, zjistuji, ze rika presne toto: ja prestanu moknout (mrznout) tam, kde zacne mrznout (moknout) druhy.
S tou dekou jsi me rozesmal, jelikoz, kdyz si poradne prectes, co jsem zrovna napsal, musi te napadnout, ze si ti dva jaksi predavaji stafetu. A s tou dekou je to prave naprosto opacne. Jeden prstane mrznout tam, kde zacne mrzout ten druhy, to znamena, ze prestanu mrznout v okamziku, kdy deku druhem stahnu a prikreji se s ni sam. Ja prestanu mrznout v okamziku, kdy druhy zacne mrznout! Ty rozumbrado!
Proto jsem musel to vase oblibene rceni modifikovat do spravne polohy, ktera rika, ja prestanu mrznout kdyz nebude mrznout take ten druhy, defakto, kdyz se o deku podelime spolecne.
Nekdo se me tady ptal, jestli nekdy ctu co jsem napsal. Nectu. A tobe zase neskodilo, nekdy premyslet o tom, co te kdo nakukal.

Anonymní řekl(a)...

vie
LL: elelejenzdrobněle -
Tů Vie - proč jsou tvé námitky v množném čísle?, ty JS vykáš?

odpoved: ja vas hodil do jednoho pytle a oznacil ne jako mini-rasisty, ale uz 75% - ni! Uz jste povysili.

Mozna jsem to spatne napsal, mel jsem na mysli to o cem pises. Ti uz tady davno jsou a i kdyz obezenes evropu obri zdi tak se nauci tu zed treba preletet.
Proto je lepsi, nez se uzirat slavjanofilstvim, naucit se s novou situaci zit.
Nove vyhlazovaci tabory snad nikdo uz stavet nechce. Leda pouzit ty jiz vybudovane. ))))
A za to jsem dostal prednasku o vlasti a kulture.

Jan Jelínek řekl(a)...

Víš, vieno, já z žádného úkrytu nevylezl, anžto jsem v žádném nebyl. Jen jsem "momentánně zavostalej" přínosnějšími aktivitami, než tu s vámi "názorovat" o iks-krát vymlácených snopech slámy.

Uznej, že je k pousmání například tento tvůj „názoro-výrok“: "Svobodu ma mit kazdy a kazdy by se mel pohybovat svobodne po cele planete."
Názor je to jistě pozitivní, a bylo by dobře, kdyby tomu tak mohlo být. Je stejně pozitivní jako oblíbený bonmot mého bývalého kolegy z pivovaru, který na otázku servírky, jaké že má přání, odpovídá stereotypně (a pro servírku povětšinou nikoli vtipně): „Aby byl všude mír!“
Přání jsou to jistě pozitivní, a bylo by dobře, kdyby je bylo možné vyplnit, ale reálně uskutečnitelné není ani to tvé bezbřeze liberální přání „o svobodě“, ani kolegovo pacifistické „o míru“. To můžeš se stejně pošetilým svitem v oku vzkřiknout, že by všichni lidé na světě měli být zdraví. Rozumně (reálně, realisticky…) si člověk může ohledně „světového zdraví“ přát (a něco pro to – má-li tu možnost – i dělat), aby byla lékařská péče co nejšířeji a co nejkvalitněji dostupná i tam, kde je dnes obé téměř na nule. Napadá mě třeba Darfour. V opozici jiného druhu – k této nesporně učlechtilé „zdravotnické vizi“ – je třeba občanská válka v Sýrii, kde jsou armádou (údajně, dle médií) cíleně bombardovány nemocnice rebelů a pokud do nich armáda vnikne, pacienty i lékaře pobije.
Podobné je to se svobodou pohybovat se (cestovat) po celé planetě. K čemu je svoboda naprosto volně se pohybovat po Schengenském prostoru kupříkladu těm Čechům, kteří na takové svobodné toulání nemají peníze. Kteří celý rok škudlí, aby se mohli s rodinou vydat alespoň jednou za rok o dovolené na 14 dní do Chorvatska. A jsou takové rodiny, které nezvládnou ani to.

O rasismu jste toho tady naplkali taky hafo. K omylům, které tu padly, například k tomu, že je rasismus geneticky daný (respektive vrozený), se zkusme obrátit na odborníky:
Filozofický slovník (Gérard Durozoi, André Roussel, Dictionnaire de philosophie, Editions NATHAN, Paris 1990; česky EWA Edition, Praha 1994) k problematice praví:

„CIVILIZACE – Pro KLASICKÉ MYŠLENÍ je civilizace zásadně souhrnem fenoménů náboženských, intelektuálních, politických atd. a jim odpovídajících hodnot, jež charakterizují národy, které přebírají řecko-římskou tradici a křesťanství. Tato „civilizace“ se tedy staví velmi etnocentricky proti divoštví a barbarství.
MODERNÍ VĚDA nejprve pojem zobecnila a pak jej aplikovala na všechny společnosti. Mluví se tedy jak o civilizaci amazonské nebo čínské, tak o civilizaci španělské. Ale pod vlivem anglosaské antropologie se pojem V TOMTO SMYSLU nahrazuje většinou termínem KULTURA

KULTURA – (Lat., to, co je třeba pěstovat.) Termín, který se stal TÉMĚŘ synonymem slova civilizace, označuje souhrn tradic, technických dovedností a institucí, které charakterizují nějakou lidskou skupinu. Kultura takto chápaná je normativní a individuum ji získává od dětství v procesu AKULTURACE. (…) Většina etnologů a sociologů sdílí ohledně významu a role kultury názor Rousseauův: lidská bytost neexistuje jinak než akumulací kulturních faktorů, zatímco „lidská přirozenost“ se redukuje na funkce úzce biologické. Zjišťuje se ve skutečnosti, že dokonce chování zdánlivě tak přirozeně determinované jako jídlo a spánek se liší od jedné kultury ke druhé.

AKULTURACE – v neutrálním smyslu označuje učení, jímž si jedinec od narození postupně osvojuje podstatné prvky kultury své skupiny. Z akulutrace, jež subjektu předkládá jedinou kulturu jako legitimní nebo dokonce „přirozenou“, vychází běžný etnocentrismus.
Z jného hlediska se tak nazývá tlak na jedince či skupinu, jež musí svoji kulturu přizpůsobit nebo zaměnit za jinou v důsledku emigrace (Afričané ve Spojených státech. (…) Dlouhodobě způsobuje fenomény „směšování“ prvků, vypůjčených při setkání různých kultur (např. voodoo nebo jazz).“
(pokračování)

Jan Jelínek řekl(a)...

(pokračování)
Vzdor výše odborně řečenému ve vás určitě zůstává určitá pochybnost vyplývající z toho, jak snadno lidé (a to všichni) zaujímají rasistické postoje. I když ze svých xenofobních („nekulturních“, předsudečných…) pocitů nemají radost a snaží se je potlačit, přesto často pozorují, že do „rasistického stereotypu“ snadno znovu „spadnou“.
K tomu má C.G.Jung (Analytical Psychology: its Theory and Practice, Londýn 1968) zajímavé archetypální vysvětlení: „Je pravidlem, že když je kolektivní nevědomí opravdu konstelováno ve větších sociálních skupinách, je výsledkem hromadné šílenství, psychická epidemie, která může vést k revoluci, válce nebo něčemu podobnému. Tato hnutí jsou neobyčejně nakažlivá – téměř nepřekonatelně nakažlivá, protože je-li aktivováno kolektivní nevědomí, nejste již více týmž člověkem. Nejen že v TOM hnutí jste – VY JSTE to hnutí. Kdybyste žili v Německu nebo tam chvíli pobyli, marně byste se tomu bránili. Dostane se vám to pod kůži. Jste člověk a ať už jste na světě kdekoli, můžete se bránit pouze omezením svého vědomí a tím, že se učiníte prázdným, tak bezduchým, jak je to jen možné. Potom ztrácíte svou duši, protože jste jen smítko vědomí plující na moři života, kterého se nezúčastňujete. Avšak zůstanete-li sám sebou, zjistíte, že se vám kolektivní atmosféra dostává pod kůži. Nemůžete žít v Africe nebo v nějaké takové zemi, aniž máte tuto zemi pod kůží. Když žijete se žlutými lidmi, sežloutnete pod kůží také. Nemůžete tomu zabránit, protože někde jste týž jako černoch nebo Číňan nebo kdokoliv, s kým žijete, všichni jste pouze lidské bytosti.“

Snad lze tedy připustit resumé, že rasismus lidem geneticky daný není, konstituuje se v procesu akulturace, ale jeho základem je všem lidem vrozená schopnost „ztotožnit se, identifikovat se s kolektivním nevědomím“ SVÉ skupiny; že se toto ztotožnění (tento typ identity) v určitých situacích snadno a rychle aktivuje.
JJ

Jan Jelínek řekl(a)...

To vie:
Motto: Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí.

Tvůj pokus předstírat, žes v apatyce přeci jen něco málo koupil, má tři části.
1. část (cituji): „(…) …ja prestanu moknout (mrznout) tam, kde zacne mrznout (moknout) druhy. S tou dekou jsi me rozesmal, jelikoz, kdyz si poradne prectes, co jsem zrovna napsal, musi te napadnout, ze si ti dva jaksi predavaji stafetu.“

Ano, vieno, v tomto smyslu jsi ten příklad s dekou pochopil správně, tu štafetu si předávají tehdy, když o svou větší část svobody „nemrznout a pohodlně spát“ bojují, to znamená když nerespektují hranici (mez) svobody toho druhého, o čemž to pořekadlo právě je.

2. část (cituji): „A s tou dekou je to prave naprosto opacne. Jeden prstane mrznout tam, kde zacne mrzout ten druhy, to znamena, ze prestanu mrznout v okamziku, kdy deku druhem stahnu a prikreji se s ni sam. Ja prestanu mrznout v okamziku, kdy druhy zacne mrznout! Ty rozumbrado!

Šetři, vie, vítězným kokrháním na kupce hnoje (smajlík), o to horší bývá pád. V této druhé části říkáš (opakuješ) jen to, cos řekl v části 1., ale (kupodivu) se domníváš, žes řekl opak.

3. část (cituji): „Proto jsem musel to vase oblibene rceni modifikovat do spravne polohy, ktera rika, ja prestanu mrznout kdyz nebude mrznout take ten druhy, defakto, kdyz se o deku podelime spolecne.“

Pokoušíš se, vie, a je úsměvné, že tak nejspíš činíš s pocitem mazaného vykuka, modifikovat pořekadlo ze „správné polohy“ do „správné polohy“ tím, že souhlasíěš s tím, co jsem napsal já, že oba přestanou mrznout, když se o deku podělí společně, spravedlivě, tak, aby ani jeden nemrznul a (relativně) dobře se vyspali. Kdybych tušil, že tak prostinký příběh musím – abys ho pochopil tak, jak byl napsán, potažmo míněn – zakončit „explicitním“ závěrem pro mateřskou školku, že spravedlivé řešení, neomezující svobodu (od zimy) ani jednoho z obou nocležníků bude, když se o deku spravedlivě, nesobecky rozdělí, tak bych to – věř mi – takhle polopatisticky napsal.

Ale já tě, jako už vícekrát, přecenil v domnění, že mám tu čest s inteligentním a sečtělým partnerem, kterému lze evidentní závěr sdělit implicitně, celkovým smyslem řečeného.

Abyste, moji milí čtenáři, nemuseli skákat z jednoho odkazu na druhý, zde je odstavec, se kterým vie polemizoval (cituji sám sebe): „Doufám, že ti jako dostatečně jednoduchý a srozumitelný příklad poslouží třeba dvojice nocležníků na lůžku s jednou přikrývkou. S přikrývkou natolik dlouhou a širokou, že při vstřícném (nesobeckém) přístupu k této situaci postačí přikrývka k dostatečnému přikrytí obou natolik, aby byli přikrytí, nebylo jim zima a (relativně) dobře se vyspali. To „relativně“ je důležité, protože „svoboda“ neohlížející se na „svobodu“ toho druhého je sobecká, neboť nutně omezuje jeho svobodu, nechává mu menší část přikrývky. Smysl (poslání) toho úsloví je tedy dvojí. Požaduje na tobě uznání té skutečnosti, že ten druhý má stejné právo na svobodu (od zimy) jako ty, a za druhé přijetí té skutečnosti, že respektem k právu na svobodu toho druhého nutně omezíš svobodu vlastní.“

JJ

Anonymní řekl(a)...

vie
JJ
to se se nam tady snazis citovat, C.G.Jung (1865 - 1961) nemusi mutne byt nejnovejsi poznani. Ve ctyriceti se clovek prestava ucit a po ctyricitce to jde hodne rychle z kopce. Takze, to co nam tady citujes je zhruba stav ze zacatku minuleho stoleti. Tehdy o nejakych genech nemeli ani potuchy. Asi tak kamarade! Mel by ses vratit zpet do jeskyne, tam budes s takovymi prednaskami hnvezda. ))))))) (tuty zavorky jsou v dnesni dobe znakem pro nepretrzity smich. Cim vice uzaviracich zavorek, tim vice smichu). To se zrejme v tve knihovne jeste neobjevuje. ))))))
Ostatne, je uplne jedno, jestli je rasismus podminen genove, ja si myslim, ze by predpoklady pro to byt mohly, a pokud neni, tak mame genove predpoklady se to naucit, coz je defakto receno uplne stejne.
Prislovi: Prast jako uhod! ))))) !!!
Ostatne jsem nikdy nerekl, ze musit konvertovat k islamu nebo kyho certa k cemu, jsem vam oznamil, ze nejsnazsi cestou je se s timto vyvojem smirit a akceptovat ho. Me se to podarilo a pri trose stesti se vam to podari take. Bydlim v malem Istambulu a vubec me to nevadi. Proc taky? Katolicke zvony jsou stejne rusive jako rev z minaretu, to jsem uz take vysvetlil.
A budete se divit, muzete sukat cikanku, nebo muslimku ci cernosku a potom si muzete klidne skocit do kostela a nic se vam nestane. Budete zit uplne stejne jako pred tim. Dokonce si ji muzete vzit a nemusite konvertovat. Jen v nedeli pujdete vy na krizovatce doprava do kostela a ona doleva do mesity. A hovno se stane.
Nikdy jsem nerekl, ze je musite zivit ci jim prenechat svuj byt. Jen mit respekt a akceptovat druheho.
Jeste nejakej problem?

Anonymní řekl(a)...

vie
JJ
Znas tohle: kdo jinemu jamu kopa, sam do ni pada.

Jeste jednou:
Moje svoboda konci tam, kde zacina svoboda druheho.
To je inkriminovana veta. Jeste jednou ti napisu stejnou vetu s jinyma slovama:
Ja prestanu moknout tam, kde zacne moknout druhy.
A ted ve vztahu k dece:
Jsme dva a mame jen jednu deku. Me prestane byt zima tehdy, kdyz zacne byt zima druhemu.
Tady jasne vidis, ze jsem mu deku sebral, protoze me byla zima. Jednoduse jsem si ji pretahnul na sebe. V tomto jednani vidim sobectvi, presne tak jak ho popisuji nahore s ilegalama. Proto to take vsechno vzniklo.

Jeje, ty mas totiz problem s virou, ty veris tomu, co te kdo nakuka nebo co si prectes a jelikoz se te to libi, automaticky si to zaradis do prihradky "SPRAVNE" a ani te nenapadne, si to proverit ci o tom premyslet. Uplne posledni rana byla napriklad s tim C.G.Jungem, kdy napady ze zavatku minuleho stoleti, tedy zhruba sto let stare aplikujes na dnesek a jeste se pri tom naparujes jako kohout na hnoji. Potom to ale vsechno smrdi hnojem.
Tedy, abych se vratil k inkriminovane vete, ty a mozna i jini ji pouzivaji v zavedenem lidovem kontextu, proto jsem ti to prirovnal drive k barvam, ale ve skutecnosti rika veta neco jineho. Coz muze byt defakto jedno, pokud vsichni vedi, o co se jedna. A ja, prtoze to nevim, jsem se u toho zastavil.
Podobnych vet je cela fura. Treba me napadlo jak nekdo kouka z okna a rekne: venku se zeni certi. Kazdej hned vi, ze pada snih, je vanice a urcite zima. Na dest se to nepouziva. A ti dokazuji, ze se certi nezeni, protoze nejsou. A ty furt dokola opakujes, ze se zeni.
Je to jasny ty nas stolety vedomile?

Anonymní řekl(a)...

JS

Vie

No to víš, že jsem taky součástí potravního řetězce, japa taky jinak? Smile.

Jen uvažuju, jestli je lepší skončit jako předložka u krbu nebo předkožka třeba někde úplně jinde... Smile. Možná to druhý by se mi líbilo víc...

Snadná kořist seš, to si piš, páč se producíruješ po place s takovou naivitou, že tygr nemůže věřit svýmu čichu...

"Vase stanovisko je take hodne rizeno z nevedomosti nebo nezkusenosti. Az budete mit muslimske, pratele, a nejenom ty, jako mam ja, budete jiste koukat na problematiku jinym meritkem."

Milej pohodáři, to co píšeš, nesvědčí o jakékoliv tvé "vědomosti", ale o pravém opaku. To, že tygr běhá v cirkuse dokolečka a volizuje cvičiteli tvář, ještě neznamená, že přestal být tygrem. To si může myslet jenom trotl, a nikoli zkušený cvičitel. Ten ví, jak málo stačí, aby se tygrem zase stal, a taky se podle toho chová...

"Ja jsem nikdy nemel se svejma kamaradama nejakej religiozni problem a vubec se o tom vlastne nebavime."

Jasně. Jenže ty víš úplný hovno o tom, o čem se ti kucí baví doma mezi sebou. Jsi znalec islámu, páč chodíš s klukema tureckejma na pivo. Povím ti tajemství. Víš prd. Dokud ty kluky nepoznáš ve vlastním prostředí odkud přišli, tedy nikoli ve víděňském Instanbulu, pak teprve mužeš mluvit o tom že jsi něco poznal...

"Jednoduse mate zname a ty jsou uplne stejni jako vy, z masa a kosti a prozivate s nimy to same jako s kazdym jinym."

No jasně. I lidi v Bosně a Hercegovině měli - úplně jendoduše - známé, kteří prožívali samozřejmě úplně to stejné jako oni. Taky v Kosovu. Z tvýho idylickýho malýho Istanbulu ve valčíkové Vídni je to tam co by kamenem dohodil. A jednoho dne - úplně jednoduše - se ti známí - amozřejmě, že byli z masa a kostí, japa taky jinak? - začali vzájemně podřezávat. Jen tak, z prdele. Výsledkem bylo vzájemné vyyvražďování, etnické čistky a překreslení mapy Evropy.

Zkus taky někdy - úplně jednoduše - přemejšlet. Občas se to hodí.

A s klukama na pivu se třeba mrkněta na toto.

http://gloria.tv/?media=165597

Ten filmík si objednala a zaplatila Česká televize, leč nikdy neodvysílala. Není totiž dostatečně politicky korektní a nasral by EU...




Anonymní řekl(a)...

vie
JS, samozrejme se muze vsechno zmenit, jak jsem uz poznamenal, to byva zalezitost rozdmychavacu ohne, kteri foukaji do jiskricek. Ti jsou vsude a za kazdeho rezimu.
Nejsem pohodar, uz jsem psal, ze me take nekdy neco nasere, ale holt ta myslenka, ze jsme preci vsichni na jedne planete by mela tak nejak byt stale v popredi. Nic vic jsem snad ani nezadal. Vsechno se muze zmenit, i najednou a nahle. Ja jsem nasel mozna u sebe nicotne reseni, ktere trochu vyplyva z meho pesimismu, a sice, ze me nejake tahanice zajimaji cim dal tim mene, jelikoz je to nesmysl.

Anonymní řekl(a)...

vie
JS
film jsem zhlednul. Copak to je za domenu? Hned v zahlavi The more catholic the better!! Na copa to koukas? V tutom ty jedes?
Jinak mam pocit, ze to bylo naprosto obracene, ale nevyznam se v tom. Musel bych se zeptat u svych kamaradu.

Anonymní řekl(a)...

Jo jo já s tim mam podobnej problém, tady jde o to na kterou stranu se postavíš, kdysi jsem přečetl několik dějin jugoslávie, balkánu, plus je dobrá beletrie, Núž Vuk Dražkevič, či tak nějak. Čím víc sem toho o tom čet tím méně jsem to moh hodnotit, mam i osobní vzpomínku, příbuzné partner byl starý srb a v té době u nás dleli na návštěvě, jen čuměl na televizi a nechápavě brečel, místo aby jásal, že ho bombardujou. Můj kamarád, kterýho považuju za svatýho a nevadí mi, že je křesťan, byl rozčilen, co sem ho viděl jen jednou, odevzdali křesťanské území muslimům. Nadával na Havla za toto a chválil Klause za toto. Normálně ty mazlíčky vnímal opačně.
To už se můžeš pokusit vyznat v ženskejch.
Tady je problém, že z tý deky začnou vyrůstat anebo aspoň maj ten dojem. V každý oblasti a období najdeš podobnou problematiku. A vždy se řeší OBVYKLÝM způsobem, vyvražďování, vyhnáním, asimilací, kde to nebylo neni a nebude, dekaři všech zemí rozdělte se dokud máte dojem, že je z co.
Pazyk

Anonymní řekl(a)...

vie
tak tuto je sila!

Peklo pod Sibiří. Ve francouzských a skandinávských novinách probíhaly diskuse, kde je peklo. Do debaty zasáhli ruští a norští geologové hlubinným vrtem na Sibiři v roce 1989. Vrt měl sloužit k prognózování zemských otřesů. Přistoupilo se k snímání šumů v tektonických deskách. Ruský vědec Dimitrij Assakov prohlásil, že v hloubce 16 km navrtali dutý prostor, ze kterého pomocí mikrofonu bylo slyšet křik lidských hlasů. Měření teploty odpovídalo hodnotě 1100 stupňů Celsia. Dimitrij Assakov prohlásil doslova:„Nevěřím v Boha, ani v nebe, ale nyní věřím v peklo. Jsem přesvědčen, že jsme navrtali strop pekla. Slyšeli jsme lidi, kteří vyli bolestí – byly to miliony hlasů!“ Vrtné práce byly zastaveny, neboť sovětští pracovníci propadli panice. Francouzské noviny informovaly o dopise norského ministra financí ze 7.ledna 1990: „Jestliže je peklo, určitě tam skončím. Setkal jsem se s seismologem Bjornem Nymmendalem, účastníkem expedice na Sibiři. Řekl mi: Tyto lidské hlasy a též ten démonický netvor, který v ruštině křičel: „Já jsem vás opanoval“, šokoval sovětské Rusy tak, že nám vyhrožovali smrtí, pokud bychom o tom informovali.“ Informace byla i ve finských velmi respektovaných novinách Ammenusastia.

a je se tady zamestnavam blbou demokracii!

http://www.liborhalik.cz/index.php?clanek=2

Jan Jelínek řekl(a)...

To vie:

Říkáš, že:
„Moje svoboda konci tam, kde zacina svoboda druheho.
To je inkriminovana veta. Jeste jednou ti napisu stejnou vetu s jinyma slovama:
Ja prestanu moknout tam, kde zacne moknout druhy.“

Ty jsi, vie, nenapravitelný troubelín a popleta. Nemůžeš napsat STEJNOU větu JINÝMI slovy. To už nebude (nemůže být) STEJNÁ věta. Můžeš napsat větu, která má stejnou logickou strukturu a význam jako ta, se kterou ji srovnáváš. Jenže to o tvé větě (souvětí) s moknutím neplatí.
Nebudu tě zatěžovat rozborem formálně logické struktury obou výroků – pořekadla (bonmotu) o svobodě a tvého nesmyslu o moknutí. Takovému formálnímu rozboru by ses stejně vyhnul, nemáš potřebnou znalost příslušného symbolického jazyka.
Proč nesmyslu? Ty s tím druhým stojíš na stejném dešti? Nebo jste jeden v Plzni a druhý ve Vídni? Ty snad ovládáš zázrak poručit větru, dešti? Ale nechme žertů a zkusme to spolu bez symboliky:

Výrok „moje svoboda končí“ podle tvého mínění říká totéž jako „já přestanu moknout“. Není tomu tak. Když končí tvoje svoboda, je to nepříjemná, negativní událost. Když přestaneš moknout, je to (v probíraném kontextu) událost pozitivní. Snad i ty pochopíš, že „nepříjemné“ nerovná se „příjemné“. Totéž platí o druhých částech obou výroků. „Příjemné“ (začínám být svobodný) nerovná se „nepříjemnému“ (začínám moknout).
Ergo, pro tebe, vie, explicitně: Oba porovnávané výroky nemají „stejnou“ logickou strukturu. Navíc, tvé souvětí o moknutí neobsahuje onen implicitní ideový konflikt, který ze souvětí o svobodě dělá věc k hlubšímu obecnějšímu zamyšlení. A je tomu kromě jiného proto, že „svoboda“ je abstraktní pojem, který si nelze rukama osahat, kdežto „moknutí“ je věcí reálného počasí.
Inu, zkus si střízlivě přečíst: „Ja prestanu moknout tam, kde zacne moknout druhy.“, a přiznej si, že to souvětí jako aforismus (bonmot, pořekadlo) neobstojí?

K Jungovi:
Ty jsi, človíčku, vůbec nepochopil, proč jsem toho Junga citoval a co vlastně Jung říká. Bohužel se tím znovu projevilo tvé křupanství. C.G.Jung (1875 – 1961) se genetikou odborně (pokud je mi známo) nezabýval, byl to lékař, psycholog a psychoteprapeut, zakladatel analytické psychologie. Zakladatelem genetiky byl Gregor Johan Mendel (Jan Řehoř Mendel) 1822 – 1884, mitózu (dělení chromozomů v jádru buňky atd.) poprvé přesně pozoroval Flemming v roce 1879, dvoušroubovicovou strukturu DNA (genetika na molekulární úrovni) objasnili v roce 1953 J.D.Watson a F. Crick, kteří spolu M. Wilkinsem obdrželi za tento svůj objev v roce 1962 Nobelovu cenu. Jedině předání uvedené Nobelovy ceny nemohl C.G.Jung stihnout, o genetice si mohl číst – pokud o ni měl zájem – (řekněme) od roku 1893, kdy mu bylo 18 roků. Zemřel roku 1961, měl tedy na seznámení s genetikou, s jejími zákony a aktualizovanými poznatky, 68 let.
Stačí?
JJ

Anonymní řekl(a)...

vie
JeJe, vis kdo to vubec rekl? John Stuart Mill (1806-1873)

mimo jine od nej take pochazi:
Hlavní příčinou přehlédnutí jsou předem přijaté názory.

Láska k moci a láska ke svobodě jsou ve věčném sporu.

a jeste par ktere by se ti mohly do budoucna hodit:
Albert Camus
Pravá svoboda neexistuje bez vzájemného porozumění.

Epikúros
Největším ziskem na soběstačnosti je svoboda.

Neznámý autor
Na řeči mě fascinuje to množství výrazů pro věci, které neexistují. Třeba pravda, svoboda, spravedlnost.


http://www.citaty-slavnych.cz

Anonymní řekl(a)...

vie
jinak me jeste napadlo, az se konecne nekdo vyjadri, co tedy s ilegalama a pristehovalcema, pokud planujete proti nim nejakou vysokou zed, tak prvne ji asi postavi Nemecko a Rakousko proti vam. Vam nezbyde nic jineho, nez se znova dat do spolku s Polakama a Rusama. Zadnou jinou moznost jako slovani nemate. Germani vas urcite chtit nebudou. Ja jen, abyste se na to uz pomalu zacali pripravovat.
Lezim smichy pod stolem a uz me od toho boli bricho....

Anonymní řekl(a)...

vie
cit. JJ:... Nemůžeš napsat STEJNOU větu JINÝMI slovy. To už nebude (nemůže být) STEJNÁ věta.

Kdo to rika ze to nemohu? Kdo? Vzdyt vidis, ze jsem ji napsal. "Ergo kladivko", zjistil jsem, ze to jde. Tak netvrd, ze nemohu, kdyz mohu. A je to dokonce veta se stejnou vypovedi a stejne nesmyslnym obsahem.
Ja si dovedu predstavit, jake v tobe zavladlo zdeseni, kdyz jsem te zboural tvoji pyramidu, kterou jsi uspesne pouzival v indosove celych 25 let. Zacal jsi kricet a behat kolem dokola se zdvizenyma rukama: "Jezisi Kriste! To nejde! To nemuzes udelat!!" Bedoval jsi.
Mohu a udelal jsem. )))))))


Jinak me jeste neco napadlo. Ze vyse zminena veta muze byt spatne prelozena co zkomolena oproti originalu. Jsem se koukal na to v nemcine, u Milla se takovato veta bohuzel nenachazi. Vse nasvedcuje tomu, ze si z vas nekdo vystrelil.
aha
aha
aha
ted jsem to vyresil. Nasel jsem totiz jeden artikel, kde se pise puvodce teto vety neni znam a ze by to mohlo pochazet z francouske revoluce. A ted pozor! Je jeste jedna varianta a sice:

Svoboda jednoho konci tam, kde zacina pravo druheho.

Precti si to radeji dvakrat, protoze tato veta je absolutne jasna. Svoboda konci tam, kde zacina pravo (zakon). To jo, to je jasny a to me uz dava rozum. Ted je vsem naprosto jasny, ze vase ctena veta je zkomolovana tak, aby se hodila ke zvaneni o svobode, ale nedava rozum, at to JeJe vysvetluje jak chce.
Jasny? Jeste neco?


ouelle: Der Gedanke ist sehr alt. Wer ihn zuerst hatte, ist wohl kaum sicher zu belegen. Zu einer genauen Formulierung wie „Die Freiheit des einen endet dort, wo die Freiheit des anderen beginnt“ oder „Die Freiheit des einen hört da auf, wo das Recht des anderen beginnt“ scheint ein Urheber unbekannt zu sein.

http://www.gutefrage.net/frage/von-wem-stammt-das-zitat--meine-freiheit-endet-dort-wo-die-freiheit-des-anderen-beginnt

Anonymní řekl(a)...

No asis bokem narazil na to o čem JJ zoufale žvaní a zásadně nepoužívá, stejně jako my. Jak rozumět. Zdroje. Když nefungují překlady ani slova, pak jen vlastní poznání a porozumění, sobě.
Otázka je co skutečně vím, když se na to skutečně sebe zeptám. bek
Pazyk

Anonymní řekl(a)...

JS

Vie

Vo co ti jde - o doménu nebo o sdělení filmu? Jako kdybys nevěděl, že na netu najdeš tutéž věc na deseti doménách. Na doménu se vyprdni.

"Jinak mam pocit, ze to bylo naprosto obracene, ale nevyznam se v tom. Musel bych se zeptat u svych kamaradu."

Nedívím se ti. Naprosto opačný výklad ti vyhučela do hlavy politicky korektní propaganda EU. Rakousko je jí prosáklé skrznaskrz. Jo, zeptej se kamárádů. Nejspíš ti řeknou, že je jim to ukradený. Turka totiž zajímá jenom Turek, páč středem světa je jak známo Turek. Kamarádů se radši zeptej na Kurdy, to bude zajímavější... a připrav se, bude veselo. Smile.

Pazyk

Nejde vůbec o to, na kterou stranu se postavíš. Jde o nebezpečí "předem přijatých názorů" (viz vieho Epikúros... smile). A ten mají prakticky každé psané "dějiny" čehokoli. Jediným způsobem, jak cokoli alespoň trochu poznat, je sbalit pingl a jet se na to podívat. Vlastníma očima a vlastní hlavou. Bavit se s lidmi. A právě o toto se pokoušel ten film.

Proč ten starý Srb brečel to jistě víš.. Je to logický a a pochopitelný. Psal jsem o tom. Tedy o kultuře, o historii srbských bojů proti Osmanům...

Že tvůj kámoš křesťan v tomto punktu nadával na Havla a velebil Klause je taky logický a pochopitelný. Je vidět, že tvůj kámoš je křesťan autentický. Von totiž ten nenáviděnej Klaus - spolu se starým Dienstbierem - jako jediní politici v Evropě tehdy měli odvahu říct nahlas, že to, co tam provádí NATO, je děsivý svinstvo, který ničemu nepomůže. Čas dal za pravdu jim, nikoli žvanilům z Brusele. Dienstbier o tom napsal skvělou knížku Daň z krve. (Dobrý název, páč krev opravdu není voda, je to tak vie..). Knížka je rozebraná. Dotisk nebude, není politicky korektní.

Anonymní řekl(a)...

vie
komu patri domena je nekdy moc dulezite. Lide si stezuji na cenzuru, pritom jsou sami nejlepsi cenzori. Klaus si take na svych strankach neumistil video, jak si strka cizi pero do kapsy. Tudiz je kolikrat moc dulezite se kouknout, kde je co zverejnene. Kdyz jsem zjistil, co je to za server a komu asi patri, trochu jsem si ho take prohlednul.
Dal jsem sem upozorneni na clanek, ve kterem se pise, ze v Rusku se navrtali do pekla. Byly v nem zminovane finske renomovane noviny, me se ty noviny ale nepodarilo najit. Cely internet jen opisuje zmineny vrt a to, jak se objevil dabel, ktery mluvil rusky. A to nesmim zapomenout na zminene rvani milionu smazenych pri teplote pres 1000°C. Strop pekla mame tedy na 16-tem kilometru pod zemi. Kde je sakra ale podlaha raje? Tam by uz take mohli nekdy dolitnout, nebo ne?
A ted pozor! V souvislosti s vlastnikem domeny a clankem o pekle je me jasne, kdo takove, ale skutecne takove nehorazne lzi rozsiruje. Tomu se ani neda rikat lez, to musi byt naprosty magor, kdo neco takoveho vymysli.
Potom neni u takoveho videa, ktere je na uplne stejnych strankach opatrnosti nazbyt. A tou vubec nemluvim na tom, kdo takovy film u CT objednal a z jakych penez ho platili.
Ja jsem se o byvalou Jugoslavii nikdy moc nezajimal, nebyl jsem schopny ze zprav vubec urcit, kdo po kom strili. A v pripade narodnostnich konfliktu a obcanskych valek je to skutecne asi obtizne, urcit jednoznacneho vinika. U tohoto zase nesmim zapominat, ze Srbove byli take hodne cinni v Bosne. Ty me prakticky nutis, se tim zabyvat i kdyz jsem nechtel. Me tenkrat u celeho konfliktu desne prekvapilo, ze prakticky za mymi dvermi se masove popravovalo a vsem "humanim" statum to bylo prakticky jedno. Zrejme se na tom prizivovaly svym zbrojnim prumyslem. K intervenci doslo az mnohem pozdeji, prvne vsichni delali, ze nic nevidi a nic se nedeje. To bylo v Evrope a v modernim veku. Jsem netusil, ze se neco takoveho muze vubec stat. Ja bych tam uz pri prvni mrtvole vbehnul a zarazil bych jim to. Tak jsem si take predstavoval, ze to ve vyspele spolecnosti funguje. Ale byl to omyl. Kdyby vas nekdo obsadilo Rusko nebo Nemecko nebo nekdo jinej, dnes vim, ze ostatni prakticky nehnou prstem.
Jeste je tu ta otazka, o ktere se zminil Pazyk, koho se mam zeptat, kdo me rekne pravdu? Sakra, to je komplikovany!

Anonymní řekl(a)...

vie
tak me to nedalo a zavolal jsem kamaradovi kteryho znam uz skoro 20 let. Pochazi z Bosny a je muslim. Povidam mu, prosim te rekni me, jak to tam v Jugoslavii drive bylo? Kdo strilel na koho?
Odpoved: kazdy na kazdyho.
A jak to vzniklo?
Odpoved: to je tezky. Prvne to zacalo jako konflikt pravoslavne cirkve a krestanskou cirkvi. Srbove proti Chorvatum a Slovenum.
A co dole? Kosovo a UCK?
Odpoved: prosim te, to je chuda oblast, to s tim konfliktem nema skoro co delat. To byla jen okrajova zalezitost. Neco jako cikani v Madarsku. Byl jsem v te dobe zrovna na vojne 86/87 a nas batalion byl zrovna usidleny v Kosovu a strileli jsme tankama jen jako na vyhruzku, aby dali pokoj.
Kdo strilel? Jugoslavska armada?
odpoved: jo, Jugoslavska armada. Ale jen vyhruzne. Nikoho jsme nezabili.
A potom me zacal rikat do telefonu co a jak, a ja uz po peti vetach nevedel kdo s kym a proc a jak.
Domluvili jsme se za pujdeme na punc, az bude trochu casu nekdy za 14 dni. Vezmu si sebou mapy a papir, abych si mohl udelat grafy a alespon neco pochopil.

Anonymní řekl(a)...

JS

Vie

Jen v rychlosti.

"Potom neni u takoveho videa, ktere je na uplne stejnych strankach opatrnosti nazbyt. A tou vubec nemluvim na tom, kdo takovy film u CT objednal a z jakych penez ho platili."

Opatrnosti není nazbyt nikdy a v ničem. To jsem se ti snažil vysvětlit nahoře u tygra... Jsem rád, žes tu myšlenku absorboval. Smile. Vlastníkům té domény se zřejmě video hodilo do ideologického krámu, je to jednoduchý. To ale nijak nemění sdělení filmu. Zněužití jakýchkoliv informací v jakýkoliv prospěch je v mediálním světě přece naprosto běžné. To video lze najít i na jiných doménách, jsem línej ho teď hledat. Ale vím to, páč už jsem ho poslal vícekrát. Plesknul jsem sem první odkaz, který na mě vybafnul. Nechci se pouštět do rozborů, co internet je a co není. Je to požehnání i žumpa a nejefektivnější nástroj masové manipulace. Brave New World. Nejlevnější vymývání mozků. Vše platí. Pravdu měl v tomto punktu Klaus v projevu tuším k 17. listopadu. Jde o všepohlcující povrchnost, vo tom žádná.

U ČT nikdo nic neobjednává. Alespoň teoreticky... ČT jako veřejnoprávní televize dotovaná státem objednává dle svých produkčních a dramaturgických plánů u výrobních mediálních skupin. Objednala tedy i tento film. Jenže ten mládenec, kterej tu objednávku dostal, se nějak ztopořil, a pod vlivem reálií na místě natočil něco úplně jinýho, než natočit měl. Byl kolem toho trochu cirkus a film šel do šuplíku. Do tý doby, než ho někdo ukradl a vylepil na internet. Pak to v ČT už pustit museli, byl kolem toho povyk, a pustili to spolu s opačně vyznívajícím filmem a s komentářem, že nejde o názor ČT samozřejmě, ale o subjektivní úlet zfetovanýho autora... Tož tak nějak.

Byl jsem v úterý na přednášce Jana Petránka, redaktor Lidových novin v.v. Je to starej bolševik, 80 let, to, co říká o ekonomice, jsou šílený bláboly, ale je neuvěřitelná bedna na geopolitiku. Sjíždí snad všechny světový servry. Vypadlo z něj, že televizí s nejvyšší informační hodnotou je dnes Al Džazíra. Tam že je opravdu všechno. Její interpretace faktů je samozřejmě jiná věc. Ale to, co se v médiích Evropy a USA říká o Blízkém východě zejména, to jsou neuvěřitelný bláboly. Poudačky, slátaniny, fantazie redaktorů a zbožná přání...

Neblbni, z jednoho telefonátu s Bosňákem samozřejmě nemůžeš pochopit vůbec nic. To je téma na roky... Ale tleskám tvému přístupu! To je jiný kafe než kavárenský žblepty vo "ukončení humanitární ktrize". Ten vánoční punč s mapou, papírem a barevnými fixy, to je taky dobrý nápad. Ale pochop, ta země je obrovská, a každej z nás žije ve svý bublině. Má svou výchovu, sociální status a svý "předem hotový názory". To všechno hraje roli. A hlavně nezapomeň, že krev není voda, zejména ta "vlastní" krev.. (To je totiž ta "kultura"). Jak říkám, jedině ten pingl na záda...

Kosovo nebylo marginální ani omylem. Jasně že početem mrtvol se to nemohlo měřit s válkou v BaH, kterou ten Bosňák jistě prožíval úplně jinak. A možná, že jugoslávská armáda opravdu nikoho nezabila, nevím, ta federální byla v té době už vnitřními spory dost paralyzovaná. Ten kdo zabíjel, byla UCK, a sousedi mezi sebou smaozřejmě... Ale byl to setsakra důležitý příběh pro budoucí vývoj Evropy. Děsivý precedent, to jeho uznání... Tím se v podstatě řeklo, že na základě etnických čistek, který jsou financovaný z drogového byznysu, je možné si vynutit samostatnost. Za požehnání Brusele a radostného zpěvu Ódy na radost.. Mafián a drogový boss Hasim Thaci si dnes třese rukou a Andělkou Merkelovou.. Takový je svět.

Další věc je, že v Kosovu je umístěná největší vojenská základna USA v Evropě. Údajně je koncipovaná pro 70 000 lidí, nechce se mi tomu ani věřit. Když vo tom chvíli zapřemejšlíš, dojde ti, jaká je možná skutečná role USA v celé té hře na Blízkém východě..

Anonymní řekl(a)...

pokr.

Dnes do Kosova Německo fedruje nevěřitelný peníze ve snaze tam vytvočit společenské strukrury, který by byly kompatibilní s Evropou.. Samozřejmě je to směšný. Jedno naivní děvče z Bavorska se tam přihlásilo na 3 roky na misi v dopmnění, že tam něčemu pomůže... Jediný, co tam teď po dvou letech dělají je, že chlastají a jezdí na vejlety.. Nic jinýho se tam dělat ani nedá. Ten stát de facto neexistuje, ani nemůže, páč jakákoli ekonomická produkce se blíží nule. Drží ho při životě ta vojenská základna a prachy z Brusele.

Napsal jsi ale jednu strašně důležitou věc, a sice:

"Me tenkrat u celeho konfliktu desne prekvapilo, ze prakticky za mymi dvermi se masove popravovalo a vsem "humanim" statum to bylo prakticky jedno. Zrejme se na tom prizivovaly svym zbrojnim prumyslem."

Důležité je to "za mými dveřmi". Všechny "humánní" státy do jedno na jakoukoli humanitu totiž serou. Motivy jejich rozhodování a konání jsou zcela odlišné. Pro voliče se ty motivy nazývají "národní zájmy". Je myslím užitečné to vědět.

Anonymní řekl(a)...

vie
skoda ze jsi presel jednu dulezitou vetu. Tu, kde pisu, ze konflikt rozpoutala krestanska a pravoslavna cirkev. Tedy presne ta, ktera ted dostala v Cechach ctvrtku Cech a 30 miliard nebo kolik. Treba taky hrozili Cechum, ze rozpoutaji dalsi valku v Cechach, co ja vim. Potom uz slo asi vsechno jako na dratku. Me to pripada jako nove krizacke valky. Kazdem pripade, kde jde o penize, je mnoho mrtvol.
Mas pravdu, ze je jedno, kde film je, jde o co co znazornuje. CT ho objednala, tim musela rict, co presne chce a urcite nekomu nerekla, jdete tam a natocte, jak to bylo. Tak naivni zase nejsem.
Pokud se potom neco podobneho nekde na serveru nachazi, lze uz snadno vystopovat, co to bude znazornovat a propagovat. Odpoustim ti ze je to z nabozenskyho serveru a jeste k tomu z pravoslavnyho.

Proc tam maji americane zakladnu? No proc asi?
A neverim, ze tam Nemecko jen tak cpe penize kvuli spolecenskym strukturam, nejspis tim plati americkou zakladnu. To bych i pochopil. A ne nemecko ale cele EU. Ze tam maji zakladnu aby mohli ucineji bojovat proti muslimum a to zadarmo jiste neni. A maskuji to jako pomoc, ktera konci na kontech vlivnych lidi v tom regionu.
To by i odpovidalo tomu, ze to nema zadny ucinek.

Toto je ne internationalni, ale svetova politika, o ktere my nemame ani paru a nikdy mit nebudeme.

Anonymní řekl(a)...

Hele Láďa L. zná Rosůlka to je člověk, kterýho respektuju, jako osobnost s názorem, na politologii jich moc nepotkáš. Ať Vám k tomu něco řekne jestli fakt do toho chcete jít, ALE nebude to mít konce. Kde je Vietnam panama chile Irák afganistán. Já se můžu zeptat v hospodě jednoho mladýho docenta a jednoho starýho doktora histerie.
Princip je podle mne ten, že mezinárodní politika je definována jako, špatně řečeno anarchie, každý jede na svý, tak se to učí, používají se věci, který by vnitropoliticky vůbec nebyly možný. Příkladem je USA kde prý občané vůbec netuší jaká je zahraniční politika USA.
Pazyk

Anonymní řekl(a)...

vie
vsak pockejte na JeJeho, kterej nam vsem vysvetli, jak to je spravne!

Jan Jelínek řekl(a)...

Otázka: Myslíte, že je v Británii příliš mnoho imigrantů?
Odpověď: 17% ano, 11% ne, 72% nerozumět otázka.

Nábožný arabský muslim nastoupil do černého taxíku v Londýně. Úsečně
požádal taxikáře, aby vypnul rádio, protože to přikazuje učení jeho
náboženství. Že on nesmí poslouchat hudbu, protože v prorokově čase
nebyla žádná hudba, obzvlášť ne západní, která je hudbou nevěřících.
Taxikář zdvořile vypnul rádio, zastavil taxík a otevřel dveře. Arabský
muslim se ho optal: "Co se děje?" Taxikář odpověděl: "V čase proroka
nebyli žádné taxíky, tak vystupte, vypadněte a počkejte si na velblouda!"

jj

Jan Jelínek řekl(a)...


Vie:
"V kazdem pripade je to ale vysledek nasi drivejsi politiky, drancovani chudsich zemi k nasemu prospechu, z ktereho, hlavne dneska dobre zijeme."

JS:
"Jo, tak to máš úplnou pravdu."

Nechť je Rudému právu, VUMLu a všem politrukům země lehká.

jj

jj

Anonymní řekl(a)...

A pozdravuj svého oblíbeného Kellera
Pazyk

Anonymní řekl(a)...

vie
to vypada na to, ze na dane tema dosla naucna literatura. ))))))

Jsem zvedav, zda-li nekdo npise, co s tema ilegalama delat

Anonymní řekl(a)...

JS

elele co má rád postele a co mu dlužím vodpověď

Jo, zdi jsou teď docela v módě. Jak jistě víš, jednu hodně dlouhou postavila kolébka demogracie na mexických hranicích. Přece jenom přes ni fedrovali ti kluci mexický těch drog už příliš. No a samozřejmě, nejen dorgy, ale hlavně lidi. Celý Mexico už USA neuživí, mají dost starostí sami se sebou. No tak holt postavili zeď.

Další šikovnou zeď postavil žid mezi sebe a pásmo Gazy. Za ní je nasardinkováno asi 1,5 miliónů muslimských duší na území o čtvrtinu menším, než zaujímá Praha. Je tam možná nejvvyšší hustota obyvatel na světě. Nezaměstnanost je 40%. Přístup je pouze skrzevá armádou hlídané check pointy. Gaza je dnes jeden velký hermeticky uzavřený koncentrák. Tak to vyřešil jeden z výstavních spojenců naší demkratické zahraniční politiky.

Ideální řešení nemá nikdo. Jen ta blbá. A šedá je teorie, zelený je strom života. Ale sklopit uši a votevřít vrata dokořán? To znamená škrtnout si dynamit pod prdelí.

Nedje jen o ty Ahmedy. Jde o to, že Breiviků - přímo úměrně s množením Ahmedů - bude zákonitě přibývat. Též i Greetů Wildersů a Le Penů a jejich stoupenců. V Holandsku už jsou v parlamentu. Jak dlouho bude trvat, než budou ve vládě? V Německu žije jeden chlápek, který o tom velmi obsáhle píše a znale píše: http://www.academia.cz/nemecko-pacha-sebevrazdu.html.
A troufá si i na řešení.

"Vzpomínáš při této příležitosti na blabladebatu, kdy jsem ti namítali, že kulturu indiánů nelze převést sem?, a žít tady dle jejich způsobu života?"

To si samozřejmě vzpomínám. Až na to, že já jsem tehdy žádný transfer kultur nepropagoval. To mě vložil do úst demagog JeJe, aby demonstroval jakej vypatlanec, a ty jsi to něm jen oddaně zvopakoval. Nedávno vyšel aktuální rozhovor s Atapanou. Můžu říct, že se s jeho názory, které tam prezentuje, zcela ztotožňuji. Krásný myšlenky, jednoduchý slovník. To stačí. Kdyby to sem chtěl LWV pověšit jako další vlákno, pak navrhuji titul "Průser začal v neolitu." Myslím, že šefredaktor mě za něj pochválí. A bude možná trochu sranda...
http://xman.idnes.cz/mnislav-zeleny-atapana-074-/xman-styl.aspx?c=A121121_150630_xman-styl_fro

Anonymní řekl(a)...

JS

elele

Za rodinu, za vlast!!!
Za rodinu, za vlast???

To máš tak milej vitamíne. Každý z nás má nějakou tu anamnézu.

Další pokračování i pro Vie.

Jeden můj dědeček, kterýho jsem nezažil, byl za války jako radiotelegrafista plzeňského odboje v zimě roku 44 zatčenej gestapem a skončil v koncentráku. Na jaře 45 pár dnů před osvobozením zhasnul někde na severu Polska při pochodu smrti když Němec evakuoval lágry a utíkal před rudochy. Poslední dopis od něj přišel koncem dubna.

Druhej dědeček o 25 let dřív zahodil v Rusku mundúr od císaře pána a dal se k čsl. legiím hned jak byly založený. Pak s nimi projel celou transsibiřskou magistrálu, střílel bolševiky, a domů se vrátil za 6 let.

No a představ si Vie,

že nikoho z těch mých dědků do toho nikdo nenutil. Oba do toho šli dobrovolně. Asi tvořili ta 2% výjimek, vo kterejch jsi psal... Proč? Já nevím. Že by za vlast? Za rodinu? Ty dopisy mám schovaný. Už se skoro nedají přečíst, oba je psali tužkou. Ale nějaký takový podbný slova tam taky jsou.

Anonymní řekl(a)...

vie
zajimvej rozhovor. Myslim, ze se ridim podle nej. Pomaham indianum, nstaram, se o ne. Vracim jim, co jsem dluzen.
akono takovehle veci nemusis zazit jen u indianu. Kdyz budes zit napr. s cikanama, verim, ze jejich problemy budou i tvymi problemy, pokud se ti povede s nima dusevne srust. Tak to bude i v Rusku, Cine nebo Kosovu. S indianama to ma vlastne spolecne jen to, ze je to jakysi vykon. Stejne jako vylest na nejakou horu, nebo nekam rychle dobehnout. Kazdej se bude snazit zit s eskymakama ci indianama, nikoho ale nenapdne odstehovat na Roudnou (drive) nebo dneska kamsi na Petrohrad a stat se cikanskym kralem. To by byl totiz maly vykon pro okoli.
Tak to vidim ja.

Ted k otazce dobrovolnictvi. Nevim, co delali dedeckove a jak budu mit prilezitost, tak se zeptam. Mezitim se mozna i casy zmenily. Proc se nezeptat hned sama sebe?
Ja bych dobrovolne nikam nesel. Za Cechy rozhodne ne. Kdybych musel jit a mel na vybranou, vyberu si radeji Rakousko nez Cechy. Tem nejsem nic dluzny. Dobrovolne zitra asi ne, umirat za nekoho? Nenapada me nikdo, koho bych si vybral.
Co vy? Mate odvahu na odpoved?

JS ja furt nevim, co si mam myslet. Proto se radeji ptam, abych se nespletl. Ty zed nechces?

A co ostatni? Kurva je to tak tezky?

Jan Jelínek řekl(a)...

K Pazykovi a Kellerovi:
Lenin (prý nad Gottwaldovým vysvědčením) prohlásil: "učte se, učte se, učte se".

Já říkám: "čtěte si, čtěte si, čtěte si". V kontextu Pazykova štěknutí kupříkladu David S. Landes, Bohatství a bída národů, BB/art s.r.o., Praha 2004.
JJ

Jan Jelínek řekl(a)...

K ilegálům:
Jsi tu u nás v Česku ilegálně (tj. vloupal ses do cizí země, do cizího bytu), takže koukej mazat odkud jsi přišel.

K imigrantům do ČR (v ostatních zemích nechť si to řeší po svém) vám mohu sdělit pouze svůj osobní názor. Jsme – až na cikány – etnicky čistá země. Takže, milý imigrante, ať už jsi odkudkoliv (platí i pro EU, odkud by k nám mohli migrovat všelicí exoti či živly), žádáš nás Čechy o tu velikou laskavost, abys mohl žít v naší zemi, ergo „bydlet v mém bytě“. To znamená, že se budeš striktně řídit zákony a zvyklostmi, které jsou povinné pro všechny Čechy (i pro ty cikány – ti jsou, na to nezapomínejme, regulérními občany ČR se všemi právy i povinnostmi), že se budeš chovat tak, abys život v mém bytě nejen nijak nenarušoval, ale byl mi i prospěšný. Já tě nezval, jsem – a to jen do přísně vymezené a podmíněné míry – tak laskav… Na zákony civilní, náboženské či založené na nějaké „necivilizované“ (v klasickém slova smyslu – viz jeden z mých předešlých příspěvků) tradici, v nichž jsi žil a jimiž jsi se řídil předtím, než jsi dostal privilegium využít pohostinnosti mé země, bezezbytku zapomeň, budeš se odteď řídit jen těmi našimi.

A to za těchto zpřísněných podmínek: Imigranti od 15 let věku výše nedostanou občanství ČR nikdy (pouze periodicky udělované, splněním příslušných požadavků podmíněné, právo práce a pobytu), děti imigrantů dostanou občanství jen tehdy, pokud splní přísná kritéria, a to nejméně taková, jaká požadují pro udělení občanství Švýcaři. Volební právo však teprve pro následující (třetí) generaci.

Věř si na co chceš, hlásej si co chceš, tancuj, zpívej, maluj, piš si, co chceš a jak chceš, ale pokud bude jakýkoli tvůj politický či náboženský projev zaměřen na změnu „statu quo“ naší země, bude následovat neprodlené vyhoštění příslušné osoby (osob) do mateřské země. Žádné mešity, modlitebny a podobné vnější veřejné symboly cizácké víry! Žádní imámové indoktrinující věřící islamismem či jinými subverzivními ideologiemi… Takové ideology okamžitě vypakovat!
Tento modus vivendi se přirozeně neobejde bez speciální složky tajné cizinecké policie, kterou si budou imigranti vydržovat sami, prostřednictvím účelově zřízené a vybírané „imigrantské policejní“ daně. Bez povinné zdravotní a sociální pojistky (uzavřené v ČR) povolení k práci a pobytu neposkytnout a neprodlužovat, dotyčného urychleně vypakovat do mateřské země. Nezaměstnaných na podporách tu máme nadbytek!
Určité zmírnění tohoto striktního režimu bych – oproti „ekonomickým imigrantům“ – připustil pro (patřičně prověřené) pronásledované politické uprchlíky.

Myslím, že to pro pochopení mého zejména věroučně a do určité míry i kulturně „diskriminačního“ (pro někoho „fašistického“) názoru stačí. Zkrátka žádné multi-kulti, žádná „pátá kolona“, která by zevnitř plíživě rozložila naši státnost, potažmo naši národní a kulturní identitu – pokud nějakou ještě vůbec (kromě mateřštiny, Jágra, Bohdalky, Cimrmana a znechucení politikou) máme.
JJ

Anonymní řekl(a)...

JS

Vie

"Mezitim se mozna i casy zmenily. Proc se nezeptat hned sama sebe?"

Časy ano, člověk vůbec. Hrajeme v jiných kulisách a jinými výrazovými prostředky už tisíce let pořád to stejné.
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1093836883-na-plovarne/211522160100005-na-plovarne-s-jaroslavem-malinou/

Ptát se sama sebe je to úplně nejlepší co můžeš udělat. Znamená to posvítit si důkladně baterkou dovnitř... A co tam obvykle najdeš? Inu především to, co do tebe zaseli tvoji předci. A jsme zase u té kultury. Smile.

Jo, zeptej se na ty dědečky. Je to hodně důležitý.

Je dobře že se ptáš na tu zeď. Jo, je to strašně těžký. Později, musím taky něco normálního dělat.

Anonymní řekl(a)...

JS

K učiteli národů, kterej si tak rád čte:

Já říkám: vnímejte, vnímejte, vnímejte.

Otevřenýma VLASTNÍMA očima, otevřenou VLASTNÍ myslí a otevřeným VLASTNÍM srdcem.

Jedno místo, mnoho cest. Mnoho cest, jeden cíl. A jen ta "vlastní" cesta je správná. Knížky jsou moc dobrá věc. Ale jen ty, co mají méně než 125 stran. Smile.

Anonymní řekl(a)...

vie
Dekuji JJ za odpoved wegen ilegalu. Moc zajimave! Pockam si jeste na dalsi odpovedi a potom se k tomu vratim.

K otazkam a odpovedim vseobecne. Je dobry si neco precist, nekdy, me to moc nevychazi, kdyz uz, tak si radeji prectu neco zajimavejsiho, treba nejakej pribeh nez zrovna nazory nekoho. Ja mam radeji se ptat ve svem okoli, to je poucnejsi. V ramci stiznosti na hospodske debaty, kde se jen poukazuje na to, co kdo nekde rekl a napsal, aniz by k tomu mel nekdo osobni vztah, je proto lepsi ptat se a odpovidat na otazky ve svem okoli. To je potom aktivni diskuze a nikoliv hospodske posezeni.
Ja jsem vzdycky zklamany, kdyz me nekdo neodpovi na moji otazku a posleze me mrzi, ze jsem se zajimal o osobu, ktera toho jak se zda neni hodna.

Anonymní řekl(a)...

vie
JS
... Inu především to, co do tebe zaseli tvoji předci...

zcela urcite nejenom to. Mas take vlastni zkusenosti, ktere jsou casto nadrazene a to co v jednom je, je zcela jiste ovlivneno soucasnym okolim. Dejme tomu, ze muzeme mit sklony ke stejnemu, to ale neznamena, ze budeme vzdycky delat to same.


Na jedno misto vede mnoho cest. Ano
Ale mnoho cest vede k mnoha cilum. Obzvlaste, stojime-li na pocatku, nemusime cil vubec videt. Ten pred nami zvolna vystupuje z mlhy, podle toho, jak putujeme.
Vlastni cesta take nemusi byt spravneho smeru, jen po ni jdeme vzdycky jen sami, a kdyz pred nami vystoupi z mlhy nas cil, muzeme dojit k poznani, ze jsme sem nechteli. A vydame se znova na dalsi cestu. Proto se asi mluvi o ceste hledani. Me ted napadlo.
Joooo!! Kdyby me nekdo hned na zacatku rekl, kam mam jit a ukazal me smer a ja tym prisel a tam bylo to, proc jsem tam sel, to by bylo asi hodne snadny.

Ja ale jdu a nevim kam, nevim proc a nevim, co bych tam chtel najit. Ani nevim, jestli tam neco je.

Anonymní řekl(a)...

K JJ a Lenonovi, Leninovi.
Profesoru Kellerovi, kterého občas uznale cituješ, přeposílám Tvůj vzkaz.
A tady je odkaz. Já to mam stažený a až nebudu mít nic lepšího na čtení tak si to dam.
http://uloz.to/xiSo48i/landes-david-s-bohatstvi-a-bida-narodu-rar
ALE zatim je co číst, teď jedu jako starý debil po letech Kanta, je dobrej JJ dej si ho.
Pazyk harehitler

Anonymní řekl(a)...

Pro vie
Odpověď na zdi.

"Ja ale jdu a nevim kam, nevim proc a nevim, co bych tam chtel najit. Ani nevim, jestli tam neco je."

To je přesně ono. Můžeš sebou škubat jak potrefenej JJ, ALE je Tě to hovno platný, já bych zdi nestavěl, vždycky za ní zůstaneš jen ty. Protože Tebe se to týká, to co učiníš druhému si učinil sobě, to už někde psali.
Pazyk
Tolik ke zdem, máme-li s rodinou zahynout, zahyneme, co s tim udělam, poseru se a vyvraždim všechno okolo sebe?

Vikej řekl(a)...

Vede mnoho cest k mmnoha cílům nebo jen k jednomu? Poučit se o životě: je lepší poslouchat nebo si číst, nebo se usadit v lotosové posici, nahodit vnitřní generátor a 3-2-1 stisknutím nožového spínače (knife switch) spustit baterku? Mluvíme tu o sebepoznání nebo poznání okolí? Taky dva různý cíle. Alkoholici, drogisti, atd. ví moc dobře jací ďáblové je trápí. Sebepoznání. Ale jak vnímají širší svět?

cit? "Mezitim se mozna i casy zmenily. Proc se nezeptat hned sama sebe?"


JS: Časy ano, člověk vůbec. Hrajeme v jiných kulisách a jinými výrazovými prostředky už tisíce let pořád to stejné.


99.9% s tebou souhlasím, že se člověk nezměnil. Smile.
Ve Francii možná bude další revoluce, ale plebs bude hrát někdo jiný a aristokracii taky. Smile. Kulisy jiné. Ale zase jiný výsledek. Historie se neopakuje. Je podobná, ale ne stejná. Tedy se něco pořád mění.
”Ptát se sama sebe je to úplně nejlepší co můžeš udělat.”
To je vlastně psychoanalýza. A tak dlouho se budeš sebeanalyzovat až dojdeš k názoru, že jsi bud ten nejdůležitější člověk ve Vesmíru, nebo ten úplně nejnepotřebnější.

Anonymní řekl(a)...

vie
Jeeeeee Vikeji, ja mel za to, ze se te zaseknul zamek u dveri k WC. A zrovna, kdyz jsi byl uvnitr! Ale kdyz jsi se uz vyprostil plny novych vedomosti, povez me, proc ignorujes moji otazku co s ilegalama?

Anonymní řekl(a)...

vie
v predeslem vlakne nam pribyl novy prizpevek

Jan Jelínek řekl(a)...

K vie z 1. prosince 2012 11:45.
Výborně a moudře řečeno, souhlasím.

K Pazykovi a Kantovi: Něco málo mám přečteno, poněkud podrobněji Kritiku soudnosti.

K Pazykovu fatalismu(cituji): "Tolik ke zdem, máme-li s rodinou zahynout, zahyneme, co s tim udělam, poseru se a vyvraždim všechno okolo sebe?"

- Já bych se v rodině nejdřív každého jednotlivě zeptal, chce-li být agresorem zahlušen bez odporu. Neměl bys paternalisticky rozhodovat za druhé, byť je to tvá vlastní rodina. Nejsi jejím majitelem ani pánembohem. Otřesným případem takového rozhodnutí za druhé je Frau Goebels, která otrávila svých pět dětí proto, aby nežily v režimu, který zvítězil nad tím jí adorovaným…
- Odporovat či neodporovat zlu, utlačovatelům, agresivním cizákům, lupičům, zlodějům, hlupákům..., to si musí každý – až to na něj reálně dopadne – vybrat sám. Jak se říká „šedá je teorie (byť jakkoli ušlechtilá či filosoficky zdůvodněná), zelený strom života“.

Já k mám tomuhle problému například tento aforismus: "Moudřejší ustoupí, hloupější postoupí."
Nebránit se zlu, nezabezpečit se proti rozmarům počasí, nedbat na prevenci proti zubnímu kazu (myslím tím zubní pastu, kartáček na zuby a pravidelné návštěvy u svého zubního lékaře) atd. atd...., vede k tomu, že člověk, potažmo jeho rodina dopadne hůř, než by jinak musela.
Křesťanské "ty po mně kamenem, já po tobě chlebem," je mně (mému naturelu) jednoduše cizí, vyznávám pragmatičtější "na hrubý pytel, hrubá záplata".
JJ

Anonymní řekl(a)...

dekuji vsem za slova jejich slova o jejich zdi. Uplne jsem rano zapomnel podekovat.

Anonymní řekl(a)...

JS

Pazyk

"Tolik ke zdem, máme-li s rodinou zahynout, zahyneme, co s tim udělam, poseru se a vyvraždim všechno okolo sebe?"

Zkus se tý rodiny někdy na to zeptat. Takhle v neděli po dobrém obědě... A nezapomeň mi dát vědět, co ti řekli.

Vyvraždit všechny okolo sebe a bránit svůj životní prostor, své blízké a své hodnoty nejsou identické pojmy. Rozlišuj, Kantův študente.

Zkus třeba toto: http://neviditelnypes.lidovky.cz/recenze-cormac-mccarthy-cesta-d2v-/p_scifi.asp?c=A081016_232317_p_scifi_hpe

Nehněvej se, ale to, cos napsal, jsou kecy strejčka Páji.

Anonymní řekl(a)...

Díky nic jiného nemám, zeptám se jich, ALE to je jejich problém.
Pazyk

Anonymní řekl(a)...

JS

Víkej

Jsi živ? To je dobře. Nejsme v rozporu. Až na tu poslední větu. Něco se pořád mění. Ty kulisy třeba. A něco zase vůbec ne. Ta podstata. Jistě, správně píšeš, že se mohou prohodit polarity - aristokracie s plebsem si vymění židle, tak to chodí. Nemění se ale cíl nás všech živých - tedy štěstí.

Sebepoznání a poznání okolí je součástí téhož procesu. Protože vše je jedním. Protože okolí poznáváš jen a jen skrze sebe. Jiný nástroj k poznání nemáš. Žádné objektivizované poznání neexistuje. Ani objektivizovaná pravda. Neexistuje ani žádná studna, ze které se lze napít a VĚDĚT. Tedy - vy katolíci říkate, že ano. My indiáni už dávno víme, že ne. Pokud ovšem nepatříš k osvíceným. Smile. To, co existuje, je jen stav naší mysli a našich emocí.

Čti, poslouchej nebo tiskni spínače na WC či v kufříku Baracka Husseina, jak je tvoje libost a jak to cítíš. Mnoho cest, jeden cíl. Každá je správná.

Ale:

Otevřená VLASTNÍ mysl, otevřené VLASTNÍ srdce. Bez nich se ve svém vývoji nedostaneš nikam, ani když přečteš všechny Kumránské svitky v originále, ani když stiskneš vypínač na svém elektrickém křesle.

Jo, vy amíci tomu říkáte psychonalýza, páč to u vás frčí a je z toho velkej byznys pro psychoanalytiky. Kdo ho nemá, neexistuje. Ale my indiáni dávno víme, že k tomu nikoho nepotřebuješ, jen tu baterku... smile.

Ta poslední věta je špatně. Pokud správně svítíš a máš při tom otevřenou mysl i srdce, k takovému výsledku nikdy nemůžeš dojít.

Anonymní řekl(a)...

K předchozímu mému
Jinak jasně máte všichni pravdu, jsou to jenom keci, jen to co si myslím. To co ve skutečnosti uděláš vůbec nevíš, páč se neznáš. Tohle je jen v oblasti myšlení. Takže to pro skutečnost nemá význam.
Můžeš si myslet co chceš, ale uděláš co musíš.
A to to má ještě ke všemu stejnou hodnotu, chrocht
Pazyk

Anonymní řekl(a)...

JS

Vie

"Ja ale jdu a nevim kam, nevim proc a nevim, co bych tam chtel najit. Ani nevim, jestli tam neco je."

Výborné a výstižné, beze srandy. A nejedeš v tom zdaleka sám. To, co jsi napsal, je jakousi esencí aktuálního duševního a myšlenkového stavu západní civilizace. Je to špatně, samozřejmě. A má to nekonečnou řadu konsekvencí v praktickém životě, až po tu zde na blogu tolik milovanou politiku.

Jestli jsi vážně přečetl toho Atapanu, tak ses dozvěděl, že indiáni tohle všechno - co ty nevíš - ví. Zkus popřemejšlet, proč to tak je. Mluví o tom Atapana, mluvili jsme o tom i my tady o kus výše.

Je jistě fajn přelouskat Kanta. Ale úplně stejně fajn je ho nepřelouskat. Po světě vždy běhalo a stále běhá spousta chlápků, který přečetli kde co. Jeden z nich se třeba jmenoval Josef Mengele a další třeba Heinrich Himmler. O čem to vypovídá? No jen o tom, že v tom Kantovi to asi tak ouplně nebude.

Hledání není totéž jako bloudění. Velký rozdíl!!! Taoisti říkají - když dojdeš na rozcestí, vydej se po něm. Je úplně jedno, kterou cestou půjdeš. Pokud použiješ správné prostředky, pak dojdeš právě tam, kam jsi dojít měl. A smysl toho cíle pochopíš, až k němu dojdeš. Smile.

Hele Vie, hlavně mě prosím tě neber vážně. Fakt. Jsem jen bláznivej stařík. Ale veselej.

Ty zdi. Není zeď jako zeď čoveče.

Někdy mezi kuchyní a ložnicí vyroste bez tvárnic a betonu taková, že ji nerozboříš ani dynamitem. I kdyby ses o to pokoušel do konce svých dnů.

Některá zeď je zase docela užitečná. Třeba když si oplotíš zahradu, aby ti úrodu neukradli lumpové nebo nesežrali srnky.

Některá zeď je blbá, to když má jen demonstrovat stav bankovního konta svého stavitele. Ty přibejvají jak houby po dešti.

Existují i jiné zdi bez tvárnic a betonu, řekněme administrativní, to jsou ty, o kterých psal JeJe. To co napsal, plus mínus, dává smysl, až na to, že neexistuje politická síla, která by něco takového dokázala v Evropě, natož v Česku, prosadit. Takže pouhá teorie.

Zdi mezi kulturami, které mají v jisté časové periodě nesouměřitelné či nekompatibilní hodnoty, jsou blbé i užitečné současně. Blbé proto, že jsou ponižující a provokující, užitečné proto, že řeší nějaký problém. Ta čínská ho řešila dost z gruntu a docela dobře několik set let. Kdyby nebyla, nemají turisti v Číně na co koukat.

Ta na mexické hranici i ta v Gaze jakýsi problém do jisté míry řeší. A je zřejmě lepší řešit problém trochu, než ho neřešit vůbec, a v důsledku toho neřešení vyrobit deset dalších.

Ta otázka tedy nezní ano nebo ne. Je špatně položená. Se zdmi je to stejné jako třeba s nožem, se kterým si ukrojíš chleba když máš hlad, ale můžeš s ním taky třeba zapíchnout manželku, pokud tě moc prudí.

Haj hou.
Copyright Kurt Vonnegut.

Vikej řekl(a)...

vie: “povez me, proc ignorujes moji otazku co s ilegalama?...”

Tož nemám chut se o tom s tebou bavit. To je to celé.

Anonymní řekl(a)...

vie
vikeji, chapu, ze nemas chut se bavit s nekym, kdo ti klade neprijemne otazky. A nebo mas sam strach pred tim, co bys napsal. Jelikoz bych ti hned pripomnel, ze od ilegalu te deli jen slaba pricka z halzlpapiru. I kdyz si mozna myslis, ze jses neco vic, tedy jses maximalne ilegal s papirama. Bohuzel, nic radostnejsiho te sdelit nemohu.
Ale nemusime se spolu vubec bavit. Slibuji!

Anonymní řekl(a)...

vie
ZED
Super kluci!
Ja to sectu, pokud se mylim, tak se ozvete. Vedle JeJeho by i Hitler vyblednul zavisti. JS by chtel mit otevřenou VLASTNÍ mysl a otevřené VLASTNÍ srdce, ale vypada to, ze jen pro VLASTNI zalezitosti.
Nejrozumnejsi Pazyk uz pochopil, ze stehovani narodu, ktere funguje uz 40 let, hlavne asi z ekonomickych duvodu nelze zastavit dokud bude na tom za hranicemi nekdo lepe.
JeJe do toho hned prastil a stal se plnopravnym neofasistou, i kdyz ho podezrivam, ze se jim stal umyslne a napsal, to co slyset chci jako navnadu, aby pozdeji prohlasil, ze to byla jen hra.
JS je pravda trochu mirnejsi. Chape zed jen jako virtualni a soucasne vi, ze muze skodit jemu samemu.
JeJe si svym kategorickym pristupem sam podrezava vetev pod sebou, vychova si prakticky nekolik generaci otroku vez jakehokoliv prava kterym soucasne naordinuje horu povinnosti. Tim si vybuduje spolecnost, ve ktere bude vladnout nasili a vsichni se budou ridit heslem na hruby pytel jeste hrubsi zaplata a uvede knihu McCarthy-ho - Cesta do praxe. Na zahradku bude chodit pesky, protoze nebude mit ropu a bude jist zbytky jahod, ktere mu zustanou po invazi spanelskych plzu. Na plotu zahradky mu budou viset hesla Moje rodina nade vse, moje vlast nade vse, moje rasa nade vse. Ciste kristalovy nationalismus bude vonet z jeho kuchyne.

Ja mam obavy, ze se v budoucnu budete muset vyporadat spis s bohatyma cizincema, pardon, dnes bratrama, kteri uz davno vykoupili nejurodnejsi oblasti a temer celou infrastrukturu a hospodarstvi. Vy budete mit problem spis kde pestovat svoji obzivu a kde pracovat nez se dohadovat kriminalnima pristehovalcema. Ti zase odjedou, az se plne ukaze, ze nic nemate.
A papez, po tom co se ted nahle stal nejvetsim vlastnikem a tim i nejbohatsim, bude mit na vas urcite take nejake pozadavky. Jen aby k vam nezacal lifrovat muslimy, kterych se chce jinde zbavit.
V kazdem pripade na vas cekaji leta plna prekvapenich!
Na zdi nebudete mit cas.

Anonymní řekl(a)...

JS

Vie

Že budeme mít problém kde pěstovat vlastní obživu, páč Svatý otec v červených keckách nás bude ve jménu všeobjímací Lásky držet pevně pod krkem, o tom nelze pochybovat. V tom máš svatou pravdu.

Ale právě to je pádný důvod k tomu, abychom si nepřidělávali problémy další, třeba s imigranty, natož s ilegály. Když nebudeme mít co žrát my, jak potom můžeme krmit imigranty a ilegály? Umíš si předstravit politika, který by o jejich krmení rozhodl, a to rozhodnutí unesl před voliči? Já ne. Kde je pak odpovědnost politiků, po které tak voláš (viz minulé vlákno)? Ten politik zastupuje voliče z Kardašovy Řečice, nikoli voliče z Timbuktu. Esli tohle nejsi schopen pochopit, pak se dotáváš na myšlenkový level nicneříkajících mlhovin z Emily.

Já vím, že jsi skrznaskrz humanista a myslíš to dobře. Chápu, že to co píšeš, je zásadně ovlivněno situací, kterou jsi zřejmě osobně prožil, a tak či onak možná stálě prožíváš. To ale nic nemění na tom, že píšeš úplný píčoviny. Na JeJeho a jeho nápisy na plotě se vyser a trochu přemýšlej.

Drobnou faktografii. Tzv. stěhování národů, na který se tak rád odvoláváš, probíhalo na přelomu starověku a středověku, řekněme někdy mezi 4. a 7. n.l. V té době žilo na této planetě něco kolem PŮL MILIARDY OBYVATEL. Pět set miliónů. Tedy řekněme celý USA spolu s Ruskem a Polskem. To je všechno. Přečti si to pětkrát za sebou, abys to pochopil. Žádná Čína, žádná Indie, žádná Afrika, žádný Blízký Východ. Dnes nás je VÍCE NEŽ SEDM MILIARD. Tedy více, než ČTRNÁCTKRÁT tolik. To je víc, než máš prstů na obou rukou. Zkus si to představit. S tím, že ten počet furt dramaticky roste. Machometán má natalitu kolekm 5 kousků, západ necelý 2. Čína něco pochopila a od roku 1970 zkoušela redukci.. ale už zase vyměkli. Machometán to nepochopí nikdy. Nemůže, páč Korán mu to zakazuje.

Jediným důsledekm současného stěhování národů podle tvých pionýrských představ by tedy nevyhnutelně byla brutální celosvětová válka. O žrádlo, o ropu, o půdu, o vodu, o moře...

Umíš si vůbec představit, co by se stalo, kdyby to třeba v Číně pustil ten kapitalisto - komouš z ruky a lid by se dal do pohybu? My mu musíme držet všechny palce, aby to tam uřídil co nejdéle, páč je to v našem životním zájmu!

Současný stav není žádná idyla. Je to klopotné vyvažování nekonečného počtu zájmů a mocenských, ekonomických, etnických a náboženských tenzí. Daří se to blbě, ale velká válka zatím akutně zřejmě nehrozí, jen řada malých.

Malý průser je furt lepší než velký. Zdi, ať už ty skutečné nebo virtuální, jsou součástí této strategie, proti které často vnitřně velmi protestuju. Samozřejmě zcela zbytečně.

Anonymní řekl(a)...

JS

Vie

P.S.
S těmi cizinci, co tu vykoupili co se dalo, máš též pravdu. Což nic nemění na tom, co jsem napsal.

"Ti zase odjedou, az se plne ukaze, ze nic nemate."

Neodejdou. Neodešli ani z Francie, ani z Německa, ani z Nizozemí. Ba naopak jich dramaticky přibylo. Ahmed tu kozu (pokud nějakou má) musí doma nejdřív napást, pak podojit a pak s tím sejrem dojít na trh. To v Mnichově nemusí. Tam mu ty prašule přistanou na účtu, zatímco on chlastá pro větší slávu Proroka v baru (když se nikdo nekouká). A stejné je to u nás.

" Vedle JeJeho by i Hitler vyblednul zavisti."
Tady s tím bych byl vopatrnej, tady končí sranda. Myslím, že se pleteš.

Vikej řekl(a)...

Ale běž, Vie. Když tě na tom tak záleží otevřít svět komukoliv, sponzoruj třeba klan Tuáregů a nastěhuj si je k sobě do bytu jestli chceš. JS a JJ tě tu dali ty stejné odpovědi co bych tě dal i já.

Anonymní řekl(a)...

Vy musíte mít hroznej strach
Pazyk

Anonymní řekl(a)...

JS

Pazyk

Nejde o strach ale o zdravý selský. Ten buď máš a nebo nemáš. Možná mi ho ti mí dědci trochu nadělili... Ale jestli ho nemáš, taky nevadí. Hoď ten pingl na záda a taky leccos pochopíš... V Kantovi to nevyčteš.

Měl jsi někdy v životě opravdu strach? O život? Svůj a nebo dětí?
Já jo. Když dcera dostala rakovinu. Užitečná zkušenost. Ale nepřeju tě jí.

Anonymní řekl(a)...

JS

Vie

Už fakt naposledy.

"Ciste kristalovy nationalismus bude vonet z jeho kuchyne."

Rozlišuj. Neplácej. Nacionalismus je něco zcela jiného než obrana svého prostoru k životu. To přece víš.

Mc Carthyho Cesta je podobenství o vůli k životu. Tedy určitě není propagací násilí. Je o tom, že i když to nedává smysl - protože naděje, zdá se, není žádná - člověk stejně bojuje. Proto je totiž člověkem. Proto by to měla být povinná literatura. Stejně jako Jack London třeba.

Mi tak napadlo - ta diference mezi Vie a Víkejem jaksi symbolizuje KULTURNÍ ROZDÍL, mezi USA a Evropou, i když v hlavních rolích hrajou dva Češi, což je pikantní. Páč v USA je ten "boj o zrno" přece jen jaksi tvrdší a náročnější, než v líné, přežrané a rozmazlené Evropě. Proto taky Evropa nemůže USA nikdy ekonomicky konkurovat.

Haj hou.

Anonymní řekl(a)...

vie
to je sranda s vama!
Proto byl byl mozna treba i Havel v tom Clubu roma nebo jak se to jmenuje, za ucelem zredukovani lidstva. Potiz je v tom, ze nez stacite vy nekoho zredukovat, zredukuje nekdo vas. Zrejme. Vzdycky to tak nejak dopadne. Dycky je nekdo rychlejsi. A pak, nejpozdeji az vas povezou k peci, zmenite hodne rychle nazor.
Stejne to tak jednou dopadne, jelikoz mnozt se nemuzeme vecne.
VZpomet i take nekdy na Svycarsko, ktere radeji s Nemeckem trochu spolupracovalo naz aby se nechalo prevalcovat.
Ano, cizinci vam uz temer vsechno vykoupili, ale proc? Protoze jim to vasi vlastni bily bratri, vase rasa prodali. Nemuseli, ale prodali. Ted uz neni cesty zpet.
Ja vim co chcete, je me to naprosto jasne. Nemusite me to neustale opakovat. Ja to akceptuji. Mate na svuj nazor pravo.

Odhaduji, ze soucasne jsou vasim problemem ale vlastni bratri, jedni co okradaji ze zhora, druzi co okradaji ze spoda. Cizinci nikoliv. Ti od nikoho nic nedostanou, ti se musi starat sami o sebe. Krome tedy par zlodejicku, kteri jsou na vylete. A tydy byvaji hodne take Cesi na zlodejskych vyletech.
A kdopak vam bude o budoucna vyrabet HDP a delat na duchody? Co? Kdyz porodnost klesa? Co? Tady to zrejme zachranuji jen cizinci. Kdyz se zamknete a zhorknete, zahubite sami sebe! A to jeste driv, nez vas nekdo zredukuje. Proto premyslejte o sve vlastni budoucnosti!

OK. Pro me je debata u konce, uz vim kdo je kdo.

Anonymní řekl(a)...

vie
"... ta diference mezi Vie a Víkejem jaksi symbolizuje KULTURNÍ ROZDÍL"

Noooo, ne tak docela. To bych musel byt na obou stranach bud ja nebo on. Jelikoz je na kazde strane uplne rozdilna osoba, neni jiste, ze ta rozdilnost vznikla prave proto, ze je kazdy na jine strane.

Lepsi srovnani by bylo mozna mezi mnou a vami, i kdyz je to take tezke.

Anonymní řekl(a)...

vie
obrana prostoru k zivotu je komicky slovni obrat. To jsme se dostali uz skutecne hodne daleko. Dobra, souhlasim. Povolte zbrane a dejte absolutni pravo na vlastnictvi. Ja si zacnu svuj prostor branit, nejenom pred cizincema, ale pred vami taky. To je totiz vysledek takoveto politiky. Pokracuje to pote v tom, ze prostoru je malo a musi se rozsirit. A sousedy vybit. A nezalezi na tom, jestli za plotem ci za hranicemi.
Vy asi nevite, co rikate!

Anonymní řekl(a)...

vie
ja ma vdycky potiz v tom, ze vim, co vam chci napsat, kdyz ale neco pisu, tak vetsinu toho, na co jsem pred psanim myslel, zapomenu napsat.

JS: jeste neco k indianum. Nekde nahore jsi psal, vedi co delaji. OK. Ale ty to nevis, zda se me. Indiani pana profesora prijali, ubytovali, poskytli mu sve vlastni jidlo a piti a vsechno co potreboval, dokonce u nich mohl zustat na trvalo. Meli dusi a srdce otevrene. A neco takoveho je ti prece sympaticke! Jsem alespon z tvych radek vycetl. Co potom udelas, az indiani prijedou k tobe na zahradku? Poskytnes jim potom otevrenou dusi a srdce? Nebo jim ukazes, kde zivotni prostor tve rasy konci?

Jan Jelínek řekl(a)...

Ahoj vie. Jsi něčeho pln, ale pořádně nevíš čeho. Zkus si myšlené narychlo a nanečisto sepsat (i když je zřejmé, že se s přemýšlením ani se sepisováním nikdy moc nemažeš), pak si to narychlo sepsané po sobě pozorně a kriticky přečti, proškrtej redundance, pleonasmy, synonyma, aporie, zbytečné hyperboly atd... (smajlík), a teprve koncentrovanou verzi vyvěs na blog. Nebudeš se muset desetkrát doplňovat a zájemcům o dialog usnadníš reakci.

My všichni tu už dávno víme, že rád provokuješ a seriózní odpovědi s oblibou dál provokativně rozpatláváš, což je případ tvé reakce na můj příspěvek k tématu ilegálové a imigranti.

Neadekvátnost tvé hyperboly o tom, že návrhem na administrativní ochránění naší státnosti a národní identity zastiňuji Hitlera, ti srozumitelně zdravým selským rozumem objasnil JS, nicméně (vždyť tě dobře známe) jsi tuto (pro tvé ego nepříjemnou) skutečnost možná pochopil, ale nahlas nepřiznal, a po svém oblíbeném zvyku jsi uhnul „o kousek“ vedle s námitkou, že „si u nás cizinci půdu stejně kupují, tak co“. To je ale jiný problém. Vlastnit u nás pole neznamená, že si na něm majitel může postavit mešitu a vedle boudy pro věřící. Tuto možnost mu už dnes znemožňují aktuálně platná pravidla.

Z pravidel (jistěže jde jen o možnost, kterou jsem dal do úvahy – chtěl jsi to!), jaká by měli cizí („jinojazyční“, „jinověrní“, „jinokulturní“) zájemci o práci a život u nás akceptovat, ti v podivné logice vyplývá konečná nutnost ozbrojeného odporu zabarikádovaných českých rodin před vzbouřenými cizáky. Je to právě opačně, ten, kdo ta pravidla není (nebyl by) ochoten akceptovat, ten k nám do ČR pracovat nepůjde; když půjde a nebude se pravidly řídit, tak ze ZÁKONEM DANÝCH DŮVODŮ, se kterými je (by byl) předem seznámen a DOBROVOLNĚ je akceptoval, bude (byl by) legálně i legitimně vypakován. A když nikdo za takových pravidel do Česka pracovat nepřijde, budou se HOLT muset Češi o sebe postarat sami. Území, vody, úrodné půdy, pracovitých, chytrých a vzdělaných lidí je tu dosti. Momentálně tu máme půl milionu nezaměstnaných, tak proč sem pouštět imigranty na práci, že? Uživili jsme se v „českém prostoru“ za všech dob, tak proč ne teď nebo v blízké či daleké budoucnosti. Přemnožení a hlad u nás určitě nehrozí, že ano, vie?
Že je to nacionalistické? Inu, nacionalismus je nebezpečný, když „dává“ nějaké skupině „právo“ brát si něco na úkor jiných skupin. Tomu se říká agresívní nacionalismus. Proti defenzívnímu nacionalismu, kterým se skupina vnitřně posiluje při obraně své kultury, svých majetků, životů, či dokonce přežití celé skupiny, nelze přeci (z hlediska bránící se skupiny i principu práva na obranu před násilím, nesvobodou, otroctvím, záhubou) nic zásadního mít. Když to kdykoli a kdekoli v historii šlo z „tlustejch do tenkejch“, tak byla „košile vždycky bližší než kabát“, moje zem byla bližší než ta cizí, bližší byla moje vesnice než ta sousední, bližší byla rodina moje než těch druhých… Výjimky – jako vždy v lidských záležitostech – potvrzují pravidlo.
JJ


Anonymní řekl(a)...

Saudská Arábie
Irán
Pazyk

Anonymní řekl(a)...

vie
prvne vam vysvetlim rozdil mezi nacionalismem a fasismem.
Ten prvni upřednostňuje zájmy svého národa před celkovým rozvojem širšího společenství států , ten druhy je totez, ale jeste vice vyhraneny s primesi autoritativní a charismatického vůdcovství, militarismus, kult modernity, mládí a síly jakož i silne ekonomická role státu.
To jen aby nam bylo jasne, kde se asi tak pohybujeme. Obrana rodiny, naseho statu, naseho prostoru zcela jasne spada do nacionalistickeho prostoru, a podle toho, nakolik je vyhranena a propagovana, muzene mluvit i o fasismu.

To bylo na uvod a ted si kratce skocime na druhou stranu reky, k vetrelcum, kteri se vtiraji do naseho prostoru a ohrozuji nase rodiny. To jsou v principu tri druhy lidi:

1/ ti, kterym v jejich zemi hrozi velike perzekuce, ev. smrt a proto hledaji utociste v jinych zemich
2/ ti, kteri uz maji dost chudoby a chteji si hospodarsky prilepsit u bohatsich sousedu
3/ a vsemozne kriminalni zivly

Nejmene pocetna skupina je skupina 1/, nejvice pocetna je skupina 2/. Skupina 2/ je soucasne se skupinou 3/ nekonecna skupina aktini za kazdeho pocasi. Ti pendluni neustale sem a tam, podle toho, kde se ma kdo lepe a dokud bude nekdo mit jen o 1 Kc vice, budou tyto dve skupiny aktivni.

Ted se opet na chvilku opet vratime na puvodni breh.
Nas narod, nase nation! Vyvinute narody se snazi, aby se nereklo, trochu pomoci tem, kteri jsou na tom hur. Nekterym pomahaji trochu hospodarsky, prislusnikum z nekterych narodu poskytnou azyl, tedy zazemi pri jejich problemech. To se ale tyka predevsim skupiny cislo 1/. Tech je vzdycky minimalne.
Co se deje se skupinou 2/, ktera je v cizi zemi oficialne?
Spolecnost, kde se takovy clovek usidlil, z prevazne vetsiny prisel jiz v produktivnim veku. Spolecnost na jeho vychovu a vzdelani nevynalozila ani korunu. A prakticky od druheho dne prinasi spolecnosti zisk v podobe pracovni sily. U vysokoskolsky vzdelanych je tento zisk skutecne maximalni. Tato osoba navic nema temer zadna prava, vrati-li se do ctyr let, nedostane ani duchod a tento propada statu, notabene na nem vydelavaji vsichni, i kdyz si to neuvedomuji. Obcanstvi muze dostat az po mnoha letech a splneni fury podminek a cela ta leta ma prav minimalne. Je tedy pro vsechny ve spolecnosti maximalne vyhodny. Jinak by to ta spolecnost nedelala. Nemuze volit a nesmi nic vlastnit. Je prakticky spolecenska nula. V zadnem state na svete si nemuzete koupit nejaky pozemek, nemate-li obcanstvi. Platite vsechno jako ostatni, ale v zadnem pripade nemate to co ostatni. Jste hrackou ostatnich, kteri ba vas vydelavaji. Plati vam minimalni mzdy, jste nuceni platit maximalni najmy, a dovolani nemate nikde. Sikovne vas vysava stat a obcane take. Proto to take ve vyspelych zemich, USA, Nemecko, Francie a jini tak dobre a dlouho funguje. Jste osoba, ktera dela cokoliv, za malo a bez jakychkoliv naroku a vydelavaji na vas vsichni. Co asi tak Vietnamci dostanou od Ceske republiky? Zkuste si tipnout! Nic. Ale jsou prvni, po kterych vsichni jedou. Obcane si u nich na od rana do rana nakupuji a druhy den prijde kontrola a da jim pokuty. Vsichni je vysajou tak jak je to jenom mozne. A prava take zadna nemaji, zrejme se malokdy nekam obrati, proze presne vi, ze jim nikdo stejne nepomuze. To je skutecnost.

Anonymní řekl(a)...

Druha skupina je v zemi ilegalne, to znamena, ty uz oficialne nemaji vubec zadna prava. Vy uz vykoristuje kazdy a naplno. Muzete si vzpomenout na Ukrajince. Od te doby co prisli, prestali delat na stavbach i cikani. Ukrajinci prevzali ty nejhorsi mista v zamestnanich, dokonce jsem videl v Plzni na Roudne zenskou, jak vozi na kolecku beton. Upozornuji, ze kolikrat jim firmy ani nezaplati za jejich otrockou praci. Bydli po deseti v bytech, protoze si pozadovane najmy nemohou dovolit. A na tech ilegalnich domaci demokrate nejvice bohatnou. Prakticky na nich vydelava opet cely stat i kdyz neplati zadne dane. Ulehcuji domacim jejich praci, pripadne delaji primo za ne a to ma domaci vic a o to vice vydava a statu se to opet vraci na DPH a jine praci. Prinasi to ovsem take negativni jevy, slams, strach o rodiny a bezpeci, o ktere zde maji zdejsi demokrate nejvetsi starosti. Ovsem prvni v rade stoji nenazranost a ziskuchtivost prave tech domacich demokratu. Ti by si prali, po tom co jim Polak nebo Ukrajinec vykope zaklady na jejich vilu, aby se do pristiho rana vyparil jako mlha na rybnikem a zjevil se az zase pristi rano. Stejne jako by si pral stat, abyste kupovali cigarety a potom je ihned vyhodili, aby s vami nemel na doktorech zadne naklady. Nebo alkohol, to je stejne.

Skupina cislo 3/ jsou zlodeji a kriminalni zivly, kteri budou vzdycky tam, kde neco je. A budou i tam, kde budou mrtvoly, i na mrtvole je neco, co vzit a co prodat. Stejne tak jsou i v nejvyssich vrstvach.

Tak jsme navstivili oba brehy jedne reky a ted se koukneme do reky samotne. V ni se nachazi kolikrat ten nejvetsi odpad. Kdyz uz vsichni maji vseho dost, zacnou vypoustet odpad do reky:

... zájemci o práci a život u nás akceptovat, ti v podivné logice vyplývá konečná nutnost ozbrojeného odporu zabarikádovaných českých rodin před vzbouřenými cizáky....

... a nebude se pravidly řídit, tak ze ZÁKONEM DANÝCH DŮVODŮ, se kterými je (by byl) předem seznámen a DOBROVOLNĚ je akceptoval, bude (byl by) legálně i legitimně vypakován...

... Momentálně tu máme půl milionu nezaměstnaných, tak proč sem pouštět imigranty na práci, že?...

... nacionalismus je nebezpečný, když „dává“ nějaké skupině „právo“ brát si něco na úkor jiných skupin....

...Proti defenzívnímu nacionalismu, kterým se skupina vnitřně posiluje při obraně své kultury, svých majetků, životů, či dokonce přežití celé skupiny, nelze přeci (z hlediska bránící se skupiny i principu práva na obranu před násilím, nesvobodou, otroctvím, záhubou) nic zásadního mít...

Mily JeJe a i jini, ted uz mozna vis, pokud tvoje IQ presahuje 60, bys mel uz alespon tusit, odkud vitr vane. Ano, z vasich vlastnich rad! Cizinci by nebyli, kdyby je nikdo nevyuzival. Protoze jsou vyuzivani a jeste se jim to kolikret vyplati, tak holt jsou. Nan pocit, ze te uz asi pali koudel pod prdeli a ze uz nebyla dlouho valka, protoze takove nazory, ktere jsi tady vyslovil a na ktere mas samozrejme pravo maji za nasledek jen jedno. Pomalu tlaci celou spolecnost k jednomu velikemu masakru. Mozna si toho nejses ani vedom, ale jen budouci masakr je logicky vysledek. Tak tlacte a popostrkujte tu kouli pekne dopredu, kdyz vas mrzi, ze je uz 67 let pomerne klid.

Anonymní řekl(a)...

vie
vcera vecer jsem zkouknul pulku filmu
Unterwegs nach Cold Mountain
Drama | Großbritannien / Italien / Rumänien 2003,
a vzpominal jsem na JS-ho. Film byl o valce unie proti konfederaci. Na vesnicich nebo vetsinou samotach nezustal snad jedinej chlap a vsichni museli narukovat do valky. Zde to bylo o konfederaci. Po trech letech uz meli vsichni zabijeni dost a desertovali a prchali domu. Po lesich a horach, tedy v jejich bydlistich se objevovali hlidky konfederace a nekompromisne strileli vracejici se desertery domu a kohokoliv, kdo se jim jen trochu odvazil pomoct ci jim jen dat kabat aby nezmrzli. Hlidky znasilnovali osamocene zenske, vrali jim co meli k jidlu a nakonec vyvrazdili.

http://www.cinefacts.de/kino/10736/unterwegs_nach_cold_mountain/filmdetails.html

Moc zajimave a moc jsem vzpominal na tebe, jak tvrdis, ze vsichni chodi dobrovolne chranit sve rodiny a vlast. Museji narukovat, jejich rodiny zasilnuji vyvrazduji vlastni vojaci aby zabranili, ze budou z bitevniho pole utikat. Aby nemeli kam utikat.
A hned jsem si take vzpomnel, kdyz jako vojaci jsme sli na pivo, kolikrat nam rekli, jste vojaci, tady u nas nic nedostanete. Tahnete zase do lesa!

Anonymní řekl(a)...

Vie!!!!!!!!

Jistě sis všiml, že dlouhodobě oceňuji tvůj pozorovací talent a schopnost klást zajímavé otázky a zajímavě myslet. To je vzácnost. Ale neoceňuji sklony ke grafomanii a plácání devátého přes páté a naopak.

Já vím úplný hovno o motorkách. (Stejně jako o mnoha jiných věcech). Proto když je řeč o motorkách, tak poslouchám a maximálně šoupu nohama. Páč jsi inteligentní, zajisté chápeš, co tím chci říct.

Ty jsi, zdá se, typickým produktem evropského flagelantství. Flagelant je sebemrskač. To je teď úžasná móda v celé EU, a Rakousko, které je postižené obsedantními výčitkami za Hitlera, je asi infikované nejvíc.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Flagelant

Vytrvale pokračuješ v nadprodukci píčovin.

Píčovina 1. Nacionalismus.

Wiki: "Definovat nacionalismus je velmi komplikovaný úkol, neboť v dějinách prošel řadou podob, a proto je vždy vhodné přesně označit v souvislosti s jakým regionem a jakým obdobím o nacionalismu hovoříme. Stejně tak na vědecké úrovni (zejména ve společenských vědách) byla a je vedena řada diskusí o podstatě a definici nacionalismu. Mnoho vědců zabývajících se sociologií, politologií či historií přišli se svými vlastními koncepty nacionalismu, které se často radikálně liší."

Píčovina 2. Fašismus.

Wiki: "Termín fašismus (italsky fascismo) se používá v řadě různých významů od nejužšího, zahrnujícího pouze italské přívržence Mussoliniho, až po nejširší, jež je spíše nálepkou použitelnou téměř na cokoli,[2] což vede k pochybnostem o užitečnosti takového pojmu.[3] Někteří badatelé například odmítají spojovat italský fašismus a německý nacismus do jedné kategorie proto, že zatímco pro Němce byl rasismus a antisemitismus zásadním prvkem programu, měl Mussolini ve svém hnutí řadu židovských členů, takže se obě ideologie jeví jako vzájemně neslučitelné.[4] Odborníci, považující obecný pojem fašismu za užitečný, vedli dlouhá desetiletí spory o přesnou definici tohoto pojmu.[5]"

Anonymní řekl(a)...

Píčovina 3. Návrat do Could Mountains.

Ten film v Čechách běžel pod tímto názvem. Fajn podívaná, profi řemeslo. Stejné jako spousta dalších Oskarových spektáklů, s fešandou Nicole Kidman zejména... Dovozovat z tohoto tyátru cokoliv o reáliích občanské války v USA, natož o vztahu lidu obecného k otázce nasezení života pro vlast (pominu tu podstatnou drobnost, že šlo o válkou OBČANSKOU, nikoli o válku týkající se samostatnosti či obrany svá vlasti) může buď student pomocné školy z Vídně a nebo předseda fan klubu Nicole Kidman. Proto budu nadále dělat, že jsem nic takového tady na blogu od tebe nečetl. Ok?

"jsem vzpominal na tebe, jak tvrdis, ze vsichni chodi dobrovolne chranit sve rodiny a vlast"

Nic takového jsem nikdy netvrdil. Napsal jsem, že jsou lidé, kteří šli (a kupodovu nadále chodí) bojovat za svoji vlast dobrovolně. Protože chtějí a považují to za užitečné a správné. A doložil to na příkladu mých dvou rodných dědků. Zajisté jsou tisíce jiných, mnohem více zasloužilých, například čeští a slovenští parašutisté, kteří provedli úspěšný atentát na říšského protektora Reinharda Heydricha. Kdyby těchto lidí nebylo (obrazně řečeno), nikdy by ses nenarodil. Bylo by docela fajn, kdyby ti tato myšlenka konečně vlezla do makůvky.

Anonymní řekl(a)...

Píčovina 4. Indiáni.

Zřejmě ti splývá pojem indián a machometán. Měl bys vědět, že mezi nimi je dosti zásadní rozdíl. Nativní, či řekněme animistické, národy (kromě vzájemných bitek a ve starověku i docela výživných dobyvatelských válek, které ovšem nikdy nepřesáhli hranice jejich životního prostoru) nikdy neměli ambici anektovat území jiných kultur. (Ve starověku ještě pojem národ, tak jak mu rozumíme dnes, neexistoval, neboť je produktem až cca 18. století). Amazonský indián, přesídlený ke mě na zahrádku, by tam do měsíce pravděpodobně chcípnul v důsledku kulturního šoku a stesku po domově. Stejně jako já, kdybych byl bez průvodce pčesídlen do amazonské džungle, i když by se tak zřejmě stalo z jiných důvodů. Animistické kultury jsou bytostně spjaté se svým vlastním životním prostorem. Na vysvětlování proč tomu tak je fakt nemám sílu. Takže fabulovat průběh jeho návštěvy na mé zahrádce je bezpředmětné. Nemůže k ní nikdy dojít. Indián o ni nestojí.

Zatímco kultury vzešlé z tradice řecko - římské a později též byzantské (tzn. křesťanství, judaismus a islám), tedy tzv. kultury knihy, se vyznačují různými formami agresivity, neboť jejich věrouka jim ji de facto přikazuje. Ta agresivita v počátku nutně neznamená harašení zbraněmi, ale zajisté znamená ideologickou a poté též územní expanzi, která v rozvinutých formách expanze k tomu harašení zbraněmi logicky vede.

Anonymní řekl(a)...

Píčovina 5. Oficiální imigrant.

Pokud dotyčný mládenec či panna nechce být vysáván, což je evidentně leitmotiv celé tvé argumentace, tak ať sedí dotyčný mládenc či panna doma na prdeli. Doma zajisté vysáván nebude. Tak co tady řešíš?

Pokud dotyčný mládenec či panna, navzdory nezměrnému vysávání, stejně v hostitelské zemi setrvá, pak má k tomu asi nějaký důvod. Inu zřejmě takový, že to s tím vysáváním - v porovnání s domácími poměry - zřejmě nebude tak horký.

Udělal jsem někde chybu?

Anonymní řekl(a)...

Píčovina 6. Neoficiální imigrant.

Napsal jsi:
"Ovsem prvni v rade stoji nenazranost a ziskuchtivost prave tech domacich demokratu."

V tom tkví esence tvého omylu. Každá lidská bytost bez výjimky je nadána rozumem, dokonce i ty. Což prakticky znamená, že v první řadě stojí ziskuchtivost a nenažranost těch, co do těch cizích zemí za podmínek jakkoliv ponižujícíh a jakkoliv lidsky devastujícíh, jsou ochotni přilézt.

Tím nijak nezpochybňuji a určitě neobhajuji svinské a kriminální jednání obchodníků s bílým masem.

Ale.

Skutečné řešení je takové, že se každý naučí obdělávat své vlastní pole. Nikoli takové, že zlikvidujeme svou vlastní kulturu jen proto, aby se z našeho pole mohla jiná kultura nažrat. Tuším že v bibli je něco takového - je fajn dát hladovějímu rybu. Ale mnohem lepší je naučit ho ty ryby chytat. Já dodávám - POKUD O TU VÝUKU SÁM PROJEVÍ ZÁJEM.

Anonymní řekl(a)...

vie
Píčovina 1. Nacionalismus & Píčovina 2. Fašismus
Nevim, jestli jsi to zjistil, ale i ja jsem okopiroval definice z wiki, nechtel jsem sem ale kopirovat cele odstavce, okopcil jsem pouze vetu. Nicmene, nedohodli se odbornici, sance, ze se dohodneme my je temer nulova. Presto ale takovehle nejake proudy tlaci obyvatelstvo do valek a je uz uplne jedno je-li lokalni nebo celosvetova.

Píčovina 3. Návrat do Could Mountains
Na film jsem nahodou natrefil, kdyz jsem nemohl spat a v hlave se me misily myslenky, kterymi vas ne konecne dodelam ale ktere pochopite. O jakou valku slo je totalne, ale totalne irelevantni. Ve filmu slo o valku a ja na nem demonstruji, ze vojaci vetsinou bojovat nechteji a jsou tam jen proto, ze museji. Krome par magoru, kterych je ovsem naprosta mensina, kteri to povazuji za cest. Tim ale nechci nejak hanet tve dedecky!! Prosim, vsimni si toho. Kdyby to bylo, tak jak tvrdis ty, tak by zakon o branne povinnosti nemusel vubec byt a vnichni by uz bezeli po prvnim naznaku vystrelu do kasaren. Tak to ale v zadnem pripade neni. Vetsinou, kdo pri prvnim naznaku bezi, to jsou vudci a vlada a nasazuji pote svoje zivoty u kaficka ze zahranici. Ti jsou ti prvni, kteri se vypari. Dnes se na to uz dokonce koukaji v primem prenosu. Jestli se nekdo dobrovolne hlasi, tak dnes snad je dzihadisti a zoldaci.
Ale ta debata je nesmyslna, jelikoz tam nikdo z nas nebyl. Nechame si ji radeji na potom.

Píčovina 4. Indiáni.
Proc furt pisu picoviny? Protoze jsem debil v pomocne skole a nestacim zvladat zakladni principy sve existence
pokracovani...

Anonymní řekl(a)...

Píčovina 7. Uz vim kdo je kdo.

Víš prd. Virtuální prostor snese cokoliv. Neber ho tak vážně. Dokud nebudeš vědět jak smrdí moje ponožky, nevíš o mě nic. Totéž platí samozřejmě i naopak. Smile.

"A sousedy vybit. A nezalezi na tom, jestli za plotem ci za hranicemi."

Nesmysl. Pokud jde o sousedy. Proč plýtvat silami? Smile.

Anonymní řekl(a)...

JS

Vie

Smysl či nesmysl války hledej v motivaci bojujícíh.

A tenhle song znáš?

"Poutniče, zvěstuj lakedaimonským, že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám".

Zkus wiki, na souvislosti nemám sil.

Smrtelným nebezpečím pro evropskou kulturu jsou bruselskou propagandou popletení pacifisté a pseudohumanisté...

A o tomhle mám tebe křesťana školit já animista? No není to prdel? Popadám se za břicho... a odcházím tam, kam patřím, tedy do bažin...

Pazyk

Podle abecedy opačně - Irán. SA. No a?

Jan Jelínek řekl(a)...

Jen poznámečku. USA, nenáviděný "světový četník", pokud vím, nemá povinnou vojnu. Naposledy cosi takového a omezeného měly Spojené státy v období války ve Vietnamu. Jestli se mýlím, nechť mne Víkej opraví.
jj

Vikej řekl(a)...

Na téma konskripce v US: Ta skoncila v roce 73. Já mám pořád za to že to bylo 72, ale podíval jsem se a upřesnil si to. Asi si to pletu s aborcí. US pořád ale má Selective Service, kdyby náhodou bylo zapotřebí znovu povolat vojsko nedobrovolně. To znamená,že se musíš vést jako kandidát na vojnu. Já ještě nedostal azyl a už jsem byl vedenej jako vojenský kandidát. Když mě bylo asi 35 dostal jsem milej dopis, že mě US děkuje, ale že už mě nepotřebujou. Dotklo se mě to a chtěl jsem jet do Washingtonu ukázat Bílému Otci, že moje pistole stále střílí dobře, ale vykašlal jsem se na to.
Rusko už má dnes myslím také dobrovolnou armádu.
Když ale kdysi do vesnice přišel tambor a sháněli chlapce do armády, nebylo to též dobrovolné? Nešlo to se někde zašít a počkat až naháněč odešel, jestli to vůbec bylo zapotřebí?

Anonymní řekl(a)...

vie
Opet jsme u stejneho problemu a resime zcela nesmyslne veci. Proc jednoduse nenapisete, ja bych sel, ja bych nesel? A to kdykoliv?
Otazka branneho prava je naprosto irelevantni, tu muze vedeni statu kdykoliv opet zavest a to klidne pres noc, v okamziku, kdy jim dojdou v boji vojaci a to bez ohledu na to, povinnost uz klidne sto let neni. Az bude nekdo potrebovat, tak zase bude!
Samozrejme jde take o to, kvuli cemu se nechaat zabit. Je rozdil, hledat ted dobrovolniky a nebo hledat dobrovolniky v rozstrilene a vypalene vesnici, kde vsichni umiraji hladem. Pocet se bude asi velice mnoho lisit. A samozrejme i ucel.

Smrtelným nebezpečím pro evropskou kulturu jsou bruselskou propagandou popletení pacifisté a pseudohumanisté... , tolik JS
Ja to vidim prave naopak. Bruselem popletení pacifisté a pseudohumanisté ohrozuji prvne maximalne tve pohodli ovsem zaryti nationaliste a ochranci sve vlasti a jina podobna individua pomalu postrkavaji kouli nenavisti smerem k velikemu masakru. Se nechci opakovat.

Anonymní řekl(a)...

vie
pokracovani indianu:
otazkou pro me je, proc zrovna indiani? Na to musim polozit otazku, z jakeho duvodu to nemuze byt kdokoliv jiny? Kde je ten ukazatel, ktery zcela jasne ukazuje, ze prave jen indiani? Me to pripada nämlich "prast jako uhod", tedy, ze je to jedno. Naopak, pri skupine, ktera je ke mne bliz, bych musel byt mnohem efektivnejsi.
Nicmene jsem z JS vykladu vyrozumnel, ze indian je nekdo, kdo vi jak zit v rovnovaze s prirodou a to sice uz narozeni. Indian je oznaceni pro obyvale jinych koncin nez treba Evropa. V principu je to stejny clovek jako my vsichni a podle vasich meritek ma zustat hlavne tam kde je. Jsem si precetl rozhovor pana profesora, akorat nevim, jak dlouho u nich byl a predpokladam, ze 50 let nikoliv. Kladu si otazku, co tedy muze o nich vedet, kdyz ja jsem tady uz 25 let a jeste neumim poradne nemecky. Uz jsem sem jednou psal, ze v udolich Alp, ktere byly drive vetsinu roku nepristupne, je mozne vypozovat degenerovani osoby, jelikoz se obyvatele mnozili vetsinou mezi sebou. Jak to funguje u takovych indianu? Pokud nejsou vybojni, nebojuji ruzne kmeny mezi sebou a nekradou si zeny na mnozeni, jak mohou nezdegenerovat a jak udrzuji svuj pocet, aby se najednou nerozrostli? Navic, jak se budou chovat, kdyz jim das buldozer a samopal? Nebude to nahodou podobne jako kdesi v Afganistanu nebo Kosovu? Co udelaji, kdyz dostanou do rukou moderni techniku.
Jako zazrakem jsem take nahodou shlednul repoportaz o Mayske kulture, a ti, ac indiani, se ale dokazali skvele bavit, jak nasvedcuji vyzkumy. Hrali hry a kdo prohral, polozil hlavu na spalek. Nebo udelali z lidskych tel kouli a pustili ji dolu z pyramidy. Kdo jeste prezil, toho dobili. A poradali neustale vypravy na ostatni kmeny, ktere zotrocovali aby meli otroky a dostatek lidi k obetovani bohum. atd...atd...atd... Tam se to snad jenom hemzilo mrtvolama.
Tedyk, otazka k JS: co te vede k tomu, ze se koncentrujes na indiany, ktere jsi videl mozna jen na obrazku a ne radeji na nekoho v tvem sousedstvi, kde by efektivita kontaktu byla mnohem vetsi? Je to nejaky sportovni vykon nebo co?

Anonymní řekl(a)...

JS

Vie

Tak se neopakuj.

Snažil jsem se ti vysvětlit, že k masakru nesměřují a nikdy nemohou směřovat dobré sousedské vztahy. K masakru vždycky směřovalo, když si sousedé začali vzájemně lézt bez pozvání, a tedy bez povolení, do baráku.

Nenávist dtto. Tu nikdy nezpůsobily dobré sousedské vztahy. Nenávist způsobuje, když někdo dělá něco, co ten druhý nechce. Třeba že mu v noci leze přes plot do zahrady. Tím neříkám, že nejsou tací, kteří jsou tak bohatí, že už neví, co roupama dělat. A tak si pak z nudy hrajou s těmi, co tam vlezou, ráno na zahradě na honičku. Mě to ale neba, já co dělat mám. To víš, mám jen ten zdravý selský, a prázdnou kasu.

Připadá mi to - úplně jednoduché.

Pokud to nejsi schopen pochopit, obávám se, že je to už jenom tvůj problém.

Haj hou.

P.S.
"ja ma vdycky potiz v tom, ze vim, co vam chci napsat, kdyz ale neco pisu, tak vetsinu toho, na co jsem pred psanim myslel, zapomenu napsat."

Snadná pomoc. Nepiš nic. Dělám to taky tak.

Anonymní řekl(a)...

JS

Hele Vie... já fakt nejsem pedagog z pomocné školy. Kladeš na mě tak vysoké nároky, které prostě nemůžu zvládout Ale taky třeba neumím jezdit na harleyi.

"Naopak, pri skupine, ktera je ke mne bliz, bych musel byt mnohem efektivnejsi."

Mesmysl. Proč třeba židé ve střední Evropě neměli tak ňák blíž k nácistúm? Dyť přece mluvili stejným jazykem, kua, no néééé?

"Indian je oznaceni pro obyvale jinych koncin nez treba Evropa."

Nesmysl. Je to označení domorodce z Ameriky. Blbé a nepřesné, přesto často užívané.

"Kladu si otazku, co tedy muze o nich vedet, kdyz ja jsem tady uz 25 let a jeste neumim poradne nemecky."

To je přece úplně jednoduchý. Někdo holt se učí líp a někdo zase hůř. Ty sis ještě nevšiml, že lidé jsou různí? Už jsem ti to několikrát napsal, páč jsem pochopil, že jsi to za celý svůj dosavadní život ještě nestihl.

"v udolich Alp, ktere byly drive vetsinu roku nepristupne, je mozne vypozovat degenerovani osoby, jelikoz se obyvatele mnozili vetsinou mezi sebou. Jak to funguje u takovych indianu?"

To nevím. Já u nich nestojím, když šukají. Genetika má nějak spočítáno, jak velká musí bejt populace, aby nedegenerovala. V Alpách to budou, řekl bych, maximálně stovky lidí. Indiánské kmeny se počítají, většinou, ještě na tisíce.

"Navic, jak se budou chovat, kdyz jim das buldozer a samopal?"

A proč bych to dělal? Nepovažuju se za úplnýho idiota. Jen za částečnýho. Ale nezpochybňuji, že idioti se o to sem tam snaží. Ale hlavně, oni o ten buldozer, natož samopal, vůbec nestojí. Nepatří k jejich kultuře. Ke kultuře v Kosovu a v Afghánistánu ten samopal i buldozer ale patří. Na moderní techniku serou. Vysvětloval jsem ti to nahoře. Hele, už jste brali čtení?

"Tam se to snad jenom hemzilo mrtvolama."

No někdy docela jo. Stejně jako tady. No a? Plyne z toho něco? Už dávno jsem psal, že jednou z největších píčovin, kterou při úvahách o světě kolem můžeš udělat, je "hodnotit" historii prizmatem a hodnotami dneška. A ty jsi docela souhlasil, pokud si pamatuju. Nenavšívil tě v poslední době strejček Alzi - haimer?

"co te vede k tomu, ze se koncentrujes na indiany... nekoho v tvem sousedstvi, kde by efektivita kontaktu byla mnohem vetsi?"

A co tě vede k tomu si myslet, že se na ně koncetruju? To jediný, proč jsem je zmínil bylo, že oni už od dětství ví to, co ty nevíš ani jako stařík. Přirozeně ani já ne. Nahoře jsem ti vysvětlil, že efektivita kontaktu nijak nezávisí na fyzické blízkosti. Též viz heslo "virtuální zdi".

Hele Vie... poradím ti. Dělej to jako já. Když je reč vo motorkách, jsem zticha jako pěna a šoupu nohama. Docela se mi osvědčuje.

Anonymní řekl(a)...

vie
JS, ja mam take take rad jednoducha reseni a kolikrat jsem se uz zde nechal slyset, ze je ve skutecnosti vsechno, nebo alespon mnoho velice jednoduchych veci.
Ty jsi ovsem velmistr v reseni jednoduchosti. Ne svetove, ale vesmirne jednoduse jsi vyresil problem s cizincema: "Nelezte k nam, my k vam taky nepolezeme". Tu druhou cast vety jsem ovsem doplnil za tebe, ucitil jsem tak nejak v prvni tride zvlastni skoly moralni povinnost rici plnou vetu, ktera bude navzdy znamenat rovnovahu.

A kdyz jsem uz u te rovnovahy, mam jednu otazku na telo: kolik jses ochotny zaplatit za banan? Snad jses i natolik chytry, ze te doslo, ze se nejedna jen o banan. Jelikoz i na tom monitoru, na kterem si to ted ctes, kdyz se kouknes ze zadu je napsano Made in Tramtarie a me uz v uceni ucili, ze rovnovaha neni reka. A jeste prozredim, proc ne reka. Protoze ta tece jen jednim smerem. Ja se jen ptam, kdyz mas ten zdravy selsky rozum.

Anonymní řekl(a)...

vie
Všichni jsme děti naší planety Země, kterou nelze zradit, ledaže bychom chtěli opustit sami sebe. Vzdejme se laciného eurocentrismu, rodného to bratra nafoukaného egocentrismu, přesvědčujícího nás o naší výjimečnosti a neomylnosti. Tato cesta je totiž pomalou, nenápadnou cestou do pekel. Zatím se cítíme bezpeční a silní ve svém zázemí, ale občas to více a více připomíná zákopy novodobé Maginotovy linie, nedovolující pozorovat zvyšující se globální problémy naší existence na Zemi...
...Ale už kolikrát v lidských dějinách ti první se stali posledními a ti poslední se stali prvními. Nabubřelost a ztráta pokory může dokonat naší zemězradu možná nenávratně....

Nepripada ti to JS trochu odlisne od tveho hesla "Nelezte k nam" ?

To jsou slova Mnislava Zeleneho Atapany


Chcete zažít vzrušující zážitky na vlastní kůži? Chcete se stát členem expedice?

Nabízíme místo ve velmi dobrodružné expedici na zřejmě nejmysterióznější stolovou horu světa, 'tepui' Sarisariňama v amazonské džungli na hranicích Venezuely a Brazílie, na kterou jsem získal zcela mimořádné a zcela výjimečné povolení indiánů...Vzhledem k finanční náročnosti k uskutečnění akce nabízíme místo pro fyzicky schopnou a bohatou osobu...
Mnislav Zelený-Atapana, Praha 17. března 2008


Ja toho indiana Atapanu nejak nechapu, prvne nam doporucil, abychom na indiany zapomneli a na druhe strane me strycel Google prozradil, ze je neobycejne aktivni v propagaci indianu a dava si inzeraty na cestu k nim. Pri tom je mu mozna i jedno, zda-li zajemcum o cestu jde o indiany. To jsou pro me podivne kontrasty. Muzes me to nejak vysvetlit?
Zrejme jsou ve svete podivuhodne kontrasty v chovani lidi a ty me ve zvastni skole neucili. To je u moc komplikovane.

Anonymní řekl(a)...

Tleskám
Pazyk

Anonymní řekl(a)...

JS

Vie

"Nepripada ti to JS trochu odlisne od tveho hesla "Nelezte k nam" ?"

Vůbec ne. Psal jsem to už. Myslím, že se strategií "nelezte k nám" je to ouplně v souladu.

"To jsou pro me podivne kontrasty. Muzes me to nejak vysvetlit?
Zrejme jsou ve svete podivuhodne kontrasty v chovani lidi a ty me ve zvastni skole neucili. To je u moc komplikovane."

Milej študente, svět je plnej kontrastů. Budete to brát až po vánocích. Ba dokonce - na kontratech je fungování světa jaksi založeno. Už jsem to psal. (To čtení jste už brali?)

Noc a den, jin a jang, sever a jih... Dvě strany - jedna mince. Na polaritě jsou založeny všechny východní myšlenkové systémy, už pár tisíc let. Ba i Karel Marx, čoveče, to vodhalil. Nazval to "jednota a boj protikladů". Kdo opisoval od koho, co myslíš?

Klíďo se na to zeptej Atapany, mail tam někde bude. Já to chápu tak, že shání prachy na tu nadaci Velká Amazonie. Přijde mi to celkem normálka. Když chce investovat, musí vydělat. U tebe to funguje nějak jinak?

Anonymní řekl(a)...

JS

Vie

Přehlédl jsem...

"Tu druhou cast vety jsem ovsem doplnil za tebe,"

Doplnil jsi ji ouplně správně. Lepšíš se, to je fajn...

Banány já čoveče z několika dobrých důvodů skoro nejím. Jestli chceš debatovat o "fair trade", tak proč ne, ale založ si na to jiný vlákno. To s tématem "střetu civilizací" ve smyslu "střetu kultur" souvisí dosti okrajově.

Jo, řeka teče jen jedním směrem. Ale hlavně neteče do kopce, na to prosím tě nikdy nezapomeň!!!! Má totiž zdravý selský. Rovnováha řeky je v tom, že co do ní přiteče, tak zase odteče.

Nějaké další otázky?

Anonymní řekl(a)...

elelepodelšídobězamele -
tů Vie - i já drobně tleskám, jakkoliv v celé této věci rozumím postoji JJ a JS a možná i Víkeje (ale v jeho případě je to pro mě zatím trochu nesrozumitelné) a jakkoliv si uvědomuji obtížnost celého tohoto tématu ilegálů a jiných podobných pochutin. Ale, má základní otázka stále zní (a v podtextu to cítím i vod Vieny): co s tím tedy chcete dělat? Toť zcela racionální otázka. Jenom zopakuji, prakticky se s tím dělat nedá vůbec nic! To nemá nic společného s multikulti vitamínem či s pseudohumanismem. To sou voloviny. JS, tvé odpovědi na otázku zdí jsou velmi rozmlžené (je mnoho zdí, jak jsi napsal, což ano, ale není to odpověď). Jediná možnost je skutečně obehnat Evropu zdí a střílet a zastřelit každého, kdo by se pokoušel ji překonat, a já tvrdím, že dnes to nikdo neudělá a byl by to svým způsobem i zcela nesmyslný krok. Byl by to, mj., krok o mnoho let zpět a k ničemu by to ani nebylo. Uzavření Evropy do gheta, kde se ovšem uvaříme, dříve či později, ve vlastní šťávě neřkuli, že vymřeme.
Prostě k nám bez pozvání lézt budou, to je realita jaká je. A bude, dokud budeme přitažliví.
Nejsem fatalistou ve smyslu, co se má stát, nechť se stane, ale mám dojem, že dobré sousedské vztahy či, aby (a máme společně na mysli hlavně ony Machometány), dodržovali naše zákony, jsou jen zbožná přání. Část možná ano a lze jistý náš prostor takto ochránit, ale část ne. Prostě si budou žít po svém a ano, budou nás i ohrožovat. Jsou tedy v zásadě a zjednodušeně dvě cesty: buď se skutečně neprodyšně uzavřeme anebo se budeme neustále pokoušet o jakousi integraci s vědomím, že buď to vyjde anebo nevyjde a pak pánbůh s námi a zlý pryč. A naše evropská civilizace holt skončí, jako kdysi římská pod náporem barbarů. Život hukáže.
S tímto vědomím jsem, a přes to všechno, pro cestu oné drobné a nekonečné práce, jejíž výsledek je ovšem nejistý. Jojo, takový je dneska, kurva, život.
Za vlast!

Vikej řekl(a)...

Nazdar Elele. Sorry jestli jsem nějak neprůhlednej ohledně mých názorů.
Ohledně muhamedánů a muhadženistů mám asi stejné názory jako JS a nemlich jak to tu napsal JJ, kterej byl potom označenej Vienou za neonacistu, nebo něco podobného. Možná moje jsou ještě trochu víc vyhrocené. A ted se o tomhle bav s Vie. Vidíš jak dopad JJ i JS. Zamknul jsem se tedy raději na WC jak to tu Vie rád podstrkuje a spolknul klíč a nasadil stavící dietu.
Tady nejde ani tak o Mohametány jako takové, ale o ten proud co teče z těch zemí, které nám nemají co dát. Je to tragické. Pokud nemáš pud sebezáchovy a svých potomků tak je mi těch potomků o to víc líto, že v tobě ztratili oporu. Já nemám problémy se světem Alahovistů pokud jsem v jejich světě a jako turista se tam rád přijedu podívat ale když nutí západní ženy, aby se zahalovali u nich, tak „kuá“ proč vidím v Paříži a v Mnichově, atd. arabský baby v burkách? To nám nic o jejich konstituci neříká?
At žije demokracie, ať žije západní civilizace. Ať žije doba osvícení.
Za civilizaci jak ji známe!

Vikej řekl(a)...

cit JS: “Už dávno jsem psal, že jednou z největších píčovin, kterou při úvahách o světě kolem můžeš udělat, je "hodnotit" historii prizmatem a hodnotami dneška.
Jak jinak jí ale hodnotit? A nebo nehodnotit vůbec? Když Mayové vyřezávali zajatcům srdce obsidiánováma nožema kterýžto ještě tlouklo v ruce když jejich obět shazovali dolů ze schodů pyramidy a už táhli na obětní stůl jinou, tak to nemáme hodnotit?
Proč bychom to neměli hodnotit? Já rozumím tím prismem to hodnocení je někdy stupidní, ale jakožto humánní člověk 21. století mohu přece říci že pořádat svátky s veřejným vyřezáváním srdcí mi připadá stejně barbarické jako když ve Francii skoro téměř donedávna ještě veřejně gilotinovali lidi.
člověk se akorát musí vyvarovat extremismu, to je moje životní mantra. Zdi se stavět nemusí pokud je Stát dost tvrdej na to aby si nenechal sám sebe rozbít zevnitř jako to je vidět na Anglii a Francii a i jinde se to vyhrocuje. US je už dnes odepsaná veličina a proto si kupte akcie v ruském Gazpromu. US si bude vydržovat armádu jen pro případ kdyby nás krvežíznivá Kanada jednou chtěla přepadnout a americké důstojnictvo se bude z většiny skládat z gajů a leseb. Hodnost se bude poznávat podle toho kdo má kolik barev duhy na výložkách.
Španělština se do padesáti let stane úředním jazykem. US se spojí s Mexikem a úřední název bude Mexiko Grande s hlavním městem Phoenix, Arizona. Po prohrané válce Texas proti Mexiku se US rozpadne a jen pár severních států se osamostatní (Oregon, Washington, Montana, Dakoty, atd. )
Anglicky budou mluvit jen pomatení vědci jakžto donedávna latina byla takovým jazykem.
Můžeme taky budoucnost vidět skrz prismatické sklíčko dneška? Není na to taky třeba zapotřebí zavést ten samý logický operátor co nechceš JS aplikovat na minulost? Jen říkám.

To Vie.
Vypadá to že i JS se vzdal výuky u vás ve škole. Ale neboj, pokud budu mít čas, vylezu z WC a odepíšu tě.
JJ statečně suplikuje a reaguje na tvý víření. Bohužel hledat skulinky tímto tvým způsobem je šíleně neefektivní.

Anonymní řekl(a)...

vie
Uz jse se koukali, jake made in tramtaria mate ze zadu na monitoru? Pokud ne, udelejte to jeste dnes. A potom se kouknete, co mate na pocitaci, na budiku, na vysavaci, na lednicce, na pracce. Zapomnel jsem jeste ne neco? Ano. Zapomnel jsem na cukr! Co tam mate? Ja tam mam Wiener Zuker. Jenze jsem uz 30 let nevidel na poli cukrovou repu. Nevidel jsem ji ani rust, ani sklizet. Namitnete, ze jsem nebyl vsude. Dobre, souhlasim. Tak se kouknete na balicek kavy. Zrejme pijete vasi oblibenou Jihlavanku. A co tam mate napsano? Made in Czech? Mozna. A myslite si, ze skutecne kava roste na ceskych polich? Asi ne. Leda by to byl nejaky novy druh "Ledove kavy".
Ale ted zpet k vasemu monitoru. V Asii berou lide take mzdu kolem 5 eur za tyden. To je tak dvacka za mesic. Mozna. Za to pracuji sedm dni v tydnu a jednou za rok dostanou par dni volny aby navstili rodice v pralese odkud pochazeji.
V Rakousku stoji obycejny zamecnik, ktery montuje vzduchovou instalaci firmu zhruba 5 tisic eur pri 38,5 hod za tyden, v Asii tedy kolem 10 tisic eur za mesic. Kolik si myslite, ze vas bude stat monitor Made in Germany? Ciste podle prepoctu, kdyz nemecky delnik stoji 200x tolik nez asijsky, by monitor, ktery stoji 4000 kc stal od nemeckeho delnika kolem 800.000 kc. Tolik snadne pocty zvlastni skoly. To same se tyka 90% vseho ostatniho a pokud ne vyrobku, tak jejich casti. A samozrejme i bananu. Mimo jine, mym vyrazem banan bylo mysleno vsechno.
Aby nam bylo jasno, diky tomu, ze v chudych castich planety jsou lide udrzovany v chudobe tim, ze se jim zaplati malo, diky tomu MY mame vysokou zivotni uroven! Jenom diky tomu!
A ted si prohlidnete tuto vetu, kterou napsal jeden zdejsi velechytrak a kteremu ostatni tleskaji:
Tady nejde ani tak o Mohametány jako takové, ale o ten proud co teče z těch zemí, které nám nemají co dát.
Ja k tomu mohu jen dodat, ze lide uz ani nevedi, kolik maji prstu na ruce. Dokonce si je ani nedovedou spocitat.
Svet neni takovy, jaky jse si namalovali, moji mily maly nacionaliste! Ten proud, co tece z tech chudych zemi nam naopak dava vsechno a diky tomu, ze oni maji malo, my mame hodne. Co vy mate? Vysoke skoly? Ja mam pomocnou skolu a uz me to davno doslo. Proc zvonecek nezvoni jeste u vas ve vasem mozecku? Protoze jste malinkati nacionalstickove, kteri si mysli, te sezrali veskerou moudrost.
A ted se postavite a zavrete vase vratka u domecku a reknete, nelezte sem, nemate nam co dat. Bez zpet a dale pro nas vyrabej, abysme se meli dobre.

Tak, moji mily nacionaliste, kteri jste tak hrdi na svuj narod a chcete zit v klidu, muzete nechat vratka otevrena, kdyz budete ostatnim platit zrovna tolik, jako byste platili sami sobe. Potom budou umele drzene chude zeme vzkvetat, mit zrovna tolik co vy a nebudou vas klid a pohodu rusit. To je jedina podminka, kterou musite splnit. Pocitejte ale s tim, ze vase zivotni uroven okamzite exploduje smerem do zeme. Pocitejte s tim, ze telefon nebude, nebude ani auto, pokud nejste ochotni ho sami tlacit a nebude ani zahradka a ani dovolena. Natoz nejaka penze.
Je vam to ted jasne?

Anonymní řekl(a)...

vie
JS zde vylepil link na ceskeho indiana. Se zajmem jsem si rozhovor s nim precetl. Pry, chcete-li indianum pomoct, zapomente na ne. Docela sympaticka vypoved. Rozhodl jsem se proto dale patrat. Vypatral jsem domovskou stranku vyse zmineneho ceskeho indiana, to nebyl zadny veliky problem. Problem nastal kdyz jsem se do ni zacetl. A take s moji vrozenou neduverou, ktera me uspesne provazi mym zivotem. Zmineny indian nejen na sve kolegy nezapomnel, ale stara se o ne, vozi jim potrebne zbozi, kupuje detem skolni potreby a provadi v jejich ciste zahradce expedice, na ktere zve nejradeji hodne bohate. K cemu se potrebuji domorodi indiani, kteri podle JS vedi o zivote vsechno, cist a psat, kdyz se svyma vedomostma vydrzeli uz tisice let bez umeni cist a psat? Proc je nas cesky indian a nas vzor nenecha jednoduse na pokoji? Treba me to JS kratce a heslovite vysvetli. Uvidim.
Ale studoval jsem dal. A nasel jsem, jak Apanaka popisuje svuj prvni prijezd k indianum.
Prijel na lodce s nejakym pralesnim generalem, ktery mel zrejme indiany na starosti. Indiani si stoupli na breh a nenechali je vystoupit. Nechteli je tam. Zavreli vratka a nechteli je pustit do sve zahradky. Citili se jimy ohrozeni a nechteli, aby je nas cesky badatel zrujnoval. Oooo boze, jak vytecna paralela!
Nicmene nas cesky studovany vedec se nenechal odradit. Utaboril se o kus dal a premyslel, jak se do jejich zahradky dostane. Nakonec se mu to nejakym trikem podarilo. Zacal sbirat drevo a nosit jim ho. Domorodci ho nakonec prijali do vesnice, dali mu prostor, vsechno mu ukazali, dali mu sve jmeno, zil s nimi, pra by se stal samanem, to je neco jako prezidentem. Prijali ho mezi sebe.
Nicmene, nasemu ceskemu indianovi se asi styskalo a tak se vratil domu. Dnes tam jezdi s expedicemi, (opet oooo, jaka paralela), vozi jim darky, zpet od nic drevene vyrezane sosky a jine vyrobky. Indiani se jiz uci cist a psat. Za nekolik let si koupi letenku a zaklepaji na vratka u vasich zahradek. Co se stane? Nic. Vysune se cedulka a na ni bude napsano: Tahni zpet tam, odkud jsi prisel.
Co udelal nas cesky indian? Pomohl jim nebo je zradil?

Anonymní řekl(a)...

JS

Spousta pošty koukám... No tak popořádku.

elel, co po delší době zamlel

"Jenom zopakuji, prakticky se s tím dělat nedá vůbec nic!"

Nesmysl. Dá, a mnohé. Třeba taková triviální věc jako vízová povinnost. Kanada dosud nezrušila vízovou povinnost pro vobčany ČR kvůli cikánům, kteří se tam před lety začali stahovat. V Kanadě pochopili,že je tam prostě nechtějí. Je to jednoduchý. Je samozřejmě i dost jiných administrativních opatření včetně zvýšené aktivity tajných služeb. Problém není v tom, že by chyběly nástroje. Problém je v tom, že chybí politická vůle ty nástroje používat.

"To nemá nic společného s multikulti vitamínem či s pseudohumanismem. To sou voloviny."

Máš pravdu, píšeš voloviny. Každé konkrétní politické chování má nějaký důvod. Absence politické vůle k obraně vlastní kultury má důvod v přiblbé ideii multi - kulti, která vykvetla někdy v osmdesátých a pevně zakořenila. Integrovala se do politického mainstreemu v celé Evropě. Proč popletená EU nebyla schopná ani schválit takovou marginalitu, jako je odkaz na svou křesťasnkou identitu v preambuli své "ústavy"? Dyť do prdele jakou jinou identitu může vůbec mít, než tu anticko - křesťansko - židovskou? Inu proto, že pár mudrlantů přišlo s nápadem, že EU je ke VŠEM kulturám a náboženstvím zcela neutrální. Bingo! To je stejný, jako kdyby ty jsi o sobě slavnostně vytroubil do světa, že jseš hermafrodit. Genderově neutrální. Bez identity. Pro sichr. To aby tě nikdo nemohl nařknout, že preferuješ šukání zepředu nebo zezadu. Každýmu je pak hned jasný, že nepreferujš žádný. Ergo - EU chce bejt kulturním hermafroditem. Pro všechny a tím pádem pro nikoho. A mudrlanti teď čerpají výživné granty na to, aby nejakou JINOU NOVOU identitu vymysleli.. A to by kua bylo, aby nějakou ze země nevydupali! Výsledek tohoto mudrování je poměrně snadno předvídatelný.

"JS, tvé odpovědi na otázku zdí jsou velmi rozmlžené (je mnoho zdí, jak jsi napsal, což ano, ale není to odpověď)."

Absolvent mlhovinové univerzity z Emily mi vyčítá, že mlžím? No to je legranda. Milej docente všech mlhovin, to máš tak - chytrýmu napověz, hloupýho kopni. A tady jsou přece všichni chytrý, tak pověz, copak jsi nepochopil? Rád ti to vobjasním. Na téma zdí by se dala napsat minimálně stejně dlouhá esej, jakou ty jsi napsal vo demogracii. Psát jí ale zcela určitě nebudu.

"Jediná možnost je skutečně obehnat Evropu zdí a střílet a zastřelit každého, kdo by se pokoušel ji překonat"

Naprostý nesmysl. Důvod - viz výše. Vše na světě je otázkou míry.

"Uzavření Evropy do gheta, kde se ovšem uvaříme, dříve či později, ve vlastní šťávě neřkuli, že vymřeme."

O uzavření Evropy do gheta tady mluvíš jenom ty, nikdo jinej. Netuším, jak jsi na to přišel. Trpíš stejnou chorobou jako Vie - nerozumíš pojmům. Samozřejmě že vymřeme. Jsme tlustí, líní a přežraní. Natalita pod 2 kousky pro přežití nestačí. V tomto punktu zasloužíš medaili! Ale týpci tvého druhu to vymření velmi urychlují tím, co hlásají... totiž, že pojemn "křesťanská kultura" je sprosté slovo, a že slova "národ" a "vlast" patří na smetiště dějin.

"Prostě k nám bez pozvání lézt budou, to je realita jaká je. A bude, dokud budeme přitažliví."

Budou sem lézt v té míře, v jaké jim to dovolíme. A nenech se mýlit. My pro ně nejsme vůbec přitažlíví! Jsme jen bohatí. A to je setsakra velký rozdíl! Oni chtějí naše bohatství, nic jiného. Protože námi v podstatě pohrdají. To ti poví každý imám. A to je důvod, proč třeba třetí generace, již narozená a vychovaná v Evropě, se znovu tvrdě identifikuje s islámem...

"aby...... dodržovali naše zákony, jsou jen zbožná přání."

Sním či bdím? No to je bomba! Dokonalá ukázka selektivního myšlení dvojčičkového demograta z Emily! Tak jo. Jdi k Nejvyššímu soudu a pověz jim, že snaha o to, aby českej grázl dodržoval zákony, je jen zbožné přání. Copa do prdele zákony neplatí pro každého? Podle docentů multi - kulti práva z Emily zřejmě nikoliv...

Anonymní řekl(a)...

pokr.

"Jsou tedy v zásadě a zjednodušeně dvě cesty: buď se skutečně neprodyšně uzavřeme anebo se budeme neustále pokoušet o jakousi integraci s vědomím, že buď to vyjde anebo nevyjde.."

Nesmyslné jsou obě. První je jen tvoje fantazie a druhá nikdy vyjít nemůže.

"A naše evropská civilizace holt skončí, jako kdysi římská pod náporem barbarů. Život hukáže."

Život hukáže jen to, na co si sami tím životem zaděláme. Říká se tomu kauzalita. Mrkni do wikiny.

"S tímto vědomím jsem, a přes to všechno, pro cestu oné drobné a nekonečné práce, jejíž výsledek je ovšem nejistý."

Pokud se pro jakýkoliv výsledek nic neudělá, je evidentní, že právě tento výsledek nenastane. Opět jen kauzalita.

Anonymní řekl(a)...

Víkej

No nejdřív tě musím pochválit, jak pěkně jsi to napsal vo US. Já jsem se to přece jenom napsat neodvážil.. smile.

Hele slyšel jsi někdy vo španělský katolický inkvizici? A víš, co za šílenosti maloval Goya na svejch obrazech? No samozřejmě, že svatí muži s křížem též kuchali své oběti. Pravda, měli na to trochu sofistikovanější vercajk, než Mayové. Však se to taky dělo ve jménu všeobjímající Lásky bratru takových 500 let později... Modernistické kuchaříky, jako byl třeba Josef Mengele, radši rozebírat ani nebudeme... No není to docela sranda?

"Jak jinak jí ale hodnotit? A nebo nehodnotit vůbec?

Správně. Konečně jsi to pochopil. Nehodnotit vůbec. Hodnotit můžeš spotřebu u svýho auta. Nebo výši svýho platu. Máš k tomu k dipozici jasný hodnotící etalon, kterým je tvoje očekávání. Ale nemůžeš hodnotit to, co se stalo před staletími v diamterálně odlišných geografických, společenských, kulturních a ekonomických souvislostech. Nebo můžeš, ale cokoli, k čemu se dobereš, bude jenom píčovina. Proč? No protože ti chybí ten srovnávací etalon. Nemáš s čím poměřovat. Ty jsi tam tehdy nežil. Je nesmysl historii hodnotit, protože jakékoliv hodnocení bude jen produktem našich emocí a aktuálních významů slov, které s tehdejší realitou nemají vůbec nic společného. Protože nemohou mít. Je ale dobré snažit se historii pochopit. Opět kauzalita.

Ani právo nezná retroaktivitu. Když zapíchneš kuchyňským nožem manželku, páč tě prudí, budeš souzen (tedy hodnocen) podle aktuálních zákonů. Nikoli podle zákonů platných v době Mayské říše. A budeš za to asi docela vděčnej, řekl bych... Tak kde bereš tu drzost soudit Maye podle našich současných zákonů, resp. hodnot?

Pojmy humanita a barbarství jsou výmysly osvícenství. Kdybys ta slova vyřkl ve starověku, nikdo nebude chápat, o čem mluvíš. A kdybys ta slova vyřkl za 500 let, ti, kteří tady budou, opět nebudou rozmět. Jejich smysl bude zkoumat jejich archeologie... Pro osvícence byl barbarem vobyčejnej kudrnatej černoch. Je stejnej černoch barbarem i dnes pro tebe? Ty se křížuješ, když napíšu černá huba a to jen konstatuji realitu... smile. Tak o jakém barbarství tu vedeš řeč?

A co z toho plyne? Sémantický význam pojmů se v čase dramaticky mění. Ba dokonce se mění i samotné pojmy, mnohé vznikají a většina aktuálních zaniká. Mění se polarita pojmů, tam kde bylo před lety plus, například v době národního obrození, je dnes těžké mínus... viz elele.

Z minulosti je dobré se učit, aby naše přítomnost mohla ovlivnit budoucnost. Kurňa, to jsem to hezky vymyslel... smile.

Anonymní řekl(a)...

JS

Vie!!!!

Sotva tě trochu pochválím, už to zase posereš. Ty jsi vopravdu mimořádnej studijní typ. Pátrač slídič detektiv, honicí pes... kterej si rozrazí palici vo první roh... Ach jo.

"Za nekolik let si koupi letenku a zaklepaji na vratka u vasich zahradek."

Nekoupí. Nezaklepají. Nemohou. Nechtějí. Hele už mě vážně dost sere psát desetkrát dokola furt to samý... Ale jestli je to tvůj oblíbený sport hrát si tu na obecního blba, což zatím nevím, pak to plně respektuju... proti gustu žádnej dišputát. Ale pak mě prosím omluv z debaty.

Zkus pochopit, že mimo Evropu žijou různá etnika a ty se velmi různě chovají. Ty to máš v palici zřejmě poskládaný tak, že každej, kdo nežije v Evropě, je něco jako roztomilej černoušek Bubu. A je ti ukradený, jestli je to muslim, eskymák, hinduista nebo indián. Všichni jsou to milí námi vykořisťovaní divochové Bubu.

Že to je volovina už ani nebudu zdůvodňovat.

Tak jo, poslední pokus. Speciální doučování pro studenty pomocné školy. Indiáni na rozdíl vod jiných kultur neprodělali v neolitu zemědělskou revoluci. Kdyby jsi ten rozhovor opravdu četl, a vnímal psaný text, tak bys to do prdele věděl. To znmamená, že jejich kultura nemá materiální povahu. Oni si neosvojili potřebu cokoli vlastnit a cokoli hromadit. A páč jsou animnisté, jejich bytí je spjato s jejich vlastním prostředím. Nemůžou existovat nikde jinde, páč by tam nemohli provádět svoje rituály. Jak budeš vobcovat se zuby jaguára tam, kde jaguár nežije? Proto nekoupí a nezaklepají. Narozdíl vod machometánů. Samozřejmě, nic na tomto světě neplatí absolutně. Vysvětlení dále.

Ten Atapana. Vie, přece nejseš úplnej tydýt... Nebo jo?

Když chceš pochopit něco vo motorkách, musíš na nich jezdit. Používat je. A třeba pak časem dojdeš k názoru, že jezdit na motorce je píčovina. Z nějakých důvodů, nevím jakých. Jen příklad. Ale dokud sis to nevyzkoušel, nemohl jsi k tomu názoru dojít. To mi připadá dost srozumitelný.

No a stejný je to i s výzkumem indiánů. A s jakoukoliv jinou lidskou činností. Dokud si Atapana nevyzkoušel ty standardní metody výzkumu, nemohl vědět, že je to píčovina. A tedy se na ně nemohl vysrat rovnou. A proto jsi ty objevil ta zdrcující odhalení o jeho lstivém dobývání se do zavřených vrátek od indiánské zahrádky. Bere ti to hlava?

Tak dál. Kromě tajemství číslo 1, který jsem tu už vyjevil, a který zní, že každej člověk je jinej, existuje i tajemství číslo 2. A to zní, že svět nefunguje stejně jako motorka. Nemá brzdu, spojku, plyn, ale má těch pedálů čověče nekonečně víc. Jinými slovy, není černobílý. Nefunguje - zařaď a jeď, zabrzdi a zastav, ale funguje mnohem složitěji. Toliko obecně.

Teď konkrétně. Tzv. Velká Amazonie je území velký jako půlka Evropy, který zasahuje do několika států. Více než 7 mil. km čtverečných. Z 95% se jedná o území totálně neprostupné, jediná doprava je buď letecká a nebo po řekách. Na tom území žijou dosud desítky indiánských kmenů, který ještě nebyly vobjevený. Který ještě neviděli bělocha. No a logicky na tom území žijou taky desítky kmenů, který s bílou hubou v kontaku jsou už dlouho. Některý se asimilovali víc, jiný míň.

No a von ten morálně prohnilej Atapana usoudil, že u těch, který jsou s bílou hubou už dlouho v kontaktu, nelze reálně usilovat vo to, aby s ní v kontaktu přestaly být. Furt ti to hlávka bere? Tak jo. Páč tihle indiáni tou materiální kulturou už zasaženi přirozeně jsou. Takže podle hesla, že malej průser je lepší než velkej průser se rozhodl, že jim bude materiálně pomáhat. Tedy i pomíhat dětem, aby se naučili číst a psát. Což pochopitelně ti, kteří žijou hluboko v džungli a školí je tam šaman, nepotřebujou. A je tak pro ně dobře.

Naučit děti číst a psát něco stojí. Proto tam sem tam odveze pár lidí, který jsou schopní platit. Odvézt do džungle jednou za rok pár turistů je něco jinýho, než votevřít vrata pro statisíce imigrantů.

Tak se vyser na své soudy o tom, jestli pomohl nebo zradil. Radši šoupej nohama a trochu přemejšlej.


Anonymní řekl(a)...

vie
Ja bydlim na na vrsku, jehoz podkladni vrstvy jsou z ruznych materialu. To je treba neduvera, pesimismus a ruzne jine negativni vlastnosti. Me se ale na tomto podklade sedi dobre a nemohu si stezovat. K tomu jeste toho ani moc nevim a o to vice se ptam. A ptam se, kdyz me neco zajima a dokud se ptam, znamena to, ze je vsechno na dobre ceste. Kdyz se prestanu ptat, obvykle to znamena, ze me cosi nebo kdosi prestal zajimat.
Kdyz zde JS mluvi o indianech, zacne me to zajimat a jdu a zacnu se ptat. To je plus pro JS. A kdyz najdu pote par informaci, ktere si navzajem odporuji, neni nic divneho, ze se na svem vrsku citim opet jednou spravne usazeny.

cit: Ty jsi vopravdu mimořádnej studijní typ. Pátrač slídič detektiv, honicí pes...

Naprosty omyl pane rado! Ja se jen ptam a jeste me zajima, co tady blabolis. Take jsem naseho indiana noznacil za podvodnika, pouze jsem si napsal pred jeho radky vykricnik, coz znamena, vhodne pro dalsi studium a prezkum. Dulezite pro utvoreni dojmu.
Jen jsem poukazal a vyslovil domnenku, ze cesky indian dela presne to, co si zdejsi nacionaliste nepreji. Cpe se tam, kde ho nechteji a kdyz se tam vecpe, zve k sobe dalsi.
Indian je nazev pro domorodce v Americe, v Australii jsou to krovaci, jinde jsou to jini, jedno maji ale spolecne, jsou to domorodci. Tedy je uplne jedno, jak se nazyvaji.

cit: Tak se vyser na své soudy...
Bohuzel to nejde. Muj soud, je muj nazor, je muj zivot. Podle toho jaky mam nazor, podle toho ziju. Az prestanu mit sve nazory, prestanu zit. Az se prestanu ptat, prestanu mit zajem.
A druhy ma zas koukat, aby po nem nezustavala lacina vune Pitralonu.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
zdovolením - malinký příspěveček, možná jsme všichni blbci ze zvláštních škol, ale jsem rád JS, že existuje ještě někdo, kdo je tak křištálově čistej jako Atapana, a že ty tomu jsi schopen věřit. Nicméně se mě to pořád zdá jako marginální problém, to jeho usilování o čtení a psaní a je to asi opravdu světec s velkým posláním jeli tak čistý. Oproti jiným věcem co ti píše Vie a cos jaksi zdvořilostně přešel, si nemyslím, že vše co napsal je kravina ze zvláštní školy. Nic jinýho než, že zpřísníme pravidla pro přistěhovalce a zájemce o naši kultůru tam nemáš. To myslíš, že by bylo řešení?
Ale v principu ty dvě věci (indiáni v pralese a "multi-kulti" Evropa) mají společných jistě spousty dalších znaků stavu světa. A co říkáš na to, že bysme naše bohatství zmenšili, a to třeba tím menším vykořisťováním. Ono Fair Trade je takové Ferrari vykořitování, ne? Nehodnotil by se svět pak jiným pohledem, tedy jaké by bylo výchozí niveau? Jinak mě jde hlava kolem z toho co tady je za poslední dny napsáno a prošpikováno jakýmsi strachem o narušení klidu. To, abych se líp díval nic takového necítím, jsem blbej nebo menší rasista? Nebo něco ubohého třetího? Napadá mě, že to jak Češi neradi přijímají jinakost, o tom se psalo už když tady nic takového ještě nebylo. A moc se to nezměnilo. Proč my Evropané bojujeme v těch zemích machometánů a pomáháme těm dobrým od těch špatných, když je tady pak nechceme. Jak jsme tam schopni rozlišit ty dobré od těch špatných, když tady "doma" to neumíme. Atd.
Z aktuálního dění:
http://respekt.ihned.cz/analyza/c1-37917940-machometani-zase-rusi-klid

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Jinak v pondělí opakují ráno 9.55. hod na ČT2 včerejší zajímavý dokument od Švaříčka Pururambo - prales, kde se zastavil čas. Je to o tom co tady řešíte

Anonymní řekl(a)...

LadaW
jo nakonec, kdo nemuže koukat na ČTV
našel jsem to tady. Když to tady tak čtu chápu, že pro někoho to může být i nuda, tak napřed 6 min o natáčení:-):
http://uloz.to/live/xfAz8Tk/pururambo-o-nata-eni-filmu-avi
celý film je tady:
http://uloz.to/xsHXhRj/pururambo-2005-1-avi

Anonymní řekl(a)...

JS

Vie

to, že se ptáš, je v pořádku. Ale když se rozhodneš své otázky uplatnit tady na blogu (máš ve Vídni jistě destítky jiných možností, kde je uplatnit a dostat na ně kvalifikované odpovědi...), měl bys vědět, že ten kdo ti odpovídá, ti věnuje SVŮJ ČAS. A to je dost cenná komodita. Neměl bys tedy tím JEHO ČASEM svévolně plýtvat. Pokud ovšem své otázky myslíš vážně, a jejich kladení není pro tebe jen způsob, jak zabít nudu.

To prakticky znamená, že budeš reagovat na odpovědi, kterých se ti dostane. A ještě předtím, než na ně budeš reagovat, tak o nich budeš alepsoň chvíli přemýšlet. Protože když to neuděláš, a jen kladeš další a další otázky vystřelené od boku, a tím otevíráš další a další aspekty téhož problému, aniž bys reagoval na předchozí odpovědi, tak docílíš dvou efektů:
a) nasereš odpovídajícího.
b) z debaty se stane nekoordinované blábolení.

Je pak jen logické, že časem dostaneš od toho odpovídajícího po čuni. A to se ti tady stává dost často, řekl bych.

Jestli je či není Atapana podvodník, na tento "soud" prostě nemáš - při úctě k tobě - výbavu. O tom, čím on se celý život zabývá, víš úplný prd. Tak se o něj nepokoušej, je to zbytečné, a ten soud ti nic nepřinese. Už nahoře jsem ti vysvětloval, že internet snese cokoliv. I když prosedíš zbytek života u kompu a prostuduješ tisíce webovek, stejně budeš vědět hovno. To není ta správná cesta.

"Jen jsem poukazal a vyslovil domnenku, ze cesky indian dela presne to, co si zdejsi nacionaliste nepreji."

Ta domněnka je špatná. Už proto, že tady na blogu žádný nacionalista (v tom smyslu, jak ten pojem je obvykle chápán) není.

"Cpe se tam, kde ho nechteji a kdyz se tam vecpe, zve k sobe dalsi."

Nesmysl. Kdyby to byla pravda, nezvali by ho tam. Už více než třicet let.

"Indian je nazev pro domorodce v Americe, v Australii jsou to krovaci, jinde jsou to jini, jedno maji ale spolecne, jsou to domorodci. Tedy je uplne jedno, jak se nazyvaji."

Nesmysl. Kdyby to bylo jedno, jmenovali by se všichni stejně. Tzv. křováci žijí v jižní Africe. A v Austrálii žijí, či spíše žili, abordžinci.

""Podle toho jaky mam nazor, podle toho ziju."

Zásadní chyba. Názor můžeš mít každý týden jiný. Na tom není nic špatného. Jen tupec má názor pořád stejný. Budeš každý týden žít jinak?

"Az prestanu mit sve nazory, prestanu zit."

Ale to je kardinální nesmysl! Opak je pravdou. Až je přestaneš mít, teprve skutečně žít začneš. A radovat se z toho. Myslíš, že má indián nějaké názory? A vsadím moji koloběžku proti tvému harleyi, že je podstatně šťastnější než ty.

Včil mudruj, Pitralone. Já používám Niveu.

Anonymní řekl(a)...

Díky Láďo.
To je prdel jak se ty vohrádky převohrádkovávají.
Pazyk

Anonymní řekl(a)...

LadaW

Čekal, jsem, kdy se ozveš. Smile.

Jen telegraficky.

Jestli je Atapana světec to nevím. Neznám ho osobně. A hlavně to nepovažuju vůbec za důležitý. Kdo z nás je "křišťálově čitý"? Nic takového jsem o něm nepsal, pokud vím.

"Nic jinýho než, že zpřísníme pravidla pro přistěhovalce a zájemce o naši kultůru tam nemáš."

Zásadní chyba je v té spojce "a". Mezi imigranty a zájemce o naši kulturu jsem ji nikdy nedal. Je mezi nimi totiž zásadní rozdíl.

"To myslíš, že by bylo řešení?"

Jo, myslím. V případě těch prvních.

"Oproti jiným věcem co ti píše Vie a cos jaksi zdvořilostně přešel.."

A který věci máš na mysli? Já si naopak myslím, že jsem tady už pár dní za vola, jak se snažím důsledně reagovat na jeho cokoliv...

"A co říkáš na to, že bysme naše bohatství zmenšili, a to třeba tím menším vykořisťováním."

Nic. Je to nemožný. Kdysi v neolitu jsme nasedli na tygra a na něm pojedeme tak dlouho, dokud tato naše civilizace neskončí. Mluví o tom v rozhovoru Atapana. A taky mi není úplně jasný, co myslíš tím vykořisťováním.

"Napadá mě, že to jak Češi neradi přijímají jinakost, o tom se psalo už když tady nic takového ještě nebylo. A moc se to nezměnilo."

Zajímavý je, že o tom psali a píšou hlavně Češi. Od cizinců moc takových názorů nepotkáš, vyjadřují se v tomto směru o nás spíše pochvalně. Vivat procesí českých neoflagelantů.

"Proč my Evropané bojujeme v těch zemích machometánů a pomáháme těm dobrým od těch špatných, když je tady pak nechceme."

No protože jsme blbí. A furt nechceme pochopit, že žádní dobří a špatní neexistují. Jsou na obou stranách furt ti stejní. Až na to, že ty strany obvykle nejsou dvě, ale většinou alespoň čtyři. Smile.

Tomu zbytku, na který nereaguju, jsem moc nerozuměl. Čus.

Anonymní řekl(a)...

JS

To nahoře jsem byl já...

P.S. Díky za ty odkazy. Určitě se na to mrknu.

Anonymní řekl(a)...

vie
z nudy me nezbyde nic jineho, nez "nasi zed" zacit rozebiret pekne kaminek po kaminku, kdyz vseobecne to nejde.

Jsem rad, ze je v poradku, ze se ptam.
Na ceskeho indiana jsem se ptal strycka Googla, tvuj cas JS jsem tedy nenarokoval.
U Ceskeho indiana jsem polozil otazku, zda-li neni lepsi, vynakladat energii na to co mame vedle sebe nez neco, co je uplne na druhem konci sveta, kdyby byla zemekoule plocha. Podezrivam vedce ze snahy o stavbu rekordu hranicicich v medialnich senzacich. Pricemz se tady nemusi jednat zrovna jen o indiany. Ted chteji stavet kolonii na Marzu, pritom polovina planety nema kde bydlet. Vseobecne to s indiany nema co delat.
V tom jsem ti tedy cas neukratil, jelikoz strejda Google.

...A ještě předtím, než na ně budeš reagovat, tak o nich budeš alepsoň chvíli přemýšlet. Protože když to neuděláš, a jen kladeš další a další otázky
Zde plati vysvetleni, ktere jsem prave napsal nahore. Vrat se o par radek nahoru a pokracuj ve cteni


a) nasereš odpovídajícího...
Nesmysl! Spatne! Odpovidajici se nasere sam

b) z debaty se stane nekoordinované blábolení.
Nesmysl! To uz davno je.

Je pak jen logické, že časem dostaneš od toho odpovídajícího po čuni. A to se ti tady stává dost často, řekl bych.
Spatne! Jsem naprosto zdravy.

Jestli je či není Atapana podvodník, na tento "soud" prostě nemáš
Zase sptatne! Rekl jsem ze vidim nejake protiklady

"Jen jsem poukazal a vyslovil domnenku, ze cesky indian dela presne to, co si zdejsi nacionaliste nepreji."

Ta domněnka je špatná. Už proto, že tady na blogu žádný nacionalista (v tom smyslu, jak ten pojem je obvykle chápán) není.

Ku.va zase nesmysl! Usetril jsem te casu a kouknul do wiki sam: nationalismus je založen na pojmu národ a pracuje dál s pojmy jako například etnikum, etnická příslušnost či národní identita. Presne s temito pojmy tady uz dva ci tri tydny hajite sve domovy pred cizinci. Jste tedy ryzi nationaliste, akorat jeste nevim, jak silni. Vypada to ale ze hodne.

"Cpe se tam, kde ho nechteji a kdyz se tam vecpe, zve k sobe dalsi."
Nesmysl. Kdyby to byla pravda, nezvali by ho tam. Už více než třicet let.
Omlouvam se a menim na: Nacpal se tam kde ho nechteli a ted zve k sobe dalsi bratry. Nechci vyhledava, kde jsi presne toto napsal o vetrelcich do CR.

"Indian je nazev pro domorodce v Americe, v Australii jsou to krovaci, jinde jsou to jini, jedno maji ale spolecne, jsou to domorodci. Tedy je uplne jedno, jak se nazyvaji."
Nesmysl. Kdyby to bylo jedno, jmenovali by se všichni stejně.
Nesmysl. Mame chleba tmavy, bily, svetly, zitny, celozrnny, s oriskama, s mrkvi, cerveny modry a zeleny. Je to jedno s cim je a jaky je, protoze je to jen chleba.

""Podle toho jaky mam nazor, podle toho ziju."
Zásadní chyba. Názor můžeš mít každý týden jiný. Na tom není nic špatného. Jen tupec má názor pořád stejný. Budeš každý týden žít jinak?
Ano, kazdy tyden zijeme jinak,(zmena je zivot) jen tupec se nemeni.

"Az prestanu mit sve nazory, prestanu zit."
Ale to je kardinální nesmysl! Opak je pravdou. Až je přestaneš mít, teprve skutečně žít začneš. A radovat se z toho.
AZ prestanu mit nazory, prestal jsem myslet. Zil bych stastne, kdybych prevzal tve? Asi jo.
To si skutecne myslis, ze indian sedi na parezu a cely den netecne cumi pred sebe? Videl jsi nekdy nejakeho domorodce? Nebylo to nahodou nekde na zahrade v Dobranech?
Ty si asi pletes nazory s predsudky!

Pozn.:
Ja si mohu hrat cele tydny!
My, ve zvlastni skole jsme na vyskoleni.
Pro nas je to zabava.
Pro vas ztrata casu.
Vam to nikdy nic neprinese.
My se z toho ucime.

Anonymní řekl(a)...

JS

Vie

Zeď je rozebrána. Vyhrál jsi. Přeji hodně úspěchů v dalším učení s někým jiným.

Anonymní řekl(a)...

Vie
Jezis, ty sis nekdy snad myslel, ze bys nade mnou snad vyhral?
Chytam se smichy za bricho...

Vikej řekl(a)...

cit. LW: "Napadá mě, že to jak Češi neradi přijímají jinakost, o tom se psalo už když tady nic takového ještě nebylo. A moc se to nezměnilo.

Gramaticky je pro mě ta věta asi jako když mi něco překládá Google z arabštiny. Nebo alespoň z němčiny. “Kuva”, LW nemůžeš cokoliv napsat aby to i potróblém emigrantům po třiceti letech z CZ dávalo smysl? Nemyslím psát jako Jirásek, ale alespoň méně květnatě?
Bud jak bud, chceš tím říci, že Češi jsou nějak toporní k tomu přijímat externí vlivy? Jestli ano tak se plácám smíchy do stehen, pokud tvoje odpověď je “ano”.

Češi jsou asimilující národ číslo jedna pod Sluncem. Tady v US se tatínek jmenuje Franta Oháňka a maminka Božena Oháňková a jejich děti jsou Ashley O’Hanka a Trevor O´Hanka. Stejně asi kdekoliv jinde na Zeměkouli.
Ve třetí generaci tu už ani žádné Čechy, a ani Slováky nepotkáš. Kdo tu třeba dnes ví, že Andy Warhol je Slovák po obou rodičích a doma s maminkou mohl hovořit jen slovensky?
Proto se o nás cizinci vyjadřují pochvalně. A není na tom nic špatného. Půjči si někdy film z Hongkongu a podívej na jména. Uvidíš tam jména jakoDavid Čun-šen a Henry Wo a Beatrice Moo.

cit "Proč my Evropané bojujeme v těch zemích machometánů a pomáháme těm dobrým od těch špatných, když je tady pak nechceme."
Klidně si otevři vrata pro každého kdo by chtěl osídlit západní čechy a okolí, ale zeptal bych se napřed spoluobčanů jak ti se na to koukají.
Blbost je třeba říci, že “bojování v zemích machometánů” je pomoct “dobrým” od “špatných”. Nebuď spolužák Vieho v první pomocné. Je to o to zvýšit vzdálenost od těch špatných a sebou. Ale v Plzni to ještě asi není cítit, tak se tedy soustřeď na to plácat si bábovičky jak se tě to líbí. Sám to, jak je vidno, přece na vlastní kůži necítíš. Do armády tě nikdo nenutí, jako ty dnešní rekruty, syna tě naháněči neunesli tak kde se tě děje šoufel? Nějaké humánní svědomí? Chovají se našinci u Mochametánů proti tvému svědomí?

Mimochodem jsem názorově určitě s tebou víc než vyplyne z tohoto textu. Taky se mi nelíbí jak se vměšujeme kde bychom neměli (US). A nebo spíš, kde bychom NEMUSELI. Na druhou stranu taky vidím svět trochu víc prakticky.

Anonymní řekl(a)...

JS

Vie

No to mě nikdy ani ve snu
nenapadlo, študente! O vítězství přece v pomocný škole nejde. Chtěl jsem jen pozitivně vyladit tvojí psychiku. To se tak má, aby chovancoi neztratili motivaci k další práci, víš?

"A kdyz najdu pote par informaci, ktere si navzajem odporuji, neni nic divneho, ze se na svem vrsku citim opet jednou spravne usazeny."

Správně to děláš! Ty prostě jen dřepíě na tý svý kupce hnoje a sem na blog si chodíš jen pro ty informace, které "si vzájemně odporují". To proto, aby ti právě ta TVOJE kupka připadala furt nejvoňavější.

Z toho plyne, že pro tebe je nejlepší, když si ty informace odporují úplně všechny. Pak ti ta kupka hnoje voní jak parfumerie Hugo Boss. Takže blbec je každej, kdo se ti snaží nějaký informace do pomocný školy "Na kupce" vůbec dodávat. Jen tím zásobuje energii tvé zacyklené perpetum debile. Tedy jde o činnost zcela kontraproduktivní.

Až z tý kupky hnoje jednou slezeš, dej vědět. Možná budu ještě vochotnej se ti vobčas nějak věnovat. Ale není to vůbec jistý. Smile.






Anonymní řekl(a)...

vie
na me se ted hrnou bozi znameni, uz si myslim, ze je na me nekdo hrne buldozerem.
Prvne ten film o indianech, pardon, to nejsou indiani, jmeno nemaji tak jim budu rikat Ouinejisti abych se nedostal do krizku s JS. Ti quinejisti zijou jednoduse jako zvirata, presne tak jak si predstavuji. S tim rozdilem, ze umeji pouzivat nastroje. Klidne se navzajem sni, pokud prijde hlad, s dusevnem si moc starosti nedelaji jelikoz se cely den staraji o jidlo a o preziti.
Co vic k tomu rict? Pekny film, ale jednou budou litovat, ze ty belochy nezabili a nesnedli. Ted tam budou prichazet dalsi a dalsi az je vyhubi. Asi by bylo lepsi, kdyby ten film vubec neexistoval.

Ale! Vecer jsem prisel domu, pustim jen tak na chvili televizi, protoze jsem loupal brambory a tam bezel rakousky film z roku 99 "Narozen v Absurdistanu".
V principu konflikt domacich s tureckymi pristehovalci. Urednik cizinecke policie na natlak sveho nadrizeneho neuzna jednomu paru zadost o pobyt, nadrizeny ma uplne stejny keci jako vy tady, preplneni statu a pod. a najde nepatrnou zaminku, prihlaseni trvaleho bydliste o dvy dny dele, natoz jim zadost neschvali a odsunou zpet do Turecka. Samozrejme je videt, jak jim urednici hazi vsechny mozny klacky pod nohy, nechaji e vsude cekat a musi behat od verta k dablu ale domaci maji vsude prednost, protoze maji vsude zname. Obema se narodi dite, jen urednik si zaplatil samostatny pokoj v nemocnici po porodu a soupli mu tam jeste prave tu turkyni, protoze bylo preplneno. Urednik cizinecke policie desne vyvadel a chtel aby ta turkyne sla na chodbu a pod. Moc jsem hosi u toho na vas myslel. nakonec tam byla jeste zapletka s novorozencema ktery se jim vymenili a tak to resili. Koncilo to tim, ze kdyz se poznali poradne a nedostal se mezi ne nejaky rozdmychavac ohne, tak se spratelili a ten urednik se nakonec stehuje s rodinou do Turecka, aby mohli deti vychovavat spolu.
Asi tak.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Vikeji to bude tím, jak pořád používám z lenosti ten Google překladač. :-))))
Ale nic si z toho nedělej, často mám pocit, že taky používáš Google překladač. :-))))
Sorry začnu chodit na nějaké celoživotní vzdělávání a pokusím se přiblížit Jiráskovi, abych pohladil tvůj kožíšek, když vnitřnosti mlčí. :-))))
Jinak mě může jen těšit, že se názorově zdánlivě blížíme, i když to ze slov nevypadá. Zase smáznem jedno světový ohnisko. Hare-luja :-)

Anonymní řekl(a)...

vie
pri tom vsem me doslo, co se deje.
Vy jste si zvonenim klicema vyzvonili ne svobodu nebo konec komunismu, ale pouze pokracovani vyvoje. To je velice dulezity aspekt.
Svoboda ma pro vas trochu jiny vyznam, nez svododa v naucnem slovniku. Svoboda pro vas znamena, mit mene strachu. Proto jste zvonili klicema. Vy jste prakticky rikali, my uz nechceme mit strach. Jako ti Papuanci maji strach pred cimkoliv, co je muze ohrozit. Tedy i pred lidma.
Ted je tady jeste druha vec. Zijete ve spolecnosti a abyste nebyli ohrozenim jeden pro druheho, pozaduje spolecnost, ve ktere zijete, abyste neohrozovali druhe. Za tim ucelem vam prakticky sebere vsechny zbrane, abyste se nemohli v pripade potreby branit. A ventuelni prohresky spolecnost hned tvrde tresta. Prakticky to znamena, ze chodite ve spolecnosti druhych lidi uplne nazi a bez moznosti se ucinne branit. Kdyz jsou nahy vsichny, nemuze zase nekdo nekoho tak snadno napadnout a druhy se zase nemuze branit. Proto nenosite luky nebo pistole. Kdyz nikdo nic nema, tak to docela az na par malych vyjimek funguje. Za to ovsem pozadujete, aby vas spolecnost branila. A tady je ten dulezity bod!
Vznikne-li nejaky konflikt, valka a pod., kte spolecnost ztrati moznost vas ucinne branit, kdyz vam prakticky pred tim vsechny obranne prostedky odebrala, vznikne vhodna puda pro to, aby na jedne stranne vystoupil strach na povrch a na druhe strane aby silni jedinci zacali utlacovat slabsi. Potom bojuje kazdy s kazdym a to tak dlouho, dokud se nejak nepodari problem konsolidovat.
Premylel jsem, kde se ve vas najednou vzal takovy nationalismus, musim uznat, ze u JeJho vysvetleni jsem se dokonale posadil na prdel, jelikoz jeste vidim, jak cinjate klicema a chcete "svobodu" U Vikeje to same. Utece di Ameriky a vysledkem je, ze si preje vsechny ostatni vyhodit. Me vrtalo hlavou, kde se to ve vas vzalo? A prisel jsem na to, ze jen strach o vas same, potomky a zivotni prostor muze ridit takove pocity. Mate letadla, auta, pocitace, to je vyvoj, ale strach o prostor zustal na urovni doby kamenne, tam se vubec nic nezmenilo.
Ja uz ted vim, co je nacionalismus. To neni laska, k mistu kde jste se narodili ci k lidem okolo. To je jen pocit, kde dostane asi tak nejlepsi obranu a kde se nejlepe ochranite pred druhymi. Proto prisla najednou takova zmena!!! A me doslo, ze bude jeste hur. Zestarli jste, vase moznost se ubranit druhym prakticky klesa kazdym dnem a vy najednou vyzadujete od spolecnosti, ktera vam nedovoli se ucinne pripravit na obranu, aby vas branila. Cim jste starsi, tim je vice a vice veci pro vas nebezpecnych a staci jen naznak neceho, z co by v budoucnu mohlo pro vas znamenat nejake nebezpeci, hned pozadujete, aby to bylo odstraneno. Treba sekta Velkeho vyfuku! Pryc s ni! Mladsi takove starosti jeste nemaji. Vzpomente si, ze pri zvoneni klici jste na neco takoveho jeste urcite nemysleli. Protoze jste byli mnohem mladsi.
A ted proc bude jeste hur? Protoze spolecnost starne a bude pomalu ztracet moznost ucinne obrany. Starsi populace zacne vyzadovat vice policie, vice vojska, najednou bude chtit nove a jeste dokonalejsi STB, najednou jim prestane vadit, ze budou kazdeho a vsechno spehovat a zacnou to dokonce podporovat a vyzadovat. Zacne se i znova udavat. Jakykoliv rusici element a hned telefon na STB. Levicovi Skinheads se stanou prateli ale jen do te doby, dokud nebudou ohrozovat. Dokud budou zapasit s vetrelci (cikany a jinymi). Zestrarle a strachem ovladane spolecnosti zacne byt vsechno recht, co zpacifikuje jakykoliv naznak nebezpeci.
Je to strach, ktery zadnym vyvojem neprosel a je stejny jako u Papuancu v dobe kamenne a ktery zpusobi, ze nastane opet zmena k horsimu.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
jinak nevím zda je stejné jak se asimilují češi v cizině a jak Češi vnímají přistěhovalce do Česka. Já moc pozitivních signálů na to druhé, okolo sebe moc neslyším. Spíše je lidi hází do jakéhosi pomyslného pytle obecně s cikány a Vietnamci( jako silnější komunitou) a posuzují je jako nemakačenky, vyděrače, lůzu a kdo ví co. Češi imigranty nikdy nepřijmou jako sobě rovný. A to asi ani jejich děti a děti dětí. Na premianty z vietnamské komunity se kouká pořád tady jako na náplavu a to se tu už narodili. Tak nevím Vikeji kdes to tvrzení o Češích asimilujících se vzal. Jsou to spíše dvě různé věci. Tak si to srovnej v hlavě.

Anonymní řekl(a)...

vie
JS, ano, ja si nedelam zadne iluze o tom, jak je svet krasny. Jsem neduverivy zrovana jak ti indiani. Co je na tom spatneho? Musel bych byt cvok, abych z me kupky hnoje slezl dolu.

LWV, me neni nejak jasne, jak blizko se Vikej nachazi, zvlaste po tom, co se tady nechal slyset. I kdyz, nikomu za jeho nazor nenadavam, jen se snazim pochopit odkud se vzal. Psal neco o triceti letech, ja jsem tady 26, tak prakticky sedime ve stejnem mocalu a presto mame uplne jiny nazor.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
to JS a Vikej: takže přistěhovalce soudíš a kladeš mu do cesty překážky, anobrž nevyšel z našich vajec? Rozumím správně? Přitvrdit, aby neměli možnost se k nám dostat a škodit?
Nechceš se asimilovat, vypadni? Pak mě to trochu připadá jako protimluv, když si chceme v EU jako Češi udržet svoji identitu. Co?
Proto jsou ti Češi jak píše Vikej v USA chválení, protože jsou bezproblémový? Znamená to snad drž hubu a krok? A budeš pro nás OK. Jedna společná známá nám vykládala jak v USA, když nechtěla přísahat na bibli, když měla žádat o občanství, začala mít za sebou stín v podobě FBI. Odposlechy sledování, otravování, znepříjemnování života a to mělay za sebou letitý pobyt v USA. Dnes už je v Česku. Je tohle Vikeji Amerika našich snů? :-))) Aha tak to má Milan smůlu od chvíle co překročil hranice. Ještě, že jsem ukojil v zárodku své vášně. :-) ANOBRŽ. BLBCE Z PRVNÍ POMOCNÉ TAM STEJNĚ NEPOTŘEBUJOU. Nejsi přínos pro společnost, běž do prdele. To je dnešní i minulý vzkaz Ameriky světu?
Přes ty hordy chudých emigrantů do USA (možná je to jen historická perioda), to na mě dělá tenhle dojem.

"Oproti jiným věcem co ti píše Vie a cos jaksi zdvořilostně přešel.."
No toto byla moje otázka, doplním za sebe, ... zdá se ti v pořádku např. jak Evropa využívá zdroje, a to jak přírodní tak hlavně lidské, ve třetím světě a jinde? A pak staví na svém bohatství z nich (jak píše Vie, podívej se na štítky na výrobcích, kdo je výrobce) a říká těm vykořistovaným jak mají žít? A když to nefunguje tak tam pošle armády?? Atd. vše možné co z takových vztahů taky pak plyne? Ono by se to jistým způsobem dalo vztáhnout i na ty brazilské pralesy a indiány. Prostě opanujeme ziskuchtivostí planetu, vnucujeme jim náš způsob života a pak žehráme jak to tam dopadlo.
A když se najdou tací co se postaví proti, tak zas pošleme sílu zbraní, kterou jsme částečně získali díky tomu, že jsme je před tím přišli vysávat. Osobně jsem se, ale taky setkal s tím, že ti co tam mají ty továrny říkají, že jim přinesli práci. Tak mě to nějak vysvětli.
Dík první opakovaná pomocná.

to Pazyk: taky se mě líbí, jak se ty chlívečky modifikují. :-))) Snažím se jen nemít hlavu jako: "Burn on the tower". :-)))

Anonymní řekl(a)...

LadaW
no nepředpokládám, že se tu nenajde někdo, kdo mě bude říkat, jak jsem dál jako euro-atlantická společnost, a že své bohatství si zasloužíme, protože jsme pracovitější a kdo ví co ještě. Fakt je to tím? OK.

Anonymní řekl(a)...

vie
jak udrzet nase bohatstvi a pohodlnost? Nase auta? Pocitace a filozofii? Nase knizky?
Jedine tim, ze sem zadneho nepustime a budeme ho nutit, aby zustal tam kde je, tak chudy jak je a pracoval pro nas. To je jedina podminka. To je cele ohrozeni nasi rodiny. Ve skutecnosti je to ale normalni, i kdyz k bliti. Oni by udelali s nami to same. A musime je naucit cist a psat, aby mohli plnit nase prikazy.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Vikej:
Blbost je třeba říci, že “bojování v zemích machometánů” je pomoct “dobrým” od “špatných”. Nebuď spolužák Vieho v první pomocné. Je to o to zvýšit vzdálenost od těch špatných a sebou. Ale v Plzni to ještě asi není cítit, tak se tedy soustřeď na to plácat si bábovičky jak se tě to líbí.

to Vikej:
Vikeji co to plácáš, já si nepřeji, aby někde ve světě mým jménem někdo něco ode mne oddaloval, protože on dělá pravý opak, zapaluje další ohniska. To už historie dokázala, že z dnešních přátel se stanou nepřátelé a někdy i naopak. Zbrojní průmysl potřebuje jen umořit spousty starých, život ohrožujících zbraní (každá věc má záruku trvanlivosti, představ si i zbraň) a pak taky jsou pořád nové zbraně. Ty vlastně jsi takový aktivní podporovatel války s teplým polštářem na prdeli. Kde zůstala tvá morálka, je na cestě k tobě či od tebe? Je to nějaká hodnota? V KONTEXTU TOHO, ŽE SE NĚCO POŘÁD VYVÍJÍ, SE ZDÁ, ŽE PRO DNEŠNÍ SVĚT JE TO SLOVO BEZ OBSAHU.

PRO TY CO TOUŽÍ PO POTRAVĚ O BUDOUCNOSTI, posílám článeček co prý HN nezveřejnili. Vikej, JJ, LL a další zájemci o potravu -)))), tedy soudím tak, protože oni vždy kladly tuhle otázku. Co bude potom? Po konci světa demogracie?

http://denikreferendum.cz/clanek/14477-zaclenit-do-ekonomickeho-systemu-dosud-neocenovane-druhy-prace

---------------
První pomocná, druhá lavice zprava u okna:
Netrpělivě vyhlížím na nějaký zázrak, co mě umožní se odpoutat z první pomocné a zařadit se mezi ty takzvaně obecně respektované, do proudu bezproblémových a respektovaných, s vizí stát se moudrým starce. Při tom zatím zůstávám přikován neosvícen v lavici a dostává se mě výkladu od učitelky poslané do První pomocné pro její problémovost a nepřizpůsobivost.
Není to Vikeji moc googlovské? Díky.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
a ještě jedna věc mě Vikeji zajímá, jak poznáš toho dobrého od špatného z tepla svého obýváku? Nepoznává to za tebe tvoje vláda a nenavrhuje tě rovnou nějaká řešení? Jak víš že ta řešení jsou odpovídající realitě? Ty snad v ní žiješ? Dík tvůj matrix.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Vie 7.12.2012, 12,22 h
tleskám.

Anonymní řekl(a)...

vie
citat:
Ohrožuje krize kapitalismu demokracii?

Ano, pokud chcete kapitalismus udržet, i kdyby se udržet neměl. Kapitalismus vůbec nepotřebuje demokracii. Podívejte se na Čínu. Krize na západě je spojena s nedostatkem zaměstnání. Jakmile se bude zvyšovat nezaměstnanost, lidé se začnou bouřit. Vy budete jako stát uvalovat restrikce a není daleko doba, kdy se objeví hayekovské úvahy o tom, že nezaměstnaným vezmete volební právo. Stále více lidí se bude vyčleňovat z ekonomického, ale i z politického procesu.

Nekdo uz tady prece chtel to volebni pravo zregulovat? Kdo to byl? JS? Ted uz nevim a nechce se me to ani hledat. To je take strach, tentokrat ale o obzivu. To znamena, ze bude snaha o to, zregulovat vsechny a vsecho, co me pozdeji muze nebo uz ted primo ohrozuje. Podle intenzity a rozlozeni sil z toho muze i veliky konflikt mezi prosazujicimi a branicimi se.
Uz driv jsem napsal, ze tlacite pred sebou velikou kouli nenavisti a jednou ji muzete dotlacit k cili. Tim ti rozumni a uceni a chytri dotlaci spolecnost ke konfliktu a zahubi tim i sami sebe. Prakticky budete usilovat o regulace tak dlouho az druhemu dojdou nervy. Pokud ovsem nedostanete rozum.

Anonymní řekl(a)...

JS

Vie 7. prosince 2012 11:29

Hele, že jsi hodnej kluk, to už víme. Zkus nás - alespoň vobčas - ještě přesvědčit, že jsi taky chytrej. Já vím, že jsi. Že do tý pomocný "Na kopečku" nepatříš. Věřím ti. smile.

Jestli máš potřebu před spaním si zaplakat, tak si pusť na české TV Nova Oridinaci v růžové zahradě. U toho budeš plakat imrvere.. to je fakt dobrý, to se ti bude líbit.

To musela bejt hrozná píčovina ten film. Stejná jako Návrat do Could Mountain. Kdybys jen nedřepěl na prdeli na svý kupce hnoje, a rozhlídnul se vobčas kolem sebe, tak bys pochopil, že je rozdíl mezi systémovými opatřeními k omezení imigrace, která by jistě řada tvých spoluobčanů vřele uvítala, a která podporuju i já, Víkej a JeJe, a mezi blbstvím a deficitem lidskosti jednoho úředníka, které rozhodně nikdo z nás nepodporuje. A pokud bys to pochopil, pak bys je - doufám - nezaměňoval.

Vie 7. prosince 2012 13:17

Píčovina od začátku do konce. Když je někdo chudý, nespasí ho milodary. Musí se naučit chytat ryby. Pokud se učit nechce, pak holt chcípne hlady. Tak to v přírodě chodí a je to tak správně.

Vie 7. prosince 2012 12:22

Píčovina od začátku do konce. Ten problém není generační. Ani nesouvisí se stárnutím populace, které je objektivní skutečností v celé Evropě. V Rakousku je ale mnohem rychlejší než v ČR. Rakousko by tedy muselo být mnohem "nacionalističtější" než ČR. Ten problém spočívá v nekomapatibilitě kultur. Píšu to od začátku. V pomocné škole jste čtení asi ještě nebrali.


Anonymní řekl(a)...

JS

Vie 7. prosince 2012 15:18

"Kapitalismus vůbec nepotřebuje demokracii. Podívejte se na Čínu. Krize na západě je spojena s nedostatkem zaměstnání."

Bingo! První věta správně. Platí ovšem i naopak, tzn. že demokracie POTŘEBUJE kapitalismus. Z toho plyne, že krize kapitalismu demokracii skutečně ohrožuje, a to zásadně. Demokracie se hroutí. Pro Ludvíka Vaculíka je již mrtvá. Viz rozhovor v týdeníku Rozhlas. A těší se na příchod vladaře. Já také.

Druhá věta píčovina. Nezaměstnanost je důsledekm krize, nikoli její příčinou. Její příčinou (v USA v r.2008) byl politický tlak (Obamovič a jeho potřeba revanšovat se černochům a hispáncům za volební úspěch...) na finanční sektor, aby maximálně uspokojil poptávku nízkopříjmových skupin (černoši, hipánci) po bydlení. Hypotéku dostal každý, kdo ji chtěl. Bez ohledu na reálnou schopnost ji splácet. A to byl strašný průser... hypotéční bublina. A pak už to jelo. Pád banky Lehman Brothers, pumpování nově natištěných pěněz do ekonomiky atd.... A jede to dodnes.

Vikej řekl(a)...

Vie ...neni nejak jasne, jak blizko se Vikej nachazi, zvlaste po tom, co se tady nechal slyset.

Psal neco o triceti letech, ja jsem tady 26, tak prakticky sedime ve stejnem mocalu a presto mame uplne jiny nazor.


K tomu cos napsal nahoře...to je člověče taková nebetyčná hloupost, že mi nad tím zůstává rozum stát. Myslíš že jen proto, že jsme oba emigranti, tak bychom tedy měli mít podobné názory? Přebral jsem si to správně? Alespoň mi to tak vyznívá z té tučné věty.

Vie, my tě s tou pomocnou asi hodně přeceňujeme, když čtu co tu píšeš. Mimochodem jak tě JS začal kamarádsky předávat své názory a chtěl se s tebou potom obejmout na tvé hromádce hnoje, už jsem měl tušení kam to povede jestli se na něčem jednou neshodnete a jak z toho nakonec stejně uděláš svůj typický vienovský boj o ovládání té své hromádky, o které to tu pro nás (alespoń tedy pro mě) není a v tom má JS 100% pravdu, a pod kterou taky nakonec docela předvídaně a rozume kapituloval. Smile.

To LW odpověď na: “Tak si to srovnej v hlavě.” Dík, přeju tě to samí. Smile.

Asimilace je jen otázka resonace s okolím.
Tys tu nakous, že Češi odmítají přijímat jiné přistěhovalce nebo “jinakosti” takto...
"Napadá mě, že to jak Češi neradi přijímají jinakost, o tom se psalo už když tady nic takového ještě nebylo. A moc se to nezměnilo.
Koukni okolo sebe jak moc Češi pořád jedou ve svých vyjetých kolejích a jak neradi přijímají jinakosti. Nerezonuji se vsim. Smile
Nevím jak se o tom psalo před 89, ale pokud vím tak třeba móda tvýho mládí dlouhých vlasů a džín a i jiných projevů nevyrostla z typicky české půdy a ani tobě se nevyhnula.
Pokud je tvým měřítkem, že Češi nejsou asimilní protože jim vadí imigrace jistých etnik, tak to platí snad na všechny lidi na Zeměkouli a není o tom třeba hovořit jako o české povaze.
Ohledně toho jak se Češi úspěšně doma přízpůsobují jiným externím vlivům, ale je nepřeberné množství příkladů. Nevím proč je nechceš vidět a delas uzavery z neceho co je antropoligicky spolecne vsem lidem na svete.

Co třeba to jak frčí v Česku turismus, jak se prodavači ve Varech mimo němčiny a angličtiny krásně naučili rusky, a kolik je vůbec dneska lidí co pořád umí jen Česky?

Co je to "Burn on the tower". To máš taky z Google nebo to je nějakej tvůj slovní fór? Co to má být česky? To mi smyslově připomíná překlad “liška mazaná” jako “lubricated like a fox”.

Co mi taky napadá je kolik Čechů dnes hladce pracuje s cizinci ve firmách co nikdy předtím v CZ neexistovaly? A ti jsou spokojený jak jsou Češi přizpůsobilý novostem. To že třeba mnozí Češi na ně nadávají je zas jiná debata, ale ne o asimilaci, a Panasonic by tě nepostavil továrnu takřka za barákem, kdyby si mysleli že jim to s Čehůnama nepůjde. Atd. Tyhle firmy do Česka šly protože věděly, že Češi jsou vzdělaný, učenlivý a půjdou jim na ruku. Jestli tohle není schopnost české asimilace tak nevím.

Dokonce jsem na nějakém jiném blogu četl příspěvky o tom jak si čeští manažeři přisvojili západní způsob zvyšování výkonnosti zaměstnanců víc než jejich západní učitelé. Ty máš štěstí, že tohle tě míjí pokud ještě tedy děláš svůj byznys z idylického prostředí svého domova.

LW: Sorry začnu chodit na nějaké celoživotní vzdělávání a pokusím se přiblížit Jiráskovi, abych pohladil tvůj kožíšek, když vnitřnosti mlčí. :-))))

Doufám že nebudeš mít problém rozumět co jsem tu napsal. Na požádání, ale rád nechápatelné vysvětlím. A nemusíš mi hladit nic. Jsem zvědavej ale čí vnitřnosti mlčí. Myslíš ty tvý básnický nebo moje na WC -:)))))))

Anonymní řekl(a)...

JS

LWV 7. prosince 2012 12:23

"Na premianty z vietnamské komunity se kouká pořád tady jako na náplavu a to se tu už narodili."

Nesmysl. Absolutní. S dcerou chodili do třídy na gymplu dvojčata, holky vietnamky. Obě vystudovaly dvě vysoké školy a obě mají luxusní práci, jedna v bance, druhá v Ernst and Young. Obě jsou nádherný, šmejdí na jehlových podpatcích v Praze po rautech a berou těžký prachy. A jsou vysmátý. Na rozdíl vod tebe, ochraniteli nebožátek.

Asimilace (ad Víkej). Češí vždy patřili mezi velmi v cizině žádané imigranty. Páč jsou velmi kompatibilní v cizím prostředí. Jsou vynalézaví, kreativní a manuálně zruční. Čestí zedníci komínáři stavěli za první republiky komíny po celé Evropě. Víkej ti vysvětloval, že v třetí generaci už v USA Čecha nepoznáš. Totéž ovšem NEPLATÍ pro machometána. Toho naopak ve třetí generaci poznáš líp, než ve druhý. To už jsem psal. Proč? No protože jejich kulturní backround funguje ABSOLUTNĚ ODLIŠNĚ než backround Čecha.

Kultura Čecha mu velí - vole, přizpůsob se a pilně pracuj. Když se přizpůsobíš a budeš makat, budeš se mít líp. Kultura machometána velí - vole, nesmíš se nikdy přizpůsobit! Zradil bys Muhammada, páč on pravil, že jsi na této zemi jen proto, abys šířil jeho slovo! A práce? Copa ty nevíš, že machometán v historii nikdy nedělal? Buď pásl velbloudy nebo kozy a nebo dostával na účet ropnou rentu. Samozřejmě je spousta výjimek. Špičkoví ajťáci z Pákistánu makají v USA v Silicon Valley a v londýnských bankách jen se z nich hulí. Ale tyhle lidi tvoří tak 3% populace.. Normální Ahmed u pásu nikdy makat nebude. Neumí to. Ani jeho táta a děda to neuměli. A to je setsakra problém.

Je do prdele opravdu tak težký to pochopit?

Celou dobu tady melu vo tom, že RŮZNÉ KULTURY JSOU PROSTĚ RŮZNÉ. RŮZNĚ MYSLÍ A RŮZNĚ SE CHOVAJÍ. MYŠ NENÍ TOTÉŽ JAKO TYGR. (V ZOO TO POCHOPÍŠ, MEZI LIDMA TO NEPOCHOPÍŠ?). A NENÍ MOŽNÝ JE SROVNAT DO STEJNÉHO SYSTÉMU, NIDKY NEBUDOU FUNGOVAT STEJNĚ. TÍM NEŘÍKAÁM, ŽE TEN SYSTÉM JE DOBREJ. JE BLBEJ. ALE ŽIJEŠ V NĚM. TAKŽE KDYŽ SE O TO SROVNÁNÍ NEKOMATIBILNÍCH KULTUR DO JEDNOHO SYSTÉMU BUDEŠ SNAŽIT, BUDEŠ SE CHOVAT JAKO TROTL, PÁČ SI PODŘEZÁVÁŠ POD PRDELÍ VĚTEV, NA KTERÝ SÁM SEDÍŠ. TA SNAHA MULTI - KULTI TÝPKŮ O SPOJOVÁNÍ NESPOJITELNÉHO JE NOVODOBÝ BOLŠEVISMUS.

A V TOM JÁ NEJEDEU.

Je do prdele opravdu tak těžký to pochopit?

Anonymní řekl(a)...

JS

LWV 7. prosince 2012 12:58

Patláš doromady hrušky s jabkama a pak to promícháš ještě s banány a fíky, až je z toho taková sračka, na kterou se nedá vůbec reagovat. Jenom se posrat. Smile. Tím neříkám, že jednotlivé elementy nedávají smysl, ale bez strukturování myšlenek není debata možná. Musí bejt jasný "vo čom" se vede řeč. Zkus to.

Jen heslovitě pár poznámek:

- Nikdy jsem netvrdil, že USA jsou ráj na zemi. A jejich politika že je vzorem morálky. Asi ani Víkej, i když to jistě vidí jinak. Ale měl bys ve svým pokročilým věku už vědět, že cílem POLITIKY NENÍ BÝT MORÁLLNÍ, ALE REALIZOVAT VLASTNÍ ZÁJMY.

- Vojenské intervece mocností (zejména USA) se nedějí proto, aby se pomohlo "dobrým" a potrestali "zlí", ale proto, aby se REALIZOVAL VLASTNÍ ZÁJEM DANÉ MOCNOSTI. To je axiom. Nehledej v nich tedy žádnou "konzistentnost", páč tam žádná není. A ta, která tam eventuleně je, je jen odrazem výsledku posledních voleb. Dnes budeme zabíjet toho, s kým jsme se přes deseti lety plácali po ramenou. Tak to bylo, je a bude.

Oběsíš se kvůli tomu?

Haj hou.

Anonymní řekl(a)...

vie
Temno, temno a opet jen temno ve vasich hlavach vladne.
JS treba do ted nepochopil, ze jsem nikdy nemluvil o smazani rozdilu mezi kulturama, ale jen o vzajemnem pochopeni a spoluziti, tedy neco jako "ja nevadim tobe, ty nevadis me"
a to proto, ze je lepe se snaset nez se vybijet.
Z vasich prizpevku mam za to, ze vy nehodlate nikoho chapat eventuelne s nim zit spolecne.

Co se tyka Cechu v zahranici, je to narod zmrdu. Ostatni narody drzivaji spolu a pomahaji si. Cesi nikoliv. Ty nikdy Czech Town (chinatown) nevytvori, protoze se nepodporuji. Radeji se potiraji. A jak rika Vikej, tvrdi, ze se uz Cechem po par letech davno neciti. Mozna si to mysli i Vikej. Je mozne, ze byli vitanou pracovni silou, protoze kazdemu vlezou hned do prdele, coz je ostatne videt i na celem soucasnem chovani naroda. To, ze by byli v cizine zadanmi imigranty, jak zde prezentuje JS, neni pravda a nikdy jsem se zde s takovym nazorem nesetkal. To je pohadka, stejne jako si Rusove mysli, ze jsou ve vsem nejlepsi. Je to i videt na tom, ze Nemci na vas necekaji s otevrenou naruci, ba naopak by nejradeji ten plot opet postavili zpet.




K Vikejovi:
...Psal neco o triceti letech, ja jsem tady 26, tak prakticky sedime ve stejnem mocalu a presto mame uplne jiny nazor.

K tomu cos napsal nahoře...to je člověče taková nebetyčná hloupost, že mi nad tím zůstává rozum stát. Myslíš že jen proto, že jsme oba emigranti, tak bychom tedy měli mít podobné názory?

Ano, myslel jsem ze zijeme uz dloho v podobnem prostredi, tedy v zahranici a bylo by mozne, ze budeme mit na neco podobny nazor. Pokud se tim citis poboureny, tak se omlouvam. My, ani kdyz budeme viset tisic let na stejne vetvi, tak nebudeme viset stejne!

Anonymní řekl(a)...

vie
JJ 7. prosince 2012 16:44
S tim souhlasim. Prezentovano z USA je to ovsem jinak. Tim jsou ale i jejich dnesni kamaradi ve svizelne pozici, jelikoz nevi, v jake budou za par let. Vzpominam si na Havla v USA.

Anonymní řekl(a)...

JS

Vie

Když trvale dřepíš na svém hnojním kopečku, je jasný, že se nemůžeš potkat s tím, s čím se potkávají ostatní. A z hnojního kopečku dohlídneš zase jen na další kopeček hnoje. Na toto téma - Češi jako imigranti - exisutje spousta literatury. Česká kolonie v Chicagu je dnes již legendou. Jedna sestra mýho dědka legionáře tam šla taky. Málo se ví o Češích v jižních Africe. Ti ji jako stát (JAR) dávali dohromady. Češi odjížděli i do Austrálie, do Jižní Ameriky a na Balkán. Češi byli a stále jsou v cizině vítání a žádáni. Jako pracovní síla i jako občani.

Že Češi nevytvoří Chinatown je pravda. Ale na tom se podepsali i týpci jako jsi ty. Pravil jsi, že na národ sereš. No tak co se do prdele divíš, že nemáš český Chinatown? Žádnej Ital by nikdy v životě neřekl, že na národ sere. A taky Italové všude v cizině drží při sobě a mají tam svoje čtvrti.

"nikdy nemluvil o smazani rozdilu mezi kulturama, ale jen o vzajemnem pochopeni a spoluziti, tedy neco jako "ja nevadim tobe, ty nevadis me".

Pindy naší mindy. Co to prakticky znamená to "nevadit"? Není možný jet na jednom dvoukole, když jeden šlape dopředu a druhej dozadu. Není možný si "nevadit", když jeden dělat chce a druhej dělat nechce. Není možný si "nevadit", když jeden dodržuje zákony a druhej na ně sere. Není možný si "nevadit", když jeden chodí spát v 11 a druhej ve 3 ráno.

Do Čech přišlo v padesátých za občanské války v Řecku spousta Řeků. Žádný problém. Dnes už je poznáš jen podle jména. Ani Vietnamci nejsou problém. Ani Rusové ani Ukrajinci ani Mongolové. Problémem jsou cikáni (kultura nejnižší indické kasty šůdrů) a machometáni (kultura islámu). Nejde o žádnou xenofobii a už vůbec ne o nenávist. Ale jen blbec zavírá oči před problémem a dělá, že neexistuje. To je celý.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
to JS: obávám se většina systémových opatření v mnoha případech dopadne tím blbstvím. A to asi bude ten problém co na něj poukazuje Vie a ne jednotlivost kterou myslíš ty ve filmu.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
to JS: obávám se většina systémových opatření v mnoha případech dopadne tím blbstvím. A to asi bude ten problém co na něj poukazuje Vie a ne jednotlivost kterou myslíš ty ve filmu.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
vikeji o asimilaci si začal ty, pokud se nepletu, já jsem poukazoval na přistěhovalce a jejich přijímání Čechy v Čechách a to jak víme jsou lidé tady u nás převážně z východní Evropy a případně Asie apod. Jinak je to na mě moc googlovské a nemám nějak času ani chuti to tu rozklíčovávat.
Top ostatní o Panasonicích atd. to je asi jiná debata, ne?

Anonymní řekl(a)...

LadaW
to JS: Nikdy jsem netvrdil, žes tvrdil, že USA jsou ráj na zemi. Nebo snad je to někde napsaný?
Nikdy jsem neměl potřebu se identifikovat s tím jak se dělá politika, a tak si rád ponechám svůj pohled a posuzování těch věcí třeba i přes prisma morálky. Můžu je pochopit, ale nechci se stát jimi.
Z toho jak ses rozohnil, bych si mohl myslet, že snad trváš na tom, abych myslel jako ty?
No pak si máš s kým podat ruku, ale asi tě to jinak nevyjde - těžko se !asimiluju! radějc jen miluju.
Takže ani do prdele ti nepomůže.
Někdy se lidé jen míjí třeba v tom o čem mluví, proč tys nasadil některé věty s tím, že je musíš opakovat, tedy jako i mě, já nevím, já s tebou některá témata vůbec nerozebíral.
Vypadá to jako když každej jdeme po jednom břehu a meleme si každý to své, no co dělat.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
vikeji já tě tu jen odrecitoval co známá říkala, nebo jsem to blbě interpretoval či pochopil to se mohlo stát, Až ji uvidím, zeptám se jí na to. Nemám důůvod nevěřit ani tobě ani jí. A máš pravdu, že jsem to speciálně nestudoval, tu ceremonii.

Vikej řekl(a)...

cit Vie: “Co se tyka Cechu v zahranici, je to narod zmrdu.”
JS mě předběh v souhrnu, tak jen dodám, že nad tím zakroutím očima, ale nevidím v tom za mák pravdy. Jedině si myslím, že to tak vidíš skrz prism svý vlastní nátury.

Taky jsem nenapsal, že “A jak rika Vikej, tvrdi, ze se uz Cechem po par letech davno neciti.” Já se cítím Čechem pořád jak poleno, ty vole. :-)))
Kdes na tohle přišel? Možná už píšu blbě a ani LW mé gramatice a slohu nerozumí, ale pořád na děti doma mluvíme česky, rádi koukáme na české filmy a včera moje žena uvařila zelí, které jsem měl i dnes k snídani. To se má zase WC na co těšit. Smile.
Napsal jsem že už ve třetí generaci Čecha a Slováka nepoznáš. Ta nit se prostě přetrhne a vytvoří se nová, místní. Co je na tom nepochopitelného?

cit Vie: “Ano, myslel jsem ze zijeme uz dloho v podobnem prostredi, tedy v zahranici a bylo by mozne, ze budeme mit na neco podobny nazor. Pokud se tim citis poboureny, tak se omlouvam. My, ani kdyz budeme viset tisic let na stejne vetvi, tak nebudeme viset stejne!”

Ale kdepak pobouřený. Samozřejmě, že kdybychom si sedli a kecali o našich zkušenostech v emigraci, že bychom našli spoustu podobností, smutných i legračních.

Zrovna tohle se mi stalo včera. Šel jsem si třeba v práci natočit kafe a zjistil jsem že je kávová karafa prázdná. Bylo mě blbě (malá chřipka) a byl jsem nasranej, že ten člověk co si nalil poslední kafe, nepostavil předtím na další, jak je to tam nepsaný zákon slušnosti mezi pijáky kafe. To znamená nasypat kafe do filtru, ten zastrčit do mašiny a pod kohoutek postavit thermoskovou karafu. Jo, kafe sem tam dal, ale na karafu jsem zapomněl a odešel jsem do kanclu chvilku dělat něco na PC. A ted asi po třech minutách mi to najednou jak zasažen bleskem došlo co jsem udělal za zhovadilost a úprkem jsem vyrazil do kafeterie čelit tomu bordelu. No tam kafe všude na zemi a asi pět lidí to tam stíralo papírovejma hadrama ze stolu a po zemi a hudrovali kterej blbec tohle udělal. Tak jsem se přiznal, abych měl čistý svědomí i když by jinak každej věděl prd. Tak mě odpustili, ale začli se vyptávat odkud jsem. Nechtěl jsem Čechům dělat ostudu, tak jsem jim řekl at hádají. No byl jsem i Rumun, ale kdybych jim to nakonec neprozradil, tak CZ neuhodnul nikdo.

V Baltimore dřív Czech town byl. I česká škola, ale v době kdy se sem valily vlny a vlny nových emigrantů. Měli tam Řeznictví, knihovnu, banku Slavie, a pohřební službu Šimůnek. I tam byl Sokol do asi deseti let tomu nazad. Nedávno jsem byl v kostele sv. Václava dole na Ashland avenue na mikulášské besídce. Dnes je to kostel obklopený mořem zabedněných řadových domků kde kdysi vysedávali babičky na schodech a kluci se pod jejich dozorem honili po ulici. Potom ale nové generace nepřicházeli, staré vymřeli, a než to bylo zabedněný tak to posledních pár desetiletí bylo vybydlené černé ghetto.

To LW:
reagoval jsem na to cos napsal, že “Češi neradi přijímají jinakost” a pokud v tvé referenci šlo o splynutí s jiným etnikem, tak zde hovoříme samozřejmě o asimilaci a ne o tom jestli by sis zvyknul na australské pivo.

Anonymní řekl(a)...

JS

LWV 7. prosince 2012 12:58

Jo, ještě. To, co jsi směroval na mě, přehlédl jsem to.

"zdá se ti v pořádku např. jak Evropa využívá zdroje, a to jak přírodní tak hlavně lidské, ve třetím světě a jinde? A pak staví na svém bohatství z nich a říká těm vykořistovaným jak mají žít? A když to nefunguje tak tam pošle armády?? Atd. vše možné co z takových vztahů taky pak plyne? Ono by se to jistým způsobem dalo vztáhnout i na ty brazilské pralesy a indiány. Prostě opanujeme ziskuchtivostí planetu, vnucujeme jim náš způsob života a pak žehráme jak to tam dopadlo."

A jsme zpátky na začátku. Žádná imigrace, žádná kultura... No tak jo. Pominu fakt, že to, cos napsal, zní jak vod čerstvýho absolventa VÚMLu ve věku dvaceti jar asi...

Ale pojďme na to. Vono to s tou Evropou a její vykořisťovatelskou rolí není vůbec tak jednoduchý. Je 21. století, nespi. Přírodní a lidské zdroje dnes využívá globální kapitál, kterej tak ňák čoveče - nemá adresu. Půlku Afriky dnes ekonomicky anektuje Čína. Že je odtamtud do Evropy blíž než z Činy, to možná připustíš i ty. Čuang není vůbec blbej, Čuang je skvělý stratég. Vždy byl. Číňan si tam na práci pozval kapitál od Sauda. No a samozřejmě - Saud je všude v byznysu vítán slavobránou, takže tam fugují prachy německých, amerických a francouzských bank, ale taky bank třeba z JAR a z Indonésie. Kdo tedy čoveče myslíš, že ty kluky černý kudrnatý vlastně vykořisťuje?

Anonymní řekl(a)...

pokr.

To, cos napsal, je strašlivý zobecnění řekněme tak tisíce let vývoje nějaké civilizace, do který jsme se narodili i my. Důležitá je ta číslovka. Pokud jí nezohledníš, utpoíš se v myšlenkových sračkách. Jseš na dobrý cestě, zdá se mi.

Otázka zní, zda my (LWV, JS. elele...) neseme za těch tři tisíce let nějakého vývoje odpovědnost. Esli ty se cejtíš zodpovědnej za to, že španělští konkvistadoři vymydlili Aztéky a Inky, aby nakrmili zlatem kasu španělského krále Filipa II. Esli ty, jako kluk ze Slovan, se cejtíš zodpovědnej za to, že Francie kdysi anektovala celou subsaharskou Afriku, aby se dostala k ropě a k nerostnému bohatství a vojensky ovládla Středomoří, esli ty, jako Laďa vod strejčka Páji, se cejtíš zodpovědnej za to, že britská koruna kdysi anektovala celý indický subkontinent, aby získala kontrolu nad trhem s kořením a hedvábím a nad celým obchodem s Čínou a ovšem též nad Tichým oceánem, což prakticky znamenalo světovou námořní nadvládu.

Páč ses evidentně vydal na cestu flagelanta neboli sebemrskače, vypadá to, že ji cejtíš. Nedoporučuju tě jí ani trochu - je to píčovina. Žádnou takovou odpovědnost nemáš.

Lidský druh je furt součástí přírody. I když si to mnozí nemyslí. Od nepaměti se lidský druh vyvíjel v konkurenčním prostředí boje o prostor a zdroje. Nikdy to nebylo jinak a být jinak ani nemůže. V závislosti na charakteru a dostupnosti těchto zdrojů pak vznikaly různé kultury. Kultura, ve který žijeme my, se bohužel vyvíjela tak, že (narozdíl třeba od té indiánské) získala ryze materiální povahu, a z mnoha důvodů, který tu nebudu rozebírat, začala na světě dominovat. To má samozřejmě své důsledky. Vše, co začne nějak dominovat, a tedy naruší rovnováhu celku, začne ve stejnou chvíli též degenerovat. Dúsledkem té degenerace, která již poměrně viditelně pokročila je, že ta dominance slábne. A připravuje se jiná dominance, před kterou tady tak ňák varuju... Ty a hodně podobných týpků ovšem žijete v dětinských představách, že ta nová dominance nutně musí bejt tak ňák lepší, už jen proto, že je JINÁ A NOVÁ. Protože nějak změní to naše nenáviděné jsoucno. Což je samozřejmě píčovina. To je jen nekonečnej cyklickej proces, to co právě přichází, a klást na něj jakékoli - ryze subjektivní - požadavky na kvalitu tohoto procesu je nesmyslné. Je dobré ten proces v takové či onaké míře pochopit. Ale je píčovina si jeho průběh klást za vinu, páč za něj nemáš a) žádnou odpovědnost a b) nemáš sebemenší šanci jej principielně ovlivnit. Ten proces vzniká v dimenzi, do které ty ani já nemáme přístup. Nebudu to dál rozebírat. Máš však nekonečně mnoho možností jak ovlivnit svůj vlastní život a tím též - v rozměru mávnutí motýlích křídel - i ten cyklický proces. Tak to dělej. To je úkol velkej jako bejk. K jeho realizaci se docela hodí svícení baterkou do sebe... smile.

Tomu procesu můžeš říkat třeba historie. Pozor - důležité! Historie nemá žádnou morálku. To je furt dokola ten šílenej nesmysl, kterej se tady pořád cyklicky opakuje (ty a Vie hlavně...). Proto je píčovina historii "hodnotit" dnešníma očima. Viz moje repliky s Víkejem. A proto ji nemůžeš ani z morálních poklesků "obviňovat" (drancování zdrojů, vybíjení nativních národů atd...). Pamatuj si, že morálku může mít jen člověk jako jedinec. Jakmile tento pojem spojíš s jakoukoli komunitou, nastává velký problém. Přirozenou, a tedy v obecné rovině morálně neutrální vlastností jakékoli komunity je, že se snaží prosazovat své vlastní zájmy. Rodina, kmen, národ, zahrádkáři, myslivci...

To je důvod, proč se děje to, co se děje. Ale vše, co se děje, má nějaký důvod. Ale to radši necháme na jindy...

Anonymní řekl(a)...

Tak moje sladká složitá hovádka, včera jsem hovořil s mladým docentem histerie. A von to zná, tyhle strachy, teď jezdí kopat motyčkou do Iráku, předtím jezdil do Iránu. A poudal oni to maj taky. Strašně se bojí, že jim to tam změníme. Tak pozdravujte svoje hubená prosvícená panděra. Se soudružským pozdravem ježíšhitler. hare
Pazyk

Anonymní řekl(a)...

vie
Muj milej JS, ty ses desne vzdelanej a chytrej, ale dusevne absolutne zaostaly. Dokazes si vymyslet tisice duvodu abys svoji zaostalost ukazal v barevnem svetle a podporis ji milionem "dukazu", lec dusevni zaostalost zustane stale negativni vlastnosti a kdyby ses po.ral, tak to pozitivni nebude. Na tve kouli, kterou se snazis vsi silou popostrkovat, nikdy zadna kvetina neporoste.
Prirovnam te k ridici, ktery se sice naucil silnicni predpisy a znacky dokonale pismeno od pismene, krecovite sedi v aute, drzi volant a nekompromisne, presne podle predpisu prevalcuje kazdeho, kdo mu jen trochu prijde do jeho drahy a na kazdeho potom rve z okenka: Nenaucili te cist a psat, hovado? Tady mam prednost dycky ja! A jede a kosi podle predpisu vsechny prekazky a ve sve chytrosti a nadymavosti, jak je chytrej a zna kazdy slovo z predpisu vubec nevidi, ze se ze strany blizi tank. Ani kdyby ho videl, stejne by to nic nepomohlo, jelikoz nas velechytrak by stejne rychlost nesnizil. Je to prece historicky podeprene, ze tady na te silnici ma vzdycky kazdy prednost.
A tak to udela plesk..., zvuk, jako kdyz praskne plechovka s pivem nadmernym nahratim, a velechytry mozecek se rozstrikne na okolni krovi, ktere lemuje silnici.

Anonymní řekl(a)...

vie
milej JS a tobe podobni. Vy si dovede vymyslet miliony duvodu, abyste donutili druhe delat co vy chcete. A je naprosto odstrasujici, ze klidne poslete desetitice na smrt jen proto ze mate o sebe strach.
Trvdite, ze vam jde o narod. Ale co je to narod? Narod jsou ruzne kmeny, ktere se drive navzajem vyvrazdovali, pozdeji se prece jen spojili a vniklo tim vetsi uzemi, kteremu vy rikate narod a JS na zde predklada teorie o narodni identite, pricemz to driv bylo uplne jinak. Ted jsme treba na prahu vzniku jeste vetsiho naroda, coz vam jaksi neni recht, jelikoz mate jen strach sami o sebe i kdyz na zaklade tohoto sameh jste vubec vznikli!!!
A neni to zadny narod ci identita ale jen strach o vasi pohodlnost a neochota se delit dalsim co tady prohlasuje za cnostne duvody. Tak si je strcte za klobouk, ja se jimy rozhodne nenecham oslnit.

Anonymní řekl(a)...

vie
Vikej, JeJe a jejich hlavni nejaktivnejsi metodik JS
Zak zvlastni skoly vam polozi jednu otazku, na kterou mu zarucene nikdy neodpovite:
V roce 1989 jste zvonili klici a chteli jste svobodu. Vikej dokonce primo utika za svobodou, i kdyz dnes presne nevime, zda-li na prvnim miste byla svoboda ci ekonomika. To ale neni dulezite. Dulezite je, ze jste tak jako tak chteli svobodu. Nakonec jste si ji vyzvonili nebo utekli. Dostali jste co jste chteli. Zboural se ostnaty drat, omezila se moc a postaveni policie, mohli jste si jezdit kam jste chteli a rikat a myslet taktez.
Ctvrt stoleti potom: cituji JeJeho: ...vám mohu sdělit pouze svůj osobní názor. Jsme – až na cikány – etnicky čistá země. Takže, milý imigrante, ať už jsi odkudkoliv (platí i pro EU, odkud by k nám mohli migrovat všelicí exoti či živly), žádáš nás Čechy o tu velikou laskavost...
Veta, ktere JS a Vikej tleskaji. Za tuto vypoved vas bez okolku vezmou do spolku jak rasisti, tak nacionaliste tak Ku Klux Klan (zkratka KKK, je název řady bývalých i současných tajných, teroristických a militantních organizací, původně pocházejících z jižních států USA. Tyto organizace prosazují nadvládu bílých, rasovou segregaci, antisemitismus, rasismus, antikatolicismus a odpor k nebělošskému přistěhovalectví). Budou vas vitat s otevrenou naruci a vkladat do vas velike nadeje v budoucnu.
Veta prakticky znamena, chci regulaci, chci ostnaty drat a chci opet silnou policii a STB. Chci zpet vsechno, co opet zaruci nasi etnickou cistotu, za kterou komunismu vdecim. Chci opet zpet to, cemu jsem pred ctvrt stoletim pomahal odzvonit. Chci regulaci zpet.
Tato prapodivna nazorova nejednotnost je vyslek vaseho dusevniho vyvoje nebo je to vychytralost a vysledek vasi nadmerne inteligence a schopnost prosazovat si za kazdeho pocasi jen to co se me hodi? Pta se zacek zvlastni skoly? Jednou chci to, potom opet tamto. Do ceho nas hlupaky tentokrat chcete ku svemu prospechu vmanipulovat? Na to, abych videl a vedel co se deje, nemusim za cely zivot precist jednu jedinou knizku a nemusim umet ani do peti pocitat.
Koho budete v budoucnu chodit volit JeJe a Vikej? A ty JS, me jeste prosim prozrad, co si budes baterkou chtit vysvitit?
To me asi neprozradite co?
Otevru bednu s nakonzervovanymi zbranemi, ktere v ni uz ctvrt stoleti odpocivaji. Uz zase vim proti komu bojovat.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
to JS: ono je otázka, zda až to dnešní globalizační s neznámou adresou, co se děje, je rozhodující v tom vykořistovatelským přístupu ke světu nebo, zda "na to" nebylo založeno dávno v době postkoloniální, a pak už jen pěstováno a cizelováno až přišla globalizace. Ale co to v tom kontextu vlastně je vid? Jen se pustila uzda bohatých, aby mohly dál bohatnout a pak se přerozdělily poměry, vynucené změnou sil ve světě. No a to je tak asi všechno. No, ale co na to VUML, viď. :-)
Já bych se obával na druhé straně, aby ty Vaše názory, co zde prezentujete nesklouzly k nějakému ultrapravému nacionalismu. Základ máte dobrej. Odsuzování společenských vrstev či náboženských skupin en bloc. Zní to skoro jako zduřelá rasová uzlinka. To už raději multi-kulti. Je snad pro tebe multi-kulti nějaký býčí hadr? Víš napadlo mě, že všechny léky brané v nadměrné míře jsou nakonec jedem. A tak nějak bych to viděl i s multi-kulti, i když to jistě kulhá, to přirovnání. Přesto bych hned nenaskakoval na nějakou náboženskou čistotu. A to obzvlášť, když my tady máme multi-kulti oproti jiným zemím asi tak zatím na obrázku.

Anonymní řekl(a)...

vie
Ctu si LWV-ho prizpevek a musim si jeste trochu prihodit. Nejsem vasimy nazory znepokojen, ale z koleji primo vyhozen! Kurva, na co jste zvonili klicema? Ani tak nejde o bohate, ale o to, v jake nazorove rovine se pohybujete a hlavne, kam to pujde dal a co z toho pozdeji vyusti. Co z vasi reky zacne strikat v budoucnu?

Jeste vam sem neco dam z wiki ke KKK:
...Na přelomu století vliv Ku-klux-klanu slábl. Teroristická činnost Klanu byla nahrazena právním zakotvením bělošské nadvlády. Opatření proti tomu, aby černoši nesměli volit, byla volební daň a tzv. zkoušky vyspělosti. Zkoušky vyspělosti spočívaly v tom, že černý volič byl přezkoušen ze svých znalostí. Otázky byly vybírány z akademických učebnic. Počítalo se s nízkým vzděláním černochů. Opatření byla velice účinná...



Anonymní řekl(a)...

JS

Pazyk

Byl bych vopatrnej s těma mladejma docentama historie. Těch je dneska skoro víc něž záměčníků a instalatérů. A každej mladej docent historie chce nějakej ten grantík a ty grantíky někdo rozdává. Koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Tak se dělá historie. http://www.academia.cz/teorie-nevzdelanosti.html
Ale třeba právě ten tvůj docent je ok. Esli to třeba nebude tím, že to není historik ale archeolog. Když má tu motyčku... smile.

P.S. Co jsi nám vlastně chtěl říct?

LWV

No to máš ouplně pravdu, že to všechno začalo mnohem dřív. Přinejměnším v době kolonialismu. Jestli ne ještě dřív. A plyne z toho něco pro nás? Jako že bychom byli o to většími "viníky"? Ty flagelantský důtky mají pro tebe neodolatelný kouzlo, koukám. No máš zhruba 4 možnosti, řekl bych:

1. Zapíjet své zhusení z této civilizace u strýčka Páji tak dlouho, dokud se nedostaví alkoholická demence. Pak už tě to bude konečně fuck.
2. Oběsit se radši hned.
3. Začít pracovat u Člověka v tísni nebo u Adry.
4. Pochopit, že nemáš žádnou odpovědnost za posledních tisíc let vývoje euroatlantické civilizace a radovat se z daru života, ze kterého svým každodenním úsilím vytvoříš nádherné umělecké dílo...

No tak to promysli... smile.

"Odsuzování společenských vrstev či náboženských skupin en bloc."

Tady se snad někdo o něco takovýho pokouší? Nevšiml jsem si. Esli chyba není v tom, že nevnímáš smysl napsaného textu. Jestliže si pořídím domů pejska voříška a nikoli pitbulteriéra, tak to přece neznamená, že pitbulteriéry odsuzuju. Jen je prostě nechci mít doma. To je celý.

"Já bych se obával na druhé straně, aby ty Vaše názory, co zde prezentujete nesklouzly k nějakému ultrapravému nacionalismu."

Tak toho se fakt obávat nemusíš. Už jenom proto, že nikdo neví co to je. Smile. (viz citát z wiki nahoře).




Anonymní řekl(a)...

Absolutně zavostalej JS

tu kajícně a veřejně prohlašuje, že je nejen absolutně zavostalej, ale hlavně beznadějně blbej.

Totiž proto, že včas nerozpoznal, že Vie napatří ani do té pomocné školy. Ti prozíraví z vás to prokoukli hned, jen ten JS, páč je zavostalej a chronicky optimistickej, si furt myslel, že je to jinak.

Není.

Proč? Pomatený a manipulativní Vie, který není schopen vnímat jednotlivá napsaná slova, natož smysl souvislého textu, napsal:

"Za tuto vypoved vas bez okolku vezmou do spolku jak rasisti, tak nacionaliste tak Ku Klux Klan.."

"Veta prakticky znamena, chci regulaci, chci ostnaty drat a chci opet silnou policii a STB."

Není co dodat, myslím.

"Na to, abych videl a vedel co se deje, nemusim za cely zivot precist jednu jedinou knizku a nemusim umet ani do peti pocitat."

Pro ty, kdož jsou obdařeni, to opravdu platí. Pro ty, kdož dřepí celý život na kopečku z hnoje, to nikdy platit nebude.

Haj hou.





Anonymní řekl(a)...

LadaW
en bloc: ono doma není v ČR, domů tě je necpu, ani o tom nemluvím, ale pokud máš za smysluplné přitvrzovat-zakazovat-nařizovat, aby neměli možnost přicházet, to už je jiná. A kde bude ta hranice, kdy už je dost. Zákazy a příkazy pohybu osob nesvědčí. Něco jiného jsou kriminální živly, ale na to asi budou jiné zákony. Líbí se tobě, když tě někam nechtějí pustit? Proč potom opak prosazuješ en bloc třeba pro muslimy? O tom si tu přeci psal, ... psali jste.

Anonymní řekl(a)...

JS

LWV

Je dobré netrpět lidskoprávním zatměním mysli. Pojem "pohyb osob" sám o sobě neznamená vůbec nic.

A není pohyb jako pohyb. To je třeba rozlišovat. Když sem přijede Saud s rodinou na měsíc do lázní, je vše ok. Musíme se vo něj špičkově postarat, páč přiváží doláče (a to hodně) a tím pádem práci a též profit našim lidem. Je to Pan Turista.

Když se sem prosmekne bývalý Kadáfího sekuriťák s tím, že tu chce dělat byznys, je nutné mu věnovat extrémní pozornost. Ačkoli to není - z pohledu zákonů ČR - žádný kriminálník, páč tu nic neprovedl. A zrovna tak je problém, pokud se tu hodlá usadit Ahmed z Egypta a přiveze si s sebou dalších dvacet lidí, páč v Egyptě se jim zrovna moc nedaří. Protože za rok za ním přijede dalších sto. Je jich tam totiž v tom Egyptě 80 miliónů a žijou na území velkém jako Čechy bez Moravy. Zbytek je poušť. A při životě je tam drží jen masivní prachy z USA. Až vyschnou, máme jich pár miliónů tady...

Pointa. Svět nikdy nefungoval jako hodinovej hotel. Dostat vízum do USA není jednoduchý. Budeš na něj dost dlouho čekat, páč zpravodajské služby budou na tobě makat. A jsou lidi, který ho nedostanou vůbec. Zejména machometáni z problémových zemí. Totéž naopak - vízum do Íránu bys zřejmě u nás nedostal vůbec, řeší se to přes Anglii. A když budeš chtít vízum do Kanady, budeš prokazovat své příjmy a důvod a místo pobytu. To proto, aby se tě nemuseli rovnou zeptat, esli nejseš cikán. To by nebylo politicky korektní.

Já "en bloc" neprosazuju vůbec nic. Přečti si co jsem napsal a zkus vnímat smysl textu. Psal jeem především a hlavně o nekompatibilitě kultur. A taky o tom, že islámskou kulturu chovám v hluboké úctě. Jestliže tu bude 50 000 machometánů, je to ok. Jestliže jich tu bude 500 000, je to z tohoto pohledu průser. Indiánská kultura tu expanzi zakódovanou nemá, ta islámská ale ano. Expanze je přikázáním vyplývajícím Koránu a s tím nidko nehne. Je tak těžký to pochopit?

Konkrétní legislativa, která řeší imigraci (a kterou samozřejmě má každý stát), je jiná věc. Žádné "jiné" zákony pro kriminálníky neexistují. Znáš nějaké? Ten sekuriťák to nemá na čele napsaný, že je sekuriťák. Od toho jsou ty tajné služby.

Imigrace prostě není žádná prdel. Utváří budoucí obraz světa. Představa hysteriků jako je Vie, že se chytneme kolenm ramen, zatancujem vobkročák a budeme všichni happy, je prostě dementní.

Anonymní řekl(a)...

JS

Hele Vie,

měl bys asi navštívit svýho cvokaře. Myslím, že je to vážné. Hysterie chlapům opravdu nesluší. Tvoje poslední vstupy jsou snůška naprostých blábolů a tvých osobních frustrací, na který nemá smysl vůbec reagovat.

Je mi to líto, ale fakt jsem tě přecenil. To jediné, co jsi schopen slyšet a vnímat, jsi ty sám. Takže jakákoliv replika vyslaná směrem ke hnojnímu kopečku jen přiživuje tvoje perpeteum debile.

No tak si ho užij.

Anonymní řekl(a)...

JS

Věcná chyba. Omluva. Vízová povinnost pro občany ČR cestující do USA byla po zavedení nových pasů v ČR zrušena.

Anonymní řekl(a)...

JS

LWV

"Zákazy a příkazy pohybu osob nesvědčí."

Ten pojem sám o sobě je hodnotově neutrální. Neznamená tedy automaticky nějakou kvalitu. Je třeba nejdřív určit vo co go - pohyb kdy, koho, kam a za jakých podmínek. Někdy je to přínos a jindy zase průser. Dvě strany - jedna mince.

Zákazy a příkazy jsou integrální součástí tohoto světa. Ať už ty psané nebo nepsané. Bez nich by se ten svět zhroutil. Samozřejmě platí, že čím míň jich je, tím líp.

Zkus přijmout, že svět se nedělí na "hodné" a "špatné" lidi, a na "dobré" a "zlé" věci.

Jednota a boj protikladů. To se učilo už na VÚMLu... smile.

Vikej řekl(a)...

„A při životě je tam drží jen masivní prachy z USA. Až vyschnou, máme jich pár miliónů tady... “
Světla manéže pohasla. V pozadí víření bubnů, a ze šera manéže pan konferenciér volá: “Dámy a pánové, meine Damen und Herren, Madame et Monsiour, Ladies and Gentlemen....let the SHOW begin..šou začíná!!”
Tam-tam, ta da dáda, tam-tam, tam-tam.....

Tady se nemluví o ničem jiném než o fiskálním srázu a ty “masivní prachy” se asi začnou rychle odpařovat. Podporovat Mubaraky tohoto světa ač nejsou liberálně založený jako my ale jsou alespoň sekulární a dovolujou jistou míru ko-operace se zbytkem zeměkoule je jedna věc, ale co teď ti noví Mohametáni, co naprv hlásí náboženskou cestu a pád USA, a demokracií potom. Jak ty bude “žij a nech žít” zbytek světa podporovat? Kdyby měli olej tak jistě Čína. Ti mají výhodu, že proti nikomu nikdy nic nehlásají. Škoda že jim taky Francie neposlala nějakou tu zatracenou Sochu Svobody. Číňani si v tichosti podají ruku i s papuanskejma lidožroutama pokud jim to bude k něčemu. Pokud nenajdou nějakou cestu jak dělat placky z písku tak nevím jak tam se sebou vyjdou. Myslím ani Češi jim tam moc nebudou jezdit do turistických středisek pro lidi z východní Evropy.

To JS: neboj, Vie není ještě dávno histericky vybitej. Předpokládám že vždycky si najde nějakou tu telefonní budku, ve které bude vytáčet randomní čísla a argumentovat i s neznámýma lidma. Pokud se najde někdo kdo včas nepoloží sluchátko.
To LW: chlapče tebe asi brzy poznají po Plzni jako člověka v bílém rouše co kyne okolí a říká “Já nejsem jako vy. Já vás vidím a slyším, ale žiju mimo vás, ve svém světě. Říkám mu Viskoland. Všichni zde jsou vítáni pokud ode mě nic osobně nechtějí. Hmotné věci si zajistěte ve světě Kapitolandu a jen si přijďte se mnou hrát na svobodu. Je tu blaze.”

Anonymní řekl(a)...

LadaW
JS člověče, mluvíš jako šéf ochranky presidenta či šéf tajných služeb, já mluvím jako občan. Mě je "celkem jedno", jak si stát zajistí tzv. rizikové osoby, ale těch je relativně pár (proti smrtelníkům, co maj tak, tak na chleba) a asi o nich většinou ty Vaše služby ví nebo by to měly vědět, když si je na to platíme. Ale možná vidíš v každém smrtelníkovi, potencionální nebezpečí pro naše těžce vydřené kapitalistické blaho. Zkus chvíli při svícení nevidět ty dolary. Jsi možná ještě pořád v zajetí kapitálu. Uleví se ti, věř mi.
Když se takhle (tedy přemýšlet jako nějaké speciální ochranné oddíly-to by oni možná chtěly) budeme chovat všichni a tyhle služby nebudou mít "protiváhu" třeba zrovna v normálních občanech, ostatně jako všechno, tak tady vytvoříte do měsíce za naše peníze přinejmenším polo totalitní stát. Neznamená to, že ten systém nechápu, ale nemusím to taky tak akceptovat.
Debata byla původně podle mě o migraci a volnosti pohybu běžných lidí (třeba i za prací), umožnit to co se dostalo nám po létech i dalším. Nic víc nic míň. Tak nevím, kdo nečte pozorně a rozvíjí téma do jiných dimenzí. Plánuješ to s tajnými službami stejně jako to vždy bylo - smile - a co to přineslo obyčejným lidem? Zhruba o téhle rovině je tady asi řeč, pokud mohu mluvit i za Vieho.
TO ŽES 5x VYCESTOVAL NEZNAMENÁ, ŽE NEHOVOŘÍŠ ZE STEJNÉHO KOPEČKU HNOJE. :-)
Nepřišel jsem kývat na to co nám zajištujou vlády pro jejich dobro, ale pro naše dobro. A toho je logicky poskrovnu. To mluvím ne jako já LWV, ale třeba jako občan.
Kdyby tady ta polarita nebyla, kde bychom asi tak byli, když i tak jsme tam kde jsme. Což znamená, že ta rovnováha je pořád nerovnovážná.
Dodáváš nějaká nová témata o bohatých dolarových turistech. Deset bohatých šejků stejně náš turistický trh nevytrhne. Ale třeba se pletu, třeba se jim kapsy od peněz trhají a rozhodli se je vysypat u nás. Ale je to již trochu jiné téma.
K čemuž nabádá korán, nabádá i bible. Co je na tom nového, když nebudeš intelektuálně slovíčkařit. Já v tom rozdíl nevidím. Věrozvěste.
Jo a o mé zdraví si starost nedělej, jsem skoro abstinent. To jen tvůj občasný občanský průzkumný výlet z kopky hnoje tě mohl zaslepit zrak :-)

Anonymní řekl(a)...

vie
Ja vidim svet svyma vlastnima ocima, nikoliv ocima JS ci jineho druheho. Pokud ho vidim spatne, je to ne moje vina, ale vina tech druhych. To je velice dulezite, to si zapamatujte. Videl jsem a vidim a nemohu jinak, nez to brat v uvahu.
Pokud nekdo napise, ze si preje "virtualni zed", neni to nic jineho, nez zesileni vnitrni ochrany. Ta neprobiha ve slabikarich materske skolky ale zesilenim vnitrnich slozek, ktere toto maji na starosti. To dneska funguje, nejak. Na vasich prizpevcich je mozne vypozorovat, ze s dnesnim fungovanim mate trochu problem, zrejme to vidite jako nedostatecne, jelikoz jsem jeste neslysel, me to uz tak, jak to dnes je, me to uz staci. To znamena, ze si prejete zesileni.
Tolik analyza.
Dobra. Zesilime ale musime si polozit otazku, kam az to zesilime, spini-li to svuj ucel a koho to postihne. Historie jednoduse ukazuje, ze takove kroky jsou malo ucinne, staci se rozhlednout po svete a ochranne slozky jsou, protoze jsou, pouzivany nakonec proti vsemu ve "vseobecnem zajmu".
V konecnem efektu si vyprosite a vyvolite zhorseni proti vam samotnym! A to je presne to, o co me jde. Jak se ta masinerie rozbehne, prevalcuje i vas samotne. Vy si ovsem myslite, ze to neni pravda a z minulosti se nehodlate poucit. Tedy at se stane, co stat musi, zazijte si to na vlastni kuzi.

Co dal? Opet se historicky kolotoc jednou otoci. Prvne prijdou kecy o zvlastni skole, nasledovat bude zavirani vsech, kdo se vam postavi do cesty, vyhazovani z republiky a jine a jine. A to jen kvuli vsemoznym kecum o narodni identite a podobnym. To je prece normalni a standartni postup vsude a vzdycky.


PS: jeste jsem nedostal od nikoho odpoved o tom, o cem jste snili, kdyz jste zonili klicema a kam se ty sny najednou ztratily !!!

Anonymní řekl(a)...

vie
Ostatne je zabavne, pozorovat, jak jste si pod vlastni prdeli zmackli spoust a katapultovali se direkt do do pasma, kde vsechno vite a na vsechno mate recept. V takovem pasmu je kazda diskuze prakticky zbytecna. Tam uz neni co diskutovat. Proc taky?

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Vikej To LWV: chlapče tebe asi brzy poznají po Plzni jako člověka v bílém rouše co kyne okolí a říká “Já nejsem jako vy. Já vás vidím a slyším, ale žiju mimo vás, ve svém světě. Říkám mu Viskoland. Všichni zde jsou vítáni pokud ode mě nic osobně nechtějí. Hmotné věci si zajistěte ve světě Kapitolandu a jen si přijďte se mnou hrát na svobodu. Je tu blaze.”

To Vikej:
Člověče Vikeji, to kynou okolí možná takhle ti, co jim odevzdáváš svoji víru, ale jelikož jsi věřící, napiš mě prosím tě jakési desatero (v deseti bodech), v čem žiješ jinak oproti mě a jak se staráš o blaho veřejné víc než já. Cos dokázal změnit, jak jdeš příkladem, jak se ti vrací tvůj denní politický chleba aktivismu. Co děláš pro to abys nežil ve svém světě? Jak se žije pro společnost? Vzdáš se svého světa? O jakých hmotných věcech z Kapitolandu to mluvíš? Rozděluješ snad svět na ty co kývají a mají právo jíst a hmotně se zaopatřit? A na ty co myslí jinak a ti nemají tatáž práva, zůstali zatíženi jen povinnostmi? Co to tady trousíš za blbosti? Jaké hraní na svobodu? Máme snad o nějaké formě svobody jen snít a zakázáno mluvit? Tohle není z VUMLu?
Že chodíš k hasičům můžeš vynechat tos už psal. Tzv. desátky a odpustky taky můžeš vynechat, tedy to čím si člověk ulevuje, místo zpovědi.
A kde žiješ ty, když já ve svém světě, v jakém světě žiješ ty? Ten co ti oni postavili? Kdo to je oni?

Anonymní řekl(a)...

pokračování
Budu trochu fabulovat, bez těch intelektuálských keců, takové malé sci-fi, jo?
Úkolem politiky není nic jiného než vtáhnout lidi do kruhu a zaměstnat je píčovinama a chtít na nich, aby se podíleli na něčem na co nemají vliv a věřili pravému opaku. A ještě k tomu musíš dělat dvě práce, svojí a práci politiku. Vše stojí čas. To uznáš, že na to mají schopnosti jen vyvolení. Jsi ty vyvolený? Je JJ a další vyvolený. Já se tak necítím. Tak asi proto jsem ve svém světě, co?
Od čeho bychom pak měli volené zástupce, pověřené odpovědné a kdo ví koho ještě? Abychom pracovali a pak ještě ve volných chvílích dělali hlídaciho psa kapitalismu? Zda to dělají za naše peníze dobře? Zda fungují za naše peníze všechny ty kontrolní orgány? OK když se ti ta role drába jak zadara kontrolovat naše peníze, co jiní zneužívají líbí a baví tě to, tak ji hraj, večer padni do postele a ráno vstávej s myšlenkou na svou denní politickou aktivitu. Ale proč chceš, abysme ji hráli všichni? Vznešeně: Každý máme na tomhle světě nějakou roli. A nebude asi pro všechny stejná. Sorry, že nejsem tobě roven, bratře.
Budu odvádět třicátky, pracovat, abych uživil i ty co se válí a pak je ještě kontrolovat, že se válí? A když se neválí tak žijou z nás a ještě si přilepšujou z našeho. At žijou dráby. Díky. Kde bych si mohl dovolit kritizovat pány. Když tzv. sám nic nedělám. To je ta tvá fylozofie? (Dnes se přiznala nějaká obrovská banka, asi ze strachu o sebe, už ji kontrolovali nějak dlouho, že financovala pravidelně nějaké nekalé obchody-sláva drábovy-zaplatí "nám" pokutu a jede se dál)
Není to jen změna figur na šachovnici. Režim, nerežim. Ideologie, neideologie. Kapitalismus, socialismus - starají se jen o sebe, nejsou to pořád ti stejní. Chtěl bys mezi nimi žít. Já tedy ne. A ty na mě snad chceš takovou blbost, abych se celej krátkej život staral o ně, když se mě to co dělají stejně nedotkne?
A to se netýká jen tebe. Jste plni příkladů, jak by se co mělo dělat, aby člověk jen nepřihlížel, ale zatím jsem neslyšel nic, čím byste prorazily a porazily ty zaběhlé mechanismy, co přesahují společenské systémy, jen je stvrzujete.
Snad svým strachem a obavou o ztrátu pohodlí? Jak tady zaznívá v poslední době?
Ono by někdy stačilo, kdyby lidi dělali co říkají a ne naopak. Věříš? A tak se snažím bez nějaké křeče žít.
To je ten můj svět. Vadí ti? Je ti to snad nějak podezřelý. No, že nejsem "svatej" a dělám chyby. To je život sám. Taky si za ně ponesu své následky. Což se o tom Vašem-Jejich světě říct přinejmenším nedá. Vadí tě snad, že se s ním nemohu identifikovat a nechci žít podle jeho pravidel? A proč, protože si ještě pořád chci říkat, co si myslím?
Žiju ve svém světě. A Vy snad žijete v jejich světě? Takže stvrzujete jejich svět. Pak máte oprávněně strach z "rozvracečů" co žijou ve svém světě. Chce mě snad Vikeji někdo vzít můj svět a vsadit mě do jejich-vašeho světa? Mám se stát unifikovanou jednotkou? Takhle se to má stát? OK. Jsem pořád připravenej. Omlouvám se orwelloským mocným za tu troufalost.
Nepsali jste taky kdysi nestarej se o to, co nemůžeš ovlivnit? Tak proč myslíte, že to mám chtít ovlivňovat?
Konec fabulace. :-))))

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Kurna, jak to, chlapci, že jste to neukontrolovali? To mě hlavinka nebere. :-)))
http://www.novinky.cz/ekonomika/287361-nejvetsi-banka-evropy-priznala-prani-spinavych-penez.html

Anonymní řekl(a)...

LadaW
tohle jsem ted našel ve vedlejším vlákně a bez ohledu na to, k čemu se to vztahuje mě napadlo, že tohle je ten skutečně dobře popsanej otčenáš tzv. zastupitelské demogracie. Proč bych se toho Vikeji jako měl účastnit. Nemám zájem bejt high society. Nehledám lidi, kteří se mě můžou hodit. A pokud nějaké potkám, není to proto, že apriori přemýšlím o tom, zda se mě budou někdy hodit. Chápeš už proč mám svůj svět, na kterým nevidím nic špatného? A že nevyhledávám zvrácenost? Riskuju, že propadnu sítem. Hare-lúja.
---------------------------------
viz 3.12.2012
a) Je to velmi dobře placená "práce", pokud jde o politiku vysokou, nikoli komunální. Ovšem i na komunální úrovni za sezení ve správních radách různých společností jsou velmi slušné prachy. Bylo pár prominentů, který je brali už tehdy.

b) Potkáš při tom spoustu zajímavých a leckdy významných lidí, kteří se ti mohou v budoucnu hodit. Navážeš užitečné a cenné kontakty.

c) Pokud na stranické kandidátce naskočíš na level vysoké politiky a neuděláš nějakou evidentní kravinu, jako že bys třeba někomu nedej bože vykládal své skutečné názory... už nikdy nepropadneš sociálním sítem o patro níž. Už vždycky budeš součástí high society.“

«Nejstarší ‹Starší   1 – 200 z 205   Novější› Nejnovější»

RADY A RŮZNÉ VYCHYTÁVKY PRÁCE NA BLOGU

VLASTNĚ TAK JAK SE POSTUPNĚ PTÁTE TAK TO BUDU DOPLŇOVAT:
Co se zaslanou pozvánkou mailem:
můžete potvrdit a vkládat své příspěvky na blog (pozvánku do blogu zašlu případně znovu). Pokud potvrdíte, stanete se dopisovatelem, můžete přispívat, i přes svůj mail. Nebo zaslat mě a já obratem na blog umístím ...
Posílejte nápady, odkazy a doporučení, zpracuji to pro blaho všech či některých ...
Pozvánky do blogu a zapisování komentářů
Jak se přihlásit do blogu jako dopisovatel. Po obdržení pozvánky od Admina (Googlu) na Váš mail.
Vstoupíš na odkaz double klikem, pak pokud není prázdné okénko pro e-mail dáš použít jiný účet. Pokud nemáš účet u googlu, dáš vytvořit účet -pozor ne mail. Vložíš nějaký svůj existující mail ( i jinde založený, třeba seznam apod.) a zadáš heslo o 8 znacích. (pokud heslo tvého existujícího mailu nemá 8 znaků, základ hesla může být třeba stejný a doplněný do 8 znaků). Pak heslo zopakovat pro ověření správnosti. Pak vložit předepsané ověřovací slovo a zaškrtnout souhlas s podmínkami. Pak potvrdit a je to. Dlouhé heslo prostě k existujícímu mailu založíš pro tvůj účet na blog (nic se neplatí), staré heslo ti zůstane pro původní mail. Nové heslo je jen pro účet blogu na googlu.
Pak tento mail a nové heslo můžeš používat pro vstupy na blog. Otevřeš blog, vpravo nahoře (klikneš na přihlášení či sign in). Vložíš mail+heslo a jsi na blogu, ve svém hlavním panelu. Můžeš zadat-nový příspěvek a napsat ho, odkliknutím publikování, vložíš na blog.
Můžeš příspěvek upravovat, návratem do seznamu příspěvků (pokud návrat zrovna nevidíš, jdi přes hlavní panel). Vstoupíš do seznamu všech příspěvků na blogu, ale upravovat můžeš jen své.
Můžeš si
na záložce "povolení", založit-dopsáním, další mail, zaškrtnout vložit ihned a používat tento pro vkládání rovnou ze svého mailu, bez přihlášení do blogu. Napíšeš mail na svém PC a odešleš na tento další mail blogu, text se rovnou umístí na blog jako nový příspěvek. V hlavním panelu najdeš své nastavení-můžeš upravit dle sebe.
Komentáře lze pak psát buď jako anonym-rychlejší varianta (tam doporučuji se podepsat, aby se vědělo, kdo to přispěl). Druhá lepší varianta: napíšeš text, necháš zaškrtnuto Google/Blogger, vložíš mail+heslo a dáš náhled , stále můžeš opravovat text na závěr jsi li spokojen s napsaným dáš publikovat - dodržuj zde uvedené pořadí.
Vložení webového odkazu: (na jiné stánky či článek), napíšeš či zkopíruješ odkaz na jiných stránkách (označiš adresu myší a pak Ctrl+C, kopírovat), pak na blogu vložit do okna textu nového příspěvku, odkaz znovu označit (odkaz stále zůstává ve schránce), poté klikni nahoře v liště upravy textu na ikonku odkaz (podržení myši na ikonce zobrazí funkci ikony) otevře se okno pro vložení odkazu, (nejlépe vymaž co v okně je - http://), klikni do okna a dej Ctrl+V (=vložit ze schránky) tím vložíš web adresu, pak klávesu Enter a hotovo. Druhá varianta rovnou vložit odkaz do řádku pod titulkem nového příspěvku a tím budou ostatní na blogu moci proklikem přes nadpis přejít na vloženou stránku.
Přátelé blog není web, takže bylo by možná lépe používat komentáře do doby, kdy sami uznáte, kam se budou čtenáři ještě vracet. Při pochybnosti o čtenosti je lépe založit nový článek / příspěvek, případně s odkazem na jaký článek navazuje apod. Není to žádná povinnost, ale debata možná takto lépe "poteče". Komentáře ke starším článkům mohou jinak zmizet v propadlišti dějin blogu. Ptejte se, budu-li vědět poradím. A omlouvám se znalcům.

Legendární akce Jazzové sekce

Legendární akce Jazzové sekce
Člověče, už to bude letos 28 let ..
REFLEXNÍ TERAPIE LYMFATICKÉHO SYSTÉMU, REIKI, SPIRITUAL RESPONSE THERAPY - tel.: 775 320 714