11. 12. 2012

tzv.vánoční příspěvek

nadělil jsem nový příspěvek, protože končící č.200 a pokračuje alespoň mě přes č. 200 nepřehledně na další straně. Můžeme  tedy žvanit dál zde.

32 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

LadaW
pokud na těchto číslech je alespoň kousek pravdy, pak by strach měla mít ta druhá část věřících, jak naznačuje Pazyk. A konflikt křestanství a islámu asi nebude moc ovlivněn tím, jak my tady "chytře" budeme operovat a podřezávat si vlastní větev. Nebo si snad připadáme už dost napojení, abychom mohli soudit jiné? Proto v tom vidím taky více strach o své statky.
http://bohumildolezal.lidovky.cz/texty/rs544.html

Anonymní řekl(a)...

LadaW
matně si ted vzpomínám, jak mě před více než 20 lety na cestu stopem se stanem po neznámé Británii (v září 1989 jsem nějak proplul STB pod lampou), zrazovali ti co seděli doma na zadku a četli a četli a poslouchali, co kde slyší. "Přesně věděli" co mě čeká. Tohodle se vyvaruj, tohle ti hrozí, tamhle na tebe čeká nebezpečí ... skoro jsem jim podlehl, ale nakonec vyrazil naplněn touhou poznávat. Co mě čeká to mě nemine. Pak se to ještě párkrát podobalo jako vejce vejci, a tak jsem z toho vyšel malinko poučen i v té obecné rovině.
Nic z těch hrozeb se mě nestalo, protože jsem se choval tak, abych se těm případným hrozbám vyvaroval. A potkal jsem přesto i pár těch hlupců, co bohorovně cestovali s hlavou plni temnoty.
Tak mě napadlo, že nějak mě ty hrozby z jinakosti co tady vypisujete připadají dnes podobně. A to i přes to, že nepodléhám, jak se tu snažíl někdo naznačit dobru a zlu, či špatnému a dobrému. Reálnej svět tam vypadá všelijak, ale většinou jinak než ho tady vytváříte od stolu a stavíte pro něj z toho bariéry. A to přitom píšete o kupce hnoje a na ní sedícího Vieho. A já při tom myslím, že to na co poukazuje reálně žije desetkrát víc než Vy-My popisovači.

Anonymní řekl(a)...

JS

LWV

Už zase patláš dohromady hrušky a jabka a do toho banány a fíky až je z toho zase jen ta sračka. Smile. A vyser se na kecy o intelektuálštině (žádnej intelektuál tady není) a chvíli používej hlavu. Tu vlastní.

Tvůj problém je, že nejsi schopen se vůbec myšlenkově odpoutat od tvé nenáviděné politiky. Už jsi z ní zpitomělej stejně jako JeJe. ŘEČ NENÍ O POLITICE (PRIMÁRNĚ), ALE O KULTUŘE. Chování lidí totiž neurčuje politika, ale kultura.

To, co furt nedokážeš pobrat do hlavy, jsou různé aspekty jednoho problému. Dvě strany - jedna mince. Pro tebe je to zřejmě nepřekonatelný myšlenkový veletoč ... Tak znovu. Jedna věc je cestovat do cizích zemí za účelem POZNÁVÁNÍ těch jiných kultur (což Anglie není ani náhodou, tam jsi pořád jako u babičky na peci, takže o odlišné kultuře ses tam dozvěděl kulový, resp. konfrontován jsi s žádnou odlišnou kulturou nebyl. Technická poznámka 1 - na cestování po Británii by tě asi jeden život nestačil. Technická poznámka 2 - možná ti uniká, že nikoli každou cizí zemi lze ztotožňovat s odlišnou kulturou)). Takové cestování je vždy skvělé a přínosné. Právě proto jsem Pazykovi napsal, ať hodí pingl na záda, páč v Kantovi všechno nevyčte... Já jsem v Rusku a v Zakavkazsku machometány potkal a bydlel u nich a byli naprosto skvělí. Z toho ale nemůžeš dovozovat vůbec nic. Protože úplně jiná věc je masová imigrace (všimni se toho kvantifikátoru - pár lidí versus tisíce) ze zemí KULTURNĚ ZCELA ODLIŠNÝCH, jejímž nechtěným důsledkem je SOUŽITÍ RŮZNÝCH KULTUR. Tady o žádné "hrozby jinakosti" nejde. To jsou jenom kecy z Respektu.

Za poznáním se cestuje TAM, soužití probíhá DOMA. Zkus pochopit, že jde o odlišná místa a odlišnou kvalitu vztahu a kontaktu. Jak jistě víš, je něco jinýho přijít za ženskou jednou za týden si zašukat a něco jinýho je s ní žít v jedné domácnosti.

Je tak těžký to pochopit? A co ti brání jet se na to podívat sám, abys nebyl "popisovačem"? Vie o své kupce hnoje, na které je pevně usazen a ze které za žádných okolností podle svého vyjádření nesleze, začal vyprávět iniciativně sám. nikdo ho nenutil. Já mu v tom jen - rád - pomáhám. I ten, koho do pomocné školy nevzali, přece zasluhuje naši lásku. No ne? Smile.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
člověče, jedna věcná otázka, je zde někdo, kdo je schopen myšlenkového veletoče? A zamyšlení dva: Příkazy a reguluce není politika, aha tak já běžím na hrazdu šlehnout si jeden veletoč. Zatím to jen zkusím. :-)

Anonymní řekl(a)...

LadaW
no co ty nakonec nesmícháš do kupy člověče. Moje cesta do Anglie byla sice v roce před revolucí, ono bylo i tehdy lecos jinak to ale vůbec neznamená, že jsem psal o jiné kultuře jak to ty mícháš, musíš taky číst, nic takovýho v mém textu nenajdeš, maximálně tam najdeš podobnost o našeptávačích. To ostatní co píšeš je vesměs stejně popsanej guláš a nijak to povětšině nesouvisí s mým textem, takže bez komentáře.

Anonymní řekl(a)...

JS

LWV


"Debata byla původně podle mě o migraci.."

Velmi správně. Tak se jí drž a nepleť do toho vlády a světové banky...

"..a volnosti pohybu běžných lidí (třeba i za prací), umožnit to co se dostalo nám po létech i dalším."

Matka Tereza hadr. O volnosti pohybu jsem už psal, viz heslo "pohyb osob". Takový existuje jen v rámci EU, resp. Schengenského prostoru, resp. ze státu do státu v USA. Pokud do něj pustíš i Turky, což mnozí pomatenci v Bruseli chtějí (80 mil. duší tj. dtto Německo), pak skončíš velmi brzy na dávkách na pracáku. A tvoje dcera též. To chceš? Bude ti hřát u srdce pomyšlení, že jsi spáchal "dobro"?

Anonymní řekl(a)...

LadaW
neslezení ze své kupky, může být obrazné setrvání si na svém názoru a nebo nikam necestovat. Nevím, jak sis to přebral. Já když to vie psal jako, že si setrvá na svém, a z dalšího jeho psaní dovozuji ... a bude jednat podle toho jak to prožije a ne co kdo mu řekne. Ale tady může rozdíl v další debatě.

Anonymní řekl(a)...

JS

LWV

Tak proč jsi vůbec o té Anglii probůh psal? Proč do toho pleteš rok 89? Co jsi tím vůbec chtěl ríct? Víš to?

Jaký našeptávači? To je jako kdo a jakou mají funkci?

Anonymní řekl(a)...

JS

LWV

Ad Vie. No jistě. Pak ale žádný "rozdíl v debatě" neexistuje, páč žádná debata není možná. Jak správně napsal Víkej - blbec je ten, kdo zvedne sluchátko.

Ať si Vie "setrvává na svém". Jeho věc. Pokud ale o tom "svém" nehodlá debatovat, pak by s tím "svým" ani neměl vopruzovat. K čemu nám to bude?

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Anglie, ach jo, už jsem to zvopáknul, nemůžu za to, že nečteš co je v textu.
A proč by Vie měl měnit názory po každém článku a nemohl diskutovat?
Taky neměníš názory po každém článku.
A co to komu přinese je věc každého, ne? Jestli nic, každýho věc. Ale nechci mluvit, za Vieho, píšu jak jsem co vnímal já, z toho co napsal on. Protože jsem měl dojem, že to čteš jinak.

Anonymní řekl(a)...

vie
opakovani je matka moudrosti.
Puvodne slo o vase reci o pristehovalcich, uplne konkretne o Vikejovo ilegalech.
Z vasi strany (JS, JJ, Vikej) bylo a je poukazovano na narod, nation, kultura, ochrana kultury a jine vyrazy, ktere jsem klasifikoval do pojmu neonacismus, rasismus (nejmene v zacatcich pokud ne uz zcela rozvinuty), nacionalsmus a prihodil jsem priklad Ku Klux Klanu. Vas nazor se stupnoval a uz neslo jen o ilegaly a pristehovalce, ale uz treba o to, zda-li ma hlupak ci nezamestnany mit pravo volit. Narkl jsem vas z toho, ze misto o vlast mate strach jen o svuj bidny pribytek a o vase jidlo a zcela jasne jsem vam rekl, bezte s takovyma recma do prdele, nikdo potom nevi, kde je toho konec a kdo poleti kominem ven.

Hluboce vykolejeny vasim pohledem na svet se vas neustale ptam, kam se podely vase idealy z roku 1989, jelikoz jsem mel za to, ze jste se chteli zbavit utlacovatelu a k memu prekvapeni mate nakroceno k tomu, stat se ted tim, co jste driv odmitali. Ptam se a jako odpovedi se me dostava, ze jsem zacek ve zvlastni skole, ktery ale vubec nicemu nerozumi. A nezveda sluchatko, kdyz mu nekdo vola.

Panove, tentokrat jste neslapli do hovna, alebrz stojite primo v hovnech. I kdyz pro vas v posvedcenych, pro me to jsou a budou vzdycky jen hovna.
Amen


Anonymní řekl(a)...

JS

Vie

"pro me to jsou a budou vzdycky jen hovna."

Díky za vysvětlení. Já vidím kopeček ouplně stejně.

"V takovem pasmu je kazda diskuze prakticky zbytecna. Tam uz neni co diskutovat."

Naprostý souhlas.

Anonymní řekl(a)...

Vie naprostý souhlas
Pazyk

Oni, zase jako předtím jiná skupinka, nechápou, že chápeme o čem mluví.
Prostě jako si nehodlám lhát, že volbou nejméně špatného, se zaťatým chrupem, něco vyřeším, tak jak říkala moje žena na dotaz zda se nebojí islamistů - to bych se musela bát pořád všeho. Nemá to cenu, když si do sebe posvítím baterkou, tak najdu strach, když v tom pokračuju, tak zmizí protože je všude a dojde ti, že to nemá cenu.
Pokud někdo pod JJho textem s podrobným výpisem ochran státu najde Irán a Saudskou arábii a nepochopí, že to jsou státy, kde ti JJové tohle dělají...
Pokud někdo nepochopí, že Islám se bojí průniku cizí kultury stejně jako europeana....

Opakuji - chápu vaše argumenty: naše společnost, euroatlantická civilizace vyhrála.
Tlustá čára za kolonizací - celej svět už si jede na sebe.
Vyhráli jsme - jestli si takhle nějak pomatuju oslavné ódy JJho na naši civilizaci a vítěznou kulturu.
Když tohle všechno máme a bojíme se o to, skutečně nechápete, že ti cizí Oni se zachovají stejně a že si vemou to co slabá rozvrácená vymírající neschopná euroatlantická civilizace nechala ležet na chodnících svých měst, že si to vemou. Stejným právem vítěze a podle stejných zásad silnějšího - kak my.
Mají na to stejné právo které přiznáváme sobě. jednou si dole jednou nahoře, každý kdo si listuje v těch popnaučnejch knihach by to měl najít, každý kdo si posvítí do sebe by to měl najít. Anebo ne.
A to má všechno stejnou hodnotu.
Jen by mi zajímalo, jestli se tohle fakt nedá pochopit, anebo se nechce.
Pazyk

Vikej řekl(a)...

Timhle vstupen si jen delam prijem teto nite do emailu.

Mimochodem, souhlasim s JS co ta povidka o Britanii ma za osvetlujici vyznam.
Ale jsem rad ze se te nic nestalo, LW.

Anonymní řekl(a)...

Pro Vikej a JS
Vemu to za Láďu, když sem se tak rozkecal.
Ta povídka znamená, že tě někdo řiká jaký to někde je. A pak tam jedeš a zjistíš, že je to jiný.
A nám prostě schází zkušenost o tom, že nás smrtelně ohrožuje islám a nejsme schopni hystericky kříčet - BACHA - už dou. Postavte zdi a příkopy.
To co JS nepochopil, že lidé kteří se v té oblasti pohybují, nebo ji studují nejsou islamofobové - bude to jako s Romama, nejvíc nadávají ti, kteří Roma možná ani neviděli.
Harer
Pazyk

Doporučuji krátký film
Džihád masem
nebo statě Milouše Zemanů.

Anonymní řekl(a)...

vie
ja se jen v zaveru podivam trochu zpet a srovnam s dneskem. Jsem vam sem okoporoval snahy KKK ze zacatku stoleti, kde to doslo tak daleko, ze cernochum (kteri byli do USA zatazeni jako otroci) se odpiralo pravo na podileni se na rizeni spolecnosti, i kdyz otroctvi bylo zruseno a stali se prakticky pravoplatnymi obcany. Jeste jednou pripominam, ze byli do USA zavleceni.
Tam take byli podobne smyslejici lide a nebylo jich malo, kteri druhym odpirali jejich prava, povazovali se sami za inteligenci, ktera jedina je tak chytra a schopna neco rozhodnout a samozrejme se vyvysovali nad druhe. To zustalo az do dnes.
A ted vazna otazka, kdyby jste sli tenkrat k volbam, co by jste volili? Podle vasich prizpevku si o vasich hlasech nedelam zadne iluze, i kdyz clovek nikdy nevi. Treba by bylo zajimave, zda-li by to bylo hlasovani tajne nebo verejne.

Diky bohu, tech, kteri maji trochu rozumu neni take zas az tak malo a jak se ukazuje, stejne jednou zvitezi. Vy akorat zneprijemnujete svemu okoli zivot a snazite se svoji kouli nenavisti co nejdale dotlacit. Zpusobujete akorat zbytecne pnuti ve spolecnosti.
Mym ukolem je, vam to rezolutne oznamit a postavit se proti tomu, vic s tim stejne neudelam, ale doufam, ze jednou vam to dojde.

DUlezite take je, kde vyrustate a kde se tvori vase vedomi. Pri srovnani s Rakouskem se mohu odvazit napsat, ze v CR mate mnohem vetsi svobodu a s ilegalama a s emigrantama asi tisickrat mensi starosti, nez tady. Prakticky si s tim problemem v CR nemusite delat zadne starosti, asi na rozdil od Vikeje. Situaci v USA mohu tezko posoudit.
Takze, odkud se tak odmitavy postoj u vas vzal? To je pro me veliky rebus! Kdyz s tim mate prakticky nulovy kontakt. Napada me mozna odpoved: negativni postoj by mohl byt vybudovan na zaklade zpravodajstvi, televize, novin a jinych medii a je dost mozne, ze jste jimy naprosto ovlivneni.

Anonymní řekl(a)...

vie
Pazyk
Svata pravda! Ja se pozastavuji nad tim, k cemu si ti tri svetci ctou knizky, kdyz nejsou schopni pochopit par radek.
Spis to ale budou delat umyslne, cekat, az se nekdo dopusti nepatrneho preklepu ci nejasnosti, aby o tom vypracovali novou teorii o svete. STB bylo proti tomu hadr!

Anonymní řekl(a)...

JS

Pazyk

Ano, utrpěli jsme vítězství. V tom máš pravdu. Jinak moc ne.

V tom, co píšu já, není ani zbla strachu. Páč ta situace nastane, až já budu prdět do hlíny. Ani tvoje žena nemusí mít strach. Když vydejchá tebe, vydejchá i machometány, je totiž světice. Smile. Ale hlavně - o strach tu vůbec nejde. Jde o to, zda cítíme nějakou sounáležitost s kulturou, do který jsme se narodili. Jestli jsme ještě vůbec lidmi a nebo jsme již jen živočichy volně plynoucími v jakémsi fyzickém bytí vesmírem, kteří jedí, vyměšují a páří se a bez jakéhokoliv vědomí o smyslu posléze chcípnou. Pokud jde o mě, necítím se tak.

Islám se průniku cizí kultury nebojí vůbec. Mluvím o islámu, nikoli o jeho mocenských politických strukturách. Nemá k tomu žádný důvod, neboť jeho vědomí o smyslu je naprosto zřetelné a konkrétní. Je založen na zcela jiných principech než naše kultura. Je nezničitelný. Naši kulturu ale lze zničet poměrně snadno. Navíc ona sama na tom sebezničení velmi intezivně pracuje a to tím, že se nechává zotročovat politickými korektníky.

Což plyne z toho, co píšeš ty, Vie, elele a další popletení pseudoliberálové. Pokud by to bylo skutečně tak jak píšeš, pak naše existence na tomto světě nemá žádný smysl. A to si nemyslím.

To, co píšeš, se pochopit dá. Chápu to. Ale myslím si, že to nemá oporu v realitě. Protože ne každý už ztratil pud sebezáchovy. Ne každý nachází zalíbení v dekadenci a defétismu. Ne každý už ztratil zdravý selský.

O všem nakonec rozhoduje ulice. A ta ulice ve Francii a v Holandsku dává dost jasně a dost hlasitě najevo, co chce a co si myslí. Jestli elity zblblé politickými korektníky tu ulici nevyslechnou, bude zle. Hodně zle.

Anonymní řekl(a)...

JS

Pazyk

To, že něco studuješ, ještě vůbec neznamená, že o tom něčo skutečně víš. A dále - že to, co nastuduješ, také správně interpretuješ. Jistej Josef Mengele taky vystudoval medicínu. Máš pocit, že ji správně interpretoval?

O islámu si popovídej s lidmi, kteří tam žili a pracovali. Na mladé docenty si vyser, to je k ničemu.

Anonymní řekl(a)...

vie
JS
vymyslel jsi dobrej nesmysl:
Islám se průniku cizí kultury nebojí vůbec. Mluvím o islámu, nikoli o jeho mocenských politických strukturách. Nemá k tomu žádný důvod, neboť jeho vědomí o smyslu je naprosto zřetelné a konkrétní. Je založen na zcela jiných principech než naše kultura. Je nezničitelný. Naši kulturu ale lze zničet poměrně snadno. Navíc ona sama na tom sebezničení velmi intezivně pracuje a to tím, že se nechává zotročovat politickými korektníky.

JS:... A ta ulice ve Francii a v Holandsku dává dost jasně a dost hlasitě najevo, co chce a co si myslí. Jestli elity zblblé politickými korektníky tu ulici nevyslechnou, bude zle. Hodně zle...

Proc furt koukas nekam jinam nez na ulici pred svym domem? Koukej tam kde zijes! Koukej se ze sveho okna misto na televizi. Nebo nejsi schopny udelat si svuj nazor ze sveho prostredi?

Anonymní řekl(a)...

LadaW
pro zatvrzelce ještě naposled k Británií, Vaše snažení a debaty o tom, jak se tady musíme chránit mě připoměly tu Británii. Strašíte "oupně" stejně jako tehdy mě někdo před cestou do Británie. Realita jde stejně pak jinejma cestičkama. Nechcete dopřát druhým to co sami máte a o co se bojíte a tak strašíte radikalismem a koránem a kdo ví čím ještě. Je to už srozumitelné? Řadíte se tak na ultra pravé křídlo po bok těch co posuzujou problém skupinově. A zvyšujete jen napětí. Jak píše Vie, stejně se to pak obrítí proti Vám samým. Tak vidím ty Vaše hrozby.

Anonymní řekl(a)...

zatvzelý JS pro LWV

Ta poznámka o tvé cestě do Anglie (do Británie určitě ne... to bys to tasm musel vzít přes Austrálii) je zcela mimoňská. V kontextu debaty to nevypovídá vůbec o ničem.

Kamkoliv jedeš poprvé, je to tam VŽDY jiné, než jak sis to představoval před odjezdem. Důvod je prostý - vnímáš realitu svýma očima, svým rozumeme a svým srdcem. A protože jsou TVÉ, jsou sozučasné také úplně JINÉ, než ostatních, tedy těch, kteří ti tu realitu před odjedem zporostředkovávali.

Něměl bys bejt tak zatrvzelej. Smile.

Ty, páč jsi zpitomnělej politikou, mě primitivně oflastruješ ultrapravým křídelem. Pochop konečně, že mě je úplně u prdele kam se řadím. A vždy bylo.

Že chceš dopřát druhým co máš ty, pravíš? Doufal jsem, že pochopíš laskavou ironii výše a že se trochu ve svém charitativním třeštění vzpamatuješ. Ale ne, ty si na ty vidle rád naběhneš znovu... smile. Přece nejsi LWV úplnej hlupák, že ne? Kolik bezdomovců dnes zveš domů na večeři? Kolik opuštěných babiček v domovech pro důchodce jsi dnes navštívil? Kolik svetrů, který jsi nakoupil v Tescu, jsi dnes rozdal? Mrzne přece jak sviňa...

Blábolíš, LWV. Nidko nikdy nemůže dopřát druhým to, co má sám. Ani v pozitivu ani v negativu. Páč život každého z nás je nezaměnitelný.

Jediný, kdo tu straší, jsi ty. Nikdo tu není radikální, radikalismus vypadá zgruntu jinak. Třeba takto.
http://mediaoislamu.cz/tema/islam-v-ceske-republice-nechceme/

Dám ti dobou radu. Dřív, než tady začneš trousit moudra, přečti si ten Korán. Já jsem to udělal. Rozhodně nepatřím k těm, kteří si myslí, že svaté texty nutně determinují chování jednotlivého člověka, byť věšícího. To je podle mě volovina. Ale mnohé to napoví o komunitě jako celku. Já se nepovažuju za křesťana. Ale mezi biblí a koránem je setsakra velkej rozdíl. Neříkám, co je lepší a co horší. To, co tady melu furt dokola je, že ta kultura je diametrálně odlišná od naší. A že ty dvě nemohou nikdy žít v míru v jednom společném baráku.

Pointa. Už tři týdny tady melu nikoli o islámu, ale především o naší kultuře.

Anonymní řekl(a)...

vie
wiki: Velká Británie (anglicky Great Britain) je ostrov na severozápadě Evropy, největší ostrov ze souostroví Britských ostrovů na severozápadě Evropy. S rozlohou 229 850 km² je největším ostrovem celé Evropy a osmým na světě. Ostrov je hlavní součástí Spojeného království Velké Británie a Severního Irska.

LVW mluvi o Britanii, samozrejme ho musel JeJe poopravit, tentokrate ale opet spatne. Tomu se rika trottlovina.

Anonymní řekl(a)...

JS

Pazyk

"To co JS nepochopil, že lidé kteří se v té oblasti pohybují, nebo ji studují nejsou islamofobové.."

Chtěl jsi asi říct ilamofilové... smile. Pochopil jsem, jak vidíš. A hlavně nezapomeň - koho chleba jiš, toho píseň zpívej!

"A nám prostě schází zkušenost o tom, že nás smrtelně ohrožuje islám a nejsme schopni hystericky kříčet - BACHA - už dou. Postavte zdi a příkopy."

Bezprostřední zkušenost nám opravdu chybí. Když se z radia dozvíš, že se blíží hurikán SANDY, sedneš si na prdel a počkáš až přiletí? Nemáš přece zkušenost, nevíš co máš dělat.. Tak holt je nejlepší nedělat nic a utopit se. Tak jsi to myslel?

Není třeba hystericky křičet, páč to je k hovnu a nic to neřeší. O příkopech a zdech tady zamlel hlavně elel, pokud vím.

Ale je dobré občas vylézt na strom a rozhlédnout se kolem. I Jeníček s Mařenkou to udělali. Pohled z vokna na ulici - jak propaguje trumbera dřepící na kopečku - ti dá informaci jen o tom, co je na ulici. Ale ne o tom, co uvidíš, až zajdeš za roh. Je dobré nechovat se jako trotl, co chodí furt dokola. Jako tele co kráčí - nevěda o tom - na porážku. Jako přežraný a vožralý Říman, kterýho si Germán dal k večeři, zatímco Říman to, jsouce požírán, pobaveně sledoval a recitoval u toho verše...

Vie

"DUlezite take je, kde vyrustate a kde se tvori vase vedomi."

Bingo!!! Už jsi zjistil, jak je to s tvými dědečky? Až se to dozvíš, třeba konečně něco pochopíš. Možná i to, co jsi právě napsal.

Anonymní řekl(a)...

vie
Koran jsem necetl. Nezajima me.
Bibli jsem necetl. Nezajima me.
Uz kolikrat jsem byl s muslimem na dovolene, jen my dva. Dva lidi, no problem. On jezdi ke me na chalupu a ma ji kdykoliv otevrenou. Ja jedu klidne do muslimske zeme a citim se tam absolutne normalne. Jediny problem je grilovani. On neji veprove, ja zas nejim kureci. Tak si kazdej koupi, co mu chutna.
Co tady furt melete o kulture? Zajima me jejich stejne jako jeho zajima nase. Proc by to neslo dohromady? Mily bratri v triku, vy nemate zadnou zkusenost, jak jsem se uz zminil nahore, jste zmanipulovani medii. V tom vidim cely vas problem.
Vy si asi myslite, kdyz se potkaji dva nebo tri nebo deset, zacnou hned resit naky kultury? Naky hovno. Kazdy se bavi jak je mu libo. Akorat takovy umelci, jako jste vy, majipotrebu furt nekde neco resit, normalni clovek nikoliv.
Ostatne mam pocit, ze Vikejovo puvodni problem se netykal kultury ale financi.

Anonymní řekl(a)...

JS

Pazyk

"co slabá rozvrácená vymírající neschopná euroatlantická civilizace nechala ležet na chodnících svých měst, že si to vemou..."

To je důležitá věta. Ano, nechala to ležet. A ještě se na to ostentativně vysrala v domnění, že tim ukáže svoji "vyspělost" (viz výše to odmitnutí křesťanského odkazu ze strany EU např.). Jenže hovno. Ukázala tím jen svoji slabost. Ale rozdíl mezi námi je v tom, že já se s tím nehodlám smířit (viz výše Cormack Mc Carthy, Jack London...) Protože jakkoliv mi ta civilizace z gruntu sere, je to - v tom bazálním slova smyslu - můj domov. Ten nemám ani v amazonské džungli, ani v subsaharské Africe, ani v podhůři Himálaje, jakkoliv mě ty končiny inspirují výrazně víc než zdejší oudolíčko, ale tady. Stejně jako českej indián Atapana třeba. Nejsem kulturní hermafrodit (viz výše), přestože nemám celoživotního volňáska do Alfy a nežvaním vo "kultuře" po kavárnách. Možná bohužel.

Kultura je to, čím byli ti před námi (viz výše dědečkové) a čím budou ti po nás.

Anonymní řekl(a)...

JS

Nemám v oblibě odkazy, jen jeden pro ilustraci...

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/benjamin-kuras.php?itemid=14763

Anonymní řekl(a)...

LadaW
v kontextu debaty jsem jen na příkladu uvedl, jak tady mumláte slátaniny a strašíte ty dokonce čímsi co nastane až ty tady nebudeš. Bože!!

Anonymní řekl(a)...

LadaW
v kontextu debaty jsem jen na příkladu uvedl, jak tady mumláte slátaniny a strašíte ty dokonce čímsi co nastane až ty tady nebudeš. Bože!!

Anonymní řekl(a)...

Vie
Odkaz jsem nedocetl, protoze je to stejna zaslepenost.
Tak me napadlo, taky jste se tomu tak vehementne branili pred 20 ci 30-ti lety? Pocitam ze ne. To jste ani nevedeli, co pristehovalci, azylanti, ilegalove a islamisti jsou. Co to je jste zjistili, az vam to media rekla a v operovala do hlavy. STejne jako pred rokempovstala Angela Merkel a prohlasila, ze multikulturalismus nefunguje. Do te doby jste vsichni mlceli a byli spokojeni. Az potom, co vztala a rekla vam to, najednou zacali vsichni cile diskutovat.

O normalnim vzahu kdekoliv mluvim v dobe, kdy nekam prijde nejaky rozdmychovac a uvede sve okoli na tu spravnou cestu. Potom je mezi kulturami problem, za ten ale mohou ti rozdmychovaci. V nasem pripade Angela Merkel a jeji nasledovnici. To plati o obou stranach.

I kdyz tema nebyl islam ale treba veskeri utecenci. Jak to je tam? Tak je to jaksi rozsireno i na kristy. Ale problem je ten samy, ze?

Anonymní řekl(a)...

elelechechele -
Tů JS: tedy, nejraději bych se na to vysral a je mně to trapné, a měl jsem něco připravené, co by s tebou mohlo být i v souhlasu...ale, přece jen, ty máš fakt velkej osobní a zásadní problém...myslím, že se nemýlím, že ta poznámka mířila opět na mě...nebo ne?...nemám žádné volňásky do Alfy a vo čom se bavím v kavárnách, do toho je ti ouplně hovno...buď tak laskav a vyser se už konečně na mě...jako já seru na tebe...je možné se takto dohodnout? S vděčností děkuju.

Anonymní řekl(a)...

JS

A helele - elele!

Zdravím po toltécku mé druhé já! Přiznej se - ty ještě ty Tibeťany necvičíš! Páč kdyby jo, nemohla by tě jedna větička - navíc nikterak adresná - takhle vytočit. Máš nějaký trápení? Tíží tě něco? Jsi ve stresu? Máš - li smutek na duši, svěř se strýci Artuši...

Proč se chceš vo něčom dohadovat? Ty ser na to, na co se ti srát chce, a já budu dělat totéž. No není to ta nejsprávnější rovnováha?

Ten problém, elele, fakt není na mojí straně. Trochu více performerské lehkosti by to možná chtělo, více úsměvu a nadhledu... Tibeťané ti pomůžou, uvidíš.

Hele dnes dělají Tomáš Kůs a Venca Šmolík jarmark nějakých vobrazů nejen svých v podloubí na rohu Roosveltovky a Malé. Od 17.00 do někdy. Tak přijď, bude svařák, bubny a tak... Můžeme se tam na sebe vysrat in natura. To by byla super performance, co myslíš? Sukces zaručen.

RADY A RŮZNÉ VYCHYTÁVKY PRÁCE NA BLOGU

VLASTNĚ TAK JAK SE POSTUPNĚ PTÁTE TAK TO BUDU DOPLŇOVAT:
Co se zaslanou pozvánkou mailem:
můžete potvrdit a vkládat své příspěvky na blog (pozvánku do blogu zašlu případně znovu). Pokud potvrdíte, stanete se dopisovatelem, můžete přispívat, i přes svůj mail. Nebo zaslat mě a já obratem na blog umístím ...
Posílejte nápady, odkazy a doporučení, zpracuji to pro blaho všech či některých ...
Pozvánky do blogu a zapisování komentářů
Jak se přihlásit do blogu jako dopisovatel. Po obdržení pozvánky od Admina (Googlu) na Váš mail.
Vstoupíš na odkaz double klikem, pak pokud není prázdné okénko pro e-mail dáš použít jiný účet. Pokud nemáš účet u googlu, dáš vytvořit účet -pozor ne mail. Vložíš nějaký svůj existující mail ( i jinde založený, třeba seznam apod.) a zadáš heslo o 8 znacích. (pokud heslo tvého existujícího mailu nemá 8 znaků, základ hesla může být třeba stejný a doplněný do 8 znaků). Pak heslo zopakovat pro ověření správnosti. Pak vložit předepsané ověřovací slovo a zaškrtnout souhlas s podmínkami. Pak potvrdit a je to. Dlouhé heslo prostě k existujícímu mailu založíš pro tvůj účet na blog (nic se neplatí), staré heslo ti zůstane pro původní mail. Nové heslo je jen pro účet blogu na googlu.
Pak tento mail a nové heslo můžeš používat pro vstupy na blog. Otevřeš blog, vpravo nahoře (klikneš na přihlášení či sign in). Vložíš mail+heslo a jsi na blogu, ve svém hlavním panelu. Můžeš zadat-nový příspěvek a napsat ho, odkliknutím publikování, vložíš na blog.
Můžeš příspěvek upravovat, návratem do seznamu příspěvků (pokud návrat zrovna nevidíš, jdi přes hlavní panel). Vstoupíš do seznamu všech příspěvků na blogu, ale upravovat můžeš jen své.
Můžeš si
na záložce "povolení", založit-dopsáním, další mail, zaškrtnout vložit ihned a používat tento pro vkládání rovnou ze svého mailu, bez přihlášení do blogu. Napíšeš mail na svém PC a odešleš na tento další mail blogu, text se rovnou umístí na blog jako nový příspěvek. V hlavním panelu najdeš své nastavení-můžeš upravit dle sebe.
Komentáře lze pak psát buď jako anonym-rychlejší varianta (tam doporučuji se podepsat, aby se vědělo, kdo to přispěl). Druhá lepší varianta: napíšeš text, necháš zaškrtnuto Google/Blogger, vložíš mail+heslo a dáš náhled , stále můžeš opravovat text na závěr jsi li spokojen s napsaným dáš publikovat - dodržuj zde uvedené pořadí.
Vložení webového odkazu: (na jiné stánky či článek), napíšeš či zkopíruješ odkaz na jiných stránkách (označiš adresu myší a pak Ctrl+C, kopírovat), pak na blogu vložit do okna textu nového příspěvku, odkaz znovu označit (odkaz stále zůstává ve schránce), poté klikni nahoře v liště upravy textu na ikonku odkaz (podržení myši na ikonce zobrazí funkci ikony) otevře se okno pro vložení odkazu, (nejlépe vymaž co v okně je - http://), klikni do okna a dej Ctrl+V (=vložit ze schránky) tím vložíš web adresu, pak klávesu Enter a hotovo. Druhá varianta rovnou vložit odkaz do řádku pod titulkem nového příspěvku a tím budou ostatní na blogu moci proklikem přes nadpis přejít na vloženou stránku.
Přátelé blog není web, takže bylo by možná lépe používat komentáře do doby, kdy sami uznáte, kam se budou čtenáři ještě vracet. Při pochybnosti o čtenosti je lépe založit nový článek / příspěvek, případně s odkazem na jaký článek navazuje apod. Není to žádná povinnost, ale debata možná takto lépe "poteče". Komentáře ke starším článkům mohou jinak zmizet v propadlišti dějin blogu. Ptejte se, budu-li vědět poradím. A omlouvám se znalcům.

Legendární akce Jazzové sekce

Legendární akce Jazzové sekce
Člověče, už to bude letos 28 let ..
REFLEXNÍ TERAPIE LYMFATICKÉHO SYSTÉMU, REIKI, SPIRITUAL RESPONSE THERAPY - tel.: 775 320 714