26. 12. 2012

http://ekonomika.idnes.cz/evropska-unie-bude-chranit-olomoucke-tvaruzky-flo-/eko_euro.aspx?c=A100701_115101_eko_euro_spi
Ochranné známky mi trochu nejdou do hlavy. Proč Němci mohou vyrábět plzeňské pivo, ale ne olomoucké tvarůžky?

40 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

To je typ "pils" a koneckonců tim nenávidění němci tohle území zasrali tak, že přiblblí česi si myslí, že pivo je jen tohle. Je to vlastně pocta pro tohle městečko. A současná ostuda.
Historicky sem asi bude patřit svrchně kvašenej pšeničák.

O tvarůžcích taky nic nevim
Pazyk

Vikej řekl(a)...

To Pazyk
Pohovořme o “pils” tedy. Mělo by název “plzeňské” tedy patřit jen firmě patřící Pilsner Urquell? Já bych pochopil, že třeba pivo vyrobené v Montevideu by si nemělo říkat Pilsner Urquell, ale proč ne plzeňské? Například “Montevideo mucho gusto pilsnero birra”. Kdo si tohle zamění s Urquellem? Třeba v US vyrábí IPA (India Pale Ale) nebo Octoberfest? Může někdo v CZ vyrábět “ruské vejce” aniž by to vzbudilo negativní reakci ruských výrobců?
Podle odpovědí lidí na blogu o olomouckých tvarůžcích, pamětníci tvrdí, že to není stejně výrobek jak to býval. Prý to nehnije dnes tak dobře na plechu jako dřív na dřevu.

Nepochopil jsem co je “ostuda pro tohle městečko”.

Anonymní řekl(a)...

Najdi si na internetu definici pilsner jestli se nepletu tak to nemůže nikdo zakázat páč je to právě něco jako PALE ALE, na to teď jdu. Ostuda, zeptej se někoho jak je pokaždé jiná chuŤ Prazdroje. A to je přede mnou sedm nástěnek za mnou sedm nástěnek a všechno je to do toho SAB systému dodaný tak, haby bylo všechno v pořádku. To byl jen postesk jak nás byrokratická lež zabije.
Webern 1935
Pazyk

Anonymní řekl(a)...

http://www.ceskapozice.cz/domov/ekologie/akademik-varuje-benzoapyren-je-maly-vrah-nejen-pro-pristi-generace

Anonymní řekl(a)...

Omluva
1835
Pazyk

Vikej řekl(a)...

Nevim co je Webern.

Anonymní řekl(a)...

Omluva
Weber
Sociolog
http://uloz.to/xZHSsdT/weber-max-metodologie-sociologie-politika-2009-pdf
A ne SAB, ALE SAP
Pazyk

Vikej řekl(a)...

Pazyk: „Ostuda, zeptej se někoho jak je pokaždé jiná chuŤ Prazdroje. A to je přede mnou sedm nástěnek za mnou sedm nástěnek a všechno je to do toho SAP systému dodaný tak, haby bylo všechno v pořádku. To byl jen postesk jak nás byrokratická lež zabije.”
Ty dáváš vinu softwaru SAP, že pivo má pokaždé jinou chuť? Já jsem bývalej výrobní SAP analytik a tak se mi tomu nechce věřit pokud tím nemyslíš něco jiného.

Toho Webera stahovat nebudu, tolik času zase nemám. Myslím to číst. Musel bys mi napřed napsat čím to je relevantní těm ochranným známkám.

Anonymní řekl(a)...

Jasně nečti to, není to o ochraných známkách, ale o byrokracii, i když konkrétně teď čtu úvod tadytoho délka a ten je dobrej, je o schopnosti něco objektivně posoudit.
Zopakuji v textu byl postesk jak nás byrokratická lež zabije. O tom je i ten Tvůj SAP. Vim žes na tom dělal a říkal jsem Láďovi, že podle mne je SAP horší než STB.
Schválně kdyžs to vyvíjel, jestli víš v čem.
Zopakuji problém je, že do toho Tvýho dokonalýho systému, všichni lžou. Takže je všechno v pořádku a pivo v prdeli.
harik
Pazyk

Vikej řekl(a)...

Ohledně SAPu. Zaváděl jsem ho pouze a analyzoval data a dělal reporty. Jestli tím myslíš že jsem ho vyvíjel. Lámu si hlavnu nad tím čím to je horší než STB. Napsal bych že to “manipuluje” data, ale asi bych se tím nějak sebeusvědčil. Manipuluje je tak že dává operátorovi k dispozici vědět stovky relevantních údajů o materiálech, ale vytahuje je jen ty potřebné pro různé transakce. To je všechno. Opravdu by mě zajímalo v jaké souvislosti je to horší než STB. Jestli tam jsou lži tak jedině jak je tam někdo jako lži uložil. Jak se říká anglicky Garbage In – Garbage Out, česky Smetí dovnitř – Smetí ven, a slovensky Akúmala-Takúdala.

Jestli je pivo v prdeli tak jedině snad tím jak ho sládkové vaří a nechápu jakou roli by v tom měl SAP hrát? Nebo jim nařizuje jak to mají vařit? SAP jsou jen čísla.

Vikej řekl(a)...

“...a všechno je to do toho SAB systému dodaný tak, haby bylo všechno v pořádku...”

Tady máme mezi náma nějakou myšlenkovou bariéru. Z mý zkušenosti se do SAPu nedají jen tak jednodušše dodávat hodnoty jak ty to píšeš. I když na materiál je transakce kdy se třeba materiál dá převézt do inventůry aniž by jeden musel vykázat fakturu, nebo jí vybalancovat z jiného skladu. Mezi sapákama se té transakci říká “Boží nadělení”. V testovacím SAPU se jí používá pořád. V produkčním systému ji dostane k dočasnému použití tak jeden člověk ve fabrice a tu smí použít jen se speciálním povolením a je to zanešeno do evidence. Jelikož vše musí v SAPu balancovat tak nevím jak je možné tam “všechno” dodat “haby bylo všechno v pořádku”. Pokud s tím nepracuješ tak je možná jednoduchý tu kvalitu piva na to svést, ale pokud nemáš evidenci tak bych tomu bejt tebou nevěřil.

Anonymní řekl(a)...

Jo tak budeš mít pravdu, já vlastně SAPem myslel všechny ty systémy do kterých dělníci neustále cpou data, a ten tvuj je asi ještě relativně nevinej, jen eviduje co se do várky nacpalo.
Pivo vaří stroje podle programu, já můžu jen těm strojům pomáhat haby to uděláli tak jak si to kdosi přeje.
Asi si dovedeš představit jak pobočka (pazdroj) takovýho mamutíka (SABmiller) přejímá zvolna firemní kulturu.
Opakuju vadí mi to, že je rozpor mezi kvalitou prazdroje v deseti hospodách v deseti krámech - a vyhlašovanou stabilitou a neustálou kontrolou všech parametrů a vítěznými nástěnkami kam se podíváš. Jak jsme boží harekrišna a pak si dáš s manželkou tatarák a abys měl jistotu tak lahvovej prazdroj - a je to strašný, nepění smrdí i ta manželka to cítí. To by mi sralo kdybych to jen pil, když to dělam a všichni mi řikaj, že je to nejlepší na světě.... Problém je v tom, že ta firma se tim zabíjí, a podobně to má demokracie, nikdo si nedovolí kritizovat evidentní nedostatky, všichni jen ze strachu chválí císařovi nové šaty - až zmrzne.
Pazyk

Vikej řekl(a)...

“Pivo vaří stroje podle programu...” to je snad opravdu známka posledního stádia civilizae před kolapsem? Smile.

Se mi ale zdá, že tu mícháš worchester do vanilkový zmrzliny. SAP nejsou systémy, ale systém. On je to tzv. ERP system. Program pro Plánování Organizačních Zdrojů. PLÁNOVÁNÍ. Nic o řízení strojů jsem ve své krátké kariéře se SAPem o tom neslyšel. Ty máš asi takový Ludite přístup k technologii. Těm strojům nevím jak pomáháš při vaření piva neboť výrobu piva znám jen mlhavě. Americká piva prý nepění protože do sladu přidávají tzv. adjunct zrní jako je rejže a kukuřice. Dnešní výroba piva, při těch milionech hektolitrů, aby byla co nejvíc stejná od várky k várce, asi potřebuje hodně technologie. Při mé poslední návštěvě výroben Prazdroje, ještě ve stínu doby komančů, kdy mi prováděl výrobnou LW, tak jsem postřehnul v jedné budově něco, co vypadalo jako skládka pytlů cementu, která by se spíš hodila někam na stavbu než do kychyně pivovarny. A ony to byly chemikálie na úpravu vody z Radbuzy. Takže žádné legendární artézské studánky se speciální vodou co dělají Prazdroj tak unikátní, že ho nikdo jiný na světě nemůže tak vyrobit. A jak to tam přídávali, aby věděli že toho tam je ve vodě dost? Někdo to koštoval než dosáhli správné chuti a konzistence?

Nezáleží na tom jak pění pivo, jaký systém tlačení piva daná hospoda používá a jaké má trubky? U Mazánků a u Beránků brali pivo ze stejné várky, byly to hospody na jednom bloku a přesto štamgasti říkali že pivo U Beránků stojí za hovno a U Mazánků je jak med. Nedohazujou sládci do sladiny chmel aby ho dochutili? Nejsou experti na vaření piva aby chutově rozpoznali jak má být vypražený slad a kolik aktivních buněk mají mít kvasnice? To tě SAP ani jinej program samozřejmě neřekne. Vaří dnes pivo jen nějací technokrati, že jen míchají strojově připravené ingredience, kteří sice ví do posledního zrnka kolik jich je v dané várce, kolik vody do posledního decilitru, kvasnic, vidí na řídící desce teplotu rmutování do tisíciny Celsia, atd., ale jak to vlastně chutná je jen na tom jak nakonec dané ingredience se spolu dohodnou? A SAB manažeři si rozdávají milionové odměny hlavně, že jim fachá SAP? Říkáš, že dřívější artisáni již pivo nedělají, ale lidi s chemickou nebo potravinářskou průmyslovkou?

Kamarád se nedávno vrátil z dovolené v CZ. Je to pražák, ale zajet si na točenou Plzeň na Spilku je jeho cíl, když je tam, raději než někde U Tigra. Dělá to tak skoro každý rok, alespoň už dvacet let. A pokaždý o tom básní slovy jako “pánové, že lahvovou Plzeň moc nepiju, ale točená na Spilce je nejlepší na světě!”

Tedy odbočil jsem od užívání SAPu.

“Jo tak budeš mít pravdu, já vlastně SAPem myslel všechny ty systémy do kterých dělníci neustále cpou data, a ten tvuj je asi ještě relativně nevinej, jen eviduje co se do várky nacpalo.”

Čím je ten můj SAP nevinnej? Samozřejmě, že do SAPu se musí neustále cpát data. U výroby piva nastavení a používání SAPu je asi procházka růžovou zahradou. Těch pár ingrediencí monitorovat musí být pro SAP uživatele lehká práce. Co jiného evidujou tam u vás? Něco jiného než “co se do várky nacpalo.”? Kolikrát se jdeš za směnu vymočit?
V čem vidíš problém?

Anonymní řekl(a)...

V ničem
Pazyk

Vikej řekl(a)...

To je všechno k debatě?

Anonymní řekl(a)...

LadaW
tak já si přečetl Pazyka hlavně 29.12. a myslím, že rozumím co kritizuje. Taky jsme o tom párkrát obecně pohovořili. Nevím, zda za to může SAP, ale zdá se mě viděti podstatu v tom, že zadáš data a jede to. Data zadává asi SAB Miller, a tak předělá klidně technologii "Pillsner Urquell" a nevaří se tak, že se předávají zkušenosti místních lidí po generace (že by snad dnes archaismus?) Pak je totiž jedno, kdo a kde mačká tlačítka. Staneš se loutkou. A chápu, že někoho sere štábní přepíčená kultura (kapitalisticko-socialistický loutkový dril vydělávání peněz), ale na nástěnkách se žvaní o tradici. Když pak slyší okolo, jak to pivo je na hovno? Aha? ... Je to malinko patriotismus z jeho strany (ten pravověrný, i když sám mačo se tomu trochu brání). Tedy to, co se dnes moc už nepěstuje. Ve společnosti je to vlastně nemlich stejný. Ctnosti jsou nadávky a podržet dril a hubu je spíš zase nutnost jak dnes přežít. Jinak jsi nahrazen - součástko. Vše nahradila nezpochybnitelná a přepíčená štábní disciplina. A jsme tam, kde jsme už kdysi byli. Jen diktát nad námi vlastní jiné ideologicko-výrobní (s)mrd(t)ky.
My jsme se naučili - oni nás zase naučili, cvičit jak je zapotřebí, mají k tomu nástroje, takže ne volby, ale my sami to můžeme vyřešit. A tak to bylo i za komančů. Jenže problém je, že většinově jsme jako lidi ovce. Jak z toho ven? Nebýt ovce. A to nevyřeší volební papírek, ale ta opravdová baterka - zase to omletý světlo v nás.
Tady je odpověd vlastně i do druhého vlákna na nepochopení.

Jinak to pivo a ty chutě není možná tak rázný krok - jako že ze dne na den každej jazýček, co k tomu jednou ročně čuchne, to rozpoznal. Protože jak se říká, lidi se chutěmi nechají rychle oklamat. Nějaká "historická chutová paměť" je prý dost vyklavá věcička. Spíše bych s tímto názorem souhlasil. I když sami sebe většinou přesvědčujeme o opaku.
Nevím v čem je problém, snad opakovaní není jeho (Pazykovo) styl.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Napadlo mě, zda nejste v tej USA už dál, Vy asi tu pěnu máte na překážku, snižuje výtoč, a to kapitalistu musí asi srát? Takový ztráty jsou nepřípustný. Nebo je pes nepěnivých piv v něčem prozaičtějším?

Anonymní řekl(a)...

http://www.anoproplzen.cz/

Anonymní řekl(a)...

http://www.anoproplzen.cz/myty-a-skutecnost/

Vikej řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Vikej řekl(a)...

To LadaW:
LadaW npsal: “Napadlo mě, zda nejste v tej USA už dál, Vy asi tu pěnu máte na překážku, snižuje výtoč, a to kapitalistu musí asi srát? Takový ztráty jsou nepřípustný. Nebo je pes nepěnivých piv v něčem prozaičtějším?”

Logiku máš obráceně. Míň pěny zvyšuje výtoč piva a ergo jsou z toho menší zisky.
Prozaické je to co jsem napsal předtím, že pivo kam se přidává zrní jako kukuřice nebo rejže prostě jinak pění. Ječmen dělá malé bublinky a tak je pěna hustá a dlouho drží, zato kukuřice dělá velké bubliny a brzy je vybouchá a pivo nemá pěnu. Ale pořád má spoustu uhličníku v sobě. I alkoholu, a pivo je nasládlé.
On ten SAP je možná lehce napaditelnej, ale je to myslím jen kulisa v problému zda se vaří v Plzni dobré pivo. Řekl bych že ten SAP má v sobě jen zakódované kolik ječmene, kolik kvasnic, kolik chmelu, kolik vody, kolik vápníku, kolik manganu, kolik hořčíku atd. na jeden hektolitr piva. Ale zda to taky říká jestli to má být moravský ječmen, plzeňské kvasnice, Saaz chmel atd? Pokud je tohle někomu jedno, a pro nákupčího a jeho prémie je hlavní jen to, že ve světě sežene třeba levnější ječmen z Kazachstánu, kvasinky z Polska, chmel z Číny atd., tak potom se nedivím Pazykovo postoji. Tohle mě zajímá. Potom mi ale řekni jak se v tom ta štábní disciplína angažuje?

Za kvalitu blogu ručí ...?

Anonymní řekl(a)...

LadaW
tuhle větu bych prosil vysvětlit.
Nějak jí nerozumím, logiku tam nevidím.
"Logiku máš obráceně. Míň pěny zvyšuje výtoč piva a ergo jsou z toho menší zisky."
Moje logika méně pěny, méně odpadu při točení piva, větší objem prodaného piva, větší zisk.
A ta tvoje je jaká?

Když jsem viděl jak točí v Heinekenu pivo, kde jsem byl služebně, tak tam teče třikrát tolik do kanálu, protože ke kultuře jejich točení patří efekt přetečení a hodně pěny, která pak rychle padne.
Je to snad případ i těch amerických piv?

Anonymní řekl(a)...

LadaW
K tématu výroby piva je možné se kouknout vedle ve vlákně na dokument o krvi v mobilech. Má to spoustu společných vláken. Není to snad třeba celosvětový přístup jak navyšovat zisky korporací? Jo určitě tam najdete jiná pozitiva. Jde o to za jakou cenu a zda se ty věci vyváži spolu navzájem.
Najde se podobností v bussinessu desítky. Kdo však ty souvislosti vidět nechce asi je nikdy neuvidí.
Nebo doporučuji třeba dokumenty Ianika Bertranda. Tématům se věnuje asi 30 let. Ted to opakovali v TV nedávno. Jeden kousek z dokumentu. V USA se na výrobu hovězího masa v ceně 1 dolaru vynaloží dolary 2. K tomu další devastace prostředí. Podobný problém a mnohem větší je třeba s bavlnou - na jedné straně USA a Kazachstán a další s obrovskou cenou devastované krajiny proti africké bavlně sbírané ručně atd.

Vikej řekl(a)...

To LW

LW napsal: „Moje logika méně pěny, méně odpadu při točení piva, větší objem prodaného piva, větší zisk.
A ta tvoje je jaká? “

No, nedivím se, že tě kapitalismus nesedí.
Hele, jedeš na doskotéku do Červeného hrádku a máš s sebou 25 litrovej soudek. Myslím, že se mu říkalo “štěně”. A budeš nedospělejm točit poctivý půlitry, bez pěny. Jen pivo. No kolik jich natočíš? 50. A každej prodáš za Kč 100. Tedy ze soudku vyinkasuješ co? 5,000 korun. A teď si vem, že to budeš točit s vodíkovou bombou a budeš dělat pěnu jak na holení. A ta když nakonec splaskne, tak v půlitru zůstane jen 0.4 litru. Tak natočíš kolik půlitrů? Šedesát dva a půl. Řekněme 62. Krát Kč 100 za půlitr je to Kč 6,200 za piva s pěnou ze štěněte, oproti Kč 5,000 za poctivý půlitry.

Takže i při mírném pěnění vyděláš navíc Kč 1,200. Snad jsem to znázornil jasně.

Anonymní řekl(a)...

Míra je daná i s pěnou, zajdi k Pájovi, ten na to dbá, ALE to má všechno stejnou hodnotu.
Za ty prachy když nebudeš dávat aspoň míru, tak Tě asi kapitalističtí zákazníci opustí.
harik
Pazyk

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Vikeji a kde máš ty případy kde pivo odteče v pěně do kanálu. A tak jsem se ptal zda chytrej nevymyslel jak ušetřit. Ten kanál taky zaplatí zákazník? Nebo tady počty neplatí?

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Ještě Vikeji, abysme si rozumněli. Jak píše Pazyk, míra je daná i s pěnou, pivo dojde.
Vzpomeň si na rysku na půl litru, možná to v USA už nemáte. Takže my se bavíme o tom pivu co odteče do kanálu. Snad je to takto zřejmější.

Vikej řekl(a)...

Pazyk: “Za ty prachy když nebudeš dávat aspoň míru, tak Tě asi kapitalističtí zákazníci opustí.”

Ted se zase bavíš o voze. Vienu na vás. Samozřejmě že tě zákazníci opustí, ale co to má sakra společného s tím jestli bys hypoteticky vydělal víc kdybys podával pěnivé pivo (co nakonec nedá plnou míru) oproti nepěnivému. Samozřejmě pokud dáš pivo na čárku a pěnu navíc tak vytočíš víc a nevyděláš tolik.

LW: “Vikeji a kde máš ty případy kde pivo odteče v pěně do kanálu. A tak jsem se ptal zda chytrej nevymyslel jak ušetřit. Ten kanál taky zaplatí zákazník? Nebo tady počty neplatí?”

Pivo co odteče do kanálu je v tom kanále stejně s výdělkem. Hoši jste mistři šermíři logiky nebo si schvalně stojíte na vedení. Tady se bavíme jen o tom co se podá zákazníku ve sklenici a tedy o výdělcích a ne o ztrátách. Jestli jsem to nepochopil tak pardón.
Pro tvé ponaučení LW, běžné točené Americké pivo vyšumí rychle a tak barmani natočí do čárky úplně lehce. Většinou to pěnu ani nemá, jen takovej povlak. No a co? na tom mým příkladu to nic nemění. Z tvého pohledu jen to, že jim zůstane víc piva na prodej místo toho aby smutně koukali jak jim tečou peníze do kanálu? Tak jo. Vyhrál jsi argument. Pivo co pění se hodně vyleje do kanálu a tak se ho míň vytočí.
Mimochodem, americké sklenice v baru opravdu čárky nemají.
Tak naposledy, z technickýho pohledu ta pěna je jiná u piv co používají “pomocná” zrní a jiná u pravých piv z ječmene. Kapitalismus s tím má společné jen to, že němečtí pivovárníci v Americe 19. století šáhli po zrní co bylo levnější a hlavně víc po ruce. Ted se tu ale vaří zase jiná piva, jako v Evropě a mimochodem jsou oproti Urquellu dražší a chutově ekvivalentní i lepší. Urquell tu je za šestku 8.99. Moje oblíbené pivo White Hawk India Pale Ale (7.9% ABV) tu bylo donedávna za 7.99 a ted ho najednou zdražili na 9.99. Tak Urquell tu je prodáván tak za průměrnou cenu. Až celkem nižší.
Přeju vám dobré míry a at vám chutná.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Vikej:
"Pivo co odteče do kanálu je v tom kanále stejně s výdělkem. Hoši jste mistři šermíři logiky nebo si schvalně stojíte na vedení. Tady se bavíme jen o tom co se podá zákazníku ve sklenici a tedy o výdělcích a ne o ztrátách. Jestli jsem to nepochopil tak pardón."

Chceš mě tvrdit, že tohle je nějaká podstata kapitalismu, když problému jak říkáš nerozumím a proto mě nevoní kapitalismus, tvými slovy? To bys neměl dávat hodiny kapitalismu (přednášky-kdo je a kdo není, či kdo co má proč rád).

Každej kapitalista bude přemejšlet jak snížit ztráty a náklady a mít tak komparativní výhodu oproti konkurenci.
S výdělkem každej počítá i ztráty, dokud někdo nezačne přemejšlet jak to napravit, změnit ten poměr, získat navrch. Pak má dvě cesty, dělat to ve prospěch zákazníka a nebo své kapsy, případně obojí, abychom vyčerpali možnosti. Nemluvíme o případných důsledcích. Kdyby si je každý uvědomoval a zohlednil na začátku, máme tu ráj. A bavit se o výdělcích a nezohlednit ztráty a náklady, ... to bude ryze kapitalistická VUML myšlenka. Něco tě asi ti naši bratři nechali na přívěsku, než jsi nakoupil kapitalistický svět.
Stahuješ snad kalhoty tam, kde není brod? ... milej šermíři logiky.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Apropo Vikeji, každý se tady nějak prezentujeme a nikdo asi není přesně schopen říct, jaký kdo je ve skutečnosti. To na tvoji omluvu.
Ale jinak, jak na mě působí dlouhodobě tvé články, dal bych tě pusu na tvář a navrhl tě přinejmenším do spolku britských lordů. Za obhajobu kapitalismu step by step. Tak bych viděl tvé ocenění za zásluhy. Všechny chyby, které se v kapitalismu dějí, zdá se, nemají s kapitalismem nic společného. Pohádkově by to znělo asi takhle: "To jenom lidičky (v pohádce větříček)". :-)))

Je to stejné, jako řečičky o tom, že máme takovou vládu, jaký jsme sami (lidi, národ). Zvláště to zní dobře, když to říkají lidé, kteří neuznávají kolektivní vinu. Tam mě to nějak neštimuje. Najednou ji tady oklikou máme?

Vikej řekl(a)...

Nevím co tu plácáš o kapitalsmu a mě a britských lordech, LW. Ty tvoje básnický výlevy jsou bez hlavy a paty a nevím za co bych se měl omlouvat. Ale už mě to taky nebaví, tak ahoj a někdy na viděnou.

Na závěr: Dle LW “Každej kapitalista bude přemejšlet jak snížit ztráty a náklady a mít tak komparativní výhodu oproti konkurenci.” Ježíš, ty jsi objevil novej kontinent. Jinak ten zbytek cos napsal jsou nesmysly co nemají ani cenu se na ně odkazovat. Sedíš asi moc sám doma a hádá se tě malej mozek s velkým. Co ty kalhoty mají znamenat, nevím. Pokud chceš společnost nějak změnit, dej se do toho, nikdo tě nebrání. Já určitě ne. Pokud chceš jen skuhrat, skuhrej. pokud na mě chceš nějak ukazovat prstem, nazdar.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Marně pátrám, kde jsem chtěl po tobě omluvu, asi jsi nepozorný čtenář a to asi bude platit o tom zbytku též.
Jinak je zajímavé, že když jsem použil podobně tvuj metr na mě opačně, zdá se, že tě to rozlobilo.
Kontinent jsem neobjevil, jen jsem komentoval tvé komentované hlouposti na téma kapitalismu.

Vikej řekl(a)...

LW: “Apropo Vikeji, každý se tady nějak prezentujeme a nikdo asi není přesně schopen říct, jaký kdo je ve skutečnosti. To na tvoji omluvu.”
Na moji omluvu? Proč, prokristapána?
Tak jsem odepsal: “Ty tvoje básnický výlevy jsou bez hlavy a paty a nevím za co bych se měl omlouvat.”
Odpověď od tebe: “Marně pátrám, kde jsem chtěl po tobě omluvu, asi jsi nepozorný čtenář a to asi bude platit o tom zbytku též.” Viz koukni nahoru kde píšeš: “To na tvoji omluvu.”

Na blogu máš tedy podle počítadla hodně vojérů. No tak je musíš nějak zabavit. Budu to taky se zájmem sledovat. Jeden špíz na počitadle si připočti denně za mě. Snad tu mrtvo nebude. Ale vsadím se že do jednoho týdne tu nebudeš mít víc jak 5 ohlasů od jiných lidí než od tebe a od Pazyka. Začínáme TEĎ!

LW: “Kontinent jsem neobjevil, jen jsem komentoval tvé komentované hlouposti na téma kapitalismu. “ Jako co, například? Pouč mě před všemi. A kontinent jsi objevil, to se nezlob. A velkej. Ale to je jedno. To myslím ve smyslu kdy jeden mávne nad vším rukou a zahledí se jak mu hoří doutník a jestli má ještě trochu whiskey ve skleničce a zda baterka neskomírá!

Vikej řekl(a)...

Pro LW, Pazyka a vsechny neme tvare!

http://entertainment.msn.com/videopreview/?channelindex=2&from=en-us_msnhp#/video/6976e16a-12ca-a473-0e84-4a05209eb0a5

Anonymní řekl(a)...

Tak to zas netahnu já. nechci se pářit s MSN
nemáš to i jinde?
Jinak používáme něco čemu říkam výběrová logika. Jsou to ohrádky a klišé ve kterých se každý pohybuje. Když se dívam na svý, tak mi to přijde směšný.
Tak znovu Pazyk si odkaz v čehách nestahne.
Ahoj

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Tak to na tovoji omluvu bylo z mých úst Vikeji (něco jako pochvalně, že nejsi vyjímka) Nežádal jsem od tebe nějakou omluvu, jak jsi to formuloval
Česky umíš myslím dobře, tak je to obrtlička či menší znalost detailů Češtiny. Nečvím, ale je to jedno. snad je to srozumitelné, jak sám rád poznamenáváš. Čeština je krásná.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
správně je:
Tak to na tovoji omluvu bylo z mých úst Vikeji (něco jako pochvalně, že nejsi vyjímka) Nežádal jsem od tebe nějakou omluvu, jak jsi to formuloval?

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Nejsem soutěžní typ. Jen jsem opět reagoval na tvou poznámku a odkázal tě nay počitadlo. Jednou měsíčně se třeba kouknu, jestli tu trapně nejsem sám. Někdy nepřispívám a debata je tu denně, takže jak to poběží, s tím si hlavu nelámu, věř mi.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Poučit tě nemusím, pravda je, že když tu někdo na nějaké téma kritizuje, tak ty jsi byl častokrát horlivý komentátor, že s kapitalismem to či ono nesouvisí. OK pokud žiješ na stromech tak opravdu nemusí. Jinak nevím jak to uzavřít.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
je tady nějakej znalec medicíny? Co si o tom myslí.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4PMzbT3hCGk

RADY A RŮZNÉ VYCHYTÁVKY PRÁCE NA BLOGU

VLASTNĚ TAK JAK SE POSTUPNĚ PTÁTE TAK TO BUDU DOPLŇOVAT:
Co se zaslanou pozvánkou mailem:
můžete potvrdit a vkládat své příspěvky na blog (pozvánku do blogu zašlu případně znovu). Pokud potvrdíte, stanete se dopisovatelem, můžete přispívat, i přes svůj mail. Nebo zaslat mě a já obratem na blog umístím ...
Posílejte nápady, odkazy a doporučení, zpracuji to pro blaho všech či některých ...
Pozvánky do blogu a zapisování komentářů
Jak se přihlásit do blogu jako dopisovatel. Po obdržení pozvánky od Admina (Googlu) na Váš mail.
Vstoupíš na odkaz double klikem, pak pokud není prázdné okénko pro e-mail dáš použít jiný účet. Pokud nemáš účet u googlu, dáš vytvořit účet -pozor ne mail. Vložíš nějaký svůj existující mail ( i jinde založený, třeba seznam apod.) a zadáš heslo o 8 znacích. (pokud heslo tvého existujícího mailu nemá 8 znaků, základ hesla může být třeba stejný a doplněný do 8 znaků). Pak heslo zopakovat pro ověření správnosti. Pak vložit předepsané ověřovací slovo a zaškrtnout souhlas s podmínkami. Pak potvrdit a je to. Dlouhé heslo prostě k existujícímu mailu založíš pro tvůj účet na blog (nic se neplatí), staré heslo ti zůstane pro původní mail. Nové heslo je jen pro účet blogu na googlu.
Pak tento mail a nové heslo můžeš používat pro vstupy na blog. Otevřeš blog, vpravo nahoře (klikneš na přihlášení či sign in). Vložíš mail+heslo a jsi na blogu, ve svém hlavním panelu. Můžeš zadat-nový příspěvek a napsat ho, odkliknutím publikování, vložíš na blog.
Můžeš příspěvek upravovat, návratem do seznamu příspěvků (pokud návrat zrovna nevidíš, jdi přes hlavní panel). Vstoupíš do seznamu všech příspěvků na blogu, ale upravovat můžeš jen své.
Můžeš si
na záložce "povolení", založit-dopsáním, další mail, zaškrtnout vložit ihned a používat tento pro vkládání rovnou ze svého mailu, bez přihlášení do blogu. Napíšeš mail na svém PC a odešleš na tento další mail blogu, text se rovnou umístí na blog jako nový příspěvek. V hlavním panelu najdeš své nastavení-můžeš upravit dle sebe.
Komentáře lze pak psát buď jako anonym-rychlejší varianta (tam doporučuji se podepsat, aby se vědělo, kdo to přispěl). Druhá lepší varianta: napíšeš text, necháš zaškrtnuto Google/Blogger, vložíš mail+heslo a dáš náhled , stále můžeš opravovat text na závěr jsi li spokojen s napsaným dáš publikovat - dodržuj zde uvedené pořadí.
Vložení webového odkazu: (na jiné stánky či článek), napíšeš či zkopíruješ odkaz na jiných stránkách (označiš adresu myší a pak Ctrl+C, kopírovat), pak na blogu vložit do okna textu nového příspěvku, odkaz znovu označit (odkaz stále zůstává ve schránce), poté klikni nahoře v liště upravy textu na ikonku odkaz (podržení myši na ikonce zobrazí funkci ikony) otevře se okno pro vložení odkazu, (nejlépe vymaž co v okně je - http://), klikni do okna a dej Ctrl+V (=vložit ze schránky) tím vložíš web adresu, pak klávesu Enter a hotovo. Druhá varianta rovnou vložit odkaz do řádku pod titulkem nového příspěvku a tím budou ostatní na blogu moci proklikem přes nadpis přejít na vloženou stránku.
Přátelé blog není web, takže bylo by možná lépe používat komentáře do doby, kdy sami uznáte, kam se budou čtenáři ještě vracet. Při pochybnosti o čtenosti je lépe založit nový článek / příspěvek, případně s odkazem na jaký článek navazuje apod. Není to žádná povinnost, ale debata možná takto lépe "poteče". Komentáře ke starším článkům mohou jinak zmizet v propadlišti dějin blogu. Ptejte se, budu-li vědět poradím. A omlouvám se znalcům.

Legendární akce Jazzové sekce

Legendární akce Jazzové sekce
Člověče, už to bude letos 28 let ..
REFLEXNÍ TERAPIE LYMFATICKÉHO SYSTÉMU, REIKI, SPIRITUAL RESPONSE THERAPY - tel.: 775 320 714