6. 1. 2013

Amnestie - souhlasné ticho blogu po pěšině?

http://byznys.lidovky.cz/byznysmeni-o-amnestii-vaclav-klaus-je-zametac-fo6-/firmy-trhy.asp?c=A130103_153929_firmy-trhy_mev

18 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

LadaW
tuším, že tenhle pán je dnes jeden z ministrů, ministr spravedlnosti. Rozhovor je asi rok a půl starý. Krásný rozhovor o všem a o ničem. Je to kanón. Taky poučný pro ty co kritizují úroveň zdejších debat :-)
http://respekt.ihned.cz/c1-49791120-necas-nenabizi-srdce

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Každý, jehož trestní stíhání bylo zastaveno z důvodu amnestie, má právo žádat, aby bylo dokončeno amnestii navzdory. Nehrozí mu již žádný trest (ten je už amnestovaný), ale může si tak vyslechnout výrok "vinen" či "nevinen", popř. se dozvědět, jakého trestu byl amnestií ušetřen. Nemusím snad dodávat, že této možnosti využívají ti obvinění, kteří jsou přesvědčeni o své nevině (popř. o nedostatku důkazů proti nim) a chtějí to mít od soudu "černé na bílém". - Pavel Hasenkopf
Kolik takových duší co na nich leží neoprávněné podezření asi bude, že? :-)

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Dokážu pochopit, že viníci neúmyslných dopravních nehod v době přeplněných věznic a rozpočtových škrtů prospějí společnosti daleko víc, když budou pracovat a starat se o své rodiny. Nedokážu pochopit a ani se smířit s tím, že amnestie Václava Klause osvobodí tuneláře a protagonisty korupčních kauz v době, kdy se jejich oběti ještě dovolávají spravedlnosti. Amnestii považuji za pravomoc, jíž by měl prezident využívat velmi uvážlivě v případech, kdy pro ni hovoří humanitární či morální důvody. - Zuzana Roitová, tady bych si to takto uměl představit.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
ještě přidávám od Pazyka odkaz.
Stojí za to si připomenout dobu, souvislosti i některé větičky a záběry. Klucí "rusofilský" to zahráli jako na národním. Možná mají oba i vyznamenání a odznáček KGB. :-)
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10123147075-vladneme-nerusit/407235100021003/

Anonymní řekl(a)...

http://www.vladneme.cz/

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Bůh ochraňuj tu Vaši demogracii. Možná už ji diktatura šlape na paty.

http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/47342/kmotri-budou-jeste-silnejsi-americky-novinar-erik-best-casto-vi-lepe-nez-my-sami-co-se-v-cesku-skutecne-deje.html

Vikej řekl(a)...

Tu diktaturu si ale LW přeješ, nebo ne? Pryč s demokracií. Tak alespoň mi tvoje komentáře za posledních pár let připadají. Tak hodně štěstí.

Vikej řekl(a)...

Demogratura.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Vikeji je jedno co si přeju, ale co ve většině nemohu ovlivnit je to, co se stane. To jen vy si pořád namlouváte jakou silou působí Váš hlas. On ale uspokojuje jen Vaše/naše ega, že jdeme správnou cestou. Oni to vědí. I to je ale nakonec legitimní, konejte jak uznáte za vhodné.
Když to ale nemohu ovlivnit, ještě neznamená, že na to nemohu mít názor, prezentovat ho a tříbit třeba diskusí, včetně toho, že se mohu mýlit. Mýliti se je lidské a patří to k osobnosti jako takové. Nemýlí se jen kretén a nadutec.

Zdáli se ti ta diskuse pokleslá máš možnost vždy se neúčasnit. Pokleslá je většinou pro ty, co si myslí, že mají na víc. Je to jejich právo, jednou o nich třeba ještě uslyšíme.

Nedávno jsem někde napsal zhruba toto:
"Veřejný politický život mě zajímá vesměs jen potud, pokud se snažím na minulých a současných dějích pochopit běh života, bez ambice, nějak do něho zasahovat."

A k tvé otázce, zda si přeji diktaturu, jsem ti odpověděl už nahoře, je jedno co si přeju, když to tam, zdá se mi směřují ti co je podporujete hlasem. Tady mluvím především o Česku. To je to co mám tzv. více před očima.

Jinak jsi sám porušil proklamované nevstoupení nikoho krom mne na blog. Byl to snad vědomí čin? :-)))

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Mohl bych tě také odpovědět řečí psychologa:
"Abychom mohli něco změnit, musíme to nejdříve poznat a přijmout. My lidé jsme mistři v klamání sama sebe, protože nám to pomáhá vyhnout se nepříjemným pocitů z krátkodobého hlediska. Ale také to ničí náš život z dlouhodobého pohledu."
Znáš se snad tak dobře, že máš ve všem jasno? Pak gratuluji.

Tady se očividně, ale nemluví o tom, něco změnit venku, nýbrž uvnitř. To je malinko jiná záležitost. :-)
Je potřeba mít baterie. :-)))
Pak možná může člověk smělý vystoupit i ven. Pak je tady ale otázka, zda chce nebo ne. Cesty jsou různé, přestože mohou vést všechny do Říma. To ostatní jsou jen slovíčka.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Doplnil bych to ještě otázkou. Nemáte cestu do Říma namalovanou? :-)

Anonymní řekl(a)...

http://www.anoproplzen.cz/wp-content/uploads/noviny.pdf

Vikej řekl(a)...

LW, reagoval jsem jen jak jsi napsal „Bůh ochraňuj tu Vaši demogracii.” :-)))
Zvláště na to: “tu Vaši”. Mělo by to spíš asi být “tu vaši”, nebo tu někomu vykáš? :-)) Ve Viskolandu tě to nevzrušuje jak je vidno neb to odtamtud jen studuješ zpovzdálí a nemáš ego něco měnit :-)))
Jestli jsem porušil cokoliv proklamovaného, nevím. Přišel mi z vlákna email a tak jsem neodolal se tě zeptat. O tom zda se mi diskuze zdají pokleslé taky nevím. To je jen tvůj básnicismus. Vol raději prozaičtější slova.
Ale mohu se taky mýlit. I když téměř zhola ničemu cos napsal nerozumím. “Cesty jsou různé, přestože mohou vést všechny do Říma. To ostatní jsou jen slovíčka.” Tohle jsou slovíčka. Z tohodle není jeden moudrej. Nenavazuje me to na nic o čem tu jde řeč.

LW: “Mohl bych tě také odpovědět řečí psychologa:
"Abychom mohli něco změnit, musíme to nejdříve poznat a přijmout. My lidé jsme mistři v klamání sama sebe, protože nám to pomáhá vyhnout se nepříjemným pocitů z krátkodobého hlediska. Ale také to ničí náš život z dlouhodobého pohledu."

1. nebylo by lepší odpovědět jen normálně? Mimochodem, zeptej se JS-ovo amarickejch indiánů jestli španělští a portugalští misionáří se je snažili poznat a přijmout než je nahnali někam na mýtinu, nebo na kopec a masově je křtili a předělávali je na syny a dcery křestanské víry. To poznání praktikuje jen pár antropologů, JS a asi Ty. Já bych rád třeba změnil cikány, v mém případě zde osoby co žijí v gangové mentalitě, mám je nějak přijmout? Jak? Potetovat se a chovat se jako agresivní neandrtálec?
Tím klamáním sebe můžeš myslet milion věcí. Tak se ani neptám. mimochodem to klamání sebe sama nám možná dovoluje se vyhnout stresu a žít snadněji. Jen říkám.
2. LW: “Znáš se snad tak dobře, že máš ve všem jasno? Pak gratuluji.” Dík. A teď mi ještě řekni o čem to mluvíš? V jakém kontextu?

Anonymní řekl(a)...

LadaW
obhajete tu současnou demogracii jen protože nic lepšího není. To se vine Vašimi příspěvky a ted to není Vaše demogracie? Proč tě to tak vytáčí či co? Irituje tě hlavně to "tu Vaši", co? :-) To na co se po většině ptáš navazuje na naši předchozí debatu. Nestačí se někdy jen podívat, zkus se napřed zamyslet a pak se ptát. Neděláš to opačně, abys osvěžil vzduch slovem?
Někdy mám z těch tvých neustálých otázek trochu dojem, že bych musel změnit celou severoamerickou kulturně-politickou rovinu Vašeho uvažování a to po mě snad nechceš. Na to si já maličký netroufám. :-)
Co to je vlastně normálně, chceš abych se přizpůsobil tvému stylu psaní, abys to měl ložené? Nebo myslíš, že JS-ho indiáni se ti taky přizpůsobí, až s nimi budeš připraven dát řeč? A ti misionáři co pochází z tvého světa tě nevadí? Chceš změnit cikány? Jdi žít mezi ně se vším všudy, pak možná budeš mít nějaký úspěch. Jinak je raději přijmy, budeš s nimi mít menší problémy. A nebo bojuj vstup do strany co to má v programu a časem se Vám je podaří jistě zničit. :-)) haryk

Anonymní řekl(a)...

LadaW
člověče v tuhle chvíli, cikáni mě vadí míň než politici. To jsem se teď uvědomil

Vikej řekl(a)...

“......obhajete tu současnou demogracii jen protože nic lepšího není.”

Jsi trouba. Neber si to osobně!

Anonymní řekl(a)...

LadaW
proč bych měl, vždyt to tady zaznívalo mnohokrát z Vašich úst.
Já to jen opisuji.

Floor Lola řekl(a)...

POTŘEBUJETE PŮJČENÍ NEBO CHCETE UDĚLAT VAŠE DOMY, VYPLATIT BILLY, ROZŠÍŘIT VÁŠ OBCHOD S 3% ÚROKEM? HLEDEJTE DALŠÍ KONTAKT Via: Peterheymannloanoffer@gmail.com

RADY A RŮZNÉ VYCHYTÁVKY PRÁCE NA BLOGU

VLASTNĚ TAK JAK SE POSTUPNĚ PTÁTE TAK TO BUDU DOPLŇOVAT:
Co se zaslanou pozvánkou mailem:
můžete potvrdit a vkládat své příspěvky na blog (pozvánku do blogu zašlu případně znovu). Pokud potvrdíte, stanete se dopisovatelem, můžete přispívat, i přes svůj mail. Nebo zaslat mě a já obratem na blog umístím ...
Posílejte nápady, odkazy a doporučení, zpracuji to pro blaho všech či některých ...
Pozvánky do blogu a zapisování komentářů
Jak se přihlásit do blogu jako dopisovatel. Po obdržení pozvánky od Admina (Googlu) na Váš mail.
Vstoupíš na odkaz double klikem, pak pokud není prázdné okénko pro e-mail dáš použít jiný účet. Pokud nemáš účet u googlu, dáš vytvořit účet -pozor ne mail. Vložíš nějaký svůj existující mail ( i jinde založený, třeba seznam apod.) a zadáš heslo o 8 znacích. (pokud heslo tvého existujícího mailu nemá 8 znaků, základ hesla může být třeba stejný a doplněný do 8 znaků). Pak heslo zopakovat pro ověření správnosti. Pak vložit předepsané ověřovací slovo a zaškrtnout souhlas s podmínkami. Pak potvrdit a je to. Dlouhé heslo prostě k existujícímu mailu založíš pro tvůj účet na blog (nic se neplatí), staré heslo ti zůstane pro původní mail. Nové heslo je jen pro účet blogu na googlu.
Pak tento mail a nové heslo můžeš používat pro vstupy na blog. Otevřeš blog, vpravo nahoře (klikneš na přihlášení či sign in). Vložíš mail+heslo a jsi na blogu, ve svém hlavním panelu. Můžeš zadat-nový příspěvek a napsat ho, odkliknutím publikování, vložíš na blog.
Můžeš příspěvek upravovat, návratem do seznamu příspěvků (pokud návrat zrovna nevidíš, jdi přes hlavní panel). Vstoupíš do seznamu všech příspěvků na blogu, ale upravovat můžeš jen své.
Můžeš si
na záložce "povolení", založit-dopsáním, další mail, zaškrtnout vložit ihned a používat tento pro vkládání rovnou ze svého mailu, bez přihlášení do blogu. Napíšeš mail na svém PC a odešleš na tento další mail blogu, text se rovnou umístí na blog jako nový příspěvek. V hlavním panelu najdeš své nastavení-můžeš upravit dle sebe.
Komentáře lze pak psát buď jako anonym-rychlejší varianta (tam doporučuji se podepsat, aby se vědělo, kdo to přispěl). Druhá lepší varianta: napíšeš text, necháš zaškrtnuto Google/Blogger, vložíš mail+heslo a dáš náhled , stále můžeš opravovat text na závěr jsi li spokojen s napsaným dáš publikovat - dodržuj zde uvedené pořadí.
Vložení webového odkazu: (na jiné stánky či článek), napíšeš či zkopíruješ odkaz na jiných stránkách (označiš adresu myší a pak Ctrl+C, kopírovat), pak na blogu vložit do okna textu nového příspěvku, odkaz znovu označit (odkaz stále zůstává ve schránce), poté klikni nahoře v liště upravy textu na ikonku odkaz (podržení myši na ikonce zobrazí funkci ikony) otevře se okno pro vložení odkazu, (nejlépe vymaž co v okně je - http://), klikni do okna a dej Ctrl+V (=vložit ze schránky) tím vložíš web adresu, pak klávesu Enter a hotovo. Druhá varianta rovnou vložit odkaz do řádku pod titulkem nového příspěvku a tím budou ostatní na blogu moci proklikem přes nadpis přejít na vloženou stránku.
Přátelé blog není web, takže bylo by možná lépe používat komentáře do doby, kdy sami uznáte, kam se budou čtenáři ještě vracet. Při pochybnosti o čtenosti je lépe založit nový článek / příspěvek, případně s odkazem na jaký článek navazuje apod. Není to žádná povinnost, ale debata možná takto lépe "poteče". Komentáře ke starším článkům mohou jinak zmizet v propadlišti dějin blogu. Ptejte se, budu-li vědět poradím. A omlouvám se znalcům.

Legendární akce Jazzové sekce

Legendární akce Jazzové sekce
Člověče, už to bude letos 28 let ..
REFLEXNÍ TERAPIE LYMFATICKÉHO SYSTÉMU, REIKI, SPIRITUAL RESPONSE THERAPY - tel.: 775 320 714