9. 1. 2013

Tenhle náhodně zachycený mě pobavil

Pomohl mě konečně vykašlat hlen z prasečí virózy. Jak mě rozesmál, tak jsem se "pokašlal" :-)
Ale uznávám, že to mohlo být okamžikem náhody a mého vnitřního rozpoložení :-), jak to na mě zapůsobilo. V každém případě, dík. Nemusel jsem pro léky. Tzv: Klausův úsporný balíček.



http://www.novinky.cz/domaci/289777-lide-si-utahuji-z-amnestie.html

22 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

LadaW
no comment, máme holt demogracii
http://www.youtube.com/watch?v=f-ftL4ORBnQ

Anonymní řekl(a)...

http://www.anoproplzen.cz/wp-content/uploads/noviny.pdf

Anonymní řekl(a)...

LadaW
dost bolo Klause, trochu zábavy kdo vydrží uvidí ...rokenroll :-)
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gQpQYzyzi0k#!

Anonymní řekl(a)...

Petr Kupka: Mávl rukou nad případy přispívajícími k nestabilitě
(politolog, Fakulta sociálních studií Masarykovy univerzity)
1. Václav Klaus sám tvrdí, že amnestie byla především gestem. Dát druhou šanci lidem, kteří se ve svém životě dostali na hranu zákona je dle mého názoru zcela v pořádku. Východiska funkcí trestu odnětí svobody se na ně příliš nevztahují a samotný status zločince má pro většinu osob kritické životní následky. Potud je to samozřejmě v pořádku a následuje tlustá čára. Ukončení dlouhotrvajících hospodářských kauz totiž patří dle mého názoru do zcela jiného výkladového rámce, kterým lze na amnestii pohlížet.

2. Václav Klaus tvrdí, že zde probíhá kampaň proti jeho osobě a proti hodnotám, které představuje, zastává a které více než dvacet let v politice prosazuje. K tomu lze použít slova sociologa Mertona, který tvrdí, že společenská stabilita je založena na konsenzuálním přijetí hodnot, které lidé sdílejí ve společnosti. O mediální manipulaci mi nepřísluší hovořit, každopádně dle mého názoru jde o společenskou reakci právě na způsob prosazování hodnot, který Václav Klaus zvolil. Problém je totiž v tom, že právě oni problematičtí "korupčníci" ztrácejí oficiálně i potenciální možnost toho, že budou někdy označeni za "zločince", což znamená že jejich společenský status ničím neutrpí. To neplatí o osobách z pomyslného okraje společnosti, u kterých můžeme předpokládat, že přijdou záhy opět do konfliktu se zákonem - mohou totiž pocházet z prostředí, ve kterém je trestná činnost součástí každodennosti - ať už jako strategie přežití nebo jako způsob řešení konfliktů. Tito lidé se nálepky "zločinec" nezbaví a společenský status se pravděpodobně moc nevylepší. A pokud vezmeme v potaz slova kriminologa Edwina Sutherlanda, který tvrdí, že "zločin" je definován nejmocnějšími segmenty společnosti, pak Václav Klaus zcela jednoznačně vysílá signál, kdo pro něj je "typický zločinec" a kdo je zde "oběť justiční neschopnosti". Krádež peněženky a rozlité víno na zastávce "staré dobré hodnoty" Václava Klause nedefinují, mávnutí rukou nad nedořešenými případy přispívající ke společenské nestabilitě zřejmě ano.

Anonymní řekl(a)...

JS

Mo teď mi to sežralo docela dlouhý příspěvek, tak jsem z toho na mrtvici... Už sem nic psát nebudu.

Anonymní řekl(a)...

To bude tím, že sis asi neoznačil dole amonymní, když se nepřihlašuješ. smůla :-)

Anonymní řekl(a)...

LadaW
doporučuji

http://www.janpatrman.cz/psychologicky-test-osobnosti-mbti/mbti-psychologicky-test-osobnosti/

zkuste, zatím zdarma

Vikej řekl(a)...

Jak te vysel ten psychologicky test, LW? Ze jsi Popelka nebo rozeny lidr?

Anonymní řekl(a)...

LadaW
zkus se jednou zachovat jako chlap, přestan klást neustálé štourovnické otázky, a napiš co tě vyšlo. Jinak se pokus si z toho něco vzít pro sebe a nebo to prostě zahod. Je to akceptovatelnej postup? :-) Jinak tě pomoct neumím.

Vikej řekl(a)...

Ale, ale LW. Zklidni se. Ohledně toho jak jsem tě poslal pošťuchující otázku. Hned potom jsem si udělal ten test, nebyla to píčárna a hned jsem to poslal dál několika kamarádům. Nevím cos myslel se "zachovat jako chlap".
Co mě vyšlo jsem si schoval a rád to sem předložím. bude to asi na několik vtupů. Proo jsem tu s tím nechtěl zabírat místo.

Vikej řekl(a)...

Váš výsledek psychologického testu
Váš svět je světem faktů a konkrétních potřeb. Žijete přítomností, často sledujete své okolí, abyste se ujistili, že všechno běží hladce a systematicky. Ctíte tradice a máte jasně stanovené standardy a hodnoty a to stejné očekáváte i od ostatních. Oceňujete schopnost a výkonnost a rádi vidíte rychlé výsledky svého úsilí.
Často se chápete odpovědnosti. Máte jasnou vizi, jak by věci měly být a přirozeně vám sedí role vůdce. Jste sebevědomí a agresivní. Jste výjimečně talentovaní na navrhování systémů a plánovaní činností a máte schopnost vidět, jaký krok je potřeba udělat k dokončení specifického úkolu. Někdy můžete být velice nároční a kritičtí, protože si důvěřujete a máte sklon vyjadřovat se bez servítků, pokud cítíte, že někdo nevyhovuje vašim standardům, protože jste extrémně přímočaří a čestní.
Zřejmě jste vzorný občan „pilíř společnosti“. Své závazky berete vážně a jednáte do písmene podle vašich vlastních standardů "dobrého občanství". Rádi se stýkáte s lidmi, máte rádi legraci. Možná býváte velice hluční a zábavní na společenských akcích, zvláště na těch, které se týkají rodiny, společnosti nebo práce.
Musíte si dávat pozor, abyste nebyli příliš strozí a zaměření na detaily. Protože kladete velkou váhu na vaše vlastní mínění, je důležité, abyste oceňovali i přínos druhých lidí. Pokud zanedbáváte vaše vlastní pocity, můžete mít problém s uspokojováním intimních potřeb ostatních. Používáte logiku a rozum v situacích, které vyžadují více emocionální citlivosti a můžete tak nevědomky zraňovat city lidí.
Pokud jste ve stresu, často se cítíte izolováni od ostatních. Cítíte se nepochopeni a nedoceněni, že vaše úsilí je bráno jako samozřejmost. Ačkoliv normálně jste velice výřeční a nemáte žádné problémy se vyjádřit, ve stresu máte těžkosti s vyjádřením vlastních pocitů slovy a je pro vás obtížné říct je ostatním.
Oceňujete jistotu a sociální řád nadevše a cítíte povinnost dělat vše, co můžete, abyste podpořili své cíle. Budete sekat trávník, hlasovat, navštěvovat schůze a obecně dělat cokoliv, čím můžete podpořit osobní i společenskou bezpečnost.
Vkládáte velké úsilí skoro do všeho, co děláte. Budete dělat s velkým nasazením vše, o čem si myslíte, že by mělo být ve vaší práci, manželství a společnosti uděláno. Jste zásadoví, praktičtí, realističtí a spolehliví. Zatímco svědomitě děláte vše, co je důležité pro splnění konkrétního cíle, nemusíte vidět nebo ocenit důležitost cílů, které jsou mimo vaše pole působnosti. Avšak pokud si uvědomíte smysl takových cílů a praktických záležitostí, vynaložíte veškeré úsilí, abyste je začlenili do vašeho.

Vikej řekl(a)...

Vy a vztahy
Jste velmi entuziastičtí lidé, kteří jsou poháněni svými závazky a povinnostmi, zvláště těmi, které se týkají vašich rodin. Vaše priority jsou seřazeny: první - Bůh, druhá - rodina a třetí - přátelé. Vynakládáte velké úsilí splnit vaše závazky a povinnosti podle svých priorit. Svým vztahům jste zasvěceni a zavázáni, považujete je za neměnné a celoživotní. Rádi přebíráte zodpovědnost a své partnery a děti můžete kontrolovat až moc. Vysoce si ceníte tradicí a očekáváte, že vaši partneři a děti je budou také oceňovat. Nemáte pochopení a potřebu jednat s lidmi, kteří mají náhled na věci velmi odlišný od vašeho.
Vy jako partneři
Když jednou řeknete "ano" vynaložíte veliké úsilí a energii na splnění vašeho závazku ve vztahu. Hledáte ve svých životech stálost a bezpečí. Jakmile jednou uzavřete závazek, jste trvalí a neměnní. Do vztahu přinášíte silný a spolehlivý charakter, který je zaměřený na tradice a jistotu. Jste energetičtí lidé, kteří nikdy neztrácejí energii, když plní povinnosti a závazky.
Obvykle silně pociťujete, že máte pravdu. Tak silné sebevědomí je vaším aktivem, ale také může být nevýhodou v mezilidských vztazích. Hrozí totiž, že se váš partner bude cítit nedoceňován za svůj individuální příspěvek. Toto je potenciální úskalí vašich partnerských vztahů, kterého byste si měli být vědomi. Nezapomínejte na fakt, že ostatní lidé mají také co nabídnout, dokonce i v případě, že nemyslí stejně jako vy. Proto byste se měli zaměřit ve vztazích na příspěvky vašich partnerů.
Pokud se sexu týče, jste robustní, nadšení a sportovci. Máte rádi tradice a očekáváte relativně plánovaný sexuální styk. Pravděpodobně přistupujete k intimnostem spíše jako k fyzickému zážitku, než jako k příležitosti vyjadřovat a získávat vyjádření lásky a náklonnosti. Pravděpodobně byste měli zapracovat na vyjádření vašich citů verbální formou. Oceníte-li svého partnera, vynaložená námaha bude stát za to.
Jste přirozenými opatrovníky a ochránci. Rádi ochraňujete své rodiny a umíte to velmi dobře. Vaši partneři oceňují vaší snahu, avšak mohou nelibě nést pocit většího kontrolování z vaší strany, pokud oplýváte přílišnou touhu ochraňovat milované osoby. Možná považujete za svou povinnost radit svým partnerům, jak se mají chovat nebo jaký mají zaujmout postoj v určitých situacích, a to nemusí být vždy oceněno.
Otevřeně dáváte najevo souhlas a ujištění, když jste šťastní nebo když na vás chování vašeho partnera udělalo dojem.
Rádi trávíte čas ve společnosti ostatních a budete stát o to, aby i vaši partneři se účastnili takovýchto aktivit. Obzvláště vás zajímá každá událost, která se týká rodiny, práce nebo jiné záležitosti, jichž jste součástí. Protože jste společenská stvoření, pokládáte společenský život za důležitý i ve vztahu - ale pouze poté, co máte hotovu všechnu svou práci.
Nemáte přirozené porozumění pro pocity ostatních a máte dokonce sklon být v tomto ohledu velmi nevšímaví. Může to způsobovat problémy s partnery, kteří jsou citliví, a ti se pak mohou cítit zraňováni nebo zanedbáváni.
Ochotně plníte v životě své povinnosti a chcete za to být oceněni. Nejlepší dárek, který vám váš partner může dát, je vděčnost.

Vikej řekl(a)...

Vy jako rodiče
Berete své rodičovské povinnosti vážně, a máte rádi role i povinnosti, které jsou s tím spojené. Vidíte rodičovství jako přirozený stav a vítáte příležitost naplnit základní genovou povinnost a vychovat z dětí odpovědné a nezávislé dospělé.
Očekáváte, že rodiče budou rodiči a děti dětmi. Je docela pravděpodobné, že mezi vámi a vašimi dětmi bude bariéra rodič/dítě a máte tendenci očekávat, že vaše děti s vámi budou jednat s úctou a ctí. Nemáte veliké pochopení pro extrémní odchylky od základních pravidel.
Také příliš netolerujete neschopnost a nepořádnost. Nesnášíte opakování chyb. Jste extrémně praktičtí a nemáte porozumění pro tvořivé představy oduševnělých lidí. Také máte malou trpělivost s nestrukturovaným, postojem "jít s proudem". Tato netrpělivost je potenciální past. Měli byste pamatovat na to, že co je správné pro vás, nemusí být nutně správné pro vaše dítě.
I když zažijete se svými dětmi jakékoliv těžkosti, vždycky je přijmete zpět jako své milé. Jste silně poháněni plnit své povinnosti a rodičovství vidíte jako jednu z "nezbytných" povinností.
Vaše děti na vás jako rodiče budou vzpomínat jako na spolehlivé, přísné, ctící tradice a vždy mající dobrou vůli se obětovat v jejich zájmu.
Vy jako přátelé
Ačkoliv je pro vás typické, že rodinu kladete nad přátele, máte rádi a oceňujete i přátelství. Máte rádi legraci a trávení času s ostatními, zvláště s těmi, kteří sdílejí vaše zájmy a přesvědčení. Volný čas trávíte s přáteli pěstujícími stejné aktivity nebo koníčky - pravděpodobně sportovně zaměřené. Rádi jste ve společnosti i se členy své rodiny a s lidmi, kteří patří ke stejné „krevní skupině“ jako vy.
Jste obvykle stabilní lidé a uznáváte ty, kteří dosáhli vysokého úspěchu ve společnosti. Ačkoliv máte velmi vysoké standardy chování a věříte, že víte, co je vhodné a nejlepší v každé situaci, méně kontrolujete ty, u nichž cítíte, že jsou velmi energičtí jedinci.
Máte malé pochopení pro ty, kteří se vám zdají lehkomyslní nebo extrémně netradiční. Naopak, ti kteří žijí „jen přítomností“, nemusejí ocenit vaše správné úsudky, které se jim zdají trochu moc tradiční. Máte nejlepší vztahy s lidmi, se kterými sdílíte společný zájem nebo cíl.
Máte sklon být nadšení, rázní a vtipní. Rádi posloucháte dobré vtipy a také je rádi vyprávíte. Vaši přátelé si vás cení pro vaši spolehlivost a snadné zapálení se pro různé aktivity.
Jste obecně velmi umínění a rádi vystupujete panovačně a ukazujete moc. Tyto sklony tlumíte v přítomnosti lidí se stejnou povahou a lidí, kterých si vážíte. Stává se, že vaše okolí tento sklon může vnímat jako příkrost a snahu dirigovat.

Vikej řekl(a)...

To jsem asi já.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Už jsem tě jednou psal, že je někdy vyčerpávající způsob komunikace když jedna strana dokola kladena vše otázky. Někde tomu říká, že tě druhý vysává, tak asi tak. Podle toho jak často kladeš zřejmě reaguji.

Vikej řekl(a)...

Tak se tě omlouvám jestli jsem tě nějak "vysával".

Anonymní řekl(a)...

LadaW
některé stranické "vymoženosti" jistě stojí za připomenutí
http://aktualne.centrum.cz/blogy-a-nazory/komentare/clanek.phtml?id=768673

Anonymní řekl(a)...

http://www.volimkarla.cz/vera-caslavska-pise-karlu-schwarzenbergovi/

Anonymní řekl(a)...

LadaW
https://www.youtube.com/watch?v=ISYtDsivzkY

Anonymní řekl(a)...

Co se to stalo? Tady nikdo nehýká "go Karl go"? Něco o tom, že "Karel je dobroty barel"? No to je nádehra...! Je to oáza klidu a míru tento blog! Asi sem začnu zase chodit, abych si ten klid a mlčení trochu užil. Smile.

Anonymní řekl(a)...

aheleeleele -
venku se valí bojové hordy mordy, meče navostřené, pušky nabité, svit v oku, postupně dobývají jednotlivé volební palposty, vztyčují vlajky...a tady je skutečně klid a mír. Paráda!
Užijme si to.

Floor Lola řekl(a)...

POTŘEBUJETE PŮJČENÍ NEBO CHCETE UDĚLAT VAŠE DOMY, VYPLATIT BILLY, ROZŠÍŘIT VÁŠ OBCHOD S 3% ÚROKEM? HLEDEJTE DALŠÍ KONTAKT Via: Peterheymannloanoffer@gmail.com

RADY A RŮZNÉ VYCHYTÁVKY PRÁCE NA BLOGU

VLASTNĚ TAK JAK SE POSTUPNĚ PTÁTE TAK TO BUDU DOPLŇOVAT:
Co se zaslanou pozvánkou mailem:
můžete potvrdit a vkládat své příspěvky na blog (pozvánku do blogu zašlu případně znovu). Pokud potvrdíte, stanete se dopisovatelem, můžete přispívat, i přes svůj mail. Nebo zaslat mě a já obratem na blog umístím ...
Posílejte nápady, odkazy a doporučení, zpracuji to pro blaho všech či některých ...
Pozvánky do blogu a zapisování komentářů
Jak se přihlásit do blogu jako dopisovatel. Po obdržení pozvánky od Admina (Googlu) na Váš mail.
Vstoupíš na odkaz double klikem, pak pokud není prázdné okénko pro e-mail dáš použít jiný účet. Pokud nemáš účet u googlu, dáš vytvořit účet -pozor ne mail. Vložíš nějaký svůj existující mail ( i jinde založený, třeba seznam apod.) a zadáš heslo o 8 znacích. (pokud heslo tvého existujícího mailu nemá 8 znaků, základ hesla může být třeba stejný a doplněný do 8 znaků). Pak heslo zopakovat pro ověření správnosti. Pak vložit předepsané ověřovací slovo a zaškrtnout souhlas s podmínkami. Pak potvrdit a je to. Dlouhé heslo prostě k existujícímu mailu založíš pro tvůj účet na blog (nic se neplatí), staré heslo ti zůstane pro původní mail. Nové heslo je jen pro účet blogu na googlu.
Pak tento mail a nové heslo můžeš používat pro vstupy na blog. Otevřeš blog, vpravo nahoře (klikneš na přihlášení či sign in). Vložíš mail+heslo a jsi na blogu, ve svém hlavním panelu. Můžeš zadat-nový příspěvek a napsat ho, odkliknutím publikování, vložíš na blog.
Můžeš příspěvek upravovat, návratem do seznamu příspěvků (pokud návrat zrovna nevidíš, jdi přes hlavní panel). Vstoupíš do seznamu všech příspěvků na blogu, ale upravovat můžeš jen své.
Můžeš si
na záložce "povolení", založit-dopsáním, další mail, zaškrtnout vložit ihned a používat tento pro vkládání rovnou ze svého mailu, bez přihlášení do blogu. Napíšeš mail na svém PC a odešleš na tento další mail blogu, text se rovnou umístí na blog jako nový příspěvek. V hlavním panelu najdeš své nastavení-můžeš upravit dle sebe.
Komentáře lze pak psát buď jako anonym-rychlejší varianta (tam doporučuji se podepsat, aby se vědělo, kdo to přispěl). Druhá lepší varianta: napíšeš text, necháš zaškrtnuto Google/Blogger, vložíš mail+heslo a dáš náhled , stále můžeš opravovat text na závěr jsi li spokojen s napsaným dáš publikovat - dodržuj zde uvedené pořadí.
Vložení webového odkazu: (na jiné stánky či článek), napíšeš či zkopíruješ odkaz na jiných stránkách (označiš adresu myší a pak Ctrl+C, kopírovat), pak na blogu vložit do okna textu nového příspěvku, odkaz znovu označit (odkaz stále zůstává ve schránce), poté klikni nahoře v liště upravy textu na ikonku odkaz (podržení myši na ikonce zobrazí funkci ikony) otevře se okno pro vložení odkazu, (nejlépe vymaž co v okně je - http://), klikni do okna a dej Ctrl+V (=vložit ze schránky) tím vložíš web adresu, pak klávesu Enter a hotovo. Druhá varianta rovnou vložit odkaz do řádku pod titulkem nového příspěvku a tím budou ostatní na blogu moci proklikem přes nadpis přejít na vloženou stránku.
Přátelé blog není web, takže bylo by možná lépe používat komentáře do doby, kdy sami uznáte, kam se budou čtenáři ještě vracet. Při pochybnosti o čtenosti je lépe založit nový článek / příspěvek, případně s odkazem na jaký článek navazuje apod. Není to žádná povinnost, ale debata možná takto lépe "poteče". Komentáře ke starším článkům mohou jinak zmizet v propadlišti dějin blogu. Ptejte se, budu-li vědět poradím. A omlouvám se znalcům.

Legendární akce Jazzové sekce

Legendární akce Jazzové sekce
Člověče, už to bude letos 28 let ..
REFLEXNÍ TERAPIE LYMFATICKÉHO SYSTÉMU, REIKI, SPIRITUAL RESPONSE THERAPY - tel.: 775 320 714