22. 12. 2009



Mili pratele 

Preji vam z celeho srdce krasne oslavy slunovratu!!!!!

K teto prilezitosti vam posilam fotograficky zaznam me performance , kterou jsem udelal letos v lete pri sve navsteve "chramu narozeni pane" v Betlemu. V zatuchlem sklepe one budovy je na zemi stribrna hvezda, o ktere vedle stojici vousaty clovek , obleceny do cerneho roucha tvrdil, ze je mistem narozeni jakehosi pohadkoveho Jezise.

S pozdravem "zavrneme vsechna nabozenstvi, zdroje to svetoveho utrpeni" 

Vas Milan 

25 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

vie
Milanku ty fuckujes Jezise, pritom on za nic nemuze. Narodil se, zil a zkoncil kdesi na krizku. Vyfuckuj radeji ty co z toho udelali martirium. Nebylo by to rozumnejsi?

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Milanovi bych navíc popřál, aby našel víc pozitivních impulsů a podařilo se mu svět vidět malinko vyváženější.

Vikej řekl(a)...

Vie, ono to bylo vic nez martirium. A to, ze za poslednich 2 tisice let okolo toho bylo tolik aktivity, i te spatne, nic na tom neubira. Nekdo to ramcove pochopi, nekdo fuckuje. Fuckarovat je jednoduche.
Vira, Laska a konani dobrych skutku jsou tri zakladni kameny na kterych je to vsechno postaveno. Nevim cemu z toho dava Milan fuckujici prst, ale v tom kontextu co sem podal asi snad vsemu. Tvuj i LadaW komentare tady propaguji 2 z tech 3. Ja se taky pridam, a preju Milanovi to same co vy do noveho roku. Ba, na furt.

Anonymní řekl(a)...

Mili patele
jelikoz jezis nikdy nezil a je jen vymyslenou postavou, tak ho nemuzu "fakovat", nebot "neexistujici" se nemuze fakovat, ne?

Anonymní řekl(a)...

vie
to je dost mozny, ze nikdy nebyl, ovsem s urcitosti se to take tvrdit neda.

Jan Jelínek řekl(a)...

Ten Milan to má opravdu popletené. Proč fakovat někoho kdo nežil? Ale on Milan dobře ví, co fakuje a proč to fakuje. On nenávidí to, že pro stamiliony křesťanů Ježíš žil a poselství, které jim dodnes ztělesňuje, že v nich a jimi stále žije. A je to poselství, proti kterému nemůže mít člověk srdcem mírný a laskavý, chováním slušný, rozumem spravedlivý, životem zkušený a knihami poučený, nic mít.
Podotýkám že nejsem křesťan ani věřící. Ale ani náhodou se nehodlám vysmívat a pohrdat lidmi, kteří se řídí desaterem, kteří myslí a činí tak, jak po nich Ježíš požadoval a požaduje.
A neodbytně se vnucuje otázka, kterých z křesťanských vlastností se Milanovi nedostává. A proč? A vposledku i ta, jaký je to vlastně člověk. Co udělá, když bude mít moc dělat bez obav z trestu to, co se mu zamane. Možná bychom se měli bát už dnes, co se mu (třeba právě teď) v hlavě líhne za pošetilosti a zhovadilosti.

Berte toto moje kratinké a vlastně křesťanské zamyšlení jako součást přání zdraví, štěstí a dobré mysli do nového roku 2010.
JJ

Unknown řekl(a)...

Je zajimave jak neexistujici osoba zmenila natolik historii. Treba bys Milane take měl na dějiny větší vliv kdybys "ne-existoval". No, ale bez sarkasmu, přeju tě veselejší život, přečti si něco ze Svatého Tomáše, a uklidni žlučník.

Anonymní řekl(a)...

takze ty Honzicku chces rict , ze existovala ona bajna postava a take byla synem bozim a zrodila se z panny bez sukani a po smrti vyletla na oblaka ke svemu otci a duchu svatemu??? To snad nemyslis vazne Honzicku..

Vikej řekl(a)...

Nevim jak to cetli ostatni, ale "Honzicek" vubec nic takoveho nerikal, Milane.
Zkus si jeho prispevek precist jeste jednou.

Jan Jelínek řekl(a)...

Jasně že jsem nic takového neříkal, to je jen Milanův opravdu, ale opravdu chabý pokus o eristický trik tam, kde by se měl spíš zamyslet. Zrovna včera jsem v tv (na Prima Cool) shlédl film Cizinec mezi námi (1993) s Melanií Griffith v roli detektiva, která se musí v rámci vyštřování vraždy alespoň trochu (aby nevyčnívala) sžít s komunitou ortodoxních židů chassidů. Newyorčanka liberálních mravů, uvolněného velkoměstského chování a módního oblékání je konfrontována s lidmi přísně a vnitřně přesvědčeně dodržujícími zvyky, rituály, předpisy atd., jak je na nich vyžaduje jejich učení a víra. Námět - konfrontace životních hodnot lidí víry v kontrastu s většinovými liberály zvenku - není nikterak originální, o uměleckých kvalitách filmu by bylo možné také diskutovat, ale já ten film zmiňuji proto, že ti chassidé měli a mají v hlavě i srdcích pořádek. Jejich víra a učení je přísně vede (kromě stovek dalších příkazů a zákazů) k tomu, aby byli neagresivní, ke všem slušní a laskaví.
Kdežto pro naši současnou "euroatlantickou" civilizaci jsou určujícími vektory našich životů ambice a rivalita, jejichž cílem je převážně (určitě nikoli všeobecně) konzum. Tím nemyslím jen prachy na žrádlo, zábavu, hadříky a šukání, ale především nenasytný konzum v "duchovní rovině" - moc a prestiž daná kariérním úspěchem (posty, funkcemi, tituly, zázračně vysokými příjmy...) projevovaná navenek statusovými předměty (vilami, automobily, jachtami, šperky, luxusními dovolenými...). Což je mravně neukotveným ateistům dnes a denně reklamou a celebritami prezentováno jako smysl a cíl života.
Snad rozumíte tomu, co chci naznačit. Když se podaří Milanovi "zrušit" všechna náboženství, čím je hodlá v hlavách a činech lidí nahradit? Právem silnějšího? Právem moudřejšího? Právem nejsilnějšího a nejmoudřejšího? A odkud se ta moudrost vezme? Ze studia historie? To už tady bylo: historický materialismus s marx-leninskou dialektikou historického vývoje završeného diktaturou proletariátu, postupně se dialektickými negacemi negací přeměňující v komunismus. To byl velice ambiciózní pokus, který skončil jakýmsi paskvilem náboženství, jehož Bohem byla bezesporná varianta vědeckého zdůvodnění společenského vývoje, ztělesněná osobou a učením největšího filosofa jakého kdy svět nosil, Vladimíra Iljiče Uljanova zvaného Lenin. A největšími horami mrtvol, jaké kdy historie poznala!
Bez transcendentního korektivu se totiž můžeme velmi rychle vrátit do těch nejbarbarštějších údobí historie lidstva, kdy rozhodovalo právo toho nejsilnějšího, nejchytřejšího, nejcharismatičtějího... Třeba takového Čingischána!
JJ

Anonymní řekl(a)...

moje omluva a oprava.. to byla moje odpoved Vincentovi...
a dodavam ze Mickey Mouse take zmenil historii... muzeme z toho usuzovat ze existoval?

Jan Jelínek řekl(a)...

Vždyť Mickey Mouse, Milane, existuje. Pokaždé, kdy si ho pustíš třeba na videu. A stvořil ho, pokud vím, Walt Disney.
No jo, když se je vůl!
JJ

P.S.
Ta poslední větička je z pamětí Julia Firta, Knihy a osudy (velice doporučuji), v níž cituje Karla Poláčka, který u pravidelného mariáše v "táflrundě", když se Ferdinand Peroutka ten večer po několikáté "podhodil", tuto větu pronesl a prolomil tím ledy několikaměsíčního hněvivého mlčení a nevšímavosti, jímž Peroutka Poláčka trestal za nevhodný špílec, kterým Peroutku urazil na cti.

Vikej řekl(a)...

Vincent/Vikej. Blog me nejak, nevim proc prejmenoval.

Milane, existence nepotvrzuje zmenu, a zmena nepotvrzuje existenci. Pokud chces nejak debatovat ekumenicke zalezitosti, tak musis o dum dal. Kdyz chces prozit zivot ciste jako Em Ce na druhou tak si zij. Myslim, ze te to jde velice dobre. Na me ale s Mickey Mousem nechod. Jako dite jsem byl tez atheista, nebo agnostik, ted nevim co je spravnejsi, a pouzival uplne stejne argumenty jako ty sem hazis dnes, vuci jiste verici osobe. Akorat jsem nepouzival slovo "osukal".

Jan Jelínek řekl(a)...

Jelikož nejsem, Víkeji, v oblasti věrouk "honěnej", tak jsem se na oba termíny podíval do Pechova slovníku z třicátých let 20. století. Ten říká, že atheista je popírač existence Boha, agnostik je přívrženec agnosticismu, tj. názoru, že nelze poznati podstaty světa. Nejnovější Slovník cizích slov z r. 2006 význam termínu agnosticismus definuje jako názor o nepoznatelnosti světa kromě smyslové zkušenosti. Tak to nejsem ani jedno, ani druhé. Tak ti nevím...
JJ

Jan Jelínek řekl(a)...

Ten nejnovější slovník definuje atheismus jako popírání existence nebo možnosti poznat boha.
To už je o trochu blíž mé pozici. Já připouštím Jeho existenci, ale dosud jsem ji svými smysly nezaznamenal.
JJ

Vikej řekl(a)...

Me se to plete od te doby co jsem cetl, ze Atheista Boha sice nepopira, ale nepraktikuje nabozenstvi, kdezto agnostic trva na tom, ze mimo hmotu a energii uz dal nic neni, ani Mickey Mouse. Ja to mel driv naopak, a ono to mozna naopak neni, pokud to tak je.
Taky se mi libi, ze pises "Jeho" s velkym J. Zajimave je ale, ze treba ty takhle muzes zustat az do smrti, a potom nic. A Milan minutu pred tim muze mit nejakou epiphany a prijme viru, a sup do nebe. Neni to ironicke? Co me vadi na me je, ze ja porad nevim, zda nepatrim do te prvni kategorie taky. Taky bych se asi pro viru nenechal sezrat lvama, nebo udelal ten krok jako Indiana Jones v tretim dile. Co asi mame my dva spolecne, ze nevidime svet tak ostre a nemame nutkani nekomu nekam strkat prostrednicky, ci jine koncetiny. Pokora je vedet, ze vim, ze nic nevim. Ne jako si nekdo mysli, ze to je se plazit ponizene, jak tu myslim nekde bylo driv nadhozeno. Jako laska neni sukani, atd.

Jan Jelínek řekl(a)...

Víš, Víkeji, používá-li člověk ve vztahu k víře, řekněme ke katolictví, rozum, pak mu logika nabízí spoustu obezliček. Například: Bůh je všude, vše vidí, vše (do jisté míry) řídí, při posledním soudu vše spravedlivě posoudí atd. (...) Podstatnou roli v rozhodování každého člověka však hraje jeho svobodná vůle, založená na rozumu a citu. Tu Bůh dal člověku do vínku, aby s ní naložil jak umí. Tím je (údajně) člověk Bohu trochu podoben. Korektivem té svobodné vůle je (například, ale nejen) desatero.
Ale!
Lidé nejsou stejní, jednomu Bůh přisypal více citu, jinému více rozumu, jinému méně svědomí. Některé zbavil svědomí úplně. A mohli bychom podobně pokračovat ohledně ambicí, sobectví, altruismu - zkrátka předvést si tu celou galerii možných povah, charakterů a všelikých pudových a jinak temných puzení, které člověka motivují tu k dobrému, tu k zlému. Z toho je myslím jasné, že i na cestu proměny mysli a duše vedoucí k boží milosti jednoho Bůh vybavil více a lépe, kdežto jinému dal tak málo, že jeho cesta k milosti boží by se rovnala božímu zázraku. Neboli: již na začátku byl k jednomu spravedlivější (štědřejší), k druhému naopak. Ale od obou chce totéž, dosažení stejné mety, přeskočení stejně vysoké laťky! Nebo jsou ty laťky různě vysoko? Úměrně povaze a schopnostem konkrétního jedince? Kde je ale potom ten tarif vyvěšen?
A tady je jedno z jadérek rozumových pochyb, takhle nějak se může upřímně modlit průměrný "modelový" jedinec: "Já se, můj Pane, snažím držet desatera tak, jak mi to jde nejlíp, dělám co můžu, nakolik mně mé vlastnosti, schopnosti a síly dané mi Tebou, Pane, stačí; víc a líp to vopravdu nejde! Tuhle jsem sice obtáh sousedovi ženu, von je starej a už, jak mi tvrdila ona, nemůže, takže jsem vlastně vykonal dobrý skutek. Ale to jsem si řekl až po aktu. Když jsem na ni vystartoval, tak jsem musel mít nějaké zatmění!"
A teď jsou jen dvě možnosti. Buď se rozevře obloha a zazní hromový boží hlas: "Ale jde to líp, musíš se jen víc snažit!!!"
Anebo se nestane nic, modlící se uklidněn vstane a jde domů. Svědomí má čisté, snaží se jak nejlépe umí, a je krucinál také jenom člověk, žádný svatý, pánbů ho takhle udělal, tak co! Kdyby pánbů opravdu nechtěl, aby se ten malér se sousedkou stal, tak to nějak zařídil, aby nebyla ta příležitost a abych neměl to chvilkové nezvládnutelné zatmění.
A jestli mi bude při posledním soudu něco vyčítat, tak mu opáčím, že mě udělal takového jaký jsem byl a dobře věděl, co provádím. A jestli se mu nelíbilo, co dělám a jak se chovám, tak mi to měl říct dřív, měl mě průběžně motivovat. Třeba mě nějak postrašit, že?

Mě ale, Víkeji, vrtá hlavou a srdcem mnohem neřešitelnější problém, který mě přivedl k napsání epigramu:

SUCIDUUM
Koncentráky
Bůh si sbohem dal
ale víra
světe div se
ta si věří dál

JJ

Vikej řekl(a)...

JeJe epigram je to hezky. Muj tata malem v konentraku zarval, a ted mi rekni, jestli bych si mel myslet, jestli pro nej mel Panbuh nejaky zamer, nebo pro jeho potomky, a jejich potomky..no vis co myslim. Ja nemyslim. Anti-potratari zase rikaji, podivejte se, tenhle zachranenej fetus se stal pianistou a obstastnuje i vas zaprdeleny (pujcil jsem si Milanovo tezkou nadavku)potratare Bozi hudbou. Ale zase nereknou, ze nejakej ten zachranenej fetus vyrostl v zlodeje, a mlatice manzelky a deti. Kdyby papa Hitler mel po ruce treba sprcku, brnensky "olacku", tak bys treba ani nemusel psat epitafy na koncentrak. A Milan by se narodil v rodine mirumilovneho Rabina Itzaka, byl by poboznej, a zalozil by cirkev Universalni Lasky Bozi.
Trochu si toho Panaboha myslim komplikujes, a Milan si zase vsechno zjednodusuje. "Jenom ja vim jak to opravdu je." (cituju Hornicka kdyz vykladal jak se se Sovakem a s tim znamym slovenskym reziserem Janem Kotlarem ozirali cesou na filmovani Dvou pisaru).
Samozrejme, ze nejsi sam, kdo si si klade otazku, jak mohl Buh necemu takovemu dopustit. To si kladete, vy Zide od davnych dob, kladli si to lidi ve stredoveku, kdyz prisla cerna nemoc, kladl jsem si to i ja kdyz se mi vyrazil opar na rtu. Mozna, ze kdyz pises epigram o soa (pisu to dobre?) nebo o jinych nesmyslnych tragediich, ktere na cloveka "poslal" Buh, myslis, ze mluvis objektivne ne za sebe, ale za cele lidstvo? Ne, je to porad o tobe. A taky o me, a o Milanovi i kdyz neveri. Vsechno je relativni. Myslim, ze Buh nehleda v nas perfektnost, ale to, ze jednou budeme lepsi nez jsme prisli na svet. I takovi ti rozeni debilove musi mit misto na svete. Treba ne kvuli sobe, ale kvuli nam. Podivej, jak to vidim ja, Buh se te jednou podiva do duse, a uvidi jestli si te ma vzit k sobe, nebo ne. Ty treba mas dneska spatne svedomi, ze kdyz se potkas na schodech se sousedem, kterej te zdravi "Nazdar Jeniku", tak se te vybavi jak jsi hekal onehdy, kdyz jsi soustal jeho zenu a ona rikala, ty jsi ale zhavej Jendo, a ty: "kdepak Bozka, mam astma", a dnes bys ses sapal po salku hemlocku (stejnyho sajrajtu co pil ten Sokrates). Tak ty mas svedomi, no to je hezke. A ten hajzl z druheho patra je psychopat, kterej neuroni slzu ani kdyz hraji "Kde domov muj". Co s nim, parchantem. A co Vie kterej vraci zelezne mrize do sberu? A chudak Milan, kterymu Panbuh, kterej neexistuje, ale kteryho tak neexistujiciho nenavidi, dal nejakou nemoc? Ja jsem si treba rekl, ze Mickey neexistuje, a od ted na nej seru. Proste neni, tak proc se rozcilovat. Vrazim energii do neceho positivnejsiho.
Omlouvam se za svuj styl, jestli blafu nesmysly. Mam horecku, kaslu ruzovou penu, nacpal jsem se histaminama, a cejtim se vseobecne na draka. Da Buh, bude to rano lepsi, jestli ne, co potom?

Jan Jelínek řekl(a)...

Ale neblafeš, Víkeji, žádné nesmysly. Víra je opravdu věcí ryze osobní, řekněme věcí prozření (vyšší formou je, jak jsem si vyhledal ve slovníku, epifanie), které mohou druzí pochopit a hodnotit pouze skrze skutky prozřevšího. Rozhoduje "bohem daná" "svobodná vůle", co se svým životem kdo udělá, ale nejen ona. A v tomto "nejen" to vše vězí.
Příklad "víry" průměrného modelového "křesťana" jsem uvedl schválně, aby byla trochu zábava. To je totiž takový, který udělal ten první Pascalův krok, vzal možnost existence boží za svou, ale pravý věřící to není (dovoluji si odhadnout takhle zvenčí), protože má k Bohu jaksi kšeftařský vztah. Pravá víra bude něco mnohem horoucnějšího a bezpodmínečnějšího. A dál spekulovat nebudu.

Představa Boha a jeho "psychologie" může být velmi dětinská - moudrý bělovousý stařec na obláčku (každý máme jednoho), který dotyčného stále sleduje a vede si podrobné skóre jeho činů. Naproti tomu představa Boha věřících astrofyziků je něco mnohem monumentálnějšího a odcizenějšího, o to je ale role člověka v božím záměru důležitější, protože za to, co se v tomto božím experimentu z vůle člověka uděje, co s tímto božím darem uděláme, neseme my lidé plnou odpovědnost.
Tak tak nějak...

Přeji brzké uzdravení, doufám žes nechytl nějakou blbou variantu chřipky H1N1.
JJ

P.S.
Vtip: Prasečí chřipku prý mají jen muži, ženy mají svinskou...
No, blbej vtip.

Vikej řekl(a)...

Urcite to chripka neni i kdyz je to svinsky taky.
Ohledne nekterych mych komentaru, asi poznas, kdy si pri psani pujcuju takovou tu literarni licenci. To je obycejne, kdyz pouzivam uvozovky a rec neprimou, doufejme ne neprijemnou.
Ohledne toho jak si kdo predstavuje Boha. Ja se takoveho fantazirovani stranim. Asi jako jsem si nikdy nesnazil vybavit nekonecno. Z toho by mohl clovek zcvokatet.Toho dedu s bilejma fousama beru, protoze to je jen alegorie. Nakonec, mohl by to byt klidne i klacik nebo nejaka beztvara protoplazma.
Kdyz uz jsme u representaci Boha, jaks to nakous, znas tu Michelangelovo malbu “Stvoreni muze” v Sistinske kapli? Zda se mi, ze namaloval Adamovi strasne maly prirozeni. Anatomicky uplne spatne. Asi mu to papez naridil. Predstavuju si, kdyz to videl poprve rval: "Michelangelo, ty prase benatsky, koukej mu toho kokota umalovat! A kdo te rekl, ze mel Adam obrizku? Ze Padre Kohn?"
Taky jsem se zamyslel nad vyrokem “prumerny krestan”. Lze tak byt? Me to pripada jako rict, ze nejaka slecna je prumerne tehotna. U obojiho je to asi bud a nebo. I kdyz nekdy to jde velice spatne odhadnout.
Tuhle jsem cetl bezvadnou knihu o Templarich, jak je kral Phillip v roce 1307 zlikvidoval. Delal to sice jen kvuli penezum, a zmasakroval je uplne nehumanne, ale nemuzu rict, ze by mi byli sympaticti. To nebyli zadni Frantiskani.
A jeste jeden for zidovsky, asi jediny co jsem si kdy zapamatoval. Prochazi se babicka s vnouckem po chladne podzimni plazi, kdyz najednou prijde vlna a vnoucka smete do more. Oj-vej. Babicce se vybavi jeji syn a snacha, kteri ji dite sverili do pece, a rozhoduje se vrhnout za nim do studene vody, ale jeste predtim se horoucne pomodli k Bohu: "Boze, Boze, proc jsi tak kruty ke stare zene. Jestli jsem ja zhresila, vem si mne, starou osobu a vrat nam to nevinne dite, a ja te denne zapalim v Templu svici". More se po chvili nadme a dalsi vlna ji vrati na breh jejiho vnuka. Babka se na nej vrhne, objima ho, prohlizi si ho jestli je v poradku, a pak zvednu hlavu k oblakum a zarve: "A kde ma cepici?"

Jan Jelínek řekl(a)...

Ano, ten je výbornej, už jsi ho tu jednou uplatnil. U těch křesťanů (potažmo muslimů atd.) ten příměr s těhotenstvím myslím tak úplně nesedí. Vem si takovou Matku Terezu, papeže a nějakého zbožného faráře z malé vesničky. Víru mají, co se týče předmětu víry, určitě stejnou, ale jako křesťané jsou každý jiný. Papež je sice zástupcem Boha na zemi, ale je to zároveň a především politik. A aby nebyl ve funkci příliš dlouho (když už nemá dobu funkce omezenou volebním obdobím), volí ho konkláve obvykle co nejstaršího (k smrti se klonícího), aby při nastolení a prosazování (nedejpánbu!) nevhodné politiky neškodil příliš dlouho. Matka Tereza byla láska sama, ale zároveň výborný církevní PR artikl; byla celebritou s nesporným veřejným vlivem, tedy také svého druhu politik. A určitě to o sobě věděla. No a venkovský farář? Do Říma daleko, k lidu, k jeho radostem, starostem i zapařeným hříškům, blízko. A tak to má u pastýřů být.
Tak tak nějak...
JJ

Jan Jelínek řekl(a)...

P.S. Kdyžs to nakous s tím Adamovým pidipenisem na stropě Sixtinské kaple, i na velikost zobrazovaného penisu byl v tehdejším malířství kánon (církevní předpis). Nechce se mi to hledat v literatuře, ale takhle po paměti tuším, že směl mít penis délku rovnající se nanejvýš pětině šířky zobrazovaného stehna.
JJ

Vikej řekl(a)...

Tak si to asi maliri vynahrazovali na kozach. Barokni baby maji poradne vyvinute mamlasky. Tam asi cirkev nevedela jak by to meli rozhodnout. A debatu o kozach asi nikdo z nich zacit nechtel. Tuhle jsem videl nejake fotky a video na webu jak Topolanek dovolenkoval v Burlesconiho vile na Sicilii, myslim. To jsou politici, kteri by ty sexualni zalezitosti okolo malirstvi cirkevnich vyjevu lepe rozhodli, ne nejaci uprdeny fraterove. Mimochodem, Topolanek tam byl vyfocen nahy z profilu, ve skupine taky nahych, slunce dychtivych slecen, a na te fotce mu udelali takove to svetlejsi kolecko okolo ferdy, a bylo videt, ze ho ty slecny asi dost vzrusovaly.

Jan Jelínek řekl(a)...

Vidíš, a u nás příznivci Topolánka a ODS ty fotky považují dodnes za fotomontáž objednanou českou Sociální demokracií. Nechtěj věřit, že Valach s gulema má taky ptáka!
JJ

Vikej řekl(a)...

No vidis, a dostal se i v Americe do novin. Neni na Youtube taky nejaky film s nim?

RADY A RŮZNÉ VYCHYTÁVKY PRÁCE NA BLOGU

VLASTNĚ TAK JAK SE POSTUPNĚ PTÁTE TAK TO BUDU DOPLŇOVAT:
Co se zaslanou pozvánkou mailem:
můžete potvrdit a vkládat své příspěvky na blog (pozvánku do blogu zašlu případně znovu). Pokud potvrdíte, stanete se dopisovatelem, můžete přispívat, i přes svůj mail. Nebo zaslat mě a já obratem na blog umístím ...
Posílejte nápady, odkazy a doporučení, zpracuji to pro blaho všech či některých ...
Pozvánky do blogu a zapisování komentářů
Jak se přihlásit do blogu jako dopisovatel. Po obdržení pozvánky od Admina (Googlu) na Váš mail.
Vstoupíš na odkaz double klikem, pak pokud není prázdné okénko pro e-mail dáš použít jiný účet. Pokud nemáš účet u googlu, dáš vytvořit účet -pozor ne mail. Vložíš nějaký svůj existující mail ( i jinde založený, třeba seznam apod.) a zadáš heslo o 8 znacích. (pokud heslo tvého existujícího mailu nemá 8 znaků, základ hesla může být třeba stejný a doplněný do 8 znaků). Pak heslo zopakovat pro ověření správnosti. Pak vložit předepsané ověřovací slovo a zaškrtnout souhlas s podmínkami. Pak potvrdit a je to. Dlouhé heslo prostě k existujícímu mailu založíš pro tvůj účet na blog (nic se neplatí), staré heslo ti zůstane pro původní mail. Nové heslo je jen pro účet blogu na googlu.
Pak tento mail a nové heslo můžeš používat pro vstupy na blog. Otevřeš blog, vpravo nahoře (klikneš na přihlášení či sign in). Vložíš mail+heslo a jsi na blogu, ve svém hlavním panelu. Můžeš zadat-nový příspěvek a napsat ho, odkliknutím publikování, vložíš na blog.
Můžeš příspěvek upravovat, návratem do seznamu příspěvků (pokud návrat zrovna nevidíš, jdi přes hlavní panel). Vstoupíš do seznamu všech příspěvků na blogu, ale upravovat můžeš jen své.
Můžeš si
na záložce "povolení", založit-dopsáním, další mail, zaškrtnout vložit ihned a používat tento pro vkládání rovnou ze svého mailu, bez přihlášení do blogu. Napíšeš mail na svém PC a odešleš na tento další mail blogu, text se rovnou umístí na blog jako nový příspěvek. V hlavním panelu najdeš své nastavení-můžeš upravit dle sebe.
Komentáře lze pak psát buď jako anonym-rychlejší varianta (tam doporučuji se podepsat, aby se vědělo, kdo to přispěl). Druhá lepší varianta: napíšeš text, necháš zaškrtnuto Google/Blogger, vložíš mail+heslo a dáš náhled , stále můžeš opravovat text na závěr jsi li spokojen s napsaným dáš publikovat - dodržuj zde uvedené pořadí.
Vložení webového odkazu: (na jiné stánky či článek), napíšeš či zkopíruješ odkaz na jiných stránkách (označiš adresu myší a pak Ctrl+C, kopírovat), pak na blogu vložit do okna textu nového příspěvku, odkaz znovu označit (odkaz stále zůstává ve schránce), poté klikni nahoře v liště upravy textu na ikonku odkaz (podržení myši na ikonce zobrazí funkci ikony) otevře se okno pro vložení odkazu, (nejlépe vymaž co v okně je - http://), klikni do okna a dej Ctrl+V (=vložit ze schránky) tím vložíš web adresu, pak klávesu Enter a hotovo. Druhá varianta rovnou vložit odkaz do řádku pod titulkem nového příspěvku a tím budou ostatní na blogu moci proklikem přes nadpis přejít na vloženou stránku.
Přátelé blog není web, takže bylo by možná lépe používat komentáře do doby, kdy sami uznáte, kam se budou čtenáři ještě vracet. Při pochybnosti o čtenosti je lépe založit nový článek / příspěvek, případně s odkazem na jaký článek navazuje apod. Není to žádná povinnost, ale debata možná takto lépe "poteče". Komentáře ke starším článkům mohou jinak zmizet v propadlišti dějin blogu. Ptejte se, budu-li vědět poradím. A omlouvám se znalcům.

Legendární akce Jazzové sekce

Legendární akce Jazzové sekce
Člověče, už to bude letos 28 let ..
REFLEXNÍ TERAPIE LYMFATICKÉHO SYSTÉMU, REIKI, SPIRITUAL RESPONSE THERAPY - tel.: 775 320 714