26. 7. 2012

Ministr Blažek se zacyklil až k Osvětimi

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RvZ54uKeerU

24 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

eleletohletedažere -
ne že by to bylo až tak velkým překvapením, ale není možná jiná reakce než proboha! Moje babička říkávala "Bože, do čehos to duši vrazil!?". Je to naprosto votřesný zážitek a myslím, že se asi všichni shodneme. Nechci si brát pořád boha do huby, ale "Bůh buď milostiv s touto zemí!".
Zrovna dnes jsem měl rozhovor s jedním člověkem, který, eufemisticky řečeno, dost ví vo zákulisí. Údajně (prosím pěkně, údajně, ale nemám moc důvodů proč bych tomu nevěřil) jenom vo fous v nedávné době na úrovni našich politických špiček neprošel plán svěřit správu této země do rukou jakési společnosti se sídlem na Kajmanských ostrovech. Ministerstva by byla jen jakýmisi vykonavateli této privátní firmy. Jinými slovy, totální rozklad státu a jeho správy, jeho totální privatizace. Možností kde krást se zúžily a tak toto je jedna z posledních možností.
Registrace vozidel? Jen rošáda s obsazením ministerstev prostřednictvím nefungujícího registru. No, atd. Ach jo! Je třeba si začít dělat zásoby a pěstovat zeleninu a slepice a případně dobytek.
Laďus

Anonymní řekl(a)...

JS

elele,
helele,
co se to
dějeje?

Ty, fanatický vyznavač demogratického pánaboha, chceš začít pšstovat zeleninu? (Poznámečka - slepice i dobytek se nepěstujou, ale jen chovají...)

Tak už jsi konečně pochopil, že demogracie nefunguje a že vládu přebírají oligarchie, který si ty vlády koupí? Vítej na palubě!

Tu zprávičku o firmě z Kajmanských ostrovů, která by měla menežovat ČR, považuju samozřejmě za pitomost. To ale nic nemění na výše uvedeném. Ten proces probíhá, ale méně stupidními formami. Totální rozklad státu a jeho správy už dávno nastal.

Ta věta "Bůh buď milostiv s touto zemí!" zní fakt dost kýčovitě, nehledě na to, že není gramaticky správně. Má tam být třetí pád. Jak by ti jistě rád vysvětlil zdejší učitel národů Jan Amos Beton.

Kde jsi zapomněl performera? Přece platí - jednou performerem, navždy perfomerem. Nebo ne?

Anonymní řekl(a)...

eleleopravuvymele -
omlouvám se - "Bůh buď milostiv této zemi" či "Bůh buď milostiv k této zemi" anebo "Bůh milostiv buď k této zemi" nebo "Bůh k této zemi milostiv buď" však "Milostiv k této zemi Bůh buď" anóbrž "Buď k této zemi Bůh milostiv"....no atd...je horko...
Laďus

Anonymní řekl(a)...

JS

elele

Jojo, správně. Jen si myslím, že Bůh je k ní milostiv až až. Patří mezi ty nemnohé vyvolené, které nejsou sužovány hladem a bídou. Jsme bohatí. Nástrojem změny je pouze hluboká krize, čím hlubší, tím lepší. Krize je šance. Žádná krize ale tady ještě nenastala, ta teprve přijde. Doufám. Je ovšem otázkou, zda ji budeme umět využít.

To přece znáš - dokud ti neteče do bot, nezměníš na sobě vůbec nic. A někdy ani tehdy ne. A proto je nutné svícení baterkou do sebe... Společnost je jen velkým souborem jedinců.

Že ministr Blažek je vskutku votřesným zážitkem, vo tom žádná. Je jen dalším produktem procesu jelitizace elit. Ten proces furt pokračuje a jakékoliv volby v tom nehrajou vůbec žádnou roli.

Anonymní řekl(a)...

LadaW
co takhle dát si špenát? Zdravím pesimistickou nótu ze země okurek.:-)
http://www.youtube.com/watch?v=SmsnkuCIGz0&feature=related

Anonymní řekl(a)...

http://www.qap.cz/zpravy/object/bude-referendum-proti-oc-corso-38680/article.htm

Anonymní řekl(a)...

http://www.blisty.cz/art/64355.html

Jan Jelínek řekl(a)...

Kdo z vás absolvoval celou debatu s Bělohradským a spol.? A co jste si z ní odnesli?
JJ

Anonymní řekl(a)...

vie
sedim v kuchyni kdesi u Ostravy a cekam, az se kumpani vyspi abychom mohli pokracovat v nasi dalsi ceste. Z dlouhe chvile si ctu vazene prizpevky a chci se vratit k jedne otazce z predesleho vlakna:

Kdo si tu myslíte, že manželství je dnes již zastaralá praktika?

Odpoved zni: Já!
Uplne detailne vzato je manzelstvi ciry nesmysl, stejne jako vsechno ostatni.
My jsme "JEN!" jakasi nahodna biologicka formace, zcela jiste pro vesmir bez vetsiho vyznamu. At se vam to libi nebo ne. Nic neni od nekud rizeno a take potom nic nema vyznam. Tim zacina a take hned konci nase existence a nas "vyznam". Zadny Raj neni, zadne Peklo neni a zadny Buh taktez.
Pro lepsi pochopeni by bylo stejne, jako kdyby se napriklad zacali formovat do řad a skupenich kocky. Pripadlo by vam to smesne? Potom mate pravdu, zrovna tak smesne ja nase pocinani. Jdete do prdele se Sokratesem a dalsima, s Astekama co neco vymysleli a vedomosti uchovavali. S filozofama, co si vzdycky mysli, ze na to zrovna ted prisli a nadsene o tom pisou knizky. Na co mohli asi tak prijit ci rozlustit, kdyz jsme jen jaka-si nahodna biologicky zamotana formace? Co mohli vyresit? Oni i jini. Bible, Koran, Hindus, filmy, knihy, rozhovory a jine? NIC!
Nahodna biologicka směska jsme dal, vliv nemame na nic. Stejne jako treba ty do řad a skupin sformovane kocky.
Chcete-li, v kratkosti vam popisu bytí zformovanych kocek: ty maji akorak starost o myši, aby jich meli dostatek. A tak se jedna premysliva a pracovita rozhodne mysi pestovat a vypestuje si jich tolik, ze je cela tlusta a nemuze je vsechny sezrat. Jina kocka, ji to zavidi a tak vypracuje filozofii, ze je lepsi treba lezet a venovat se spiritismu a koukat na hvezdy a venovat se dusevnu a dalsi kocka tomu zacne verit, protoze je taky lina neco delat a jeste prida dalsi teorii, ze je treba ty mysi te jedne kocce sebrat, jelikoz jich ma moc a tak ji ty mysi seberou a jelikoz ta prvni kocka kvuli tem mysim piští, tak ji musej jeste zbavit zivota, aby meli klid. A kdyz to takhle vsechno provedou, tak zase jine kocky daji dohromady jeste vic kocek a zase ty mysi tem predeslym kockam seberou a tak to jde furt dal a dal. Obcas nejaka kocka vysplha na strom, to proto, aby ji ostatni kocky dobre videli a zacne prednaset ruzna vymysly a teorie, jak to udelat a jeste vice oslnit ostatni kocky. A to je vsechno. Skutecne nic vic v tom nikdy nic nebude.

Hele JéJé, v cem je vlastne takovy zkuseny padagog zkuseny? Dokaze vylest na nejvyssi vetev? Zkuseny kovar dovede vykovat takove veci, ktere ostatni nedovedou. Co devede potom zkuseny pedagog? Vyucovat? Manipulovat? Nebo lhat? V cem se vyznacuji jeho dovednosti? Co takovy zkuseny pedagog zprostredkuje svemu okoli kdyz defakto nic neni. Jake bludy jim potom napovida?
Premyslej o tom nekdy v souvislosti s kockama a myšma!
Co muze zkuseny pedagog dat za ponauceni nahodne vznikle biologicke hmote? Odpovim podle sveho zvyku: hovno!
Vzhledem na vase bližící se podzimni volby polozim take otazku, co vam muze takovy "zkuseny" politik napopovidat za bludy vzhledem ke kockam a mysim? Jak to udelat a nic nedelat a mit vic mysi? Nebo jak nahodne biologicke seskupeni dostane vyssi smysl? Nebo jak kocky maji jit volit inteligentni kocku, ktera je konecne co? Zachrani? Uvede na spravnou cestu? Vylozi ostatnim konecne jejich smysl?

Anonymní řekl(a)...

JS

Vie

JeJe o sobě píše, že je "zkušený pedagog", aby mě opisem dal najevo, že on je chytrej a já jsem blbej. Ale že je k té mé blbosti shovívavej. Že ji trpělivě toleruje. Páč je zkušenej... To je taková jejeovská legrace... Ein Kessel Buntes. Už to chápeš? Smile.

Anonymní řekl(a)...

JS

Vie

"Skutecne nic vic v tom nikdy nic nebude."

Pokud přijmeš myšlenku, že nejsi nic jiného než náhodný shluk buněk, pak máš samozřejmě pravdu. Já si to o sobě ani o tobě nemyslím.

Anonymní řekl(a)...

Mňaau
Pazyk

Anonymní řekl(a)...

vie
V podtate neni vubec dulezite, jsme-li nahodny shluk bunek nebo nas sem nekdo uz hotove a naprogramovane dosadil. Pripoustim, ze je to take mozne. Chova nas, ten nekdo, jako v akvariu a pozoruje, co se bude dal dit. Dokonce je mozne, ze z lepsich, az vypusti posledni dech, vezmou dusi a hodi ji do kamsi do regalu ve velikem sklade, kde bud lezet a bude se na ni prasit.
Ted me zrovna napadlo, ze se spousta ucencu zabyva zivotem po zivote, napriklad Rajem, ale tam ty studie konci. Ale co je potom, az to tam zkonci, o tom uz nedume nikdo. Proto jsem vyvinul teorii o tom, ze duse lezi ve sklade, kde se na ne prasi, jelikoz nevim, co by kdo s tema dusema delal.
Ale vratim se k nasi kockam, kde nejde o to, odkud ty kocky jsou nybrz o to, co s tema kockama prave je. Kocka sezere mys neo neco jineho apotom si lehne a spi. Vic si s zivotem zrejme hlavu nelame. Proto take nejsou ve sklade jejich duse, jelikoz tam jsou pouze duse, ktere premysleji. Co by tam nepremysliva duse take delala, to da rozum! Kocky jsou jako selmy vlastne samotari, kde kazda ma svuj rajon. Jsou ale i jine bytosti, ktere ziji ve spolecenstvech. Vcely, vosy, mravenci a jine. Ty jsou rizeny hlavnim jedincem, ktery ridi ostatni feromony. Vsimnete si, ze jsou rizeni, nedelaji nic dobrovolne. Narodi-li se nova matka, stara rozstrikne feromon, novou matku zabit nebo snist a je to. Cili zadna schovivavost, jednoduse zabit. A ted vam konecne prozradim, proc to pisu. Mravenci si nesednou kolem mraveniste a nezvedaji nozicky aby odhlasovali, co se bude delat. Taktez vcely si nesednou kolem ulu a hlasuji. Vsichni jsou rizeni.
Demokraticky by totiz neodhlasovali vubec nic. Socialnost by vedla k upadku. Zrovna tak jak je to u nas lidi. Myslime si, jak jsme chytri, ale demokracie k nicemu nevede. Sami vidite, jak to dopada. Prvne se rozkrada kde to jde a jak to jde, podvadi a lze. Zadny zakon nemuze toto zastavit. Udelate jeden, prolomi se brehy jinde. Clovek je neobycejne vynalezavy. A moznosti jsou prakticky miliardy. Socialnost zpusobi pouze to, ze se "slabsi" zacnou neobycejne rozrustat. Cim lepe se budete o socialne slabe starat, tim vice jich neustale bude az budou najednou vsichni invalidove.
Z tech vsech a jinych duvodu me najednou doslo, ze demokracie by byla, kdyby byla, cestou do zahuby. Za prve jeste neni, za druhe zrejme ani nikdy nebude, i kdyz jsou pokusy o nejake naznaky. Proto take volby nikdy nic nevyresi a ani nemuzou vyresit. Spolecnost by se rozpadla jednoduse na dve casti, na ty, co chteji byt bohati a rozkradou co jde, tato vlastnost se v demokracii jednoduse nevypari a na ty, co nechteji nic delat, tato vlastnost se take nevypari. A treti cast obyvatelstva, ti pracoviti, tech bude moc malo na to aby obsluhovali bohate a zivili vsechny line.
P.S.: Mudrcove a jini chytraci patri do skupiny linych. Ti se radeji zamestnavaji badanim a komentovanim nez aby si dali tu ohromnou namahu a dostali se nekam do vedeni.
To byla mala uvaha k volbam.

Anonymní řekl(a)...

Pro JJ
Konečně jsem absolvoval Bělohrada a spol.
Dobrý.
Jsou na tom ouplně stejně jako my.
Dobrý odkaz jak už Láďa většinou má.
Poslechnu ještě další.
Takže názorová pestrost, jiskření mezi přístupy, srozumitelnost, naprostá beznaděj, a nakonec ANARCHISTA s upozorněním, čistě praktickým, že bez násilí to asi nepůjde.
Všichni mluví o tom o čem my.
Hare
Pazyk

Anonymní řekl(a)...

To, co tu kurzant vie ve svých dvou posledních extempore předvedl, byla právě ona jím zpochybňovaná filosofie (lépe řečeno pokus o ni), ovšem na velice, velice nízké úrovni. A jejím cílem bylo nás poučit, tedy svým způsobem vzdělat. Vie nám tu vystoupil v komické dvojroli: 1. filosofa, který nám sděluje své vlastní filosofické pravdy o světě, společnosti, bohu, smyslu voleb atd. a za 2. v roli pedagoga, který nás nabádá, abychom si jeho pravdy zapsali za uši. A komické je na tom to, že si ten paradox vůbec neuvědomuje.

Nicméně, abych zůstal práv své roli zdejšího pedagoga, sdělím záškoláku vienovi o užitečnosti pedagogů třeba tu drobnost, že díky jim tu může své vývody psát; mňoukáním ani drápáním by to jaksi nesvedl.
Ale on to s těmi kočkami myslel jen příkladmo, že? Což ovšem té hlouposti na síle nijak neubírá.
JamosJ

Anonymní řekl(a)...

Pro JJ to co nechápeš a čemu nerozumíš nemusí být hloupost.
Mám pocit, že vie to má prožité a formuluje jasně a srozumitelně. Já se v teoriích pohyboval dost dlouho, a dělam to porád. Vyjádřit se jistě k nejistotě a bez pochybnosti o pochybách, to se mi líbí víc než plané a zcela vyprázdněné formální mudrování. Zvlášť když víš o čem je řeč a vlastně s chutí lžeš, jen aby byla zábava.
Pazyk

Anonymní řekl(a)...

Vie
Ty nas milej uciteli, zrejme jsi toho ze slusneho chovani a komunkace moc nepochytil nebo jak te uz dlouho pozoruji, neprichazi od tebe uz hodne dlouho jedna jedina myslenka, ktera by nas alespon o milimetr posunula dal. Tve vystupy jsou omezeny ne na hloupe vymysly ale na hloupe kybicovani. Stoupnes si na kopecek, ukazujes prstem a kricis: "To je ten hlupak!"
Uz se me podarilo objevit tvoji slabinu. Ty ses ryzi konzumitel. To je konzumni osoba, ktera si dovede vybrat v tom, co mu kdo predlozi a vsechno nove a nezname bez rozdilu odsoudi. Jses vyprahly a vyschly, zivot je v tobe uz uduseny. A jako takovy jsi a budes brzdou pokroku a vseho noveho. To jsem uz tady psal pred lety a a ted jsem konecne slepil tu mozaiku dohromady.
:-))))

Jan Jelínek řekl(a)...

Tak to dopadá, když je pedagog ke svým žákům přísný a náročný. Smile.

A to má to štěstí, že neslyší, co si o něm žáci povídají na klučičím záchodě při špeku o velké přestávce. Smile.
JamosJ

Jan Jelínek řekl(a)...

To Pazyk ohledně "Bělohrada a spol.":
Ano, shlédnutá diskuse se dotkla některých témat a postojů, jež tu na blablogu také proběhly. S jedním podstatným rozdílem, všichni diskutující měli za výchozí bod a konečný cíl demokratické uspořádání společnosti. Tu s více, tu s méně liberálními či socializujícími akcenty, ale principiálně jinou než demokratickou podobu "západního světa" nikdo z diskutujících nebral do úvahy. Pochopitelně. Naivně utopické systémy či návrat k historií prověřeným a neosvědčeným systémům žádný realistický optimismus nenabízejí.
Ani "liberálně-konzervativní" myšlenkové zkratky (nebo spíš zkraty?) typu "kapitalismus=demokracie".
JJ

Anonymní řekl(a)...

Pro JJ
Pusť si to ještě aspoň dvakrát, ALE asi to nebude nic platný.
Pazyk

Anonymní řekl(a)...

LadaW
JJ, díky, tos mě uklidnil, že už definitivně žijeme v konečné formě společnosti a nebudeme my či naši potomci zažívat další a další společenské převraty, které by mohly v horším případě věst přes války k novým společenským pořádkům, o nichž logicky dnes nikdo nemůže mít představu jak budou vypadat. Ono to docela dává logiku. Protože bychom napřed musely pochopit to v čem žijeme. A když se to společnosti někdy nepodaří, což se stává, pak přichází historická změna(nebo histerická :-)

Anonymní řekl(a)...

LadaW
ano pro štouraly vidím jeden překlep v mé nepřímé reakci.
"hysterická-historická"

Anonymní řekl(a)...

LadaW
ještě jeden špenát na konec práznin, kdy si chce poslechnout. Jen medový hlásek tam asi bude chybět. :-)
http://www.youtube.com/watch?v=OkZTkg1TNNs&feature=plcp

Jan Jelínek řekl(a)...

To LW: Nikdy jsme nežili a nikdy nebudeme žít v definitivní formě uspořádání společnosti. To prostě nejde, protože svět (lidi, kteří jím hýbou) je v neustálém pohybu, tedy vývoji. Jak jsi mohl takovou blbost vyčíst ze stručné charakteristiky debaty, kterou jsem shlédl? Já napsal, že debatující jiný než demokratický systém nediskutovali. K lecčemus historickému ovšem v debatě odbočili. I při tomto omezení byla debata dost rozplizlá. Nikoli však zásluhou Bělohradského a Makajíčka.
JJ

RADY A RŮZNÉ VYCHYTÁVKY PRÁCE NA BLOGU

VLASTNĚ TAK JAK SE POSTUPNĚ PTÁTE TAK TO BUDU DOPLŇOVAT:
Co se zaslanou pozvánkou mailem:
můžete potvrdit a vkládat své příspěvky na blog (pozvánku do blogu zašlu případně znovu). Pokud potvrdíte, stanete se dopisovatelem, můžete přispívat, i přes svůj mail. Nebo zaslat mě a já obratem na blog umístím ...
Posílejte nápady, odkazy a doporučení, zpracuji to pro blaho všech či některých ...
Pozvánky do blogu a zapisování komentářů
Jak se přihlásit do blogu jako dopisovatel. Po obdržení pozvánky od Admina (Googlu) na Váš mail.
Vstoupíš na odkaz double klikem, pak pokud není prázdné okénko pro e-mail dáš použít jiný účet. Pokud nemáš účet u googlu, dáš vytvořit účet -pozor ne mail. Vložíš nějaký svůj existující mail ( i jinde založený, třeba seznam apod.) a zadáš heslo o 8 znacích. (pokud heslo tvého existujícího mailu nemá 8 znaků, základ hesla může být třeba stejný a doplněný do 8 znaků). Pak heslo zopakovat pro ověření správnosti. Pak vložit předepsané ověřovací slovo a zaškrtnout souhlas s podmínkami. Pak potvrdit a je to. Dlouhé heslo prostě k existujícímu mailu založíš pro tvůj účet na blog (nic se neplatí), staré heslo ti zůstane pro původní mail. Nové heslo je jen pro účet blogu na googlu.
Pak tento mail a nové heslo můžeš používat pro vstupy na blog. Otevřeš blog, vpravo nahoře (klikneš na přihlášení či sign in). Vložíš mail+heslo a jsi na blogu, ve svém hlavním panelu. Můžeš zadat-nový příspěvek a napsat ho, odkliknutím publikování, vložíš na blog.
Můžeš příspěvek upravovat, návratem do seznamu příspěvků (pokud návrat zrovna nevidíš, jdi přes hlavní panel). Vstoupíš do seznamu všech příspěvků na blogu, ale upravovat můžeš jen své.
Můžeš si
na záložce "povolení", založit-dopsáním, další mail, zaškrtnout vložit ihned a používat tento pro vkládání rovnou ze svého mailu, bez přihlášení do blogu. Napíšeš mail na svém PC a odešleš na tento další mail blogu, text se rovnou umístí na blog jako nový příspěvek. V hlavním panelu najdeš své nastavení-můžeš upravit dle sebe.
Komentáře lze pak psát buď jako anonym-rychlejší varianta (tam doporučuji se podepsat, aby se vědělo, kdo to přispěl). Druhá lepší varianta: napíšeš text, necháš zaškrtnuto Google/Blogger, vložíš mail+heslo a dáš náhled , stále můžeš opravovat text na závěr jsi li spokojen s napsaným dáš publikovat - dodržuj zde uvedené pořadí.
Vložení webového odkazu: (na jiné stánky či článek), napíšeš či zkopíruješ odkaz na jiných stránkách (označiš adresu myší a pak Ctrl+C, kopírovat), pak na blogu vložit do okna textu nového příspěvku, odkaz znovu označit (odkaz stále zůstává ve schránce), poté klikni nahoře v liště upravy textu na ikonku odkaz (podržení myši na ikonce zobrazí funkci ikony) otevře se okno pro vložení odkazu, (nejlépe vymaž co v okně je - http://), klikni do okna a dej Ctrl+V (=vložit ze schránky) tím vložíš web adresu, pak klávesu Enter a hotovo. Druhá varianta rovnou vložit odkaz do řádku pod titulkem nového příspěvku a tím budou ostatní na blogu moci proklikem přes nadpis přejít na vloženou stránku.
Přátelé blog není web, takže bylo by možná lépe používat komentáře do doby, kdy sami uznáte, kam se budou čtenáři ještě vracet. Při pochybnosti o čtenosti je lépe založit nový článek / příspěvek, případně s odkazem na jaký článek navazuje apod. Není to žádná povinnost, ale debata možná takto lépe "poteče". Komentáře ke starším článkům mohou jinak zmizet v propadlišti dějin blogu. Ptejte se, budu-li vědět poradím. A omlouvám se znalcům.

Legendární akce Jazzové sekce

Legendární akce Jazzové sekce
Člověče, už to bude letos 28 let ..
REFLEXNÍ TERAPIE LYMFATICKÉHO SYSTÉMU, REIKI, SPIRITUAL RESPONSE THERAPY - tel.: 775 320 714