4. 9. 2012

Proslov Lenky Procházkové

Texty 2

12 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Nevim kdo je Lenka Prochazkova ate ten clanek na me pusobi, ze je hodne daleko za hranici IV. cenove skupiny.
Cirkev se na rozhodovani ve state vzdycky podilela a chce to zase zpet. Pokud se stane nejvetsim vlasnikem pudy, budou muset na ni brat zretel a pri jednanich na ni nezapominat.
Kdesi jsem slysel a nevim, jestli je to pravda, ze v Rakousku patri cirvi 75% pozemku.
A jeste me upoutalo, ze Prochazkova tvrdi, ze ve Vyssim Brode je neco napsano na Hiltera. To je hned vedle me. To by znamenalo, ze nekdo hospodari na Hitlerovo majetku? Nevsimnul jsem si, ze by tam nekde neco zarustalo. Zkusim se na to schvalne nekde zeptat.

Anonymní řekl(a)...

vie
http://blisty.cz/art/64770.html

Anonymní řekl(a)...

LadaW
Lenka Procházková je spisovatelka a dcera spisovatele Jana Procházky (Ucho a další). Článek mi poslal JS do mailu, tak jsem ho vložil. Nemám náklonnost ani k jedné z variant. Tzn. restitucím či církvi či Procházkové. Ale je dobře, že se to disktuje, nebot je asi ve společnosti ještě mnohé tabu. Včetně církví. On to nakonec někdo spravovat stejně bude a nám to bude stejně k tzv. hovnu. Je to takovej ty-já-tr... dnešní doby. Součást, možná výsledek morální a společenské devastace.

Anonymní řekl(a)...

http://www.lidovky.cz/za-rebelii-v-ods-muze-stat-boj-pred-kongresem-ale-i-snaha-branit-vysetrovani-kauzy-vzp-izip-g8y-/ln_domov.asp?c=A120905_182759_ln_domov_jkz

Anonymní řekl(a)...

http://zpravy.idnes.cz/zpevak-ledecky-proti-cirkevnim-restitucim-f2w-/domaci.aspx?c=A120831_102257_domaci_hv

Jan Jelínek řekl(a)...

Vrácení takzvaně "komunisty ukradeného majetku" římskokatolické církvi je další z monumentálních lumpáren, kterou se vláda (za více než 70% nesouhlasu veřejnosti) na poslední chvíli (dokud má alespoň nejtěsnější většinu 101 hlasu) snaží prosadit, protože se jedná o jednu z posledních příležitostí (možná úplně poslední) dravého, nenažraného necírkevního byznysu, jak si po převodu obrovského nemovitého majetku do církevních rukou, z něj urvat co největší díl kořisti, nebo se na něj přisát. Kupříkladu lesů dostane římskokatolická církev tolik, že rozlohou přesáhnou plochu, kterou obhospodařují České státní lesy. A to "neregulovanou" (tj. při dalším prodeji bez požadovaného kontra-souhlasu českého státu), což se vymyká právní úpravě, jaká byla za I. republiky. A je toho mnohem víc. Například není přesný soupis majetku k vrácení, ani věcně oddůvodněné značné části majetku, který má být vrácen nebo finančně nahrazen. Má být kupříkladu vyplacena finanční náhrada za majetek, který už byl církvi vrácen v 50. a 60. letech, atd. atd. Nemít na tuto chystanou "zpronevěru" národního majetku názor, je krátkozraké a velice stupidní, ale pro značnou část českých ovčanů typické.

To, co jsem tu narychlo splácal, je možné si v přesnější a mnohem fundovanější podobě přečíst v Britských listech, v dvouměsíčníku Listy a snad i ještě jinde.
JJ

Jan Jelínek řekl(a)...

P.S.
Abych nezapomněl, zákon o církevních restitucích vůbec neřeší odluku církví od státu, to nechává budoucnosti, prostě katolíkům bez dalšího "vrátí" nemovitosti, polnosti, lesy a 70 miliard v penězích. A dalších 30 let budeme černoprdelníky živit z našich daní a ukrácených penzí.
Amen, halelujá.
JJ

Anonymní řekl(a)...

JS

Tomu popletovi, který psal první příspěvek:

Já si nemyslím, že by ten text byl za hranicí IV. cenové skupiny. Já si myslím, že je dost emotivní a tím pádem lehce ujetý. To ale nic nemění na jeho opodstaněnosti a na podstatě věci, a to, že v případě tzv. církevních restitucí jde v podstatě o kriminální akci. Jinými slovy - podle Bělohradského - o zločin jako legální součást systému. Musím tedy konstatovat, že tentokrát - zcela výjimečně, smile - souhlasím s JeJe.

"Cirkev se na rozhodovani ve state vzdycky podilela a chce to zase zpet."

Ve Francii za Ludvíka XIV. a v Rusku za Kateřiny Veliké to jistě byla pravda. V moderních demokraciích, milej popleto, si kvůli touze po podílu na moci cíkev Svatá černoprdelatá zřizuje politické strany, aby tuto touhu v jejím zastoupení ve světském prostředí realizovaly. Jinými slovy - na špinvavou práci mají svatí muži svoje lidi. Ergo - kvůli angažmá na moci církev Svatá žádný majetek nepotřebuje, pokud ovšem záměr není takový, že do její partaje potečou výnosy z církevních majetků, to proto, aby ty svaté myšlenky konečně vyhrály nejen v nebi, ale i na zemi... Což by ovšem bylo, jak jistě víš, nelegální.

"Pokud se stane nejvetsim vlasnikem pudy, budou muset na ni brat zretel a pri jednanich na ni nezapominat."

Jo to myslíš ty developery, kterým tu půdu pak bude církev Svatá černoprdelatá prodávat, aby ještě více zasvinili krajinu k ještě větší slávě Boží?

"Kdesi jsem slysel a nevim, jestli je to pravda, ze v Rakousku patri cirvi 75% pozemku."

No jestli je to pravda, pak Rakousko je dementní stát, a Rakušani se zřejmě rozhodli, že spáchají národní sebevraždu tím, že co nejrychleji vymřou. U vlastnictví půdy totiž vše začíná a též také končí. Něco o tom vím, páč děláme taky územní plány...

"To by znamenalo, ze nekdo hospodari na Hitlerovo majetku? Nevsimnul jsem si, ze by tam nekde neco zarustalo."

Nevíš zřejmě vůbec nic o bizarní majetkové situaci, která v tomto státě existuje již od konce II.WW. Jen technicky. Paraleně fungují 3 majetkové pozemkové evidence - katastr nemovitostí, pozemkový katastr z první republiky a přídělový systém od bolševika z r.1946, kdy se rozhodnutím "národních výborů" zabírali majetky odsunutých sudeťáků. Všechny tři platí. Funguje to rozkošně, a to tak, že v katatru nemostostí je u pozemku napsáno, že vlastník je neznámý. V pozemkovém katastru pak pro stejný pozemek najdeš několik desítek vlastníků, z nichž půlka je po smrti... Za 70 let nebyla síla, která by ten neskutečný bordel dala dohromady. Těžko uvěřit, že nějaký stát takto vůbec může fungovat.

Pak je tu spousta pozemků, jejichž vlastnictví ještě nikdo neidentfikoval. Nejsou prachy na právníky. Ty se shromažďují v žumpě, kterou spravuje tzv. Úřad pro nakládání s majetkem státu. A tam klidně může být ten Hitler. Jsou tam i jinší exoti. Že ten pozemek není zanedbanej, resp., že na něm někdo hospodaří, vůbec nic neznamená. To je běžná věc. V tomto státě se vždycky najde nějakej Ferda, kterej si rád přisvojí něco, co není jeho.

Za této situace - kdy do dokončení digitální pozemkové evidence a do dokončení celostátních pozemkových úprav, které by tyto šílenosti měly řešit, chybějí stovky miliónů Kč a dvacet let práce - řešit jakékoli masivní darování problematicky identifikovaného majetku, je prostě svinstvo.

Anonymní řekl(a)...

vie
ten popleta jsem ja. Zapomnel jsem se holt v rozruseni nadepsat. Zminil jsem se jen ke stylu clanku, ten je trochu podivny a potom takovou vaznou vec, o ktere referuje, snizuje.
Co se me tyce, ja bych ty svaty zmrdy a jejich prisluhovace poslal do prdele. Uz nekdy pred dvema lety jsem tady psal, a to i priklady, ze se budou jeste vsichni divit, jak se vsema cirkev zatoci. V majetku neplati svata slova a vety z bible, jak ma jeden druhemu nezistne pomahat.

A dale:
cituji: V moderních demokraciích, milej popleto, si kvůli touze po podílu na moci cíkev Svatá černoprdelatá zřizuje politické strany, aby tuto touhu v jejím zastoupení ve světském prostředí realizovaly. Jinými slovy - na špinvavou práci mají svatí muži svoje lidi.

Podle mych meritek, jestli se nekdo podili na moci primo nebo neprimo, treba jen polinkama v politickych stranach, je uplne jedno, jak to dela. Jednoduse se na moci podili. Cim vic toho ma, tim dulezitejsi je to hrac.
Chci jen rict, ze do verejneho zivota, at uz primo nebo prostrednictvim spoluhracu vstoupi dulezity hrac. Uz tam sice davno je, ale vracenym majetkem nabyde na dulezitosti a bude ovlivnovat verejne deni. Samozrejme ke svemu prospechu. Nevim, proc bych to mel mit popletene, naopak, ja v tom mam velice jasno. Vic k tomu nemam co rict. Tecka.

Je mozne, ze Rakousko je dementni stat, cirkev tu zcela jiste ovlivnuje verejny zivot. Ja za to nemohu, ja jsem si to nevymyslel a ani neudelal. Ja za to nemohu, kdyby se ridili podle me, bylo by to jinak. Takovych statu je vic. Ja akorat odhaduji, ze nemame ani poneti, co vsechno patri cirkvi a jaky ma vliv.

Ne kurva, ja nevim vsechno, to radeji uznam, ze nevim vubec nic. Myslel jsem, ze je jedna pozemkova kniha ve ktere je vsechno zapsano. pokud existuji tri, je jasne, ze to bude v kazde jinak.
Jak dohledam, kterej pozemek patri Hitlerovi?

Anonymní řekl(a)...

vie
jinak me jeste napadlo, vracet majetek cirkvim, v dobach, kdy se jeste stat nevyrovnal s obetmi predesleho rezimu, nejak me neni jasne, proc mam cirkev prednost. A co za to ceska republika od cirkve dostane me take neni jasne.
Jinak videno je ovsem pro obcana uplne jedno, jestli bude makat na polich pro ceskou firmu ci stat nebo Vatikam. Bit ho budou oba dva. Bud ten nebo ten. Takze to prostemu ceskemu obcanovi muze uz byt uplne jedno, komu to pole bude patrit.
Tisickrat vetsi tunel a podvod na lidech jsou ale penzijni fondy, kam se clovicek bude muset stradat na duchod a garance, ze neco dostane zpet neni vubec zadna. To uz neni rozkradani statu a prime okrani milionu lidi. Par let to bude jakoby fungovat, protoze tam budou predevsim jenom platit, za dvacet let prijde ale doba, kdy bidou chtit ale vyplacet a potom se ukaze, ze ve fondu nic neni. Co bude potom? To uz bude celej fond na Bahamach nebo kde.

Anonymní řekl(a)...

vie
dnes jsem pri jidle asi pul hodiny sledoval rozhovor s prezidentem ustavniho rakouskeho soudu. Rekl jednu zajimavou vec, ze dochazi k male ucasti na volbach, predevsim ze strany mladych lidi, ktere, jak to vypada, maji maly zajem o politicke deni. Rekl, ze by bylo potreba dat volicovi do rukou vic pravomoci vudci jim zvolenych zastupcu. A dale, ze by se melo premyslet, jak provadet vic lidovych hlasovani treba po internetu.
To tak zhruba, co jsem za 20 min zaslechnul.

Muj komentar:
jestli si pamatujete, uz pred 2 rokama jsem se tady zminil o hlasovani treba sms ci jinym. Mezitim to uz funguje snad nekde v Berline a zacinaji se ozyvat hlasy, ze je potreba volici dat vic a take rychlejsich pravomoci, jinak hrozi ztrata zajmu o politiku.
Nekteri, co si pamatuji se me vysmali, s tim, ze se tak jako tak mame lip a lip, tato demokracie je to nejlepsi co znaji a tato demokracie ma vsechny podpurne sloupy a hlidace ktere potrebuje, tak quasi se nic menit nemusi a uplne staci, venovat se volebnim prenosum, rozhovorum a plakatum a vybrat si z toho to nejlepsi. V tomto smyslu se tady bavime uz nekolik let. Dokonce mam pocit, jakoby se davala vina volicovi, ve smyslu nechtel jsi volit nebo volil jsi blbe, tak co chses!
Jenze! Volic ztratil duveru, volic ztratil zajem, jelikoz prisel na to, at voli koho chce, nic se nemeni k lepsimu. Neni divu, ze pozvolna prestavaji chodit lide k volbam a z chvili tam budou chodit jen ti skalni privrzenci, kteri se nenechaji nikdy a za zadnych okolnosti presvedcit.
A vypada to, ze si politici zacinaji delat starosti o ucast na volbach a pomalu planuji, jak zvednout zajem o politiku a o to, aby je volici volili. Zrejme jim daji v budoucnu trochu vetsi prostor k prosazeni svych pozadavku u zvoleneho mandatara. Jake to budou, jeste nikdo nevi, ale pomalu si zacinaji o tom premyslet.
A tady je mozna sance volice, jak politika k tomu donutit. 100% ucast na volbach nic nevyresi, politik bude spokojen a defakto bude mit 100% potvrzeno, ze si muze delat co chce. Ale prave naopak, minimalni ucasti a zajmem zacne mozna premyslet. A to znamena jednoduse nevolit!

Anonymní řekl(a)...

vie
konec koncu to tady delate normalne. Nejste spokojeni s nazorem a nemuze s tim pohnout, prestanete komunikovat. Proc to same neudelate u voleb? Proc tam to ma byt najednou jine? Proc by zrovna tam mel veliky zajem prinest nejake ovoce? Nechapu!

RADY A RŮZNÉ VYCHYTÁVKY PRÁCE NA BLOGU

VLASTNĚ TAK JAK SE POSTUPNĚ PTÁTE TAK TO BUDU DOPLŇOVAT:
Co se zaslanou pozvánkou mailem:
můžete potvrdit a vkládat své příspěvky na blog (pozvánku do blogu zašlu případně znovu). Pokud potvrdíte, stanete se dopisovatelem, můžete přispívat, i přes svůj mail. Nebo zaslat mě a já obratem na blog umístím ...
Posílejte nápady, odkazy a doporučení, zpracuji to pro blaho všech či některých ...
Pozvánky do blogu a zapisování komentářů
Jak se přihlásit do blogu jako dopisovatel. Po obdržení pozvánky od Admina (Googlu) na Váš mail.
Vstoupíš na odkaz double klikem, pak pokud není prázdné okénko pro e-mail dáš použít jiný účet. Pokud nemáš účet u googlu, dáš vytvořit účet -pozor ne mail. Vložíš nějaký svůj existující mail ( i jinde založený, třeba seznam apod.) a zadáš heslo o 8 znacích. (pokud heslo tvého existujícího mailu nemá 8 znaků, základ hesla může být třeba stejný a doplněný do 8 znaků). Pak heslo zopakovat pro ověření správnosti. Pak vložit předepsané ověřovací slovo a zaškrtnout souhlas s podmínkami. Pak potvrdit a je to. Dlouhé heslo prostě k existujícímu mailu založíš pro tvůj účet na blog (nic se neplatí), staré heslo ti zůstane pro původní mail. Nové heslo je jen pro účet blogu na googlu.
Pak tento mail a nové heslo můžeš používat pro vstupy na blog. Otevřeš blog, vpravo nahoře (klikneš na přihlášení či sign in). Vložíš mail+heslo a jsi na blogu, ve svém hlavním panelu. Můžeš zadat-nový příspěvek a napsat ho, odkliknutím publikování, vložíš na blog.
Můžeš příspěvek upravovat, návratem do seznamu příspěvků (pokud návrat zrovna nevidíš, jdi přes hlavní panel). Vstoupíš do seznamu všech příspěvků na blogu, ale upravovat můžeš jen své.
Můžeš si
na záložce "povolení", založit-dopsáním, další mail, zaškrtnout vložit ihned a používat tento pro vkládání rovnou ze svého mailu, bez přihlášení do blogu. Napíšeš mail na svém PC a odešleš na tento další mail blogu, text se rovnou umístí na blog jako nový příspěvek. V hlavním panelu najdeš své nastavení-můžeš upravit dle sebe.
Komentáře lze pak psát buď jako anonym-rychlejší varianta (tam doporučuji se podepsat, aby se vědělo, kdo to přispěl). Druhá lepší varianta: napíšeš text, necháš zaškrtnuto Google/Blogger, vložíš mail+heslo a dáš náhled , stále můžeš opravovat text na závěr jsi li spokojen s napsaným dáš publikovat - dodržuj zde uvedené pořadí.
Vložení webového odkazu: (na jiné stánky či článek), napíšeš či zkopíruješ odkaz na jiných stránkách (označiš adresu myší a pak Ctrl+C, kopírovat), pak na blogu vložit do okna textu nového příspěvku, odkaz znovu označit (odkaz stále zůstává ve schránce), poté klikni nahoře v liště upravy textu na ikonku odkaz (podržení myši na ikonce zobrazí funkci ikony) otevře se okno pro vložení odkazu, (nejlépe vymaž co v okně je - http://), klikni do okna a dej Ctrl+V (=vložit ze schránky) tím vložíš web adresu, pak klávesu Enter a hotovo. Druhá varianta rovnou vložit odkaz do řádku pod titulkem nového příspěvku a tím budou ostatní na blogu moci proklikem přes nadpis přejít na vloženou stránku.
Přátelé blog není web, takže bylo by možná lépe používat komentáře do doby, kdy sami uznáte, kam se budou čtenáři ještě vracet. Při pochybnosti o čtenosti je lépe založit nový článek / příspěvek, případně s odkazem na jaký článek navazuje apod. Není to žádná povinnost, ale debata možná takto lépe "poteče". Komentáře ke starším článkům mohou jinak zmizet v propadlišti dějin blogu. Ptejte se, budu-li vědět poradím. A omlouvám se znalcům.

Legendární akce Jazzové sekce

Legendární akce Jazzové sekce
Člověče, už to bude letos 28 let ..
REFLEXNÍ TERAPIE LYMFATICKÉHO SYSTÉMU, REIKI, SPIRITUAL RESPONSE THERAPY - tel.: 775 320 714